Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum´da Neler Oluyor?

Baran336
15.12.2007, 11:06
Bu Topigi acmaya Sevgili Alevimen ín (Erhan) adaptasyon dönemi... topigindeki 792 Nolu Mesaji okuyunca karar verdim.

Mesajdan sonra birini banlarsam bu benim için eleştiri yazmamıştır, bazen insanlar sitem/isyan/kırgınlık/kıskançlık/ -mesajları eleştiri ile karıştırıyor bu ince farkı sürekli tespit etmek gerekiyor.
Varsa sorun topiği işgal etmeyin, yeni topik açın ortalığı düzeyli tutmak lazım.

Forumda son dönemde, son günlerde neler oluyor? Gergin olumsuz Hava Forumda dorukda.

Forum her hangi bir Forum degil, Alevi Forumu.

Son günlerde yasananlari bir cogumuz biliyoruz...

Hakaret ve Küfür etmeden, sadece Insani ve Demokratik Söz hakkini kullanan bir üyemizin banlanmasi?

Ne kadar Dogru? Ne kadar Demokratik?

Sevgili Erhan alinma yok!

Eger arkadasimizin mesajinda hakaret, küfür, kisisel saldiri, irkci, fasizan bir icerik yoksa, neden banlandi?

Bu gelisme aynen su icerigi tasiyor, anlama geliyor: Site sahibiyim, admin benim, hic bir seyi takmam, isime gelmeyeni banlarim, engellerim.
Yani "Mühür bende Süleyman benim"!

Normal Insan gibi yazsin...(yani insan gibi yazmiyor demek, resmen bir hakaret)
Üyeligi iptal edilen Ilker_Che nikli üyemizin, üye notunda yazilanlarda bunlari dogruluyor! Adam gibi yaz, yazmasini ögren öyle gel.

Hani hakaret yokdu? olmamasi gerekiyordu?

Gruplasma icinde olan Mod/lar...???
Mod/lar Yöneticiler ne kadar Tarafsiz? Ne kadar objektiv?

Bir Cogumuz cok iyi bilir ki, Mod yani Yönetici, Sempati yada anti-Sempati duydugu Üye olabilir.
Ayni siyasi cizgiyi Savundugu yada karsiti ziti üye olabilir vs vs vs

Ama Yönetici her zaman eger ki Yönetici ise tarafsiz objektiv olmak zorundadir!
Hele kisisel saldiri ve hakaret asla!

Son günlerde yasanilanlar yapilanlar ortada:

...senin sorunun ne bilmiyorum niye bu konuyu böyle bir atraksyon yapıyorsun bunuda öğrenmek istemiyorum belki kişisel sebepler vardır çünkü başka anlam veremiyorum her neyse...

Yöneticilerimiz Ne kadar Tarafsiz/ Objektiv?

Cogumuz Alevi bir Forum diye burdayiz. En Sevilen üyesinden en Sevilmeyen üyesine kadar bu yelpazeyi bizler olusturuyoruz.

Ne yazik ki su gercek gün isigina cikiyor...
Bu Forum bir Alevi Kurum yada Kurulusunun degil, bir bireyin kurdugu ve sahip oldugu bir site.
Dogrulari yanlislari kitle degil, 3-5 kisi sahis belirliyor..

Her Insanin kendine göre dogrulari yada yanlislari vardir, kimse kimseye birseyler dayatamaz...

Bu anlamda Ne kadar demokratik ve Tarafsiz/Objektiv bir ortamdayiz?

Idarede Yönetimde gecerli olan bir sey vardir ki
Basari ne kadar her zaman agirlikli Yönetime mal edilirse
Basarisizlik yada olumsuzluklarda o kadar Yönetime aittir

Bunu sizlerle paylasmak istedim

Saygilarimla

Beşiktaşli58
15.12.2007, 11:55
Bence bir konuyu çok büyütüyorlar. Vito abime yapilan bence büyük haksizlik. Konusmaya hakki var, küfürde etmedigine göre bence hiç bir durum yok. ''Yenilmeyi'' kabul etmek gerek, degil mi?

Biraz kritige açik olmaliyiz ki FORUM isini görsün. Forum'da yazamayacaksak, nerede yazacagiz? Neyse, büyükler kendi aralarinda halledemiyor. Benmi edecem? Bosa ugrasmiyim zaten duyanda olmaz..

LaDY
15.12.2007, 12:31
Anlamıyor anlamamak için büyük çaba sarfediyor sonra gelip burada objektiflik naraları atıyorsunuz... Çok biliyorsunuz ya...
Bakın forumda hiyerarşik bir sistem mevcut,
Standart Seviyede Üyeler:
Tasdikli (Kurdelalı) Üyeler: Standart seviyedeki üyelerden farklı sadece onların görme yetkisi olan bir bölümleri mevcut.
Radyo Djleri: Standart üye, Tasdikli üye, Bölüm moderatörleri ve yönetim üyelerinin dahi göremediği özel bir bölümleri mevcut
Bölüm Moderatörleri: Standart üye ve Tasdikli üyelerin göremedikleri özel bir bölümleri mevcut.
Yönetici Üyeler: Sadece onların gördüğü özel bölümleri mevcut...

Şimdi bunları bildiğimize göre nasıl eleştiri yapmamız gerekiyor.
Standart seviyedeki üye ulu orta eleştiri ya da sitemini yapabilir bir yerde anlarız, özel mesaj yolunu tercih etmemiş topik açmış deriz.
Kurdelalı üye kalkıp bu eleştiriyi özel bölümünde değil de ulu orta yaparsa kurdelalı üye de art niyet düşünmemiz haklı ve olası.
Bölüm moderatörü ve Yönetim üyeleri için de geçerlidir bu.
Aksi davranış art niyet ihtimalini doğurur.
Bugün forumda gayri resmi üye sayısı 29.890, aktif üye sayısı ise:15.792... çoğu insanın bir çok şeyden haberi yokken gündemi bu şekilde meşgul etmenin ne objektiflikle alakası vardır ne de iyi niyetle. Konuşulması gereken yerde susulup sonradan konuşmak ise bence gösteriden farksızdır.

Daha sonra Sevgili Erhan'ı konuşma tarzından vs yargılıyorsunuz! sorarım sizlere kaçınız bunu gerçekten objektif bir şekilde gözlemleyip savunuyor?
Erhan İsviçrede doğup büyümüş ve Avrupalıların dilini,eğitimini almıştır. Siz nasıl bir objektiviteye sahipsiniz ki, Avrupa eğitimi alan bir insandan kibarlık ya da bizim Türkçemizdeki kibarlık ön eklerinin varlığını beklersiniz. Bugün İngilizceye baktığımızda, Hep emrivaki cümleler kurulmaktadır. en basit örnek bir şey isteyeceğimiz zaman "Getirir misin deriz?" ingilizlerin ve çoğu avrupalının günlük konuşma tarzında rica takıları yoktur. ".....bring from...." diyor adamlar, yani direk getir. Erhan da o insanlar arasında yetişti, eğitimini orda aldı. Bu şekilde kıyaslarsak Erhan benim gözümde çok insandan ince ve kibar. ve Erhan Türkiye'de yaşayan bir çok insandan daha düzgün bir türkçe kullanıyor en azından bunun için çaba sarfediyor. Fakat sizin gözünüz o kadar objektifliğe bürünmüş ki??? bu tarz önemli nüansları göremiyorsunuz bile. Tabi sizi de anlamak lazım, anlayabiliyorum yani ;) asıl mevzuyu ve neden bu konuyu açma gereksinimi duyduğunuzu.
Eleştirirken tek bir pencereden bakmamayı öğrenmeniz gerekiyor. Eleştiriler hayatımızın her alanında olmalı mutlaka, ki bizi ileriye götüren unsurlardır ama siz yeriyor, sitem ediyor etiketine de eleştiri diyorsunuz. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırıyorsunuz ve ne yazık ki ne eleştirileriniz yapıcı oluyor ne de siz bir arpa boyu yol gidebiliyorsunuz... Boş yere gündem işgalini saymazsak.
Şimdi sayın Baran336, başka yerlerde antiAleviforumculuk yapıp gelip burda bu şekil bir yaklaşım sergilemeniz bana hiç de iyi niyetli gelmedi ki, gündem bu tarz konularla yeterince meşgul de edildi. o yüzden kazana atıyorum ve aynı hareketin yinelenmeyeceğini umut ediyorum.
İyi Forumlar.

LaDY
15.12.2007, 12:36
ayrıca: tutturmuşsunuz dilinize bir gruplaşmada gruplaşma acayip komik duruma düşüyorsunuz bilmem farkında mısınız ama belirtmek istedim... Gruplaşmaya karşıyız ama biz de bir grubuz... size de komik gelmiyor mu bu şekilde düşününce...
Burda objektifim diyen hiç bir üye gruplaşmanın olduğunu iddia edemez en azından moderatörlerin iştirakı ile bir gruplaşma... Ne diyim hep görmüşüz ekranlarda prim yapmak adına ordan burdan atlayan ünlüler. şu an onlardan bir farkınız yok. o yüzden bizi töhmet altında bırakacak o söylemleriniz benim için hiç önemli değil, açıklama yapma gereği bile duymuyorum.

garcia
15.12.2007, 14:24
bu yorumu yapan ve topiği açan şahsı kaale almaya bile gerek yok,tamamen art niyetli ve provakatif amaçlı açılmış bir topik ki,moderatörlerin objektifliğine ancak bu kadar art niyetli bir şahıs dil uzatabilir.alevilikle ilgili bütün forumlara üye olupta,farklı bir amaç uğruna insanları kullanmaya ve bu forumlardan kendi adına taraf toplamaya çalışan bir üyenin(zavallı bir üye ki,maalesef o küçücük şeylerle dolu olan kafası başka şeylere çalışmıyor) modların objektif olmadığından ve grupçuluk yaptığından şikayet etmesi hiç te haddine değildir.üstelik biz yönetim olarak insanlara fazlasıyla hatasını görme ve yanlışını düzeltme fırsatını veriyoruz.burda erhan ve burak(vitamin) arasında geçen polemiğe ve sonucunda yaşananlara değinmeyeceğim,doğruda olmaz zaten.ama şu da varki,topiği açan şahıs bu diyaloğun kritiğini yapmayı çoktan aşmış ve kendi niyetinide açıkça ortaya koymuştur.

bu topiği açan şahsı,modların grupçuluk yaptığı iddiasını ispata davet ediyorum.eğerki ispat edemezse,önce kendi kişiliğini sorgulamalıdır.

garcia
15.12.2007, 15:34
Baran336 yazmışNe yazik ki su gercek gün isigina cikiyor...
Bu Forum bir Alevi Kurum yada Kurulusunun degil, bir bireyin kurdugu ve sahip oldugu bir site.
Dogrulari yanlislari kitle degil, 3-5 kisi sahis belirliyor..

Her Insanin kendine göre dogrulari yada yanlislari vardir, kimse kimseye birseyler dayatamaz...

Bu anlamda Ne kadar demokratik ve Tarafsiz/Objektiv bir ortamdayiz?

Idarede Yönetimde gecerli olan bir sey vardir ki
Basari ne kadar her zaman agirlikli Yönetime mal edilirse
Basarisizlik yada olumsuzluklarda o kadar Yönetime aittir

evet,internette şahıslar forum kuramaz diye bir kaide yok öyle değilmi?ayrıca,biri tek başına forum kurduysa,onu hangi ölçüler doğrultusunda yargılama ve ya suçlama hakkı verir size?bu mantığı daha doğusu mantıksızlığı anlayamadım.

yani sizin gibi önce gidipte bir alevi kuruluşuna üye olacak,ondan sonrada kurumdaki yöneticilieri burdada yönetici yapacak,sonra forum kuracak öylemi?mantı(k)(sızlı)ğınıza hayran kalmamak elde değil gerçekten.ama o sizin kriteriniz.

ya da tam tersi,aynı sizin yaptığınız gibi yapacak önce bir alevi kuruluşuna üye olacak,sonrada alevilikle ilgili olan bütün forumlara ya da kendince uygun bulduğu alevilik forumlarının hepsine üye olacak,orda belli başlı konularda topikler açarak,rast gele yazacak(ama hiç bakmayacak,yazdıklarında ne kadar samimi olduğuna değilmi?)bir biçimde şirin görünüp,popülarite yapmaya bağlı olarak insan avcılığına çıkıp,kendince uygun bulduğu herkesi kullanmaya kalkarak,insanları kışkırtarak,proveke ederek,taraf toplamaya çalışacak ve sonrada forum kurma çabası içerisinde olacak öyle değilmi?sizin son bir kaç aydır yapmaya çalıştığınız gibi.neyse bu sizin forum anlayışınız ama,erhan ve ya bir başkası sizin gibi düşünmek zorunda değil.bu düşüncelerden yola çıkarak forum yönetimini suçlayamazsınız ve hodri meydan.

başarıda başarısızlıkta yönetime aittir demişsiniz.şu anda forum yönetiminde yer alan kimsede sihirli değnek yok.15 bini aşkın üyesi olan bir forum.başarı anlayışınızada hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.yani tek kelimeyle çok komiksiniz.

ankh
15.12.2007, 16:17
[

evet,internette şahsılar forum kuramaz diye bir kaide yok öyle değilmi?ayrıca,biri tek başına forum kurduysa,onu hangi ölçüler doğrultusunda yargılama ve ya suçlama hakkı verir size?bu mantığı daha doğusu mantıksızlığı anlayamadım.

yani sizin gibi önce gidipte bir alevi kuruluşuna üye olacak,ondan sonrada kurumdaki yöneticilieri burdada yönetici yapacak,sonra forum kuracak öylemi?mantı(k)(sızlı)ğınıza hayran kalmamak elde değil gerçekten.ama o sizin kriteriniz.

ya da tam tersi,aynı sizin yaptığınız gibi yapacak önce bir alevi kuruluşuna üye olacak,sonrada alevilikle ilgili olan bütün forumlara ya da kendince uygun bulduğu alevilik forumlarının hepsine üye olacak,orda belli başlı konularda topikler açarak,rast gele yazacak(ama hiç bakmayacak,yazdıklarında ne kadar samimi olduğuna değilmi?)bir biçimde şirin görünüp,popülarite yapmaya bağlı olarak insan avcılığına çıkıp,kendince uygun bulduğu herkesi kullanmaya kalkarak,insanları kışkırtarak,proveke ederek,taraf toplamaya çalışacak ve sonrada forum kurma çabası içerisinde olacak öyle değilmi?sizin son bir kaç aydır yapmaya çalıştığınız gibi.neyse bu sizin forum anlayışınız ama,erhan ve ya bir başkası sizin gibi düşünmek zorunda değil.bu düşüncelerden yola çıkarak forum yönetimini suçlayamazsınız ve hodri meydan.

başarıda başarısızlıkta yönetime aittir demişsiniz.şu anda forum yönetiminde yer alan kimsede sihirli değnek yok.15 bini aşkın üyesi olan bir forum.başarı anlayışınızada hayran kaldığımı belirtmek istiyorum.yani tek kelimeyle çok komiksiniz.

Tamamen katılıyorum Atila yeterli cevapları vermişsiniz yazan arkadaşa ve artık kendinizi yormayın çünki arkadaş gelip cevaplarınıza bir cevap bile vermeyecektir. Ortalık karıştırmak olunca burdalar insanları karalamak ve duygularını kullanmak için burdalar. Ah keşke elimizde bir ayna olsada insanların gerçek yüzlerini göstersin.