Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurban Bayramı

Mahir_86
17.12.2007, 17:01
Tüm İnsanlığın KURBAN BAYRAMI hayırlara vesile olsun..

sünnilerde Perşembe günü başlıyor sanırım.. Nusayrilerde yarın başlıyor.. bugun adağımız vardı.. babamla beraber kestik biçtik pişirdik, sonrada et suyuna nohutlu bulgur pilavı pişirip komşulara, muhtaçlara dağıttık..

yarın Kurban bayramı.. sabah erken saatte ibadetimizi yapacağız..

Hataylı canları beklerim başım üstünde yerleri var..

girişite tüm insanlığın demiştim. sebebini sorarsanız, Kurban bayramı sadece müslümanların değildir.. çünkü: Hz. İbrahim oğlunu (Hz. İsmail) allah' a kurban edecekken allah tarafından bir melekle bir koç gönderilir.. oğlu yerine koç'un kurban edilmesini ister.. o günden beri KURBAN BAYRAMI' nda helal edilen hayvanlar kesilir.. Aşlar pişirilip yoksullara yardımda bulunulur.. çok eskiden bi resim vardı dedemde.. bakayım internette bulursam sizinle paylaşacağım..

TÜM ALEVİFORUM üyelerimizin ve TÜM İNSANLARIN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM..

lion12
17.12.2007, 17:16
Sevgili Mahir can adağınız Hak-Muhammet-Ali katında kabul görsün.
Güzel dileğin için teşekkürler herkese hayır getirsin Kurban bayramı.

Akgüney
17.12.2007, 18:02
valla kurban bayramininda farkli farkli zamanlarda oldugunu simdi duyuyorum.
biz persembe gunu bayramlasmaya basliyoruz sizin kurban bayraminiz simdiden kutlu olsun öyleyse adaginiz kabul olsun

YoRuM78
17.12.2007, 18:33

sünnilerde Perşembe günü başlıyor sanırım.. Nusayrilerde yarın başlıyor.. bugun adağımız vardı.. babamla beraber kestik biçtik pişirdik, sonrada et suyuna nohutlu bulgur pilavı pişirip komşulara, muhtaçlara dağıttık..

girişite tüm insanlığın demiştim. sebebini sorarsanız, Kurban bayramı sadece müslümanların değildir.. çünkü: Hz. İbrahim oğlunu (Hz. İsmail) allah' a kurban edecekken allah tarafından bir melekle bir koç gönderilir.. oğlu yerine koç'un kurban edilmesini ister.. o günden beri KURBAN BAYRAMI' nda helal edilen hayvanlar kesilir.. Aşlar pişirilip yoksullara yardımda bulunulur.. çok eskiden bi resim vardı dedemde.. bakayım internette bulursam sizinle paylaşacağım..

TÜM ALEVİFORUM üyelerimizin ve TÜM İNSANLARIN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM..Bende Kurban Bayramının farklı zamanlarda olduğunu yeni öğrenmiş oldum.Kestiğiniz kurbanların hayırlara vesile olması dileklerimle Allah kabul etsin.Söz ettiğin resmi bende hatırlıyorum bakayım bulabilirsem eklerim.

eda_deniz
17.12.2007, 20:00
bende kutluyum şimdiden herkesin kurban bayramını:) ama elini öpünce para verecek abilerim ve ablalarım iki kere elini öpreim valla:)
mahir abi allah kurbanınızı allah etsin..

suveydiyeli
17.12.2007, 20:09

............
............
ALLAH KABUL ETSİN ADAĞINIZI, ALLAHE KABER.....

Mahir can, boğma içmeyin sakın haaaaaaaa:lol: :lol: :lol:

Tüm inananların Bayramı mübarek olsun....

Beşiktaşli58
17.12.2007, 20:18
Herkesin kurban bayrami kutlu olsun canlar..

Abi: Allah kurbaninizi kabul etsin..

güleylül
17.12.2007, 20:49
kurban bayramının farklı günlerde kutlandığını ilk defa duyuyorum. benim bildiğim biz aleviler 12 imam orucunu aynı güne denk getiremiyoruz. ( : her yöre bu oruca farklı günlerde başlıyorlar.biz kurban bayramından 18 gün sonra oruç tutuyoruz.. benim için daha erken ama bütün canların kurban bayramı kutlu olsun..........

ALEVİ can
17.12.2007, 20:50
Bende kurban bayramının farklı zamanlarda kutlandığını bilmiyordum.Öğrendiğim iyi oldu vala Aleviforum sayesinde o kadar çokşey öğrendimki gerçi öğrendiklerimin öğreneceklerimin yanında hiçbişey olduğunu biliyorum:D Herkesin kurban bayramı şimdiden kutlu olsun:)

angelus
17.12.2007, 20:55
Ben de kurban bayramının fark zamanlarda olduğunu yeni öğreniyorum.Mahir_86 Allah kurbanınızı kabul etsin.

Mahir_86
17.12.2007, 21:12
üzüldüm ve sevndim.. :)
evet Arap Alevileri gerçek zamanında yapıyor.. sünniler tarihi tam ayarlayamıyor.. hicri takvime göre, her yıl oldugu tarihten 10 gün önceye denk gelir..

mesela Ramazanada erken başlarız.. arabistan geçen ramazan türkiyeden 1 gün erken başladı sanırım.. onlar AY' ı görmeyi bekliyorlar.. ama tarih şaşmaz.. her yıl 10 gün önceye denk gelir..

tebrikler için sağolun canlar... tekrar ve tekrar tüm halkların Kurban Bayramı Kutlu olsun...

Erdal abi aradığım resim bu değil ama buna benzer..

http://www.ucuztablo.com/images/caravaggiom02.jpg

sahrut75yagmur
18.12.2007, 00:22

Bu farklı gün olayını bende yeni öğreniyorum Mahir senin sayende...
Öncelikle senin ve bu vesileyle tüm Nusayrililerin sonra da tüm canların kurban bayramlarını kutlar az kanlı :):):) ve kazalı nice kurban bayramları dilerim...

Saygılarımla.

sausen
18.12.2007, 00:49
Merhaba,

Şimdiden herkese hayırlı bayramlar...

Saygılarımla...

onur melis
18.12.2007, 01:01
valla kurban bayramininda farkli farkli zamanlarda oldugunu simdi duyuyorum.
biz persembe gunu bayramlasmaya basliyoruz sizin kurban bayraminiz simdiden kutlu olsun öyleyse adaginiz kabul olsun

sevgili ablacım biz nusayri alevileri bayramı 2 gün önceden kutladığımız için sizlere tuhaf gelebilir

okancakirkaya
18.12.2007, 01:24
kil 3em ve into bil ğer, cemi3en (nice hayırlı bayramlar göresiniz)...

devrim69
18.12.2007, 03:41
Tüm inananlara iyi bayramlar

yağmuryüreklim
18.12.2007, 09:56
Evet bizdede kurban bayramı erken başlar burda bayramın ilk günü yaşanırken bizde son günüdür... ben nusayri değilim ama bizdede böyle .. Şimdi köyde çocuklar bayram şekerlerini toplamışlardır :D :D :D
Herkese hayırlı bayramlar canlar...

zelalk
18.12.2007, 10:08
Umarım herkes sevdikleriyle beraber mutlu bir bayram geçirir.
Herkesin Bayramı Kutlu Olsun....

Fatoş34
18.12.2007, 10:37
canlar kurban bayramınızı kutlarım :) bayramın 1 günü yani perşembe nişanım var herkez davetli beklerim :D :D

Findorin
18.12.2007, 10:47
Sanırsam hicri takvimle miladi takvim arasındaki farktan kaynaklanıyor Allah kabul etsin iyi bayramlar.

Mahir_86
18.12.2007, 11:36
canlar kurban bayramınızı kutlarım :) bayramın 1 günü yani perşembe nişanım var herkez davetli beklerim :D :D

tebrik ederim ;) :thumbup1: :sorcerer: :clap: :36_1_55: :107:

nesrinsir
18.12.2007, 11:46
herkese hayırlı bayramlar...
uamrım herkes sevvdikleriyle birarada nice güzel bayramlar geçirir, benim gibi ayrı kalanlara da sabır dileyeyim bu günler de geçecek arkadaşlar...
sevgiler saygılar

eda_deniz
18.12.2007, 13:26
abi kusura bakma ilk mesajda yanlış yazmışım açtım o zaman kusura bakmazsın artık:Dallah kurbanınızı kabul etsin(oldu şimdi):D

rozerin62
18.12.2007, 13:37
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=48188&cat=200&dt=2007/12/18Hiç bir canlının acı çekmediği kurban olmadığı günün bayramını kutlamak isterdim.

garcia
18.12.2007, 14:14
eyvah gene,toplu hayvan katliamı olacak,gene islam dünyasında milyonlarca hayvan, sokaklarda böğüre böğüre topluca katledilecek ve bu arada geviş getirmeyen hayvanlar,kendini şanslı hissedecek.siz gidinde kurban olana sorun bakalım, o ölümünü kutluyormuymuş?

her neyse benim bayramım değil,çünkü benim bayramlarımda kimse kurban edilmez.daha doğrusu, birilerinin rahat ve sorumsuzca yaşamı uğruna emeği,hayatı kurban edilenler taleplerini haykırır.genede inananların bayramı kutlu olsun...

Sevinc_25
18.12.2007, 16:36
Tüm forum ailesinin Kurban Bayramını kutluyor kurbanlarınız kabul olsun diyorum.

Mahir_86
19.12.2007, 00:59
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=48188&cat=200&dt=2007/12/18Hiç bir canlının acı çekmediği kurban olmadığı günün bayramını kutlamak isterdim.

????????? :) kurban helal edilmiştir.. etini yiyince laf yok dimi :)

eyvah gene,toplu hayvan katliamı olacak,gene islam dünyasında milyonlarca hayvan, sokaklarda böğüre böğüre topluca katledilecek ve bu arada geviş getirmeyen hayvanlar,kendini şanslı hissedecek.siz gidinde kurban olana sorun bakalım, o ölümünü kutluyormuymuş?

her neyse benim bayramım değil,çünkü benim bayramlarımda kimse kurban edilmez.daha doğrusu, birilerinin rahat ve sorumsuzca yaşamı uğruna emeği,hayatı kurban edilenler taleplerini haykırır.genede inananların bayramı kutlu olsun...

abi sadece islam dünyasının değil.. TÜM İNSANLARIN bayramıdır bu..

ve o kurban edilen hayvanlar bu uğurda kurban edildikleri için mükafatlandırılırlar bile..

misal: Kadir bayramı (Ğadir Hum)' (n)da cehennemin kapısı içine toz zerresi sızmayacak kadar kapanır ve ateşi o gün batımına kadar söner.. Cennetin kapıları sonuna kadar açılır.. o gün eceliyle ölen her canlı cennete gider... arıca o gün kurban edilen hayvanlarda mükafatlandırılır (Ruhları yani)

nick62
19.12.2007, 03:10
çoban para derdinde koyun can kasap et derdinde t.h.y deri peşinde camide bağış izdihamı (üçüncü minare için)eğer bayram buysa böyle olacaksa bayramlar ne diyim iyi bayramlar herkese .ama unutmayın 3 gün bayram YA SONRA!?

YezdaN
19.12.2007, 08:33
bayramımız mübarek olsun.kaynayan kazanlar yardımın en güzel örneğidir her kapıya dağıtmanın verdiği haz tarifi mümkün olmayan bir duygudur.kesilen hayvanlara katletmek gözüyle bakmamak lazım o hayvanlar kainatın yaratıcısına kurban ediliyor..tabiiki şuna karşıyım bu işi yapan kasap işin ehli olmalı hayvana can çekiştirmemeli..

tavla-samandag
19.12.2007, 09:07
sevgili mahir_can,
biraz gec te olsa kurban bayramimiz kutlu ve mübarek olsun.

allah_iy kabbel u 3iyd mbarek 3leykin cemi3en. kill 3em u into be gheer _nsallah.

Acıya Gülmek
19.12.2007, 09:08
Tüm inanların bayramını kutluyorum...

nilüfer
19.12.2007, 09:28
Tüm aleviforum üyelerinin kurban bayramını kutluyorum kurbanlarının kabul olmasını diliyorum.

Hasret21
19.12.2007, 11:21
Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun canlar

Şirin Baba
19.12.2007, 11:39
Barışın,kardeşliğin ve dostlukların pekiştildiği günlerdir bayramlar.
İyi bayramlar.
Hayatımızı hep bayram gibi yaşayabilmeliyiz.İNSANCA

SAYGILARIMLA

sefer ağca

YoRuM78
19.12.2007, 13:00
Can Dündar'in çok güzel bir yazsını okudum.Sanırım Bayramın ne olduğunu anlatan güzel yazılarıdan biri daha..

Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan...
Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık...
Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp "Çok şükür bugünü de gördük" diyebilmek...
Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır.
Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır.
* * *
Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, sevdalı bir elin tende gezmesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır.
Sonrasında gelen ilk diş bayramdır, ilk söz bayram, ilk adım, ilk yazı, ilk karne bayram...
Güne gülümseyerek başlamak bayramdır.
"İyi ki yanımdasın" bayram, "Her şeyi sana borçluyum" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram...
* * *
Evlatların mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır.
Zamanı donduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek, altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek, yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır.
Alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram...
* * *
Bunların kadrini bilirseniz, kıymet bilmeyi öğrenirseniz her gününüz bayram olur.
Meraklanmayın, öyledir diye size deli demezler.
Deseler de böyle delilik, bayram artığı günlerdeki nankör akıllılıktan evladır.
Her gününüz bayram olsun!

Can Dündar

alidendir
19.12.2007, 13:27
iyi bayramlar forum ailesi...

sivaslı_sevda
19.12.2007, 15:58
Herkese iyi bayramlar .

İliryali
19.12.2007, 16:23
Değerli Canlar,

Arkadaşımız Garcia, günümüzde Kurban Bayramı’nın anlaşılması ve sorgulanması açışından çok güzel bir açılımda bulundu.

Konuyu iman temelinde tartışmak mümkün değildir. İman, tartışılmadan kabul edilen özünde kayıtsız-şartsız teslimiyeti ifade eder. Bu nedenle, Kurban ve Kurban Bayramını iman temelinde değil de, süregelen uygulamalar açısından ele alıp değerlendirmeliyiz, diye düşünüyorum.

Kurban Bayramlarını, sokaklardaki olumsuz görüntülerden dolayı “hayvan katliamı” olarak görmek, dinsel bakış açısının dışında da doğru olmasa gerekir.
Çünkü, bu olay bir beslenme biçimidir. Besin zincirini oluşturan piramidin en uç noktasında bulunan insanın yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmesi için gereklidir. Her gün bu amaçla binlerce hayvan öldürülerek tüketilmektedir. Sorun olarak gözüken, bu hayvanların öldürmesinin bir gün ile yoğunlaşmasının yanı sıra, gayri-sıhhi ortamlarda, çocukların gözleri önünde kesilerek insan sağlığı ve çocukların psikolojileri üzerindeki olumsuz etkileridir. Bunun da sorgulanması ve çözümlenmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bir başka konu ise, Allah’ın akıtılan kan ile kana susamış, hayvanların boğazlanmasından “zevk” alan, insanları bunu yerine getirmeleri karşılığında “ödüller” dağıtan olarak gösterilmesidir. Kurbanların “ahiret gününde” “sırat köprüsü” üzerinden geçerken, kendilerini kesenler için “binek hayvanı” olarak kullanılacağını var saymaktır (Sünnilerin büyük çoğunluğuna göre). Böylece, Allah’ın da kurban kesen varlıklı ile kurban kesemeyen yoksul arasında ayrım yapıyormuş gibi gösterilmesidir.

Bu saydıklarımın dışında bana göre en vahimi ve utanılması gerekeni ise olayın sosyal yönüdür.

Kurbanların kilo almasını sağlamak için yapılan hormon iğneleriyle, insanlara kanser ve kalp rahatsızlıklarını enjekte etmek, üç kuruş fazla kar edebilmek için dinsel inançları kullanmaktan çekinmemek, yozlaşmanın bir başka boyutudur.
Kurban kesimini, yoksullara sene de bir gün 1-2 kilo et ile “yardım” edip, sistem içerisinde kalıp “insani görevini” yerine getirdiğini sanarak “vicdanen” rahatlamak ne derece doğrudur? Bu, Yoksulluğun nedenlerini sorgulamadan, Yoksulluğu yaratan sistemin “ayıbına” ortak olmaktır.
Bence, esas sorgulanması gerekenler bunlar.

Bayramları “vicdanen” rahatlama aracı olarak görmeyip, yoksulluğu ortadan kaldırmak için mücadele edenlere saygılarımı sunar, İnananların bayramını kutlarım.

Saygılarımla

Fatoş34
19.12.2007, 16:30
tebrik ederim ;) :thumbup1: :sorcerer: :clap: :36_1_55: :107:

teşekkürler Mahir_86 :lol: :) :)

Lazoşa_62
19.12.2007, 16:30
[I]Aleviforum Üyeleri;

Sizlerin,ailelerinizin,çocuklarınızın ve sevdiklerinizin Kurban bayramınızı en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla. Sahan62 I]

CrAzY_AnGeL
19.12.2007, 17:03
Sizin,Ailenizin ve Tüm Sevdiklerinizin Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sevdiklerinizle daha nice Bayramlara...

En kötü gününüz Bayram tadında olsun.

temizkopat
19.12.2007, 19:52
Tüm Canların Kurban bayramını Kutlarım
TemizkopaT

semra yilmaz
19.12.2007, 20:41
alevi forum ailesini bayramini kutluyorum hep beraber saglikla mutlulukla daha nice bayramlar gecirmemiz dilegiyle sevgiler

Alevimen
19.12.2007, 20:56
kurban bayramı gözlerinizi kör etmesin, unutmayın ki bugünden 29 yıl önce maraş katliamı oldu.

Lazoşa_62
19.12.2007, 21:29
kurban bayramı gözlerinizi kör etmesin, unutmayın ki bugünden 29 yıl önce maraş katliamı oldu.

Erhancığım Maraş unutulmaz ki.Ama dedigin gibi biri Alevilerin kurban ediliş günü biride Zavalı hayvanların kurban ediliş günü bukadada denk gelmesi garip değilmi.:confused1

Alevimen
19.12.2007, 21:50
Erhancığım Maraş unutulmaz ki.Ama dedigin gibi biri Alevilerin kurban ediliş günü biride Zavalı hayvanların kurban ediliş günü bukadada denk gelmesi garip değilmi.:confused1
Abi ne demezsin, insanlar hala kurban ediliyor, güney doğuda terör esiyor ordaki milletler birbirini kesiyor. Milyon belkide milyarlarca dolar harcanıyor ama aç, işsiz, evsiz kaç vatandaş var onlara gitse bu paralar... İnsan canın değeri kalmış mı ki, hayvanlarda kim oluyor :confused1
Acaba hayvan kim :)

zülfikares
19.12.2007, 21:58
işin gerçegi ben herkesin bayramını kutlamak tan çekindim çünkü ramazan bayramında forumda kiseya e pek rastlamadım ve açıkçası çekindim belki olur ya alevilerde kurban kesmek yoktur sandım ama baktım ki herkes bu dini bayramı yaşıyor ozaman ki tüm canların bayramı mübarek olsun

bıldırcın86
19.12.2007, 22:18
Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır yalnız kalmamak için, bayramlar vardır dostluğu paylaşmak için... Kurban Bayramınız kutlu olsun

rozerin62
19.12.2007, 22:50
[QUOTE=Mahir_86;547332]????????? :) kurban helal edilmiştir.. etini yiyince laf yok dimi :)

Pardon sizinle beraber mi et yemiştik acaba bu kadar emin konuşuyorsunuz???:olmadi

Her doğanı yaşatınız ; yılan da olsa...(Hz.Ali).

Mahir_86
20.12.2007, 02:36

garip değil, her yıl 10gün önceye denk gelir bayramlar... bu da hicri v miladi takvim arasındaki farktan dolayıdır.. yoksa birisi kalkıpta aha bu tarihte yapalımda Maraş' la aynı tarihte olsun dememiştir..

işin gerçegi ben herkesin bayramını kutlamak tan çekindim çünkü ramazan bayramında forumda kiseya e pek rastlamadım ve açıkçası çekindim belki olur ya alevilerde kurban kesmek yoktur sandım ama baktım ki herkes bu dini bayramı yaşıyor ozaman ki tüm canların bayramı mübarek olsun

abi sizin daha iyi bilmeniz gerekir.. ALEVİLERDE İNSAN.. ve kurban bayramı TÜM İNSANLARINDIR, yani sadece müslümanlara ya da musevi, hristiyanlara değildir..

[QUOTE=Mahir_86;547332]????????? :) kurban helal edilmiştir.. etini yiyince laf yok dimi :)

Pardon sizinle beraber mi et yemiştik acaba bu kadar emin konuşuyorsunuz???:olmadi

Her doğanı yaşatınız ; yılan da olsa...(Hz.Ali).

ben böyle bir iddiaada bulunmadım :)

vejeteryan isen sen kendini mahrum bırakmışsın bu güzellikten... ve kendi seçimin bu.. hayvanlar demiyorlar ki benim etmimi yemeyin ya da yiyin diye.. ihtiyaç oldugu için yeniyor..

he sen sebze yersin.. onlarda canlı ama? neden canlarını alıyorsun? (düşüncen bu ise.. çünkü bitkilerde sana beni yeme ya da ye demiyor..)

iyi bayramlar ;)

hüzün
20.12.2007, 12:56
bende herkesin bayramını canı gönülden kutlarım...nice bayramları dostluk icinde gecirmek dilegiyle...herşey herkesin istedigi gibi olsunn...

izmir_35
20.12.2007, 22:13
Tüm Aleviforum ailesinin kurban bayramını kutluyorum herşey gönlünüzce olsun.

PoyrazıM_24
21.12.2007, 02:26
--------------------------------------------------------------------------------

öncelikle kurban bayramınızı,ramazan bayramınız,annelr günü,babalar günü,19 mayıs ,23 nisan,30 ağustos,29 ekim cumhuriyet bayramı,sivas kongeresi,malatya kaysı fastivali,hatayın kabulü,19 mayıs atatürkün samsuna çıkışı,erzincan üzüm festivali,tunceli yaz şenlikleri,1453 istanbulun fethi,14 şubat sevgililer gününüz,1 mayıs işci bayramını,9 eylül izmir in kurtuluşu,13 şubat erzincanın kurtuluşu ve sizler için ne kadar önemli bir gün varsa şimdiden kutlu olsun....sonradan vay bana mesaj yazmadı yok bugünümüzü kutlamadı dememeniz temennisiyle....:taz::taz::taz::taz:

ali ağaların torunu
lolanlı aşiret reisi adayı
samet doğan

Emo84
21.12.2007, 09:55
mübarek bayramlar hepinize... alevimen dediyi gibi .. bu günlerde maras katliamida olmustur.. bunu unutmayin... bu günlerde yakilmisdik

eren aydın
21.12.2007, 10:21
tüm canların kurban bayramı mübarek olsun