Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş gözaltına alındı
ismailgokhan 17.12.2007, 19:43 DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş hakkında yakalama emri çıkartılmıştı. Akşam saatlerinde Ankara'ya dönen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş Esenboğa Havalimanında gözaltına alındı.
Haberi bildirdiğin için teşekkür ederim.:thumbup:
suveydiyeli 17.12.2007, 20:20 Gerekçeleri sahte sağlık raporu almasıymış......Güzel bahane bulmuşlar tutuklamak için...
Bu ülkenin meclis ileri gelenlerinin (özellikle eski başbakanlar ve şu an ki RTE) oğulları askere gitmemek için prostat kanseri raporu alıyor ya da Çiller'in oğlu İstanbul'da yalısının dibinde askerlik yapıyor kimsenin buna ses çıkardığı yok..
Gelişmeleri göreceğiz,
başkabirdünya 17.12.2007, 20:38 bir çok ülkücü babanın çürük raporu var
bir çok general çocuğunun
bir çok hortumcunun
vekil çocuğunun v.s
çürük raporu var
hiç biri hakkında araştırma yapılmıyor
ÇÜNKÜ ONLAR TÜRKLER
ya nurettin demirtaş
O İSE BİR KÜRT
işte tutklamanın gerçek sebebi
yani
çürük raporunda bile ayrımcılık.....
DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın çürük raporunda ciğerlerinde ciddi bir rahatsızlık olduğunu gösteriyor. Eğer böyle bir şey yoksa ve gerçekten sahte bir çürük raporu almışsa bu konuda cezai yaptırımlar neyi gösteriyorsa aynı uygulamalara tabii tutulmalıdır. Burdaki cezai işlem ne olabilir bir süre sonra rapor geçersiz sayılıp Demirtaş'ı askere gönderirler. Yanlız böyle bir durumda çok ilginç olacaktır, hele birde güneydoğudaki çatışma cephelerine veya kuzey ırağa verirlerse, hakikaten çelişkiler ülkesinde acaip bir manzara olarak karşımıza çıkar Demirtaş'ın askerliği.
Demirtaş Avrupadan gelirken gelişmelerin bu doğrultuda olduğunu biliyordu, yani geldikten sonra göz altına alınacağını, böyle bir durumla karşılaşacağını bile bile geldi. Bazıları tutuklanma kararı ardından in deliği misali abd'e kaçıp oralarda türkiye dahil tüm dünyayı yönetirken. Bir çok kişinin Demirtaş için kaçtı, kaçacak söylemlerine rağmen bu durumu bilerek Türkiye'ye gelmesini bir yüreklilik tablosu olarak dikkatinizi çekiyorum.
Nurettin Demirtaş bu raporu alalı yıllar olmuş, neden gerekli kurumlar Demirtaş DTP'nin genel başkanı olana kadar bu durumu tesbit etmemişlerdi. Eğer bu ülkede sadece basının istihbaratı ile bazı uygulamalar yapılıyorsa, devletin kendi istihbarat kurumları ne işe yarar? Üstelik cumhuriyetçi basın yıllardır başbakan rte'nin oğlunun sahte çürük raporunuda bangır bangır bağırıyor. Neden aynı işleme tabii tutulamıyor.
Bunu yaparken suveydiyeli'ninde belirttiği gibi; rte'nin oğlunun prostat kanseri olduğuna dair çürük raporu ile askere gitmemesinin ardından evlenip karısına nur topu gibi bir çocuk doğurturması ile raporun niteliğinin değil gerçekliğinin çürümüş olmasıda mı gözlerine batmıyor? Bu denli bariz sahte çürük raporu olan başbakan rte'in oğlunun da aynı cezai işlemlere tabii tutulması gerekmez mi?
Ben bu ülkenin gerçek bir huku devleti olduğuna ancak nasıl inanırım biliyor musunuz dostlar?
Ben size söyleyeyim.Eğer Tansu Çiller'in oğlu yalısının dibinde askerlik yapmayacak.Milletvekillerinin çocuklarıda askerlik yapacak.Askeri hastanelerde ya da çeşitli kuruluşlarda para basıp askerliğe elverişli değildir raporu kimse alamayacak.Herkes kim olursa olsun askerliğini yapacak ki,o zaman ben adalet ve hukuk ülkesi olduğuna inanayım bu ülkenin.Tama askerliği savunmuyorum tabi ki de askerliğini yapmış biri olarak diyebilirim ki,askerlik sistemi birçok yanlışı içinde barındırıyor ancak dediğim gibi yanlış dahi olsa o yanlışın bile adaletli bir şekilde uygulandığını söyleyebilmem için,ben bunu bir Fenerbahçe'li olarak söylüyorum,Aziz Yıldırım ve bu yukarıda saydıklarımda dahil olmak üzere hepsinin askerlik yapması lazım.Yani benim adaletin kanunların herkese eşit uygulandığını bilmem için,herkesin yapması gerekli yani o yanlışın dahi adaletli olarak herkese yaptırıldığını bilmem için.
Yani afedersiniz affınıza sığınarak söylüyorum,bu devlet bana bu askerliği zorla yaptırıyorsa,yukarıda saymış olduklarıma da o zaman afedersiniz eşşek gibi yaptıracak.
Askeriyede bir laf vardır askerlik yapmış olanlarda bilirler onu buraya yazacaktımda işte forumda bayanlarda var terbiye sınırlarını aşmaya gerek yok...Neyse bilgilendirme için teşekkürler!
Bu durumu eleştirirken benzer örnekler vermek doğru değil... Gerek Tayyip' in oğlu için gerekse Nurettin Demirtaş için sahte çürük raporu almış olmaları, doğru bir davranış değil!
Ancak, DTP'nin başına Demirtaş'ın geçmesi oldukça hatalı bir karardı! Çünkü bu isim oldukça sivri ve ortamı geren konuşmalar yapabilecek bir isim! Bu süreç içerisinde zararı dokunacak gibi!
Tabi ki herhangi bir bahane ile bir parti başkanının gözaltına alınıyor olması doğru bir tavır değil! Ve bazı insanların bu raporu aldığı herkes tarafından bilinirken, sadece Demirtaş'ın tutuklanıyor olması, devletin ne kadar yanlı, ayrımcı ve bölücü olduğunu gösteriyor!
Saygılar
neden nurettin demirtaş yanlış bir seçim olsun ki unutmamak gerekir siyaset ve özellikle ifade özgürlüğü milletvekillerine tanınan ve sonuna kadar kullana bildikleri bir haktır.....
şunun dili sivri,şu ani çıkışlar yapıyor,o galeyana getiriyor diyerek hepsinin susmuş olmasını isteriz....siyaset konuşmayı gerektirir hoş olsun yada olmasın......
nurettin demirtaşın durumu türkiye de yasalara göre suç teşkil etmekte.....ama neden bu süreçte ortaya çıkıyor bazı şeyler......nasıl ki bir ay önce dtp li bir vekilin dağda kocası var denmişse bu olayda partiyi yıpratmaya yönelik bir tutumdur.....yakında ahmet türk ün aslında amerikan vatandaşı,akın birdal ında mossad ajanı olduğunu söylerler......burda dtp yi bitirmeye yönelik geniş çaplı bir süreçten bahsediyoruz......
ismailgokhan 17.12.2007, 22:27 Eğer bu devlet bu medya bu halk gerçekten samimi ise Muhsin Yazıcıoğlu bugün mecliste kimse ona geçmişin hesabını sormuyor.Maraş katliamının bir numaralı sanığı Ökkeş Kenger(daha sonra şendiller olarak değiştirdi) Bu ülkenin meclisinde milletvekili olmadımı o zaman neden bu adama terörist denmedi nasıl hukuk devletiyiz faşist ve islamcıları aklıyacaz dtp'lilere gelince onları içeri tıkmak için bahane arıyacağız bu ikiyüzlü bir anlayıştır . devletin içinde eli kanlı katiller varken kimsenin dtplileri suçlu ilan etme hakkı yok bu devlet yargısız infazları ,katliamları , köy yakmaları , işkenceyle öldürdüğü binlerce insanın hesabını versin uydurma suçlarla astıkları insanların hesabını önce kenan evren'den sorsunlar .pkk karşı kurdurdukları Hizbullahın işlediği cinayetlerin hesabını versin
spartacus 17.12.2007, 22:34 DTP başkanının askerliğini büyüteç altına alanlar, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım söz konusu olduğunda ağızlarını bıçak açmıyor. Aziz Yıldırım'ın diğer vatandaşlardan ne farkı var? Yıldırım çürük raporu alarak askerlikten sıyırmış.
Dağlıca saldırısı üzerine Şükrü Saraçoğlu statyumunda "şehit" edebiyatı yapan bir camianın başkanı askerlik yapmamış. Daha da kötü sapa sağlam olmasına rağmen çürük raporu aldı. Eğer söz konusu "vatani görevse" bedelli askerlik kaldırılsın. O zaman ak koyun kara koyun daha ne görülür.
aynı durum rte nin büyük oğlu için almış olduğu çürük raporunun medyayla paylaşılmamasına benziyor.....
kişisel haklara saldırıymış.....bu ülkede parası olan ölmez diye bir hükümet kararnamesi çıkarılmalı.......
yagmur12 17.12.2007, 23:04 Yükselen milliyetçiliğin yankılarının bir eseri olarak görüyorum bu olayı... Gündem oluşturmakta diyebiliriz bir nebze..
Halkın oyları ile meclise gelen bir partinin mümkün olduğu kadarıyla üstüne gittiler. (sanki mecliste yer alanlar hep sütten çıkma ak kaşık...) Bu olayda tam bir çifte standart örneği!
Nurettin Demirtaş DTP Genel Başkanı olmasaydı, kürt olmasaydı, ülke gündeminde Şehit Kanıyla propaganda yapılmasaydı... gözaltına alınmazdı. Bir sonuç vereceğinden de değil ya işte göz boyaması yapıyorlar akıllarınca...
nesrinsir 17.12.2007, 23:11 yazılanların hepsi de çok isabetli...Bunlara eklemek istediğim bir de vicdani red durumu vardı hatırlarsınız medyadan...ama nedense bu konu da örnek teşkil etmemesi isteğiyle basının "otosansürüne" kurban gitti!
sözkonusu gencin daha sonra nasıl mücadele ettiği ya da akibeti hakkında bilgisi olan varsa ulaştırabilir mi
xolxol_12 17.12.2007, 23:51 Adam sahte sağlık raporu aldı bence müebbet !
Oğlunu askere göndermeyenler YOLA DEVAM !
Oğluna gemicik alanlar YOLA DEVAM !
Sahta rapor alanlar PAYDOSS
anatolya44 18.12.2007, 00:02 yazılanların hepsi de çok isabetli...Bunlara eklemek istediğim bir de vicdani red durumu vardı hatırlarsınız medyadan...ama nedense bu konu da örnek teşkil etmemesi isteğiyle basının "otosansürüne" kurban gitti!
sözkonusu gencin daha sonra nasıl mücadele ettiği ya da akibeti hakkında bilgisi olan varsa ulaştırabilir mi
bahsettiğin kişi halil savdamı ? en son askerliği reddeden o oldu. şuan durumu iyi. mahkemesi devam ediyor. hala vicdan red mucadelesinin içinde. umarım aynı kişiden bahsediyoruzdur.
Askerlik kurumu yasalarla belirlenmiştir ve buna uymayan her kişi cezasını çekmek zorundadır. Eğer Demirtaş sahte rapor alıp askerlikten kaçmış ise cezasını çekmek zorundadır eğer gerçekten çürükse , o zaman kimse bir şey söylememeli ve buda TSK nın utanç kaynağı olur. Bu başlığa yazı yazan arkdaşların tutumu ilginç geldi bana. Herkes örnek vermiş ; şu askerden kaçtı bu kaçtı , Nurettin Demirtaş ta kaçmış ne olmuş sanki. O da kaçak dolaşsın. Eğer Nurettin Demirtaş tutuklanıyorsa diğerleride tutuklansın denilecek yerde o da kaçsın deniyor
elektroproton 18.12.2007, 00:25 Bu olayın kim ne derse desin temelinde türk ırkçılığı vardır.
başkabirdünya 18.12.2007, 00:29 Askerlik kurumu yasalarla belirlenmiştir ve buna uymayan her kişi cezasını çekmek zorundadır. Eğer Demirtaş sahte rapor alıp askerlikten kaçmış ise cezasını çekmek zorundadır eğer gerçekten çürükse , o zaman kimse bir şey söylememeli ve buda TSK nın utanç kaynağı olur. Bu başlığa yazı yazan arkdaşların tutumu ilginç geldi bana. Herkes örnek vermiş ; şu askerden kaçtı bu kaçtı , Nurettin Demirtaş ta kaçmış ne olmuş sanki. O da kaçak dolaşsın. Eğer Nurettin Demirtaş tutuklanıyorsa diğerleride tutuklansın denilecek yerde o da kaçsın deniyor
askere gitmek istememek insani bir davranıştır
silah altına alınmayı reddetmek kişisel bir tercihtir
fakat burada bizim tepki verdiğimiz konu
ortada o kadar çürük!! insan varken(örnek olarak aziz yıldırım v.s)
ve bunların isimleri dahi duyulmazken
bazı insanların siyasi faaliyetleri kısıtlamak,
propaganda aracı olarak medyaya sunmak,
o kişinin üzerine yoğunlaşmak iki yüzlülüktür,ayrımcılıktır.......
madem demirtaş tutuklanyor
DİĞER ÇÜRÜKLER!! NİYE DIŞARIDA...
Merhaba,
Köpekler dileği zaman dilediği kişiye havlarmış...
İşte bunlarınki de böyle bir şey...
Bahane üretip susturmaya çalışmak...
Hak arayana yapılan her zaman budur...
Saygılarımla...
communnist 18.12.2007, 10:51 Herkese Merhaba
Bir insanın yaptığı yanlış davranış, sizin de yanlışı yapmanızı haklı göstermez. Demirtaş sahte rapor aldıysa cezasını çeksin. Tabii diğerleride çekmeli. Ama asıl sorun Demirtaşın ne amaçla göz altına alındığıdır. Bunu herkes çok iyi biliyor. Asıl tartışılması gereken bu olmalı bence..yani Meclise Kürt halkını temsil etmek için giren Dtp nin Kürt halkından ziyade pkk nın sözcülüğünü yaptığını ve pkk nında faşist bir terör örgütümü yoksa gerçekten Kürt halkının hakları için mücadele veren bir örgüt mü olduğu tartışılmalıdır..
sahrut75yagmur 18.12.2007, 18:12 Demirtaş askeri mahkemede tutuklandı
Askerlik görevini yapmamak için sahte çürük raporu almakla suçlanan ve bir süredir yurtdışında bulunan DTP lideri Nurettin Demirtaş, askeri mahkemede tutuklandı
Nurettin Demirtaş Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi’nde yargılanacak. Demirtaş’ın 10 yıla kadar ağır hapis istemiyle yargılanabileceği belirtiliyor.
Almanya dönüşünde gözaltına alınan ve bu sabah saatlerinde sağlık kontrülünden geçirilen Nurettin Demirtaş soruşturmayı yürüten Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığına sevkedildi.
Demirtaş daha sonra da tutuklanması istemi ile nöbetçi askeri mahkemeye gönderildi.
Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Demirtaş, çete ile ilişkisi olmadığını, 12 yıl kaldığı cezaevinde tüberkiloz hastalığına yakalandığını söyledi.
Demirtaş, askerliğe elverişli olmadığına dair belgelerin sahte olmadığını da iddia etti.
Savunmasının ardından Demirtaş’ın tutuklanmasına karar verildi. DTP Genel Başkanı yoğun güvenlik önlemleri arasında Sincan Cezaevi’ne gönderildi.
Demirtaş’ın tutuklanmasına partisinden tepki geldi. Ahmet Türk, Türkiye’deki hukuksuzluğun doruğa ulaştığını savundu.
Türk: Demirtaş’ın tutuklanması skandal
Sahte çürük raporu operasyonu kapsamında aralarında Nurettin Demirtaş’ın da bulunduğu 100’ün üzerinde zanlı çürük (Askerliğe elverişli değil) raporu almakla suçlanmış, bu kişilerden 64’ü tutuklanmıştı.
YAKALAMA EMRİ UÇAK HAVADAYKEN ÇIKARTILDI
Hava Kuvvetleri Askeri Başsavcılığı DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş hakkında “askerlikten kurtulmak amacıyla hile yapmak ve bu suça yardım etmek” suçunu işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.
Demirtaş, Batman Milletvekili Bengi Yıldız (ortada) ve eski DEP'li Selim Sadak ile Düsseldorf'ta uçağa binerken, gözaltına alınmayı beklemediğini söyledi.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı da Demirtaş hakkında “resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
Soruşturmalardan önce yurtdışına çıkan DTP Genel Başkanı için bugüne kadar herhangi bir yakalama kararı çıkarılmamıştı. Karar, Demirtaş’ın bugün Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yolculuğu sırasında geldi.
‘GÖZALTINA ALINMAM SAÇMA OLUR’ DEMİŞTİ
DTP lideri Demirtaş, Türkiye’ye hareketinden önce Almanya’da havaalanında yaptığı açıklamada, gözaltına alınmayı beklemediğini belirterek, “Bu, çok saçma bir durum olur” demişti. Hakkında bir soruşturmanın söz konusu olması durumunda, bunun kendilerine gerekli merciler tarafından iletileceğini de ifade eden Demirtaş, “İfademiz alınmak isteniyorsa, başvurulur. Bugüne kadar böyle bir şey söz konusu değilken, sadece basından öğrendik. Basın bu konuyu yazdı, çizdi” dedi.
http://www.imageturk.com/img/3810cbac5acd132c1a3f1.jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=3810cbac5acd132c1a3f1.jpg)
(NTVMSNBC)
Süreç işliyor...
Saygılarımla.
nesrinsir 19.12.2007, 00:54 anatolia evet aynı kişiden bahsediyoruz bilgiler için teşekkürler...
bu arada tutuklama konusunda haklısınız ama şu andaki tutum adalet sadece ve sadece eşitler arasında eşitlik sağlıyor
evet bir yanlış varsa herkes için aynı tutum sergilenmeli eşit adalet istenmeli
geçmişten geleceğe bir temizlenme arınma ne zaman mümkün olacak canlar
ya da mümkün olabilecek mi acaba
ümitler tükendi
MehmetBaran 19.12.2007, 01:27 Türkiye Cmhuriyeti sınırları içinde satınalınabilirlik düzeyi yüksek olduğu için ne adaletten, ne demokrasiden ne de haktan bahsetmek doğru olur...
Birincisi elbetteki başbakan ya da iktidardaki bir partide olursanız etrafınızdaki insanları koruyup kollayacaksınız (zira buradaki düzen böyle)...
İkincisi Tutuklama kararı Demirtaş havada iken, yani artık dönebileceği, gelmekten vazgeçebilme ihtimali olmayan bir anda -hızlı bir şekilde- çıkarılmış...
Bu durumda kimin ne düşüncede olduğunu kimse bilemez... Yani bile bile geldi değil...
Tansu ya da RTE, veya başka birinini oğlu... Hepsinin değer olarak bizden fazlası var... Zira babasını bırakın, bu ülkede dayısı olanlar yaşıyor zaten... Çok kolay askere de gitmezler, şirket kurup kredilerle palazlanırlar, hortumlasalar da onlara bişey olmaz vs. vs.
Ama ben askere gittiğim zaman askerlik süresi 15 aydı... Ben daha oradayken 18 aya çıkarıldı ve gıkımız bile çıkmadan vatan borcumudur nedir onu ödedik işte...
Sevgili dostlar bu çifte standartlar demek oluyor ki,parası olan demokrasiyi de adaleti de satın alıyor.Bu olanlara bir yandan üzülüyorumBir yandan da seviniyorum.Üzülüyorum çünkü adaletin eşit işlemediği kişi acısını çekiyor,seviniyorum çünkü kapitalizm kendi sonunu kendi hazırlıyor.:wink:
Umarım anlamışsınızdır ne demek istediğimi.Böylece bu sistem yıkılmaya adım adım yaklaşıyor.
|
|