Orijinalini görmek için tıklayınız : Milliyet:"sivas katliamından utanç duyanlarla gurur duyuyoruz"

ismailgokhan
18.12.2007, 12:18
Milliyetin yeni reklam filmi çok sert diliyle dikkat çekiyor
Videoyu izlemek için tıklayın (http://video.milliyet.com.tr/default.asp?prm=0,7127305&kanal=4&id=13670&tarih=2007/12/17&get=18.12.2007)

bellatrix62
18.12.2007, 12:27
Milliyet e helal olsun güzel yapmışlar..

angelus
18.12.2007, 12:52
Milliiyet çok duyarlı bir davranış göstermiş.

sausen
18.12.2007, 13:02
Merhaba,

Milliyetten bahsediyoruz...
Eşittir Aydın Doğan'dan...
Zamanında neredeydi bu şovenist gazeteciler...
O zaman susanlar bugün günah çıkarıyorlar...

Saygılarımla...

Akgüney
18.12.2007, 13:06
evet aydin dogan cikarina yapar herseyi

rozerin62
18.12.2007, 13:14
Reklamda yer alan sanırım Ceza ve bu tür konulara tepkisini genelde getiriyor bu tarz müziği dinlemesemde benimde dikkatimi çekmeyi başardı.Ama dediğiniz gibi ismi geçen yayın grubu para için çıkar için herşeyi yapar.Ama sonuç itibariyle güzel olmuş bir reklam.

sahrut75yagmur
18.12.2007, 13:18
Seyrettim...
Bir haftadır dönüyor ekranlarda...Ceza'da ki Fuat'ta seslendirmiş...Çok hoş olmuş ...
Ama Sausen'in dediği noktada çok doğru...Doğan şirketler topluluğunun bir gazetesi olan Milliyet bunu şimdiye kadar niye yapmadı...

Seçimlerde alttan alta Erdaoğan'ı destekleyen bir çalışma güden holding sanırım son atv ihalesinde istediğini alamadı...Çıkar çatışması...

Saygılarımla.

nusayri
18.12.2007, 13:24
Milliiyet çok duyarlı bir davranış göstermiş.

miliyetin bu duyarlı davranışından şübhe duyuyurum!zamanında duyarlı olmıyanlar şimdiki şartlardaki duyarlıkları çikarlarını hizmet etmekten başka bir şey deyildir.
AKP iktiderın! alevilere karşı yürütüyü iki yüzlü siyasetin bir parçasıdır ,akp yöneticilarin söylemleri nasıl zamana ve mekana göre deyiştiyini her zaman gördük,bu tip haraketleri görmemek kör olamak demektir.
miliyetin yaptığı iktidarı dolaylı yolardan olasada destekleyip dağıtılan pastalardan bir pay elde etmektir.

saygılarımla.

aydıner32
18.12.2007, 13:35
milliyetin yapması ne garip.her halde aydın doğan bir ihaleye girecek.:)çünki böyle çıkışlarından sonra hükumet bir ihale verip ağzını kapatıyordu aydın doğan.ben bir ihale veya bir vergi indirimi bekliyorum.

Şirin Baba
18.12.2007, 14:03
Yazılacak bişey kalmamış ama yinede eklemekte fayda var.Ülkenin yönetimini ele alan Akp'yi hep destekleyen Doğan'ların kendilerine, medyanın tamamının hediye edilmesini beklemişlerdi.Beklentileri gerçekleşmeyince tepki vermeye çalışıyorlar.

Yalnız bilmedikleri bir şey var;
bu reklama Akp'ye oy verenler tepki vermezler ki!

SAYGILARIMLA

sefer ağca

tanjutunc
18.12.2007, 14:30
Bu reklam filmini bu zamanlarda yapılması sizcede tuhaf bir durum değil mi? acıkcası pek samimi bulmadım..hersey oyunun bi parcası belli ki..neyse bakalım daha neler dönecek.

RaP_erdinc
18.12.2007, 14:38
Abi ben diyorum RAP in faydaları cok..işte RAP müzikle hayatın acı yanları....:D

aytek
18.12.2007, 17:29
Ben bir Alevi olarak, bir Anadolu çocuğu olarak, aydınlarımın, sanatçılarım, insanlarımın öldürüldüğü, adice, alçakca öldürüldüğü bu acı olayı, üç kuruşluk çıkar savaşlarında, rant kavgalarında, siyasi çıkarlarda kullandırtmam!!! Onların benden, senden yani bizden gurur duyuyor olması bana sadece utanç verir!!!

Saygılar

lion12
18.12.2007, 17:34
Bence reklam gerçektende çok güzel ancak Aydın doğan bunu ne niyetle yaptı onu bilemiyorum.

pazarcıklı
18.12.2007, 17:43
...anlatılanlar bilinen ama genelde görmezden gelinen çarpıklıkların,yanlışların bir kesiti, benzer örneklerle dolu bir ülkede yaşıyoruz, çalışma güzel ama doğan grubunun bunu yapması kafalarda soru işareti bırakıyor...

YoRuM78
18.12.2007, 17:59
Bu reklamı yapan Milliyet Gazatesi Sivas katliamın yıl dönümünde ne kadar yer ayırdı acaba bilen varmı_?
Bütün bunlardan utanç duyan bizler sizdende utanç duyuyoruz.

huseyn
18.12.2007, 20:46
sadece kendilerine rant sağlamaya çalışıyorlar. utanç duyuyoruz demekle olmuyor; somut adım atmak gerekiyor. somut ne yapmışlar? şehitlerin anmasına ne zaman katılmışlar? katillerin yakalanması için hangi haberi yapmışlar??

huseyn
18.12.2007, 20:49
Abi ben diyorum RAP in faydaları cok..işte RAP müzikle hayatın acı yanları....:D

par müzikle anlatmasalar olmayacak mıydı? rap'in hangi faydası var kardeş? türkiyede rap yapanların ne kadar kafatasçı ve faşist olduklarını bilmiyorsun heralde. bir örnek sadece; ümit davala..

ONU®
19.12.2007, 00:41
Güzel bi reklam ama bence de göz boyayıp tiraj yakalamak için hazırlanmış.Ne de olsa Doğan medyası.

sivaslı_sevda
19.12.2007, 15:36
Geç kalınmış gerçekler yeni akıllarına geldi .

yaralı gölge
19.12.2007, 18:35
mutemelen satışlar düşdü
ondan saf degişdiriyor yani bu da bir politika
aydın dogan politikası

RaİNbow
19.12.2007, 18:49
[B]Aydın Doğan kendi çıkarları için kullansada ... güzel olmuş bence .. en azından toplumsal olayları örnek vermiş.. unutulmaması gerekenleri tekrar reklam amaçlıda olsa gündeme getirmiş.. bu yüzden güzel bence... keşke diğer gazetelerde böyle çıkarlanı düşünüp reklamlar yapsalar ne yararlı olur... en azından reklamcı toplmumuz reklam sayesinde bazı olaylara şahit olur..

baran62
19.12.2007, 19:22
biraz daha şüphe duymak hatta dikkat etmek lazım.
çünkü hükümetin alevi açılımı diye ortaya attığı yemin ardından bazıları alevilere karşı biz de aslında öyle düşünmüyoruz diyecektir.
yoksa milliyet gerçekten sivas olaylarının sorumlularından nasıl bahsederler benim açımdan şüphelidir.
gerçi biz alışlığız ağzımıza bir parmak bal çalıp sırtımızı iki okşayan herkesin önceden yaptığını unutur affeder ardından gideriz.
aman dikkat her söze ve her yeme hemen kanmayalım.
herkese selam ve saygılar.

seçil sivas
19.12.2007, 19:27
milliyetin yapması ne garip.her halde aydın doğan bir ihaleye girecek.:)çünki böyle çıkışlarından sonra hükumet bir ihale verip ağzını kapatıyordu aydın doğan.ben bir ihale veya bir vergi indirimi bekliyorum.

ben sizin gibi düşünmüyorum çünkü artık erdoğan medyaya el atmışken iyiden iyiye sanırım aydın doğan dahil diğer medya patronlarınında bundan korkmuş olması gerekir böyle bir durumda aydın doğan bünyesindeki milliyetinde çekimser haberler yapması gerekirken böyle bir davranışta bulunması alkışlanması gereken bir tutum...sivas katliyamı unutulmayacak

izmir_35
19.12.2007, 19:34
Çok şaşırdım köşe yazılarında Akp ye veryansın ediyo diye emin çölaşanı gazeteden atan dogan gurubu degilmiydi ne olduda doksan derece dönüş yaptılar hangi ihale için bu çaba merak etmeyin muhakkak bir cıkarları vardır

yozgatlı
19.12.2007, 20:15
gazetenin sahibi aydın doğan her kesimden insana hitap etmek ve burdan gelir sağlamak için yapıyor gazetelerinin biri cumhuriyetci çizgide biri islami çizgide doğan grubu kısacası iş ve para peşinde ... ne yapmaya calıştıkları belli bu tür oyunlarla kandıramazlar....

ozgurcabul
19.12.2007, 20:22
ne olursa olsun miliyet güzel bir reklam yapmış...

RaP_erdinc
19.12.2007, 21:11
par müzikle anlatmasalar olmayacak mıydı? rap'in hangi faydası var kardeş? türkiyede rap yapanların ne kadar kafatasçı ve faşit olduklarını bilmiyorsun heralde. bir örnek sadece; ümit davala..

RaP dinlemediğinden normaldir böyle Bir anti düşünceye sahip olman Ümit davala RaP mi yapdı haberim bile yok çünküü bizee ona Rap çi deil topcu diyoruz...Gerekirse bu Ülkede en cok ilgi ceken mÜzik RaP olduğundan gerekirse tüm reklamlar bile rap üzerinden olur çünküü başka türlü himse tavrını ortaya koyamıyor...

Yani ÖrNEK varsa söyleyin...?***

başkabirdünya
20.12.2007, 02:38
bu aralar televizyonlarda karşımıza gerçekten ilginç bir reklam filmi çıkıyor

iktidarla yalakalığı ile meşhur doğan grubuna bağlı milliyet gazetesinin reklamında sivas katliamını gerçekleştirenleri eleştirir tarzda bir hava yaratılmış

bu reklamın tamda aleviler ile ilgili gündem oluştuğu bir süreçte vede milliyet gibi bir yayın organı tarafından hazırlanması, din istirmarcılarını teşhir etmesi düşündürücü..

AT İZİ İT İZİNE KARIŞMIŞ.....

işte reklamın videosu:

http://video.milliyet.com.tr/default.asp?id=13670

sahrut75yagmur
20.12.2007, 03:10
bu aralar televizyonlarda karşımıza gerçekten ilginç bir reklam filmi çıkıyor

iktidarla yalakalığı ile meşhur doğan grubuna bağlı milliyet gazetesinin reklamında sivas katliamını gerçekleştirenleri eleştirir tarzda bir hava yaratılmış

bu reklamın tamda aleviler ile ilgili gündem oluştuğu bir süreçte vede milliyet gibi bir yayın organı tarafından hazırlanması, din istirmarcılarını teşhir etmesi düşündürücü..

AT İZİ İT İZİNE KARIŞMIŞ.....

işte reklamın videosu:

http://video.milliyet.com.tr/default.asp?id=13670

Emre canım ...

Konu aşağıda ki linkte...Milliyetİn ilginç reklam filmi diye verildi dün...

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=37971

Saygılarımla.

başkabirdünya
20.12.2007, 03:20
Emre canım ...

Konu aşağıda ki linkte...Milliyetİn ilginç reklam filmi diye verildi dün...

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=37971

Saygılarımla.

uyarın için tşkürler

ben konu açmadan arama yapıyorum fakat yok gözüküyor bende konuyu açıyorum

ben aramayı yanlış mı yapıyorum:)

doğrusu nasıl??

sahrut75yagmur
20.12.2007, 03:59
uyarın için tşkürler

ben konu açmadan arama yapıyorum fakat yok gözüküyor bende konuyu açıyorum

ben aramayı yanlış mı yapıyorum:)

doğrusu nasıl??

Konunun başlığından ,farklı bir başlık kullanılmasından kaynaklı olabilir...

Saygılarımla.

xraymen65
20.12.2007, 04:30
Canlar çok uzağa gitmemek gerektiğini düşünüyorum.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=28800

21 Mart 2007 Çarşamba günü Milliyet Gazetesi sürmanşetinde verilen “Türkiye’de Alevi Sayısı 4,5 Milyon” ifadesi ile bu gazetenin Alevilere
bakış açısı açıkca gözükmektedir. Başbakanın Alevilerle ilgili açılımlardan söz ettiği şu günlerde Medyaki yağcısı Aydın Doğan'a ait olan Milliyet gazetesinin bu reklam filmini çekmesi düşündürücüdür. Can Dündar,Hasan Cemal ve Melih Aşık gibi bazen doğruları yazan yazarların bulunduğu bu gazete gerçekten görüşlerini bu reklam filmi ile ifade ediyorsa saygı duyuyoruz ama işin içinde Aydın Doğan olduğundan amacının ne olduğu kafalarda soru işareti bırakıyor:confused1

onur melis
20.12.2007, 09:59
çok güzel ve anlamlı bir reklam

ecolis
20.12.2007, 10:20
dogan gurubunun veya akp nin bu reklamdan nasil rant beklediyini bilemem ama bildiyim bisey var reklam turkiyenin gerceklerini iyi anlatiyor, muzik sozleri ise akp ile birebir uyumlu.nebilelim belkide dogan gurubunda kostebek var
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

huseyn
20.12.2007, 12:22
RaP dinlemediğinden normaldir böyle Bir anti düşünceye sahip olman Ümit davala RaP mi yapdı haberim bile yok çünküü bizee ona Rap çi deil topcu diyoruz...Gerekirse bu Ülkede en cok ilgi ceken mÜzik RaP olduğundan gerekirse tüm reklamlar bile rap üzerinden olur çünküü başka türlü himse tavrını ortaya koyamıyor...

Yani ÖrNEK varsa söyleyin...?***

örnek dedin al sana örnek....

Bin yıllık saltanat 1453'te şahi güllesiyle
istanbul oldu kostantinapolis denilen yalan
istanbul'um oldu marmara'm kan
Gökyüzün duman şimdi bakınız lan
Onun gibi beyinlere vuran bir kahraman yok mu lan
Var sesi kabus korkutur düşmanı buz keser
Esen rüzgarla birlikte gülleler yıktı
Duvar tanımadı ama şimdi nerede şahi nerede
53 günde zafere koşan ordu nerede
istanbul'u şimdi görselerdi keşke
Akılları başa toplayacak ama düşmanı bozacak
Alabildi?ine gülleleri kusacak bir şahi olsa
Vursa keşke istanbu'u mahvedenlerin kalelerini

Kahraman yok artık heryerde mafya
Parsellendi toprağım
Güzelim ormanlarım hep oldu villaların
Denizim kapkara paraların çöpü burası bir arena
Ceza patlayan bir bomba
insan insanı ne kadar vuruyor acaba
Nefret bir şahi sözleri ise gülle
Tarihini unutmu? olana güle güle
Geçmişle övünmekten bıktım ve bıktık
Yeni zaferlere koşmak tarihe borcumuz
Dünyaya hükmetmek artık yetmez bize
Yeni cepheler ver sen paşam
şahi kadar güçlüyüm
Tek başıma tahrip edeceğim
Düşmanları koyarım sıraya dikkat nişan al ateş
Bu sana ilk şahim olsun içimdeki kalleş

Benim uğurlu sayım 1453
Bir artı dört artı beş artı üç
13'ü uğursuz sayan batılılara
Osmanlıdan hediye olsun sonsuza
Torunları ise batıya hayran olmu?
Senelere damgasını vurmuş olan ruhsuzlar
şahi geri gelecek
Artık dur diyebilecek dün kalmamış sanki
Duvara bağlanmış zorla izlettirilen
Bir korku filminin parçası olmuşsun
Ona buna sorsana aslanım sorsana
Aslında donup kalmış olarak seni izleyen insanlar var
10 üzerinden 7 kere geri çekilmişsin
istanbul'daki surların içerisinde ezilmiş ve hükmen yenilmişsin

ne kadar milliyetçilik koktuğunu anlabiliyorsun heralde.... rap diyosun işte rap...
şarkının adı "şahi". bilmeyenler için bilgi vereyim; şahi osmanlının istanbulu alırken kullandığı topların adı.
peki rap müzik; halkların kardeşliği hakkında; savaş karşıtlığı karşısında ne söylüyor?? KOCAMAN BİR HİÇ...

RaP_erdinc
20.12.2007, 12:41
örnek dedin al sana örnek....

Bin yıllık saltanat 1453'te şahi güllesiyle
istanbul oldu kostantinapolis denilen yalan
istanbul'um oldu marmara'm kan
Gökyüzün duman şimdi bakınız lan
Onun gibi beyinlere vuran bir kahraman yok mu lan
Var sesi kabus korkutur düşmanı buz keser
Esen rüzgarla birlikte gülleler yıktı
Duvar tanımadı ama şimdi nerede şahi nerede
53 günde zafere koşan ordu nerede
istanbul'u şimdi görselerdi keşke
Akılları başa toplayacak ama düşmanı bozacak
Alabildi?ine gülleleri kusacak bir şahi olsa
Vursa keşke istanbu'u mahvedenlerin kalelerini

Kahraman yok artık heryerde mafya
Parsellendi toprağım
Güzelim ormanlarım hep oldu villaların
Denizim kapkara paraların çöpü burası bir arena
Ceza patlayan bir bomba
insan insanı ne kadar vuruyor acaba
Nefret bir şahi sözleri ise gülle
Tarihini unutmu? olana güle güle
Geçmişle övünmekten bıktım ve bıktık
Yeni zaferlere koşmak tarihe borcumuz
Dünyaya hükmetmek artık yetmez bize
Yeni cepheler ver sen paşam
şahi kadar güçlüyüm
Tek başıma tahrip edeceğim
Düşmanları koyarım sıraya dikkat nişan al ateş
Bu sana ilk şahim olsun içimdeki kalleş

Benim uğurlu sayım 1453
Bir artı dört artı beş artı üç
13'ü uğursuz sayan batılılara
Osmanlıdan hediye olsun sonsuza
Torunları ise batıya hayran olmu?
Senelere damgasını vurmuş olan ruhsuzlar
şahi geri gelecek
Artık dur diyebilecek dün kalmamış sanki
Duvara bağlanmış zorla izlettirilen
Bir korku filminin parçası olmuşsun
Ona buna sorsana aslanım sorsana
Aslında donup kalmış olarak seni izleyen insanlar var
10 üzerinden 7 kere geri çekilmişsin
istanbul'daki surların içerisinde ezilmiş ve hükmen yenilmişsin

ne kadar milliyetçilik koktuğunu anlabiliyorsun heralde.... rap diyosun işte rap...
şarkının adı "şahi". bilmeyenler için bilgi vereyim; şahi osmanlının istanbulu alırken kullandığı topların adı.
peki rap müzik; halkların kardeşliği hakkında; savaş karşıtlığı karşısında ne söylüyor?? KOCAMAN BİR HİÇ...

:S:S bu PARCA Kİmin =0=*??*

huseyn
20.12.2007, 13:29
:S:S bu PARCA Kİmin =0=*??*

rapçi olan sensin ben değil; yani senin bilmen lazım değil mi :D

gözdecst
20.12.2007, 13:40
Canlar çok uzağa gitmemek gerektiğini düşünüyorum.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=28800

21 Mart 2007 Çarşamba günü Milliyet Gazetesi sürmanşetinde verilen “Türkiye’de Alevi Sayısı 4,5 Milyon” ifadesi ile bu gazetenin Alevilere
bakış açısı açıkca gözükmektedir. Başbakanın Alevilerle ilgili açılımlardan söz ettiği şu günlerde Medyaki yağcısı Aydın Doğan'a ait olan Milliyet gazetesinin bu reklam filmini çekmesi düşündürücüdür. Can Dündar,Hasan Cemal ve Melih Aşık gibi bazen doğruları yazan yazarların bulunduğu bu gazete gerçekten görüşlerini bu reklam filmi ile ifade ediyorsa saygı duyuyoruz ama işin içinde Aydın Doğan olduğundan amacının ne olduğu kafalarda soru işareti bırakıyor:confused1

arkadaşa katılıyorum o haber manşetlerle yayınlanmıştı ki o haberden sonra gazeteye olan ilgim ve güvenim azaldı kimseye güvenmeyin arkadaşlar ne hesaplar dönüyor bu ülkede...

spartacus
20.12.2007, 14:21
Konu iki farklı başlık altında açılmış.
Bu nedenle topikler birleştirildi.