Orijinalini görmek için tıklayınız : Msn görüşmeleri izleniyor

makaay2077
19.12.2007, 00:21
İnternette Başbakan’ı eleştiren 15 polise soruşturma açıldı

MSN’deki yazışmaları casus programa takılan 15 polis hakkında “başbakana hakaret'' suçundan soruşturma başlatıldı. Bilgisayarlarına da el konuldu Vatan Gazetesi'nin haberine göre, terör örgütü PKK’nın kanlı baskınlarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Amerikan Başkanı George W. Bush, 5 Kasım 2007’de sınır ötesi operasyonlar konusunda bir dizi görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin yapıldığı dönemde Kosova’da görevli bir Türk emniyet müdürünün, aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli bir yetkilinin bulunduğu arkadaşları ile internet üzerinden MSN’de yaptığı eleştiriler soruşturma konusu oldu. Konuşmalar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün casus programına takıldı.

İçime sindiremiyorum deyince
Kosova’da BM adına görev yapan bir Türk Emniyet Müdürü, Windows’un online mesajlaşma programı MSN’deki devre arkadaşı polisler ile Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Arkadaşlarına, “Erdoğan’ın, ABD Başkanı’nın ayağına gidip izin istemesini içime sindiremiyorum'' dedi. Bu sohbet ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün casus programına yakalandı. Kodlanan kelimelerin kullanılması ile Emniyet Genel Müdürlüğü hemen harekete geçti. Bu görüşmeleri yapan kişiler belirlendi. Aralarında İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli üst düzey bir yetkilinin de bulunduğu 15 kişi hakkında hemen soruşturma açıldı.

Hakaretten işlem görecek
Emniyet Genel Müdürlüğü, soruşturma için polis müfettişlerini görevlendirdi. “Başbakan’a hakaret''ten açılan soruşturma kapsamında 15 polisin görev yerlerine yazılı talimat gönderilerek bu kişilerin bilgisayarlarına el konulması istendi. Polislerin öncelikle MSN adres ve kayıtları incelemeye alındı, el konulan bilgisayarlarının hard diskleri kopyalandı. Daha sonra bu kopyalar incelenmesi için Ankara’ya gönderildi. İncelemelerin ardından 15 polise ceza verileceği öğrenildi.

İnternette özel sohbet hakkımızda kalmadı.Polis devleti işte ne olacak.Ülkenin bir yığın sorunu ortada iken AKP hükümetinin öncelikleri bunlar.Hergün sabrımız bir kat daha artıyor.yazıklar olsun sizlere

ONU®
19.12.2007, 00:26
Maaşallah kendilerine toz kondurmuyorlar.

Gün geçtikçe iletişim özgürlüğümüzden bir parça daha koparılıp sansüre kurban ediliyor.

bellatrix62
19.12.2007, 00:30
herhalde benim msn de konuştuklarımı takmıyorlar yoksa hapsi boylamıştım şimdiden :D

yozgatlı
19.12.2007, 00:31
evimizin içine kadar girdiler artık konusanların ağzınıda mühürlerler bunlar nasıl bi anlayıstır bu anlam vermek zor hakikatende benim hakkımda iyi yönde konusacaksın aksini yapamazsın diyolar resmen heryerde demokrasiden bahsetmesini bilirler ama iş icraata gelince u dönüşü yaparlar artık dur deme zamanı geldide geciyor bile ...

başkabirdünya
19.12.2007, 00:32
bu haberler bilinçli olarak yapılıyor
yani psikolojik baskı olarak kullanılıyor

yoksa msn görüşmelerini takip etmeleri çok zor
(ama imkansız değil dikkatli olmak gerekiyor)

o polisler toplu görüşme yapıyorlarmış
içlerinden biri ihbar etmiştir onları:)

ONU®
19.12.2007, 00:46

yoksa msn görüşmelerinin takip etmeleri çok zor

Biraz daha düşününce daha mantıklı geliyor bu düşünce.Sonuçta milyonlarca kişi bu ülkede msn hesabı sahibi.

AKP medyasının yine hükümete yöneltilen eleştrilerin dozunun bir nebze olsun azaltmak için çıkardığı safsatalardan biri.

spartacus
19.12.2007, 00:48

yoksa msn görüşmelerinin takip etmeleri çok zor

Dostum okuyuculara yanlış mesaj veriyorsun.
Msn görüşmeleri anında kontrol edilmezse bile çeşitli merkezi dağıtım ağında aylarca depolanmaktadır. Buna ek olarak şunu söyleyebilirim. Özel yazılım proğramlarıyla msn, yahoo, skype vb. görüşmeler taranmaktadır. Gerek ses freakansları gerekse bazı sakıncalı sözcüklerin tespit edilmesiyle görüşmeler yakın takibe alınıyor. Rehavete kapılmamak gerekir. Burjuvazinin çalışma tarzı göz ardı edilirse, bunun diyeti ağır olabilir. Başkan Mao diyor ki, "düşmanı stratejik açıdan küçümse fakat taktik bakımda dikkate almalısın."

aslentercan
19.12.2007, 00:51
kardesim o basbakan ona gözünün üstünde kaşın var demiyeceksin addam fikir özgürlüğüne karşı o değilmiydi atatürkün anı defterine kendisiyle ilgili yazılmıs olan bi yazıyı yırtıran....
yok böle bisey artık elden ele yazısacaz sınıflarda yaptıgımız gibi birbirimize kagıt yazıp atacaz aman basbakan görmesin:):)

alenya
19.12.2007, 00:53
bu polisler birbirini gammazlamış.msni takip etseler ben 40 yıl hapis yerdim.:yamukgul: vardır bundada bir iş.devlet baba evladını affeder.ceza almazlar.yurdumda ağır cezalar düşünenlere veriliyor.msnde netten yazışmaları takip edip faşizme hizmet edecez diye casusuluk oynamaya harcadıkları enerjiyi ve zamanı sorunları çözmeye ayırsalar daha faydalı olacaktır.

spartacus
19.12.2007, 00:54
herhalde benim msn de konuştuklarımı takmıyorlar yoksa hapsi boylamıştım şimdiden :D

Forumdaki yazılarını takip ediyorum, sen bu ülkede en son fişlenecekler arasındasın. Eğer msn'de siyasi işlerin dışında adli boyutta msn'de konuşmaların varsa ona bir şey diyemem.

sausen
19.12.2007, 00:57
Merhaba,

Tahminimce bu tür şeyler olabilir.
Tam emin olmamakla birlikte şunu da söylemek isterim,
yine de dikkatli olmak lazım...
Belki izlenmiyordur ama ya izleniyorsa...

Saygılarımla...

başkabirdünya
19.12.2007, 00:59
Dostum okuyuculara yanlış mesaj veriyorsun.
Msn görüşmeleri anında kontrol edilmezse bile çeşitli merkezi dağıtım ağında aylarca depolanmaktadır. Buna ek olarak şunu söyleyebilirim. Özel yazılım proğramlarıyla msn, yahoo, skype vb. görüşmeler taranmaktadır. Gerek ses freakansları gerekse bazı sakıncalı sözcüklerin tespit edilmesiyle görüşmeler yakın takibe alınıyor. Rehavete kapılmamak gerekir. Burjuvazinin çalışma tarzı göz ardı edilirse, bunun diyeti ağır olabilir. Başkan Mao diyor ki, "düşmanı stratejik açıdan küçümse fakat taktik bakımda dikkate almalısın."

haklısın
ama benim demek istediğim herkesin günlük konuşmalerını takip edemezler
yaptıkları filtre proğramlarla belli kelimeleri yakalamak
bu konuda herkes dikkatli olmalı

zaten teknolojik araçların hiçbiri güvenli değil

lion12
19.12.2007, 02:10
Evet spartacus doğru bir yorumda bulunmuş mesajında.Tıpkı telefon sisteminde olduğu gibi,anlık ileti programlarında da bazı kelimeler var o kelimeler tarayıcı tarafından algılandıktan sonra,konuşmaya kayda geçiliyor ardından da kayıtlar inceleniyor.

nick62
19.12.2007, 02:32
peki başbakana neden hakaret edilmez bilen varmı ?ayrıca orda hakaret içerikli bir cümle göremedim tamamen argo bir deyim var ayağına gitmek .

alenya
19.12.2007, 02:40
peki başbakana neden hakaret edilmez bilen varmı ?ayrıca orda hakaret içerikli bir cümle göremedim tamamen argo bir deyim var ayağına gitmek .

edilmez tabi o hitlerin türkiye şubesi.

KIZILEFE
19.12.2007, 03:30
yaa olayı neden basite indirgeyip geyik cevirmektessinizki bunun 2 sebebi olabilir
1. AKP ye yakın durmayan emniyetcileri temizlemek bakınız atabeyler operasyonu
2. ülke için ciddi bir takım hareketlerde bulunanlarıın önünü kesmek

neticede hotmaildeki maileriniz senelerce kontrol edilmedi şimdi burda önemli siyasi adam yada şahsiyet veya aranılacak kadar önemli konuşmaları yapan biri gib davranmayın herkes kimin ne oldugunu anlayacak kadar uyanık

onur melis
19.12.2007, 10:32

sana katılıyorum milyonlarca msn kullananı var ve hepsinin konuşmalarını takip edemezler
eyer öyle bir olay var ise belirli kişilerin yani devlet memurlarının yada devlete bir şekilde hizmet edenlerinki izlenir
devlet gelipte benim annemin msn de yemek tarifi almasınımı izleyecek:)

eda_deniz
19.12.2007, 12:53
adamların başka işi kalmadı insanların düşüncelerini bile kısıtlıyolar...boş işler memuru hepsi..azcık sorunlarla uğraşsalar yaa.. ama nerdeeee...

tanjutunc
19.12.2007, 13:03
arkadaslar acıkcası bu olaya fazlaca sasırmadım, bu ülkede yapılan seylerin devamı niteliğinde, adamlar sistemli bir biçimde özlüklere sınır koymakta.bilmiyorum gazetelerden okuyanınız var mı erzincanda artık her evin gizli bir polisi olacak.. bu olayların sonu nereye gider bilmiyorum ama halkı tedirgin etmekten başka bişey değil bu.

~Elvin~
19.12.2007, 18:32
İşleri güçleri kalmadı artık bunlarla ugraşır oldular walla bende anlamıyorum yaaa tabiki takip edilmesi gereken programlar vardır ama kişinin kendisine has kendisine özgü msn si bu ne konuştugu karşı tarafla onu ilgilendirirki nedir yani hiçmi özeli kalmıcak kimsenin