Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevimisiniz?
tanyeri24 18.02.2005, 01:27 Değerli üyeler genel bi anket yapmak istiyorum. Bu foruma üye olmak için alevi olmak şart değildir.
Ama sanırım büyük bir oran alevidir. ondan dolayı böyle bir anket... Lütfen oyunuzu kulllanın.
malicirakoglu 23.02.2005, 16:24 1.Alevimisiniz diye sorup karşısına evet,hayır,bilmiyorum,yanıtsız gibi seçenekler bırakmalıydınız.
2.Anket diyorsunuz ankette yönlendirme olmaz."sanırım büyük oran alevidir"gibi.Böyle bir anket yönlendirmesine hiç rast gelmedim.
3.Tek soruluk anketler sosyal bir olgunun tespiti için değil kamuoyu oluşturmak içindir.
Bu anket her üç gerekçe için de kötü bir örnektir.Amatörce bile değildir.
Cevabım:Alevi değilim.Bilmiyorum belki sünni de değilim.
Alevimen 23.02.2005, 16:36 1.Alevimisiniz diye sorup karşısına evet,hayır,bilmiyorum,yanıtsız gibi seçenekler bırakmalıydınız.
2.Anket diyorsunuz ankette yönlendirme olmaz."sanırım büyük oran alevidir"gibi.Böyle bir anket yönlendirmesine hiç rast gelmedim.
3.Tek soruluk anketler sosyal bir olgunun tespiti için değil kamuoyu oluşturmak içindir.
Bu anket her üç gerekçe için de kötü bir örnektir.Amatörce bile değildir.
Cevabım:Alevi değilim.Bilmiyorum belki sünni de değilim.
Sayın malicirakoglu. Yorumunuz için teşekkürler ve ayrıca forumlarımıza hoşgeldiniz. Sizin yorumunuza katılsamda eminim Anketi ekleyen arkadaşımızın herhangi bi art niyet düşüncesi yoktur. Forumlarımız hiç bir kurumla bağlılığı ve herhangi bi resmilik olmadığı için tüm yaklaşımlar forum kurallarına karşı olmadıkça işlem görür.
Ben boyle bir anketi dogru bulmuyorum siz alevimisiniz ya bir insan aleviyim diyince alevi olamaz yada aliyi sevince de alevi olamaz yani boyle bir anketin bence hic bir anlamiyok herkes bu siteyede girer.
Alevimen 25.02.2005, 00:31 Ben boyle bir anketi dogru bulmuyorum siz alevimisiniz ya bir insan aleviyim diyince alevi olamaz yada aliyi sevince de alevi olamaz yani boyle bir anketin bence hic bir anlamiyok herkes bu siteyede girer.
İşte Sizin gibi yanlış algılama yapan kişiler tarafından böyle bi düşünce ortaya çıkar. Forum kurallarında ve başka resmiyet değerinde bi yazıda 'alevi şartı' yoktur ve olmayacak elbette. Burası özgün ve çağdaş sıfatı taşımaktadır. Herkese kapımız açıktır, tekrarlıyorum kısıtlama yoktur.
Eminim bu anket istatistiği öğrenmek için yapılmıştır, ben şahsen bu anketi yanlış olarak bulmuyorum hatta bilgilendirici olarak görüyorum. Saygılarımla. Ve ayretten forumuza hoşgeldiniz eda :3D_NG:
Yurkardaki yazmış olduğunuz alevi kelimesi yerine başka bi din koyun ve tekrar okuyun (alevi bir mezhep veya küçük kitle değildir.)
tarik4115 06.03.2005, 22:01 merhaba dostlar
bence diyorum ama hepimizce anket konusunu tam anlamıyla anlamadan yorum yapılmamalı ... anlamadan yorum yapanları esefle uyarırımm..
belki biraz agır kaçacak ama benı dışlayanları ben de dışlamalıyım diyorum bazen ama olmuyor bizim yapımızda yok bu bizler yanı aleviler her kim olursa olsun yardıma hazır insanlarız ama herkes bizlere katşı böylemi ben ce bunu sorgulamalıyız ?
ben kı burada olduguma ve böyle bir siteye sahip oldugumuza çok memnunuö kendi payıma
benı yok etmek isteyeni ben hiç yaşatmam deyip anket için arkadaşım ' a teşekkur ederim ..
slm canlar tamam bir anket yapilmis ama aleviyim demekle gercekten alevi olunmaz ama soyle bise var bir yere gittiginde neysin diye sorduklarinda hepimiz aleviyiz diyoruz oyle degilmi sunu kesin biliyorumki ben kimse dort dortluk alevi degildir su dunyada hic oyle biri yok .gelelim ankete oda boyle bisey iste bir nevi bizlerin kimligi oluyor o yolda oldugumuzu alevilik yolu tabiki ankette aleviligi secmekle alevii olunmaz ama dedigim gibi bizim bir kimligimiz aleviyim demek
TheGodfather 16.03.2005, 13:49 slm canlar tamam bir anket yapilmis ama aleviyim demekle gercekten alevi olunmaz ama soyle bise var bir yere gittiginde neysin diye sorduklarinda hepimiz aleviyiz diyoruz oyle degilmi sunu kesin biliyorumki ben kimse dort dortluk alevi degildir su dunyada hic oyle biri yok .gelelim ankete oda boyle bisey iste bir nevi bizlerin kimligi oluyor o yolda oldugumuzu alevilik yolu tabiki ankette aleviligi secmekle alevii olunmaz ama dedigim gibi bizim bir kimligimiz aleviyim demek
Sıla kimliğinden bahsederken yani ben aleviyim derken bunu milli duygularından dolayımı söylüyorsun.Yani ben Alevi ırkıyım mı demek istiyorsun?Sanki senin yorumuna göre Aleviliği bir milliyet olarak görüyorsun gibi geldi.Beni soracak olursan ben Önce Alevi müslümanım sonra milliyetim Türktür.Benim alevilik anlayışım biraz farklı galiba size göre.Babam alevi annem sunni ama ikiside ne aleviliği savunuyor nede sunniliği.Sadece müslümanım diyolar.Bence çok güzel bir durum bu.Bu durumda ben istediğimi seçme hakkım var.Yani ya alevi olucam yada sunni olucam.Ben içimde yaşattığım inancımın alevilik olduğunu düşündüğümden dolayı Alevi bir müslümanım.Kimseye ıspatlama zorunluluğun olduğunuda sanmıyorum.?çinde ne varsa kişi odur.Bunu kimse tam olark bilemez
saygılar
Alevimen 13.04.2005, 12:58 Sadece OY kullanın veya kullanmayın. Lütfen hertelden tartışmalara girip başlığı uzatmayalım. teşekkürler.
TheGodfather 13.04.2005, 16:01 Arkadaşlar nefer nefru arakadaşımıza lütfen biraz daha saygı gösterelim.Yolgezer kardeş ayırım yapabilirisn...Am karanlıklar nasıl çıkıcak aydınlığa seni ona ayırım yaparsan yada o sana :):3D_NG (29 .Kendisi aslında tartışmalara girmeyi sevmeyen bir tiptir..Ben kendisinde bir art niyet görseydim forumumuza zaten onu davet etmezdim..Biraz daha konulara girdikçe arkadaşımızn bizimle bir çok düşüncesinin aynı olduğunun farkına varıcağınızdan şüphem yok...
saygılar
Nefer_Nefru 13.04.2005, 22:13 WALLA kusura bakmasın alevi arkadaşlarda sünni arkadaşlarda .. ben sünnileri sevmem ve onlarda hiç de arkadaşım yokk.. onun için ben ayırım yaparım ..bu arada ben aleviliği savunuyorum ama aleviliğin gerektirdikelerinide yapmıyorum onun için alevi de değilm..?
tekrar söyleyeyim arkadaşıma ben ayırım yapıyorum.... çünkü sizlere hiç kanım kaynamıyor. kusura bakma.
A benim güzel dostum...gözüm...ben sana illede bilmem şunu bunu sev mi diyorum..Benim görüşüm bu diyorum...Sen snnileri sevmeyebilirsin..Buna itirazım olamaz..Ama hatayı hep başkalarında aramamak lazım değilmi.Kendimiz hta yapmıyor olabilirmiyiz hiç...Sen çıkıp istiklal caddesinde ''ben aleviyim diye bağırsan sana kimse bişey söylemez..Ya rica ediyorum artık bu sendromları bırakın allah aşkına...?nsanlar konuşa konuşa demişler değil mi? onyargi hiç bir yere vardırmaz...Ayrıca dostum senin alevi olup yada olmaman beni hiç ilgilendirmiyor..Zaten bnun benim için bir önemi yok...Ayrıca alevi çocuk arakadaşımızdan nerde art niyet içeren birşey yazdığımı söylerse sevinirim....
Formunuza sadece alevi olanlar girsin diyorsanız onada eyvallah.Merak etmeyin birdaha girmem. Benim için aleviliğin yada sunniliğin bir önemi yok ben ******leri reddediyorum..Alevilik ****** olmadığı için sempatim var bunu bilen arkadaşımız beni davet etmişti ama sizide rahatsız ettiğimden dolayı özür dilerim..Thegodfather nickli arkadaşımdan özür dileyerek forumda daha yazı yazmayacağımı belirtmek istiyorum...
Hepinize başarılar diliyorum.... :bitmisbu:
TheGodfather 14.04.2005, 10:52 Konu çok saptı hedefinden ama son bişey eklemek istiyorumm.Arkadaşım gitmek isteyişine üzüldüm..Yinede sen bilirsin...Katıldığın için teşekkürler....:kapaligöz
Alevi_cocuk 15.04.2005, 09:08 çok merak ediyorum acaba sunniler yolgezer i seviyormu ben seni alevi olarak görmüyorum kardeşim sakın başka bir yerde ben alevi yim diye dolaşma seni taşlarlar bizim tek bir parolamız vardır aleviler olarak din,dil,renk ayrımı yapmayız hee yeri geldimi yaparız ama yeri geldimi sen böyle ulu orta ben sunnileri sevmiyorum dersen adamlarda alevileri sevmez doğal olarak
yani 1 kişi yüzünden binlerece kişi harcanmış olur sana tavsiyem sen sadece eğlence bölümüne yazı bırak gerisine karışma
konuştukça batıyorsun dediğim gibi aleviliğin adını ağzına almaaa
senin gibiler yüzünden zaten aleviler ile sunniler arası böyle bozuk değilmi...
?şiniz gücünüz kışkırmaca laf var ama icraat yok
BARI?IN VE ÖZGÜRLÜ?ÜN DA?LARINA YÜRÜYORUM Y???TSEN USLANDIR BEN?!!!
çok merak ediyorum acaba sunniler yolgezer i seviyormu ben seni alevi olarak görmüyorum kardeşim sakın başka bir yerde ben alevi yim diye dolaşma seni taşlarlar bizim tek bir parolamız vardır aleviler olarak din,dil,renk ayrımı yapmayız hee yeri geldimi yaparız ama yeri geldimi sen böyle ulu orta ben sunnileri sevmiyorum dersen adamlarda alevileri sevmez doğal olarak
yani 1 kişi yüzünden binlerece kişi harcanmış olur sana tavsiyem sen sadece eğlence bölümüne yazı bırak gerisine karışma
konuştukça batıyorsun dediğim gibi aleviliğin adını ağzına almaaa
senin gibiler yüzünden zaten aleviler ile sunniler arası böyle bozuk değilmi...
?şiniz gücünüz kışkırmaca laf var ama icraat yok
BARI?IN VE ÖZGÜRLÜ?ÜN DA?LARINA YÜRÜYORUM Y???TSEN USLANDIR BEN?!!!
Alevi çocuk bu yazıların devam edecekse seni arkadaşın yolgezer'in yanına yollamayı düşünüyorum .
Umarım anlarsın
merhaba arkadaslar..
ben yeni bir üye olarak sahsen bu anket sorusunda elestirecek bir sey bulamiyorum ve bu sorunun arkasinada ark bir niyet oldugunu zannetmiyorum.
oyumu kullandim ve aleviyim
vesselam arkadaslar....;-)
merhaba nefer nefru kardesim
daha kimseyi pek tanimiyorum ,ama birisinin ayrilmasina üzüldüm yinede.
arkadaslar insan insandir, ve Allah'in kuludur. sempati olarak bir insana yakin degilsek, Allah'in kulu olarak sevmek gerek....
sevgi ve saygiarimla...
hos sohbetler dilegiyle arkadaslar...
İnanmasam da Su CVB 'ı Vermek İsterim...Onu Allah Bİlir...Acıkcası Hic Umrumda Degil...Hangi Alevilikten Bahsediyoruz ? ...Cennet Ve Cehennemin Bu Dunyada Olduguna İnanırım...Tanrının Varlıgı Hakkında Bir Sey Soyleyemem Bu Konuda Teist Agnostikim...Kuran Hakkında Birsey Soylemem Grekirse Deistim ?...
Ve Bu Mezhepsel Olarak Yapılan Anketleri Sakıncalı Buluyorum...
aleviboy 24.07.2005, 11:33 alevi olmayanlarda var bu güsel, provakosyon olmadığı sürece karşılıklı anlayış içinde tartışırız bizi tanıma fırsatı bulurlar.
movsarbareyev 13.08.2005, 22:20 allah şükürler olsun sunni yim ama alevilik hakkında pek bir bilgim yok zaten aleviliğin nasıl bir inanış olduğunu araştırmak için bu foruma girdim..
allah şükürler olsun sunni yim ama alevilik hakkında pek bir bilgim yok zaten aleviliğin nasıl bir inanış olduğunu araştırmak için bu foruma girdim..
sen aleviligin ne oldugunu arasdirmak icin bu forma kayit olmadin, sen anca ortaligi karisdirmak icin burdasin. bunlar yazdigin basga mesajlarda belli.
sen aleviligin ne oldugunu arasdirmak icin bu forma kayit olmadin, sen anca ortaligi karisdirmak icin burdasin. bunlar yazdigin basga mesajlarda belli.
Böyle birşeyi hissettiğin anda kişisel dialoglardan kaçın Canan. Bu gibi durumlarda forum yönetimi gerekeni yapar diye düşünüyorum. Ki Alevimen gayet başarılı bence bu yönetim işinde. Sen kişisel tartışmalara girip ne kendini ne de forumu üzme bana kalırsa. Tabi bu benim sana dostça bir tavsiyem. Yanlış anlama.
acareftelya 22.08.2005, 20:40 alevİyİm.
Bunu Demek Bİle Çok GÜzel Yaa
bir_taneyim 11.10.2005, 09:52 Ben boyle bir anketi dogru bulmuyorum siz alevimisiniz ya bir insan aleviyim diyince alevi olamaz yada aliyi sevince de alevi olamaz yani boyle bir anketin bence hic bir anlamiyok herkes bu siteyede girer.zaten alevi olmayan giremez diye bişey yazılmıyo orda
bir_taneyim 11.10.2005, 09:53 alevİyİm.
Bunu Demek Bİle Çok GÜzel Yaa evet haklısın arkadaşım. iyi ki aleviyiz
TheGodfather 11.10.2005, 23:05 Ey dost,ey can, ey pirim
Hak Muhammed Alidir yolum
Hünkarım Hacı Bektaş Veliyullahtır
Ne olduğumuzu sorarsan ey can
Aleviyiz kal-u bela'dan beri
Hu pirim, Hunkarım,Yunusum Huu....
[quote=tanyeri24]Değerli üyeler genel bi anket yapmak istiyorum. Bu foruma üye olmak için alevi olmak şart değildir.
Ama sanırım büyük bir oran alevidir. ondan dolayı böyle bir anket... Lütfen o yunuzu kulllanın.[/quo te]
alevi de değilim sünni de değilim / ben yalnızca -____ müslümanım./
Ey dost,ey can, ey pirim
Hak Muhammed Alidir yolum
Hünkarım Hacı Bektaş Veliyullahtır
Ne olduğumuzu sorarsan ey can
Aleviyiz kal-u bela'dan beri
Hu pirim, Hunkarım,Yunusum Huu....
ben islam tarihi uzmanı değilim .fakat okuyabildiğim kadar bir şeyler okudum .hıristiyanlarda teslis denilen bişey var /rab,isa,Ruh üçlemi gibi hak.muhammed.ali.üçlemi gibi bir üçlem benzeligi teklik dini tevhid dini olan islam dini ile ne kadar uyuşuk lütfen açarmısın ey dost.slm.
Alevimen 16.10.2005, 01:33 Bu ankete gerek kalmamıştır çünkü üyelerin profil alanlarında böyle bir soru mevcuttur ve zorunlu olarak cevaplanmalı. Böylece daha verimli bir istatistik elimize geçiyor.. zamanla belirli üye sayı barajları geçildiğinde istatistikler görünülür şekilde yüzdeyle ve diğer bilgilerle sizlerle paylaşılacaktır.
bu nedenle anketi kapatıyorum.
|