Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayattan nasibini almak

Alevimen
19.12.2007, 20:36
Biraz evvel Kanal 7 de sn. Şoray'ı izledim, donanımlı ve kültürlü bir moderatör bu yüzden proğramını beğeniyle izliyorum. Bu akşam kurban çadırından yayın yaptı ve konuğu dini meseleler olduğunda Kanal 7 de sürekli ekrana çıkan bir hoca/hacı (isim bilmiyorum) vardı.
Şorayın sorusu: hangi hayvanlar kurban edilebilir?
Din adamın cevabı: 12 aylık koyunlar veya 10 aylık olup da etli ve 12 aya benzeyen kuzular ama daha ufakları kurban edilmesin çünkü onlarda hayatın nasibini alsınlar!

Hocanın ezberisi iyi, din hakkında gene donanımlı, dil sanatıda epey gelişmiş takdir etmek gerekiyor ama bakış açısı bana göre çok kısıtlıdır. Yani insanlar nasıl neye göre diğer varlıkları yargılayabiliyor? Ne zaman 'bu hayvan yeterince yaşadı, hadi keselim' diyebiliriz? Demek bu dünyada koyunlar/kuzular 12 ay yaşayabilirler.
Sen hayvanları çadırda tut, çiftleşme ergenliğine kavuşmadan kes ve sonrada hayattan nasibini aldı canım söyle.

Bu islam çok ilginçtir di'mi?

AnGeNehM
19.12.2007, 20:39
İslamın özünü kendilerinin yaşadığını söyleyen sünniler daha ilginçtir!

Beşiktaşli58
19.12.2007, 20:42
Islam'i kendilerine göre yaziyorlar abi. Bunlarin dini sözde, özde hiç birsey degiller gözümde. Bir bez parçasiyla olacaksa bu isler, hiç ugrasmasinlar.

Biliyorum, konuyla hiç alakasi yok (kismen) ama yinede yazayim dedim. Çok enteresan yaratiklar bunlar..

Ayrica Soray'a bende bakiyorum, adam gerçekten çok güzel program yapiyor :)

suveydiyeli
19.12.2007, 22:47
İslamiyet ve yaşama uyarlanması tamamen çelişkilerle dolu...Kalıpları çok dar ve sınırları çok keskin...Yarın hayvanlar kurban edilecek ibadet adına..Onu bile usulüne göre yapmıyorlar..Geçen sene televizyonda izledim..İstanbulda toplu kesimlerin yapıldığı bir mezbahanede hayvanlar sıralanmış, kesiliyor..Bu işlemi o kadar hızlı yapıyorlardı ki bıçağı bile doğru tutamıyorlardı..Zamandan tasarruf yapmak için acele ediyorlardı ve hayvanları yanlış yerden kestikleri için acı çektiriyorlardı.....

Şimdi daha kesmesini bile beceremiyoruz..Üstüne hayatın nasibini almasını bekleyeceğiz...

Yarın televizyon izlememeyi düşünüyorum..

Garaoglan
19.12.2007, 23:31
http://paylasim.files.wordpress.com/2007/04/20070131sv71.gif

ya bende 5 vakit namazini kilan , hacca gitmis , ickisi kumari olmayan bir müslüman olarak
hep merak etmisimdir Kuzu koyun deve dana yerine acaba Geyik
kesebilirmiyiz diye ?

iyi bayramlar

xolxol_12
19.12.2007, 23:46
hehehe
Onlarda görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu:D

shahrud
20.12.2007, 00:14
İslamın özünü kendilerinin yaşadığını söyleyen sünniler daha ilginçtir!

Bence İslamın özünü kendilerinin yaşadığını söyleyen Aleviler daha ilginç. İslam ve Alevilik???

suveydiyeli
21.12.2007, 19:54
Bence İslamın özünü kendilerinin yaşadığını söyleyen Aleviler daha ilginç. İslam ve Alevilik???
..........
..........

Aleviler, İslamiyette varolan ancak yaşatılmayan bir çok değeri hayata geçirmeye çalışmaktadır..Bu görünen bir gerçektir...

aspava
21.12.2007, 20:08
birçok kişi hayatı kendi açılarından ne kadar iyi ise öyle bakmayı tercih eder , bir başkasının yada başka herhangibir canlının yaşamınınn ve varlığının sırf kendi egoları açısından bir önemii olmaz ; sırf bu yüzden bile işte bu türlü kılıflarla süsleyip olayı kendi açılarından doğru gibii göstermeye çalışırlar hep çoğunlukla da islam'ı kılıf yapmak işlerine en çok gelenidir ...

alenya
21.12.2007, 20:25
hoca yanlış demiş.bir bucuk yaşında koyun 2 yaşında büyük baş kurbanlık olur.ayrıca kurban edilecek hayvanların boynuz diş tırnak gibi organlarından biri eksik olmıyacak yoksa kurban olmaz.öyle buyuruyorlar.ben 14 yaşında falandım köye gitmiştik ahırda kurbanlık vardı.onun kesilmesini istemiyordum.testereyle boynuzunun yarısını kesmiştim.oda kurban olmaktan kurtulmuştu.elimde olsa şu kurban olayını kaldırırdım.camdan dışarı bakamıyorum kesilmiş kurban görürüm diye.bu saçmalık.akşam tv de denk geldim.hacıda hayvanları develeri kesmişler.ve gömmüşler.bu dinmidir bu islammıdır?allahın verdiği canı allah alır derler çatır çatır hayvan keserler cana kıyarlar sonrada müslümanlığı kimseye bırakmazlar.

kreşmir
21.12.2007, 22:14
islamiyette var olan hiç birşey doğru değildir....biz doğruya kendi aklımızla varırız.....

üç beş sakallının söylediği şeylerle yüreğecek olsaydı bu işler şimdiye dünyanın efendisi olmuştu islam alemi....biz kendimizin efendisi olmadık daha bu safsatalar var diye.....

Alevimen
21.12.2007, 22:20
hoca yanlış demiş.bir bucuk yaşında koyun 2 yaşında büyük baş kurbanlık olur.ayrıca kurban edilecek hayvanların boynuz diş tırnak gibi organlarından biri eksik olmıyacak yoksa kurban olmaz.öyle buyuruyorlar.ben 14 yaşında falandım köye gitmiştik ahırda kurbanlık vardı.onun kesilmesini istemiyordum.testereyle boynuzunun yarısını kesmiştim.oda kurban olmaktan kurtulmuştu.elimde olsa şu kurban olayını kaldırırdım.camdan dışarı bakamıyorum kesilmiş kurban görürüm diye.bu saçmalık.akşam tv de denk geldim.hacıda hayvanları develeri kesmişler.ve gömmüşler.bu dinmidir bu islammıdır?allahın verdiği canı allah alır derler çatır çatır hayvan keserler cana kıyarlar sonrada müslümanlığı kimseye bırakmazlar.

Alevilikde'de kurbanlık koyun en az 2 yaşında olmalı :thumbup1:

zulfukar
21.12.2007, 22:37
Bunu niye tartisiyoruz anlamadim! Zaten onlarin yanlis oldugunu biliyoruz kyunu yanlis kesseler ne olur kesmeler ne olur!?
Nasil yaparlarsa yapsinlar.Hem islamida onlara mal etmememiz gerekiyor!
saygilar...