Orijinalini görmek için tıklayınız : Tahtacilar Son Haberler

tahtacıgenç
19.12.2007, 21:23
EVET ARKADASLAR ŞU AN HİÇBİR ALEVİ ÖRGÜTÜNDE TAHTACI İSMİ YER ALMIYOR VE GECMİYOR.ŞU UNUTULMAMALIDIRKİ BU ÜLKEDE YAKLAŞIK OLARAK 2 MİLYON TAHTACI YAŞAMAKTADIR.BU COK BUYUK BİR RAKAM.HİÇ ALEVİ DERNEĞİNİN BİRİNDE TAHTACI DİYE BİR ŞEY DUYDUNUZ MU VEYA HALA HİÇ TAHTACILIK DİYE BİR ŞEY DUYMAYAN VAR MI?VE TAHTACILAR SON 1 SENEDİR ÖRGÜTLENMEYE BAŞLADILAR.ŞU AN TÜM TÜRKİYEDE TAHTACILAR SAYILIYOR.KÖY KÖY MAHALLE MAHALLE.CADDE CADDE HATTA SOKAK,MEVKİ OLARAK.TAHTACILAR ARTIK ADLARININ DUYULMASINI İSTİYORLAR VE BİZDE VARIZ DEMEK İSTİYORLAR.ŞU DA VAR TAHTACILIK İLE ALEVİLİK ARASINDADA BAZI FARKLAR BULUNMAKTADIR.BİR TUNCELİ ALEVİSİYLE BİR DENİZLİ TÜRKMEN TAHTACI ALEVİSİ ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VARDIR.BU YOKOLUŞU ENGEL OLMAK İÇİN DERNEK ÇALIŞMASINA BAŞLANMIŞTIR.MERKEZİMİZ MUHTEMELEN İZMİR dir.ŞUBELER OLARAK DENİZLİ MERSİN VE DİĞER TAHTACILARIN YOĞUN YAŞADIĞI YERLERDE İHTİYACA BAĞLI OLARAK AÇILACAKTIR.BU KENTLER AYDIN BALIKESİR ÇANAKKALE BURDUR ISPARTADIR. tahtaciemrah@hotmail.com beni bu adresden bulabilirsiniz.

suveydiyeli
19.12.2007, 22:58
Tahtacılar'ın farklı olduğundan bahsetmişsiniz..Benim de bildiğim kadarıyla Antalya'da ve diğer bazı illerde yaşayan Alevilere TAHTACI derler..Ancak ben bu tanımlamanın yöresel olduğunu ve Alevilikle aynı olduğunu sanardım...Siz farklılıklar olduğunu belirtmişsiniz..Ben Nusayriyim (Arap Alevisi...).

Hazır topik açmışsınız, bence bu konuyu, farklılıkları bizimle paylaşabilirsiniz..Bizi bilgilendirebilirsiniz..Mail adresinizi vermişsiniz..Bence topiğe yazın TAHTACILIK olarak isimlendirilen Aleviliği........

Teşekkürler.....

nupelda
19.12.2007, 23:09
Böl parçala yönet poitikasının ne kadar verimli çalışıldığı görülebiliyor.Bu kadar büyük farklılıkları bizlerle paylaşmanızı rica etsem,en azından bizlerde bilgilenmiş oluruz.

garcia
20.12.2007, 00:27
arkadaşlar tahtacılık meslektir.yani dağlık,ormanlık alanlara sığınmış olan bazı türkmen aleviler orman işçiliği yapmaya başlayınca,bu ismi almışlar.dinsel,inançsal bir anlam içermez ve sadece alanya'ya bağlı olan bir köy dışında bütün tahtacılar alevidir.

toprak62
20.12.2007, 00:43
ewet mersin ve çevresinde yani akdeniz bölgesinde yaşarlar.ormancılıkla uğraştıkları için tahtacı demişler ve Musa Eroğluda tahtacı alevisidir.mersin mutludur sanatçı.

murat222
20.12.2007, 01:59
tahtacılar ile tunceliği aleviliği arasında fark abartıldığı gibi fazla değildir.bu biraz farklı alevilik var diyenlşerin işine gelir tarzda yazılmış.farklar nedir açıklada bilelim.tahtacılarda da dersimlilerde ibadet cemdir,muharrem orucudur,dedelik kurumudur,müsahipliktir daha bir çok örnek.

sausen
20.12.2007, 02:18
Merhaba,

Arkadışımın dediğine göre 2 milyon tahtacı değil (tahtacı alevisi) varmış.
Eğer bu kadar büyük bir nüfusa sahipseniz,
bir şekilde bir kurumunuz olmalıdır.
Yani burda ilk önce kendi özeleştirinizi yapmanız lazım diye düşünüyorum.

Ayrıca çokta gerekmiyor. Çünkü yeterince alevi kuruluşu var...
Önemli olan faaliyet ve pratiktir...

Saygılarıma.

Okan22
20.12.2007, 06:22
Aleviliğin içinde barındırdığı güzelliklerden olan tahtatacı kolu ile ilgili bir topik açılmak istenmiş fakat topiği açan arkadaşın macını anlayabilmiş değilim eğer kültürünü tanıtmak istiyorsa forum kurallarına biraz daha dikkat ederek yani tamamen büyük harf kullanmadan daha düzgün bir şekilde tahtacı kültürünü tanıtabilir ayrıca kimse tahtacıları yok saymamıştır.En azından aramızda böyle bir durum söz konusu değildir.
Aleviler olarak birlik olmamız gerekirken Türk-Kürt-Arap alevisi diye ayrıştırmaya Tahtacı-Çepni-Bektaşi-Nusayri diye farklı örgütlenmeler içine girmektense aleviliği bir kimlik olarak kabul edip kendi kültürümüzü onun içinde barındırabiliriz.
Tamamen büyük harfle yazıldığı için KAZAN.