Orijinalini görmek için tıklayınız : Faşist Mesajlı Karakter Oynamam

başkabirdünya
20.12.2007, 02:31
Tiyatrocu Mahir Günşıray, "Oyuncu her rolü oynamaz, oynamamalı" dedi ve ekledi: "Hiç kimse beni milliyetçi, faşist ya da kökten dinci mesaj veren bir işin içine sokamaz. Oyuncu bir çarkın parçası değildir!".

http://img252.imageshack.us/img252/878/245egy5.jpg

Atv'nin 'gerçek zamanlı' dizisi 'Mahşer: Nabucco'nun Zehri'nde başrol oynayan Mahir Günşıray, "Bu proje sezonun en çok konuşulan işi olacak" dedi. Dizide; kendisini büyük bir komplonun içinde bulan bir başhekimi canlandıran Günşiray, 'Mahşer'in ünlü '24' dizisinin yerli versiyonu olmadığını özellikle vurgulayarak şunları söyledi: "24 dizisiyle konu olarak da, 24 saat içinde geçmesi ve 24 bölüm olmasıyla da hiç alakamız yok. Tek benzerliğimiz iki projenin de gerçek zamanlı olması. Bir aksiyon dizisi olarak umarım '24' kadar başarılı olabiliriz."

ÇARKIN PARÇASI DEĞİLİZ

* Bir röportajınızda "Borçlarımı ödemek için dizi çekiyorum" demiştiniz. Böyle mi bakıyorsunuz dizilere?
Bir ara tiyatromuzun binası kapanmıştı. Ve maddi olarak böyle bir şeye ihtiyacım vardı. Ama sırf maddi kazanç için yapmadım tabii ki, hoşuma gittiği için de yaptım. 'Sağır Oda' ve 'Kaybolan Yıllar'daki oyuncu arkadaşlarımı ve ekibimi çok seviyordum ve başarılı buluyordum. Ama bütün hayatım boyunca dizilerde oyunculuk yapma gibi bir hedefim de yok. Aslında daha çok sinema ve tiyatro yapmak istiyorum.

* Son yıllarda aksiyon ağırlıklı projelerde görmeye başladık sizi. Bu kendi seçiminiz mi?
Hayır. Mutlu olacağımı hissettiğim işlerdi, tesadüf olduğunu düşünüyorum.

* Usta bir tiyatrocu olan Kenan Işık 'Beni rüşvetçi belediye başkanı olarak göstermek istediler' diye bir açıklama yapmıştı. Bir oyuncunun böyle bir lüksü var mı sizce? Oyuncunun iyi karakteri de kötü karakteri de oynaması gerekmez mi?
Oyuncu her şeyi oynamaz, oynamamalı. Örneğin hiç kimse ve en yüksek miktardaki para beni milliyetçi, faşist, kökten dinci mesaj veren bir işin içine sokamaz. Oyuncu bir çarkın parçası değildir. Yapının mimarlarından biridir. Yaptığı her işten sorumludur.

BUGE CANKAT-sabah

mahir günşiray çok güzel açıklamış
oyuncuların yada genel olarak sanatçıların ne tür davranışlar içerisinde bulunmaması gerektiğini..

sevmeye başladım bu adamı:)

lion12
20.12.2007, 03:21
Böyle bilinçli oyuncularımızın hala var olduklarını bilmek güzel.Çok doğru söylemiş ne yani yalan mı adam para uğruna kendisi olmayan kendisinin tam zıtı bambaşka bir karaktere bürünebiliyor.

Şirin Baba
20.12.2007, 03:49
İyi bir sinemacı,tiyatrocu ve de senaryoda yazan Mahir Günşiray'ın açıklamalarına ben katılmıyorum.Proje iyiyse ve sorunları ortaya koymak için yapılmışsa o karakterlerin daha iyi ortaya çıkarılması için iyi oyuncular tarafından canlandırılmalıdır.
Berhan Şimşek ,Erkan Can,Selçuk Yöntem gibi usta oyuncularımız radikal rollerde oynamışlardır.
Teklif geldiğindede böyle rolleri kaliteli oyuncular oynamalı ki film gerekli etkiyi yaratsın,diye düşünenlerdenim.

saygılarımla

sefer ağca

başkabirdünya
20.12.2007, 11:58
İyi bir sinemacı,tiyatrocu ve de senaryoda yazan Mahir Günşiray'ın açıklamalarına ben katılmıyorum.Proje iyiyse ve sorunları ortaya koymak için yapılmışsa o karakterlerin daha iyi ortaya çıkarılması için iyi oyuncular tarafından canlandırılmalıdır.

faşist ve milliyetçi mesaj veren projelerde oynamam diyor

faşizm içerikli bir proje ne kadar iyi olabilir vede sorunları ne kadar ortaya koya bilir
senin dediğin doğru faşist karakterlerde oynanmalı teşhir için
fakat mahir günşirarayın kastettiği faşizm,milliyetçilik ve dinci propaganda yapan projelerde oynanmaması

rozerin62
20.12.2007, 12:14
Sanatçı örnek alınan kişidir ve aydın olmalıdır.Halktan yana tavır koymalıdır.Dolayısıyla Mahir Günşırayında ifade ettiği çok doğrudur.Malum bizim ülkemizde mafya dizisi izleyip kafa koparmaya çalışan kişiliğini bulmammış insanlar var.

Buna benzer bir açıklamayı geçen ay sabah gazetesinin hafta sonu ekinde Tuncel Kurtiz vermişti.Ne mutluki böyle sanatçılarımızda var.

huseyn
20.12.2007, 12:28
helal olsun. sanatçı dediğine bir örnek.... kendini sanatçı zanneden zavallılara duyrulur :D