Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurban Bayrami ve Vahset
Bu gün Tv`de seyretmis oldugum bir haberle yasadigimiz bayrami bir vahset olarak nitelendirdim görmüs oldugum manzara ve yasananlar resmen bir vahset.
Kurbanlarin kesildigi yer resmen bir savas alani gibi her taraf kan ve pisilik icinde.
Oysa ki Kurban Bayramı dışında da her gün binlerce dana kesilmektedir. Her gün Burger King ‘ler, Mcdonaldslar, Sultanahmet Köftecileri, bilimum mahalle kasapları cayır cayır et satmaktadır.Her televizyonda aynı görüntüler vardır. Kaçan danalar, kovalayan amcalar falan…
Bu yorumumu kesinlikle yanlis anlamayin ibadetimizin ve inanclarimizin bizlere yaikisir sekilde olmasini isterim.
15170 15172
15171
rozerin62 20.12.2007, 14:54 Dediğiniz gibi hergün belki et ürünleri tüketiliyor ama sadece kurban bayramında hayvanlara yaşatılan eziyet vahşilik ve kan gölüne dönmüş alanlar gösteriliyor.Böylelerini kınıyorum bunlar insan olamaz zaten.Birçok modern yöntem varken hayvana işkence çektirmek niye.Cahillik deneyimsizlik diz boyu.
Şahsen ben tanık olmamak için şu saate kadar dışarı çıkmadım çünkü bi yerlerde denk geliyoruz gerçi kaçışta yok akşam tv de gösterecek.Bizler bile birbirimize hitap ederken Can diyoruz hayavanında bir can olduğu unutulmamalıdır:(
xraymen65 20.12.2007, 14:58 Bu yapılanlar insanlığa sığarmı:pisman.Tamam hayır işleyecen,insanları mutlu edecen belki ama hayvanlarada eziyet edilemeli ve acı çektirilmemeli:garibbak:
Yoksa yapılanın vahşetten başka birşey olmadığı anlaşılıyor.:garibbak:
kurban bayramlarından nefret ediyorum.bir canlıyı kesip parçalamak vahşet.böyle ibadet olmaz
Abi rezillik başka birşey değil.İnanana saygımız sonsuz ancak işin ilginç tarafı bizlerin yediğimiz et ürünleride hayvanların kesilmesi ile elmizize ulaşıyor ve sofralarımıza geliyor.Eee o zamanlar neden görmüyoruz böyle vahşet görüntüleri çünkü onu işi bilenler yapıyor.Bana kurban bayramları mantıklı gelmiyor.
anatolya44 20.12.2007, 15:10 bu ülkede insani değerler kalmamış. insanlara değer verilmiyor. hayvanlara yapılanlar hiç hoş değil ama. normal karşılamıyorda değilim yani.
insanların kendi inançları için başka bir varlığı yok etmeleri zaten başlıbaşına üzücü bir durum.. ama bunu bile insanca yapamıyorlar ... illa bir vahşet yaratmak zorundalar her bayram...
Gerçekten bende çok acıyorum hayvancağızlara... millet et görmemiş gibi kesip duruyor... bizim evin hemen karşısında et kesim alanı yapmışlar. Tam bir Katliam.... Yazık can çekişiyorlar...kaçmaya çalışıncada vurup duruyorlar yazık yaa.. onlarda bir can.
Alevimen 20.12.2007, 20:51 bu hayvanları vahşice kesenler sizi bile keser çünkü sizi keserek cennete gideceğini düşünüyor. kim bilir 'bayram günlerde' kaç adet böyle cinayet olmuştur...
bellatrix62 20.12.2007, 21:09 ne diyelim hayvan hayvana ancak böyle müdahale edebilir(gerçi hayvan hayvana bu müdahaleyi etmiyor..insan hayvanı ediyor :S)
Türkiye'nin yıllık kırmızı et tüketimi 750 bin ton. Kişi başı tüketim ise 11 kilogram. Kurban bayraminda ise yaklasik olarak bunun %3 kadari karsilaniyor.
Bu rakamlari sizlere vermekteki amacimin bu oranlarla bakarak.
Cok kücük bir yüzdeyle yasanan vahseti görmeniz. Sokaklar kan gölü ve rezalet diz boyu.
Sevgili tolstoy abi;
Vermiş olduğun önemli bilgiler için teşekkür ediyorum.Normalde %3 ile bu vahşet yaşanıyor ise eğer,geriye kalan %97'de kimbilir ne gibi bir vahşet olur rezalet olur diyoruz ancak bunlar olmuyor çünküişin ehli olanlar yapıyo bu işi.Bıraksınlarda normal zamanlarda olduğu gibi,bayram zamanlarında da işin ehli olan kişiler yapsın bu işi.Yani bu nedir yaa sokaklarda bile yürüyemiyoruz sırf kan kokusu ve hayvan pisliği kokusu.
sivaslı_sevda 21.12.2007, 11:14 Üzücü bi durum gerçekten dün bizim bahçede kocaman bi inegi kesmeye çalışırken ellerinden kaçırdılar zavallı hayvanın gözleri bağlıyken ellerinden kaçıp bi çukura düşmesi beni aglattı bir canlı ölmemek için bu kadarmı direnir .
Evet dediklerine aynen katılıyorum Sivaslı Sevda hemşom.
%3 lük bir et tüketim stoğunun olduğu bir dönemde bu kadar büyük şiddetin ve rezaletin görüntülenmesi gerçektende çok düşündürücü.
Çok acıyorum o hayvanlara yaa. Her bayram toplu katliam yapılıyo hissi veriyo. Kurban bayramlarını hiç sevmiyorum.
Lazoşa_62 21.12.2007, 11:58 Allah adına sevapmı kazanıyoruz yoksa günahmı işlıyoruz artık belli degıl. Hayvanlara her turlu barbarlığı ve işkenceyi yaşatıyoruz. Hiç sıkılmadan gurulanıyoruz. Her bayram bir müslüman ülkede yapılan hayvana yapılan işkence tüylerimizi diken diken ediyor.
Bence Fazla görmemek lazım.Ne kadar insana deger veriyorsak hayvanada o kadar deger veriyoruz.
Bu toplumumuzun dişa vuran aynası maalesef.
her zaman olduğu gibi kurban bayramını vahşete çeviren bizim insanımızın cahilliği yüzünden bu tip şeyler her zaman olacaktır.malesef artık bayramlar bayram olmaktan çıktı ve vahşete gövde gösterisine dönüştü.
emekli95 22.12.2007, 01:03 Bunları yapanlar bence gösteriş meraklıları.İsteseler adam gibi kesim yapabilirler.
Mahir_86 23.12.2007, 21:00 kurban bayramlarından nefret ediyorum.bir canlıyı kesip parçalamak vahşet.böyle ibadet olmaz
valla biz hersene yapıyoruz.. böyle vahşet-kaçma olayları olmuyor.. ayrıca Medya gelip bizi çekmiyor ya da herhangi bir komşumuzu.. sanıyorum ki bu olanlarda medyanın parmağı var.. reytinglerin artması için uygulanıyor olabilir..
insanların kendi inançları için başka bir varlığı yok etmeleri zaten başlıbaşına üzücü bir durum.. ama bunu bile insanca yapamıyorlar ... illa bir vahşet yaratmak zorundalar her bayram...
aslında vahşet yok ortada.. vahşeti yaratan medyanın ta kendisidir.. bir arkadaşımızın dediyi gibi.. hergün binlerce hayvan kesiliyor kasaplar tarafından.. onlar neden kameraya çekilip medyada yer bulmuyor?
Bunları yapanlar bence gösteriş meraklıları.İsteseler adam gibi kesim yapabilirler.
Bunları yapanlar bence gösteriş meraklıları.İsteseler adam gibi kesim yapabilirler..
teşekkürler emekli.. güzel bir açıklama yapmışsın..
okancakirkaya 23.12.2007, 21:15 unutmayalım ki kurban kesmek vahşet değil Hz.İbrahim ve Hz.İsmail'den gelir.. biraz din bilgisi susmaya kafi olacaktır, bu tarz spekülasyonlara gerek yok.
keçecili_kız 23.12.2007, 22:03 ya bu olayın bayramla alakası yok sadece cahil vatandaşla alakası var.anlamayan herkes kurban keserse böyle olur
_*canakpınar*_ 23.12.2007, 22:12 bayram amacından saptığı zaman ortaya vahşi görüntüler cıkıyor.her şey usulüne uygun yapılırsa bayramlar daha güzel olur bence.
Beşiktaşli58 23.12.2007, 22:53 Ara sira 'katliam bayrami' diyorlar ama aldirmamak gerek. Yazik hayvanlara ama Türk insani iste. Biz ayriyiz canimmm :biggrin:
AnGeNehM 23.12.2007, 23:02 Bence hayvanlarıa yapılan bu vahşettin yanına bir toplumsal kazaya daha değinmek istiyorum.
Her bayram tatil yollarında gidişlerde dönüşlerde ne kazalar oluyor.
Bunlarıda konuşalım aynı zamanda.
Mesela bu bayram 90 trafik kazasında 50 kişi öldü.
Oda şimdiye kadarki rakamlar daha bunun yarını var.
Her bayram 100 kişi oluyor.İnsanların daha dikkatli ve duyarlı / dikkatli olması gerek.
zülfikares 23.12.2007, 23:09 acba burdaki bütün yorumlarıo okudum yani kurbaan kesmek bir başka deyişle cinayet işlemekle aynı kefeye konuyor gibi
peki sizlerin hepsi sünni olarak dünyaya gelse idiniz kurban kesmek yinemi cinayet olurdu sizlerce neden sadece bugünlerde kurban kesiliyorda başka günler kesilmiyor allah emrettmiş ve kesiliyo bunu neden böyle vahşet diye algılanıyor anlamıyorum bunu gücü yeten 1.5 milyar müslüman yapıyor bizim dinimiz bu kadar acımasız bir dinmiki bunu vahşet olarak algılıyorsunuz anlamıyorum arkadaşlar ben katılmıyorunm sizlere ha şu var acı çektirenler elbetteki cezasını çekecektir
acba burdaki bütün yorumlarıo okudum yani kurbaan kesmek bir başka deyişle cinayet işlemekle aynı kefeye konuyor gibi
peki sizlerin hepsi sünni olarak dünyaya gelse idiniz kurban kesmek yinemi cinayet olurdu sizlerce neden sadece bugünlerde kurban kesiliyorda başka günler kesilmiyor allah emrettmiş ve kesiliyo bunu neden böyle vahşet diye algılanıyor anlamıyorum bunu gücü yeten 1.5 milyar müslüman yapıyor bizim dinimiz bu kadar acımasız bir dinmiki bunu vahşet olarak algılıyorsunuz anlamıyorum arkadaşlar ben katılmıyorunm sizlere ha şu var acı çektirenler elbetteki cezasını çekecektir
Ilk önce konunun baslangic yazisini okumani tercih ederdim. Daha sonra burya bir cevap yazmani beklerdim. Burada bizler kesinlikle kurban kesmenin bir cinayet degilde olmasi gereken kurallar ve kistaslar icerisinde olmasini istedigimizi belirttik. Eger bu yapilanlardan sen menmunsan o baska. Kimse inanc baglaminda kurban kesmeye karsi degil.
Hak için kurban, ev için kavurma...
onur melis 24.12.2007, 09:22 insanları acımadan merhametsiz şekilde öldürüp parçalayan insanlar varken bu hayvanlaramı insanca davranılacak
her sene bu olayları görüyoruz vede görmeye devam edecez
emekli95 27.12.2007, 14:51 acba burdaki bütün yorumlarıo okudum yani kurbaan kesmek bir başka deyişle cinayet işlemekle aynı kefeye konuyor gibi
Tut kelin perçeminden zülfikares.Kurbanı sünniler keserde aleviler kesmezmi?Kurban sadece kurban bayramındamı kesilir.Biz Kurban kesmek gösteriş ve vahşete dönüşmesin diyoruz.İlk çağlarda olduğu gibi insan kurban etmektense hayvan kurban edilsin.Buda dindeki iyi bir aşama.İleride hayvan yerine belkide başka şeyler kesmeye dönüşecek kurban bayramları.Bizler göremeyeceğiz herhalde ama bence dönüşüm olacak.Sevgilerimle.
benim dikkatimi çeken baska birşey var özellikle kurban bayramlarında meydana gelen trafik kazalarında yüzlerce insan ölüyor bu tür haberleri izledikçe sanki bunlar tesadüf değilmiş gibi geliyor sanki allah insanları cezalandırıyor gibi hissediyorum
Kuranda Kurban Bayramı olmadığı gibi her yılın belirli vakitlerinde Kurban kesmek gibi bir hükümde yoktur.
Dolayısla ülkemizdeki bu durum İslami bir İbadet biçimi değil gelenek, görenek, örfi bir durumdur.
Kimse İslami inanç boyutunda bir eleştiri de bulunmasın...
Maksimilyan 28.12.2007, 10:48 kurban bayramlarından nefret ediyorum.bir canlıyı kesip parçalamak vahşet.böyle ibadet olmaz
Sevgili Canlar, Alevilik başıboşluk demek değildir. Ve İslam sunnilerin tekelinde değildir. Neden böyle kendi din ve kültürünüzün olgularına böyle lakayt kalıyorsunuz.
İmam Alinin Kurban kesmediğini mi sanıyorsunuz. Kurban bayramına karşı olduğunu söyleyeceksin ondan sonra da ben müslümanım diyeceksin, böyle bir şey var mı?
Sora siz hiç et yemiyormusunuz. Kurbanın haricinde dana inek öküz koyun kesilmiyor mu? Kurban bayramı haricinde insan haklarından birer raportörün eşliğinde mi bu hayvanlar boğazlanıyorsanıyorsunuz?
Kurban bayramı sırf İslamın bayramı olduğu için ateist, materyalist ve siyonistler tarafından kötülenmiyor mu? Peki Aleviler neden onların dümen suyuna giriyor hemen. Neden?
Evet Zahir abi çok doğru demiş:thumbup1:
Kurban Bayramı dinden ziyade örf adet ve geleneklerle alakalı bir olaydır.Çünkü Kuran'da Kurban ile alakalı kati emirler yoktur.
Maksimilyan 28.12.2007, 13:07 Evet Zahir abi çok doğru demiş:thumbup1:
Kurban Bayramı dinden ziyade örf adet ve geleneklerle alakalı bir olaydır.Çünkü Kuran'da Kurban ile alakalı kati emirler yoktur.
Can kardeş Zahir Abi kafasına göre söylüyor. Kurban olayı Hazreti Adem ve oğullarıyla başlıyor ve bütün peygamberlerin öğretilerinde de vardır. Ve İslamda da Hazreti Peygamber ve İmam Ali kurban kesmişlerdir.
Hiç bir Alevi kendisini İmam Aliden daha şefkatli mi zannediyor.
Kurbanın bir çok hikmetleri vardır. Bunlardan bir kısmı ise, insanın dünya malına aşırı meyletmesini önlemek ve dünya ve mala dalıp Allahı ve insanlığını unutmamasıdır.
Mahir_86 28.12.2007, 13:34 Kuranda Kurban Bayramı olmadığı gibi her yılın belirli vakitlerinde Kurban kesmek gibi bir hükümde yoktur.
Dolayısla ülkemizdeki bu durum İslami bir İbadet biçimi değil gelenek, görenek, örfi bir durumdur.
Kimse İslami inanç boyutunda bir eleştiri de bulunmasın...
:):):) kuranda geçmiyor? ayet sure olarak hatırlamıyorum kaçıncı suenin kacıncı ayeti diye.. kurban Hz. İbrahim' in oğlu İsmail' i allaha kurban ederken melek tarafından Koç gönderilmesiyle başlamıştır... ve Kuran' da geçer... Hurafe falan değildir :D zekeriya beyaz hocanız mı?
Evet Zahir abi çok doğru demiş:thumbup1:
Lion kardeş.. ya her yoruma evet katılıyorum falan deme.. bir gün ters bir konuya denk gelirsin.. arada sende gidersin..
Can kardeş Zahir Abi kafasına göre söylüyor. Kurban olayı Hazreti Adem ve oğullarıyla başlıyor ve bütün peygamberlerin öğretilerinde de vardır. Ve İslamda da Hazreti Peygamber ve İmam Ali kurban kesmişlerdir.
Hiç bir Alevi kendisini İmam Aliden daha şefkatli mi zannediyor.
Kurbanın bir çok hikmetleri vardır. Bunlardan bir kısmı ise, insanın dünya malına aşırı meyletmesini önlemek ve dünya ve mala dalıp Allahı ve insanlığını unutmamasıdır.
ustad dediğim gibi.. kurban Hz. İbrahim ile başlamıştır..
lütfen araştıralım.. yoksa bol keseden bende atsaydım, inansalardı ben ERMİŞ olurdum...
[I]
Lion kardeş.. ya her yoruma evet katılıyorum falan deme.. bir gün ters bir konuya denk gelirsin.. arada sende gidersin..
[/B]
Merhaba Mahir.
Eğer ben bir yoruma katılıyorsam,bunu belirtirim forumda ve sen buna karışamazsın.Ayrıca eğer her yoruma evet katılıyorum falan dersem ne olacak ki beni töhmet altında bırakacak yazılar neden yazıyorsun?Birgün ters bir konuya denk gelirsin arada sende gidersin falan bunlar ne biçim kelimeler böyle tehdit mi ediyorsun beni.:bored::excl:
Ayrıca ben sana mı soracam hangi fikire katılıp hangi fikire katılmayacağımı?Kurban bayramlarını saçma buluyorum bittiii arkadaş bunu sen yargılaymazsın ki:huh:
Maksimilyan 28.12.2007, 14:39 KEVSER SURESİ
Okunuşu
1.İnnâa e'taynâakel kevser
2.Fesalli li rabbike ven har
3.İnne şâanieke hüvel ebter
1. Kuşkusuz biz sana Kevser'i verdik.
2.Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.
3.Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hınç besleyendir.
İşte Kuranda Kurbandan bahseden sure. Öyle kafadansallamakla ayetler yok olmuyor.
KEVSER SURESİ
Okunuşu
1.İnnâa e'taynâakel kevser
2.Fesalli li rabbike ven har
3.İnne şâanieke hüvel ebter
1. Kuşkusuz biz sana Kevser'i verdik.
2.Şimdi sen Rabbine kulluk et ve kurban kes.
3.Asıl sonu kesik olan, şüphesiz sana hınç besleyendir.
İşte Kuranda Kurbandan bahseden sure. Öyle kafadansallamakla ayetler yok olmuyor.
Sayın Maksimilyan;
Kuranda Kurban Bayramı diye bir bayram ve yılın belli aylarında kurban kesmekle ilgili hüküm yoktur.
Sizde öyle sunni putperestlerin her çevirilerine ahanda Kuranda kurban ayetini buldum diye atlamayın.
Şimdi itikat ettiğiniz kevser suresinin 2. ayetinin çevirisi ve anlamı kesinlikle sizin yazdığınız gibi değildir. Buna kesinlikle diyorum çünkü kanıtlarını sunuyorum. Bu kanıtların doğruluğundan şüpe duyuyor iseniz Çevrenizde hayatınızda, ülkenizde kime itikat ediyorsanız, en büyük arap dil bilimcilerine sorun yada yazdıklarımı onlara ulaştırın.
Arap edebiyatında önemli sanatlardan biri İLTİFAt sanatıdır. Kevser suresinin 1 inci ayetinde Biz zamiri kullanılmış, ve 2. ayette bu akışa uygun olarak Bizim için denmesi gerekiyorken Rabbin için denilmiş, ve birinci çoğul kişiden 3. tekil kişiye dönüş yapılmıştır. Bu sanat için bilmeniz gereken bu kadar bilgi yeter sizin için.
Senin sunduğun 2. ayet mealinde Rabbine kulluk et ibarersi var. Arkadaşım; hepimiz arapça bilemeyiz ve bilmek zorunda da değiliz. Ama bize meal sununların mutlak doğru sunduklarını kabül edersek yanılırız doğru neticeye ulaşamayız. 2. Ayette Kullut et diye bir kelime yoktur. Ayetteki Arapça Kelime SALLİ kelimesidir. Bu kelime Arapça destek olmak anlamındadır.
Gelelim Kurban ifadesine. Senin bizlere sunduğun Kurban kes kelimesinin Arapçası NHAR kelimesidir.
Bu kelime isim olarak ve mastar olarak kullanılır. Şimdi sana isim olarak kullanıldığında ne anlama geliyo mastar olarak kullanıldığında ne anlama geliyo o nu anlatmaya çalışacağım.
Bizlere Kurban Kes olarak sunduğun NHAR kelimesi isim olarak kullanıldığında; göğüs gerdan anlamına gelir. Mastar olarak kullanıldığında eli göğse değdirmek, göğüslemek, ve devenin göğsüne bıçak saplayarak kesmek anlamına gelir.
2. Ayette Ve-nhar olarak kullanıldığından Ve emir kipidir dolayısla ayette bu kelime Mastar anlamında çevrilmelidir. Bu durumda Mastar anlamında önümüzde üç seçenek var. Eli ğöyse değdirmek, göğüslemek, devenin göğsüne bıçak saplayarak kesmek.
Eli göğse değidir dediğimizde ayet anlamsız olur. Anlam şu şekilde olur. Rabbin için destek ol Elini Göğsüne değdir. Bu anlamsız bir emirdir.
Eğer Deve kes anlamı olarak kullanırsak buda oldukça anlamsız olur. O zaman ayet Rabbin için destel ol deve kes anlamını alır. Kesinlikle Kurban anlamı vermessin NHAR'a. Deve kes demek başkadır arap dilinde. Kurban kes demek başkadır. Henüz İnsanlara dini tebliğ etmesi yeni emredilen elçiye Mekkede inen bir sure ile kasaplık yapması emredilmesi çok mantkısızdır.
Dolısıyla Kevser suresinin anlamı,
1- Şüpesiz Biz sana Kevseri verdik (Şüpesiz biz sana bol nimetler verdik)
2- Öyle ise Rabbin için (kötülüğe karşı destek ol, soyal yardım yap,şirke karşı çaba göster) ve nhar ( göğüsle) ---Neyi? kötülülere karşı göğüs ger.
3- Muhakkak ki seni horlayanın kendisidir ebter.
Şimdi gördün mü? elçiye kurban kesmesimi emeredilmiş yoksa şirke tağuta karşı göğüs germesimi?
Maksimilyan 28.12.2007, 16:35 Sayın Zahir, İslam Tarihi ve Peygamberimizin Hadisleri İslamda iki bayramın olduğunu bunlardan birisinin Ramazan bayramı, diğerinin de kurban bayramı olduğunu bildiriyor.
Dediğiniz gibi Kevser Suresini kurban kesmek olarak yorumlamayan, farklı yorumlayan ehli sünnet alimleride vardır. Ancak bu Kevser suresinin kurban kesmeğe yorumlanmaması İslamda kurbanın olmadığını göstermiyor. Kurbanı hadisler söylüyor ve önceki ümmetlerde de zaten var olduğu bilindiği için hakkında yate yoktur.
Pekala, kendi mantığınızla çelişeceğiniz bir şey söyleyeceğim size. Kuranda gadri hum var mıdır. Ama bak Gadri Hum diye bir bayram kutluyorsun öyle değil mi? kuranda olmadığı halde, buna ne dersin. Demek ki her şeyin Kuranda olması gerekmiyor. Peygamber ve İmam veyetkin sahabilerin ictihadları da müslümanları bağlıyor ve bunlar İslamın kuralları ilkeleri oluyor.
Sabataist İslam düşmanları ile birlikte islamın ibadetlerini tartışmaya açıp o yok bu yok diyerek sunni müslümanlara sataşmanızın aleviliğe bir hayrı yoktur. Eğer bu mantıkla yola çıkarsan alevilik diye bir şeyde kalmaz ortada.
|