Orijinalini görmek için tıklayınız : Manchester United

lion12
23.12.2007, 02:45
Merhaba değerli dostlar.
Sizlerle bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Ben daha önce açılmış olan ilgili bir ankette de hatırlarsanız en sevdiğim yabancı futbol klübünün Manchester United olduğunu söylemiştim.Son 2-3 gündür yapmış olduğum birkaç inceleme ve araştırmanın kişilerle görüşmenin ardından da,Manchester United'ı daha bir başka sevdim çünkü bu güzide,istikrar abidesi ve dünyanın ayrıca en eski büyük futbol klübü olan takımın bir özelliğini daha öğrendim.
Sevgili dostlar özellikle de forumdaki sosyalist,emekçi arkadaşların ilgisini çekeceğini düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak Newton Heath (L & Y.R.) F.C. adıyla 1878 yılında kurulan takım işçilerin bir kulübü olarak kurulmuştur.*

Futbol kulüpleri içinde en başarılı halka arzlardan birini geçmiş dönemlerde gerçekleştiren Manchester United hisslerini 2005 yılı içine Amerikalı işadamı Malcolm Glazer sahip olmuş, taraftarlarca yoğun bir şekilde protesto edilmiştir.*

*=2 cümle wikipedia dan alınmıştır tarafımca örnekleme açısından.

Ayrıca İngiltere'de Manchester'da yaşayan ve de sürekli olarak gerek msn,gerekse facebook ta görüştüğüm Marc Jeffreys isimli arkadaşımda konu ile ilgili topladığım bilgilerde referans olmuşlardır.Kendisi ile yaptığım konuşma kayıtlarını da eğer iddialara kaynak olsun isteyen varsa buraya ekleyebilirim.Kendisi ile msn de konuştuğumda bana sorduğum sorulara cevaben,Manchester United'ın genelde İngiltere'de proleterya sosyalist kesim tarafından özellikle çok fazla sevildiğini,ismindeki United'ın bütün dünyadaki insanların barış ve de kardeşlik adına birleşmelerinden geldiğini bana söyledi.
Ayrıca İngiltere ligi gibi malum ırkçılığın ve stadyumlarda ırkçı faşist sloganların en çok olduğu ligde,Manchester United taraftarlarından asla ırkçı sloganlar gelmediğini söyledi.
Ayrıca Unicef ile de 2004 yılından beri sürekli beraber olan Manchester United,sadece geçen sene 1.5milyon tane çocuğa gıda ve giyecek yardımında bulunmuş.Birde bu haftasonu oynayacakları Everton maçında toplanacak olan hasılatın tümünü Unicef e bağışlıyorlar.
Bu konu ile ilgili yazıyı görmek isteyenlerde,Manchester United'ın resmi web sayfası olan www.manutd.com da n istediği bilgiyi alabilirler.

http://www.manutd.com/default.sps?pagegid=%7BB4CEE8FA%2D9A47%2D47BC%2DB0 69%2D3F7A2F35DB70%7D&newsid=517381

Evet sevgili dostlar gerçektende bu niteliklerinden dolayı ben Manchester United'ı kutluyorum.
Saygılar!
Go for glory Manchester United!

makaay2077
23.12.2007, 03:31
Manchester denince akla ilk gelen isim Alex Freguson.tam 21 senedir takımın başında ve çağdaş futbol anlayışını helan daha korumaktadır.Yıldız oyuncularla devam edebilecekken gençleri tercih etti.Küme düşmenin eşiğine kadar geldi ama o genç oyuncularına güvendi ve sonunda 11 sezonda 8 şampiyonluk(1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003) 3 FA kupası(1994, 1996, 1999) ve 1 şampiyonlar ligi kupasıyla bunun meyvelerini aldı.Dünya futboluna Paul Scholes.Gary Neville,Phil Neville,David Beckham,Ryan Giggs,Roy Keane,Nicky Butt gibi yıldızları kazandırdı.Manchaster Utd. şu anda dünyanın en zengin kulüplerinden biridir.Bu senede şampiyonluğun en büyük adayı.

lion12
23.12.2007, 03:40
Sevgili dostum;
Öncelikle yaptığın güzel yorumdanda,ne kadar gözlemci bir arkadaş olduğun belli:thumbup1:
Gerçektende Manchester United'ın başarısı ortadadır ve sabittir.Ayrıca bir sene içinde hem kendi liginin şampiyonu,hem kendi ülkesinin kupasının şampiyonluğunu hemde Şampiyonlar ligi şampiyonluğuunu yani 3 kupayı aynı senede alma başarısını dünyada gösterebilmiş tek futbol takımıdır ve bu açıdanda dünyada tektir Manchester United.Şimdi saha içinden ziyade,benim Manchester United'ın bu konu altında ele almak istediğim,sahadışındaki yaptıklarıdır.
İngiltere ligi gibi bir ligde asla ırkçı sloganların olamaması ve de takımın İngiltere de genelde hep emekçi sosyalist insanlar tarafından desteklenmesi benim çok hoşuma gitti.Yani tıpkı Kızılyıldız takımı gibi bir yapısının olduğunu öğrendim Manchester United'ın.

dilan_7670
24.12.2007, 01:26
Manchester Unted ı bu başarılarından dolayı kutluyorum.futbol,u cok yakından takip etmiyorum ama bu başarılarının devamını bekliyoruz

alenya
24.12.2007, 01:57
manchester unitedin başarısında fergusonun emeği büyük güzel bi oyun anlayışı var.teknik özellikleri yüksek oyunculardan kurulu bir kadrosu var.ferdinand ve roney takımın öne çıkan isimleri futbolun hakkını veriyorlar.ancak ferdinantın 4 bin paund verek düzenlediği özel partiye futbolcuların eşleri ve kız arkadaşları çağırılmamış.özel bir parti olmuş.partinin sonunda ewens tecavüz skandalıyla gündeme geldi.umarım bu skandal klubun başarısını gölgede bırakmaz.futbolcularında biraz özel hayatlarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Beşiktaşli58
24.12.2007, 13:09
Manchester United..

Söze gerek var mi ki? Kirmizi Seytanlar gerçektende harika bir takim. Türkiye'de söyle birsey vardir: eger bir teknik direktör basarisiz ise (yani sampiyon olamiyorsa, Türkiye'de bu basarisizlik olarak geçer) gönderilir. Alex Ferguson Türk standartlarina göre basarisiz idi ilk geldiginde. Taraftarlarda pek güvenmiyordu. Fakat yönetim Alex Ferguson'u tutmaya karar verdi. Istikrar'in ne kadar önemli oldugunu simdi hepimiz görüyoruz. Bosuna SIR lakabi takilmadi degil mi yani? Demek ki sabredince muradina gerçekten eriyormussun. Bizim Türklerin örnek almasi lazim ama nerdeeee.

The Red Devils, yani Kirmizi Seytanlar muhtesem bir takim. Giggs, Scholes, Ferdinand, Hargreaves, Carrick, Cristiano Ronaldo, Rooney (sevmeme ragmen) gibi oyuncular bulunduruyor. Bu oyuncularin degeri tartisilmaz. Eskiden ise, Van Nistelrooy, Keane, Cantona (!), Solskjaer gibi oyunculari vardi (ve daha neler neler). Bu takim hiç kötü oynar mi? Tabi ki oynamaz! Takimin beyni, Sir Alex Ferguson, her sene muhtesem bir kadro kuruyor. Simdi Anderson, Nani, Ronaldo ve Tevez gibi oyuncularla cosuyorlar.

Varmi ManU gibi?

lion12
24.12.2007, 13:26
Sevgili canlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.
Benim dikkatini çekmek istediğim burada aslında 2 tane nokta var.Birisi bu büyük takımın saha içindeki başarısı,diğeri ise saha içi başarısından ziyade saha dışında da yaptıklarıdır.
Bu haftasonu oynayacakları Everton maçının hasılatının tamamını Unicef'e bağışlıyorlar.Sırf geçen sene 1.5 milyon tane çocuğa gıda vi giyecek yardımında bulunmuş bir klüp.Ayrıca İngiltere'de de genelde hep sosyalist işçi kesim tarafından desteklenen bir klüp.Hiçbir maçında ırkçı sloganlar yok.Zaten United ismi de sosyalist yanından geliyor takımın.:wink:

Şirin Baba
24.12.2007, 14:03
Sevgili Emre;
ilk bakışta hep futbol aklımızda olan,o yüzden diğer yönleri incelemek hep 2.planda kalıyor.Son yıllarda tuttuğumtakım (Trabzonspor)dolayısıyla bu spor haberlirini görmezden gelirim hep.
Bu mutlaka okunmalı ve paylaşılmalı,çok büyük ve örnek bir davranış.Hatta yapılması gereken davranış bu olmalı.
Sevgili dostum buzdede böyle şeyler yaşanır umut ediyorum.

Paylaşım için teşekkürler

saygılarımla
sefer ağca

lion12
24.12.2007, 15:02
Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum abi.

alenya
24.12.2007, 15:22
Sevgili canlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.
Benim dikkatini çekmek istediğim burada aslında 2 tane nokta var.Birisi bu büyük takımın saha içindeki başarısı,diğeri ise saha içi başarısından ziyade saha dışında da yaptıklarıdır.
Bu haftasonu oynayacakları Everton maçının hasılatının tamamını Unicef'e bağışlıyorlar.Sırf geçen sene 1.5 milyon tane çocuğa gıda vi giyecek yardımında bulunmuş bir klüp.Ayrıca İngiltere'de de genelde hep sosyalist işçi kesim tarafından desteklenen bir klüp.Hiçbir maçında ırkçı sloganlar yok.Zaten United ismi de sosyalist yanından geliyor takımın.:wink:

sevgili emrecim haklısın aslında.ama işte futbol diince sadece teknik yönünü aklımıza getiriyoruz.sosyal yönü ikinci planda kalıyor.futbolcuların yemek alışkanlıklarına kadar.klubun kuruluş yılına kadar bilirizde sosyal yönünü takip etmiyoruz.:bored:futbol dışında üstlendikleri misyon gercekten takdire şayan.bizdede böyle olsa yılda bir kez derbi maçlarının hasılatları kardelenlere unicefe löseve bu gibi yardım kuruluşlarına verilse ne güzel olur.umarım manchesteren bu davranışı diğer dünya klüplerinede örnek olur.

makaay2077
24.12.2007, 15:39
Diğer dünya klüplerini bilmem ama bizim kulüplerin pek umurunda değil.Gereksiz transferler yerine yardımlar yapılsa milletin hayır dualarıyla daha başarılı olurlar :lol:

alenya
24.12.2007, 17:27
Diğer dünya klüplerini bilmem ama bizim kulüplerin pek umurunda değil.Gereksiz transferler yerine yardımlar yapılsa milletin hayır dualarıyla daha başarılı olurlar :lol:

sevgili çağdaş tamamen haklısın katılıyorum.bizimkilerin umrunda olmaz.bizimkiler anca astronomik transferlere para ayırırlar.gereksiz lüks eğlencelere kamyonla para dökerler

Şirin Baba
24.12.2007, 23:32
.
Sevgili dostlar özellikle de forumdaki sosyalist,emekçi arkadaşların ilgisini çekeceğini düşündüğüm için sizlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak Newton Heath (L & Y.R.) F.C. adıyla 1878 yılında kurulan takım işçilerin bir kulübü olarak kurulmuştur.*

Futbol kulüpleri içinde en başarılı halka arzlardan birini geçmiş dönemlerde gerçekleştiren Manchester United hisslerini 2005 yılı içine Amerikalı işadamı Malcolm Glazer sahip olmuş, taraftarlarca yoğun bir şekilde protesto edilmiştir.*

*=2 cümle wikipedia dan alınmıştır tarafımca örnekleme açısından.

Ayrıca İngiltere'de Manchester'da yaşayan ve de sürekli olarak gerek msn,gerekse facebook ta görüştüğüm Marc Jeffreys isimli arkadaşımda konu ile ilgili topladığım bilgilerde referans olmuşlardır.Kendisi ile yaptığım konuşma kayıtlarını da eğer iddialara kaynak olsun isteyen varsa buraya ekleyebilirim.Kendisi ile msn de konuştuğumda bana sorduğum sorulara cevaben,Manchester United'ın genelde İngiltere'de proleterya sosyalist kesim tarafından özellikle çok fazla sevildiğini,ismindeki United'ın bütün dünyadaki insanların barış ve de kardeşlik adına birleşmelerinden geldiğini bana söyledi.
Ayrıca İngiltere ligi gibi malum ırkçılığın ve stadyumlarda ırkçı faşist sloganların en çok olduğu ligde,Manchester United taraftarlarından asla ırkçı sloganlar gelmediğini söyledi.
Ayrıca Unicef ile de 2004 yılından beri sürekli beraber olan Manchester United,sadece geçen sene 1.5milyon tane çocuğa gıda ve giyecek yardımında bulunmuş.Birde bu haftasonu oynayacakları Everton maçında toplanacak olan hasılatın tümünü Unicef e bağışlıyorlar.

Bugün tüm dünyada kabul gören ve ilgiyle izlenen ingiliz futbolunun temel taşlarından manchester united'in sadece futboluyla değil insanlığa katkısıylada konuşulması önemlidir.Bunun önemsemek ve örnek alan her takımında hertürlü takdire şayan olacağı bir gerçektir.
Her kendini bir şekilde kanıtlamış kulüp böyle amaçlarla yola çıkarsa sanıyorum açlığın ve sefaletin önüne geçilebilir.
Hesabını çıkarmak zor ama Futbola ayrılan bütçelrinin çok az bir kısmıyla bile binlerce yoksula yol gösterilebilir.
Beyinleri sadece bencil egolarını tatmin etmek isteyen insanlarla içi doldurulmuş kulüplerimizle bunu bizde başarabilmek imkansıza yakın!
Zeki ve ahlaklı toplumun ,zeki ve ahlaklı vicdan sahibi spor camiası oluşturulabilirse herkes daha mutlu olacak inanıyorum.
Sadece gıda ve sağlık yardımıyla değil yaratılacak iş imkanlarıylada bugün karınları doyan çocukların,geleceklerinide güven altına almak gerekir.
Büyüklüğün kanıtlanması onu destekleyen iyiliklerinle olabilir ancak.
Umut ediyorum M.United'in yaptıklarını örnek alan kulüplerimiz olacaktır yakın zamanda.
Tek korkum futbolu çirkefleştiren faşizanlığın önüne geçememek.

saygılarımla

sefer ağca

lion12
25.12.2007, 01:38
Evet arkadaşlar yorumlarınızda tam istediğim yerlere değinmişsiniz.

xraymen65
25.12.2007, 03:27
M.United denince aklıma hep Galatasarayla oynadığı maçlar geliyor:) Ne günlerdi be:) şaka bir yana Emre kardeş değindiğin konu gerçekten çok güzel. Sanırım İngiltere'de en zengin kulüplerden birisi.Futbol denilince zaten İngiltere tartışmasız en çok zevk veren futbolu oynandığı ülke:thumbup1: M.United kulübünü yapmış olduğu yardımlar ve sergilediği olumlu tutumlar futbolda hiç rastlamadığımız olağandışı gelişmeler sunuyor bize:) Geçen yılki 7-1 lik Roma maçı ile futbolunu zaten göstermiş bir klüp:)Futbolu ; sadece astronomik bedeller ödenerek futbolcuların satıldığı ve alındığı bir pazar olarak göstermedikleri için gerçekten tebrik ediyorum kendilerini.:)

carpe
25.12.2007, 10:51
walla ıngılızlerı ırkcılı diye bılırdım bunu ılk defa duydum verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım

lion12
25.12.2007, 11:02
Abi işte diyorum ya ırkçı bir ligde böylesi birşey çok sevindirici.İşte bu da takımın sosyalist yanından geliyor.Asla ırkçı sloganlar yok.Zaten temelinde de sosyalist bir yapı var.İngiltere de takımı destekleyenler genelde emekçi sosyalist kesimlerdir.
Kırmızı bayrağın ve de United isminin sebebi budur.

eylül83
25.12.2007, 11:09
sevgili emre öncelikle bu konuda bizleri bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Manchester United takımının çok köklü ve ekonomik yönden güçlü bir takım olduğunu biliyorm onun dışında sporu futbolu sadece sahada oynadığı oyunla bitirmiyor bu çok kere dikkatimi çekmiştir; sporun sosyal yardımsever insancıl yönünüde önplana cıkarıyor ve dünya kluplerine bu anlamda örnek teşkil edecek hamlelerde bulunuyr ayrıca işçi emekçi sınıfın kurduğu bir klup olduğunu ögrenince manchester e olan sempatim daha da arttı.

lion12
25.12.2007, 11:17
sevgili emre öncelikle bu konuda bizleri bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Manchester United takımının çok köklü ve ekonomik yönden güçlü bir takım olduğunu biliyorm onun dışında sporu futbolu sadece sahada oynadığı oyunla bitirmiyor bu çok kere dikkatimi çekmiştir; sporun sosyal yardımsever insancıl yönünüde önplana cıkarıyor ve dünya kluplerine bu anlamda örnek teşkil edecek hamlelerde bulunuyr ayrıca işçi emekçi sınıfın kurduğu bir klup olduğunu ögrenince manchester e olan sempatim daha da arttı.

Rica ederim esas ben sizlere değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Evet abla yani ben böyle dünya devi büyük takımlardan hiç böylesi bir uygulamaya rastlamadım daha önce.Düşünsene bir maçta elde edecekleri hasılatın tümünü Unicef e bağışlıyorlar.Hesaplarıma bakıyorumda bağışlayacakları para en az 20 milyon Sterlin yapıyor yani 40 milyon dolar.:thumbup1:
Ayrıca sadece geçen sene tam 1.5 milyon tane kimsesiz çocuğa gıda ve yiyecek yardımında bulunmuşlar.Bunlar gerçektende takdire şayan hareketler diye düşünüyorum.
Dünyanın en eski futbol klübüdür bu arada Manchester United.1878 yılında evet abla Manchester'daki emekçi işçiler tarafından kurulmuştur.

eylül83
25.12.2007, 11:30
Rica ederim esas ben sizlere değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Evet abla yani ben böyle dünya devi büyük takımlardan hiç böylesi bir uygulamaya rastlamadım daha önce.Düşünsene bir maçta elde edecekleri hasılatın tümünü Unicef e bağışlıyorlar.Hesaplarıma bakıyorumda bağışlayacakları para en az 20 milyon Sterlin yapıyor yani 40 milyon dolar.:thumbup1:
Ayrıca sadece geçen sene tam 1.5 milyon tane kimsesiz çocuğa gıda ve yiyecek yardımında bulunmuşlar.Bunlar gerçektende takdire şayan hareketler diye düşünüyorum.
Dünyanın en eski futbol klübüdür bu arada Manchester United.1878 yılında evet abla Manchester'daki emekçi işçiler tarafından kurulmuştur.

Buda para hırsından gözleri dönmüş parababası klup patronlarına kapak olsun. Tam adına,kökenine yakışan bir hareket,onu oluşturan emekçi kurucularının hakkını sonuna kadar veriyor, helal olsun bir kez daha 'bravo' diyorum...

lion12
28.12.2007, 02:32
Manchester United Luis Saha nın attığı 2 gol,Christiano Ronaldo ve de Wayne Rooney'in attığı gollerle rakibi Sunderland'i 4-o ile mağlıp etti ve de İngiltere Premier League de zirveye oturdu.

bluehero88
28.12.2007, 05:13
Ya zaten Alex Ferguson ve Ryan Giggs'e neredeyse emekli maaşı bağlayacaklar :) :)

lion12
28.12.2007, 11:12
Ya zaten Alex Ferguson ve Ryan Giggs'e neredeyse emekli maaşı bağlayacaklar :) :)

Ne büyük bir istikrar değil mi?23.senesine girecek Sir Alex Ferguson.Çeyrek asırdır bu takımın başında.Ryan Gigs o takımla özdeşleşmiş bir oyuncu.Boşuna mı İngiltere'de diyorlar paranın satın alamayacağı tek futbolcu diye.35 yaşına geldi Ryan Gigs ama hala da muhteşem oyunundan taviz vermiyor asla.
Birgün Manchester United maçına gitmek o kadar çok istiyorum ki sanırım ileride olacak bu.:punk: