Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadir Topbastan açıklama

inadinamutluluk
26.12.2007, 14:38
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'deki yılbaşı kutlamalarının iptal edildiğini bildirdi.
Topbaş, Taksim Metro İstasyonu'ndaki “84. yıl Cumhuriyet Coşkusu Kutlama Fotoğrafları Ödül Töreni”nden çıkarken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, “Yılbaşında Taksim'deki kutlama programı belli oldu mu?” sorusuna Topbaş, şu yanıtı verdi:
“Taksim'de bir hazırlık yapmıştık ancak birçok şehidimiz var. Geçtiğimiz aylar içinde çok sarsıldık, çok üzüldük. Şu anda Güneydoğu bölgemizde, en kötü hava şartlarında dağlarda mücadele içinde olan askerlerimiz var. Bu sıkıntıyı oralarda yaşayan insanlarımız varken, 'biz büyük bir kutlamaya girmeyelim, şehitlerimiz anısına, saygı adına bunu yapmayalım' dedik ve programı iptal ettik. Taksim'de bir müzik yayını yapılmayacak.
Tabii ki bireysel olarak vatandaşlarımız kendilerince eğleneceklerdir. Bu onların hakkıdır tabii, ancak dozunu kaçırmamamız gerek. Hele geçen yılbaşında yaşadığımız o magandalıkları beklemiyoruz. Beline silah takıp çıkmalar... Artık burası Avrupa'nın kültür başkenti; bu gibi hadiseler artık bu kente yakışmıyor.”

Hristiyan geleneği diye ne yapsak da etsek de şu yılbaşını yasaklasak diye düşünenler için bulunmaz bir fırsat!Kurban bayramında hemen her kanalda dansözlü kutlamalar yapılırken şehitler aklınızda değilmiydi?Ya da terörden korkuyoruz gereğini yapamayıyoruz deyin olsun bitsin, biz de gelmeyelim taksime

AnGeNehM
26.12.2007, 15:30
Oldu olacak yas ilan etsinler ülkede.

Bayramda millet eğlendi gezdi kurbanları kesti o zaman neredeydi şehitler?

Bunca zaman geçmiş şehit vermişsin ama onların dışında keyfi asker ölüyor.
Askeri araç devrildi 1 şehir,el bombası patladı 2 şehit,askeri araç tırla çapıştı 1 şehit.
Sizin zihniyetinize göre insan canı bu kadar değersizken,kendi çocuklarınız askerliği ya batıda yada ikamet ettiği şehirde yaparken yada hiç yapmazken doğudaki askerler şimdimi geldi aklına.

Ne oluyorsa halka oluyor.Ne oluyorsa vatandaşa oluyor.
Yakında alışveriş merkezinin birinde bomba patlatılsında göreyim ben o zaman sizin terörle mücadelenizide sınır ötenizide.

ankh
26.12.2007, 15:49
Oyyy ben bunlara çok gülerim valla Abdullah Gül'e niye demediler kızının düğünü olurken. Hemde 2 hafta olmamıştı şehitlerin bile kanı sıcaktı. Yazık çok yazık şehitlerini bile kendi çirkeflerine alet ediyorlar. Ne kadar şerefli bir milletiz böyle.

lion12
26.12.2007, 17:05
Bizi aptal sanıyorlar herhalde olanlara karşı bizim hiç vicdanmız yok sanki.
Merak etmesinler şehitler ve de zor durumda olanları biz onlardan daha çok düşünüyoruz.Acaba Başbakan'ın eşi Emine hanım büyük markaların mağazalarını kapatıp trilyonluk alışverişler yaparken düşünmüşler mi şehitleri?Ya da Abdullah Gül kızının düğününü yaparken?Şehitlerin daha kanı bile soğumamıştı düğün yaptığında kızına.Ya kurban bayramındaki dansözlü eğlencelere ne demeli.Birden ne kadarda merhamet duyguları kabardı.Yoksa bu yılbaşı kutlamanın kendilerine göre günah olduğunu düşünmelerinden dolayı olmasın.evet evet bence ondan.:wink:

RaİNbow
26.12.2007, 17:18
aman heryıl olan durum .. her yıl etkinlik hazırlanıyor ve yılbaşına yakın bir kaç bahane bulunup iptal ediliyor... bu yılda bu çıktı.. çok düşünüyorya kadir bey şehitleri.... o yüzden hep galalarda ,gösterilerde,nerde bir eğlence varsa içinde... ben gitmiyorum gerçi taksim ve sokak eğlencelerine ama giden arkadaşlar için üzücü bir durum... en azından bazı mekanlara para veremeyecek arkadaşlar için güzel oluyordur.. ve bakalım bu çok düşünceli insanlar yeni yılını hangi mekanlarda kutlayacak hepp beraber göreceğiz..

che66
26.12.2007, 17:47
arkadaşlar selamlar ismim hüseyin ben burda yeniyim formu nasıl kullanacağımı blmiyorum yarcımcı olurmusunuz

ONU®
26.12.2007, 23:17
Ekim ayında onca şehit verirken neredeydiler bunlar? O zamanki kutlamaları niye iptal etmediler? Peki ya Gül'ün kızının düğününde milletin parasıyla dev çadırlarda nikah yapıp, şehrin binlerce polisini kapıda hazırolda bekletirken onları hiç düşündüler mi?

O zaman düşündüler mi acaba! O yüreği yanan anaları akıllarından geçirdiler mi?

Zaten bu TopbA.Ş. yobazı geldiği günden beri nedense her yıl bir bahane bulunur yılbaşı iptali için.Ondan sonra magandalar doldurur meydanı, gerisi malum.

renat
26.12.2007, 23:24
şehitler içinmi iptal etmişler?
peki 29 ekimdeki milyon dolarlık kutlamalar neydi hemde İstanbul gibi bir kentin onca çok sorunu varken. yanlış anlaşılmasın arkadaşlar cumhuriyet karşıtı değilim ama İstanbul un yol sorunu dururken trafik sorunu durur ken bunlar birilerinin cepleri dolsun diye milyon dolarlar verip görsel ve müzik eşliğinde kutladılar cumhuriyet bayramını hemde 16 şehit verdiğimiz sardırıdan sadece 15 gün sonra. şehitlere saygısı var ise neden peki sivas olaylarının aranan sanığını yanında çalıştırdı sormak lazım topbaşa

yagmur12
26.12.2007, 23:29
Her sene yaşanan kötü olayların etkisini böylece haberlerde görmemiş olmaktan dolayı sevinmediğimi söyleyemem.
Taksim'deki kutlamanın iptal edilmesi yerinde bir karar olmuş fakat ileri sürülen sebep çok yavan kalmış ya da saçma diyeyim.
"Ülkedeki rahatsızlık verici durum dolayısı ile hükümetimizin bu kadar geniş bir alanda, yüzlerce insanımız için etkin güvenlik önlemlerini alamadığı..." diye bir cümle kurulabilirdi mesela... Dürüst bir profil çizilirdi ve şehitlerimizi bu konuda kullanmamış olurlardı hiç değilse!

ONU®
26.12.2007, 23:31
şehitler içinmi iptal etmişler?
peki 29 ekimdeki milyon dolarlık kutlamalar neydi hemde İstanbul gibi bir kentin onca çok sorunu varken. yanlış anlaşılmasın arkadaşlar cumhuriyet karşıtı değilim ama İstanbul un yol sorunu dururken trafik sorunu durur ken bunlar birilerinin cepleri dolsun diye milyon dolarlar verip görsel ve müzik eşliğinde kutladılar cumhuriyet bayramını hemde 16 şehit verdiğimiz sardırıdan sadece 15 gün sonra. şehitlere saygısı var ise neden peki sivas olaylarının aranan sanığını yanında çalıştırdı sormak lazım topbaşa

Zaten o kutlamalar esnasında bile trafik sorunu başa belaydı.Karaköy'den Beşiktaş'a kadar trafik saatlerce durdu.

Zaten onlar Mekke'nin fethini kutlayacaklar ya.Bahane arıyolardı bundan kurtulmak için. :D

AKP belediyelerinin tipik özelliğidir bu.Altyapı sorunlarını çözmek yerine hep göz boyama peşindedirler.Biri parklarla fıskiyelerle donatır şehri, biri etrafa lale saçar, biri Avusturalya'dan bir şirkete milyon dolarlar harcayıp havai fişek gösterisi yaptırır v.b.

renat
26.12.2007, 23:44
Zaten o kutlamalar esnasında bile trafik sorunu başa belaydı.Karaköy'den Beşiktaş'a kadar trafik saatlerce durdu.

Zaten onlar Mekke'nin fethini kutlayacaklar ya.Bahane arıyolardı bundan kurtulmak için. :D

AKP belediyelerinin tipik özelliğidir bu.Altyapı sorunlarını çözmek yerine hep göz boyama peşindedirler.Biri parklarla fıskiyelerle donatır şehri, biri etrafa lale saçar, biri Avusturalya'dan bir şirkete milyon dolarlar harcayıp havai fişek gösterisi yaptırır v.b.

karaköyde çalışıyorum emirganda oturuyorum karaköyden kabataşa tranvayla ordan sonrasını otobüsle geliyorum eve kabataş beşiktaş arasını 1 buçuk saate geçtiğimiz oluyor bunlara çare bulması gereken belediye gidip benim veyasenin verdiğin vergiyle birilerinin ceplerini dolduruyor gösteri yapıyor kutlama yapıyor

bunların lale için bir sloganı var İstanbul lalesiyle buluşuyor zaten istanbul lalesiyle K.topbaş göreve geldiği gün buluşmuştu bile

AnGeNehM
26.12.2007, 23:47
Ben biraz düşündümde ilk mesajımdan farklı bir yorum yapmak istiyorum bu sefer.

Hepimizin bilindiği üzere taksim de yada herneredeyse yapılan yışbaşı kutlamaları çoğu maganda şovlarına dönüşmekte her yılbaşında kutlamada olduğu gibi bu yılbaşındada olacaktır.

Yine kalabalıklarda kesinlikle kavga bıçaklama v.s oluyor.Özellikle yılbaşında içkininde etkisiyle

Üstelik barlar cafeler açık nede olsa.Eğer isteyen kişi varsa rahatsız olmadan istediği ortamda eğlenebilme şansına sahiptir.Üstelik bu tarafiğin olmamasınada vesile olacaktır.

Son olarakta toplumsal bir utanç verici olay daha açıklamak yada hatırlatmak istiyorum.
Bir çok arkadaşımın gözünden kaçmış olsada ben biraz detaylı düşününce kendime hak verdim.
Bilindiği üzere her kalabalık ortamlar konserlerşanpiyonluk kutlamaları,yada yılbaşı,nevruz gibi kutlamalarda bazı kesim insanlar taciz yapıyorlar yada ediyorlar adı herneyse.
Özellikle son kutlamalardan aklımda kalan bir sahne var.Yılbaşında kutlamaları yüksek biryerden izlemek isteyen bir bayan turist durağın üstüne çıkmak istiyor.
Bizim yardımsever vatandaşımızda bunun altına bi geçiyor kızın çıkacağı varsada aşağıya çekiyorlar.Bununla ilgili bir video vardı ama bulursam koyacam.

Olayı biraz daha detaylı düşününce bunlar geldi aklıma.Her ne olursa olsun iyi yanları olduğunuda unutmayalım.

İşte buyrun insanlığın geldiği son nokta.Eğer bu görüntüler yaşanacaksa kutlama hiçbiryerde yapılmasın.Hiçbirşeyin adabını bilmediği gibi kutlama eğlence adabınıda bilmez bu türk insanı.

http://www.youtube.com/watch?v=B-y4p7hbWqc

solcar
27.12.2007, 00:02
Minareyi çalan kılıfını uydururmuş. Topbaşın yaptığıda bu...Fikirlerini yavaş yavaş uygulamaya koyuyorlar işte..Hayırlısı ne diyelim

birdal can
27.12.2007, 00:28
Minareyi çalan kılıfını uydururmuş. Topbaşın yaptığıda bu...Fikirlerini yavaş yavaş uygulamaya koyuyorlar işte..Hayırlısı ne diyelim

Şeriatla yönetilecek olan T.C.'de yavaş yavaş bazı adımları atmaları gerekir değilmi arkadaşlar. Eee napacaklar tabiki bu tür şeylerden başlayacaklar. Allah bilir seneye ne uydururlar:)

ONU®
27.12.2007, 20:36
Geçen yılki kutlamaları hatırlarsak resmen maganda şovuna sahne olmuştu.Bir YTÜ öğrencisi serseri kurşun sonucu hayatını kaybetmiş, bir kadına da magandalar tarafından yapılan taciz kameralara takılmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5708683.asp?m=1

Öte yandan Kadıköy belediyesi de son günlerde yaşanan kundaklama ve bombalama olayları nedeniyle yaşanabilecek güvenlik kaygısından dolayı İskele Meydanı'ndaki kutlamayı iptal etti.

Şimdi gözler Nişantaşı'nda yapılacak sokak partisine ve tabi ki Mustafa Sarıgül'e çevrildi.