Orijinalini görmek için tıklayınız : KurtuluŞa Eren Topluluk

bülentişcan
20.01.2006, 22:53
GURUHU NAC-İ (FIRKA-I NACİYE)
(Kurtuluşa eren topluluk veya Kurtuluşa eren Fırka-taraftaraftarlar-)
Canlar,
Bildiğimiz gibi Peygamberin,"Benden sonra ümmetim 73 fırkaya ayrılacaktır,Biri hariç hepsi helak olacaktır" der bunun üzerine sohbette bulunanlar,
Ya Resul hangi fırka helak olmayacaksa biz ondan olalım, o fırkadan olalım der,
Bunun uzerine resul:"El fırkatun Naciye -Guruhu Naci bendesinden olan der,
bu hadis üzerine islam dünyasındaki tüm meshep, tarikatlar, kendilerini kurturusa eren topluluktan sayarlar,
GURUHU NAC-İ KİMDİR?
Rivayet söyledir,(Bu uzun bir hadise ben kısaltacağım)
Hz adem çok bir gün çok yorulur,Havva nın artık yaşlandığını kendisine tam olarak hizmet edemediğini düşünür,ona yardımcı ve kendisine hizmet edecek yeni bir eş almayı aklından geçirir,Ançak dünyada allahın yasasına göre evleneceği bir kadın yoktur,çünkü hepsı onun çocuğu veya torunudur,evlenmesi söz konusu olamaz.
Ellerini havaya kaldırıp, allaha dua eder,halini arz eder havva yı eş olarak gönderdiğin gibi bir eş Hayrı nisa (Hayırlı Kadın) gönderde hizmetimde bulunsun der,
Tarlada çift süren adem in yanına havva gelir,ADEME CİLVE,NAZ YAPAR,
Adem bunu hayıra yorar ve havva Adem e;
Ey Adem benden başkası ile evlenmeyeceğine,dünyanın en hayırlı kadını dahi gelse ona dönüp bakmayacağına söz verirmisin demiş,
Adem de,söz verir ve Havva evine (kabe ye) döner,
Adem in duası kabul olur,ve eve dünyanın en hayırlısı Hayrun Nisa gelir,Havva da kıskançlığından öğlen Ademe gider ve ondan o sözü alır,
Adem akşam eve gelir,ev temizlenmiş,her hizmetler yapılmıiş,ve hava halen cilve naz yapmakta buna bir anlam verememiş,sıkılıp dışrı cıkmış dışarda ay yüzlü güzel bir kadın durmakta adem ona Siz kimsiniz buralarda Hatun kişi yoktru diye sorar,
Hatun da:sen dua ettin istekde bulundun Allah seni bana hizmetinde bulunmak için eş olarak gönderdi dedi, Adım GURUHU NACİ ahdımızı nikahımızı yapalım dedi,
Adem öğlen Havva ya verdiği sözü hatırladı ve sözümden ahdimden dönersem,peygambeliğimden hemde insanlığımdan olurum dedi,ve nikah yapmadı ,
Bu arada CEBRAİL gelerek bunun nikahını oğlun ŞİT le yapacaksın Allah senin sülübünü geleceğini bundan devam ettircek, Nebiler,resullar, Mürsel, veliler evliyalar bu soydan gelecek dedi,
Rivayete göre Hz Adme in Havadan bir erkek,bir kız çoçoğu doğarmış ve bu çift doğumlar bir biri ile evlenmişler ancak ŞİT e eş olaçak kız çocuğu doğmadığından bekar kalmış,
Aden ŞİT ile GURUHU NACİ NİN nikahlarını kıymış,
Bu hadiseye istinaden tüm topluluklar kendilerini Kurtuluşa eren topluluktan sayarlar,
Burada da acizane benca olayı şöyle algılamak gerekir,Toplulukların kurtuluşa ermesi için,önce üzerlerinde kul hakkı olmayacak, Birbirlerine desdek,yardımlaşan ,paylaşan,bölüşen,eksikleri örten, sözunde ve ahdinde duran,Hırsızlıktan, dedikodudan,fitne ve fesattan uzak kalan barış içinde yaşayan topluluklar kurtuluşa ereceğini düşünüyorum.
Bu Konuda acizane bildiğimiz bunlardır,eksiğim veya bilmeden yaptığım bir yanlışlık varsa lütfen düzeltin
DOSTCA KALIN

Kizilbas 66
23.01.2006, 01:09
Sevgili Arkadasim Bülent..

Bize sunmus oldugun faydali bilgilerinden dolayi hizmetin Hünkar Dergahinda kabul olsun..Sagolasin eline ,gönlüne saglik...

Sevgilerimle...

Dogan24
23.01.2006, 20:37
eline yürağine sağlik çok güzel bir çalışma başarılar

halitseyfi
28.01.2006, 01:14
Sevgili bülent
eline sağlık zihnine ilham gelsin

bülentişcan
29.01.2006, 13:05
eyvallah canlar,
Forumda bu konuda farklı söylemler vardı bumların dogru bilinmesi anlamıda acizane bıldiklerimizi yazdım umarım faydalı olmuştur,
dostca kalın

Adam
26.02.2006, 16:53
Eline sağlık bülent abi.