Orijinalini görmek için tıklayınız : Sırtından Neşter Çıktı

AnGeNehM
30.12.2007, 02:46
Burası Türkiye dedirten haberlerden biri daha.

Allahtan kadının sırtında kendilerini unutmadılar bu doktorlar.

İnsan sağlığının ve canının bu ülkede ne derece önemli olduğunu anlamak güç değil.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 sene önce girdiği ameliyatta sırtında unutulan bisturi ameliyatla alındı

http://www.internethaber.com/images/news/53423.jpg

Osmaniye'de bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 56 yaşındaki kadının sırtında tespit edilen bisturi bir operasyonla alındı.

Kadın, bisturinin 18 yıl önce olduğu ameliyat esnasında vücudunda unutulduğunu öne sürdü. Edinilen bilgiye göre, 56 yaşındaki Fatma Aslan, şiddetli bel ağrısı şikayeti ile Osmaniye Özel İbni Sina Hastanesine başvurdu. Burada yapılan muayenede, doktorlar hastanın daha önce fıtık ameliyatı olduğunu öğrenince röntgenini çekti. Röntgende, kadının sırt bölümünde bisturi olduğu tespit edildi. Bisturi, yapılan bir operasyonla alındı.

http://www.internethaber.com/images/news/53424.jpg

Fatma Aslan'ı ameliyat eden Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muhammed Akan bisturiyi ''laparoskopik metot'' ile çıkardıklarını belirterek, ''Şayet hastamız bu bıçaktan kurtulmasaydı, ileri ki yaşlarda çok daha önemli sorunlar yaşayabilirdi. Karında bir apse meydana gelebilirdi ya da küçük bir kazada karında büyük zararlar oluşabilirdi'' dedi.

Akan, hastanın şu anki sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Aslan ise bugüne kadar bir çok kez hastaneye başvurduğunu ancak kimsenin durumu fark edemediğini anlattı. 18 yıl önce Adana'da bir hastanede ameliyat olduğunu belirten Aslan, bisturinin bu ameliyatta vücudunda unutulduğunu öne sürerek, söz konusu hastane hakkında dava açacağını söyledi.

alenya
30.12.2007, 02:56
burası türkiye oluyor böyle.gazlı bez falan olsa anlıcam bistüriyide unutmak ne olaki?sonuçta metal bi cisim.insan hayatının bukadar basit olduğu bi ülke daha varmıdır acaba?

renat
30.12.2007, 03:00
inşallah yeni ameliyatta bişey unutmamışlardır.
dava açacakmış kendi açtığı davayı kendi kaybeder 18 yıl sırtında hastanenin bıçağını
taşıdığı ve hastaneyi zarara uğrattığı için
dedikya burası Türkiye ne olacağı belli olmuyor çünkü

sausen
30.12.2007, 03:34
Merhaba,

Bu açığa çıkmış bir vakka...
Kim bilir o ameliyatları yapan doktorlar içeri de neler unutuyor?
Nasıl bir doktorluk nasıl bir zihniyet bu...
İnsanları kurtarmak için ameliyat ederler.
Bunlar öldürmek için ediyorlar...
Çok üzücü şeyler bunlar...
Yakında kimsenin doktorlara güveni kalmayacak...

Saygılarımla...

pazarcıklı
30.12.2007, 03:54
bu tür habelere alışmaya başladık, olay ilginç, bu haberlere alışmamız ilginç, gerçekten de şaşırmıyorum artık, şimdi bunu farkettim...

Alevimen
30.12.2007, 10:13
baya paslanmış..

amasyali_05
30.12.2007, 11:05
alışıyoruz yavaş yavaş böyle durumlara.yazık ama yaa insan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı.

Alevimen
30.12.2007, 11:07
asıl alışmak kötüdür. Tazminat davası açsın hem doktor hemde hastane maddi manevi rezil olur, ardından diğerleri aynı hatayı yapmamak içn daha dikkatli olur.

amasyali_05
30.12.2007, 11:10
bence de açılmalı ama insan hayatının ucuzladığı bu ülke de bu durumdan ders alınacağını pek zannetmiyorum

RaİNbow
30.12.2007, 11:16
herkes doktorları suçluyor..ama bir doktora kaç hasta sayısı düşüyor ,kimse farkında değil galiba! ..bu şartlarda doktorlarada çok görmemek lazım bence...birde olaylara onların tarafından bakmalı.... ve bu olayların %99 u devlet hastanelerinde oluyor.. burda tek suçlu doktorlar mı? acaba..

amasyali_05
30.12.2007, 11:24
bence doktorlar insan sağlığı bu. bu durumda onlar açısından pek haklı bi taraf göremiyorum ben.tamam çok hastaları olmuş olabilir ama bi yerde hayatımız onların elinde olmuş oluyo ne kadar hastası da olmuş olsa dikkat edilmesi gerekiyo

eda_deniz
30.12.2007, 11:45
insan sağlığının ucuzladığını her geçen gün gösteriyolar bize.artık doktorlara da mı güvenemicez biz

RaİNbow
30.12.2007, 11:45
bence doktorlar insan sağlığı bu. bu durumda onlar açısından pek haklı bi taraf göremiyorum ben.tamam çok hastaları olmuş olabilir ama bi yerde hayatımız onların elinde olmuş oluyo ne kadar hastası da olmuş olsa dikkat edilmesi gerekiyo

evet hayatımız onların ellerinde.. onun için zaten doktorlara daha iyi şartlar altında çalışma imkanı sağlanması gerekiyor..bir günde yüzlerce hastaya bakmak zorunda olan bir doktor.. (hastane araçlarının ilkelliği ve yetersizliğide)cabası..bu yüzden devlet din işlerine yada yakınlarının çıkarlarını düşünmek yerine.tıp fakültelerine ve öğrencilere daha çok kaynak ayırsa bunlar yaşanmaz...çünkü hiç bir insan işi her ne olursa olsun yaptığı işte hata çıkmasını istemez... bana göre en büyük suçlu devlettir....

eda_deniz
30.12.2007, 11:47
evet hayatımız onların ellerinde.. onun için zaten doktorlara daha iyi şartlar altında çalışma imkanı sağlanması gerekiyor..bir günde yüzlerce hastaya bakmak zorunda olan bir doktor.. (hastane araçlarının ilkelliği ve yetersizliğide)cabası..bu yüzden devlet din işlerine yada yakınlarının çıkarlarını düşünmek yerine.tıp fakültelerine ve öğrencilere daha çok kaynak ayırsa bunlar yaşanmaz...çünkü hiç bir insan işi her ne olursa olsun yaptığı işte hata çıkmasını istemez... bana göre en büyük suçlu devlettir....

bi yerde haklısın devlette suçlu ama dikkat edilmesi de gerekiyo neşter küçük bişey değil ki unutulabilsin.

RaİNbow
30.12.2007, 11:52
bi yerde haklısın devlette suçlu ama dikkat edilmesi de gerekiyo neşter küçük bişey değil ki unutulabilsin.

canım tabiki dikkat edilmesi gerek.. bende zaten çok iyi yapmışlar demiyorum.. ama bu kadar ağır şartlarda çalışan ve resmen ,zamanla yarışan bir doktordan da sağlıklı bir çalışma beklemek biraz abes geliyor bana...

eda_deniz
30.12.2007, 11:53
canım tabiki dikkat edilmesi gerek.. bende zaten çok iyi yapmışlar demiyorum.. ama bu kadar ağır şartlarda çalışan ve resmen ,zamanla yarışan bir doktordan da sağlıklı bir çalışma beklemek biraz abes geliyor bana...

sende haklısın ablacım ama ne demişiz burası türkiye...

Ez_Qızılbaşım
30.12.2007, 12:07
valla oluyor böyle şeyler :(:(:(benim abimin ameliyatı sırsındada gazlı bez unutmuşlardı içerde sürekli ağrı yapmıştı tekrar açıp çıkardılar ve utanmadan yalan söylüyorlar birde o kan pıhtısıdır gazlı bez değildir diye ama patalojide herşey çıktı meydana..... o yüzden şimdi hasteneye bile gitmek istemiyorum sağlıklı girsen hasta çıkıyorum :(:(:( başka söz söylemeyede gerek yok bence

AnGeNehM
30.12.2007, 19:36
Az önce haberlerede çıktı bu olay.

Kadına mahkemeye verecekmisin diye soruyorlar.Sanırım verecem diyor :)

Bu arada bu neşteri hatıra olarak saklamayı düşünüyormuş.

Değişik bir yorum yapan arkadaş olmuş.Onada hak veriyorum her 300 kişiye bir camii her 70.000 kişiye bir sağlık kuruluşu düşen bir ülkede bu tür olayların olması tesadüf değildir.

Bu tür zihniyerler bizlerin daha çok şaşıracağı olayları doğurmaya devam edecektir.

zulfukar
30.12.2007, 20:09
Benim migdemdede dinazor unutmuslardi;) dersem kimse sasirmaz cunku burasi turkiye burda hersey normaldir malesef...

VARTO
30.12.2007, 20:16
:thumbup1::thumbup1::thumbup1:Az önce haberlerede çıktı bu olay.

Kadına mahkemeye verecekmisin diye soruyorlar.Sanırım verecem diyor :)

Bu arada bu neşteri hatıra olarak saklamayı düşünüyormuş.

Değişik bir yorum yapan arkadaş olmuş.Onada hak veriyorum her 300 kişiye bir camii her 70.000 kişiye bir sağlık kuruluşu düşen bir ülkede bu tür olayların olması tesadüf değildir.

Bu tür zihniyerler bizlerin daha çok şaşıracağı olayları doğurmaya devam edecektir.

:thumbup1::thumbup1::thumbup1:

tykhe
31.12.2007, 03:32
Bende size bir Doktorun bu konu ile ilgili anlattıklarını yazmak istedim. Olaya tek taraflı bakmayalım.

Arkadaşlar..

Bu mesele her TV'de çıktığında ve "Doktor makas unutmuş.." muhabbetine geldiğinde sinirleniyorum..

Mevzu şudur :

1 - Ameliyat bir ekip işidir.. Doktor; ameliyat hazırlığı yapılmış (tüylü bölge ise traşı vs..), boyanmış (ameliyat bölgesi sterilize edilmiş), uygun şekilde anestezi altına alınmış hastayı ameliyat eder.. Yoksa hastayı servisten sırtına alıp ameliyathaneye indirip, tekrar kucaklayıp servise çıkarmıyor.. Yani bir iş bölümü var..

2 - Ameliyat sırasında açılan bölgede anestezi ve çeşitli ilaçlar sayesinde kanama kontrolü sağlansa da yinede kanamalar olur.. Klemp dediğimiz ve genelde bu kanamaların kontrolünde kullanılan (...şu meşhur makaslar bunlardır..) aletlerle damarlar sıkıştırılarak geçici kanama kontrolleri sağlanır.. Ameliyat sahasının tam olarak görülebilmesi içinde bölgedeki organ veya dokular yine bu aletlerle ekarte edilir...

3 - Ameliyat sahası geniş ise bu klemplerden çeşitli boylarda onlarcası kullanılabilir.. Genelde bu haberlere konu olan ameliyatlar batın ameliyatlarıdır.. ve bu aletlerin en çok kullanıldığı ameliyatlardandır..

4 - Kanama kontrolünde spanç denilen tampon maksatlı tekstil ürünleride kullanılır.. Bunlarda yine meşhur "Hasta karnında unutulan bez !!" lerdir..

5 - Bu cihaz ve malzemelerin hepsi ameliyat sırasında sayılarak hastada kullanılır.. ve bu görev YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ'ne aittir.. Yoksa ameliyatı yapan doktor işi gücü bırakıp bunları sayamaz..

6 - Eğer bir batın ameliyatını görme şansınız olsaydı.. Orada bir "ingiliz anahtarının" bile rahatlıkla kaybolacağını bizzat görebilirdiniz...

7 - İşte bu yüzden ameliyat bitiminde YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ tüm alet ve malzemeleri ameliyathane tabanına serilmiş bir yeşil bez üstüne alarak tek tek saymak zorundadır.. Mesela içeriye 20 tampon, 11 klemp girdiyse bu kadar da çıkmalıdır...

8 - Ameliyat bitiminde ameliyatı gerçekleştiren doktor YARDIMCI SAĞLIK PERSONELİ'ne sayımın tam olup olmadığını sorar.. Diyeceksiniz ki; kendisi baksa ya !!! 6. maddeyi tekrar hatırlatıyorum.. Öğrenciliğimde girdiğim bir ameliyatta eksik bir tamponu hastanın bağırsakları arasında 10-15 dk aradığımı hatırlatıyorum.. ve sonuçta yakaladığım tamponu eğer tutup size göstersem o sıradaki görünümü ve kıvamından bir organ bile zannedebilirsiniz.... Bu nedenle sınırlı süreler ve uygun şartlarda bunların eksik olup olmadığının kesin kontrolü SAYIM'dır...

9 - Bu durumda hangi mantık "DOKTOR MAKAS UNUTMUŞ...." der.. Eğer bu bir ekip işiyse ve ekipten birisi görevini eksik, yanlış yapıyorsa doktora buradan nasıl bir paye çıkartılır... Ben söyleyeyim :

Ameliyatın ekip şefi olarak böyle bir ihmalden herşeye rağmen doktor sorumludur.. Kendi hatasından dolayı değil; ekip amiri olduğu için.. Diyelim ki böyle bir olaya sebeb olan yardımcı personeli o doktor uyarmadı, ilgilenmedi, ceza vermedi, umursamadı ise tamam doktor suçludur.. Eğitim sistemi yetersiz, sorumsuz, yeteneksiz birine bu görevi vermişse ve o ameliyata bir şekilde katılmış ve bu olaya sebeb olmuşsa adam 10 yıl sonra gelip doktorun yakasına yapışıp "Karnımda makas unuttun... Ver hesabını..." mı diyecek.?...

Peki hergün binlerce ameliyatın yapıldığı bir ülkede, böyle bir sorumsuzun sebeb olduğu olay ayda yılda bir ortaya çıkınca mal bulmuş mağribi gibi yapışıp doktorlara bel altından çalışmak ne demek oluyor ?

Ekip işi denen bir faaliyetde ekip amiri doktor belirli bir eğitimi aldığını kabul ettiği personele bir de kendisi yeterlilik sınavı mı yapacak ?? Ama lanet olası, gerizekalı medyanın gazına gelip her tıp sorununu doktora yamamaya çalışmak nedir ? Kolaycılıktan, cahillikten, bilgisizliğin verdiği ahmaklıktan başka ne denebilir ?

Ortaya çıkan sonuç ne mi oluyor ? Mesela ben; cerrahiyi çok sevdiğim halde, bir cerrah olmak istediğim halde BU ÜLKEDE CERRAH OLMAK istemedim... Sebebi bu ülkede insanların çoğunun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olması..

....ve böyle giderse yakın gelecekte, eline neşteri, sırtına en ağır sorumluluk olan insan hayatını alıp, zor gününüzde sizi, sevdiklerinizi, en acil zamanlarınızda ameliyat edip kurtulmasını sağlayacak cerrahları sizde, bende bulamayacağız... İşte sonuç bu....

Kaynak : news.anet - Nick : Reason

AnGeNehM
31.12.2007, 05:15
Sevgili tykhe,

Şimdi alıntınızı okudum ben.
Fakat katıldığım bazı yerler olmasına rahmen genel olarak tekbir noktada katılmadığım yerlerde var.
Tabikii doktorların işlerinin ne kadar kutsal,ne kadar kritik ve önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz.
Heleki 70.000 kişiye bir sağlık kuruluşunun düştüğü ülkede bu değer kat kat artmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde doktorun biri tehdit edilmişti kurtaracaksın bizim haskamızı o ölürse sende ölürsün gibi söylemlerle ve o insan öldü doktorda suikasta kurban gitti en son durumu çok ağırdı.
Doktorlar bunun protestosunu yaptılar yürüyüş yaptılar haklı olarak can güvenliğimiz yok diye.
Gerçekten her bakımdan geri kalmış bir ülke olarak bu tür olaylar alışık olduğumuz olaylar olmaya başladı.

Buraya kadar hemfikiriz fakat her ne olursa olsun kim tarafından olursa olsun,suçlu doktor yada laboret midir ameliyatta yardım edenmidir kim olursa olsun bu pisliği kapatmaya yetmez.
Burda doktorları savunmuyorum sanmayın onlarıda savunuyorum yanlarındayız.Ama kim yaparsa yapsın kabul edilemez.
Onbinlerde bir belkide yüzbinlerde bir görülen bu olay bile sabır sınırını taşırmaya yetiyor.
Bu kişinin anneniz olduğunu düşünerek empati yaparak birde düşünüyorumda gerçekten sindirilemez ve hiçbir açıklama yada savunması olamaz bir olaydır bu...

İnsanlar çok değerlidir.İnsanlar dünyadaki en değerli varlıklardır ve insan sağlığı insan canı,değeri bu kadar saçma sapan olaylarla alçaltılamaz.Bu olaya ortak olan tüm ameliyathane çalışanlarını kınıyorum.Allahlarından bulmalarını istiyorum.Şu kadın llseydi sırf bu yüzden ve öldükten sonra ortaya çıksaydı bu olay o zaman ne hesap vereceklerdi,o zaman birisi çıkıp aslında doktorlar şöyle suçsuz böyle suçsuz diyebilecekmiydi bakalım.Bir toplumsal felaketten daha kıl payı döndük tabirii caizse

tykhe
31.12.2007, 21:42
Sevgili tykhe,

Şimdi alıntınızı okudum ben.
Fakat katıldığım bazı yerler olmasına rahmen genel olarak tekbir noktada katılmadığım yerlerde var.
Tabikii doktorların işlerinin ne kadar kutsal,ne kadar kritik ve önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz.
Heleki 70.000 kişiye bir sağlık kuruluşunun düştüğü ülkede bu değer kat kat artmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde doktorun biri tehdit edilmişti kurtaracaksın bizim haskamızı o ölürse sende ölürsün gibi söylemlerle ve o insan öldü doktorda suikasta kurban gitti en son durumu çok ağırdı.
Doktorlar bunun protestosunu yaptılar yürüyüş yaptılar haklı olarak can güvenliğimiz yok diye.
Gerçekten her bakımdan geri kalmış bir ülke olarak bu tür olaylar alışık olduğumuz olaylar olmaya başladı.

Buraya kadar hemfikiriz fakat her ne olursa olsun kim tarafından olursa olsun,suçlu doktor yada laboret midir ameliyatta yardım edenmidir kim olursa olsun bu pisliği kapatmaya yetmez.
Burda doktorları savunmuyorum sanmayın onlarıda savunuyorum yanlarındayız.Ama kim yaparsa yapsın kabul edilemez.
Onbinlerde bir belkide yüzbinlerde bir görülen bu olay bile sabır sınırını taşırmaya yetiyor.
Bu kişinin anneniz olduğunu düşünerek empati yaparak birde düşünüyorumda gerçekten sindirilemez ve hiçbir açıklama yada savunması olamaz bir olaydır bu...

İnsanlar çok değerlidir.İnsanlar dünyadaki en değerli varlıklardır ve insan sağlığı insan canı,değeri bu kadar saçma sapan olaylarla alçaltılamaz.Bu olaya ortak olan tüm ameliyathane çalışanlarını kınıyorum.Allahlarından bulmalarını istiyorum.Şu kadın llseydi sırf bu yüzden ve öldükten sonra ortaya çıksaydı bu olay o zaman ne hesap vereceklerdi,o zaman birisi çıkıp aslında doktorlar şöyle suçsuz böyle suçsuz diyebilecekmiydi bakalım.Bir toplumsal felaketten daha kıl payı döndük tabirii caizse

Haklısın Serkan insan çok kutsaldır ve sağlık asla ihmale ve şakaya gelecek bir olgu değildir ve ülkemizde her yıl bilmem kaç insan sırf Dr hatası ve ihmali denilen sebeplerden hayatını kaybediyor. Ama unutmayalım ki bizim ülkemiz gibi ülkelerde Dr. lar çok zor şartlarda hizmet vermekteler. Başından beri birçok kimse Dr.ları suçlayıcı yazılar yazdı. Benimde Dr. arkadaşlarım ve yakınlarım var onların nasıl çalıştıklarını biliyorum işte bu yüzden yargısız infaz yapmamak açısından bende bulduğum bu yazıyı paylaşmak istedim. Çünkü işte seninde bahsettiğin gibi meydana gelen herhangi bir olayda Dr.lar hedef haline geliyorlar.. Sürekli olarak Dr.ları eleştirerek bizde buna zemin hazırlarız farkında olmadan. Madalyonun öbür yüzünede bakalım..

denizandche
01.01.2008, 01:54
İyiki kendilerini unutmamışlar...:lol:

Şirin Baba
01.01.2008, 02:39
Bende bir sağlıkçı olarak(röntgen teknikeri) her olayda doktorların hedef gösterilmesini yanlış hemde çok yanlış buluyorum.
Biz yardımcı sağlık personellerinin yetersizliği çok aşikardır.Usta çırak ilişkisi sonucu yardımcı sağlık personellerinin önemli rolleri oluyor burda.Doktor sorumlu diyoruzda onunda insan olduğunu unutuyoruz bazen.Onları bazen kurşunlayabiliyor veya darpedebiliyoruz.
Hedef olduklarını hisseden Doktorların her ameliyata girerken psikolojilerini anlamak lazım .
İnsanın içinde unutulan herşey birgün çıkarılabilir ama öldürülen bir doktor yeniden doğamaz.Her ameliyat başarılı olamaz.Bunu ben en iyi yaşayanım.Başımızdan geçen olayı kısaca yazıyım:
Böbrek taşı alınsın diye ve üreterde darlık açılsın diye eşim ameliyata girdi.Sonuç:
1-ameliyat başarısızdı,görünen taş alınamdı.
2-Kesilen üreter iyileşmediği için iknci bir ameliyat olduk başka bir hastahaneye giderek hemde.
3-Geri döndük hastaneye tekrar üçüncü bir ameliyatla katater takılarak kurtarıldık.
Sonuç:Ameliyat iyileşmesi içindi,biz önceki durumuna dönebilsin diye 2 defa daha ameliyat masasına yattık.
Dışardan bir göz hemen doktorları suçluyor,belkide hataları vardır.
Her ameliyat bir risktir ve halkında bu riski göze alması ve doktora saldırmaktan vazgeçmesi gereklidir.

saygılarımla

sefer ağca

serdar_adas
03.01.2008, 12:34
oldukça rahatsızlık vermiştir herhalde