Orijinalini görmek için tıklayınız : Selam Sana Ey İSA

Zahir
31.12.2007, 13:39
Vakıa 30–33, 36- O (Beşikteki çocuk), dedi ki: “Şüphesiz ben Allah’ın kuluyum. O bana kitabı verdi ve beni bir peygamber kıldı . Beni, ben nerede olursam olayım mübarek kıldı. Hayatta bulunduğum müddetçe bana sosyal desteği ve zekâtı tavsiye etti. Ve beni, anneme iyi davranan bir kimse (kıldı). Ve beni bir zorba, bir mutsuz kılmadı. Ve doğurulduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak ba’s olacağım gün, selâm benim üzerimedir. Ve şüphesiz Allah benim Rabbimdir, sizin de Rabbinizdir. O hâlde ona ibadet edin, işte bu, dosdoğru yoldur.”

Dünyada da Ahirette de Önder olan İSA Mesihe Selam oldun.

La İlahe İlla Allah İSA Mesih Resul Allah....

Bu konuda nerden çıktı diye düşünmeyin. Malüm yılbaşı arafesindeyiz. Hepimiz klasik olrak bildiği Aralık ayı sonunda Hırıstiyanların İsanın doğumunu kutlamasını biliriz. Bende araştırdığım edindiğim bilgileri sizinle paylaşayım dedim.

İlk önce Kendisine Müslüman diyen her birey Allahın bize emrettiği elçileri hakkında şunu bilmeli ve ifade etmelidir. "Biz Müslümanlar, Allahın bütün elçilerine ve onlara Rablerinden verilene iman ederiz. Hiç birini diğerinden ayırt etmeyiz."

Genel prensibi bu olan bir Müslüman; Elçiler arasında ancak hikmet ve takva yönünden üstünlüklerinin Allah katında olacağını bilmeli, edeple haraket edip Allah nezninde elçilerin durumuna ilişkin yorumda bulunmaktan kaçınmalıdır.

Bu durumda rahatlıkla şunu ifade etmelidir. La İlahe İlla Allah, İsa, Musa, Muhammed.... Resul Allah.

Hal böyle iken Kutlu Doğum Haftası ile Muhammed Peygamberin doğumunu kutlayanların, İsa Mesihin doğum gününü neden kutlamadıkları yada din de böyle bir olgunun olup olamayacağını tartışmaları gerekmektedir.

Tek itikati Evrenlerin Rabbinin Zikri Öğüdü olan Kuranı rehber edinen biz müslümanların, Dinde elçilerin doğum gününü, ölüm yıldönümü yada buna benzer başka bir olgusunu kutlamanın yeri olmadığını gayet iyi biliyoruz.

Bu tür yanlış inançlar farkında olmayarak elçilerin putlaştırmasına neden olmakta, onları sanki ikinci bir ilah konumuna getirmektedir. Yine itikatimiz Kurandan biliyoruz ki; Elçilerin görevi yanlızca ve yanlızca Rablerinden aldıklarını bizlere tebliğ etmektir.

Ne Muhammedin doğum haftası nede İsanın Doğum günü kutlamaları, bireylere hiç bir kazanç sağlamaz. Asıl Kazanç İsa Mesihinde Rabbinden alıp bizlere ifade ettiği gibi Allaha ibadet etmektir.

Dünyada da Ahirettede Önder olan İSA Mesihe Selam olsun....

Övgü, İsanında, Musanında, Muhammedin de....Tüm yaratılmışların, Tüm Evrenlerin Rabbi olan ALLAHA dır.

Hepinizi Saygı ve Sevgilerimle Selamlarım. Herkese Nice Yıllar....

Anti Sunni Zahir....

devrim69
31.12.2007, 13:45
Sana da iyi seneler Zahir

AnGeNehM
31.12.2007, 14:26
Tüm dinlerden insanların yeni yılını.

Özelliklede Hristiyanların geçmiş noel bayramını ve gelecek yeni yıllarını kutluyorum.

Dede-baba
31.12.2007, 14:30
Hıristiyan kardeşlerimizin noelini...

Yılbaşını, güzelliklerin mutlulukların başlangıcı olarak kabul eden... Yeni bir yıla.... yeni heyecanlarla girmek isteyen....

Bütün dünya uluslarını... ve ayrım yapmadan herkesin.... yeni yılını kutlarım..

İnsanların birlik beraberlik içinde iyi dileklerini sunduğu bu günün herkes için.. yeni umutlar ve yeni başlangıçlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim...

Saygı ve Sevgilerimle..

Zahir
31.12.2007, 15:09
Hıristiyan kardeşlerimizin noelini...

Yılbaşını, güzelliklerin mutlulukların başlangıcı olarak kabul eden... Yeni bir yıla.... yeni heyecanlarla girmek isteyen....

Bütün dünya uluslarını... ve ayrım yapmadan herkesin.... yeni yılını kutlarım..

İnsanların birlik beraberlik içinde iyi dileklerini sunduğu bu günün herkes için.. yeni umutlar ve yeni başlangıçlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ederim...

Saygı ve Sevgilerimle..

Sayın Dede;

Bu konu yeni yıl kutlama topiği değil. Kutlama topiği mevcut. Mesajınızı oraya yazabilrisiniz.

Bu topikte İsa Mesihin doğum gününün kutlanmasına ilişkin bir eleştiri vardır. Bunu ilişkin düşünceleriniz varsa buyrun yazın.