Orijinalini görmek için tıklayınız : 14. Aleviforum Şiir Yarışması - Son Katılım 21 Ocak 2008

PirO_62
09.01.2008, 01:33
OYLAMA BAŞLAMIŞTIR TIKLAYINIZ... (http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=562154#post562154)

14. AleviForum Şiir Yarışması

Sevgili Aleviforum Sakinleri,

Etkinliğimiz katılımlarınız ve desteğinizle devam etmektedir. Aleviforum 14. Şiir Yarışması Başlamıştır.

Şiir Yarışmamız İçin Belirlenen Kriterler Şunlardır;

1. Yarışmaya sunduğunuz şiir kesinlikle kendinize ait olmalıdır.

2. Şiiriniz daha önce gerek Forumumuzda gerekse herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

3. Belirlenen konu dışına çıkılmamalı ve Aleviliğe yakışmayan tarzda davranışlar sergilenmemelidir.

4. Madde 3'de olduğu gibi kişilere ve kurumlara gerçek dışı hakaretler veya rencide edici kelimeler, imalar sarf edilmemelidir.

5. Oylama sürecinde kesinlikle kendi şiirinize oy kullanmamalı, özel mesaj veya farklı yollardan oy toplamaya çalışmamalısınız. Şahsım'dan başka kimseye konu hakkında bilgi vermemelisiniz.

6. Şiirin herhangi bir yerinde kendi isminizi belirtmek veya ima etmek kabul edilmeyecektir ya da tarafımdan değiştirilecektir.

7. Yukarıdaki kuralların ihlali, üyeliğinizi riske atmak demektir. Tüm katılımcılar yarışma sonuna kadar tarafımdan ve ekibimiz tarafından dikkatle incelenecektir.

8. Eğer üyeler şiirini yolladıktan sonra oylama sürecinde adaptasyon döneminde iseler şiirleri yarışmaya dahil edilmez. Oylama bitiminde adaptasyondaysalar birinci olursa ödül hakkı olmaz.

9. Yarışmaya katılan bir şiirin bir bölümü kısmen veya benzer (aynı) olarak yayınlanmışsa tespit edildiği takdirde juri kararı ile anket sonucuna ceza puanı uygulaması yapılacaktır.

10. Forum yönetimi de dahil isteyen her üyemiz yarışmaya katılabilir, Yönetimin kuralları kısmen değiştirme yetkisi vardır (Özel durumlar için).

Yarışma süresi 5 günlük katılım ve 5 günlük oylama sürecinden ibarettir. Oylama sonunda yarışmanın birincisi açıklanacaktır. Ve kendisi bir sonraki yarışmaya kadar ketum bölümünün şeref konuğu olacak, ayrıca nicki farklı bir renkte olacaktır.

Verilecek Puan ödülleri
1.ye 300 puan

2.ye 200 puan

3.ye 100 puan

4.ye 50 puan

5.ye 25 puan

Şiirlerinizin mutlaka bir ismi olmalıdır. Uzunluğu 6 kıtayı geçmemelidir. Düz yazı şeklinde olmamalı, şiir formatında kıta kıta şeklinde olması taraftarıyız. (Kafiyeli olmasından ziyade Şiir tadı veren kafiyesiz şiirlerde kebul edilecektir)

Tüm katılımcıların 21 Ocak 2008 tarihi akşamına kadar özel mesaj yoluyla şiirlerini şahsıma yollamaları rica olunur. Katılım süreci sonunda yapılacak oylamada şiirler şairlerin isimleri belirtilmeden oylamaya sunulacaktır.

Konu - KERBELA

Son Katılım - 21 Ocak 2008

Başvuru - Özel mesaj ile PirO_62 'ye.

Bol Şanslar.

Aleviforum Yönetimi Adına,
PirO_62 (http://www.aleviforum.com/member.php?u=5526)

LaDY
09.01.2008, 01:40
Şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyorum.
Onurum konu gündeme uygun ve çok yerinde olmuş, teşekkür ediyorum.

sausen
09.01.2008, 12:01
Merhaba,

Herkese şimdiden başarılar...
Önemli olan bu matemimizi kaleme alabilmektir.
Konu yer ve zaman açısından mükemmel seçilmiş...

Saygılarımla...

YoRuM78
09.01.2008, 12:41
Yarışmaya katılacak tüm üyelere şimdiden başarılar..

suveydiyeli
09.01.2008, 12:51
Yine güzel ve anlamlı bir yarışma........

Teşekkürler Onur....
Katılmaya çalışacağım.......

okancakirkaya
09.01.2008, 12:55
Çok güzel ve değerli eserlerin yaratılması yolunda vesile olduğun için emeğine sağlık Onur Abi. Eminim ki her zaman ki gibi harika eserler çıkacak ortaya.

Şimdiden herkese başarılar diliyorum...

RaP_erdinc
09.01.2008, 18:26
HerKese Şimdiden Başrılar ValA.... Onur Abi senide kutlarım....Hiç aklıma gelmesd böle Güzel bir yarışma....:):):D:D

pazarcıklı
09.01.2008, 18:38
...zamanı tam yerinde olmuş Onur can, eminim ki gene yürekten yazılmış şiirleri buradan okuyacağız...şimdiden herkese başarılar...:thumbup1:

PoyrazıM_24
09.01.2008, 18:45
Herkeze başarılar. :D:Donur abi anladın sen onu:D:D

AnGeNehM
09.01.2008, 21:03
Tüm katılacak canlara şimdiden başarılar diliyorum.

Bende düşünüyorum hiçbir tecrübem yoktur gerçi ama bi deneyecem inşallah.

Lütfen Kerbela yı dizelerinize en iyi şekilde taşıyın.

Çok özel bir zamanlama ve fikir olmuş yönetimide tebrik ediyorum

Onur abi senin katılmanıda istiyorum :)

galax_19
09.01.2008, 21:12
Sevgi Ve Dostluk

Sevgi ve dostluk

Kavgayı, bir yaprağın üzerine yazmak isterdim sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye

Öfkeyi, bir bulutun üzerine yazmak isterdim yağmur yağsın bulut yok olsun diye

Nefreti, karların üzerine yazmak isterdim güneş açsın karlar erisin diye

...Ve dostluğu ve sevgiyi, yeni doğmuş tüm bebeklerin yüreğine yazmak isterdim onlarla birlikte büyüsün bütün dünyayı sarsın diye
yılmaz güney

firariHH
09.01.2008, 21:44
Katilacak herkeze simdiden basarilar.
Cok Mükemmel bir konu.
Yarismayi Hazirlayan Onur ( PirO_62 ) kardesimede cok tesekkürler.

xolxol_12
09.01.2008, 23:27
Eyvallah Piro!
Gene yaptın Piroluğunu!

Serhatlı
09.01.2008, 23:31
Katılan vede düzenleyenlere teşekkürler,ayrıca sembolik olarak bir veya iki şiire 1.lik veya 2.lik 3 lük verilsede özellikle bu sefer bu anlamlı konuya iştirak edeceklerin hepsi bana göre Birincidir şimdiden tebrik vede tekrar teşekkür ederim...

Ayrıca bugünlerde o günlerin yası için yaptığınız tüm ibadetlerinizin kabul olması dileğimle

Garaoglan
09.01.2008, 23:35
katilacak canlara basarilar
haberiniz ola ben katilmayacagim iki kelebek bünyeme cok gelir :D

dendev49
10.01.2008, 00:38
öncelikle tüm canlara yürekten merhaba:benaraniza yeni katildigim icin henüz sayfaya tam olarak odaklanamadim.ama sunu söleyebilirimki secilen konu harika ve bence herkesin hz.hüseyini iyi tanimasi gerektigine inaniyorum.vesunuda söyleyebilirimki harika bir sayfa hazirlamissiniz
emegi gecen tüm canlara tesekkürü bir borc bilirim.biliyorsunuzki matem orucumuz yaklasiyor.nedir matem orucu hz.hüseyin kimdir ve biz neden matem orucunu tutuyoruz.tabiki bu sorularin cevabini hemen hemen hepimiz biliyoruz.iyi aksamlar diliyorum herkese.

BerfeM
10.01.2008, 00:58
çok güzel bir konu. katılacak yüreklere şimdiden başarılar diliyorum. yürekler bir başka dökülecek dizelere eminim. kaleminiz,yüreğiniz susmasın.

Mahir_86
10.01.2008, 01:11
Dayıcım bana verirsin diğer kelebeki.. :)

Onur abi yüreğine sağlık, umarım en güzel dizelere Kerbela ve Hz. Hüseyin anlatılır... Tüm katılacak olan canların yüreği aydınlık olsun, olsun ki en güzel sözcükler yüreğinizden gelsin...

"Yüreği güzel olanın, Sözleride güzel olur".. Hz. Ali

devrimci_2100
11.01.2008, 10:31
yüzlerce yıl önce hz.hüseyini şehit eden yezit ve askerlerine laney okuyorum cenabı allah matemimizi kabül etsin

kutxbülent
11.01.2008, 13:24
MUHAREM AYI
DUYGUSALLAŞTIĞIMIZ
ÜZÜNTÜYLE,YASLA MATEMLE
ANDIĞIMIZ BÜBAREK AY.
BU MATEMİMİZİ BİLE SİYASETE ALET EDİYORLAR.
TARİHİMİZ BOYUNCA YAKILDIK, ZULUMLER GÖRDÜK CANLAR
HEP ALEVİLER MAZLUM OLDU. KERBELADA BAŞLADI MARİFETE KADAR
AMA KAZANAN BİZ OLAMADIK. BİZLERİ HEP BÇL PARÇALA TAKTİKLERİYLE AYIRIYORLAR
ÖZÜMÜZ 1 AMA SÖZÜMÜZ BİR BİRİNİ TUTMUYOR.
ŞU OCAK- BU OCAK .BİRLİKTEN KUWWT DOĞAR 1 AYNI ÇATI ALTINDA BİRLEŞSEK
BİZİ KİMSE YIKAMAZ. 296 ADET ELEVİ DERNEKLERİ VARMIŞ.
RANT KAVGASI YAPIYORLAR.
GELİN CANLAR 1 OLALIMMMMMMMMM

sivaslı_sevda
11.01.2008, 20:26
Kocaman yürekler eminim yine çok güzel şiirler çıkıcak ortaya katılan herkese başarılar bu kez ben yazmıyorum zaten seçilmiyorum :) kabiliyetsizim .

aleviinsan
12.01.2008, 14:07
canlar nasıl katılabilirim???

temizkopat
13.01.2008, 00:46
En Az Kaç Kıta Olacak Acaba

PirO_62
13.01.2008, 00:58
canlar nasıl katılabilirim???

Merhaba,

İlk mesajımda belirttiğim kriterlere uygun bir şekilde, Özel Mesaj ile bana başvururda bulunabilirsiniz.

En Az Kaç Kıta Olacak Acaba

Merhaba,

6 kıtayı geçmemek üzere yüreğinizden ne koparsa. :thumbup1:

xolxol_12
13.01.2008, 11:56

Hehe :D Bu Kadar Güveniyorsun kendine demek :D Yakışır Garaoğlan :thumbup1:

PirO_62
13.01.2008, 23:58
Merhaba Aleviforum canları,

Yarışmamızın katılım sürecinde ufak bir değişiklik yapıyoruz. 5 günlük sürenin bu yarışmada kısıtlı bir zaman olduğunu düşünerek, Oylamayı Aşure günü 22 Ocak 2008 tarihine uygun gördük. Ve Son katılım tarihimiz 21 Ocak 2008 akşamı olarak değişmiştir. Anlayışla karşılayacağınızı umarak, şiir tadında kalın ve bu önemli süreçte yüreğinizden dökülenlere engel olmayın.

İyi forumlar. Bolşanslar.
Aleviforum yönetimi adına PirO_62.

xolxol_12
14.01.2008, 22:18
Eyvallah Piro çok iyi düşünmüşsün yüreğine sağlık..

jixy
17.01.2008, 16:34
piro katılmak isterdim ama adaptasyondayım 3 aydır :( ve bi de şiirin konusu kerbelayla ilgili mi olcaktı ?

huseyin yanmaz
18.01.2008, 10:31
Geleceksen diye bekledim,
Seveceksin diye özledin,
Bir gülüş, biraz sevgi istedim,
Sen sevmedin ama ben delice sevdim...

Ah sevgili(!)
Biraz uçuksun, biraz da deli
Hiç mutlu olmadım
Kalbine girdim gireli...

Gelişin nasıldı bilmiyorum
Ama gidişini hiç unutmuyorum
Aklıma geldikçe ağlıyorum
Kızgın değil, kırgınım sana,
Artık gelme istemiyorum...

Ah sevgili(!)
Gör sevgili
Öldürdün şu kalbi,
Unutur muyum yıllar geçse seni
Özledim desem de, gelme geri..
:106:

huseyin yanmaz
18.01.2008, 10:38
Âşıkın başına gelmez hal olmaz

Ulaş yetiş pîrim İmam Hüseyin

Sende bende deyü sual olunmaz

Erenler basmamış yerlere yüzü

İletüp çamura çiğnetme bizi

Yarın yok deminde isteriz sizi

Âşık olan âşık dârdan ayrılmaz

Takî Nakî seven âşık yorulmaz

Tâlip bunalmazsa pîri çağırmaz

Bu hal ile biz onlara katıldık

Kemlik ettik dışarıya atıldık

Bir münkirin tuzağına tutulduk

Pir Sultan’ım daim düşmektir işi

Yol yol oldu akan çeşmimin yaşı

On İki İmam’ın serçeşme başı

warlok
19.01.2008, 09:29
selam dostlarım ilk önce beni aranıza kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.
benim ilk günüm ve ilk mesajım,erzincan tercan cadırkaya köyü doğumluyum şuan tek hatırladığım tren istasyonu ve aşırı yağan karı hayatın acımazısca insandan aldığı en önemli şey belkide geçmişi oluyor.hatırlamak isteyipte hatırlıyamadığı o güzel günler ve insanlar. ama aranızda tekrar eski günleri yaşayacağıma inanıyorum. en güzel günler sizin olsun.

Fatoş34
19.01.2008, 11:23
merhabalar canlar:) katılan canlara başarılar dilerim :)
bende katılmak istiyorum ama şiiri tamamlıyamıyorum aşüre gününe kadar bitirebilirsem katılıcam

Saygılar

xolxol_12
19.01.2008, 20:26
Yaz Fatoş abla :D Bingölüde koy şiire :P şaka tabiiki ablacığım kuralla aykırı :D

Fatoş34
19.01.2008, 22:24
Yaz Fatoş abla :D Bingölüde koy şiire :P şaka tabiiki ablacığım kuralla aykırı :D

bakalım can kardeşim olursa katılırız olmazsa canlar sağolsun derim :):)

PirO_62
22.01.2008, 00:01
Oylama başladı. :)

http://www.aleviforum.com/showthread.php?p=562154#post562154