Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi dedeleri, AKP iftarına katılanları düşkün ilan edecek

serpila82
09.01.2008, 16:27
AKP İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu’nun girişimleriyle düzenlenecek olan “Muharrem iftarı" tartışmaları büyüyor. Alevi dedeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı ve Alevi kuruluşlarının, “Hızır Paşa sofrası" adını verdikleri yemeğe katılanların “düşkün" olarak ilan etmeye hazırlanıyor.
Alevi Araştırmaları Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, 11 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek Muharrem iftarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. İftara katılacak Alevileri “düşkün" ilan edeceklerini belirten Yıldırım, bununla ilgili yarın saat 11.00’da Mülkiyeliler Birliği’nde bir basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.Açıklamasında, Aleviliğin asimile edilmeye çalışıldığını öne süren Yıldırım, yemeğe katılacakların Alevi toplumuna en büyük kötülüğü yapacağını savundu ve şunları söyledi :
“Hızır Paşa Sivas’ta Pir Sultan Abdal’ı asarak, tarihte kötü bir üne sahip oldu. Yavuz Sultan Selim de Alevileri katlederek aynı ünü kazandı. Reha Çamuroğlu’nun yaptığının da Alevi toplumuna göre bundan bir farkı yoktur; o da Alevilerin asimile edilme çabasına katkıda bulunarak tarihteki yerini almıştır."

DEDELER BİR ARAYA GELECEK
Yemeğe katılacakların Aleviler tarafından kutsal sayılan 12 dedenin bir araya gelmesiyle düşkün ilan edileceği öğrenildi. Basın toplantısında dedelerin Muharrem ayının “yas ayı olduğuna vurgu yapacağı belirtilirken, yemeğe katılacaklara son bir çağrıyla “uyarılacaklar" kaydedildi.
Yarın düzenlenecek basın toplantısına, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç, Alevi Araştırmalar Merkezi Onursal Başkanı Fevzi Gümüş’ün yanı sıra, çok sayıda Alevi kurum ve kuruluşun katılacağı ifade edildi.

pınar66
09.01.2008, 16:33
Çok yerinde bi kara olur düşkün ilan edilmeleri.Haram yemeyen köpeklerimizle övünürken kendine alevi diyen özellikle alevi dedesi olanların bu kadar düşmeleri düşkün edilmeleri için yeterli bi cevap olur bence.

serpila82
09.01.2008, 16:35
Haklısın Pınar ve bence Akp'ye katılanlarıda düşkün ilan etmelilerki diğerlerine örnek olsun

AnGeNehM
09.01.2008, 17:44
Bende o iftara katılanları araştıracam ve öğrenecem ve dolayısıyla bundan sonra o kişiler ve kurumlarla ilgili görüşlerim farklı yönlerde olacaktır.
Gerçekten kendine aleviyim diyen bir insanın orada olması mümkün değil.
Bence bir avuç asimile uzmanı orada toplanacak ve sözde alevilerin katıldığı oysa aralarında birtek alevinin olmayacağı bir iftar olacak.
böyle diyorum çünkü o insanlar bir araya gelince anca iftar açarlar bizler ise oruç açarız..

Beşiktaşli58
09.01.2008, 17:50
Çamurunoglu çok güzel asimile olmus, simdi bizde etmeye çalisiyor. Umarim gereken cevabi en kisa zamanda alir ve kapagi yer.

Nefret ediyorum bu tür kisilerden.

eeren
09.01.2008, 18:01
o gün o sofraya katılanlar arasında gerçekten aleviler olacaksa(hiç sanmıyorum) tarih onları affetmeyecektir

babannedemiyeli
09.01.2008, 20:07
Kocabaşlı koca kadı
Sende hiç din iman var mı ?
Haramı helâli yedi
Sende hiç din iman var mı

Fetva verir yalan yulan
Domuz gibi dağı dolan
Sırtına vururum palan
Senin gibi hayvan var mı ?

İman eder amel etmez
Hakk’ın buyruğuna gitmez
Kadılar yaş yere yatmaz
Hiç böyle kör şeytan var mı

Pir Sultan’ım zatlarımız
Gerçektir şöhretlerimiz
Haram yemez itlerimiz
Bu sözümde yalan var

pir sultan abdalın itleri bile haram yemediği halde bizden birileri oturacaksa o sofraya düşkünlükle kalmasın

ecolis
09.01.2008, 20:21
camuroglu bu isede camur bulastirdi.alevilerin gozunden dusen reha camuroglu basbakanin katilacagi iftarla alevilere iyilik etmis olacagini bu sayede kaybettiyi deyeri geri alacagini saniyor.bence gittikce batiyor

AnGeNehM
09.01.2008, 20:23
Az önce kanald haberlerini izledim

Orada nasıl oruç tutacağımız hakkında birşeyler söylendi fakat yanlış birşey söylediler.

Yarından ayın 10 undan itibaren 15 gün dediler.Bir yanlışlık söz konusu.

Masumu Pak ile beraber 15 gündür fakat yarında itibaren ise 12 gündür.

Bu yanlışlıktan ötürü milyonlar insana yanlış aktarmasından dolayı kanald yi kınıyorum.

alibabali
09.01.2008, 20:38
CANLAR.böyle bir oluşum içerisinde olacak kişileri ,bizler afetmeyecegiz bu tür davranışlar bizim inancımızda ögretimizde olmayan vahim ve düşündürücü hallerdir .Burdaki katılanlar bir daha alevi bektaşi toplumunun içine giremezler.Bizler varız dünya döncükçe varız biz bize ögretilen öğretiyle ölene kadar varız. matem ayına uymayan hal ve hadiseler karşısında bizler gereken davranışları sergileriz

......DOLABIN TÜRKÜSÜ...
Çok çektik onların çilesini
Gördük kaplanı, gördük sırtlanı,
Gördük domuzunu,hergelesini.
Tıkanmak topunun dini imanı.
Kiminin,eh,az fenaymış huyu
Bakma hepsi aynı B.kun soyu
Ne fark eder ne cins çizme,
Bastıktan sonra ümüğüne!
Anlatabildim mi derdimi?
Aramızda kalsın lâkin:
Efendi istemiyoruz gayri,
İstemiyoruz,efendim!
......................
Bertoit Brecht

solcar
09.01.2008, 20:42
Reha Bey yakında Meşhur İftar çadırlarından da kurar.AKP / Aleviler hiç yanyana olur mu Allah aşkına yaptıklarına kendileri inanıyor mu acaba :thumbdown