Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler ve çevre bilinci

Kuzey Egeli
11.01.2008, 19:14
Canlar Türkiye,de son yıllarda çevre bilinci artmaya başlasada bu yeterli olmuyor ne yazık ki.Bilindiği üzere son yıllarda gündemde kalan Bergama ,daki siyanürle altın çıkarılmasına karşı olan alevi köyleri Türkiye tarihine şunu getirmiştir.Çevre bilincini,aşıladı.Bu köyler Tepeköy,Narlıca,Pınarköy,Sarıdere,Yalnızev.Sivil itatsizligi,örgütlü toplum olma yolundaki ilk adımları attılar.Hatta bazı kesimler bu çevre hareketine aleviler öncülük ediyor diye karşı bile oldular.Bizlerin başına bela olan bu çevre sömürücüleri şimdi Kaz dağlarını talan etmek istiyor,Kaz dağları köstebek yuvasına döndü.Diger taraftan bu kan emicileri Munzur,da siyanürle altın çıkarmak için faliyete başladı.Munzur,da kurutacaklar.Kültürel alanda talan olan ülkemiz büyük bir çevre kıyımıylada karşı karşıya.Lütfen örgütlü toplum bilinci gelişsin.Haydi eyleme.Sivil itatsizligi dört bir yana yayalım.Ölüler altın takmaz,yetti gari..Bu topraklar,bu hava,bu su,bu orman bizim değil,torunlarımıza bizden miras.

alibabali
11.01.2008, 19:53
sevgili kuzey egeli can gerçekten bu ülkede alevilik kadar duyarlı oldugumuz ikinci konunun çevre bilincinde göstermeliyiz .ben bir duyarlı çevreci oldugum için üzülüyorum .toplum bilincinin artırılması için sivil çevreci kurumların üzerine düşeni yapmasını istiyorum.lakin buna pek emek verilmiyor .uludağ kış palandöken kış kano yamaç paraşütü ,doga yürüyüş genelde ğörsel anıtlar yoğunluk araba yarış pist .her bırancın yapıldıgı alanda her türlü yapılaşma mümkün.buraların kaynak aktarımı alt yapısı yeterince destekleniyor bizler çevreci düşünürlü arkadaşlar bölge olarak ister kaz dagları ister eko bir ğöl, çogalmak mümkün bu bölgelerin korunmasında ....sivil örgüt ,gönüllü üyeler ,araştırmacılar bilimsel analizler.yapılması bu oluşumun o bölgede kurulması .oranın halk katılımı daha sonra yerel yönetimler diger çevre örğütleri diyalogu en önemlisi türkiye kamuoyu bilgi paylaşımı çok emek ugraş çaba ve sabır isteyen bir hizmet ...çevreci arkadaşlara tüm canlara saygılarımla.....alibabali.