Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi İFTARI,Sünni TÜRBANI...
EŞİTLİK PARTİSİ 11.01.2008, 21:52 Değerli Arkadaşlar...
AKP gerçekten bu konuda başarılı oldu...daha doğrusu ''ALEVİLERİ KULLANDI...''
Alevilerin BAŞKA sorunu yok her halde...
AKP-MHP Gündem belirliyor,
ALEVİLER Konuşuyor...
Tv.ler,basın Alevi KURULUŞLARI...
İŞTE Sünnileştirmenin GÜZEL yolunu buldular...
LAF Sahibinden TÜRER...
Sünnilerin TÜRBANI konuşmasına benziyor...
ÖNERİ,
KONUŞMASINIZ...olur biter...
Onlar İSTEDİĞİ kadar kendi kendilerine konuşsunlar...
O zaman DELİLİK ünvanını alırlar...
EŞİTLİK PARTİSİ
AnGeNehM 11.01.2008, 22:19 Sevgili EŞİTLİK PARTİSİ,
Evet haklısınız fakat alevilikte iftar yoktu,oruç açma vardır.
Yas tutulan bir ayda orucumuzu bozma / açma iftar olarak nitelendirilmemelidir.
Söz konusu olaya gelince;
Listeye baktımda bir tek Alevi yok aralarında.
Diyanet işleri başkanı Ali Bardakoğlu,RTE ve (Türbanlı eşi) ve bir çok bakan vardı.
İftardan önce davet edilmeyenler çok konuşuyor diyen (tekkaş) Reha Çamuroğlu,
Bizzat gelmeyeceğinden emin olduğu kurumları davet etmemiş ve;
bu söylentiler vesilesiyle gelmeyenler nedense çok konuşuyor diyor.
Muharremin 12 günü oruç tutmayan o kadar AK Partili,o güne özgü oruç tutanlar oradaydı.
Ve bu bence hiçte Alevi birlikteliği değildi,aralarında Alevi yokmuş neredeyse...
Yıllardır Alevileri görmezden gelen,tek bir randevuya yanıt veremeyen dertlerini dinlemeyen insanların bu tür bir organizasyonla niyetlerinin kestirmek güç değil.Bana hiçte samimi bir atılım gibi gelmedi.Yemedik Ye-me-ye-ce-ğiz
yoldaş24 11.01.2008, 22:23 Kendilerine bir misyon yüklemişler.Ancak bizleri yanlış yansıtmakla beraber kendi aralarındada devamlı çelişiyorlar.Hepsi ayrı telden çalıyor,bazan aleviliği öyle katı sunuyorlarki kendilerinin imamlardan hiçbir farkı kalmıyor.Bıraksınlar bizi bizlere ne devletin desteğine nede dedelerin nefesine ihtiyacımız yok.Birgün herkes ALEVİ anlayışına sahip olmak isteyecek...
onur melis 11.01.2008, 22:37 bugun televizyonlar canlı yayında iftar yemeyini gösteriyor katılımcıların çogu akp yönetimindeki bakan millet vekilleri vede türbanlı eşleri
benim en tuhafıma giden şeyse diyanet işleri başkanı ali bardakoglu bir kaç güne kadar alevilik bir din deyil deyip diyanete baglı olmasın diyen kişi bugun alevilerin sözde iftar yemeyine katılıyor aleviliyi kabul etmeyen bir oraya hangi amaçla yemeye geliyor
Ordaki Aleviler nasıl olurda AKP nin düzenlediği iftar(!) yemeğine gitmiş hala merak ediyorum..
EŞİTLİK PARTİSİ 12.01.2008, 21:05 Değerli Canlar,Sevgili Dostalar...
Bu başlık altında görüş belirten Değerli Canlara,elktronik teşekür butonondan başka ayrıca teşekür ederim...
Evet gerçekten,her HARFİ paha biçilmez derece kıymetli AZ ve ÖZ mesajlarınız bizleri mutlu ediyor...
Bilindiği üzere ALEVİLİKTE,
-Aleviliğin özüne aykırı her hangi bir şeyi kullanma,
-Aleviliğin özüne aykırı bir düşünceye ne pahasına olursa olsun, her hangi bir anlamda UYMAYI veya bu anlama gelecek bir davranışta bulunmayı hoş görmemiz mümkün değildir...
Öyle OLSAYDI,bu vesile ile saygı ve sevgiyle andığımız...
-İMAM HÜSYİN Efendimiz...
-PİR SULTAN önderimiz...
İsimlerini buraya sıralamadığımız diğer önderlerimiz ve İSİMSİZ kahramanlarımızın kendilerini KATLETTİRMELERİNE gerek yoktu...
Haşa, sümme haşa,
-Tamam derlerdi...iş olur biterdi...
Peki nerede ALEVİLİĞİN temel ve olmazsa olmaz temel ilkesi DİRENME...?
Yani boş işler...
Baştada belirttiğimiz gibi AKP-MHP zırvası...
Aslında AKP-MHP ortak ittifakının DÜŞÜNCELERİNİN,Kendilerinin bitiş İŞARETLERİ...
Hele kendilerini GÜÇLÜ hissetselerdi...
Acaba ALEVİLİĞİN...A sını ağızlarına alırlarmıydı...
Diğer ''ALEVİ'' zevat ÖZENLE...ama ÖZENLE not edilmiştir...
Saygı ve Sevgilerimle
Bektaş ÇELEBİ
yılmaz58 12.01.2008, 22:45 sevgili canlar tarihten günümüze kadar alevilere birçok haksızlık yapılmıştır haksızlığı yapanlar da şuan iktidarda olanlardır acaba şimdi ne deyişti de alevileri gündeme alıyorlar arkadaşlar AB ve ABD nin çeşitli baskıları sonucu istemeden de olsa alevilere ilgi göstermek zorunda kalmışlardır artık alevileri göz ardı edemez duruma gelmişlerdir. Ama diyertafta da aleviliğin içini boşaltmaya başlamişlardır buna engel olmamız gerekir aleviliği tanımayanlar ,bilmeyenler alevilik hakkında yorum yapıyor ve aleviliğe yeni tanımlar getiriyorlar.
canlar cem evine cümbüş evi diyen bi başbakan,
ve onun yalakaları insan bazen isyan edesi geliyor
neden kullanılmaya izin veriyoz kendimizi...
adam resmen siyasi şov yapıyove bizi asimile etmek için ugraşıyor,
madem alevilere saygısı var cem evleri yaptırsın....
DoğanAilesi 13.01.2008, 15:14 sevgili tercan şengül köylülerım selam sizlere görmediklerımı cok özlüyorum bir gün şengül ovasında bulusuruz haydar doğan
DoğanAilesi 13.01.2008, 15:16 13.01.2008
Değerli Arkadaşlar...
AKP gerçekten bu konuda başarılı oldu...daha doğrusu ''ALEVİLERİ KULLANDI...''
Alevilerin BAŞKA sorunu yok her halde...
AKP-MHP Gündem belirliyor,
ALEVİLER Konuşuyor...
Tv.ler,basın Alevi KURULUŞLARI...
İŞTE Sünnileştirmenin GÜZEL yolunu buldular...
LAF Sahibinden TÜRER...
Sünnilerin TÜRBANI konuşmasına benziyor...
ÖNERİ,
KONUŞMASINIZ...olur biter...
Onlar İSTEDİĞİ kadar kendi kendilerine konuşsunlar...
O zaman DELİLİK ünvanını alırlar...
EŞİTLİK PARTİSİ
Konuşmadan derdini anlatmak nasıl olur acaba? zaten zamanında konuşulmadığı için değil mi bu başımaza gelenler... bence öneride bulunurken biraz daha düşünerek ve mantıklıca önerilerde bulunun....
EŞİTLİK PARTİSİ 13.01.2008, 20:45 Sn.NİEvRoS_KaLİS
İnsanlara hitabınızın hiç hoş karşılanır biçimde olmamakla birlikte,yine cevaplayalım...
Çunki sizin Alevileri tanımadığınız anlaşılıyor...
Kiminle konuşacağız...konu başlığı belli...
AKP ve MHP ile mi...?
Bektaş ÇELEBİ
Sn.NİEvRoS_KaLİS
İnsanlara hitabınızın hiç hoş karşılanır biçimde olmamakla birlikte,yine cevaplayalım...
Çunki sizin Alevileri tanımadığınız anlaşılıyor...
Kiminle konuşacağız...konu başlığı belli...
AKP ve MHP ile mi...?
Bektaş ÇELEBİ
Sn. eşitlik partisi.
Ben kime nasıl hitap edeceğimi çok iyi bilirim..
Ben tanımıyorumda.. siz çok iyi tanıyorsunuz galiba...
Ayrıca konu başlığının ben de farkındayım...
Ben sadece önerdiğiniz "SUSMAK" kelimesine karşıyım...
Ok. umarım anlaşılır niyetim... Saygılar....
Benim bu muharrem görünümlü ramazan orucu iftarından aklımda kalan tek şey eski turizim bakanı Koç un ağlama sahnesiydi.(nerdeyse bende ağlayacaktım)Bir insan bu kadar içli ağlar:)
Farklı beklenti içinde olan Alevi düşkünleri bu toplantıdan ne anlamışlar(pardon iftardan) biri bana anlatabilirmi.İftardan aklımda sadece türbanlı hatunlar,diyanet işleri başkanı,Tayip efendinin ''gelin canlar bir olalım'' derken aslında camiye davet etmek istemesi.
Birde alevi dedelerimiz yemeğe katılmama sebebini söylemiş tayip efendi''dedelerimizin mamasını kesmiş''ondan gitmemiş dedelerimiz bu yemeğe.Düşmek böyle oluyor galiba düşünce tam düşmek gerek diyerek bu açıklamayı yaptığına göre.
Biz yüksekten olmaktan vaz geçmiyoruz ama yüksekten düşenler tayyibin muharrem iftarına düşünce ne anlamışlar bu iftardan bize ne getirisi olmuş.Boş bunlar hiç birşey yapacakları yok oyalama politikasını her alanda yaptığı gibi burdada göstermiş oldu.Bu görüntülerde bizim yanımızda yüksekte duramayıp düşenlere bi ders olsun.Haram yemeyen köpeklerimizden ders alsınlar.
xolxol_12 14.01.2008, 00:06 Bunların hepsi bizi bölmek için oynanan oyunlardır.
Ama biz bu sahneleri alkışlamayacağız...
yeşiltepe 14.01.2008, 00:36 evet aradaşlar bizler bu konuyu uzun tartşıcaz galiba bugunlerde tek konu var alivilere verilen iftar peki şu yonden bakalım birde bu daveti chp yapsadı ne oludu bakın akp davet verdi chp cankayada cem evi yapılmas icin bir arsa tahsis eti ve calışmalar başladı bakın bizler cok güclü bir toplumuz ve bugun bizleri bir birimize bırakmaya calışıyorlar ve biz ne yapıyoruz hemen gaza geliyoruz bence bizim yapacagımız ap acık ortada ayaklarımızı daha saglam atmamız lazım yapacagımız acıklamaları ona göre secmeliyiz secmeliyizki sonra bunlar yaptıgımız acıklamaları bize karşı koz olar kullanmasınlar ben yine diyorum gün birlik günüdür birbirimizi düşkünlükle falan sorgulamaylım nede olsa sonunda hep biz zarar görüyoruz
osmanlı kıyım yaptı bölünmemdik sivasta yaktılar bitmedik üçbeş kişi akp ye yalakalık yapsa neolur bunların amacı bu gibi olylarla gündem yaratıp başka işlerini kamooyundan gizleyerek yapmak.
EŞİTLİK PARTİSİ 14.01.2008, 21:21 Sevgili yeşiltepe...
Sizi anlıyoruz, ama sanırım anlaşılmayan ALEVİLİĞİN olmazsa olmaz ilkeleri...
Elbette DÜŞMANIMIZ KİNDİR BİZİM diyoruz...
Ama bu bizi DÜŞMAN görenleri her ne pahasına olursa olsun kabul edeceğiz anlamında değildir...
Aslında burada da İNCE bir taktik var...
Elbette güçlüyüz dahası,
ALEVİLİK İnsanlığın merkezidir...
Aleviler öyle KÜÇÜK, KÜÇÜK hesaplar yapmaz...tek bir HEDEFİ vardır o da İNSANLIĞIN İKTİDARIDIR...
Hala bu da anlaşılmıyor...dahası ÖĞRETİLMİYOR...
Bize sünni BASİTLİĞİNİ aşılamaya çalışıyor,
ŞEKLİ İbadete zorluyorlar...ama tutmuyor...
Bizim İBADETİMİZİN şekli yokturdur...
Eğer böyle olursa DOĞMATİKLİĞİ gelecek kuşaklara devretmiş oluruz...
Ama bir NİZAM vardır...bu da zorlayıcı değildir...
Yani KONU ne AKP nin, ne MHP nin ne de CHP nin aklının ereceği şeyler değildir...
Sanırım anlatabildik...
EŞİTLİK PARTİSİ
|