Orijinalini görmek için tıklayınız : zeuge jehova

özcan1
13.01.2008, 15:56
mö 120.000 yil önce evrenin standartlarina göre insanlar Günes,Ay,Atese vs taparlardi.

ve simdiki sartlarin verdiyi modern arastirmalar sonucu mö 40.000 yillik o,zamanin avcilarin biraktiklari iz sonucu ispatlar ise Avustralyadaki ABORIJINIS- KALAHARi deki SAN lar- mö 28.000 Toteme tapan palö kizilderileri ve sonra mö 12.000 yillarina kadar uzanan ayni köklere mensup Na-Denä kizilderileri arasindaki birbirlerini yok etme pahasina oluncaya dek mezhep ve görüs savaslari olmustur.

Baglantili olarak mö 3000 Palo eskimolarindan su anki modern eskimolara kadar din ve mezhep savaslari uzamistir-

Periodlar paralel olarak, Tanidik modern günümüze yansiyan papirus dokümanli kitaplari bulunan Musa,Davut,isa peygamberlerin dinleri üzerinde mezhep görüs ayriliklari olmustur.

Zeuge jehova ile ne alakasi var? dememek lazim.Yakin tarihteki en son su örnek verilebilinir-
Hiristiyanligi ile yakinligi olan ve (Hiristiyanligi Baska fraksyonlara Bölme amacli) Zeuge jehova mezhebinin olusumundan kücük örnek verebilirim.Anne ve Babasi eski yunanca adiyla Presbyteros Reform kilisesine mensup(yehudiliye yakin) 16.1.1852 yilinda Amerikada Allegheny kasabasinda dogup Annesini genc yasta kaybeden Charles Taze Russell kücük yasta iken kiliseye siginip incil felsefesini kücük yasta iken kavramaya calisip Ruhlarin ölümsüz olduguna inanir, kendini incilin misyoneri olarak calismalari sonucu iyi konusma yeteneyinin biraktigi verim, Charles Taze Russell 31.10.1916 Texas ta ölümünden 15 yil sonra yani 1931 yilinda takipcileri Zeuge jehova mezhebini saglam temellere otturtup su an bile avrupa ve baska devletlerde,ev ev dolasip ve caddelerde bedava dergi dagitip taraftar kazanmak icin calismalari vardir. bir örnek vereyim cocuklarinin ölüm pahasina olsa bile kana ihtiyaci olan taraftarlarina kan verdirmezler veya almazlar.

YA ALIYEN

hasan cicek
13.01.2008, 18:13
mö 120.000 yil önce evrenin standartlarina göre insanlar Günes,Ay,Atese vs taparlardi.

ve simdiki sartlarin verdiyi modern arastirmalar sonucu mö 40.000 yillik o,zamanin avcilarin biraktiklari iz sonucu ispatlar ise Avustralyadaki ABORIJINIS- KALAHARi deki SAN lar- mö 28.000 Toteme tapan palö kizilderileri ve sonra mö 12.000 yillarina kadar uzanan ayni köklere mensup Na-Denä kizilderileri arasindaki birbirlerini yok etme pahasina oluncaya dek mezhep ve görüs savaslari olmustur.

Baglantili olarak mö 3000 Palo eskimolarindan su anki modern eskimolara kadar din ve mezhep savaslari uzamistir-

Periodlar paralel olarak, Tanidik modern günümüze yansiyan papirus dokümanli kitaplari bulunan Musa,Davut,isa peygamberlerin dinleri üzerinde mezhep görüs ayriliklari olmustur.

Zeuge jehova ile ne alakasi var? dememek lazim.Yakin tarihteki en son su örnek verilebilinir-
Hiristiyanligi ile yakinligi olan ve (Hiristiyanligi Baska fraksyonlara Bölme amacli) Zeuge jehova mezhebinin olusumundan kücük örnek verebilirim.Anne ve Babasi eski yunanca adiyla Presbyteros Reform kilisesine mensup(yehudiliye yakin) 16.1.1852 yilinda Amerikada Allegheny kasabasinda dogup Annesini genc yasta kaybeden Charles Taze Russell kücük yasta iken kiliseye siginip incil felsefesini kücük yasta iken kavramaya calisip Ruhlarin ölümsüz olduguna inanir, kendini incilin misyoneri olarak calismalari sonucu iyi konusma yeteneyinin biraktigi verim, Charles Taze Russell 31.10.1916 Texas ta ölümünden 15 yil sonra yani 1931 yilinda takipcileri Zeuge jehova mezhebini saglam temellere otturtup su an bile avrupa ve baska devletlerde,ev ev dolasip ve caddelerde bedava dergi dagitip taraftar kazanmak icin calismalari vardir. bir örnek vereyim cocuklarinin ölüm pahasina olsa bile kana ihtiyaci olan taraftarlarina kan verdirmezler veya almazlar.

YA ALIYEN Selam sayin Özcan1.eger sakıncası yoksa size şu soruyu sormak istiyorum. Yehova hakında bilginiz varmı? Yehova kimdir? bu konuda bidiklerinizi yazarsanız memnun olurum.
saygılar

özcan1
13.01.2008, 19:30
Selam sayin Özcan1.eger sakıncası yoksa size şu soruyu sormak istiyorum. Yehova hakında bilginiz varmı? Yehova kimdir? bu konuda bidiklerinizi yazarsanız memnun olurum.
saygılar

Yahova
Hiristiyanlikta simdiki kutsal sayilan incil 3 - peygamberin kitaplarindan olusuyor musa,davut,isa peygamberler(tevrat,zebur ve incil). tabiki bu orthodox larda deyisiyor. Hiristiyanlarin deyimiyle kitabil mukaddesin ilk bölümü olan Ahd-i Atik`te
tanri icin kullanilan bir lafizdir. Yani Yehudilerin kendi Tanrilarina verdikleri ad olarak anlasilir.Yehove veya yahve yazilip söyleniyor. Elohom olarakta telefüz ediliyor. Yalniz yehova yehudi irkinin özel tanrisidir.

hasan cicek
13.01.2008, 21:15
Yahova
Hiristiyanlikta simdiki kutsal sayilan incil 3 - peygamberin kitaplarindan olusuyor musa,davut,isa peygamberler. tabiki bu orthodox larda deyisiyor. Hiristiyanlarin deyimiyle kitabil mukaddesin ilk bölümü olan Ahd-i Atik`te
tanri icin kullanilan bir lafizdir. Yani Yehudilerin kendi Tanrilarina verdikleri ad olarak anlasilir.Yehove veya yahve yazilip söyleniyor. Elohom olarakta telefüz ediliyor. Yalniz yehova yehudi irkinin özel tanrisidir.Selam sayın Özcan1.yazıdığnız için teşekür ederim tabiki yazdıklarınız bazılarına katılmıyorum yinede size ve görüşlerinize saygı duyarım iyi araştırmanızı istiyorum. innanmak inanmamak sizin özgür iradenize bağlıdır.Şu adreste zamanız varsa araştırabilirsiniz.http://www.watchtower.org/tk/index.html
saygılar

özcan1
13.01.2008, 22:32
sevgili can ! benim arastirmalarim Süphesiz tam isabet. ben jehovanin bir din oldugunu yazmadim, sadece yehudulerin oyunundan hiristiyanligi parcalama (mezhep) politikasi gibi bir sey ima etmeye calistim. aradaki farki bir daha gözden gecirmeni rica ediyorum. ben Avrupada bir okulda öyretim üyeliyi yapiyorum. ve arastirmalarim tam isabet.arastirmamdaki katilmadigin görüse saygi duyuyorum. ve yardimci olmayada calisirim. Alevi can