MehmetBaran
13.01.2008, 20:50
1 Ocak'tan itibaren daha önce Turkcell'de kullanılan Gizli Numaralardan Aranmayı engelleyen servis diğer operatörler içinde devreye girdi...
Ancak sistem siz başvurmadıkça aktif olmuyor... Aşağıda nasıl yapılacağı anlatılmıştır... Kullanmak isteyen arkadaşlara duyurulur...
Servisi aktif hale getirmek için Turkcell ve Avea’da, aranacak numara olarak
*2# yazıp, arama tuşuna basmak yeterli oluyor. Servisi iptal etmek için ise #2# yazarak işlemi tekrarlamak gerekiyor.
Vodafone’da ise önceden alınmış olan 6 haneli şifre, ardından bir boşluk ve "GIZLINUMARAYAKAPALI AC" yazıp, 7048’e kısa mesaj göndermek gerekiyor. Servis iptali ise aynı işlem "GIZLINUMARAYAKAPALI KAPAT" yazarak yapılıyor.
Kolay gelsin.... :komik
CrAzY_AnGeL
13.01.2008, 22:02
bu haberi okumuştum ama '' önceden alınmış şifre'' diyo onu anlamadım :S
Vendetta
14.01.2008, 01:37
ben avea kullanıyorum ve bu söylenenleri yaptım ancak bir türlü işe yaramadı.. ya ben yanlış yapıyorum yada işlem de bir sorun var hala..
bu haberi okumuştum ama '' önceden alınmış şifre'' diyo onu anlamadım :S
şifre derken vodafonenin internet sitesine girmek için verilmiş olan şifreden bahsediyor. Eğer kayıt olmamışsan kaydolup şifreni ordan alabilirsin kendi numarana. (Bu arada çok kullanışlı oluyor. 5 dakkası bir kontor işlemlerinid ordan rahatlıkla yapabilirsin:)
yoldaş1903
14.01.2008, 04:41
Bende böle bir haber okumuştum,yalnız uygulamada farklı bir yöntem vardı.Bu haberlerden anladığım kadarıyla,bütün operatörlerin farklı birer uygulanışları var.Ben turkcell kullanıcısıyım öncelikle ve denediğim şekilde özel numaralardan aranmalar kesildi.*253# yapııp arama tuşuna bastığınızda,ekranınızda size mesaj yoluyla gelmiş olması gereken bir yazı olacak. Biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olabilmişimdir.Dediğim gibi bu TURKCELL kullanıcalarında işe yarıyor.
alevi_tugce_89
14.01.2008, 11:20
ben avea kullanıyorum ama turkcell için gerekli olan numarayı tuşladığımda işlem oluyo.yani *253# yi tuşladığımda oluyo..
MehmetBaran
17.01.2008, 01:04
ben avea kullanıyorum ama turkcell için gerekli olan numarayı tuşladığımda işlem oluyo.yani *253# yi tuşladığımda oluyo..
doğru... bende de oldu... Hımmm demek ki bişeyi paylaşmadan önce denemek lazım... teşekkür ederim...
CrAzY_AnGeL
17.01.2008, 15:35
şifre derken vodafonenin internet sitesine girmek için verilmiş olan şifreden bahsediyor. Eğer kayıt olmamışsan kaydolup şifreni ordan alabilirsin kendi numarana. (Bu arada çok kullanışlı oluyor. 5 dakkası bir kontor işlemlerinid ordan rahatlıkla yapabilirsin:)
teşekkürler....bende yaptım artık özelden arıyanım olmayacak...:D:D:D kurtuldum sapıklardan:D:D:D:D
kafam karıştı benim yaptım ama olmadı:innocent:
MehmetBaran
17.01.2008, 20:03
kafam karıştı benim yaptım ama olmadı:innocent:
Ne yapamadığını söyle yardımcı olayım... Avea'mı, Turkcell'mi, telsim'mi kullanıyorsun?
Yaz yardımcı olalım...
MehmetBaran
17.01.2008, 20:06
Bende böle bir haber okumuştum,yalnız uygulamada farklı bir yöntem vardı.Bu haberlerden anladığım kadarıyla,bütün operatörlerin farklı birer uygulanışları var.Ben turkcell kullanıcısıyım öncelikle ve denediğim şekilde özel numaralardan aranmalar kesildi.*253# yapııp arama tuşuna bastığınızda,ekranınızda size mesaj yoluyla gelmiş olması gereken bir yazı olacak. Biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olabilmişimdir.Dediğim gibi bu TURKCELL kullanıcalarında işe yarıyor.
Avea'da da aynısını yapmışlar şimdilik... *253# yazıp arama tuşuna basıyorsunuz... Talebiniz alınmıştır, diyor...
Turkcell ve Avea için aynı kod geçerli...