Orijinalini görmek için tıklayınız : Batini öğretileriyle insanın kendini tanıması

Kizilbas 66
23.01.2006, 03:53
Sevgili Canlar ..

Bir seyin anlasilmasi,icin,o seyin varolus nedenlerini,nasil olusup gelistigini ve hangi anlamda neye yaradigini ögrenmek gerekir..
Inancimizin ve ögretimizin konusu insanin kendisinin tanimasi oldugundan ,sekil ve özden olusan insani her yönüyle inceleyip ögrenmek gerekir..
Bilimsel tesbitlere göre siradan insanin ruhu olan Özü ,tamamen fiziki bedenin etkisi altindadir..
Ruhani ve felsefi düsünürlere göre , varliginin güzellik ve özelliklerinden habersiz olan insan sürekli uykudadir.Uyuyan insan taklit ile elde ettigi bilincsiz bilgi ,beceri ve aliskanliklar zincirine hayat yada yasam diyerek ,
zevkli uykusunu sürdürmektedir..
Insanin kendisini ve icinde yasadigi dünyayi az yada cok tanimasina
BiLiNC denir..
Gördügünüz gibi bilinci tanimlarken Tanimak kavrami karsimiza cikiyor.
Cünkü birsey taninmadan o seyin bilincine varilmiyor..Tanimak ,istenilen konuda kesin bilgiyi olusturan dogru düsünceyi elde etmek ve Bilmektir..
Ünlü Filozof Sokrates e göre üc tür insan vardir..
Birinci tür insan : bilmedigini bilmeyen insan ..Bütün kapilarini kendi eliyle kapatip uykuya dalmistir.Uyuyan insan hic bir seyi ögrenip anlayamaz ,bilip taniyamaz,ancak gecirecegi bir sokla uyanabilir..
Ikinci tür insan : Bilmedigini bilen insan Uykudan uyanarak eksikligini farkeden ,kararli bir sekilde eksiklerini tamamlamaya arzulu ve uyanan insandir.Sürc icerisinde kendini gelistirip olgunlasacaktir..
Ücüncü tür insan : Bildigini bilen insan Buna uyanik ve Olgun-Kamil insanda denebilir.Bildiginin alimi bilmediginin de talibidir.Gelismis,kendisini ve cevresindeki herseyi ögrenip anlamaya ve bilip taniyarak turab olmayi gerektirmektedir..
Hürriyet ,Özgürlük ve serbestlik bunlar insanin amaci olmalidir.Gercek özgürlügü elde edebilmek icin ,insan öncelikle ,ic özgürlügünü kazanmalidir..
Batini -Icrek-Ezoterik Alevi ögretisinde kurtulusa giden yolun ilk basindaki
ilk kural Kendini bilmektir..Kendini bil kurali sadece insanin vücudunu tanimasinin gerekliliginden söz ettigini anlamamaktadir.Kendini bilmek insanin vücudunun isleyisini,organizmasinin calismasini birbirini tamamlayici olmasini anlamasidir..Yani iyiyi,kötüyü ayirt etmektir.Kendini tanimak büyük amactir..
Bugünkü varligimizla Batini-Alevi ögretisinin önerdigi kurallar ve tavirlarla üzerinde calisilarak ulasabilecegimiz varlik ( insan-i Kamil ) bu günkü halimizden cok farklidir..Baskalarinin hatalarini ve kusurlarini görüpte kendimizin eksikliklerini görmeyisimiz ,yanilgi icinde olusumuzdandir..
Kendimizi bildigimizde ise bizi ,gercek insan olmaya götürecektir..
Eger ,insani degerlerden yoksun ,bencil ve sahte benlerden olusan kisiliklerin kölesi olmak istemiyor,ve de gercekten Kamil-Insan olmak istiyorsak ,Kendi üzerimizde bilincli ve sürekli calisarak
yasamlarimiz icin gerekli degisiklikleri gecikmeden gerceklestirmeliyiz...
Bunlari yapmaya kararli bicimde savunmazsak ,bütün cabalarimiz bosuna gider ve Ozanimiz dervis Ali Baba bu konuda söyle der :

Dervis Ali m der sevmem haini
Herkes begenmistir kendi huyunu
Dibi kirik kaba askin-Hakkin suyunu
Bosa yorulma dolduramazsin

Ask-i Niyazlarimi sunarim..

bülentişcan
23.01.2006, 08:19
Eyvallah KIZILBAŞ66
eline yurene saglık bilimin ilmin var olsun
DOSTCA KAL

Dogan24
23.01.2006, 20:35
yüreğin var olsun eline yüreğine sağlik

bülentişcan
23.01.2006, 22:54
SEVGİLİ KIZLBAŞ66
Konuya bir iki sözle katkıda bulunmak isterim,
İnsanı Kamil ,olgun insan seninde belirttiğin gibi çalışma ve çaba ile olur,
İnsan ruhunun olgunlaşması geciçi tutkular ve isteklerden vazgeçme ile olur, gövdeye bağlı istekler ruhun olgunlaşmasını engeller,
Bildiğimiz gibi RUH tanrısal bir özellik taşır,ölümsüzdür geçiçi nesnelere ilgi duymak onu aşağılar,ve bunun ıçin insan kendine dönerek kendini bilecektir, kendini bilmenin yoluda gönüldür,GÖNÜL TANRININ GÖRÜNDÜĞÜ YERDİR.Tanrı evidir,irfan bilgisi vardır,
İnsan kendini bildikce ruhunun özünü kavradıkca evrendeki diğer varlıklarla özdeş olduğunu anlar Tanrıdan başka varlığın bulunmadığını anlar,ikilikten kurtulurbirliğe varır,ortadan sen,ben sözü kalkar anlamsızlaşır BİR kalır,BİR tanrı özünde birleşmedir,bütünleşmedir,
İşte olguluk İNSANI KAMİL aşamasına ulaşılmiştır,
Artık kendiözünde tanrıyı görür ondan başka bir varlık olmadığını,kendisininde tanrı olduğunu anlarve o kişi ENELHAK diyebilir. o kisi artık ölümsüzdür,zamanla mekanla bağlantılı değildir.
Eksikliğim olmuş ise cümlenizin hoşgörüsüne sığınırım
DOSTCA KALIN

halitseyfi
30.01.2006, 01:50
bülentişcan ve kızılbaş66
ikinizinde aklınız, canınıza sağlık

Servan
05.12.2006, 15:15
tesekkür ettim ama yeterlidegil bu onun için bir de yazıllı olarak tesekkür edeyim dedim elinize saglık canlar.

barışSAHİNER
09.01.2007, 23:49
[QUOTE=Kizilbas 66;40143]Sevgili Canlar ..

Bir seyin anlasilmasi,icin,o seyin varolus nedenlerini,nasil olusup gelistigini ve hangi anlamda neye yaradigini ögrenmek gerekir..
Inancimizin ve ögretimizin konusu insanin kendisinin tanimasi oldugundan ,sekil ve özden olusan insani her yönüyle inceleyip ögrenmek gerekir..
Bilimsel tesbitlere göre siradan insanin ruhu olan Özü ,tamamen fiziki bedenin etkisi altindadir..
Ruhani ve felsefi düsünürlere göre , varliginin güzellik ve özelliklerinden habersiz olan insan sürekli uykudadir.Uyuyan insan taklit ile elde ettigi bilincsiz bilgi ,beceri ve aliskanliklar zincirine hayat yada yasam diyerek ,
zevkli uykusunu sürdürmektedir..
Insanin kendisini ve icinde yasadigi dünyayi az yada cok tanimasina
BiLiNC denir..
Gördügünüz gibi bilinci tanimlarken Tanimak kavrami karsimiza cikiyor.
Cünkü birsey taninmadan o seyin bilincine varilmiyor..Tanimak ,istenilen konuda kesin bilgiyi olusturan dogru düsünceyi elde etmek ve Bilmektir..
Ünlü Filozof Sokrates e göre üc tür insan vardir..
Birinci tür insan : bilmedigini bilmeyen insan ..Bütün kapilarini kendi eliyle kapatip uykuya dalmistir.Uyuyan insan hic bir seyi ögrenip anlayamaz ,bilip taniyamaz,ancak gecirecegi bir sokla uyanabilir..
Ikinci tür insan : Bilmedigini bilen insan Uykudan uyanarak eksikligini farkeden ,kararli bir sekilde eksiklerini tamamlamaya arzulu ve uyanan insandir.Sürc icerisinde kendini gelistirip olgunlasacaktir..
Ücüncü tür insan : Bildigini bilen insan Buna uyanik ve Olgun-Kamil insanda denebilir.Bildiginin alimi bilmediginin de talibidir.Gelismis,kendisini ve cevresindeki herseyi ögrenip anlamaya ve bilip taniyarak turab olmayi gerektirmektedir..
Hürriyet ,Özgürlük ve serbestlik bunlar insanin amaci olmalidir.Gercek özgürlügü elde edebilmek icin ,insan öncelikle ,ic özgürlügünü kazanmalidir..
Batini -Icrek-Ezoterik Alevi ögretisinde kurtulusa giden yolun ilk basindaki
ilk kural Kendini bilmektir..Kendini bil kurali sadece insanin vücudunu tanimasinin gerekliliginden söz ettigini anlamamaktadir.Kendini bilmek insanin vücudunun isleyisini,organizmasinin calismasini birbirini tamamlayici olmasini anlamasidir..Yani iyiyi,kötüyü ayirt etmektir.Kendini tanimak büyük amactir..
Bugünkü varligimizla Batini-Alevi ögretisinin önerdigi kurallar ve tavirlarla üzerinde calisilarak ulasabilecegimiz varlik ( insan-i Kamil ) bu günkü halimizden cok farklidir..Baskalarinin hatalarini ve kusurlarini görüpte kendimizin eksikliklerini görmeyisimiz ,yanilgi icinde olusumuzdandir..
Kendimizi bildigimizde ise bizi ,gercek insan olmaya götürecektir..
Eger ,insani degerlerden yoksun ,bencil ve sahte benlerden olusan kisiliklerin kölesi olmak istemiyor,ve de gercekten Kamil-Insan olmak istiyorsak ,Kendi üzerimizde bilincli ve sürekli calisarak
yasamlarimiz icin gerekli degisiklikleri gecikmeden gerceklestirmeliyiz...
Bunlari yapmaya kararli bicimde savunmazsak ,bütün cabalarimiz bosuna gider ve Ozanimiz dervis Ali Baba bu konuda söyle der :

Bosa yorulma dolduramazsin

Ask-i Niyazlarimi sunarim..[/QUOT

SEVGİLİ KIZILBAŞ,
OKADAR GÜZEL SÖYLEMİŞSİN Kİ İNSAN OLMAYI YANİ HEP ARAR VE SORAR OLMAYI.. BİLEREK YADA BİLMEYEREK..AMA BİR YER VAR Kİ İÇİMİ SÜREKLİ ACITAN,BEYNİMİ KANATAN..ORAYIDA GÖRDÜM BİZE SUNDUĞUNUZ KISA AMA BİR OKADAR DOLU YAZINIZDA..
ARAŞTIRMAK DİYORSUNUZ ..İNSAN-I KAMİL OLMAK YANİ ÜSTÜN İNSAN OLMAK DİYORSUNUZ..DİYORUZ..VE BİNLERCE YILDIR DENİYOR..AMA DERVİŞ ALİ' NİN "BOŞA YORULMA DOLDURAMASSIN SÖZLERİYLE BİTİRİYORSUNUZ.."
BU ÇELİŞKİYİ ANLAMIYORUM....DOLMAYAN BİR ŞEYİ NİYE DOLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ OZAMAN..?

müttaki
10.01.2007, 09:06
SEVGİLİ KIZILBAŞ,
OKADAR GÜZEL SÖYLEMİŞSİN Kİ İNSAN OLMAYI YANİ HEP ARAR VE SORAR OLMAYI.. BİLEREK YADA BİLMEYEREK..AMA BİR YER VAR Kİ İÇİMİ SÜREKLİ ACITAN,BEYNİMİ KANATAN..ORAYIDA GÖRDÜM BİZE SUNDUĞUNUZ KISA AMA BİR OKADAR DOLU YAZINIZDA..
ARAŞTIRMAK DİYORSUNUZ ..İNSAN-I KAMİL OLMAK YANİ ÜSTÜN İNSAN OLMAK DİYORSUNUZ..DİYORUZ..VE BİNLERCE YILDIR DENİYOR..AMA DERVİŞ ALİ' NİN "BOŞA YORULMA DOLDURAMASSIN SÖZLERİYLE BİTİRİYORSUNUZ.."
BU ÇELİŞKİYİ ANLAMIYORUM....DOLMAYAN BİR ŞEYİ NİYE DOLDURMAYA ÇALIŞIYORUZ OZAMAN..?

Kızılbaş abi adaptasyon döneminde olduğu için biz bişeyler yazalım...

Bu SU.. Kevser Suyu.. Dolmakla Toplamakla Dolmuyor.. binlerce cilt Kitap okusanda kendi Hakikatini bilemiyorsun... işte bu Hakikat Batıni Gizli Hakikattir..

aslında Gizli olan bizim Batınımızdır yoksa Kendi Batınını bilenler için Allahın Batını Aşikardır ve binlerce yıldır Hak aşıkları tarafından anlatılmaktadır..

bunun en bariz örneği... Yunus Emre veya Mevlanadır..

Lakin biz kendimizi bilmediğimizde istersek Yunusun tüm şiirlerini öğrenelim.. bu bilinçlenmek demek değildir.. hatta bu İlim putudur ki.. çok okudum bildim deme çok taat kıldım deme bir Elifi bilmez isen abes yere yelmekdir.. derler.. yani ilim edinmek kendini bilmek demek değildir.. İlim Halden gelecek ki bu ilme İlmiHAL derler..

Zaten kişinin kendini bildiğinde ulaşacağı Hakikat Teklikdir.. Ehadiyettir.. Yedi noktalı Eliftir.. ve tüm ilim Ehadiyetten gelir.. İlim Elifin her noktasında farklı manası vardır.. Ledün ilmi denilen ilim hepimizin Batınında gizlidir.. Doldurmaya gerek yok zaten Dolu..

bizim Doldurmaya çalıştıklarımız ise Zahir ilmi.. yerine göre gerekli.. Lakin kendi Hakikatini bilmen için unutulması gerekenlerden.. çünkü Eski Eşya çıkmadan yerine yenisi gelmiyor..

denizsefiri
10.01.2007, 10:53
Kendini bilmek, kamil insan olmak.. Karar vermek, çabalamakla mı olur sadece?
Bu konuda niyet içimizden kendiliğinden geliyor zaten peki sonrası da bize aitse yani çalışmakla, kararlılıkla oluyorsa Rabbimizi hiç muhatap almadan mı başaracağız bunu? Ya da peygamberler, resuller, kitaplara ihtiyaç yok mu?
Ben diyorum ki kişi Allah'a teslim olmayı, ölmeden ölmeyi, ermeyi diler, Yunus gibi, Mevlana gibi kendisi için tayin edilmiş mürşide ulaşır, irşad olur, kamil insan olur.. Batınilik öğretisi bunu da içeriyor mu?

müttaki
10.01.2007, 11:24
Kendini bilmek, kamil insan olmak.. Karar vermek, çabalamakla mı olur sadece?
Bu konuda niyet içimizden kendiliğinden geliyor zaten peki sonrası da bize aitse yani çalışmakla, kararlılıkla oluyorsa Rabbimizi hiç muhatap almadan mı başaracağız bunu? Ya da peygamberler, resuller, kitaplara ihtiyaç yok mu?
Ben diyorum ki kişi Allah'a teslim olmayı, ölmeden ölmeyi, ermeyi diler, Yunus gibi, Mevlana gibi kendisi için tayin edilmiş mürşide ulaşır, irşad olur, kamil insan olur.. Batınilik öğretisi bunu da içeriyor mu?

herşeyin başında Bir AYNA Lazım...kendini bilicen.. kendini görücen.. nerede görücen bilicen...

Zahir ilmi kitaplardan ordan burdan edinilir.. Lakin Batıni İlim Kendi Hakikatinden gelir.. buda Rabıtayla olur.. Rabbe Bağlantı... Mürşiddendir.. Rab Mürşiddir.. besleyen rızıklandıran doyurandır manası.. ve mürid mürşidinden beslenir doyar zaten mürşid olanda Allahdır... kemalatını tamamlamış Kuldan irşad eden de Allahtır..

Batıni ilmin Başı Mürşidi Kamildir.. sonu Mürşidinde kendinde görmek Mürşidininde sende kendini görmesidir.. buda alakayla olur.. yani Peygamber efendimiz ile Ali Efendimizin alakası gibi... şemsle mevlananın alakası gibi.. Tapduk ile Yunusun alakası gibi... Allah İnsanı Alakadan yaratır... Severek yaratır..

talibi Hak isen Kitaba bakma
okumak bilirsen kuran sendedir

barışSAHİNER
10.01.2007, 12:36
[QUOTE=müttaki;331169]Kızılbaş abi adaptasyon döneminde olduğu için biz bişeyler yazalım...

Bu SU.. Kevser Suyu.. Dolmakla Toplamakla Dolmuyor.. binlerce cilt Kitap okusanda kendi Hakikatini bilemiyorsun...

NASIL BÖYLE BİR SONUÇ ÇIKARDINIZ..KARŞINIZDA Kİ İNSANI TANIMADAN ADINA BU ŞEKİLDE YORUMLAR GETİRMEK GERÇEKTEN ŞAŞIRTICI....SAYGILARLA..

müttaki
10.01.2007, 12:45
[QUOTE=müttaki;331169]Kızılbaş abi adaptasyon döneminde olduğu için biz bişeyler yazalım...

Bu SU.. Kevser Suyu.. Dolmakla Toplamakla Dolmuyor.. binlerce cilt Kitap okusanda kendi Hakikatini bilemiyorsun...

NASIL BÖYLE BİR SONUÇ ÇIKARDINIZ..KARŞINIZDA Kİ İNSANI TANIMADAN ADINA BU ŞEKİLDE YORUMLAR GETİRMEK GERÇEKTEN ŞAŞIRTICI....SAYGILARLA..

bunu Kızılbaş abinin adına değil kendi dilimizle kendi fikirlerimizi yazdık...

adaptasyon döneminde olduğu için cevap veremeyeceğini düşündük

kimse araştırmakla.. okumakla.. kendisini bilemez.. bunlar ancak kişiyi Ali kapısına kadar getirir ...okudum bildim biliyorum diyen

Bosa yorulma dolduramazsin :)

herkes beğenmiştir kendi huyunu.......

barışSAHİNER
10.01.2007, 17:33
[QUOTE=barışSAHİNER;331253]

bunu Kızılbaş abinin adına değil kendi dilimizle kendi fikirlerimizi yazdık...

adaptasyon döneminde olduğu için cevap veremeyeceğini düşündük

kimse araştırmakla.. okumakla.. kendisini bilemez.. bunlar ancak kişiyi Ali kapısına kadar getirir ...okudum bildim biliyorum diyen

Bosa yorulma dolduramazsin :)

herkes beğenmiştir kendi huyunu.......

SEVGİLİ ARKADAŞ,
İSTEDİĞİNİZ HERKEZİN ADINA YAZABİLİRSİNİZ TABİ..KIZILBAŞ ABİYE HÜZNÜN TEBESSÜMLE BİRLEŞTİĞİ BİR ANDA SELAM VERMEKTİ NİYETİM..AMA SİZ SEVGİLİ ARKADAŞ BENİ "OKUDUM,BİLDİM,BİLİYORUM"( :) ) DİYEN BİR CAHİL ETTİNİZ.. BÖYLE BİR YORUMU NASIL ÇIKARDINIZ ANLAYAMADIM..
GÜZEL BİR ŞEYE DEĞİNDİNİZ "BİLGİNİN(YAŞAMN)PUTLAŞTIRILMASI"
BU BENCEDE HEPİMİZ TARAFİNDAN TEKRAR TEKRAR SORGULANMASI GEREKİR
KENDİMİZİNDE PUTLAŞMAMASI İÇİN..
ALEVİ TOPLUMU OLARAKTAN KIZDIĞIMIZ BİR NOKTADA(ANLADIĞIM KADARIYLA) YOBAZLARIN PEYGAMBERLERİ TAKLİT EDEN ( TAKLİDİNE İNANIP KENDİNİ PEYGAMBER İLAN EDENLER ) YAŞAM TARZLARIDIR!
BİZLERDE DEDELERİMİZİN PİRLERİMİZİN TAKLİTİ OLMAKTAN ÇIKMALIYIZ!
YOKSA SÜREKLİ ÇOĞALAN TAKLİTLERDEN DOLAYI GERÇEĞİ GÖREBİLMEMİZ DAHADA ÇOK ZORLAŞIR!
ONUN İÇİN ALİNİN KAPISINA NASIL VARILIR
İÇERİ NASIL GİRİLİR
ORASINI PİRLERE BIRAKALIM!
YOKSA BİZLERDE YOBAZLAŞMAKTAN KURTULAMAYIZ Kİ HER GEÇEN GÜNDE YOBAZLAŞMA YOLUNDA İLERLİYORUZ!
ALİ EFENDİMİZİN BAHSETTİĞİ AKIL YOLUNDAN SAPIYOR VE
ŞEKİLSİZ SEVELİM DERKEN ŞEKİLLENDİRME VE ANLAŞILMAZ BİR KUTSALLAŞTIRMA İÇİNDE İLERLİYORUZ!
ONUN İÇİN DOSTUM GİDİLECEK BİR YER VARSA EĞER VE GİDECEK BİRİSİ
SEN SADECE YOLU BİLENİ GÖSTER ONA! TABİ YOLU BİLEN BİRİSİDE VARSA EĞER..KISACASI DOSTUM BEN SİZE ALİ Yİ SORMADIM! AMA SİZ ALİDEN BAHSETTİNİZ..KAPISININ NERDE OLDUĞUNU..VE ORAYA NASIL GİRİLDİĞİNİ..
YİNEDE TEŞEKKÜR EDERİM..SEVGİYLE KALIN.

DERVİŞ ALİME DE YÜREKTEN SEVGİLER..
.........................
kendimi nasılda mahvediyorum,görün!
ağır yükü sırtımdan,
işe yaramaz asayı elimden
hükümdarlık gururumu kalbimden atıyorum
kendi göz yaşlarımla pelesenk yağını yıkıyorum
kendi ellerimle tacımı fırlatıyorum,
kendi dilimle kutsal imparatorluğumu inkar ediyorum,
kendi cesaretimle görevime ve yeminime karşı geliyorum
bütün yüceliklerden ve saltanatlardan vazgeçiyorum.

müttaki
10.01.2007, 17:48
Aslında Konuyla ilgili olsun diye yazmak istemiştim.. şahsınıza yazmadım yanlış ifade ettiysem kusura bakmayın

Kızılbaş(Halil) abinin adına konuşma cüretini gösteremem.. o kızılbaş66 biz toy müttaki :)

bizim yazdıklarımız kendini bilmek adınaydı ve batınilik..

neyse daha fazla topici meşgul etmiyeyim

saygılar

ozde
17.04.2008, 00:53
paylaşım için saol can.

Dede-baba
17.04.2008, 10:04
Degerli canın...

İnsanın kendisini tanıması üzerine güzel alıntısına ...Bunun evveline yani Alevi-bektaşi anlayışında Allah kavramı... kainatın ve İnsanın nasıl yaratıldığıyla ilgileri sunmak istedim...

Kainat nasıl var Oldu.. ve Adem Nasıl Yaratıldı...

Ey insan!... Ey aşık!... Ey bilge kişi!...

***Gel!! Ey anlam denizine dalan kişi... söylenenleri anlaki... özüne eresin...O Yüceler Yücesinin Ululuğunu büyüklüğünü kavrayabilesin.. ve dahi neden ve nasıl bu dünyaya geldiğinin sır-ül sırrına nail olasın...

***Evvela bütün hata ve kusurlarımdan Yüceler Yücesine... Rahman ve Rahim Olana sığınırırm... Elbet bilirim her kuş papağan olamaz... Baykuş bülbül gibi şakıyamaz... Elimden geldiğince .. dilim döndüğünce size anlatayım... 18 bin Alemin ve dahi bilinen her şeyin nasıl var olduğunu...

Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla...

Ya Allah!.. Ya Muhammed!.. Ya Ali!...

***Tanrı'nın gizlerine istekli olan kişi işit!... Herşeyi olduğu gibi öğren!...Bilki O Ulular Ulusunun.. Yüceler Yücesinin.. Sırrının.. Yüceliğinin sonu yoktur.. Kimse O'nu hakkıyla bilemez... Niteliklerine vakıf olamaz... O'nun nitelikleri bilinen hiçbir şeye benzemez...Varlığının temelini bindebir kişi bilemez.... Yedi kat yer.. Yedi kat gökler...Arş-ı Ala... ve dahi 18 bin âlem O'na bağlıdır... O'nun buyruğundadır...

***"Yartılmış olanların kavrayışı, gerçeklikle ilişkili değildir; gerçeklik de, yaratılmış olanlarla ilişkili değildir. Düşünceler, kişiye özgüdür; yaratılmışların bu öznellikleri gerçeklerle ilişkili değildir. Gerçeğin algılanması bu denli güçtür, ama Gerçekliğin gerçekliğinin algılanması bundan kat kat güçtür. Üstelik Tanrı, Gerçekliğin ötesindedir ve Gerçeklik, Tanrıyı kapsamaz...

İsmi Şah Bism-i Şah Allah Allah, hayırlar fet ola, şerler def ola Hak-Muhammed-Ali yol göstericimiz ola, Gerçeğin demine hû diyelim...

".... Yedi kat Yerler... Yedi kat gökler... Bilinen.. görünen ve görünmeyen alemler yok iken....Zaman ve mekanın yokluğunda... ve bilinenlerin.. bilineceklerin.. hiç bilinmiyeceklerin... mutlak hiçliğinin evvelinde...Öncesiz olan Yanlızca Yaratan vardı...O'ki... Nûr üsütüne Nûr olandır... Göklerin ve yerin Nûr'udur... O Nûr ki.... Misal olarak Kandil içindeki bir billûra... ve O billûr kiii... Açığa çıktığında doğudan batıya her yerden görülen ışıyan temsilen bir yıldıza benzer...

Kainat nasıl var oldu...

Ve Nûr üstüne Nûr olan

"... Yüceler yücesi Allah bilinmek diledi...Kendi Nûr'dan özünden yaratmak istedi...."

Sadece "OL" dedi Yaradan.... ve "Kün"... diyince var oldu Alem... Önce..

"... Bir ışık çıktı, Görünmez'in Nur'undan...ve hiçlik var olmaya... Görünen ve bilenen Alem bir ışık'tan meydana gelmeye başladı.. ve sonsuzluğa... doğru genişlemeye.. büyümeye devam etti... ve bu yaratma her an... Her yerde gören gözler işiten kulaklar için var olmaya devam edecektir.... Mutlak sonun olacağı.... ve Nûr'un geri döneceği O gün gelene kadar..."

"... Ve yaradılan herşey.. Yaradanın Yüceliğine uluğuna bir kez tanıklık ettiler... O'nun aşkıyla Yedi kat yerler... Yedi kat semahat... Ve Arş-ı Ala semaha girdi... Dönmeye başladı....Herşey kendi etrafında ve birbirinin etrafında.... Bu öyle bir semahki...... En küçükten ve görünmeyenden en büyüğüne ve dahi.... Dünya.. Ay.. Güneş.. ve Yıldızlar.. dönmeye Yaradanı tesbihe başladı..."

Ey zahid... Ey Bu yola talip olan... Hakk-Muhammed-Ali yoluna giren canlar...

Bilinki.. Bu sözler efsane değildir.. Gören gözler.. Duyan kulaklar ve üzerlerinden sır perdesi açılmış Veliullahlar için .. nice deliller sunuldu... sırlar verildi... "

Allah Eyvallah

savasci_2
09.05.2008, 04:31
güzel bir söz duymuştum.. söyleyeni bilmiyorum ama aktarmak istedim:
şeriatta ya senindir ya benim;
tarikatta hem senindir hem benim;
hakikatte ne senindir ne benim;

talip olduğumuz şey eğer şeriata girip, tarikat yoluyla marifete ulaşıp hakikate varmaksa ve bu yol her yiğidin harcı değilse, tabiri diğerle kıldan ince kılıçtan keskinse klavuzsuz gidilemeyeceği kanaatindeyim..klavuz odurki bu yolu evvelen gitmiş geriye gelinmek istenmesede geride kalanlar için dönen biri olsa gerek..hepimizin onu bulması dileğiyle..
muhabbetle..