Westside
17.01.2008, 23:50
Arkadaslar yurtdısından getirdigim telefon kapandı vodafone'a gidip kaydettirdim Aralık'ın ortasında ama hala Telekomunikasyon Kurumu'na göndermediler sistemde sorun var diyorlar.Bilgisi olan var mı bu konuda?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından telefon getirdim kapandı Westside 17.01.2008, 23:50 Arkadaslar yurtdısından getirdigim telefon kapandı vodafone'a gidip kaydettirdim Aralık'ın ortasında ama hala Telekomunikasyon Kurumu'na göndermediler sistemde sorun var diyorlar.Bilgisi olan var mı bu konuda? Mahir_86 17.01.2008, 23:59 en yakın telefon tamircisine git.. İmei numaranı değiştirsinler :) Westside 18.01.2008, 00:02 son care olarak bunu yapacam herhalde cünkü o kadar kızgınım ki gidip 5 ytl mi de geri alacagım almazsam da haram edecegim... YoRuM78 18.01.2008, 00:05 Yurdışından getirtilen telefonların gümrük masrafları var..Geçen sene yürürlüğe giren kanuna göre kaçak telefonları ve vergileri kontrol etmek amcıyla bu sisteme başvuruldu.. Telefonu bildiğim kadarıyla Türk Telekom'dan belli bir ücret karşılığı açtırabiliyorsun. rewhat 18.01.2008, 00:11 son care olarak bunu yapacam herhalde cünkü o kadar kızgınım ki gidip 5 ytl mi de geri alacagım almazsam da haram edecegim... :clown: yazık bence vermezlerse haram ederim bak tehtidi yap belki verirler:D ecolis 18.01.2008, 02:12 benim tr deki telefonum acikien kapandi halbuki kaydi yapilmis ve 15 ytl odemistim.sordum sorusurdum bir sure sonra yine acilacakmis.hayirlisi. özdilek 18.01.2008, 20:21 Ben gecen sene kardesime getirdim.Faturasi elimde Türkcell bayisine pasaportumla gittim islettim.Ücretsizdi.1senedir kullaniyorlar sorun olmadi.Bu senede getirecegim.Yilda bir kere ayni pasoporta isletebiliyorun tabi TC pasaport olmali. cincin 18.01.2008, 21:02 tabi TC pasaport olmali. yanlisin var T.C. pasaportu olmasi gerekmiyor. diger ülkelerin pasaportlarinida kabul ediyorlar. örnegin ben alman pasaportumla actirdim. PoyrazıM_24 18.01.2008, 21:04 Arkadaslar yurtdısından getirdigim telefon kapandı vodafone'a gidip kaydettirdim Aralık'ın ortasında ama hala Telekomunikasyon Kurumu'na göndermediler sistemde sorun var diyorlar.Bilgisi olan var mı bu konuda? telefonu bana yolla bakarız çaresine..:D:D özdilek 18.01.2008, 22:36 yanlisin var T.C. pasaportu olmasi gerekmiyor. diger ülkelerin pasaportlarinida kabul ediyorlar. örnegin ben alman pasaportumla actirdim. Haklisin olabilir.Ama bana yetkili yabanci olursa gecici kullanabilir demisti.(Eger turist olarak gelmisse.)Zaten getirdigimde yasa yeni cikmisti herkes bir sey söylüyordu.Ücretsiz derkende cep tlf nun degerinin 300€ dan fazla olmamasi lazim.Olursa vergi aliyorlar. Cep Telefonlarının Kayıt Altına Alınması Hakkında Duyuru: Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ve geçici süreyle ülkemize gelen yabancıların cep telefonlarının kayıt altına alınmasında yaşanan sorunlar hakkında Gümrük Müsteşarlığı ve Telekomünikasyon Kurumu’ndan alınan bilgiler aşağıda sunulmaktadır. Yurtdışından ülkemize giriş yapan yolcuların beraberlerinde getirecekleri cep telefonları 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren zati eşya kapsamına alınmış ve bir takvim yılında 1 adetle sınırlandırılmıştır. Bu telefon için Gümrük İdaresince herhangi bir vergi tahakkuku veya belge tanzimi sözkonusu olmayacak ve hiçbir ücret talep edilmeyecektir. Ülkemize giren telefonlar Gümrük İdaresinden onaylı belge aranmaksızın Telekomünikasyon Kurumu'nca kayıt altına alınacaktır. Telekomünikasyon Kurumu'nca talep edilen belgeler T.C. kimlik numarası ile pasaportun kimlik bilgilerini ve ülkemize giriş tarihlerini gösterir damgalarını içeren sayfaların birer fotokopisidir. Aynı kişi tarafından bir takvim yılı içinde getirilecek birden fazla telefonun kaydı Telekomünikasyon Kurumu'nca yapılmayacaktır. Söz konusu miktar kısıtlaması Telekomünikasyon Kurumu bünyesindeki bilgisayar programı ile takip edilecek, bir kişi adına aynı takvim yılı içinde getirilmiş birden fazla telefonun kaydı anılan Kurumca yapılmayacaktır. Cep telefonlarının kayıt altına alınması işlemlerinin, Telekomünikasyon Kurumu'nun yanısıra, GSM İşletmelerinin Abone Kayıt Merkezlerinde (Avea, Turkcell ve Telsim) de yapılması mümkündür. Kayıt işlemleri sırasında talep edilen belgelerin (T.C. Kimlik No ile Pasaport kimlik bilgileri ile giriş-çıkış tarihlerini gösterir sayfaların fotokopisi) havalimanlarındaki Gümrük İdaresine sunulması mümkün olmayacaktır. Sözkonusu belgeler, sadece Telekomünikasyon Kurumu veya GSM İşletmelerinin Abone Kayıt Merkezlerine sunulacaktır. Ayrıca, Pasaportun aslının da kayıt işlemleri sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir. Geçici süreyle ülkemizde bulunan kişilerin Türkiye'de faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisinden sözleşme yoluyla SIM kart almaları durumunda, sözkonusu kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası (cep telefonu cihazının seri numarası) ile cep telefonu numarasının eşleştirilmesi yöntemi uygulanmakta ve cihazın tek hat ile kullanılması sağlanmaktadır. Aksi takdirde kayıt işlemi yapılmayan cihazlar bloke edilmek sureti ile haberleşmeye kapatılmaktadır. Cep telefonlarının kayıt altına alınmasına ilişkin olarak ayrıntılı bilgilere, Telekomünikasyon Kurumu'nun www.tk.gov.tr adlı internet adresinde kayıtlı "IMEI numarası ve GSM Telefon Cihazları Hakkında" menüsünden "Yurtdışından Getirilen Cihazlar" seçeneğinin tıklanmasıyla ulaşılması mümkündür. Westside 18.01.2008, 23:46 Arkadaslar turkcelle gitmeyi deneyecm bir de vodafone'da sorun olabilir |