Orijinalini görmek için tıklayınız : Open DNS ile özgür internet
savaş-24 20.01.2008, 15:13 Ülkemizdeki internet kullanıcıları son zamanlarda sitelere konulan yasaklamalardan ve bağlantıdaki yavaşlıktan bıkmış durumda.En son olarakta tabi youtube yasaklandı. Bunların temel nedeni internet hizmet sağlayıcısı olarak tercih ettiğimiz TürkTelekom’un DNS adresleri. Bu adresler ülkemizde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanıldığı için internetteki yavaşlama bazen rahatsız edici oluyor. Yani anlayacağınız hem özgür olmayan hem de yavaş bir internetle karşı karşıyayız. İşte bu sırada devreye Open DNS giriyor. Open DNS sayesinde hem internetiniz hızlı olacak hem de TürkTelekom’un yasakları ile sizin ilginiz olmayacak Bu arada şunu belirtmek isterim .. Var olan internet asla hızlandırılamaz sadece aldığınız paket en iyi şekilde kullanılabilir. İnterneti hızlandırma olarak bahsettiğimiz durum da budur. Open DNS kullanımı yazının devamında..
Yazının bu kısmını okuduğunuza göre Open DNS kullanmak istiyorsunuz demektir. Sizi daha fazla yormadan anlatmaya başlıyorum .. İlk olarak Başlat > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Yerel Ağ Bağlantısı yolunu izliyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor..
15367
Şimdi özellikler butonuna tıklıyoruz .. Karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor..
15368
Yukarıdaki pencerede İnternet Erişim Kuralları(TCP/IP)‘yi seçiyoruz ve özellikler diyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak..
15369
Son olarak yukarıdaki pencereden Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanı seçiyoruz ve boşluklara sırasıyla ;
208.67.222.222
208.67.220.220
bilgilerini giriyoruz. Daha sonra Tamam butonuna tıklıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarınız açıldıktan sonra web tarayıcınıza http://welcome.opendns.com yazıp ayarları test edebilirsiniz.
İşlem bu kadar .. Artık daha hızlı, akıllı, güvenli ve en önemlisi özgür bir internetiniz var
MehmetBaran 20.01.2008, 15:31 Emeğine, ellerine sağlık...
Ben bunları yapıyorum ama işe yaramıyor.Acaba neden olabilir başka bir ayar değişikliğimi yapmam lazım ?
bluehero88 20.01.2008, 16:31 Ellerine sağlık can...Yalnız bu iş bize bi sorun getirmesin?? Yani bir ceza filan almayalım????..teşekkurler tekrar saygılarımı sunarım...
savaş-24 20.01.2008, 21:42 Ellerine sağlık can...Yalnız bu iş bize bi sorun getirmesin?? Yani bir ceza filan almayalım????..teşekkurler tekrar saygılarımı sunarım...
Herangibi bir sorun getireceğini zannetmiyorum o konuda kafan rahat olsun.
herhangi bir ceza falan getirmez içiniz rahat olsun..
Mahir_86 21.01.2008, 05:00 Ülkemizdeki internet kullanıcıları son zamanlarda sitelere konulan yasaklamalardan ve bağlantıdaki yavaşlıktan bıkmış durumda.En son olarakta tabi youtube yasaklandı. Bunların temel nedeni internet hizmet sağlayıcısı olarak tercih ettiğimiz TürkTelekom’un DNS adresleri. Bu adresler ülkemizde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanıldığı için internetteki yavaşlama bazen rahatsız edici oluyor. Yani anlayacağınız hem özgür olmayan hem de yavaş bir internetle karşı karşıyayız. İşte bu sırada devreye Open DNS giriyor. Open DNS sayesinde hem internetiniz hızlı olacak hem de TürkTelekom’un yasakları ile sizin ilginiz olmayacak Bu arada şunu belirtmek isterim .. Var olan internet asla hızlandırılamaz sadece aldığınız paket en iyi şekilde kullanılabilir. İnterneti hızlandırma olarak bahsettiğimiz durum da budur. Open DNS kullanımı yazının devamında..
Yazının bu kısmını okuduğunuza göre Open DNS kullanmak istiyorsunuz demektir. Sizi daha fazla yormadan anlatmaya başlıyorum .. İlk olarak Başlat > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Yerel Ağ Bağlantısı yolunu izliyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor..
15367
Şimdi özellikler butonuna tıklıyoruz .. Karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkıyor..
15368
Yukarıdaki pencerede İnternet Erişim Kuralları(TCP/IP)‘yi seçiyoruz ve özellikler diyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak..
15369
Son olarak yukarıdaki pencereden Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullanı seçiyoruz ve boşluklara sırasıyla ;
208.67.222.222
208.67.220.220
bilgilerini giriyoruz. Daha sonra Tamam butonuna tıklıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayarınız açıldıktan sonra web tarayıcınıza http://welcome.opendns.com yazıp ayarları test edebilirsiniz.
İşlem bu kadar .. Artık daha hızlı, akıllı, güvenli ve en önemlisi özgür bir internetiniz var
Paylaşım için sağol, İşe yarıyor.. en azından youtube ye giriyor..
Bu bilgiler bugün benimde çok işime yaradı, bir sakıncası olduğunu sanmıyorum.
ememğine sağlık can herkese cewremede anlatıcam bunu saol
Ülkemizdeki internet kullanıcıları son zamanlarda sitelere konulan yasaklamalardan ve bağlantıdaki yavaşlıktan bıkmış durumda.En son olarakta tabi youtube yasaklandı. Bunların temel nedeni internet hizmet sağlayıcısı olarak tercih ettiğimiz TürkTelekom’un DNS adresleri. Bu adresler ülkemizde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanıldığı için internetteki yavaşlama bazen rahatsız edici oluyor. Yani anlayacağınız hem özgür olmayan hem de yavaş bir internetle karşı karşıyayız. İşte bu sırada devreye Open DNS giriyor. Open DNS sayesinde hem internetiniz hızlı olacak hem de TürkTelekom’un yasakları ile sizin ilginiz olmayacak Bu arada şunu belirtmek isterim .. Var olan internet asla hızlandırılamaz sadece aldığınız paket en iyi şekilde kullanılabilir. İnterneti hızlandırma olarak bahsettiğimiz durum da budur. Open DNS kullanımı yazının devamında..
15367
15368
15369
208.67.222.222
208.67.220.220
Bu islemler yurtdisindaki sebekeler icinde gecerlimi?ben sim kartli internet kullaniyorum cogu zaman yavas oluyor.Tesekkurler
cangüdaz 21.01.2008, 13:43 bende youtube açıyor ama.hiçbir şey yapmadım hem de.bir de lime wire var ya ordan bir şey indirmek de yasaklanmış.doğru mu?ne biçim ülke burası ya?yasaklarla nereye kadar gideceklerini sanıyor bu insanlar?o yasak,bu yasak,bilmem ne yasak.off yasakistan oldu burası...
bluehero88 21.01.2008, 15:00 bende youtube açıyor ama.hiçbir şey yapmadım hem de.bir de lime wire var ya ordan bir şey indirmek de yasaklanmış.doğru mu?ne biçim ülke burası ya?yasaklarla nereye kadar gideceklerini sanıyor bu insanlar?o yasak,bu yasak,bilmem ne yasak.off yasakistan oldu burası...
Valla limewire olsun youtube olsun hepsi gayet güzel ve rahat çalışıyor.Özellikle konuyu açan ve bizeyardımcı olan kardeşimizin sayesinde dns adresi değiştirdikten sonra daha böle nası desem daha bi güzel çalışıyo...saygılar...
savaş-24 21.01.2008, 18:11 Bu islemler yurtdisindaki sebekeler icinde gecerlimi?ben sim kartli internet kullaniyorum cogu zaman yavas oluyor.Tesekkurler
Valla ne diyim yurt dışında yaşamadığım için bilemiyecem, verdiğim bilgiler türk TeLeKoM,un DNS ayarlarıdır ama yinede denemekte fayda var..
Arkadaşlar Ben denedim ve gayet sağlıklı çalışıyor. Tüm erişimi kapalı sitelere rahatlıkla hem İnternet Explorer hemde FireFox la girebiliyorum sorun olmuyo.
MehmetBaran 21.01.2008, 19:55 Arkadaşlar DNS ayarlarınızı arkadaşın verdiği numaraları yazarsanız herhangi bir engellemeniz olmaz.... Yani istediğiniz siteye girebilir, istediğinizi indirebilirsiniz... Ayrıca yasal olarak hiç bir sakıncası da yoktur...
Savaş24 arkadaşımın ellerine emeğine sağlık...
Ayrıca bu DNS'ler yurtdışında kullanılamaz zira bunlar Türk Telekoma ait DNS'ler... Malesef kullanamazsınız? :no:
Westside 21.01.2008, 20:58 dediklerini yaptım olmuyor maalesef :)
Bu yöntemle Youtube hariç diğer mahkeme ile kapanmış siteler açılmıyo. Bunadamı engel koydular naptılar...
opendns'ye de engel koymuş telekom .
evet onunda bir yolunu bulmuşlar. artık open dns ile de açılmıor yasaklı siteler.
savaş-24 23.01.2008, 22:49 evet onunda bir yolunu bulmuşlar. artık open dns ile de açılmıor yasaklı siteler.
Nasıl açılmaz ben rahatlıkla girip çıkıyorum hiç bir sorun olmuyor..
amor3 opendns'ye de engel koymuş telekom .
Böyle birşey olmaz ozaman hiç bir yasaklı siteye girilmez özelliklede en son yasaklanan youtube,ye..
Nasıl açılmaz ben rahatlıkla girip çıkıyorum hiç bir sorun olmuyor..
opendns'ye de engel koymuş telekom .
Böyle birşey olmaz ozaman hiç bir yasaklı siteye girilmez özelliklede en son yasaklanan youtube,ye..
dün opendns ile youtube dahil bazı yasaklı siteleri açmayı başaramadım. sanırım diğer arkadaşında başına aynı hadise gelmiş olacakki o'da aynı şeyi ifade etmiş. ama bugün herhangi bir sorun olmadı, dün genel olarak başka bir nedenlede erişim sıkıntısı çekilmiş olabilir.
MehmetBaran 23.01.2008, 23:49 youtube yasak kalktı herhalde...
Evet bendede açıyo şuanda...
|