babannedemiyeli
23.01.2008, 12:59
2 arkadaşım daha hristiyan oldu
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : hıristiyanlık babannedemiyeli 23.01.2008, 12:59 2 arkadaşım daha hristiyan oldu anibal 23.01.2008, 13:05 iyide ablacım bunu niye burada söylüyosun anlamış değilim.bence konunun yeri başka bi yer olmalıydı .hatta konu açmana bile gerek yoktu başka konulara yazardın. CaNCa 23.01.2008, 13:07 Lütfen başlık seçimleriniz 'hristiyanlık' gibi genel ifadelerden çok konuyu dahada tanımlayıcı olsun. Ayrıca konu'nun içeriğini daha açıklayıcı ifadelerle belirtirseniz olayın ne olduğunu net bir şekilde anlamış oluruz. Öncelikle sebep, mesela neden hristiyan olmuşlar? Bunu bana cevap olarak değil, açmış olduğunuz konu mesajını editleyerek, açıklamalarla içeriğini biraz daha zenginleştirerek herkese hitaben belirtmenizde fayda var. tuncerbio 23.01.2008, 13:08 2 arkadaşım daha hristiyan oldu iyi güzel de bizene ? böyle bir konu için topik açmana gerek yok ki ! arkadaşlar kazana alacaktır ... eylül83 23.01.2008, 13:10 Çok güzel bir noktaya parmak basmışsınız.Son zamanlarda Alevilerde özellikle çok yaşanır oldu bu durum sadece benim bildigim bizim köyden 5-6 kişi hristiyan olmuş bu bir otorite boşluğumu yoksa kültürümüzün herhangi baskı unsurları içermemesindenmi kaynaklanıyr Ben anlayamıyorum gerçekten bu durumu açıklayabilecek arkadaslar varsa fikirlerini yazarlarsa cok sevinirim neden böyle geçişler görülüyor ve bu insanların alevilik sıfatlarıda tamamen değişiyormu yoksa müslümanlıklarımı kayboluyor? BerfeM 23.01.2008, 13:47 2 arkadaşım daha hristiyan oldu insanların kendi tercihleridir özgür iradeleridir din değiştirmek. bunu yargılamak için mi söylediniz. çok açıklayıcı yazmadığınız için anlayamadım. lütfen arkadaşlar yazdıklarınızı birkaç cümle ile pekiştirin. okuduklarımız anlayalım. babannedemiyeli 23.01.2008, 14:07 başlık için özür dilerim ama yazma sebebim kimin neyi tercih ettiği değil nasıl kandırıldığı veya ne vaadlerde bulunulduğu konusunda eylül83 kardeşimde çok haklı olarak yazmış ciddi bir eğitim ve tanıtma sorunumu yaşıyoruz bilmiyorum ama çevremde çok tanıdığım ve çok arkadaşınım seçimi bu yolda oldu bu arkadaşların çoğunluğunun alevi olması üzdü beni paylaşmak istedim ha bu asla bir istatistik ve itham değildir. bana kızmayın küserim ağlarım yalnızca paylaşmak istedim cünki ben üzüldüm BerfeM 23.01.2008, 14:19 başlık için özür dilerim ama yazma sebebim kimin neyi tercih ettiği değil nasıl kandırıldığı veya ne vaadlerde bulunulduğu konusunda eylül83 kardeşimde çok haklı olarak yazmış ciddi bir eğitim ve tanıtma sorunumu yaşıyoruz bilmiyorum ama çevremde çok tanıdığım ve çok arkadaşınım seçimi bu yolda oldu bu arkadaşların çoğunluğunun alevi olması üzdü beni paylaşmak istedim ha bu asla bir istatistik ve itham değildir. bana kızmayın küserim ağlarım yalnızca paylaşmak istedim cünki ben üzüldüm merhaba ablacım; kızmak değil ablacan yanlış anlaşılmasın. ben ilk mesajınıza istinaden yazdım. ''2 arkadaşım daha hristiyan oldu'' demişsiniz. açıklama olmadığı için ne demek istediğinizi anlamadım.(anlamamıştım) iyi forumlar. babannedemiyeli 23.01.2008, 14:26 paylaşım bundan sanırım 10 sene evvel x bir gazete de x bir ilan vardı bu ilanda hz. isanın hayatını öğrenmek istermisniz arayın bizi ücretsiz kitap ve cd ler adresinize gönderilsin diye ve ben aradım.3 gün içinde kştaplar cdler dökümanlar geldi gelen postaların içinde sizden isteğimiz yalnızca posta pulu sizlerle daha iyi yazışabilmemiz için diye yazılı idi yani maddi olarak yalnızca posta pulu ve ardı arkası kesilmeyen postalar ve davetiyeler benim paylaşmak istediğim ker kezin tercihi muhahhakki kendine ama sorum şu bizler hangi anlamda kendimizi tanıtmak ve kendimizi yaşatmak anlamında ne kadar başarılı olabiliyoruz. bana göre aile ve toplumsal bir şeylerin tam anlatılmaması veya çok üstünde durulmamsı sonucu misyonerlik yayılıyor. BerfeM 23.01.2008, 14:37 paylaşım bundan sanırım 10 sene evvel x bir gazete de x bir ilan vardı bu ilanda hz. isanın hayatını öğrenmek istermisniz arayın bizi ücretsiz kitap ve cd ler adresinize gönderilsin diye ve ben aradım.3 gün içinde kştaplar cdler dökümanlar geldi gelen postaların içinde sizden isteğimiz yalnızca posta pulu sizlerle daha iyi yazışabilmemiz için diye yazılı idi yani maddi olarak yalnızca posta pulu ve ardı arkası kesilmeyen postalar ve davetiyeler benim paylaşmak istediğim ker kezin tercihi muhahhakki kendine ama sorum şu bizler hangi anlamda kendimizi tanıtmak ve kendimizi yaşatmak anlamında ne kadar başarılı olabiliyoruz. bana göre aile ve toplumsal bir şeylerin tam anlatılmaması veya çok üstünde durulmamsı sonucu misyonerlik yayılıyor. yeterli anlamda kendi mensup olduğu dinin yada yolun eğitimini almış, ve bunları doğru anlamış ve kavramış insanların din değiştireceğini sanmıyorum. hani bire bir din değiştiren bir insanla konuşmadığım için nedenlerini çok iyi irdelemeyebilirim. misyonerlik hayatımızın çoğu döneminde çıkıyor karşımıza. buda kişinin aklıyla mantığıyla alakalı birşey. yani zorunluluk yok. kişi kendi iradesini kullanıyor. şöyle derseniz küçük yaşlarda misyonerlerden etkilenme olabilir. evet olabilir. ama aile yapısı devreye girer burda da. şimdi biri bana gelip anlatsa anlatsa ben istemediğim sürece böyle bir olaya kalkışmam. . arkadaşlarınızla konuştunuzmu peki neden din değiştirdikleri hakkında. yani sebep vardır mutlaka. Zahir 23.01.2008, 14:46 2 arkadaşım daha hristiyan oldu MERYEM SURESİ: 30–33, 36- O (Beşikteki çocuk), dedi ki: “Şüphesiz ben Allah’ın kuluyum. O bana kitabı verdi ve beni bir peygamber kıldı (yaptı). Beni, ben nerede olursam olayım mübarek kıldı. Hayatta bulunduğum müddetçe sosyal desteği ve zekatı tavsiye etti. Ve beni, anneme iyi davranan bir kimse (kıldı). Ve beni bir zorba, bir mutsuz kılmadı. Ve doğurulduğum gün, öleceğim gün ve diri olarak bas olacağım gün, selam benim üzerimedir. Ve şüphesiz Allah benim Rabbimdir, sizin de Rabbinizdir. O halde ona ibadet edin, işte bu, dosdoğru yoldur.” 34- İşte bu, hakk söze göre, hakkında ihtilaf edip durdukları Meryem oğlu İSADIR dır. 35- Allah için çocuk edinmek diye bir şey yoktur. O, bundan münezzehtir. O, bir şeye hükmederse, ona sadece “ol” der, o da oluverir. 37- Sonra da kendi aralarından çıkan hizipler ihtilâfa düştüler. İşte o büyük günün meşhedinden (tanıklığından, duruşmasından) o kafirlerin vay haline! Selam Olsun Meyem Oğlu İsa Mesihe, Selam Olsun Dünyada da Ahirette de Önder olan İsa Mesihe... La İlahe İlla ALLAH İsa Mesih Resul Allah... babannedemiyeli 23.01.2008, 14:48 1.bana yapılan açıklamaya göre şiddet ve kalıpçılık yok 2.gerici değiller 3.kutsal kitapları kuranı kerim gibi çelişmiyor. 4.kuran-ı kerim incilden alıntı yapılmış 5.şart ne olursa olsun daha kolay arına biliyorsun affedilebiliyorsun 6.iş imkanı var 7.bana para topladılar 8.gerçek din bu .çünki isa tekrar gelecek gibi açıklamalar duydum Zahir 23.01.2008, 14:59 8.gerçek din bu .çünki isa tekrar gelecek gibi açıklamalar duydum 3:55 ALLAH İsa’ya şöyle demişti: “Senin dünyadaki hayatına son vereceğim ve kendime yükselteceğim. Seni inkar edenlerden kurtaracağım ve sana uyanları Diriliş Gününe kadar inkar edenlerin üzerinde tutacağım. Sonra, dönüşünüz banadır ve anlaşmazlığa düştüğünüz konularda aranızda ben hüküm vereceğim.” Palavradan başka bişe değildir. Sistem asla değişmez. Güneşin Batıdan doğduğunu gördün mü? İsa Mesih Ölmüştür ve Yeryüzüne tekrar gelmesi olanaksızdır. CaNCa 23.01.2008, 15:08 1.bana yapılan açıklamaya göre şiddet ve kalıpçılık yok 2.gerici değiller 3.kutsal kitapları kuranı kerim gibi çelişmiyor. 4.kuran-ı kerim incilden alıntı yapılmış 5.şart ne olursa olsun daha kolay arına biliyorsun affedilebiliyorsun 6.iş imkanı var 7.bana para topladılar 8.gerçek din bu .çünki isa tekrar gelecek gibi açıklamalar duydum Bu verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak tam anlamak açısından size bir kaç soru soracağım: Kitablarının adı kitab-ı mukaddes mi? Yahova şahitlerinden mi söz ediyorsanız acaba? Bunlar insanları hristiyanlığa çevirmeden önce bulmuş oldukları sistematik bir geçiş inancı, bir nevi proto-hristiyanlık denebilir. Turkiyede zihinlerini bulandırıp, cemaatlerini kattıklarının çok büyük bir kısmı alevilerden oluşuyor. İslamın katı ve yobaz anlayışından hep darbe yiyip, dışlanmış olan alevilerin bazıları kurtuluşu bunlarda arıyorlar. Fakat alevi inancının temel olarak benimsetildiği, anlayabilmiş kişilerin böyle dümenlere geleceğini sanmıyorum. Bu anlamda ailelerin çocuklarını yeterli donanımlarla yetiştirmeleri lazım. Serbest bırakırsanız, herhangi birşey anlatıp yön vermezsiniz, çeşitli vesileler doğduğunda inanç boşluğunu okuldaki din derslerinin ve çevredeki egemen sünni anlayışın hakimiyetinden ya sünni yobaz anlayıştan oluyorlar, ya da hristiyan misyonerlerin mevcut potansiyel kitlesi oluyorlar. Yani yine ailelerden başlayan bir ihmalin devamı olarak bu tablolar karşımıza çıkıyor. BerfeM 23.01.2008, 15:13 6.iş imkanı var 7.bana para topladılar ben birde buraya takıldım. hadi diğer nedenler din le ilgili vs. (doğru veya yanlış). yani gerçekten bu mantıktan yola çıkıp din değiştirebiliyorsa insanlar sistemin ezikliği gene karşımıza çıkıyor. ne diyebilirim ki. selef 23.01.2008, 15:21 Hz. İsanın dini sevgidir. İncil de şidde tile ilgili bir şey bulmak mümkün değildir. Bunun sebebi hristiyanlığın mistik pagan koklrden türeyim. Sami kokenli dinden uzaklaşmalarıdır. Bu yuzden hristiyanlık çok insani gorunup kendine çekebilir. ama unutulmamsı gerekir ki dünyadaki zulümleri yapan asıl insanlar sürekli savaş eden işkenceyi çok seven kişilerin hemen hepsi de hristiyandır. Bu yüzden fazlasıyla hümanist ve mistik bir dindir. Hristiyanlığa gecen arakdaşlarımız. Bir olan Allah fikrinden sapmadıkça yanlış pek bir şey yapmamışlardır. ehlibeyt 23.01.2008, 17:12 ya canlar inanın okudukca üzülüyorum,alevilik aliyi sevmektir,aliyi sevmek muhammedi sevmek,muhammedi sevmek allahı sevmektir.biz aleviler değilmiyiz kerbelada şah hüseyin aşkına yas tutan,o şah-ı kerbela değilmidir allah için canını veren o kanlı çöllerde.bunların hepsi müslümanlığın içinde değilmi ve bizde bunlar için yaşayıp ehlibeyt aşkını içimizde barıdıryorsak neden başka yönlere yöneliyoruz. dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.... hasan cicek 23.01.2008, 20:32 Bu verdiğiniz bilgilerden yola çıkarak tam anlamak açısından size bir kaç soru soracağım: Kitablarının adı kitab-ı mukaddes mi? Yahova şahitlerinden mi söz ediyorsanız acaba? Bunlar insanları hristiyanlığa çevirmeden önce bulmuş oldukları sistematik bir geçiş inancı, bir nevi proto-hristiyanlık denebilir. Turkiyede zihinlerini bulandırıp, cemaatlerini kattıklarının çok büyük bir kısmı alevilerden oluşuyor. İslamın katı ve yobaz anlayışından hep darbe yiyip, dışlanmış olan alevilerin bazıları kurtuluşu bunlarda arıyorlar. Fakat alevi inancının temel olarak benimsetildiği, anlayabilmiş kişilerin böyle dümenlere geleceğini sanmıyorum. Bu anlamda ailelerin çocuklarını yeterli donanımlarla yetiştirmeleri lazım. Serbest bırakırsanız, herhangi birşey anlatıp yön vermezsiniz, çeşitli vesileler doğduğunda inanç boşluğunu okuldaki din derslerinin ve çevredeki egemen sünni anlayışın hakimiyetinden ya sünni yobaz anlayıştan oluyorlar, ya da hristiyan misyonerlerin mevcut potansiyel kitlesi oluyorlar. Yani yine ailelerden başlayan bir ihmalin devamı olarak bu tablolar karşımıza çıkıyor. Selam Canca.Bende Yehova'ya inanıyorum bu dini seçenler Suni, Alevi, ve diger dinlerden olanlar Yehova'nın Şahitleri olabiliyorlar insanların özgür iradesine bağlıdır ve araştırarak bu dini kabul ediyorlar.ben şahsen mantıksal olarak bu inancı kendime daha uygun görüyorum tabiki diger inaçlara saygı duyarım. saygılar. özcan1 23.01.2008, 20:51 Selam Canca.Bende Yehova'ya inanıyorum bu dini seçenler Suni, Alevi, ve diger dinlerden olanlar Yehova'nın Şahitleri olabiliyorlar insanların özgür iradesine bağlıdır ve araştırarak bu dini kabul ediyorlar.ben şahsen mantıksal olarak bu inancı kendime daha uygun görüyorum tabiki diger inaçlara saygı duyarım. saygılar. Sevgili Hasan can jehova ilgili bildiyin bilgileri bize aktarirmisin. simdiden tesekürler AnGeNehM 23.01.2008, 21:01 benim anlamadığım neden yanlış birşey yapmış gibi tepki verir gibi bir hava olmuşmuş. Yani alevilik hoşgörü anlayışıdır. Bu kişilerin kendi tercihleridir. Hristiyanda olurlar ateitte olurlar. Saygı duymak gerekir. Yani sonuçta kendi tercihidir. özcan1 23.01.2008, 21:08 Affiniza siginarak ayni konuyu birdaha yazma gereyini duydum.Sevgili Hasan dostum Alevi olan bir insana jehovanin yürüdüyü yol ters düser.nedenmi ?bir önceki yazimi buraya kopyaliyacam müsaade varsa. Periodlar paralel olarak, Tanidik modern günümüze yansiyan papirus dokümanli kitaplari bulunan Musa,Davut,isa peygamberlerin dinleri üzerinde mezhep görüs ayriliklari olmustur. Zeuge jehova ile ne alakasi var? dememek lazim.Yakin tarihteki en son su örnek verilebilinir- Hiristiyanligi ile yakinligi olan ve (Hiristiyanligi Baska fraksyonlara Bölme amacli) Zeuge jehova mezhebinin olusumundan kücük örnek verebilirim.Anne ve Babasi eski yunanca adiyla Presbyteros Reform kilisesine mensup(Anne ve babasi yehudiliye yakin olarak bilinen Russell) 16.1.1852 yilinda Amerikada Allegheny kasabasinda dogup Annesini genc yasta kaybeden Charles Taze Russell kücük yasta iken kiliseye siginip incil felsefesini kücük yasta iken kavramaya calisip Ruhlarin ölümsüz olduguna inanir, kendini incilin misyoneri olarak calismalari sonucu iyi konusma yeteneyinin biraktigi verim, Charles Taze Russell 31.10.1916 Texas ta ölümünden 15 yil sonra yani 1931 yilinda takipcileri Zeuge jehova mezhebini saglam temellere otturtup su an bile avrupa ve baska devletlerde,ev ev dolasip ve caddelerde bedava dergi dagitip taraftar kazanmak icin calismalari vardir. bir örnek vereyim cocuklarinin ölüm pahasina olsa bile kana ihtiyaci olan taraftarlarina kan verdirmezler veya almazlar Yahova Hiristiyanlikta simdiki kutsal sayilan incil 3 - peygamberin kitaplarindan olusuyor musa,davut,isa peygamberler. tabiki bu orthodox larda deyisiyor. Hiristiyanlarin deyimiyle kitabil mukaddesin ilk bölümü olan Ahd-i Atik`te tanri icin kullanilan bir lafizdir. Yani Yehova Yehudilerin kendi Tanrilarina verdikleri ad olarak anlasilir.Yehove veya yahve yazilip söyleniyor. Elohom olarakta telefüz ediliyor. Yalniz yehova yehudi irkinin özel tanrisidir Saygilar YA ALIYEN CaNCa 23.01.2008, 22:27 Selam Canca.Bende Yehova'ya inanıyorum bu dini seçenler Suni, Alevi, ve diger dinlerden olanlar Yehova'nın Şahitleri olabiliyorlar insanların özgür iradesine bağlıdır ve araştırarak bu dini kabul ediyorlar.ben şahsen mantıksal olarak bu inancı kendime daha uygun görüyorum tabiki diger inaçlara saygı duyarım. saygılar. Selam. Sizin yehova'ya inandığınızı biliyordum. Ben daha çocuk yaşlarda iken yehova ile tanışmıştım. Tanıdıklarımın büyük bir çoğunluğu alevilikten yehova şahitliğini tercih etmiş kişilerdi ama komuta mekanizmasında başlarında genellikle bir hristiyan olur. Yehova öncelikle bağımsız bir din değil, hristiyanlıkla bağlantılı bir geçiş aşaması inanç sistemi. Sünnilik ve Alevilik'te din değiller. Alevi veya Sunni olan bir insan, aynı zamanda bir yehova olamaz. Müsadenizle sizin kimlik hanenizdeki din bölümüzde ne yazdığını öğrenebilirmiyim? İslam mı? Hristiyan mı? Yehova mı? İnsanların tabiki iradeleri özgürdür ama bazı özgür iradelere çeşitli zihin bulandırma teknikleri ile hakim olunabildiğini sanırım biliyorsunuzdur. Araştırma dediğiniz olayda kişilerin önüne konan bir yığın yehova dergilerini mi? Mesela dünyada kaç çeşit dini inanış var, insanlar teker teker hepsini araştırıpta en ideali olarak yehova'yı mı buluyor. Ya da en sıkı misyonerlik çalışmasını onlar yapıyor diye mi kişilerin bu araştırmaları arasına giriyor. Bu bir etkilenişten kabulleniştir. Tabiki bizlerde tüm inanışlara saygı duyarız ama insanlarımızı hedef kitle olarak seçmiş bir oluşuma karşında burdan insanları bilgilendirme hakkımızında olduğuna inaniyorum. Ben bir alevi olarak inancımdan memnunun, memnun olmayanlar zaten tutunabilecekleri her inanışın rüzgarı ile esebilirler. Sevgili Hasan can jehova ilgili bildiyin bilgileri bize aktarirmisin. simdiden tesekürler Hasan Çiçek daha önce açmış olduğu konularda kendi pencerilerinden Yehova'dan söz etmiş. Allah'ın İsmi Yehova. (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=27310) Hasan Çicek'in açmış olduğu konu başlıkları. (http://www.aleviforum.com/search.php?searchid=1171454&photoplog_searchinfo=1) Buradaki diğer konulardan da anlayacağınız üzere genellikle yehova şahitliği mantalitesi üzerine argümanlar sunulmuş. RaİNbow 23.01.2008, 22:49 Evet bende şahit oldum böyle bir duruma ... hatta radio maydonose'dn bir kilise davetiyesi gelmişti bana...ve yanında incil hristiyanlıkla ilgili bi sürü kitapçık... ben gitmedim ama başka arkadaşlarıma da aynı davetin geldiğini öğrendim.. ve gidenlere iş imkanı sağlarız yok yurt dışına çıkmanızı sağlarız gibi vaatlerde bulunmuşlar... aralarında katılanlar olmuştu... o yüzden dikkat etmek gerek bence din istismarı yapanlara... Mavi Düş 23.01.2008, 23:04 Bangladeş'te aynı aileden 9 kişi, kendilerini trenin önüne atarak intihar etti.Polis, olayın, başkentin 130 kilometre kadar kuzeyindeki Mymensingh kasabası yakınında meydana geldiğini belirtti.Polis, bu kişilerin neden intihar ettiğinin henüz bilinmediğini bildirirken, ailenin bir süre önce Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçtiği ve bu yüzden mağdur edildiği söyleniyor. yani türkiyenin durumu bel bizlere bile bu kadar müsama göstermeyen kişiler sizce bu insanları toplumdan dışlamazmı tamam herkes hür özgür ama her şeyin bir yeri ve zamanı var bence din değiştirmek farklı amayinede hayat onların hayatı toplumdan dışlanmayı göze almışlar ne diyelim allah yollarını açık etsin. zülfikares 23.01.2008, 23:11 bizlere bile bu kadar müsama göstermeyen kişiler sizce bu insanları toplumdan dışlamazmı tamam herkes hür özgür ama her şeyin bir yeri ve zamanı var bece din değiştirmek farklı ama yinede hayat onların hayatı toplumdan dışlanmayı göze almışlar ne diyelim allah yollarını açık etsin ebru bahar özcan1 23.01.2008, 23:33 bizlere bile bu kadar müsama göstermeyen kişiler sizce bu insanları toplumdan dışlamazmı tamam herkes hür özgür ama her şeyin bir yeri ve zamanı var bece din değiştirmek farklı ama yinede hayat onların hayatı toplumdan dışlanmayı göze almışlar ne diyelim allah yollarını açık etsin ebru bahar Bende coklarina tanik oldum, ama haddim deyil onlara karismak. kandiralanlar arasinda dul insanlar ve durumlari acinacak olan insanlar seciliyor. Alevi kesimin insanlari deyildi -sunni idiler ve 5 Aile yani tam bilmiyorum ama belki 20 insan. bu tür olaylar din bilincsizliyinden kaynaklaniyor zannedersem ve O, insanlara jehova`lilar toplumunda hangi sinif insan gözüyle bakilir bilmiyorum erkut ziya 24.01.2008, 02:30 İsteyen istediğine inanır... Lakin; misyonerlik fazla abartılıyor bence, nasıl bedava İncil dağıtanlar varsa, bedava Kuran dağıtanlar da var... gurdag 24.01.2008, 09:41 başlık için özür dilerim ama yazma sebebim kimin neyi tercih ettiği değil nasıl kandırıldığı veya ne vaadlerde bulunulduğu konusunda eylül83 kardeşimde çok haklı olarak yazmış ciddi bir eğitim ve tanıtma sorunumu yaşıyoruz bilmiyorum ama çevremde çok tanıdığım ve çok arkadaşınım seçimi bu yolda oldu bu arkadaşların çoğunluğunun alevi olması üzdü beni paylaşmak istedim ha bu asla bir istatistik ve itham değildir. bana kızmayın küserim ağlarım yalnızca paylaşmak istedim cünki ben üzüldüm Biz insanları apayrı sevdik ne isa taptık nede musaya bizim allahımız kitabımız bir ehlibeyt sevgimiz herkesten öte bence o insanlara Alevi demek bile hata çünkü düşkün onlar yolumuzdan ayrılmışlar GİDENE KAL GELENE DE GİT DEMEK dergahımızda yoktur sevgilerimle. hasan cicek 26.01.2008, 22:40 Bende coklarina tanik oldum, ama haddim deyil onlara karismak. kandiralanlar arasinda dul insanlar ve durumlari acinacak olan insanlar seciliyor. Alevi kesimin insanlari deyildi -sunni idiler ve 5 Aile yani tam bilmiyorum ama belki 20 insan. bu tür olaylar din bilincsizliyinden kaynaklaniyor zannedersem ve O, insanlara jehova`lilar toplumunda hangi sinif insan gözüyle bakilir bilmiyorum Selam özcan1.Yehova'nın şahıtleri içerisinde ayrımcılık yoktur her milletten,her Dilden Irktan olmalarına regmen yınde her yerde eşittirler dünyada 7 miliyona yakın kardeş sevgisi olan bir ayle gibdirler.İncil şöyle diyor.Tanrı'yı seviyorum deyıp de kardeşınden nefret eden yalancıdır Çünkü gördügü kardeşini sevmeyen görmedigi Tanrı'yı seviyor olamaz (1 Yuhanna 4:20) Kardeşini seven biri.Bir insanın konumu ne olursa olsun her kes kardeştir ayrımcılık olmamalıdır olamazda. sagılar özcan1 26.01.2008, 23:30 Selam özcan1.Yehova'nın şahıtleri içerisinde ayrımcılık yoktur her milletten,her Dilden Irktan olmalarına regmen yınde her yerde eşittirler dünyada 7 miliyona yakın kardeş sevgisi olan bir ayle gibdirler.İncil şöyle diyor.Tanrı'yı seviyorum deyıp de kardeşınden nefret eden yalancıdır Çünkü gördügü kardeşini sevmeyen görmedigi Tanrı'yı seviyor olamaz (1 Yuhanna 4:20) Kardeşini seven biri.Bir insanın konumu ne olursa olsun her kes kardeştir ayrımcılık olmamalıdır olamazda. sagılar 1 yuhanna 4:20 yazan yehovanin adamlari deyil. 2000 yil önce isa mesihin yandasi ve yoldasi yohannes Hz isa carmiha gerildikten 30 yil sonra incile aktarmistir. ben sana yardimci olayim ben daha oncede yazmistim yehovanin anlamini genede yazayim. Yehova Yehudilerin kendi Tanrilarina verdikleri ad olarak anlasilir.Yehove veya yahve yazilip söyleniyor. Elohom olarakta telefüz ediliyor. Yalniz yehova yehudi irkinin özel tanrisidir artik bir seye karar vermen lazim. yehovalilari tarihi ise.Anne ve Babasi eski yunanca adiyla Presbyteros Reform kilisesine mensup(Anne ve babasi yehudiliye yakin olarak bilinen Russell) 16.1.1852 yilinda Amerikada Allegheny kasabasinda dogup Annesini genc yasta kaybeden Charles Taze Russell kücük yasta iken kiliseye siginip incil felsefesini kücük yasta iken kavramaya calisip Ruhlarin ölümsüz olduguna inanir, kendini incilin misyoneri olarak calismalari sonucu iyi konusma yeteneyinin biraktigi verim, Charles Taze Russell 31.10.1916 Texas ta ölümünden 15 yil sonra yani 1931 yilinda takipcileri Zeuge jehova mezhebini kurmuslardir. bak sevgili dostum ben üniversitede ders veriyorum ve bu konuyu ben Alevi oldugum halde senden daha iyi biliyorum. yol yakin iken vaz gec, sonra aralarindan kopamassin. bütün din ve mezheplerde insanlar kardestir. sana kolay gelsin sayin cicek Biz Aleviler herkesi seviyor ve ayirim yapmayiz Kuzey Egeli 27.01.2008, 00:02 Konu ne anlayamadım.Bütün inançlara saygımız var.Yeterki birbirine baskı yapmasın. özcan1 27.01.2008, 00:22 Konu ne anlayamadım.Bütün inançlara saygımız var.Yeterki birbirine baskı yapmasın. sayin hasan cicek vatandasimiz yehovalari ne oldugunu bilmeden onlara övgüler yagdiriyor, sanki hiristiyanlik dinini yehovalar yaymislar gibi, aslinda kandiriliyor farkinda deyil. hasan cicek 27.01.2008, 01:14 1[SIZE="3"] Yehova Yehudilerin kendi Tanrilarina verdikleri ad olarak anlasilir.Yehove veya yahve yazilip söyleniyor. Elohom olarakta telefüz ediliyor. Yalniz yehova yehudi irkinin özel tanrisidir Selam sayın Özcan1: Yahudilerin kendi tanrılarına verdikleri ad olarak anlaşılır yazıyorsunuz.tabiki sizin görüşünüze saygı duyarım.Yanlız şunu belirtmek isterim Mukaddes kitab Tanrı'nın sözü olduğuna inanıyorum Tanrı kendi ismini Musa Peygambere aracılğıyla kendisi bildiriyorÇıkış 3:13 Ve Musa Allaha dedi: İşte, ben İsrail oğullarına geldiğim zaman, onlara: Atalarınızın Allahı beni size gönderdi, dersem, ve onlar bana: Onun ismi nedir? derlerse, onlara ne diyeyim? 3:14 Ve Allah Musaya dedi: Ben, BEN OLANIM; ve dedi: İsrail oğullarına böyle diyeceksin: Beni size BEN İM gönderdi 3:15 Ve yine Allah Musaya dedi: İsrail oğullarına böyle diyeceksin: Atalarınızın Allahı, İbrahimin Allahı, İshakın Allahı, Yakubun Allahı Yehova beni size gönderdi; ebediyen ismim bu, ve devirden devre anılmam budur. Yehova ismi Mukaddes kitapta 700 kez geçer ama nedense Yehova ismini hiçbir din kulanmıyorlar sadece Yehova'nın Şahitleri dünyanın her yerinde Yehova ismini yüceltiyorlar.Yahudilerin ülkesinde bu isimle vaaz edenleri yasakladılar onlar Yehova'nın şahitlerini pek istemezler bunu belirtmek istedim. Yehova ismi kendi seçmiştir bu çok anlamlı bir isimdir Yehova asıl anlamı ''O, Olmasını Sağlar'' dır Gerçekten O, her şeyı yoktan var etmiştir İşaya 42:8 Ben Yehovayım, ismim odur; ve izzetimi bir başkasına, ve hamdimi oyma putlara vermiyeceğim İşaya 43:10 RAB diyor: Siz şahitlerim, ve seçtiğim kulumsunuz, ta ki, bilip bana inanasınız ve ben o olduğumu anlıyasınız; benden önce Allah olmadı, ve benden sonra olmıyacak Evet sayın Özcan1.bende Allah'ın Şahidiyim Yehova'nın ismini taşımak bence yerindedir.ve Sizlere de saygı duyarım . özcan1 27.01.2008, 12:25 Selam sayın Özcan1: Yahudilerin kendi tanrılarına verdikleri ad olarak anlaşılır yazıyorsunuz.tabiki sizin görüşünüze saygı duyarım.Yanlız şunu belirtmek isterim Mukaddes kitab Tanrı'nın sözü olduğuna inanıyorum Tanrı kendi ismini Musa Peygambere aracılğıyla kendisi bildiriyorÇıkış 3:13 Ve Musa Allaha dedi: İşte, ben İsrail oğullarına geldiğim zaman, onlara: Atalarınızın Allahı beni size gönderdi, dersem, ve onlar bana: Onun ismi nedir? derlerse, onlara ne diyeyim? Sn cicek- Tevrat ve zeburu karistirarak hz ibrahim yaratmaya calisiyorsunuz.Hz ibrahim firavunlar zamaninda vardi. ispati ise Hz ibrahimin ismi Luxhorda piramitlerde yaziyor.bunlar teori deyil aktiv olan ve günümüze dek aksiyan bilgilerdir.inanmassaniz yehova mezhebinin kurucusu Russell i mezarindan kaldirip sorabilirsiniz.Bizler Her Din ve Mezhebe saygi duyanlardaniz. Gercek olan Hiristiyanlar ( Sonradan deyil ) bile hehovalilari kabul etmiyorlar. Ama en iyisi onlarla tartismaniz lazim veya vatikandaki papa benedik daha iyi izah edebilir.size daha önce yazdiklarimini bir daha gözden gecirmenizi rica ediyorum hepsi tam isabet Hiristiyanlik tarihinden yazilmistir. Benim adim Hidir Elimden gelen budur. iyi yarinlar diliyorum hasan cicek 27.01.2008, 17:06 Sn cicek- Tevrat ve zeburu karistirarak hz ibrahim yaratmaya calisiyorsunuz.Hz ibrahim firavunlar zamaninda vardi. ispati ise Hz ibrahimin ismi Luxhorda piramitlerde yaziyor.bunlar teori deyil aktiv olan ve günümüze dek aksiyan bilgilerdir.inanmassaniz yehova mezhebinin kurucusu Russell i mezarindan kaldirip sorabilirsiniz. Selam sayın Özcan1 :Charles Taze Russel 1870'lerin başında bazı arkadaşları diger dinsel gruplardan ayrı olarak Mesih'in dönüşü hakkında Mukaddes Kitabı tam bir şekilde araştırmaya başladılar başka birçok temel ögretiler hakında da Mukaddes Kitabın (Tevrat Zebur İncil) Bu çağdaş zamandaki Yehova'nın Şahitlerinin faaliyetinin başlangıcı oldu. Bu grup üçlük ögretisinin Mukaddes kitaba uymadığnı bunun yerine Yehova'nın yegane Kadirmutlak Tanrı ve Yaratıcı olduğunu İsa Mesih'in O,nun ilk yaratıldığı ve yegane tevlit edilmiş oğlu olduğunu ve mukaddes ruhun bir sahış olmayıp daha ziyade Tanrı'nın görünmez faal kuveti olduğunu anladılar.Onlar canın ölümsüz olmayıp ölümlü olduğunu ve tövbe etmeyen günahkarların çarptırılacaklaı cezanın ebedi ateş (cehennem) degil ebedi yok edilme olduğunu da anladılar. İsan'nın insanlık için hayatını bir fidye olarak vermesi Mukaddes kitabın bir temel ögretisi olarak kabul edildi.ve Kader,Alın yazısı,Ecelin Mukaddes kitabın ögretileri olmadığını ve Mukaddes Kitabın söyledikleriyle Hıristiyan aleminin uyguladığı din arasındaki çelişkiyı fark etiler.Rusel ve arkadaşları bu yüzden kilese din adamları tarafında çok baskı gördüler Örnegin noel kutlamalar Mukaddes kitapla alakası yoktur . Evet sayın Özcan1 Yehova'nın şahitleri Mukaddes Kitabda ne yazıyorsa ona inanırlar ve kabul ederler Saygılar özcan1 02.02.2008, 23:35 Selam sayın Özcan1 :Charles Taze Russel 1870'lerin başında bazı arkadaşları diger dinsel gruplardan ayrı olarak Mesih'in dönüşü hakkında Mukaddes Kitabı tam bir şekilde araştırmaya başladılar başka birçok temel ögretiler hakında da Mukaddes Kitabın (Tevrat Zebur İncil) Bu çağdaş zamandaki Yehova'nın Şahitlerinin faaliyetinin başlangıcı oldu. Bu grup üçlük ögretisinin Mukaddes kitaba uymadığnı bunun yerine Yehova'nın yegane Kadirmutlak Tanrı ve Yaratıcı olduğunu İsa Mesih'in O,nun ilk yaratıldığı ve yegane tevlit edilmiş oğlu olduğunu ve mukaddes ruhun bir sahış olmayıp daha ziyade Tanrı'nın görünmez faal kuveti olduğunu anladılar.Onlar canın ölümsüz olmayıp ölümlü olduğunu ve tövbe etmeyen günahkarların çarptırılacaklaı cezanın ebedi ateş (cehennem) degil ebedi yok edilme olduğunu da anladılar. İsan'nın insanlık için hayatını bir fidye olarak vermesi Mukaddes kitabın bir temel ögretisi olarak kabul edildi.ve Kader,Alın yazısı,Ecelin Mukaddes kitabın ögretileri olmadığını ve Mukaddes Kitabın söyledikleriyle Hıristiyan aleminin uyguladığı din arasındaki çelişkiyı fark etiler.Rusel ve arkadaşları bu yüzden kilese din adamları tarafında çok baskı gördüler Örnegin noel kutlamalar Mukaddes kitapla alakası yoktur . Evet sayın Özcan1 Yehova'nın şahitleri Mukaddes Kitabda ne yazıyorsa ona inanırlar ve kabul ederler Saygılar Sayin Hasan Cicek. ben sahsen saygi duyuyorum senin inancina beni lutfen yanlis anlama. Ben yalniz yehova mezhebinin idolojisini Russell in büyük faktörü oldugunu yazdim. Ben Alevi oldugum halde Heidelberg üniversitesinde 1980 yilinda okudugum zamanlar Russell ile ilgili kitap okumustum ve iceriyi kötü deyildi. http://tr.wikipedia.org/wiki/Yehova%27n%C4%B1n_%C5%9Eahitleri istersen göz at tavsiye ederim. senin inancina saygi duyuyorum. hasan cicek 03.02.2008, 00:41 Selam sayin Özcan1.Evet sizi şimdi daha iyı anlıyorum güzel açık fikrleriniz için teşekürleririmi sunuyorum hayatınızda başarılar diliyorum. Sagılarımle.H.çiçek |