Orijinalini görmek için tıklayınız : Urfa'da Alevi köyleri
selam canlar, kısas halk kültüründen sizlere atasözü bilmece hayır duları ve beddualar aktaracam.
ATASÖZLERİMİZ
Öğünme çörtük, senide gördük.
Arsız neden arlanır, çulda giyse sallanır.
Dost yüzünden, düşman gözünden bellidir.
Gök gürlemese kul Allah Allah demez.
Hiç ölmeyecek kimin(gibi) çalış, yarın ölecekmiş kimin(gibi) ibadet et.
İtirme para, düşersen dara.
Körpe kuzu közdeken bellidir.
Kuştan korkan darı ekmez, ektiyse de hayrını görmez
Yetimi keyiren(kayırmak) çok olur, köneği giydiren yok olur.
Yahşi yiğit yareninden belli olur..
BİLMECELERİMİZ
Bir kuşum var, kahverengi ,çardakta çalar çengi,okusun, derdinden ne diyelim ne dengi. (Ev saati)
Dağdan gelir dağ gibi, kolları budak gibi, eğilir su içmeye, bağırır oğlak gibi. (Gök gürmesi)
Küçük mezer düniy gezer. (Postal, Ayakkabı)
Yer altında demir zike. (Havuç)
BEDDUALAR
Ölmiyesen, elaleme örnek olasan.
Seni bir solukluk dert tuta.
HAYIR DUALARI
Allah mırazıyı vere.
Allah, işiyi gücüyü rast getire
Allah, biriziyi(Birinizi)bing(Bin) ede..........
urfada yaklasik 10 000 nüfuslu alevi kökenli can vardir selamlar ben urfa kisas tan ibrahim özel...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
meraba dost ben almanya augsburgdan ibrahim özel aslen urfa kisas köyündenim kisas aleviligi ve cemle ilgili sorusu olan varsa cevaplaya bilirim askile hüüüü dost...
İbrahim merhaba.
Hoş geldin Forum'a.
Ama Tanışma yeri burası değil.
"Tanışalım Kaynaşalım" adlı başka bir başlık var. İstersen önce ordan başla da, herkes bilsin.
Beni hatırladın mı? Suat Akoğlu'yum ben.
Didem teşekkürler bu çalışman için.
Daha önce soracaktım ama unutmuş olmalıyım; sen Kısas'lı mısın? Kimlerdensin?
Saygı ile.
alevi_murat24 02.10.2006, 01:42 ben urfadaki alevi köylerinin oldugunu askerdeki urfa birecikli bir arkadaşım anlatmıştı urfadada aleviler var. benim hoşuma gitmişti
Selam Urfalı evet kısaslıyım benim dedem aşık halit aşan.:ilgili:
Selam Urfalı evet kısaslıyım benim dedem aşık halit aşan.:ilgili:
Merhaba Didem.
Memnun oldum. Beni tanımazsın sen, yaşça senden büyüğüm ben. Sen doğmadan ben Urfa'dan ayrılmıştım yani:yamukgul:
Ancak, bayram tatili nedeniyle de Urfa'ya ve köyümüze gelmeyi de düşünüyorum. En azından, babamın mezarı orda olduğundan bir ziyarete geleceğim. (Seyyitler mezarlığında babamın adı Alirıza Akoğlu'dur. Başçavuş Alirıza olarak bilirler sizinkiler.
Eğer sen de orda olursan bayramın ilk günleri beni ararsan tanışırız 0532 314 63 69 telefonum. Köyedki Okulda görevli, Sabri beyle de görüşüp tanışma durumum var, tanırsan onu eğer bilgin olsun istedim.
Saygılarımla
Merhaba Didem.
Memnun oldum. Beni tanımazsın sen, yaşça senden büyüğüm ben. Sen doğmadan ben Urfa'dan ayrılmıştım yani:yamukgul:
Ancak, bayram tatili nedeniyle de Urfa'ya ve köyümüze gelmeyi de düşünüyorum. En azından, babamın mezarı orda olduğundan bir ziyarete geleceğim. (Seyyitler mezarlığında babamın adı Alirıza Akoğlu'dur. Başçavuş Alirıza olarak bilirler sizinkiler.
Eğer sen de orda olursan bayramın ilk günleri beni ararsan tanışırız 0532 314 63 69 telefonum. Köyedki Okulda görevli, Sabri beyle de görüşüp tanışma durumum var, tanırsan onu eğer bilgin olsun istedim.
Saygılarımla
merhaba abi annem sizi tanıdı.inşallah köyde olursam sizi ararım.pınar sizin kızınızmı yeğeninizmi oluyo acaba.
pınar benim bir dönemler iyi arkadaşımdı.şuan galiba antepde evlii....
merhaba abi annem sizi tanıdı.inşallah köyde olursam sizi ararım.pınar sizin kızınızmı yeğeninizmi oluyo acaba.
pınar benim bir dönemler iyi arkadaşımdı.şuan galiba antepde evlii....
Pınar benim yeğenim.
Abimin kızıdır, dediğin gibi antepteler.
Bayram öncesi ile birlikte bir kaç gün oralardayım.
Sonra Diyarbakır Kadıköy'e bir ziyarette bulunacağım. Orayı da merak ediyorum.
Bizimkilerden dedemin babası oraya gitmiş sanırım.
Annene ve ailene selamlar
Görüşmek umudu ile, hoşçakal...
slm urfalı pınara benden selam kendinize iyi bakın..görüşmek üzere
atacan63 12.10.2006, 20:17 hüüüüüüüüüü canlar sizlere bir konu sunacağım ramazan orucu biz alevi canlarına cayızmı yoksa ? vacip bu konu da düşünceleriz neler olur .
hüüüüüüüüüü canlar sizlere bir konu sunacağım ramazan orucu biz alevi canlarına cayızmı yoksa ? vacip bu konu da düşünceleriz neler olur .
Atacan, moderarörler görmeden:sas bu konuyu başka yerde aç.
Ya da yeni bir konu başlığı aç.
Ya da, zaten var olan benzer konuların olduğunu bil ki, orada tartışmaya devam et.
Saygıalrımla
canlar selam hareketlenelim.bu ne ya sanki biri ölmüş bekliyoz.(allah korusun)
Saygılar.
http://didemasan_63.sitemynet.com
evet bencede baya uzun zamandır kimse bişey yazmıyor. Bu konuda Urfalı abimizden bişiler yazmasını bekliyoruz:)
evet bencede baya uzun zamandır kimse bişey yazmıyor. Bu konuda Urfalı abimizden bişiler yazmasını bekliyoruz:)
Hüseyin kardeşim haklısın.
Didem kardeşim sen de haklısın.
Yakında görüşmek üzere.
Tutmadığım orucun telaşı çevremi sardı; bayram varmış...
mustojen 21.10.2006, 14:13 bende okldan dolayı bişler yazamıom o yuzden kusura bakmayın nese grsrz
Cem vakfı kısas kültürel miras geliştirme projesi.kısas cem deyişleri adı altında çıkarmış olduğu cd.bu konudaki fikirleriniz kısas'a fayda olarak düşünebilsek ne gibi faydaları olmuş olabilir.
Saygılar..
canlar bu arada cd görenen saz çalan aşık halit aşan ve eşi aynur aşan ve benim(babaannem ve büyükbabamdır.)
Saygılar..
Cem vakfı kısas kültürel miras geliştirme projesi.kısas cem deyişleri adı altında çıkarmış olduğu cd.bu konudaki fikirleriniz kısas'a fayda olarak düşünebilsek ne gibi faydaları olmuş olabilir.
Saygılar..
En azından KISAS'a ait deyişler bir arada toplandı. Kısas'ı merak eden bazı kesimlerin Kısas'ı tanımasına faydası oldu bunlar bana göre olanlar... Devamını urfalı abimden bekliyorum
didem siten güzel olmuş emeğine sağlık
didem siten güzel olmuş emeğine sağlık
ezgim arkadaş burası Urfada Alevi Köyleri topiğidir teşekür mesajını özel mesajlada yazabilirsin...
mrhb yol nerde kaldı olabilir arkadaş neden olmasın..teşekkürler ezgim.
mustojen 05.11.2006, 16:56 ezgim arkadaş burası Urfada Alevi Köyleri topiğidir teşekür mesajını özel mesajlada yazabilirsin...
hklısın yol nerde kldı desteklerim bu konuda seni
selam canlar kısastaki yeni yapılan cem evi açılışı ne zaman olcak bilgisi olan varmı.......
Saygılar
selam canlar akpınar köyü (babası) AŞİR BOZKURT olmuştur bilginize.
Didem haber verdiğin için teşekkürler.
Kaç yaşında idi, biliyor musun?
Başımız sağolsun.
Saygıyla
Başımız sağolsun.
Saygıyla
urfalı beni yanlış anladın baba olarak post işi verilmiştir,
saygılar.
Başımız sağolsun.
Saygıyla
urfalı abim AŞİR BOZKURT orda cem babası olmuştur (ölmüştür değil) yanlış okudun heralde
Yahu şu Türkçe'ye dikkat edin be kardeşim.
Ben de oğlu Bakır'la Almanya'dan yazşım nerdeyse adamı kalpten götürecektim...
Lütfen düzgün TÜRKÇE.
Lütfen düzgün TÜRKÇE.
Urfalı sen yanlış okumuşisen ben ne yapayım, hem dediğin kişiler benim birinci derece akrabalarım. aşk ile :D
saygılar.
Lütfen düzgün TÜRKÇE.
tamam urfalı abi elimizden geldiğince türkçeyi dogru kullanmaya çalışıyoruz
saygılarımla...
Kısas Belediyesi ve Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğünce 2 yıl önce hazırlanan ''Kısas Beldesinde Örtü Altı Sebzecilik Projesi'', AB GAP Kırsal Kalkınma Projesine sunuldu.
Yapılan değerlendirme sonunda kabul edilen proje için Kısas Belediyesi, beldede yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan 10 kadın çiftçiyi belirledi. AB tarafından hibe edilen 125 bin Avro ile bu kadınlar için beldede 10 ayrı sera kuruldu.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Kısas'ta görevlendirilen Tarım Danışmanı Şükrü Yahlizade ise çiftçi kadınlara 2 aydan bu yana, sera ortamında sebze yetiştiriciliği konusunda eğitim verdi. Uzun yıllar başkalarının tarlasında tarım işçiliği yapan kadınlar, ilk kez kendilerine ait serada modern tarım tekniklerini kullanarak, sebze yetiştirdi. Aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşayan kadınların seralarda ürettiği sebzeler, Şanlıurfa pazarlarında satılmaya başlandı.
Beldede seracılık yapan 10 kadından biri olan Menekşe Kondu, kendi imkanlarıyla para kazanmaya başladığı için mutlu olduğunu söyledi.
Bu yıl serasında salatalık üretimi yaptığını ifade eden Kondu, kazandığı parayla çocuklarının geçimini sağladığını kaydetti.
Hatice Demir ise projenin hayata geçirilmesiyle yaşamlarının değiştiğini belirterek, imkan verilmesi durumunda kadınların neler yapabileceğini ortaya koyduklarını söyledi
ALINTIDIR.
Urfalı sen yanlış okumuşisen ben ne yapayım, hem dediğin kişiler benim birinci derece akrabalarım. aşk ile :D
saygılar.
Didem,
neyi yanlış okuyayım.
selam canlar akpınar köyü (babası) AŞİR BOZKURT olmuştur bilginize.
Şimdi bu cümlede, sesli harflerdeki, noktaların İngilizce de olmadığını, bu sitenin de Türkçe tabanlı bir site olmadığını bilmek durumundasın. OLMUŞTUR. kelimseine nokta koy, ÖLMÜŞTÜR olmaz mı? Üstelik vurgu yapmak için de cümlenin sonuna koymuşsun; önemli bir haber olarak.
Ölüm ilanı gibi olmuş yani: Akpınar köyü babası ölmüştür. diye anlamamak için Aşir abi'yi karşımda görmem gerek sadece.
Hani bir de, benim bir azn önce oaralara gidip, bu insanalrı kameraya çekip konuşturup bildiklerini kayıt altına almakta gecikmiş olduğumu düşündüğümü de düşünsene. Ben ne yapayım yani?
Neyse,sağol yine de.
Hüseyin, hele sen sus!
Sen daha çok dikkat et Türkçe'ye.
Hoşçakalın.
evet didem bu seracılık projesinin geliştirilmesi iyi oldu. en azından çiftçi kadınlar kendi seralarında çalışmaya başladı. en son gördüğüm zaman üretimde iyiydi böyle projelerin devamı gelir inşallah..
bu arada eklediğin fotografta bizim akrabaları gördüm duygulandım bir an:(
Haketen bizim köyün kadınları bambaşkaya hepsi birer çavuş gibi ellerinden herşey geliyo görüpte duygulanmamak mümkün değil.Hepsi öpülesi ellere sahipler vallah.
Alevimen 10.11.2006, 01:32 GENÇ YETENEKLER
SULTAN ŞAHAN (Sırrın) :
SERDAR HAKLI (Sırrın) : Sırın Cem Evinde Zakir olarak yetişmekte.
MURAT GÜLEÇ (Kısas): Kaval çalıyor
TİMURTAŞ GÜLEÇ( Kısas) : Bağlama çalıyor.
CEMAL GÜLEÇ (Kısas): Bağlama çalıyor. Güzel sanatlar lisesi mezunu.
HAYDAR ACET (Kısas): Bağlama çalıyor.
ORHAN BOZKURT ( Şanlıurfa ): Bağlaması güçlü bir kaset yapmış.
ERDAL MERDAN(Sırrın) : Bağlama çalıyor. Kaset hazırlığı içerisinde.
İSMAİL DOĞAR (Kısas): Yöresinin ve diğer yöre türkülerini seslendiriyor.
İBRAHİM DEMİR (Kısas): Bağlama ve piyano çalıyor. Güzel Sanatlar Lisesi Mezunu.
ALİ YILMAZ (Şanlıurfa) : Bağlaması güçlü olan Ali Yılmaz Edebiyat Öğretmeni.
Konuyla ilgili email geldi:
Sayın Yetkili
Sitenizdeki forumlarda GENÇ YETENEKLER başlığı altında adı geçen ERDAL MERDAN a ulaşmak istiyoruz.Yardımcı olursanız seviniriz.
ESEN MÜZİK
0 212 5129900
0 532 3227257
MURAT GÜLEÇ (Kısas): Kaval çalıyor
benim tanıdığım sadece bunlar ama ERDAL MERDAN'ın telini bulmaya çalışırım en geç 2 gün içinde haber veririm
Alevimen 10.11.2006, 01:48 MURAT GÜLEÇ (Kısas): Kaval çalıyor
benim tanıdığım sadece bunlar ama ERDAL MERDAN'ın telini bulmaya çalışırım en geç 2 gün içinde haber veririm
Esen Müzikde Oktay beye yönelmesini rica edersen memnun kalırım veya bana numarasını özel mesajla yolla esen müziğe iletirim.
Esen Müzikde Oktay beye yönelmesini rica edersen memnun kalırım veya bana numarasını özel mesajla yolla esen müziğe iletirim.
tamam abi ben mail attım köyden yarın haber gelir sanırım numarayı bulursam ben dediğin yere iletirim.
Erdal MERDAN'a ulaşamamışlar üzgünüm
yol nerde kaldı erdal merdan sırrında ikamet ediyor.orda bir akrabasından bulman mümkün olabilir.
Biliyorum da ben şu an Urfada olmadığım için halledemiyorum haber gönderdim onlarda ulaşamamışlar yinede bakalım belki ilerdeki günlerde bulabilirim
Selam canlar herkesi yürekten selamlıyorum,
Açılış.ibraim müsri açılış
Kısasta 1 ARALIK'ta cem evi açılışı var,(Gündüz)
Akşamsı D.s.İ de türkü gecesi olacak tüm canlara duyrulur....
Sanatçılar
Dertli divani
Berrin sulari
Garip kamil
Ali ekber eren
Konuşmacı olarak
VELİYETTİN ULUSOY
Herkes davetlidir.
D.s.i konferans salonunda türkü gecesi için biletleri benden ve kısastan temin edebilirsiniz.
Saygılar.......
ayy keşke gidebilseydim diyarbakırda olsaydım hem kısasla baglantımız olmuş zamanında
urfada yaklasik 10 000 nüfuslu alevi kökenli can vardir selamlar ben urfa kisas tan ibrahim özel...
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
meraba dost ben almanya augsburgdan ibrahim özel aslen urfa kisas köyündenim kisas aleviligi ve cemle ilgili sorusu olan varsa cevaplaya bilirim askile hüüüü dost...
İbrahim kardeş merhaba.
Ali hoca neyin olur?
Bir de yanlış anımsamıyorsam eğer Musa abi vardı, kardeşi idi galiba.
Onlar benim akrabamdır. Benim adım Suat Akoğlu. Ben de Kısas'lıyım.
Saygılarımla
demek 1 aralikta cem evi aciliyor. bu cok güzel ama merak ettigim sey 5000 nüfuslu kisasta ceme gidecek kac kisi olacak...
Güzel kardeşim kendi adına yazma istersen:p Kısasta ve urfada yaşayan canlarımız cem evi açılısına muhakkakki gelecektir.Gelmeyen! yolunu bilmeyenlerdir:uhhm: Uzun yıllardır kısas halkı böyle bir birlik ve beraberliği beklerken sen kalmış (Kaç kişi olcak diyosun) yani o havayı tenefüs etmek herkeze nasip olmaz...........:komik :komik :komik
Saygılar.....
Didem kardeşim haklısın. Önemli ve gönül okşayıcı bir durum bu.
Ancak, sen de İbrahim gibi yaklaşmışsın biraz; "Gelmeyen! yolunu bilmeyenlerdir"
Böyle keskin çıkışları ikiniz de yapmayın lütfen.
Hani zaten "kaç kişi" kalmışız diyorsunuz ya. Bırakın bari bu bir kaç kişi bir birini kırmasın. Zaman birlik zamanıdır.
Hadi kalın sağlıcakla...
Not: Açılışa gelemezsem eğer, TEV'den çelenk göndereceğim.
Didem kardeşim haklısın. Önemli ve gönül okşayıcı bir durum bu.
Ancak, sen de İbrahim gibi yaklaşmışsın biraz; "Gelmeyen! yolunu bilmeyenlerdir"
Böyle keskin çıkışları ikiniz de yapmayın lütfen.
Hani zaten "kaç kişi" kalmışız diyorsunuz ya. Bırakın bari bu bir kaç kişi bir birini kırmasın. Zaman birlik zamanıdır.
Hadi kalın sağlıcakla...
Not: Açılışa gelemezsem eğer, TEV'den çelenk göndereceğim.
Merhaba Suat abi
zaman zaman Keskin çıkış lazım olduğunu düşünüyorum.Çünkü buraya yazmadan düşünmesi lazımdı.Lütfen bir KISASlı olduğunu unutmasın:olmadi
Ne demek 5000 nufuslu alevi köyünde (kaç kişi gelir)nasıl tahmin edebilir,
Sebebi varsa yazsın görelim açık oturum BUYRUN...:thumbup1:
Ayrica Didem hanim kendi adresinizdeki yaziyi düzeltin lütfen... Veli Ulusoy degil, Veliyettin Ulusoy olmali...
Konu didem63 tarafından (21.11.2006 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir..
İbrahim bey ismi düzeltdim,yukarda göründüğü gibi,yazmadan önce baksaydınız görecektiniz..:D :D
Saygılar
İbrahim kardeşim
Hayırdır! Niçin böyle dertisin?
Neler oldu,Didem'e sitemin nedir?
Akrabasınız üstelik, değil mi?
Ayrıca ben de seyyitlerdenim senin gibi. Ben de akrabanım yani.
Mete Ali, Bekçi Abuzer benim babamın amca çocuklarıdır.
Yusuf Akoğlu da öyle.
Sen ne zaman Almanya'ya gittin acaba?
Hangi şehirdesin, ne iş yaparsın?
Görüşmek üzere tekrar...
Bazı sorularımı yanıtsız bırakmış olsan da, teşekkürler.
Faaliyetlerin de ayrıca beni memnun etti. Bilesin.
Forum'a daha aktif katılabilirsen, daha da memnun olurum. Çünkü, mutlaka senin de düşüncelerin öenmli olur kanaatindeyim.
Sevgiyle kal.
İbrahim kardeşim
Hayırdır! Niçin böyle dertisin?
Neler oldu,Didem'e sitemin nedir?
Akrabasınız üstelik, değil mi?
Ayrıca ben de seyyitlerdenim senin gibi. Ben de akrabanım yani.
Mete Ali, Bekçi Abuzer benim babamın amca çocuklarıdır.
Yusuf Akoğlu da öyle.
Sen ne zaman Almanya'ya gittin acaba?
Hangi şehirdesin, ne iş yaparsın?
Görüşmek üzere tekrar...
Suat abim biz akraba olamayız onunla.....
Ama seni akraba olarak görüyorum ooo kadar uzak olsakta
saygılar abicim ellerinden öpüyorumm...:p :p
didem yaptigin cok yanlis bence beni üyelikten cikarsan eline ne gececekti bilmiyorum sevgiyle kal...
Aşk ilen; Haklısın elime ne geÇecek öyle bir çapam yok merak etme bol forumlar;:yamukgul:
Kültürümüzü bizler yani forumdaki kısas akpınar ve sırrınlı canlar aktarıyoruz, Senden bilmediklerimizi , öğrenmediklerimizi aktarman
dileğiyle...:D
Saygılar
Açık görüşün için teşekkürler ibrahim
Saygılarrrr....
Selam olsun benden urfama,
Balikli gölüne dergahina,
Topragina tasina.
Özledigim cayinin kokusuna
Akpinara, Sirrina, Kisasa,
Attar pazarina, yildiz meydanina
Sonra tütkü cafelerine...
Kilim pastanesine, Hasir pastanesine
Ticaret lisesine
Harran üniversitesine,
Atatürk barajina.
Selam olsun türkülerle inleyen cafeler
Selam olsun halay tuttugumuz köy meydanlari
Selam olsun iyi insanlara
Kötü insanlara.
Kalleslere, namuslulara, namussuzlara
Boyaci cocuklara, simitci cocuklara,
Kahvelere, bos sokaklarina...
Selam olsun bir sigarayi bölüstügüm insanlara
Urfa kalesine, harrana
Selam olsun hepinize
Selam olsun ""sana"" Selamlar olsun....
Ooo nasılda özlemiş memleketini gurbet,özlem bu olsa gerek
Selam canlar herkesi yürekten selamlıyorum,
Açılış.ibraim müsri açılış
Kısasta 1 ARALIK'ta cem evi açılışı var,(Gündüz)
Akşamsı D.s.İ de türkü gecesi olacak tüm canlara duyrulur....
Sanatçılar
Dertli divani
Berrin sulari
Garip kamil
Ali ekber eren
Konuşmacı olarak
VELİYETTİN ULUSOY
Herkes davetlidir.
D.s.i konferans salonunda türkü gecesi için biletleri benden ve kısastan temin edebilirsiniz.
Saygılar.......
Didem
Açılış 1 Aralık Cuma mı?
Yoksa 2 Aralık Cumartesi günü mü?
Urfa'daki bir dostumdan "cumartesi" açılış olacağını duydum.
Bana tam tarih verebilir misin lütfe?
Saygı ile
Didem
Açılış 1 Aralık Cuma mı?
Yoksa 2 Aralık Cumartesi günü mü?
Urfa'daki bir dostumdan "cumartesi" açılış olacağını duydum.
Bana tam tarih verebilir misin lütfe?
Saygı ile
Abicim yanılmıyorsam 1 aralık cuma günü
çünkü bana verilen bilgi o şekilde perşembe gecesi veliyettin ulusoy kısasda olacak ve cem yapılacak diye bir bilgi aldım..
Haklısın ibrahim tşk ederim söylediğin için.Uzun zamandır web sitemden ilgilenmiyorum ondan unutmuş olabilirim,
Saygılar
Canlar herkesi yürekten selamlıyorum..Cem evi açılışı yarın yani 2 kasım cumartesi saat 11 de açılış olacak tüm canlara duyrulur yani daha önce yanlış bilgi vermedim çünkü veliyettin ulusoy bugün akşam teşrif ettiler oyüzdendir
Saygılar
Canlar cem evi çok güzel olmuş kısas halkına yakışacak bir ibadet yeri harika olmuş.Herkesin görmesi dileğiyle..
saygılar
Cemevimiz Tüm Kısaslılara hayırlı olsun...
Yüzyıllardır baskı, sürgün, katliam ve başkaca her türlü yol kullanılarak sindirilmek istenen Alevilik, nihayet tam yok oldu denilirken yeniden doğuyor. Kim ne derse desin günümüzde Alevilik açısından tam bir rönesans yaşanıyor. Bu rönesansı engellemek artık hiç bir biçimde mümkün değildir. Ancak yine de Alevilik karşıtlarının son bir hamle ile ona kendi inançsal ve siyasal kimlikleri doğrultusunda yön verme çabalarının yaşanmakta olduğu da yadsınamaz. Biz buna "Aleviliği başkalaştırma çabaları " diyoruz. Söz konusu başkalaştırma çabalarının dayandığı en önemli savlardan biri de Aleviliğin homojen olmadığı / birden fazla Aleviliğin olduğu savıdır. Kesinlikle biliyoruz ki, son tahlilde bu çabalar da başarılı olamayacaktır. Çünkü Aleviliğin sarsılmaz kimliği kendini her çeşit yozlaşmanın olumsuz etkisinden koruma gizilgücüne / potansiyeline sahiptir. Bu gizilgüç, Aleviliğin dinamizminin de bir parçası olarak görülmelidir. Özün korunması çerçevesinde Alevi inanç ve kültürü devingenliğinin doğal sonucu olarak kendini modern ve kentsel koşullara uyarlamaktadır.
Bilindiği üzere Aleviliği başkalaştırma çabaları ana hatlarıyla şu şekilde belirmektedir:
Alevilik İslam dışıdır; ayrı bir dindir. Zerdüştiliğin yada Yezidiliğin bir türevi olup Kürt etnisitesinin historik dinidir.
Alevilik Şiiliğin bir koludur.Alevilik İslami bir kültürdür. Aleviler aslında Sünnidir. Beş Vakit Namaz, Ramazan Orucu, Kabe’ye hac vb. Sünni ritüeller Aleviliğin de ritüelleridir.
Meraba arkadaslar...
Sizden hepimizi ilgilendiren, hatta yurtdisinda yasayan alevi canlarimizi daha yakindan ilgilendiren bi konu hakinda görüslerinizi almak istiyorum.
Son aylarda Avrupa Alevi derneklerinde sikca tartisilan bir konudur bu. Yazilan haberlerde Anadolu Aleviligi müslümanliktan ziyade kendi kültürüne bagli kendi inanc ritualleriyle ibadetiyle kendine özgün farkli bir inanc olarak gösterilmistir. Sizce Kitabimiz Kur`an midir? Aradigimiz Kabe, Hacc midir? Yoksa Insan midir?Haci-Bektasi Veli`ninde dedigi bibi "Her ne ararsan ara Kendinde ara" dememis midir? Insan Kainatin aynasi degil midir? Üc Can bir Cem degil midir? Biz kadinlarimizi okutmuyor muyuz? Muharrem ayinda sadece biz yas tutmuyor muyuz? Neyse akadaslar amacim bunu sizinle paylasmakti, cünkü Almanyada yasayan biri olarak Türkiye`deki alevilerinde fikirlerini ögrenmek istedim. Bana kisaca görüslerinizi yazarsaniz sevinirim.
Tesekkürler...
aytül kardeşim keşke konuyu Soru - Yanıt (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=21) topiğine açsaydın burası Urfada Alevi Köyleri Topiğidir bu tür konular diğer topiklerde konuşulmalıdır...
saygılarımla...
Görüsleriniz icin tesekkürler arkadaslar. Buarada soru- cevap kismini bilmiyordum. söyledigin icin sagol, sadece paylasmak istedim...
bu sayfada soru sorulmazsa nasil bir sohbet icerir acaba. Yani bilmek istedigim neler konusulur. Tartismalar icin de baska bir sayfa mi mevcuttur?
Tesekkürler...
...:yawn:
Sevgili aytül ilk mesajında bilmiyordum dedin. 2. mesajında ise burda konuşulmazsa nerde konuşulur diyosun. 3. mesajını bende anlamış değilim. Daha öncede belirttiğim gibi burası Urfada Alevi Köyleri Topiğidir bu topikte Urfadaki Alevi köyleri konuşulur eğer bu köylerle alakalı bi tartışma söz konusu ise burda konuşulabilir ancak konu Urfadaki Alevi Köyleri ile alakalı olmadığı için tartışma vb konular için ayrı topikler vardır örn:Soru-Yanıt (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=21) eğer forumu incelersen neyin nerede yazılacağını görürsün...
saygılarımla...
sevgili Aytül;
Bir şeyleri düşündüğünüzü,merak ettiğinizi,yanlış yada doğru birşeyleri gördüğünüzü anlıyorum...Soru sormadanda Paylaştığımız,tartıştığımız bir çok şey var..
Sorunuzua Gelince...Forumda Alevilik (http://www.aleviforum.com/forumdisplay.php?f=5)hakkında,Kuranda yeri,islamda yeri,anadolu öğretisinde Yeri gibi Bilgiler mevcutur...Paylaşmadan önce bir paylaşınlara göz atalım..sonra sorunuzu Yanıtlamaya, fikirleri açığa çıkaralım...
Yol_nerde_Kaldı arkadaşımızın öneriside yerinde ve sağlıklı..teşekkür ederim..
Sevgilerle..
selam canlar nerelerdesiniz yaw.Herkesin sesi soluğu kesilmiş....
evet haklısın didem kimse ortalarda yok ben hep forumdayım ama kimse bişey yazmadığı için bende yazacak konu bulamıyorum o yüzden ses soluk kesilmiş:)
mustojen 18.12.2006, 17:02 saolun iiiz siz nasılsınız sizinmemleket neresi kısas mı yok sa benim okl olduu için pek giremiom yok sa bu topikte yazım çoktur
wallah bomba gibiyiz ama köyümüz ile ilgili konuları unuttuk sanıyorum
mustojen 20.12.2006, 15:19 ben antepteyi ya gaziantep emkez anadolu lisesi sorması ayıp kimledensin?
Bende Kisasliyim. Adim ibrahim, ne kadarda layik olamasamda ve olmaya calissakta Seyitlerin soyundanim. Simdi Almanya Augsurg`da yasiyorum. Senin adin ne kardas?
İbrahim bey eğer Seyitlerdenseniz baba tarafından akrabam oluyosunuz soyadınız AYSU mu?
Ben Demirlerdenim(hilleler) Hille Hüseyin'in torunuyum adım Hüseyin
iyi arkadaşlar tanışma sefası bittimievet ibrahim istenilen olmadı cem açılışında morellerde gergindi.
Tşkler ibrahim sen hoş gelmişsinn
Yani ama dediğin gibi bazı sorunlar varmış,bide ertesi gün yani veli efendinin güneydoğu seferine çıkması biraz etkilemiş diyolar.yani urfa adıyaman antep gezmiş.urfaya pek zaman ayıramadığı duydum..
:D Tşk Ler iyiyiz seni sormalııı:D
Yarasın efendim ama burası köyümüzle ilgili topik arkadaşlar.
aşk ilen
:cursing: Neden sen neyi biliyonda saz çalıp çalmadığımı hatırlamaya çalışıyorsun..Heralde yani tek dünyada sen çalmıyorsun galiba..:p
Hüseyin69 22.12.2006, 01:05 aytül bu topicte yazdiginiz 26 mesaj
..... böyle editlemissiniz
bunlari sildim
bu bir uyaridir
biraz daha dikkatli olun
disipline ve ciddiyete önem verin
Canlar Aranizda "Birecikli" Olan Var mi ?
Kolay Gelsin
curamustafa 27.01.2007, 16:57 kısasta yeni yapılan cem evinde çalışmalarımız vardır eyerki urfalı olanlarınız varsa onlarıda bi gün bize konuk olmalarını isteriz en azından daha iyi tanımş olurlar kısası çarşamba ve cuma günleri bekleriz
Hoş geldin Mustafa.
Ben de kısaslıyım. Suat Akoğlu ismim.
Tanışmak isterim.
Saygılar...
suat abicim umarım iyisindir kısasla iligili arştırmam var kaynaklar varmış umarım başarılı olurum
suat abicim umarım iyisindir kısasla iligili arştırmam var kaynaklar varmış umarım başarılı olurum
Gülsün,
Harika bir haber verdin.
Bir şekilde bana nasıl ulaştırabilirsin acaba?
Posta ile veya internet ortamında da gönderisen sevinirim.
ya da
Teşekkürler,
Canlar Kısasla ilgili bir web sitesi açıldı Ozan İsyani açmış bu siteyi bir bakın derim... Beni yanlış anlamayın maksatım reklam yapmak değil Kısas Beldesi ile ilgili olan gelişmeleri size bildirmek.
Teşekürler Saygılarımla...
http://www.kisaslilar.com
curamustafa 15.02.2007, 16:01 sayın urfalı bende urfalıyım hatta kısastan acaba siz neresindensiniz
curamustafa 15.02.2007, 16:06 email adresimi veryim istersen
curamustafa 15.02.2007, 16:26 ulalı genç bende urfalıyım cemlere katılmak ve urfalı alevileri daha iyi tanımak istemişsin istersen seni cem evlerine götüre bilirim
Kısas Beldesi'nde su baskını... Cem Vakfı Yardımı...
http://www.urfahaber.net/pic.php?id=7749
Şanlıurfa'da dün gece başlayan yağmur, merkeze bağlı Kısas Beldesi'nde aralarında belediye binasının da bulunduğu çok sayıda ev ve işyerinde su baskınına yolaçtı. Sağanak yağış 4 bin 300 nüfuslu Kısas Beldesi'nde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağış sonrası dere yataklarının taşması nedeniyle sel sularının etkilediği beldede ilk belirlemelere göre 50 işyeri ile 100'e yakın ev su baskını nedeniyle hasar gördü.
Bu arada, Cem Vakfı tarafından yürütülen "Urfa Kısas Bölgesi Kültürel Mirası Geliştirme " projesi kapsamında sel baskınında zarar gören yurttaşlar için yardım kampanyası başlatılıyor.
Kısas Belediye Başkanı Ziya Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldede yaklaşık 100 evde su baskını yaşandığını belirtti.
Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiğini bildiren Demir, “Kendi imkanlarımız ve Sulama Birliğinin kepçeleriyle çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Öte yandan, yağış nedeniyle Viranşehir ilçesinde de sanayi sitesinde iş yerlerinin önlerinde su göletleri oluştu.
Alıntıdır...
Kısas Beldesi'nde su baskını... Cem Vakfı Yardımı...
http://www.urfahaber.net/pic.php?id=7749
Şanlıurfa'da dün gece başlayan yağmur, merkeze bağlı Kısas Beldesi'nde aralarında belediye binasının da bulunduğu çok sayıda ev ve işyerinde su baskınına yolaçtı. Sağanak yağış 4 bin 300 nüfuslu Kısas Beldesi'nde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağış sonrası dere yataklarının taşması nedeniyle sel sularının etkilediği beldede ilk belirlemelere göre 50 işyeri ile 100'e yakın ev su baskını nedeniyle hasar gördü.
Bu arada, Cem Vakfı tarafından yürütülen "Urfa Kısas Bölgesi Kültürel Mirası Geliştirme " projesi kapsamında sel baskınında zarar gören yurttaşlar için yardım kampanyası başlatılıyor.
Kısas Belediye Başkanı Ziya Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, beldede yaklaşık 100 evde su baskını yaşandığını belirtti.
Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiğini bildiren Demir, “Kendi imkanlarımız ve Sulama Birliğinin kepçeleriyle çalışmaları yapıyoruz” dedi.
Öte yandan, yağış nedeniyle Viranşehir ilçesinde de sanayi sitesinde iş yerlerinin önlerinde su göletleri oluştu.
Alıntıdır...
herkese cok gecmis olsun...
sayın urfalı bende urfalıyım hatta kısastan acaba siz neresindensiniz
Değerli dost,
Ben de Kısas'lıyım. Ama, uzun zamandır (32 senedir) İstanbul'dayım.
Belki de, msn'de yazıştık seninle!
İyi akşamlar.
mustojen 03.03.2007, 15:58 valla kısası tanıtma topiğini unttuk tanısma merasimine döndü değil mi divani :D kısası biraz tanıtsak ii olur bence
mustojen 04.03.2007, 16:57 sayın kıdemli divani dost bir kısaslı olarak ve de forumun değişmez abonesi olarak bu görevi siz üstlenmelisiniz die düşünüorum
Kısas hakkında yazılması gerekenler daha önceki sayfalarda yazılmış mustojen daha ne yazabilirim? Kısas hakkında merak edilen bişey olursa cevaplamaya çalışırım extradan yazılacak birşeyler yok.
pervinbila 24.03.2007, 21:51 merhabalar,ben de 2 yıldır urfa da yaşıyorum.tesatüf sonucu canlarla tanıştım ve urfa da canların olduğunu ve bu kültürü bu kadar güzel tanıttıklarını bilmiyordum.Hepsinin yüreğine sağlık.Yolunuz düşerse mutlaka sırrın a gelin derim.
Sn pervinbila tam olarak nerelisiniz ve Urfada bulunuş amacınız ne? Urfada Canlarımız varsa haberimiz olsun yarımcı olmaya çalışalım her türlü konuda...
ernic 45 25.03.2007, 23:42 size birsey sorcam siverekteki cepni köyü alevimidir yerelnete cepni köyü arabulda urfa da siverekte cepni köyüde cikiyor
Bu konu hakkında tam olarak bir bilgim yok ama alevi köyü olduğunu duymuştum...
Meraba Canlar Kıssaslilar Bir Şenlik Düzenliyorlarmış Öyle Duydum Doğrumu ?
Aşure Günü ve Cem Yapılacakmış Böyle Bişey Olursa Haber Edersiniz Artik :)Bende Birecikli Oldugum Için Katılmayı Düşünüyorum
Kolay Gelsin
Akay sen benim misafirim olacaksın sanırım 28 nisanda olacakmış o zaman bende Urfadayım sende davetlimsin...
Meraba arkadaslar? Aranizda gecen hafta Kisas`taki Asure Senligine katilan var mi? Nasil gectigi hakkinda bilgi edinmek isterim. Katilim nasildi? Güzel gecti mi? ASK iLE....
Ben katıldım çok güzel geçti:) Orda olmalıydınız...
alicem_kisas 04.05.2007, 09:20 İBRAHİM ORDA OLMAN LAZIM DI KEŞKE OLSAYDIN ÇOK GÜZEL GEÇTİ AMA ACISINI HACI BEKTAŞTA ÇIKARIRIZ MERAK ETME
Ben katıldım çok güzel geçti:) Orda olmalıydınız...
Gerçekten Harika Geçti Divani Beni Çok Iyi Bir Şekilde Ağırladi
Bol Bol Aşure Dağıttık Darisi Hic Yaşamayanlarin Başına
Divani :clown:
Gerçekten Harika Geçti Divani Beni Çok Iyi Bir Şekilde Ağırladi
Bol Bol Aşure Dağıttık Darisi Hic Yaşamayanlarin Başına
Divani :clown:
Sen zaten cezalısın Akay geleceğim dedin bekledim aramanı bekledim ama Ankaradaymışsın. Sağol geldiğin için bunun cezasını ödeyeceksin:cursing:
Sen zaten cezalısın Akay geleceğim dedin bekledim aramanı bekledim ama Ankaradaymışsın. Sağol geldiğin için bunun cezasını ödeyeceksin:cursing:
Özür Dilerim Patron :)
Ankaradaydım Katilamadim Napalim Hayırlısı Olsun
Cezami Diğer Cem'de Öderim :)
Hm benim Suçum yoktu :yaw2
Davetin Için Ayrıca Tşk Ederim :p
mustojen 31.05.2007, 20:45 ben de katılamk istedim ama işte fırsat bulamadım urfaya gitemeye inş öss den sora rahat rahat giderim her istediğim yere ...
Merhaba Canlar
Tİmur Ulusoy Mhp Aday Adayi OlmuŞ Hemde Tuncelİ'den Bİzİ Katlettİklerİ Yerden,bu Konuda Bİlgİsİ,gÖrÜŞÜ Veya Önerİsİ Olanlarin Dİkkatİne !
selam dün akşam trt 4 de kısas yöresindeki kaval çeşitlerini gösterdi ve dün yanın en eski kavalı kısasta bir çoban mezarında bulunmuş
selam dün akşam trt 4 de kısas yöresindeki kaval çeşitlerini gösterdi ve dün yanın en eski kavalı kısasta bir çoban mezarında bulunmuş
Keşke izleyebilseydim özledim köyümü:)
Kısasta kavalın bulunması belkide tesadüf degildir.zengin bir tarih aynı zamanda bazı yaşamların sona erip yeni yaşamların başladığı bir mekan olarak ileriki zamanlarda da mutlaka bağlama bulacaklardır.evrensel olan müziğe gönül veren kısaslılar o yüzden içlerinde sünni inançlı kısaslıları barındırmışlardır.çünkü müziği ve müzik aletlerini seven bir toplumdan zarar gelmediğini ta o dönemde göstermişler demekki;
İnsan oğlu ömür bekler,
Hür yaşasa çiftler tekler,
Dünyada bütün tüfekler,
Kırılsa kaval edilse.
Mahsuni
Tüfekleri Kaval olarak kullanan kısaslıları kutluyorum.
Kısasta kavalın bulunması belkide tesadüf degildir.zengin bir tarih aynı zamanda bazı yaşamların sona erip yeni yaşamların başladığı bir mekan olarak ileriki zamanlarda da mutlaka bağlama bulacaklardır.evrensel olan müziğe gönül veren kısaslılar o yüzden içlerinde sünni inançlı kısaslıları barındırmışlardır.çünkü müziği ve müzik aletlerini seven bir toplumdan zarar gelmediğini ta o dönemde göstermişler demekki;
İnsan oğlu ömür bekler,
Hür yaşasa çiftler tekler,
Dünyada bütün tüfekler,
Kırılsa kaval edilse.
Mahsuni
Tüfekleri Kaval olarak kullanan kısaslıları kutluyorum.
Merhaba Berdari,
Düşüncelerine katılıyorum.
Tanışmak üzere, hoşçakalın...
mrb canlar.niyahet urfaya gittim herkesin görmesi gereken manevi bir yer...
yolu düşünler mutlaka uğrasınnn..
YaŞasin BÜyÜkkadi - Kisas Dostlugu :)
bence ya urfadan alakan kalmamiş yada uzun zamandır gelmiyorsun yanlış degilsem eger 1981 de ben yetıştım abuzer dede vardı abuzer akbıyık allah rahmet eylesin o zaman urfa merkezde saklı yani gizli olarak cem yaparlardı ozamana ulaştım ondan sonrada ilk olarak urfa merkezde cem evi açıldı sene 1989 olması lazım resmi degil ama var merkezde olanların hepsi bilir bu cem evıne emegı geçenlerıde unutmamak lazım eger kısaslıysan evvela feyzullah ulusoydan dan ümmet alıpda bu cem evıni kuran babalarımız amcalarımız mesela BAL ALİ.8ali güleç9DERDE AŞİR8aşir türkmen9. HOCA HÜSEYIN8hüseyın öztük9 .HOCA MEMET8memet erdem9.ismini sayamadıgım daha niceleri wallla utandım yazdıklarına bi bilgin haberinin olmamasına üzüldüm ben 1993 kadar urfada büyüdüm daha sonra kısasa geçtık halada kısasdayım halen urfa merkezde cem evi var vede ayakta gelırsen seni bizzat götümek boyun borcum olsun aynı zamanda sırrında ve akpınar köyündede cem evi mevcutt bilginiz olsun istedim
bence ya urfadan alakan kalmamiş yada uzun zamandır gelmiyorsun yanlış degilsem eger 1981 de ben yetıştım abuzer dede vardı abuzer akbıyık allah rahmet eylesin o zaman urfa merkezde saklı yani gizli olarak cem yaparlardı ozamana ulaştım ondan sonrada ilk olarak urfa merkezde cem evi açıldı sene 1989 olması lazım resmi degil ama var merkezde olanların hepsi bilir bu cem evıne emegı geçenlerıde unutmamak lazım eger kısaslıysan evvela feyzullah ulusoydan dan ümmet alıpda bu cem evıni kuran babalarımız amcalarımız mesela BAL ALİ.8ali güleç9DERDE AŞİR8aşir türkmen9. HOCA HÜSEYIN8hüseyın öztük9 .HOCA MEMET8memet erdem9.ismini sayamadıgım daha niceleri wallla utandım yazdıklarına bi bilgin haberinin olmamasına üzüldüm ben 1993 kadar urfada büyüdüm daha sonra kısasa geçtık halada kısasdayım halen urfa merkezde cem evi var vede ayakta gelırsen seni bizzat götümek boyun borcum olsun aynı zamanda sırrında ve akpınar köyündede cem evi mevcutt bilginiz olsun istedim
Merhaba
Bunları kime yazdığın belli değil.
Belirtirsen yanıt hakkı doğar. Doğrusu da budur.
İyi geceler.
Sözünü ettiğin kişilerin bir kısmını tanıyorum.
Kimsin sen sürdemi kendini tanıtırmısın?
Değerli Kısaslı canlar,
Yakın zamanda, "Kurtuluş Savaşı'nda Urfa" konulu bir makale okudum. Paylaşmak istedim. Uzun bir yazı olduğundan kopyala yapıştır mantığı ile hareket etmek istemedim. İstek olursa, isteyen gönderebilirim.
Yazıda, dikkat edilirse eğer, bugünkü bildiğimiz aşiretelerin o günlerdeki tutumları ilgi çekici.
Saygımla.
Yazının içinden aldığım kesit şöyle:
".....Kasım ayı içerisinde Binbaşı Ali Rıza Bey, aşiretleri Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne
katmaya çalıştı. Harran’daki İmam Bakır’da Arap aşiretlerini toplayarak hepsini Imam
Bakır’ın kabri ve Kur’ân üzerine yemin ettirdi. Toplantıya Geysi aşiretinin bütün kabileleri
katıldığı halde, Siyala reisi Salih el-Abdullah katılmadı. Ve istenmesine rağmen yağma ettiği Kısas Köyü’nün eşyalarını getirmedi ve toplantıyı Fransızlara ihbar etti. Yüzbaşı Sajous’un durumu Carablus’a bildirmesi üzerine de Yarbay Depoir Urfa’ya gelerek Binbaşı Ali Rıza Bey’i karargaha davet etti. Binbaşı Ali Rıza Bey’in cevaplarından tatmin olmayan Fransız
kumandan, Ali Rıza Bey’e tutuklu olduğunu, Adana üzerinden İstanbul’a gönderileceğini
söyledi ve azledildiğini mutasarrıflığa bildirdi. Ali Rıza Bey, Taburun devri teslimi
gerekçesiyle aldığı izinden yararlanarak Siverek’e doğru firar etti. Fransızlar, bölgeye Ali
Rıza Bey’in girmesini yasakladılar. Bölgeye girmesine hoşgörülü davrananlara para ve hapis
cezası verileceğini ve kendilerine teslim edene 500 lira ödül vereceklerini bir bildiriyle
mutasarrıflığa tebliğ ettiler.
Ali Rıza Bey’in firarına büyük tepki duyan Fransızlar, Urfa halkına ve idareye karşı
davranışlarını sertleştirdiler. İlk olarak Suruç Kaymakamı Mesut Bey ve Suruç Jandarma
Kumandanlığı’na vekalet eden Onikiler’den Mülazım-ý Evvel Hüseyin Pertev Efendi’yi
tutuklatarak, Adana yoluyla İstanbul’a gönderdiler. Ardından Kürt ve Arap reislerinin
Fransızlarla görüşmelerini engellemeyi, “Fransızların savunduğu özgürlük ilkelerine aykırı
olduğu” gerekçesiyle cezalandıracaklarını mutasarrıfa bildirdiler. Ertesi gün de Fransız
işgalindeki bölgelere gidecek kişilere verilecek seyahat belgelerinin Fransızlarca vize edilmesi
mecburiyetini getirdiler.
Milli Mücâdele yanlılarına göz açtırmamayı kafasına koyan Fransız işgal komutanlığı,
Aralık ayında eşraftan dört kişinin ihbarı üzerine Binbaşı Ali Rıza Bey ile mektuplaştığı öne
sürülen Siverekli Ali Efendi’yi tutuklayarak 200 Türk altını para cezasına çarptırdılar. Bucak
aşireti mensubu Ali Efendi’nin tutuklanması, aşiretlerde rahatsızlık doğurduğundan Badıllı
aşireti reisi Sait Bey, Ali Efendi’nin tahliye edilmemesi halinde aşiretlerle Urfa’ya hücum
edileceğini bir mektupla Fransızlara bildirdi. Sait Bey’in ikinci mektubu Ali Efendi’nin
tahliyesini sağladı. Ancak Fransızlar, mülki idare üzerindeki baskılarını sürdürdüler.
Memurların yaptıkları görevlere atanmalarından Urfa Belediyesi’nin bütçesine kadar her işe
karışmaya devam ettiler........"
EREN izm 07.07.2007, 17:41 Urfa gezilecek sehirler içindedir tavsiye ederim :):)
Ben öğretmenim. Bu sene Urfa'da görev yapacağım. Daha önce hiç gelmedim buraya. Umarım ortamım iyi insanlarla dolar.
Ben öğretmenim. Bu sene Urfa'da görev yapacağım. Daha önce hiç gelmedim buraya. Umarım ortamım iyi insanlarla dolar.
Merhaba,
Öğretmenlik mesleğini seçtiğinden dolayı öncelikle kutlarım.
Urfa'da yabancılık çekmeyeceksindir; Adıyaman'dan Urfa'ya gelmiş olan pek çok insan var ki, mutlaka da karşılaşacaksındır. Çoğu iyi insandır ve çevrene dolma konusunda söz veremez kimse.
İlk kez gittiğin yerde, ilk imaj çok önemlidir ama yine de temkinli yaklaşmanda yarar var.
Nerde görev yapacaksın acaba?
Saygılarımla.
mustojen 04.09.2007, 20:16 öğretmenim hyrlı olsun inş ii yere düşersin
daha fazla bilgi için
link tıklayın:http://www.kisaslilar.com/
(aşık mestane)
Sanliurfa 07.11.2007, 11:28 S a arkadaşlar yeni kayıt yaptım alevi değilim ama onların hakkında baya şeyleri biliyorum inş guzel paylaşımlar yapacaz...
selam herkese,
Urfa'da sadece Merkez'e bagli olan Akpinar köyü mü Alevi?
Kisas belediyesi karisik olsa gerek.. çünkü seçim sonuçlarina baktim ve yarisi CHP yarisi da AKP'ye vermis oylarini...
baska Alevi köyleri var mi Urfa'da, ki eminim vardir.. yardimci olursaniz sevinirim, verdiginiz bilgilerle harita çizecem... bitirince forum'a eklicem..
simdiden sagolun canlar
selam herkese,
Kisas belediyesi karisik olsa gerek.. çünkü seçim sonuçlarina baktim ve yarisi CHP yarisi da AKP'ye vermis oylarini...
baska Alevi köyleri var mi Urfa'da, ki eminim vardir.. yardimci olursaniz sevinirim, verdiginiz bilgilerle harita çizecem... bitirince forum'a eklicem..
simdiden sagolun canlar
Aslında sadece seçim bölgesinde çıkan oylara bakmamak lazım, evet alevi olup olmadıklarının anlaşılması açısından buda eskiden büyük bir veriydi ama son seçim sonuçlarına baktığınızda bazen şaşılacak sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Ben Kısas'ın büyük bir kısmı alevi biliyorum.
Örneğin 'Urfa'da sadece Merkez'e bagli olan Akpinar köyü mü Alevi?' derken.Bu köydeki seçim sonuçlarınada baktıysanız, bu köyünde neredeyse tamamı mhp'e oy verdiğini görürsünüz. Fakat bu köyünde alevi olduğunu herkes biliyor.
Aslında sadece seçim bölgesinde çıkan oylara bakmamak lazım, evet alevi olup olmadıklarının anlaşılması açısından buda eskiden büyük bir veriydi ama son seçim sonuçlarına baktığınızda bazen şaşılacak sonuçlarla karşılaşabiliyorsunuz. Ben Kısas'ın büyük bir kısmı alevi biliyorum.
Örneğin 'Urfa'da sadece Merkez'e bagli olan Akpinar köyü mü Alevi?' derken.Bu köydeki seçim sonuçlarınada baktıysanız, bu köyünde neredeyse tamamı mhp'e oy verdiğini görürsünüz. Fakat bu köyünde alevi olduğunu herkes biliyor.
mhp mi????....... :wacko:
yaziklar olsun o zaman!!!
can baska Alevi köyü var mi Urfa'da?
mhp mi????....... :wacko:
yaziklar olsun o zaman!!!
can baska Alevi köyü var mi Urfa'da?
Akpınar dışında daha çok alevi köyleri var fakat çoğunu ismen bilmiyorum. Bu anlamda haritan konusunda urfalı forum katılımcılarının yardımı olabilir sanırım.
Sanliurfa 11.11.2007, 21:39 Arkadaşlar gerekiyorda bütün köyleri bulabilirim ama hangileri alevidir birşey diyemem... Ama yinede ilgilenecem...
Melita_Ergül 09.12.2007, 22:27 Merhabalar Urfada Akpınar ve Kısas köylerinden başka alevi köyü yoktur şanlıurfanın sırrın ve hekimdede mahallesinde yaşayanlarında çoğu aleviydi ve kısas kökenliydi ancak artık oralarda da alevi kalmadı cem kalmadı. Aleviler urfanın çeşitli semtlerine taşındılar ama hepsi kısas kökenlidir Akpınar köyünün geçmişide kısasa bağlıdır eskiden kısasta yaşayanların bazı nedenlerden dolayı oraya yerleşmesi akpınar köyünün kurulmasına sebep olmuştur.
arkadaşlar, ben hilvanda yaşıyorum.yarın kısassa gideceğim ceme katılmak için.umarım yarın kısasta cem yürütülür.bu konuda bilgisi olan varmı?
selamdostlar ben pervinin amıcasıyım erzurum aşkale taşlıçayırköyündenim
geveze gazete 01.03.2008, 09:07 B:)enim güzel köyüm kısas herkese burdan selam yolluyorum
urfada alevilerin olduğunu bilmiyodum..sanırım bazı aşiretler var alevi olan..tam bir bilgim yok ama hartavi aşireti alevimidir..bilen varsa diye sorrdum
murat222 01.03.2008, 17:01 selam herkese,
simdiden sagolun canlar
kısas belediyesinin %80 i alevi %20 si sünnidir..
my_emrah 04.09.2008, 22:35 Delikanlı
İlk Alevi köyü Sırrındaki ise, Kısas'ın geçmiinden biraz söz edeyim.
Bir arkadaşımda "Kıssas değil, Kısas" olarak düzeltmiş. O'na da cevap olmuş olur.
Doğru şimdiki adı Kısas, ama Abbasiler dönemindeki adı, bir ermeni yazarın kitabında okumuştum ki O da zaten Urfalıdır. (Adı Urfalı Mateos) o dönemdeki adı Kısaus'dur.
Bu da gösterir ki, Kısas'ın geçmişi en az 1000 yıldır. Kim bilir belki de daha eskidir.
Ve sanırım, tarihsel geçmiş de gösterir ki, Suriye veya Irak Selçuklularının Anadolu'ya girişlerinden sonra Türkmenlerin yerleşmesiyle oluşmuş bir köydür.
Bu döneme aynı zamanda Anadolu Beylikleri dönemi denir.
Saygılarımla
kardeşim ne alaka, o zamanki kısausmu cisausmuyla kısasın alakası ne saçmalama.
kısas ismini o beldiyeye veren kişiyi bile tanıyorum bilip bilmeden maydonoz olmayın rica ediyorum.
bilginiz varsa konusalım...
saygılarımla..
kardeşim ne alaka, o zamanki kısausmu cisausmuyla kısasın alakası ne saçmalama.
kısas ismini o beldiyeye veren kişiyi bile tanıyorum bilip bilmeden maydonoz olmayın rica ediyorum.
bilginiz varsa konusalım...
saygılarımla..
Delikanlı,
benim bilip bilmediğimi değil, tarih kitaplarından bihaber olduğunu bilmemem için bir neden yok.
yazımda da belrittiğim gibi, kitabın yazarı MATEOS dur ve Urfalı'dır ve 1000 yıl önce bu ad geçmiştir.
Kısas'a adını verdiğini söylediğin kişi seni kazıklamış yalan bilgilerle.
İyi günler dileği ile.
Değerli Kısaslı canlar
28 Eylül pazar ile 5 Ekim arası Urfa'da olacağım. Urfa (Kısas), Diyarbakır (Kadıköy), Adıyaman (Gölbaşı) civarında da gezilerim olacak. Dostları göreceğim.
Görüşme olanağımız olacak dostlara duyurmak istedim.
0532 314 63 69
Saygılarımla.
|