Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyanin En Zehirli Hayvani

ciGlik
25.01.2008, 22:27
Phyllobates terribilis (golden poison frog)
Neredeyse bütün vücudu zehirle kaplı. Ellediğiniz anda üzerindeki 400 ayrı alkali zehir vücudunuza yayılıyor. Felç geçirebiliyorsunuz. Yanlışlıkla yutarsanız ya da zehir kana karışırsa ölüm 1 dakikadan daha kısa sürede geliyor. Bir tane kurbağanın vücudundaki zehirle 30.000 fare ya da 150 insan ölebilir.

bakalım nasılmış bu yaratık , neye benziyormuş ?

http://img222.imageshack.us/img222/9591/largekk3.jpg

Görünüm olarak sevimli bile diyebiliriz sanirim:biggrin:

babannedemiyeli
25.01.2008, 22:39
ama yalnış bilmiyorsam dünyanın en zehirli hayvanı insandı
çok rica edeceğim önceliği kimseye kaptımayız

Rüzgar.Aras
25.01.2008, 22:59
Teşekkürler paylaştığın için.Bari coğrafik olarak nerelerde bulunurlar onuda yazsaydın.Gitmezdik hiç değilse :) Korktum ben bu hayvandan.İsmi bile bir garip Frog frog :lol: Vay be bir kurbağanın bir insanı öldürebileceği aklıma gelmezdi.Bu heyvan bu kadar mikrobu,zehiri nerden alıyor acaba,çokmu arıyor.Bunlarda akraba evliliği var sanırım.Ondan kaynaklanıyor olabilir mi.......:D

Beşiktaşli58
25.01.2008, 23:15
Bu Golden Frog denen hayvan (tercüme edildiginde; Altin Kurbaga) derisinde toksinler üretiyormus. 0.001 gram toksini 1 insani öldürecek kadar zehirlimis. Düsünsenize, 1 grami neler neler yapar... :whistling

Genelde Kolombiya taraflarinda bulunuyormus. Korkacak birsey yok aslinda ama dünya küçük elbette. :001_tongu

aspava
25.01.2008, 23:16
http://img222.imageshack.us/img222/9591/largekk3.jpg

amanda hanimişte hanimişş pektee şekerr şeylermişş canımm bunlarr sizi benn erdoğan amcanıza götüreyimm istermisinizz ahhh canımm canımmm :devil: pekte sevimli şeyler :lol:

Rüzgar.Aras
25.01.2008, 23:23
Bu Golden Frog denen hayvan (tercüme edildiginde; Altin Kurbaga) derisinde toksinler üretiyormus. 0.001 gram toksini 1 insani öldürecek kadar zehirlimis. Düsünsenize, 1 grami neler neler yapar... :whistling

Genelde Kolombiya taraflarinda bulunuyormus. Korkacak birsey yok aslinda ama dünya küçük elbette. :001_tongu

Teşekkürler can açıkladığın için.O zaman Kolombiya'ya gidemeyeceğim demekki :crying:

Beşiktaşli58
25.01.2008, 23:25
Teşekkürler can açıkladığın için.O zaman Kolombiya'ya gidemeyeceğim demekki :crying:

Gidersiniz, Kolombiyada ormanlarin içinde ne isin var sanki. :biggrin:

Shakira'yi görecem diyorsaniz gidebilirsiniz, ormanliga girecem derseniz tavsiye etmem. :biggrin:

Rüzgar.Aras
25.01.2008, 23:27
Ayyyy zaten pisliğin teki bu hayvan.Yaşadığı yere bakın.Beni bu hayvanın öldüreceğini bilsem gider intihar ederim.Aslan yattığı yerden belli olurmuş.Bu küçük gurbaaaağaaa çok pis.Aslan soyundan gelmediği kesin... Altın Frog seni :blushing:

tuncerbio
25.01.2008, 23:31
ülkemizde kurbağa,kertenkelelere ait zehirli tür bulunmamaktadır zehirli yılan sayısıda (tür olarak ) Vİpera(Engerek ) cinsine ait 9 tane ve birde Walternesia (çöl kobrası ) cinsine ait bir tanedir ve birey sayıları sınırlı olduğu için çok fazla denk gelme şansınız yok ...

aslında zehir türü olarak insanlara en çok etki edenler nörotoksik salgı yapan canlılardır beyni felç ederler.....orta Ameikada yaşayan Heloderma cinsine ait iki tür kertenkele bu açıdan insan için en tehlikeli zehri üretirler ve zehir dişleri damakta olduğundan salgının yayılımı daha hızlı olur kişinin elini ya da diğe organını kurtarmasıda zor olduğundan çok tehlikelidirler...

yine hareket etmek zehrin yayılımını hızlandırdığından denizde yaşayan türler insanlar için en büyük risk grubunu oluştururlar zehir miktarları az olmasına rağmen çok insan yüzeye çıkmak için hareket ettiğinden zehir çok hızlı yayılır ve çok çabuk etki eder ...

hayvanın fizyolojik olarak hangi dönemde olduğuda çok önemlidir hamile bir hayvan yavrularını kurtarabilme adına zehrin tamamını ya da tamamına yakınını bırakacağından kesinlikle dokunulmaması gereken bir grubu oluşturur.....ayrıca yaralı bir hayvanda çok miktarda zehir salgılar ...bunundışındaki durumlarda sadece avlanmak için , ya da kendinsini av olmaktan kurtarmak için korkutmak -kaçırmak amacıyla az miktarda zehir salgılarlar yada hiç zehir bırakmadan sadece ısırırlar....Cobaralar bu tip durumlarda avını etkisiz hale getirebilmek için zehri bir metre kadar tükürebilirler ....

buda sürüngenler başta olmak üzere hayvanlardan korkmamanız gerektiğine dair bir göstergedir ...o0nlar sadece avlanmak ve barınmak için canlı öldürür ya da yer işgal ederler biz insanlar gibi aç gözlü değillerdir ..

Rüzgar.Aras
25.01.2008, 23:31
Gidersiniz, Kolombiyada ormanlarin içinde ne isin var sanki. :biggrin:

Shakira'yi görecem diyorsaniz gidebilirsiniz, ormanliga girecem derseniz tavsiye etmem. :biggrin:

Shakira beni görmeye gelsin kanımca... O kimmiş ben onu görmeye gideyim :yamukgul: Gerekirse Altın Frogu görmeye giderim.Ama onu görmem.Canım benim Altın Frog aslında şeker şeymiş.Evde besleyebiliyormuyduk :confused1 Neyle beslenir acaba bu frog kurbağası...
Kanım ısındı yaa :wub:

Beşiktaşli58
25.01.2008, 23:37
Shakira beni görmeye gelsin kanımca... O kimmiş ben onu görmeye gideyim :yamukgul: Gerekirse Altın Frogu görmeye giderim.Ama onu görmem.Canım benim Altın Frog aslında şeker şeymiş.Evde besleyebiliyormuyduk :confused1 Neyle beslenir acaba bu frog kurbağası...
Kanım ısındı yaa :wub:

Dogru, Shakira da kimmis. :biggrin:

http://www.inspiratiesite.nl/Afbeeldingen/turk06%20inktvis.jpg

Aslinda bu evde beslemek için birebir. Görünce asik oldum. :w00t:

Ütopya
25.01.2008, 23:49
evet golden frog da evde beslene biliyormus bildigim kadariyla, ve hatta ve hatta o zehir zamanla bitiyormus derisinde çunku olusumunu çevredeki küçuk böcek lere borçluymus...yani o amazon çevresinden çikip bir cameakna koyduktan sonra bi sure sonra eline bile alabilirsiniz.... öyleymis... de ben almiyim...:sweatdrop

birde colombiya daki yerliler bu kurbaganin zehirini avlanmak için oklariin ucuna sürüyolarmis... ne cesaret, öldürebilmek için önce ölmeyi göze alcakmisin demek...

MehmetBaran
26.01.2008, 00:19
Öncelikle hoşgeldin... Bilgi için de teşekkür ederim... Yalnız üzüldüm ben şimdi... Dünya da en zehirli hayvanın Akrep olmasını isterdim... Akrebe karşı acaip bir sempatim var...

Paylaşım için teşekkür ederim...

15402

Allahım şu asalete bakar mısın?

ecolis
26.01.2008, 01:00
ama yalnış bilmiyorsam dünyanın en zehirli hayvanı insandı
çok rica edeceğim önceliği kimseye kaptımayız

Dogru soze nedenirki, sanirim evet dogru denir:thumbup1:

kafdağı
26.01.2008, 12:09
valla bir veteriner hekim olarak bunu bilmemem beni üzdü gerçi artık biliyorum .saolasın bu önemli dipnot için...

mertcan310
26.01.2008, 12:53
bilgi için teşşekürler

halilibrahim83
26.01.2008, 12:59
ya o kurbaglar yenır belkı iyi yıkasak ne gusel miş ne tatlı sey onlar seker gibi elınde olan varsa bana wersin ben besleyim sewerim hayvanlari bizi radyasyon etkılemıyomus eski bi bakan solemısdi sanırım kurbaga ne yaparki turklere :):):):)

PoyrazıM_24
26.01.2008, 17:31
bu ne pis bi hayvan yaww:D::D

Sevinc_25
26.01.2008, 17:41
Bencede yeryüzünde hayvanlar dışında en zehirli ve tehlikeli olan insanoğludur diye düşünüyorum. Bir hayvan en fazla zehirler yada ne biliyim işte ısırır gibi bununda tedavisi mümkündür peki yaa insanoğlunun verdigi zarar işte onun tedavisi mümkün olmayabiliyor yüregindeki acıya ilaç bulamıyosun konu herne olursa olsun birkere canın yanmaya gör.