Orijinalini görmek için tıklayınız : NOT: Artan Irkçı İçerikli Başlıklarla İlgili
Son günlerde ırkçı veya benzer içerikli başlıklarla yeniden sıkça karşılaşmaya başladık. Ve daha önce aldığımız karar gereği bunların çoğu kapatıldı. Ama arada yanlış anlaşıldığını düşünen arkadaşlarımız da var. Bunla ilgili olarak bu yanlış anlaşıldığını düşünen arkadaşlardan birine ÖZEL MESAJ yoluyla verdiğim cevabı buraya da bilgi olması açısından yazıyorum. Bu sayede niyeti kötü olmayan ama forumumuzu tanımadığı için yanlış anlayabilecek arkadaşlarımız da bir önbilgi almış olur.
---------
Ben size inanmak isterim. Bu forumda Türk/Kürt ayrımı yok. Türklük ve Kürtlüğümüz üzerinde, ayrılıklarımızı ön plana çıkararak tartışma yapmıyoruz. Ben Türküm. Yönetim ekibinde bulunan 5 kişiden 3'ü kendisini Türk olarak niteliyor. Bir kişi de Zaza olarak niteliyor. Forumumuzda kendisini "Kürt" olarak niteleyen de birçok insan var. Biz bunların hepsini eşit kabul ediyoruz. Ve Türklük/Kürtlük meseleleri üzerinden ırk temelli; bir ırkı yücelten, bir başkasını aşağılayan tartışmaları hoşgörmüyoruz. Eğer ırkçı olmadığınızı ve yanlış anlaşıldığınızı düşünüyorsanız bu temelde sizin forumumuzdaki paylaşımlarınızı okumaktan mutluluk duyarız.
---------
Eyvallah geçen bi tartışma yaşandı beni yanlış anladınız benim ırkçılık yapmak gibi bir amacım yok zaten alevi olan birinin ırkçılık yapması çok saçma olur aleviler tarih boyunca ırkçılığa karşı mücadele etmiş alevi olan bi kişinin ırkçılık yapması aleviliğin özüne uymaz .Irkçılık yaptıını sandığımız arkadaşlar bence ırkçılık falan yapmıyo sadece yanlış anlaşılmanın esiri oluyor.
Üç dört gün önce yaşanan tartışmada yanlış anlaşıldığımı söyleyerek bu tartışılan konu üzerine geniş bi araştırma yaptım en kısa zamanda bu konu hakkında bi yazı yazmayı planlıyorum yetkililere duyurulur.
Saygılar...
Eyvallah geçen bi tartışma yaşandı beni yanlış anladınız benim ırkçılık yapmak gibi bir amacım yok zaten alevi olan birinin ırkçılık yapması çok saçma olur aleviler tarih boyunca ırkçılığa karşı mücadele etmiş alevi olan bi kişinin ırkçılık yapması aleviliğin özüne uymaz .Irkçılık yaptıını sandığımız arkadaşlar bence ırkçılık falan yapmıyo sadece yanlış anlaşılmanın esiri oluyor.
Üç dört gün önce yaşanan tartışmada yanlış anlaşıldığımı söyleyerek bu tartışılan konu üzerine geniş bi araştırma yaptım en kısa zamanda bu konu hakkında bi yazı yazmayı planlıyorum yetkililere duyurulur.
Saygılar...
Yanlış anlaşılma varsa, yanlış anlaşılan kişi bunu düzeltebilir. Kimsenin cevap hakkını kolay kolay elinden almıyoruz dikkat ettiyseniz. Üyeler banlanmadan önce onlarca defa uyarılıyor. Yanlış anlayan, eleştirilir; eğer yanlış anlaşıldığını düşünüyorsa bunu düzeltebilir. Burada bir sorun yok.
Yanlış anlaşılma varsa, yanlış anlaşılan kişi bunu düzeltebilir. Kimsenin cevap hakkını kolay kolay elinden almıyoruz dikkat ettiyseniz. Üyeler banlanmadan önce onlarca defa uyarılıyor. Yanlış anlayan, eleştirilir; eğer yanlış anlaşıldığını düşünüyorsa bunu düzeltebilir. Burada bir sorun yok.
okey!!! Yanlış anlaşıldığım konu hakkında bi yazı yazacağım ama bu aralar sınavlar nedeniyle yoğunum yarın son sınavımıda olup bu sınav çilesinden kurtuluyoruz en kısa zamanda bu konuyu aydınlatmaya calışacağım.
izmirksk 26.01.2006, 19:22 aleviforum paylaşımın çok güzel olduğu bir forum
yönetici ve modlar, kişilik hakları vs..konularında duyarlı
eğer yanlış anlama var ise bunu düzeltmek senin elinde.sınavında başarılar dilerim
insan haklarına saygılı tüm canları bekliyoruz(bu arada ceyhun un bu mesajı yerinde olmuş)
aleviforum paylaşımın çok güzel olduğu bir forum
yönetici ve modlar, kişilik hakları vs..konularında duyarlı
eğer yanlış anlama var ise bunu düzeltmek senin elinde.sınavında başarılar dilerim
insan haklarına saygılı tüm canları bekliyoruz(bu arada ceyhun un bu mesajı yerinde olmuş)
eyvallah abi teşekür ederim önce çok alındım bu şoven söylemlerinden ama olur böyle herkes yanlış anlaşılabilir ve yanliş yapabilir demi...
izmirksk 30.01.2006, 04:08 ceyhun un açtığı bu başlık çok önemli
gündemde kalmalı ve her üye okumalı
Zaten saolsun arkadaşlar öle bir ayrıcılık mantıgıyla gelen de pek durmuyor.... Ayrım yapan ayrılıp gidiyor...
Su akıp yatagını buluyor saolsun arkadaşlar....
ayrimcilik yapilmasi tabiki soz konusu olmamali, bizler oyle bir kulture sahibizki, boyle birsey bize zaten yakismaz. insanlari oldugu gibi kabul ederiz. fakat suda bariz birseyki insanlar bazen gordukleri bazi seyler sonucu bunlari uslubu yanlis secerek yansitiyor. bu irkci yazilar tabiki barinmamali burada, fakat insanlarin cevap haklarinada mudahale edilmemeli bence.
orhan ŞİMŞEK 10.03.2006, 23:58 alevi toplumu genelede aydın duşununen bir toplumdur.aydın duşunce içerisinde ırkcılık böluculuk milliyetcilik gibi yobaz duşunceler olmaz.
aynen babama katılıyorum alevi toplumu herzaman aydın görüşlüdür ve öyle kalmalı
meymane_usari 12.03.2006, 20:16 canlar türk ya da kürt insan insandır.Benim çevremde bir çok türk ve kürt var ama ben hepsine eşit mesafe de yaklaşıyorum çünkü aleviliğimin getirdiği bu bence herkes böyle yapmalıdır.
saygılar
Irkçılık bize yakışmaz bizde ırkçılık yoktur benim babamlar türkmen, annem atarafım kürt zaza.Bizim aramızda asla sen türsün ben kürdüm ben zazayım konusu bile geçmedi bize yakışmaz.Ermeni olsun türk olsun kürt olsun zaza olsun bizim için birdir.Çünkü bizde insan kutsaldır insan Allahın suretini taşıdığına göre insana yapılan ayrımcılık Allaha yapılan büyük bir saygısızlıktır!
bizim özümüz insandır ırkçılık yapmak hiçbir aleviye yakışmaz, yalnız bir sorunum var. çoğu mesajlara bakıyorum aşırı derecede eleştiriler var yanlış anlamayın canlar bana karşı değil, diğer arkadaşlara karşı, neden hala birbirimizi eleştiriyoruz anlamıyorum.bizim birbirimize daha saygılı daha hoşgörülü olmamız gerekmez mi, dostça kalın
en içten saygı sevgi ve dostlukla,
bizim özümüz insandır ırkçılık yapmak hiçbir aleviye yakışmaz, yalnız bir sorunum var. çoğu mesajlara bakıyorum aşırı derecede eleştiriler var yanlış anlamayın canlar bana karşı değil, diğer arkadaşlara karşı, neden hala birbirimizi eleştiriyoruz anlamıyorum.bizim birbirimize daha saygılı daha hoşgörülü olmamız gerekmez mi, dostça kalın
en içten saygı sevgi ve dostlukla,
bence sorun baskasinin fikrine saygi duymak daha dogrusu duymamaktan kaynaklaniyor.Sadece kendi düsüncesini dogru gören anlayis baskasinin görüsüne saygi duyamaz.insanlar tek tipte yaratilmamistir.Sunu unutmamaliyiz ki her milliyet ve inanctan insanlarimiz vardir.
Düsünce eger baskasinin düsüncesini engellemiyor ve ezmiyorsa güzeldir.Yoksa dayatmacilik ve ayrimciliktir.
"seninle ayni düsünmüyorum ama düsünceni aciklamak icin canimi bile veririm"sözünü hepimiz biliyoruzdur.
Alintilar yapip baskasina saldirmak,onu ezmeye calismak basitliktir.
Herkes düsüncesini saygi ve sevgi cercevesinde birbirini yipratmadan ezmeden aciklasin.
Yoksa hersey lafta kalir.
bir bahce düsünün tek bir cicekten olusan,birbahce düsünün her renk cicekten olan...hangi bahce size güzel görünür...
dostlukla kalin...
Hüseyin69 13.03.2006, 15:12 kürt kendi fikirine göre türk kendi fikrine göre alevi kendi fikrine göre sunni kendi fikrine göre haklidir kimse demezki benim yogurdum eksidir
irkcilik siyaset gibi birseydir nasilki hayatimizin bir parcasi haline gelmisse siyaset adina irkcilik dediginiz olayda öyledir
ben sanmamki burda irkcilik yapilsin dedigim gibi herkes dogrularini söyler. yanlis tesbiti baskalari yapar
Yani dünyanın genelinde bu ırkçılık faaliyetleri artmış durumda. Birileri bir şekilde bu oluşumlardan rant sağlamaya çalışıyor. Futbol izlermisiniz bilmiyorum ama İspanya' nın Barcelona takımın Eto isimli siyahi bir futbolcu var. Bu futbolcu her gittiği ülkede ve karşılaşmada ırkçı ağır tezahüratların arasında futbol oynamak zorunda kalıyor. Son olarak gittiği Zaragoza deplasmanında tezahüratın dozunun kaçmasından dolayı maçın ortasında maçı bırakıp gitmek istedi. Bu bir ilk olacaktı, ancak hakem ve takım arkadaşları onu zor ikna etti. O da attığı golle tüm trübünleri susturdu...
O adamı çok benimsedim, yaptıklarını ve hareketlerini.
izmirksk 14.03.2006, 18:03 ırkçılık bir insanlık suçudur
|