Orijinalini görmek için tıklayınız : dizilerle robotlaştırılıyoruz....
hünkar62 31.01.2008, 13:12 hiç farkına varabiliyormusunuz,eskiden tv kanalları sinema filmleri yayınlardı akşamları,şimdi ise insanı bağımlı hale getiren diziler var her akşam her kanalda 2-3 tane peşpeşe bir insan düşünün işten geliyor.yemeğinin yiyiyor ve tv karşısına geçip gözleri kapanıp uyku bastırana kadar orada yorumsuz ve hayata karşı tepkisiz asıl olan o dizideki insanın hayatıymış gibi yaşayabiliyor...yorum yapsa ne olacak sanki,yorumlarının tümüde o hayali dizi kahramanın ya vurduğu ya dövdüğü adamla ilgili yada diğer dizideki kızın ne büyük bir hata yapıpda kendinden hoşlanan x in değilde çok çirkin olan y nin peşinden koştuğu ne büyük bir aptallık yaptığı...
çevremde birçok insan bu durumda...
diğer bir önemli noktada şu tv filmleri sanatsal ve çeşitli olabilirken diziler çoğunlukla sistemi öven ve yapmacık hayatlardan ibaret...mafya dizilerinide bir kenara koyun aşk dizilerinin bir farkımı var 50 yıl önce çevrilmiş aşk filmlerini aşk sahnelerini her bir dizide başka isimlere giydirip oynatıp yediriyorlar...
YİYENLERE AFİYET OLSUN,ben yemek istemiyorum ve bu yüzden tv seyretmiyorum,başka bir yolunu bulamadım....devam edin ülkemin insanları ayın 25 günü saatlerce sistemlerine hizmet ettiğimiz oralara getirdiğimiz insanların bizi uyutmak robotlaştırmak için önümüze koyduğu dizileri izlemeye devam edin nede olsa onların hayatlarını izlediğimizin farkındayız...:no:
SAYGILAR
tek sorun keske sadece bu olsa.haklısın hayatımızın önemli bir kısmını saatlerce outrup bombos bir kutu karsında geciriyoruz.Aslında sosyal faaliyetlerden bizi uzak tutan engellerden biri de bu bu boş kutu.tabiki egitici programlar ve yararlı bilgilerde içermekte fakat kacımız izliyoruz mechul:wink:
Çok güzel bir konuya deginmişsiniz bu konuda söylenecek çok şey var.Diziler hayatlarımızı okadar etkisi altına aldıki artık programlarımızı hayatlarımızı dizilere göre yasar olduk hatta sevgililerimizi bile dizi karekterlerine göre seciyoruz! Okadar güzel bir batılılasma ve asimilasyon yapılıyorki hiç farkına varmıyoruz, toplum olarak meşru saymadığımız ters gördüğümüz şeyler kültürümzle bagdasmayan hareketler kabul edilebilir hale geliyor örnegin hatırlarsınız cocuklar duymasın dizisi vardı bir ara orada çalışan ekonomik özgürlüğü olan aynı zamanda ailesini evini çocuklarını dört dörtlük idare eden dört dörtlük türk kadını modeli pınar altug normal hayatında çok ters şeyler yasayınca devrimci ilan edilmişdi.Çünkü Bizlerin kafasına da okadar kazınmışki dizideki rolü oyüzden yapılanları es geçiyrz ve toz kondurmuyoruz.Bide diğer dizilerde gördüğümüz kadarıyla da böyle seyler normal artık(!)Onun dısında dizilr çok ciddi konsantrasyon bozukluklarına yol acıyor özellikle çocuklarda.Çünkü pür dikkat izlediğimiz diziye tam konsantre olmusken reklam giriyor.Biz bu duruma okadar alışıyoruzki ve hiçbir seye yirmi dakikadan fazla konsantre olamıyoruz reklam araları bekliyorz artık hayatlarımızda.
Etrafımızda olup bitenleri görmüyoruz görsekde umursamıyoruz.Devletimiz tam istediği gibi bir toplum modeli yarattı ve şimdi her istediğini hayata geçiriyor.
Artık uyanma vaktidir Lütfen böyle şeylere artık prim vermeyelim!...
deniz delisi 31.01.2008, 16:20 elbette dizilerin sanata dair hiç bi yanı yok kesinlikle.zaten diziler oyunculuk gerektirmiyo bu kadar bunun tek kanıtı her hafta yeni bölüm gösterime sunuluyo bi kaç gün içinde rol kesilmiş bi oyunculuk ne kadar sanat eseri sayılabilirki.sinemayı düşünün 2 saatlik bi film üzerinde aylarca çekim yapılıp rol kesiliyo sanat eseri budur oyunculuk kalite.dizilerde oynatılan oyuncuların çoğu henüz toylar hatta tiyatro sinema dalında etiketleri dahi yok çoğu mankenlikten başrole atılıyolar başrol veriliyo izlenicek bi yanı yok.sinema bambaşka türk sinemasının kıralı yılmaz güneydir.türk sinemasında çok büyük emeği var.hatta sinemanın şu duruma taşıyan bu kadar sinemanın bizler için kıymetli olması sebebinin yılmaz güney tarafından oluşu inkar edilemez.çok şey katmıştır sinemaya. benim televizyonla üniversite dönemi ve sonrası ilişkim kesildi.izlemiyorum bazen cem tv su tv de filan müzik dinliyorum güzel programlar olursa seyrediyorum hepsi bu diziler filan gereksiz .ayda bi kez sinemaya gitsem o ay için bana yetiyo izlediğim film.teşekkürler hoşçakalın.
her sunulanı yersek...ben bunun kişinin kendi tercihi oldugunu döşünüyorum.belki başka yerlerde kumanda başkalarının elinde ama televizyonumuzun kumandası en azından elimizde.kayda deyer bir şey yoksa kapatın ekranınızı.yakınıyoruz ama izleniyorki çekiliyor bu diziler.
Dizilerin verdiği anlam çok önemli bence.Mesela yaprak dökümü harika bir dizi kurtlar vadisi oda aynı hayatın gerçekleri varsın robotlaşalım
Alevimen 31.01.2008, 17:34 ben dizi severim ama son yıllarda hiç Türk dizisi takip etmiyorum (ABD dizileri daha iyi bana göre).
Türk dizilerden en iyileri sanırım Süper Baba, 7 Numara ve Kurtlar Vadisi (Senaryo, Kamera vs..).
Türkiye de bölümleri cliffhanger ile bitirmek adeta moda oldu ve o kadar çok dizi oldu ki seviye gittikçe düşüyor ama demekki izleyen var ki kaldırmıyorlar :)
hünkar62 31.01.2008, 20:12 Dizilerin verdiği anlam çok önemli bence.Mesela yaprak dökümü harika bir dizi kurtlar vadisi oda aynı hayatın gerçekleri varsın robotlaşalım
pardon arkadaşımda her gerçek olan şey doğru ve güzel değildir.benim hayatıma eğer bir dizi anlam verecekse istemiyorum vermesin hayatım anlamsız kalsın daha iyi...
SAYGILAR.
Kuzey Egeli 31.01.2008, 21:23 Düşünen insandan toplumun her katmanında kormaya başladık.Bugün tam bir dizi furyası yaşanıyor.Neredeyse sadece dizi film seyreden insanlar haline geldik.Bugün kaç dizi gösterimde ?Sadece bağımlılık yapan,istisnalar hariç toplumsal içerikten yoksun,sadece zaman öldüren bir tüketim aracı.Tüketim toplumu yaratan,özentili hayatlar sergilenen bir furyalar haline geldi.Malesef toplum olarakta bu dizilere prim veriyoruz.Vakit öldürüyoruz.
sonbahar 31.01.2008, 21:29 Başka hayatları izlemekden kendi hayatımızın akıp gittiğinin farkında değiliz
KızıLSakaL 31.01.2008, 21:32 Dizilerin verdiği anlam çok önemli bence.Mesela yaprak dökümü harika bir dizi kurtlar vadisi oda aynı hayatın gerçekleri varsın robotlaşalım
3 5 tane adamın kahvede oturup türkiyenin (sözde)gündemini böle faşist bi diziden takip etmesimi sizce hayatın gerçekleri ? şu ana kadar malesef ne verdilerse onu yedik hiç sormadık içinde ne var diye hiç bakmadık tuzuna bile
aynen yedik ve yemeyede devam ediyoruz...
Hangi dizi kaçımızı anlatıyorki.sonra ortaya kendini pollat alemdar sanan liseli gençler türedi
pardon arkadaşımda her gerçek olan şey doğru ve güzel değildir.benim hayatıma eğer bir dizi anlam verecekse istemiyorum vermesin hayatım anlamsız kalsın daha iyi...
SAYGILAR.
Ben tüm gerçekleri alalım ,gerçek olduğu için doğrudur demiyorum zaten yada alın diye bişey yazmadığımı hatırlamıyorum .Demek istediğim ,size göre doğru olanları alınızdı.Yaprak dökümü mesela benim oradan aldığım, bir anne ve babanın çocukları ne yaparsa yapsınlar onlardan vazgeçemediği ...
SAYGILAR
3 5 tane adamın kahvede oturup türkiyenin (sözde)gündemini böle faşist bi diziden takip etmesimi sizce hayatın gerçekleri ? şu ana kadar malesef ne verdilerse onu yedik hiç sormadık içinde ne var diye hiç bakmadık tuzuna bile
aynen yedik ve yemeyede devam ediyoruz...
kurtlar vadisi =açılımı çok geniş aslında arkadaşım oradaki aşka meşke yada adam dövenlere değilde keşke farklı bir boyutta baksaydınız .Türkiyede yada dünyada yaşanan olaylar anlatılıyor.Kısacası DERİN DEVLET kurtlar vadisine kadar millet derin devlet nedir onu bile bilmiyordu .
ehlibeyt 02.02.2008, 18:54 hiç saydınızmı canlar kaç tane dizi dönüyor kanallarda? sayısı 50 den fazla ve hergün yeni bir dizi ekleniyor bunların arasına, ama gel görki yoksuzluk ve yolsuzluk gibi gerçekleri sunan kaç tane prgram var,yozlaşıyoruz,ekonomi kötüye gidiyo,esnaf ağlıyo,eiğitim sistemi çöküyo,rejim tehlikesi var vs.. var da var. arkadaşlara katılıyorum bende resmen türk halkı uyutuluyor bu şekilde.
uyan alim uyan zamanın geldi
belgeselci 09.05.2008, 22:12 Alternatif Belgeseller ve Tv programları hazırlıyoruz
SUNUM
Medya, yozlaşma içerisinde ahlakdışı yayınları ile tekelleşmiştir!
Medya, Türk Halkını aptal yerine koymaktadır!
Medya, Aile yapısını bozmaktadır ve gençlerimizi, çocuklarımızı olumsuz etkilemektedir!
Medya, yayınladığı reklamlarda toplumumuzu aldatmaktadır!
Medya, Ahlak anlayışını ortadan kaldırdığı gibi dini kendi elinde görmekte ve cennete - cehenneme girecekleri tespit etme cürretiyle haddi aşmıştır!
Medya, Yardım adı altında kişisel değerleri ayaklar altına almış ve insanların zaafiyetlerinden rant elde etmektedir!
Medya, Haber adı altında yalanlarla kasten toplumumuzu kargaşaya sürüklemektedir!
Medya, İnsanların sağlıklarıyla oynamaktadır!
Medya, Kadınlarımızı meta olarak sunmaktadır!
Medya, Emeği, işçiyi, köylüyü yok saymaktadır!
Medya, Sanatı kirletmekte ve kirli sanatçıların sahte dünyalarını lanse etmektedir!
Medya, ABD politikalarını lanse etme görevini üstlenmiş durumda!
Medya, Ekonomi ile oynamakta, üretimi engellemekte, tüketim toplumu oluşturmuştur!
Medya içerisinde faydalı programlara izin verilmemektedir.
Bunun gerekçesi olarak yayınlanan ahlak dışı yayınlara daha çok reklam ve sponsor olan kapitalist sermaye kuruluşları bahane edilmektedir.
Sermaye gurubu ise bu gerekçelerini Rayting adı altındaki aldatmaca ile Türkiye halkının talep ettiği yalanını sunmaktadır.
Suçlu bulundu!.. Ahlaksız Medyayı Türkiye Halkı istiyor... YALAAAAN!!!!!!
"Medyanın hayatımızı yönlendirmesine daha fazla seyirci kalamayız!"
Bu yanlışları hükümetlerin, RTÜK'ün düzeltmesini beklemeye kalkarsak,
"Yakında kaybedecek hiçbir şeyimizin kalmayacak"
DEDİK VE LAFI BIRAKIP İCRAATA GEÇTİK...
Herkes konuşuyordu ve yakınıyordu.
Ama sonuca gelince "beğenmiyorsan izleme" deniyordu.
Biz böyle diyemiyoruz!.
Lafı bıraktık ve Belgesel Tv Programları yapımına başladık.
Programları gerçekleştirmek için "Belgesel Okulu" ile ekip yetiştirmeye başladık.
BELGESEL KURSLARI
BELGESEL YAPIMCILIĞI
BELGESEL YÖNETMENLİĞİ
BELGESEL KAMERAMANLIĞI
TV PROGRAMLARI YÖNETMENLİĞİ
SUNUCULUK - SESLENDİRME
KURGU VE MONTAJ
SENARYO
(Pazartesi - Çarşamba - Cuma günleri saat: 09:00 - 18:00 arası gerçek çekimler eşliğinde 2 aylık kur. Toplam: 450 YTL )
ÇİZGİFİLM VE 3D ANİMASYON
(Evde kendi bilgisayarınızda özel ders haftada 2 gün 3'er saat. günlük: 60 YTL)
BELGESEL FOTOĞRAFÇILIĞI
(Pazar Günleri saat: 10:00 - 18:00 arası tur eşliğinde günlük 50 YTL)
Belgesel ve tv programları çekimleri esnasında pratik yaparak öğreneceksiniz.
Tv'de yayınlanmakta olan belgesel Programları hem hazırlayacak hem öğreneceksiniz.
2 Aylık kurslar sonucu başarılı olanlara seçeceğiniz branşınızda İŞ GARANTİSİ
Belgesel film bölümü seçenlerin kendi kameraları (amatör handycam kameralarda olabilir) ve kamera ayağı, belgesel fotoğraf bölümü seçenlerin kendi fotoğraf makinaları (amatör digital makinada olabilir) ile katılmaları gerekmektedir.
Kurslara heryaş gurubu katılabilir.
İNSANLAR ALEMİ
BELGESELLERİ
Kainatın en mükemmel varlığı insan...
Bilgi, zeka ve becerileriyle dünyaya şekil veren insan aynı zamanda hırs ve tamahıyla kendisi ile birlikte dünyayı mahvedebilmektedir...
Kainatı keşfetme ve şekillendirmeye talip olan insan kendisini keşfetmekten aciz kalmıştır...
Yıldızları, dünyayı, maddeyi, bitkileri, hayvanları, vs. inceleyerek onların davranış biçimlerini ortaya sunabilen insan kendi gerçekliğinden kaçmaya çalışmaktadır.
İNSANLAR KANDIRILMAK İSTİYORLAR
İnsan önce kendisini kandırabilmekte sonra bu kandırmaca içerisinde tüm değer yargılarını aslından çıkarabilmekte...
İÇERİK:
Bu belgesel çalışmasında insanın özellikleri, davranış şekilleri, duyguları, kişisel ve toplumsal süreçleri tamamen doğal çekimlerle gözler önüne serilecektir.
Bu belgeselde yeni keşifler yapılmacak, bilinmedik sözler sarfedilmeyecek.... Bakmasını bilen için herşey çok net ve aşikar zaten.
TEKNİK
Belgeselin çekim aşamaları tamamen doğal ortamlarda ve özel tekniklerle gerçekleştirilecek.
Uzun soluklu çekim aşamaları gerçekleştirilecek.
Çekim aşamalarından farklı versiyonlarda belgesel bölümleri kurgulanacak.
Belgesel metinleri geniş çaplı araştırmalar sonucu tamamen bilimsel gerçeklere dayalı olacak.
YAYIN
Belgesel çalışmalarından özel bölümler Yurtiçi ve Yurtdışı film festivallerine katılacak.
100 bölüm Tv Belgesel Programları üretilecek ve anlaşması yapılan Tv kanallarında yayınlanacak.
Belgeseller VCD olarak hazırlanıp Film Market piyasasına sunulacak.
"İNSANLAR ALEMİ BELGESELLERİ" ÖRNEK KONU BAŞLIKLARI
"Dünya üzerinde yaşayan varlıklardan en akıllı, becerili ve en vahşi olanı insandır...."
"İnsan kainatın hakimi olma iddiasıyla dünya üzerinde birçok olayların yöneticisi konumuna gelmiştir...."
"İnsanı diğer varlıklardan ayıran birçok özelliği bulunmaktadır. Akıl ve zeka ..... , hırs ve tamah ....., konuşabilme yeteneği ........., "
"İnsan evrelerinde farklı davranış şekilleri göstermektedir. Bebeklik ve çocukluk döneminde ....., Gençlik döneminde insan ......, yetişkin insan ......., yaşlılık dönemi ......., insanın insan olması için gerekli temel özellikleri ......,"
"İnsan toplusal varlık olarak toplu yaşama sistemleri geliştirmiş. İnsan Toplumunun en küçük yapısı olan aile içerisinde ....., İnsanlar yapısal özelliklerine göre toplumdaki yerlerini belirlemişlerdir ......, İnsanların büyük kısmı şehir dedikleri büyük alanlara yerleşmişler ....., "
"İnsan sahip olduğu duyu özelliklerini gereği gibi kullanamamaktadır veya bunların farkında değildir. İnsanların büyük bölümü gözleri ile baktıkları halde bunları görebilmeleri için bilgiye sahip olması gerekir..."
"İnsanların yaşadıkları ortamların şartlarına göre algılarında değişiklik göstermektedir ........"
"İnsanın temel ihtiyaçlarından, barınma, yeme - içme, güvenlik, aile kurma, ......."
"İnsan ihtiyacından fazla tüketmeye başladığında dünya dengeleri değişmeye başladı ......"
"İnsanın para ile olan ilişki dengesini kuramayan kapitalizm toplumları ........"
"İnsanın aşık olma halinde farklı davranış şekilleri sergiler. Bazen aşk sandığı başka tutkuları ......"
"İnsanlar inandıkları doğrultusunda sosyal davranışlarını düzenler. İnanç insanın tüm yapısında değişikliklere yol açabilmekte ......."
"Doğaya karşı acımasızca davranan insan son ağacın, son balığın tükendiği gün paranın yenmeyecek olduğunu ....."
"İnsan güçlü olmak istemektedir. Güç elde eden insanın hem vucüt kimyası hemde zihin kimyası değişime uğrar. İnsanlar birbirlerine karşı güç göstermeleri kendi sonlarını hazırlamada ......."
"Bilgi insanın doğaya karşı üstünlüğünü getirir bazende batışını ....."
"İnsan vucüdunun belli standartları yerine getirmesine sağlık demişler. Ancak insanın sağlık anlayışı ile birlikte normal olabilmenin yer ve konum farklarını algılayamadığı zamanlar ...."
"İnsanın yaşamonı sürdürebilmesi için gerekli gıdanın fazlasını tüketmesi ile birlikte ......."
ALTERNATİF TV PROGRAMLARI
Tv programlarına getirdiğimiz eleştirilere karşın tv yayınlarına tamamen karşı olduğumuz iddiasında değiliz.
Bunun için belli formatlarda tv programlarının etik yöntemlerle uygulayarak tv programları üreteceğiz ve bu yayınları tüm medya kuruluşlarında yayınlanmasını sağlayacağız.
Tel: 0212 532 37 94
Email ve msn: ahmet_muhsin2000@yahoo.com
_özgürlük_ 09.05.2008, 22:25 bundan 2 sene once dızı manyagı ıdım..sımdı sadece hatırla sevgılıyı ızlıyorum... kurtlarvadısııcın gerceklerı yansıtıyor denılıyor ama ınsanlar o ıcındekı gerceklerı gormuyor helekı cocuklar tam gelısme donemındekı cocuklar gencler cok etkılenıyor boyle dızılerden.. bı polatl olma ıstegı aldı basını gıdıyor turkıyeden oyuzden bu dızının pek yararlıoldugunu sanmıyorum... tartısma programlarına daha cok agırlıkverılse daha ıyı olcagını dusunuyorum......
poseidoncan 10.05.2008, 17:23 kurtlar vadisi =açılımı çok geniş aslında arkadaşım oradaki aşka meşke yada adam dövenlere değilde keşke farklı bir boyutta baksaydınız .Türkiyede yada dünyada yaşanan olaylar anlatılıyor.Kısacası DERİN DEVLET kurtlar vadisine kadar millet derin devlet nedir onu bile bilmiyordu .
Kurtlar vadisi filmi genclerimizi çoçuklarımızı mafyaya özendirmekten başka hiç bir mesajı vermiyor bana göre!bu bakış açına şaşırmamak elde deil,inanın!kaldıki devlet ceteleşmeyi mafyalaşmayı bu tarz dizilerle bu ülkede meşru hale getirmiştir,silah taşıma yaşı 16 ya kokain kullanma yaşı 15 inmiştir!diyoruzya biz niye avrupa gibi toplumsal bilince erişemiyoruz halk olarak!işte cevabı seda sayanlar alemdarlar ve bilumum dar kalıplı dar konulu diziler istatisliklere bakalım avrupada en çok izlenen program sıralaması 1 haberler 2 sinema 3 belgeseller 4 spor programları talk şowlar 5 diziler şimdi bizim sıralamıza bakalım nerdeyse tersten oldugunu kendinizde göreceksiniz 1 diziler 2 talkşowlar 3 haber 4 spor 5 sinema 6 belgeseller..Egitici programlar liste sonu dimi?belgesellerden hatta haberlerden çok mafya dizileri aşk(ismine aşk diyebilirsek)dizileri izleniyor!!o bakımdan ben kurtlar vadisi gibi dizilerin bu ülkeye birşey vermedigi gibi çok şeylerinide calıp götürdügünü düşünüyorum!
aydıner32 10.05.2008, 17:40 Kurtlar vadisi filmi genclerimizi çoçuklarımızı mafyaya özendirmekten başka hiç bir mesajı vermiyor bana göre!bu bakış açına şaşırmamak elde deil,inanın!kaldıki devlet ceteleşmeyi mafyalaşmayı bu tarz dizilerle bu ülkede meşru hale getirmiştir,silah taşıma yaşı 16 ya kokain kullanma yaşı 15 inmiştir!diyoruzya biz niye avrupa gibi toplumsal bilince erişemiyoruz halk olarak!işte cevabı seda sayanlar alemdarlar ve bilumum dar kalıplı dar konulu diziler istatisliklere bakalım avrupada en çok izlenen program sıralaması 1 haberler 2 sinema 3 belgeseller 4 spor programları talk şowlar 5 diziler şimdi bizim sıralamıza bakalım nerdeyse tersten oldugunu kendinizde göreceksiniz 1 diziler 2 talkşowlar 3 haber 4 spor 5 sinema 6 belgeseller..Egitici programlar liste sonu dimi?belgesellerden hatta haberlerden çok mafya dizileri aşk(ismine aşk diyebilirsek)dizileri izleniyor!!o bakımdan ben kurtlar vadisi gibi dizilerin bu ülkeye birşey vermedigi gibi çok şeylerinide calıp götürdügünü düşünüyorum!
aynı düşüncede birini bulmak beni rahatlattı aslında.öünki kurtlar vadisi v.b dizileri sevmem (aslında dizi izlemem)ve sevmeyen birisini görmek hoşuma gitti doğrusu.
tv konusuna gelince tvleri hayatımızdan çıkara bilirsek özlediimiz veya hayalini kurduğumuz hayata kavuşacağımza inancım sonsuzdur.
keza tvlerdeki yönlendirmeleri vurgulamama gerekbile herhalde yok.
poseidoncan 10.05.2008, 17:56 aynı düşüncede birini bulmak beni rahatlattı aslında.öünki kurtlar vadisi v.b dizileri sevmem (aslında dizi izlemem)ve sevmeyen birisini görmek hoşuma gitti doğrusu.
tv konusuna gelince tvleri hayatımızdan çıkara bilirsek özlediimiz veya hayalini kurduğumuz hayata kavuşacağımza inancım sonsuzdur.
keza tvlerdeki yönlendirmeleri vurgulamama gerekbile herhalde yok.
teşekkür ederim aydıner ortak düşüncelerin altında buluşmamız benide sevindiriyor,,ama bi konuda yanlış anlaşılmamak için bir ekleme yapmak istiyorum:)bunu yazını okuyunca anladım:)ben sevmek veya sevmemek anlamında degerlendirmemiştim aslında!çünkü sevgi anlamında degerlendirirsek soyut bir kavramın kavram karkaşası içine düşerizki bu yanlış anlaşılmaya yada anlatmak istedigimiz fikri tam olarak karşımızdakilerine anlatamamızı saglar ve adıma yanlış olur!ben daha çok dogru ve yanlış olanın insan beynindeki yansıması olanı,dışa vurumu anlamında degerlendirilmek isterimki bu tartışmamız anlamında daha yapıcı ve anlaşılır olur!ben bu dizinin bireysel olarak gelişiminden yana-daha çok geliştirmemesi:)-yada toplumsal olarak verdigi mesajlardan yana fikrimi söledim..bana göre bu tarz filmlerin dizilerin izlenmesi insan gelişiminde toplumsal gelişimnde hiç bir katkı saglamadıgı gibi tamamen köreltmek asimile etmek dejenere etmek gibi bilumum sistem yanlısı temalar taşıdıgını belirtmek istedim..sevgiyle yemyeşil kal daima can:)
aydıner32 10.05.2008, 18:38 teşekkür ederim aydıner ortak düşüncelerin altında buluşmamız benide sevindiriyor,,ama bi konuda yanlış anlaşılmamak için bir ekleme yapmak istiyorum:)bunu yazını okuyunca anladım:)ben sevmek veya sevmemek anlamında degerlendirmemiştim aslında!çünkü sevgi anlamında degerlendirirsek soyut bir kavramın kavram karkaşası içine düşerizki bu yanlış anlaşılmaya yada anlatmak istedigimiz fikri tam olarak karşımızdakilerine anlatamamızı saglar ve adıma yanlış olur!ben daha çok dogru ve yanlış olanın insan beynindeki yansıması olanı,dışa vurumu anlamında degerlendirilmek isterimki bu tartışmamız anlamında daha yapıcı ve anlaşılır olur!ben bu dizinin bireysel olarak gelişiminden yana-daha çok geliştirmemesi:)-yada toplumsal olarak verdigi mesajlardan yana fikrimi söledim..bana göre bu tarz filmlerin dizilerin izlenmesi insan gelişiminde toplumsal gelişimnde hiç bir katkı saglamadıgı gibi tamamen köreltmek asimile etmek dejenere etmek gibi bilumum sistem yanlısı temalar taşıdıgını belirtmek istedim..sevgiyle yemyeşil kal daima can:)
eyvallah kardeşim kelimeleri doğrukullanmak lazım.eyvallah.evet yanlış buluyorum.:D
belgeselci 15.05.2008, 16:52 Selamlar,
Ben Cengiz Yargıç
Belgesel yönetmenliği yapıyorum. Farklı medya kuruluşlarında çalıştım ve Medya içerisinde faydalı programlara izin verilmediğini gördüm. Kendi idealim olan belgeselleri yürütebilmek için "Belgesel Atölyesi"ni kurarak çalışmalarıma başladım. Belgesel ve alternatif tv programları konusunda başlattığımız çalışma kısada sürede büyük ilgi gördü.
Herkes medya yayınlarından yakınıyordu. Ama sonuca gelince "beğenmiyorsan izleme" deniyordu.
Biz Lafı bıraktık ve Belgesel Tv Programları yapımına başladık.
Programları gerçekleştirmek içinde "Belgesel Atölyesi" ile ekipler yetiştirmeye başladık.
Belgesel yönetmenliği, kamera, montaj, abelgesel Fotoğrafçılığı, 3D animasyon ve Sunuculuk eğitimi ile amatör guruplarla çok profesyonel işler çıkartmaya başladık.
Ekiplerimiz, Belgesel ve tv programları çekimleri esnasında pratik yaparak öğreniyorlar.
Çalışmalarımızdan kısaca bahdeyim;
HALEN HAZIRLANAN PROJELER:
İNSANLAR ALEMİ BELGESELLERİ
Kainatın en mükemmel varlığı insan...
Bilgi, zeka ve becerileriyle dünyaya şekil veren insan aynı zamanda hırs ve tamahıyla kendisi ile birlikte dünyayı mahvedebilmektedir...
Kainatı keşfetme ve şekillendirmeye talip olan insan kendisini keşfetmekten aciz kalmıştır...
Yıldızları, dünyayı, maddeyi, bitkileri, hayvanları, vs. inceleyerek onların davranış biçimlerini ortaya sunabilen insan kendi gerçekliğinden kaçmaya çalışmaktadır.
Bu belgesel çalışmasında insanın özellikleri, davranış şekilleri, duyguları, kişisel ve toplumsal süreçleri tamamen doğal çekimlerle gözler önüne serilecektir.
Bu belgeselde yeni keşifler yapılmacak, bilinmedik sözler sarfedilmeyecek....
Belgeselin çekim aşamaları tamamen doğal ortamlarda ve özel tekniklerle gerçekleştirilecek.
YAYIN:
Belgesel çalışmalarından özel bölümler Yurtiçi ve Yurtdışı film festivallerine katılacak.
100 bölüm Tv Belgesel Programları üretilecek ve anlaşması yapılan Tv kanallarında yayınlanacak.
Belgeseller VCD olarak hazırlanıp Film Market piyasasına sunulacak.
ALTERNATİF TV PROGRAMLARI:
BELGESELCİLER
AMAÇ: Bahsini geçtiğimiz "Belgesel Okulu" projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ve bu yönde yapılan çalışmalar tüm ayrıntılarıyla gözler önüne serilecek.
MUCİTLER
AMAÇ: Bu Tv programında; Ülkemizde sanatkarlarımız, öğrencilerimiz, ev hanımlarımız ve toplumun tüm kesimlerinin üretici zekalarını gözler önüne sereceğiz.
BİRGÜN
Toplumsal bir alanın 1 günlük hikayesi. İnsanların sürekli olarak gelip geçtiği veya belli kısa sürelerde uğradığı merkezlerin 1 tam gün boyunca hikayesi ekrana yansıtılacak.
GEZ - GÖR
AMAÇ: Ülkemizin tarihi - kültürel - sosyal ve doğa güzelliklerini seviyeli belgesel programlarıyla sunmak.
SOKAK
AMAÇ: Toplumsal yaşam alanlarında halkımızın davranış biçimleri tamamen belgesel mantığı çerçevesinde verilecek. Programda söyleyecek sözü olan halkımızın doğal sunumlarına yer verilecek.
ÇİZGİFİLM VE 3D ANİMASYONLAR
Film endüstrisinde sıklıkla kullanılan çizgi animasyon ve 3D animasyon teknikleriyle çalışmalar üretilecek.
GAZETE VE DERGİLERE BELGESEL FOTOĞRAFLARI EŞLİĞİNDE ARAŞTIRMA YAZI DİZİLERİ
Belgesel araştırmacılığı ve belgesel fotoğrafları konusunda kendilerini geliştiren ekibin hazırlayacakları konuları gazete ve dergilerde yayınlanacak.
Konu ile ilgilenen arkadaşların görüşlerini bekliyoruz
En ilginc olanida bu dizilerde rol alan bir cok oyuncunun isim tv ile olabilir, parami ordan kazaniyor olabilirim ama gunluk yasamimda tv izlemiyorum demeleri. diziler bir yana yasli basli adamlarin kadin programlari izledigini gormek beni delirtiyor.
|
|