Orijinalini görmek için tıklayınız : Çorum / Alaca / Haydar köyü

GSA
25.01.2006, 01:33
İsminden de anlaşılacağı üzere Alaca'ya bağlı bir alevi köyü. Yüksek iki tepenin arasında etrafı korulukla çevrili yeşil bir köy. Tabi şu anda nerdeyse bomboş terkedilmiş durumda halkının çoğu ben de dahil olmak üzere Ankaraya göç etmiş durumda. Ankarada kurduğumuz dernekle köy halkının birbirinden kopmaması için ve köyünü unutmaması için uğraş veriyoruz.Ama gerçekten şehir hayatı insanları yutuyor birbirinden uzaklaştırıp birbirine yabancılaştırıyor.

genclik_atesi
25.01.2006, 08:07
bencede iyi yapiyorsunuz. birbirinizden kopmamaya calisin, burdada yani bir suru tokatli kisiler olmasina rahmen cok azini taniyorum ve tanidiklarimizlada cok az gorusuyoruz...

GSA
25.01.2006, 10:54
Çok haklısınız birbirimizden kopmamamız ve dayanışma içinde olup kültürümüzü yaşatmamız gerekli

GSA
30.01.2006, 00:29
Resimler

GSA
30.01.2006, 00:39
Bunlar da köyümden birkaç resim

Candacan
30.01.2006, 03:12
Haydar Köyü,
İsmini duydum ama gitmek nasip olmadı. Güzel bir köyün var.
Aramıza hoş geldin can. (avatarımdaki resim de benim köyümün resmi.)

emekçi05
30.01.2006, 11:53
can dost ben amasya suluovalıyım bizim dedelerimiz çorum alaca haydar köyünden gelir yani sizin talibinizim birbnirimizdenm kopmayalım

GSA
31.01.2006, 00:17
can dost ben amasya suluovalıyım bizim dedelerimiz çorum alaca haydar köyünden gelir yani sizin talibinizim birbnirimizdenm kopmayalım

Şu tesadüfe bakki can dostum benim dedelerim de Amasyaya bağlı Abacı isimli bir köyden gelmeler biz köyde Abacıoğulları diye biliniriz. Köy Amasyanın hangi ilçesine bağlı bilmiyorum ancak bu konuda büyüklerimin bilgisi mevcuttur muhakkak. Bu köyü biliyorsan beni haberdar et. Bende senin dedelerini bir araştırayım kimbilir belki aynı dedelerin torunlarıyız. Ayrıca çok haklısın iletişimi koparmayalım.. Sevgiler

GSA
31.01.2006, 00:21
Haydar Köyü,
İsmini duydum ama gitmek nasip olmadı. Güzel bir köyün var.
Aramıza hoş geldin can. (avatarımdaki resim de benim köyümün resmi.)

Teşekkür ederim can sizin köyünüz de çok güzele benziyor. İsmini babamdan duymuştum. Ama bana da gitmek nasip olmadı. Köyümü ziyarete gelin beklerim...

Candacan
31.01.2006, 01:06
Teşekkür ederim can sizin köyünüz de çok güzele benziyor. İsmini babamdan duymuştum. Ama bana da gitmek nasip olmadı. Köyümü ziyarete gelin beklerim...

Teşekkür ederim can,
Çorum'a geldiğin zaman haber ver, tanışalım. Hem senin köyüne, hem de benim köyüme birlikte gidelim.

GSA
31.01.2006, 01:11
Teşekkür ederim sayın hocam (forumdan emekli öğretmen olduğunuzu gördüm). Bu yaz inşallah olur. Unutmamak gerekir ki birlikten güç doğar...

Kizilbas 66
31.01.2006, 01:14
İsminden de anlaşılacağı üzere Alaca'ya bağlı bir alevi köyü. Yüksek iki tepenin arasında etrafı korulukla çevrili yeşil bir köy. Tabi şu anda nerdeyse bomboş terkedilmiş durumda halkının çoğu ben de dahil olmak üzere Ankaraya göç etmiş durumda. Ankarada kurduğumuz dernekle köy halkının birbirinden kopmaması için ve köyünü unutmaması için uğraş veriyoruz.Ama gerçekten şehir hayatı insanları yutuyor birbirinden uzaklaştırıp birbirine yabancılaştırıyor.

Kardesim Haydar Köyünün güzelliklerini duyardik fakat bir türlü gitmeye firsatimiz olmadi.Ayrica köyünüzde bize uzak sayilmaz..Bende Yozgat-Corum sInIrinda olan Dagyenicesi köyündenim..Izine gittigim vakit Candacan Agamizida alip ziyaretinize geliriz..

Sevgilerimle...

GSA
31.01.2006, 01:32
Beklerim beklerim başım gözüm üstüne...

emekçi05
07.02.2006, 12:43
tamam araştıracam bizim dedelerimiz alacadan gelir ama hangi köy olduğundan emin değilim dediğin gibi belki akrabayızdır kib

GSA
09.02.2006, 13:38
tamam araştıracam bizim dedelerimiz alacadan gelir ama hangi köy olduğundan emin değilim dediğin gibi belki akrabayızdır kib

Araştırdığım kadarıyla henüz bizim köyden Amasyaya göç eden kimseyi bulamadım. Ama ne farkeder ki sonuçta bizler kardeşiz aynı yolun yolcusuyuz....

zeynel abidin
16.03.2006, 16:38
ben ankaradayım ve liseyi incirli lisesinde okudum geometri hocamız yanlış hatırlamıyorsam sizin köylünüzdü. galiba incirli lisesinin yakınlarına birde dersane açmışlar.
saygılar

avni
25.03.2006, 22:51
GSA
nerelerdesin

Yusuf Eroglu
25.03.2006, 23:56
Merhaba haydar köylü arkadaslarima.
Sayfayi gördüm icim kabardi iceri girip okuyupda yazi yazmamak olmaz dedim.
Ben alacada kaliyorum evim orada her sene gidiyorum. ikametim almanya.
hayda köyünde cok arkadaslarim vardi.Orhan,veli, ibili burdan simdi aklima gelmeyen bütün haydar in köylü dostlarima selamlar.

vesilebaris
30.06.2006, 00:14
Selam arkadaşım, bende Haydarın köylüyüm.Mehmetkallerden Hamdi Çavuş'un torunu,Duran ERDOĞAN'ın oğlu İbrahim ERDOĞAN. Ankara Keçiören Meteoroloji' de oturuyorum.Aynı yerde Kreş ve etüd merkezi işletiyorum. Eşim müzik öğretmeni, ben de psikoloğum. Bu foruma girip te köyümüzün adını ve resimlerini görmek beni çok mutlu etti.Bunun için emeğinize çok teşekkür ediyorum.Köyümüz gerçekten çok güzel, insanlarımızda öyle, ama şehir hayatı bizleri bu kadar dağıtmışken belkide internet sayesinde birçoğumuz biraraya gelebiliriz, bence bu kunu üzerinde çalışmalar yapabiliriz, paylaşımlarımız bizleri daha güçlü yapacaktır...Saygılar...

arzu
02.07.2006, 00:08
Selam
bende haydarin köylüyüm allah izin verirse 2 hafta sora köydeyiz ....
cok özledim yaa bizim köyü :)

vesilebaris
12.07.2006, 01:40
selam Haydarın köylüler, hadi bişeyler yazında tanışalım,böyle bir forumumuz var ve bizler çok sessiziz,bu kadar mı yabancılaştık, lütfen ellerinizi dokundurun tuşlara, neyiz, kimiz,nerdeyiz, ne yapıyoruz, haberimiz olsa fena mı olur? Bizler ki her koşulda yüzyılları aşıp gelmişiz, ama şimdi iki kelime yazmak gelmiyor içimizden. Bence bu hiç sağlıklı değil, hadi kımıldayalım biraz, nolur yazın artık.saygılar.....

Meneksem
30.07.2006, 20:02
Selam arkadas,
bende amasya göynücek ilcesindenim. Sen silovanin hangi köyündensin? Sizin köyün yaslilari kürtce bilirlermi? Baska iddada bulunan arkadaslar varda? Tam olarak belki sen bana cevabini söyliye bilirisin:

avni
21.08.2006, 23:10
sevgili arkadaşlar bende aranıza katıldıgım için mutluyum ben de çorum alaca haydarın köylüyüm eyüpgillerden tanıyan herkese selamlar

avni
22.08.2006, 20:48
yusuf bey ben aynı köylüyüm ibili ve veli kardeş agbileri var haydar onların çocuklukları köyde geçti sonradan almanyaya gittiler kendileri çok sevilen insanlardır bende size selam yoll

arzu
26.08.2006, 23:59
6956

6957

6958

bu sene köyümde bol bol vakit gecirdim size bi kactane resim ekledim umarim "GÖZEL" köyümüzü begenirsiniz:)

avni
27.08.2006, 23:25
arzu bende sizin köylüyüm ama kimin kızı olduğunu çıkaramadım
kimlerdensin

arzu
14.01.2007, 23:37
10035

deniz_19
17.01.2007, 23:33

ya ben sizin köye bir defa gitmistim galiba sizin köyde mantar cok oluyor demi
benim yengem orali hatta babannemin köyü desem daha iyi olur ama cok güzel bir
köy haydarin köyü:()

gelin
26.05.2007, 12:06
merhaba arkadaşlar. Ben de Haydarın Köyü ne mecitözüden gelin geldim. Kendi köyümüzü hatırlamıyorum ama Haydarın Köyünü çok seviyorum. her yaz mutlaka gideriz. İnsanları da çok iyi. gerçekten. Yanlız sizin köylü genç bir avukat tanıdım. Keşke tanımaz olsaydım. Bu avukata güvendik, haklı olduğumuz bi davada hem bize kaybettir di. Hem de paramızı alıp, davaları bıraktı. Bu mu bizim akrabalık anlayışımız. Derneğin yemeğin de de var dı. Birlik olalım derken birbirimize kazık atıyoruz.

avni
06.06.2007, 21:34
merhaba gelin can bizim köyde kimin gelinisin ?

ilker_05
17.06.2007, 18:31
Selam
bende haydarin köylüyüm allah izin verirse 2 hafta sora köydeyiz ....
cok özledim yaa bizim köyü :)

azru nasılsın cetmi köyüne gelecekmisin bende ctmiliyim tanışalım diyecektim:innocent:

gelin
09.07.2007, 22:13
merhaba avni can. aldırmazların geliniyim.

rockçı turna
09.07.2007, 22:17
ismine kurban...köy ben kızılbaşım diye bağırıyor:) slm olsun...

avni
22.07.2007, 23:53
GELİN bizde aldırmaz soy ismi çok abacı gil memiligil hangisi saygılar.

arzu
30.09.2007, 00:58
http://www.youtube.com/watch?v=eVLjKhok4OU

TIKLAYIN

bizim harmanda senlik var :)

NHikmet_63
23.11.2007, 21:40
Ben de Haydar Köylüyüm ama Hiç Görmedim!
12 Yıldır İzmirdeyiz (12 Yaşındayım)
O yüzden Köyümün Fotoğraflarını Çeken Abla Veya Abiler "Lütfen Bol Bol Çekin!"