Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi dedelerine maaş oyunu
Candacan 25.01.2006, 04:55 Alevilerin hakları ve temsili konusunda ciddi eleştirilerle karşılaşan hükümet, Alevi dedelerine maaş ödenmesi yönünde çalışma başlattı. AABF Dedeler Kurulu Başkanı Hasan Kılavuz: 'Bu plan Alevileri ciddi bölünmeye götürecek çok tehlikeli bir oyundur...' Aleviler AKP’nin bu kararını ‘yeni bir asimilasyon oyunu’ olarak değerlendiriyor
eerkan82 25.01.2006, 08:07 aslında evet bu işin içinde bir oyun olabilir
niye akp hükümeti alevi dedelerine maaş bağlasınki
benim bildiğim akp,eğer çıkarı yoksa böyle bir işe kalkışmaz
en basit örneğini daha yeni yaşadık TFF ye bile karıştılar(gerçi bunu başaramadılar ama)çünkü işin içinde çok fazla para vardı bir şeyler koparmak istediler,yandaşlarına dağıtmak istediler ama başaramadılar.
bakalım eğer böyle bir şey yapacaklarsa işin aslı yakında çıkar bekleyelim ne olacak
saygılar.....
kaanbilkay 25.01.2006, 11:02 candacan kardeşime;bu konuda haklı olabilirsin.ama akp böyle bir oyunu tezgahlayacak kadar zeki ve kaliteli insanlardan oluşmuyor.yani akp de bunu kasıtlı ve oyun olsun diye,b ölücülük olsun diye düşünecek zekaya sahip adam göremiyorum orada.neyse son bişi daha candac an kardeşim senden bir ric am olsa.madem ki konu bölücülük yapmamaksa,resmini değiştirmeni rica edeceğim.8/10 tane şehir var.ülkemizin toprakları bunlar.bölmeyelim bir bütün alalım.teşekkürler saygılarımla...
Candacan 27.01.2006, 00:59 candacan kardeşime;bu konuda haklı olabilirsin.ama akp böyle bir oyunu tezgahlayacak kadar zeki ve kaliteli insanlardan oluşmuyor.yani akp de bunu kasıtlı ve oyun olsun diye,b ölücülük olsun diye düşünecek zekaya sahip adam göremiyorum orada.neyse son bişi daha candac an kardeşim senden bir ric am olsa.madem ki konu bölücülük yapmamaksa,resmini değiştirmeni rica edeceğim.8/10 tane şehir var.ülkemizin toprakları bunlar.bölmeyelim bir bütün alalım.teşekkürler saygılarımla...
Sevgili can,
AKP konusundaki yorumuna katılmıyorum. İslamcı çizginin içinden gelmiş, birçok dersler çıkarmış bir çok deneyim görmüş bir parti. Bence ne yaptıklarını çok iyi biliyorlar. Radikal islamdan vazgeçerek veya vazgeçmiş görünerek tüm toplumu islamlaştırmak istiyorlar. Hatta bırakın Türkiye'yi, çok iddialı bir söylem olacak ama Avrupa'ya bile islam ihraç etmek istiyorlar. AB'ye girmek istemelerinin temel nedeni bu.
Resim konusuna gelince; uyarınız için teşekkürler. Ben foruma ilk girdiğimde gözüme ilk çarpan sayfa nereli olduğumuzla ilgili idi. Ben de sadece Çorumlu olduğumu belirtmek amacıyla bu resmi koydum. Üstelik o zaman sadece bu harita kayıtlıydı bilgisayarımda. Derslerimle ilgili bir konu üzerinde çalışıyordum. Ama değiştireceğim. Yanlış anlaşılmak istemem. Çünkü her türlü ayrımcılığa karşı bir insanım.
halitseyfi 28.01.2006, 15:14 Alevilerin hakları ve temsili konusunda ciddi eleştirilerle karşılaşan hükümet, Alevi dedelerine maaş ödenmesi yönünde çalışma başlattı. AABF Dedeler Kurulu Başkanı Hasan Kılavuz: 'Bu plan Alevileri ciddi bölünmeye götürecek çok tehlikeli bir oyundur...' Aleviler AKP’nin bu kararını ‘yeni bir asimilasyon oyunu’ olarak değerlendiriyor
ALEVİ DEDELERİNE ÇAĞIRI
Cem evlerine tahammül bile edemeyen bir zihniyetin sizlere maaş vermesini nasıl yorumlarsınız bilemem ben "Hayra alamet değil" diye yoruluyorum.Sizler yüz yıllardır yaptığınız bu hizmette hep önder oldunuz,hep bağımsız oldunuz. Bundan dolayı alevilik yaşadı yaşatıldı. Bugün diyanet kaldırılsın din eğitimi zorunlu olmaktan çıkartılsın derken üç kuruş maaş için bunları bir kenara mı atacaksınız. Biliyorum ki sizlerinde hakkınız fakat alacağınız maaşın sizlerden alacağınıda bir düşünün.
Tüm dedelere sevgiler ve saygılar sunuyorum
Hüseyin69 28.01.2006, 17:10 cok cirkince cok aptalca ve sinsice bir oyun bizim dedeler pirler para icin cem ibadet vs yapmazlar ama günümüz dedeleri ne kadar duyarli olur bu cirkince bir oyuna zaman gösterecek
zulfikar_orak 28.01.2006, 17:25 Ümmetçi ampulcülerden herşeyi beklerim.Bu gün ülkeyi satan onu bölmeyi bizleri asimile etmeyi de düşünür.bakalım bunun altından ne çıkacak.
alevi dedelerine diyanet maaş verecekmiş bunu neye göre yapacaklar ,gayaleri ne arkadaşlar yorumlarınızı açıklayınız.
KIZIL_GUNES 12.02.2006, 11:47 ''bölücülük planı'' ... hem bizim inanç büyüklerimize bu şekilde maaş bağlanırsa ( ki bunların tesbiti oldukça zor, nasıl olacağı mechul) o insanlar devlete boyun eğmek zorunda kalmaz mı? avukat ali yıldırım bu konuda ‘Devlet dedeleri yaratılmak isteniyor’ diyor. bu olaya tüm alevi dernekleri tepkilidir.hem yıllardan beri adı bile anılmak istenmeyen, hor görülen alevilerin şimdi gündemde olup
dedelerine neden maaş bağlatılmak istensin? amaçları nedir? gerçekten sinsice...
çözen söylesin...
schafbock 12.02.2006, 13:00 dedelerimiz maaş alırsa devletin her istediğine boyun eğmek durumunda kalacak gerçekten. Bu planları uzaktan yarar gibi gösterip bize yapılacak en büyük zarar olarak görüyorum ben. Kızıl güneş'in dediğine katılıyorum bencede "bölücülük"
derviscemal 12.02.2006, 13:12 Ben olaya şu tarfından bakıyorum dedelerin maaş alması demek Türkiye Cumhuriyeti nin alevileri resmi olarak kabul etmeleri anlamına gelmektedir. Şu anda Cem Vakfının Türkiyede dedeler kurulu var muhtemelen devlet alevi kurumlarından dedelerin bilgilerinin verilmesini siteyecek bu kurumların biraya toplanmasına yarar sağlarmı tarşılır ama cem evlerinde hizmet yapan dedeler bir kuruma kayıt yatıracaklar ve böylece sahte dedelerde ortadan kalkacak..
sevgilerimle..
KIZIL_GUNES 12.02.2006, 13:45 alevilerin resmi olarak kabul edilmesi bu şekilde olmamalı dervişcemal.neden okullarda sunni ağırlıklı eğitim veriliyor? herşeyin başı eğitimdir can dostum. en azından bunu yapmalılar. bu 'dede' insanları nasıl toplum içinden seçip maaşa bağlayacaklar? bunun kıstası nedir onlar için? bir alevi derneğinde üst düzey üye olmak mı? aleviler arasında anket yapmak mı? yoksa soyunu mu inceleyecekler basvuranların :) tamamen saçmalık... bizim parada pulda gözümüz yok. bizden uzak dursunlar.
ibrahim-ch 12.02.2006, 13:50 Bence olmasi gereken bir sey
Cünki Resmi kurumlarin görevlileri toplanan vergilerden maaslarini alirlar
Alevilerde vergi verdiklerine göre
Olmasi gereken alevilerin verdigi vergilerinde Alevi inancinin ibadethaneleri olan CEM EVI Dedelerininde Maas almalari olmasi gereken bir seydir.
Ayni zamandada sosyal güvenlikleri saglanmis olur.
slm ve saygilarla.
KIZIL_GUNES 12.02.2006, 14:05 peki bu cem evleri nerede sevgili ibrahim ?? bilmem benim cevremde yokta... aramızdan toplayabildiğimiz kadarıyla bir kaç ilde belki cem evi yaptırılmıştır. onun dısında kendi cabalarımızda evlerimizde ya da bize ait olan benzerı yerlerde oluyor. devlet dedelere maaş vermeyı dusunuyorda neden cem evi açmayı dusunmuyor????* sorarım.....
schafbock 12.02.2006, 14:10 peki bu cem evleri nerede sevgili ibrahim ?? bilmem benim cevremde yokta... aramızdan toplayabildiğimiz kadarıyla bir kaç ilde belki cem evi yaptırılmıştır. onun dısında kendi cabalarımızda evlerimizde ya da bize ait olan benzerı yerlerde oluyor. devlet dedelere maaş vermeyı dusunuyorda neden cem evi açmayı dusunmuyor????* sorarım.....
Haklısın. Madem alevilere yardımlarının dokunmalarını istiyorlar o zaman maaş vereceklerine cemevi açsınlar. O zaman daha büyük bir faydaları dokunur bize.
Özellikle aleviliğin gündemde olduğu şu dönemde sadece bir akp oyunu olarak düşünülmemeli bu bence. Resmi devlet politikası gereği aleviliğin devlet tekeline alınarak istenildiği gibi yönlendirilmesi politikasının sonucu düzenlenmiş bir oyun bence kanmamak gerekli...
olayı sahte dedeliğe bağlamış dervişcemal!... ben ise bu olayı maaş verdikleri dedelere resmi söylemi söylettirme olarak algılarım. Nasıl diyanet imamlara verecekleri vaazların konusuna kadar bildiriyorsa, yakın gelecekte dedeler vasıtası ile alevilere birşeyler empoze edilecek demektir, bu gelişme.
derviscemal 12.02.2006, 17:25 olayı sahte dedeliğe bağlamış dervişcemal!... ben ise bu olayı maaş verdikleri dedelere resmi söylemi söylettirme olarak algılarım. Nasıl diyanet imamlara verecekleri vaazların konusuna kadar bildiriyorsa, yakın gelecekte dedeler vasıtası ile alevilere birşeyler empoze edilecek demektir, bu gelişme.
böyle birşey olması zor bence sevgili oli.
Şuanda dedelerin bir kısmı Alevi Din Hizmetleri Başkanlığın na kayıtlı diye biliyorum ama bu cem vakfının bünyesinde...
umarım bizler için iyi olur ama genede çok dikkatli olmamaız gerkiyor sanırım..
böyle birşey olması zor bence sevgili oli.
Şuanda dedelerin bir kısmı Alevi Din Hizmetleri Başkanlığın na kayıtlı diye biliyorum ama bu cem vakfının bünyesinde...
Tamam işte. Cem Vakfı'nın da "Resmi söylemi empoze etmek" gibi bir misyonu üstlenmesini hiç de şaşırtıcı bulmam şahsen.
derviscemal 12.02.2006, 17:32 Tamam işte. Cem Vakfı'nın da "Resmi söylemi empoze etmek" gibi bir misyonu üstlenmesini hiç de şaşırtıcı bulmam şahsen.
işte sizde böyle düşünürseniz hiç birşey söyleyeymem bekleyip göreceğiz o zaman
TheGodfather 12.02.2006, 17:32 ''Cem evleri cümbüş evidir'' diyorsun sonra Dedelere maaş bağlamayı planlıyorsun..Bu nasıl bir çelişki..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..DEdeye neden maaş vericeksin bunu ilk önce açıklaman gerekli değil mi?:höng
Dede'lere hangi görev karşılığı vericeksin maaşı..Cem evi için ise bu gülüp geçerim..
AKP'nin yeni bir oyunuyla karşı karşıyayız.
işte sizde böyle düşünürseniz hiç birşey söyleyeymem bekleyip göreceğiz o zaman
"Bekleyip görmek" pek benimsediğim ve onayladığım bir strateji değildir. Cem Vakfı'nın, kişisel düşünceme göre, Anadolu'da pek bir söz sahibi olduğunu düşünmüyorum. Örneğin Çorum'da Alevilik adına verilecek hizmetlerin belirleyici rolü Alevilerde olmalı. Tüm Alevi köylerinin Çorum'da dernekleri vardır. Bunun dışında Alevi sanatçılar, yazarlar ve gazeteciler vardır önde gelen. Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği'nin ciddi bir etkisi var Çorum'da. Beraberce bu Alevilik adına karar verebilirler. Cem Vakfı'nın etkili olduğu yerlerde de o da katılsın. Ben şahsen bu vakfın pek beni temsil ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca çok büyük bir kitle desteğinin olduğunu da sanmıyorum. Aksi düşünen de olabilir. Ama devlet, özellikle Alevilikle ilgili her türlü kararda Cem Vakfı'nı muhattap alma ısrarında. Kesinlikle karşıyım. Demokratik bir temsiliyet olsun. Devlet bu konuda Alevilere dayatma yapmasın.
sinan boztepe 12.02.2006, 20:20 değerli dostlar biz aleviler üzerine oynanan oyunlar hala devam ediyor. devlet baba biz dedelere maaş bağlayacakmış.. diyanetin hala mezhep olarak tanımadığı ve inkar ettiğği bir inanca neden maaş bağlama ihtiyacı duydu.. eğer diyanet bütçesinden maaş alacaksak yıllardır aşılamamış bir tabuyu yıkacağız ve mezhep olduğumuzu ispat etmiş olacağız.. ne kadar güzel sonunda bizi tanıdılar.. ama işler böyle değil maaşımız kültür bakanlığı bütçesinden ayrılacak.. buda ne demek hala diyanete giremedik ve bizi kabul etmemeye devam edecekler.. tek amaçları avrupa uyum yasaları doğrultusunda hareket etmek.. benim kara kaşım kara gözüm için değilmiş..
şimdi soruyorum hangi alevi dedesi bu maaşı kabul eder.. şahsen ben istemiyorum.. önce mezhebimi sonra dedeliğimi kabul etsin ve diyanetten alayım allah eyvallah derim... başka türlü olmaz....
Sevgili Canlar...
Akp hükümetinin inanc önderlerimiz olan Dedeleri maasa baglamasinin ardinda Alevileri asimile etme planlari yatiyor cünki bunlar yillarca Alevileri asimile edemediler,yani bunlar kaleyi bastan kusatmak istiyorlar.Hepinizinde bildigi gibi son yillarda güclenen Alevi hareketi artik Alevilik üzerindeki asimilasyonu durdurmustur.
Mademki akp hükümeti Dedelerimizi düsünüyor,tekke-zavriye kanunu ile Dedelerimizin elinden alinan haklarini verselere.
Alevi hareketi bu akp nin sinsice planina asla firsat vermiyecektir.
Sevgilerimle
Quote Kaanbilkay:
"neyse son bişi daha candac an kardeşim senden bir ric am olsa.madem ki konu bölücülük yapmamaksa,resmini değiştirmeni rica edeceğim.8/10 tane şehir var.ülkemizin toprakları bunlar.bölmeyelim bir bütün alalım.teşekkürler saygılarımla..."
Resim konusuna gelince; uyarınız için teşekkürler. Ben foruma ilk girdiğimde gözüme ilk çarpan sayfa nereli olduğumuzla ilgili idi. Ben de sadece Çorumlu olduğumu belirtmek amacıyla bu resmi koydum. Üstelik o zaman sadece bu harita kayıtlıydı bilgisayarımda. Derslerimle ilgili bir konu üzerinde çalışıyordum. Ama değiştireceğim. Yanlış anlaşılmak istemem. Çünkü her türlü ayrımcılığa karşı bir insanım.
Sevgili Candacan abi,
Siz simdi Kaanbilkay arkadasimizin dusuncesine inanip ve Corum'un resimini uye avatariniza koydugunuz icin gercekten ayrimcilik yaptiginizimi saniyorsunuz? Yaa kusura bakmayin ama bu kadarida olmaz...bana gercekten biraz guldurucu geldi.... Sevgili Candacan abicigim Corum resimini koymaniz gayet cok guzel ve sanirim burdaki uyelerin hicbiri bunu ayrimcilik olarakta gormez... Buna bakarsaniz ozaman HERSEY ayrimcilik olur... Eger tabiki kendiniz degistirmek istiyorsaniz o ayri birsey, ama sevgili Kaanbilkay kardesimiz rahatsiz oldugu icin degistirmenize hicte gerek yok...cunku ayrimcilik sozkonusu degil burda. Kaanbilkayin bunu ayrimcilik olarak goremsi cok sacma...yani yanlis ornek vermis kendisi! Iyi vallaha insan sevdigi seyleri de soylemesin veya gostermesin..... olurmu hic ya?
Sevgiler ve saygilar,
ISIK
ibrahim-ch 13.02.2006, 01:00 Ben isvicrede yasiyorum
Burada herkes her yil gelir vergisi beyannamesi doldurur ve verir.Hiristiyanligin farkli mezhepleri var insanlar sadece kendi mezheplerinin vergisini verir. ve ödedigi vergi kendi inancinin ibadethanesi bütcesi icin harcanir.
Müslümanlar din vergisi vermez.
yani insanlarin ödedikleri din vergilerinde farkliliklar var.
Ayrica devlet ibadethane yapmaz. insanlar kendileri yaparlar.
bence Türkiyedede öyle olmali
Bence en dogru olani devletin din islerinden tamamen cekilmesidir.Iktidarda bulunan hükümetin din partisi olduguna göre bu söylemim simdiki zaman icin gecerli degildir.Bazi alevi dernekleri/vakfi alevilere diyanet bütcesinden pay ayrilmasini isteyince,onlarinda yapacagi buydu.
Bunca katliamlara zulümlere ugramis insanlarin amaci birilerine maas baglatmak icinmiydi?Bunlar alevilerle dalga geciyorlar.
Ya Resmen Alevileri Kandirmaya Calisiyorlar Dedelerin Agzina Iki Kasik Bal Calip Susturacaklar Diyanet Isleri Icin Hic Camiyle Isimiz Olmadigi Halde Yillardir Sirtimizdan Para Aliyorlar Alevilerin Ibadet Yeri Cem Evidir Deyince Kabul Etmiyorlar Ama Bir Nevi Cem Evlerinin Hocasi Olan Dedelere Maas Baglamaktan Bahsediyorlar Bune Rejim Bu Ne Lahana Tursusu Oyuna Gelmeyelim Canlar
öz alevi 20.02.2006, 21:51 "Bekleyip görmek" pek benimsediğim ve onayladığım bir strateji değildir. Cem Vakfı'nın, kişisel düşünceme göre, Anadolu'da pek bir söz sahibi olduğunu düşünmüyorum. Örneğin Çorum'da Alevilik adına verilecek hizmetlerin belirleyici rolü Alevilerde olmalı. Tüm Alevi köylerinin Çorum'da dernekleri vardır. Bunun dışında Alevi sanatçılar, yazarlar ve gazeteciler vardır önde gelen. Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği'nin ciddi bir etkisi var Çorum'da. Beraberce bu Alevilik adına karar verebilirler. Cem Vakfı'nın etkili olduğu yerlerde de o da katılsın. Ben şahsen bu vakfın pek beni temsil ettiğini düşünmüyorum. Ayrıca çok büyük bir kitle desteğinin olduğunu da sanmıyorum. Aksi düşünen de olabilir. Ama devlet, özellikle Alevilikle ilgili her türlü kararda Cem Vakfı'nı muhattap alma ısrarında. Kesinlikle karşıyım. Demokratik bir temsiliyet olsun. Devlet bu konuda Alevilere dayatma yapmasın.
sinan bu yazımı okuduğunda benim emailime yazı yaz ben bu forumdaki cet kısmına giremiyorum beni bu forumun metadaru bazı konularda engelliyor
bu arkadaşımız ve bunun gibi düşünenler alevi gerceğini değilde kendi zevk ve ihtiraslarına göre toplumu yönlendirmek için bu forumu kullanıyorlar
bende bu gercek dışı kurllara karşı geldiğim için beni zaman zaman atıp foruma gercekleri yazmamı engelliyorlar ben bu arkadaşıma niyenimin topluma faydalı olmasını yazdım ama kendi ihtiraslarını yenemedi
mens yoluyla yaz özel mesajda yazamıyorum cetede giremiyorum
sayın arkadaşlar bu konuyu okuduğunuzda sizde sinana bundan özel mesajla haber verin rıca ediyorum
bülentişcan 21.02.2006, 08:28 Sayın Özalevi;
Siz niye engellenesiniz,bu konu başlığında bir tane yazınız yok,ilk yazınızda da insanların sizi engellediğini yazıyorsunuz,
Bazen ben de chet e giremiyorum teknik bie konu olabilir,
kimsanın yazı yazmasının engellendiğini sanmıyorum,
Yazın efendim yazılarınızı beklıyoruz,Bu Arkadaş dediğiniz-Ceyhun Arkadaşımız- kişi 3-4 gündür görevinde değil,o olsa bile sizi engelleyeceği kanatinde değilim
Yazın efendim meraklandık,
Dostca kalın
öz alevi 21.02.2006, 15:37 Sayın Özalevi;
Siz niye engellenesiniz,bu konu başlığında bir tane yazınız yok,ilk yazınızda da insanların sizi engellediğini yazıyorsunuz,
Bazen ben de chet e giremiyorum teknik bie konu olabilir,
kimsanın yazı yazmasının engellendiğini sanmıyorum,
Yazın efendim yazılarınızı beklıyoruz,Bu Arkadaş dediğiniz-Ceyhun Arkadaşımız- kişi 3-4 gündür görevinde değil,o olsa bile sizi engelleyeceği kanatinde değilim
Yazın efendim meraklandık,
Dostca kalın
sayın kardeşim bu forumda denetleyici olarak calışan alevi men nikindeki kardeşimize bir türlü konuyu anlatamıyorum benim yakınım öz amcam gecmiş hakaşıkları gibi hakkın imamı yani allahtan öğretmen yetkisi ve dedelik hakkı var kendisi dolu bade içmiş dünyaya ehlibeytin sözcüsü olarak gönderilmiş işte ben bu allahın verdiği ismim olan HANCI PERVANEYE İNEN ehlibreytin ön gördüğü müslümanlık ve alevinin temeli olan gercek kuranı kerimin yorumunu yazıyorum ne yazıkki bu hak aşığının ilmini aleviler yıllar öncesine kadar alevi inancı olarak baş koydular bu güne kadar geldi şimdi yeni nesil kendine göre bir alevi felsefesi inancı oluşturmuş şimdi gercek hak aşığını erenleri dışlıyorlar ve önderlerini pirini rehberini tanımıyorlar
hancı pervane cansızdan dahi soru soruyor gizli sırlar ona gizli sır değil işte haktan emir almış olarak gelen dede yetkisi olan kendi önderinin yazılaraına müsade etmiyor ben bunun için dışlanıyorum
gecen gün genc bir kardeşimiz dede soyundan geldiğini dedeliği sectigini cette yazdı ikinci gün beni engellediler onunla konuşamadım üzüntüm ondandır
umarım aleviler kendi doğru yolunu onlara öneren hakkın öğretmenini tanır baş indirirler
bülentişcan 21.02.2006, 15:53 sayın Öz Alevi
Sanırım Sen ssalmansın
Şimdi yeni isimle burdasın,niye engellendin bilmem amma,
Yazılarında Akla ve mantıga,tarihe,geçmişe uymayan çok şeyler vardı.
Yazıların oyle de olsa yazman taraftarıyım,ancak gercek kimliğinnle yazarsan
engellenmıyeceğin kanatındayım,
Gerçi forum kurallarını cok ıyı bilmıyorum,bire bir Alevimenle görüşürsen sorunu çözülür sanıyorum
Sayın Öz Alevi,
Yazdıklarınızı çok net olarak anlayamadım. Özellikle de benim yakınım öz amcam gecmiş hakaşıkları gibi hakkın imamı yani allahtan öğretmen yetkisi ve dedelik hakkı var kendisi dolu bade içmiş dünyaya ehlibeytin sözcüsü olarak gönderilmiş ve de ben bu allahın verdiği ismim olan HANCI PERVANEYE İNEN ehlibreytin ön gördüğü müslümanlık ve alevinin temeli olan gercek kuranı kerimin yorumunu yazıyorum daha net açıklarsanız sevinirim.
öz alevi 21.02.2006, 19:24 Sayın Öz Alevi,
Yazdıklarınızı çok net olarak anlayamadım. Özellikle de ve de daha net açıklarsanız sevinirim.
arkadaşım kul hümmet daimi fuzuli devrani ve daha niçeleri bunlar allahtan imam olarak gönderilen öğretmenler şimdide aynı ruhu ve aynı görevi alarak gelen yakınım hak aşığı ismi olan hancı pervane dir
gecmişte bu hak aşıklarının bir cok sözleri kayıp oldu bu güne kadar ulaşamadı kayıt etme ve arşivleme yoktu kitaba yazılanlar ise sünni coğunluğun sahibi olan matbalara girdiğinde sansüre uğradı
şimdi ben bu hak aşığı bilgilerini ham olarak yazdığımdan aleviler duymadıkları bilmediklerini kabul etmiyorlar sunnilerde kabul etmiyor halbuki ben ve hancı pervane öz alevidir bunun ispatı aşık veysel üc ay evinde amcamı ağılamıştır ve mersine beraber gitmişlerdir
işte ben bu bilgileri toplumumuza ulaştırmak için caba harcıyorum
siteden site sahipleri atıyorlar bir türlü anlatamıyorum
daha düne kadar hepımızın bı düşüncesı vardı.biz bu ülkeye vergı verıyoruz ama dıyanetteten bışey göremıyoruz dıyorduk doğru bı yaklaşımdı.ama şimdı hukumet avrupa bırlığı kapsamında bazı değişiklikler yapıyo bunlardan ılkı dedelere maaş bağlanması.bence geç kalınmış bı karar tabıkı bağlanacak ama şimdı ne yazıkkı bakıyorumda yazılara kımse memnun değil bundan.arkadaslar bundan 10 yıl önce alevı olduğumuzu söyluyemıyoduk.ama şimdı her gecen gun özgurluğumuzu kıyasıya yasıyoruz.ilerkı 10 yıl sonra hersey daha guzel olacak kannaatındeyım.ders kıtaplarına bu sene bı sayfa gırdıkse seneye 3 sayfa daha seneye 10 sayfa olacak.hersey zamanla olacak.eğer bu ülkeye vergı verıyosak hizmet tabıkı olacak .saygılarla
Bu maaş oyunu.Alevileri bir şekilde susturma çabası işte....
arkadaşlar dedeler maaş alırsa alevilermi susturuluyor,yoksa alevilik adına tv.lere çıkıp tüm inançlarımızı yok sayan aleviliğin temel taşları olan muhammet mustafa,aliyel mürtaza ve ehlibeyti kabul etmeyip alevileri bölmek isteyenlermi
bizi susturup aleviliği yok etmeye çalışıyorlar.
tüm muhabbetlerimle selamlarım
Dedelerimize maaş verilmesi çok güzel ama bu avrupanın gözünü boyamaktır bence.
bülentişcan 02.03.2006, 15:19 Dedelerimize maaş verilmesi çok güzel ama bu avrupanın gözünü boyamaktır bence.
sevgili Soreş
Çok Gençsin Oğlum yaşıdasın çok sevidim sizlerin bu duyarlılığınıza
Ançak şöyle bir atasözü vardır,
Gavurun ekmeni yiyen gavururn kılıcın sallar diye
Devlet o maaşı karagözümüze kara kaşımıza vermeyeçek,
ve bizler 800 yıldır dedelik kurumunu ve bu yolu kendi kaynaklarımızla bu gunlere getirmişiz
eğer ortada bir teslik ve bir yanlişlık varsa bu devletindir.devlet farklı inançlar beslemekten onlara fınansör olmaktan cıkacaktır,
Konu demokratik ,laik bir açılımdır
Dostca Kal
Açıklaman için teşekkürler... :)
candacan kardeşime;bu konuda haklı olabilirsin.ama akp böyle bir oyunu tezgahlayacak kadar zeki ve kaliteli insanlardan oluşmuyor.yani akp de bunu kasıtlı ve oyun olsun diye,b ölücülük olsun diye düşünecek zekaya sahip adam göremiyorum orada.neyse son bişi daha candac an kardeşim senden bir ric am olsa.madem ki konu bölücülük yapmamaksa,resmini değiştirmeni rica edeceğim.8/10 tane şehir var.ülkemizin toprakları bunlar.bölmeyelim bir bütün alalım.teşekkürler saygılarımla...
ben sana katılmıyorum akp tezgah kurmakta kimseden geri kalmaz bence .onların akılları ve zekalrı zaten tezgaha çalışıyo nasıl dersin akıl edemezler.ha şuna çalışmaz devleti ve milleti kalkındırmaya akılları yetmez yetemezde.
bu maaş olayı genelkurmayın da içinde olduğu bir olay dostlar.nedeni avrupa birliğinin alevilerin tanınması ve cemevlerinin ibadethane sayılması yönündeki raporları var.genelkurmay alevi toplumuna bazı haklar verilip çalışmaların devam edilmesine gerek olduğunu söylüyor.zaten dedelik kavramında maaş olayı yok,bunu dedeler de açıkladı.onlarda cemevleri ibadethane sayılsın yeter diyor.bu çalışmalar sadece alevilerin ağzına bir parmak bal sürmekten ileri giden bişey değil.
saçma sapan bi kışkırtmadan başka bişey değil..
haydar.K 03.11.2006, 17:00 ben diyanet işlerinin alevi dedelerine maaş vermesini istemiyorum çünkü bu aldatmacadan başka bir şey olamaz sus payı olarak dedeleri kullanacaklar bu en iyi susturma şeklidir belki ilk başlarda karışmayacaklar fakat daha sonraları cami hocalaarına yaptıkları gibi bizim dedelerin ellerinede metinleri verecekler ve oku diyecekler onlarda okumak zorunda kalacaklar çünkü senin paranı biz veriyoruz dediğimizi yapmak zorundasın diyecekler bu da nedemek aleviliğin kendi kendini ihma etmesi demek.
acareftelya 07.11.2006, 12:09 bu işin içinde birşey mutlaka vardır yakında çıkar kokusu
reyhan22 07.11.2006, 12:44 bana bu işin içinden bişey çıkacak gibi geliyor ama hadi hayırlısı yakında cıkar kokusu nede olsa.........
meryem demir 07.11.2006, 19:37 oyun varsa bilei en azından kokusu çıkana kadar alacakları maaşların tadını çıkarsınlar
ben diyanet işlerinin alevi dedelerine maaş vermesini istemiyorum çünkü bu aldatmacadan başka bir şey olamaz
canım kardeşim sen şu an aramızda kaç tane sunni propagandası yapan dede var biliyormusun? Bunların hesabına her ay para yatıyor , babalarının hayrına yatmıyor bu paralar.Hıncal uluç derdi bir ara İçimizdeki irlandalılar , işte böylelerine deniyor.
lamekan bawo 07.11.2006, 22:46 canım kardeşim sen şu an aramızda kaç tane sunni propagandası yapan dede var biliyormusun? Bunların hesabına her ay para yatıyor , babalarının hayrına yatmıyor bu paralar.Hıncal uluç derdi bir ara İçimizdeki irlandalılar , işte böylelerine deniyor.
valla olurmu olur can aslında emek harcanıor verılse guzel olur ama bu hukumet dıyanet bunun altın kesın bır mayın yerleştırmıstır..
cemalettin 08.11.2006, 10:46 tarihi bazı olaylar araştırılır ise,"ahilik"müessesesinin sonunun başlangıcı devlet hazinesinden ahi babalara/ahi başlarına maaş bağlanması olarak görülebilir.
incelenmesi gerekir sanırım.
olaya bir başka açıdan bakılırsa,diyanet tarafından din adamlarına maaş ödenmesine son verildiği takdirde bu kişilerin geçimlerini sağlama işi cemaatlere mi bırakılmak gerekir?
eğer öyle olur ise,bazı cemaatler/topluluklar bilhassa bu toplulukları kendi amaçları için kullanmak isteyen bazı güçlerce paraya boğulacaklar ve tam anlamiyle kontrol dışı kalacaklardır.
böyle bir durumun ne gibi sonuçları olabileceğini her halde enine boyuna düşünüp hesaplaması gerekir ülkesini seven kişilerin.
sanırım mantıklı olanı,diyanet bütçesinden nüfusa orantılı olarak tahsisat çıkarılmasıdır.
tabiidir ki vergi ödeyen nüfusa bağlı olarak.
kişilerin dini inançlarını koruyup gözetmek devletin,vergisini ödemek de vatandaşın asli görevlerinden olsa gerektir...
yazılanlara kesinlikle katılıyorum. dedelerimizi maaşa bağlamakla birçok şeyin altını boşalttıkları gibi dedelik makamınında altını boşaltmaya maaşla yapılan bir iş bir sektör haline getirmeye çalışıyorlar. bilinçli olarak yapılan ve sonunda da dedelerin üzerinde baskı kurmak,nüfuz elde edip aleviliği kendi felsefelerinin içine sokmak gayesi güdülen sinsice bir oyundur bu yapılmaya çalışılan. bir seçim propagandası da olabilecek bu sinsi planlara alet olmayacaktır bizim dedelerimiz.çünkü onlar yaptıkları işin bir sektör değil de hak için halka hizmet olduğunun bilincindedirler.alevilik kimsenin tekeline girmeyecektir hele hele akp gibi gerici,yobaz, karanlık düşüncelerin asla...
|