Mahir_86
01.02.2008, 23:13
Büyük bir KİŞİLİKTİ, 7den 77ye sevdirmişti kendini...
1999 yılı aynı bugün gibi kaybettik onu..
Ama hala dudağımızda aynı şarkı;
Dudağımda son bir türkü Gülpembe... diye uzar gider..
Kimine "Kara Sevda", kimine "Domates biber patlıcan".
Bazen; "Gözlerimde yaş kalbimde sızı unutmadım seni, unutamadım ne olur anla beni"
Hangimiz mırıldanmayız ki o güzel ezgileri?..
Sevgi-Saygı ve Rahmetle analım hep beraber..
Ne Ozanlarımızı, ne Sanatçılarımızı unutmadık.. Senide unutmayacağız-unutturmayacağız BARIŞ MANÇO...
EyLeM_DeNiZ
01.02.2008, 23:18
bu dünyaya gelmiş ender değerlerden biriydi bence de Barış Manço.
şarkıları bizlerle yaşıyor, nur içinde yatsın.
canan_ing
02.02.2008, 00:04
en sevdiğim şarkılarından biridir kol düğmeleri.:)
KOL DÜGMELERI
Hatirlarim bugün gibi sessiz geçen son geceyi
Basim öne egik bir suçlu gibi bana verdigin hediyeyi
Ìki küçük kol dügmesi bütün bir ask hikayesi
Ìki dügme iki ayri kolda bizim gibi ayri yolda
Aksam olunca sustururum herkesi her herseyi
Gelir kol dügmelerimin birlesme saati
Usul usul çikarir koyarim kutuya yanyana
Bitsin bu iskence kalsinlar bir arada
Heyhat sabah gün isildar yalniz gece bulusanlar
Yasli gözlerle ayrilirlar dügmeler gibi bizim gibi
Bizim gibi ayrilirlar...
__________________________________________________ ____________________
http://img212.imageshack.us/img212/6725/barismms4.jpg
Küçük bir çocukken Barış Manço benim için adeta bir düş kahramanı gibiydi. Öyle doğmuştuki çocuklarının dünyalarına ''7'den 70'e'' ve ''adam olacak çocuk'' programları ile, çocuk şarkıları ile her yaştan çocukların Barış Abisi olmuştu. Onlarla onların dilinde, onların yüreğinde konuşabilen nadir 'Büyük' adamlardandı.
Yine çocuk bir yaşta onun hayata gözlerini yumduğu haberini almıştım. En koca yaşta, en çok çocuk bildiğim insanın ölüm haberi burukluklar yaratmıştı içimde. Ölümü ile ilgili ardından kopan onca söylentiler ilgilendirmemişti beni, ilk haberini aldığımda kendimi odama kapatıp kara kara ölümü düşünmeye başlamıştım, belki ilk ciddi sorgulamalarımı yapmıştım hayata dair. Onca soru içinde kaybolmuşdum; gitmelimiydi? onun için henüz erken değilmiydi? Bunların hiç birinin salt cevapları bende olmadığı için düşünce yumakları içinde uzandığım yerde uykuya dalmıştım.. Çocukluk hayalim; bir gün onun programına katılıp, onunla beraber eğlenip şarkılar söylemek, 10, 10, 10.. puanlar vermekti çocuklara.. Hiç bir zaman gerçekleştiremediğim bu hayalimi o gün o uykumda ilk ve sonkez rüyamda yaşadım. Uyandığımda hayalle, gerçeklik deviniminin tam orta noktasında kitlenmiş gibi afallamıştım..
http://www.youtube.com/watch?v=7de2eYlnthw
alper_rrr
02.02.2008, 01:43
sarkıları iyi idi ama kişiliğini sevmezdim fethullah gülen yalakasıydı
onur melis
02.02.2008, 02:45
kişiliyi yaptıkları ve en önemlisi yurt dışında türkiyenin barış ve turizim elçisiydi
çocuklugumuzun adam olacak çocuguydu
kalbimizdesin dünden bugüne oldugu gibi
Ben aslında, Sanatçıların hiç birini ölüm yıldönümlerinde anma taraftarı değilim... Onlar en çok doğum günlerinde anılmalı... Onlar ki icraatlarıyla eserleriyle ve toplum kültürüne miraslarıyla ölümsüzlüğe ulaşmışlardır...
Barış Manço kendi alanında çok güzel eserlere imza atmış ve Türk Pop Müziğine kattığı farklı yorumuyla ölümsüzlüğe ulaşmıştır... Sadece bugün değil yılın 365 günü saygıyla eğiliyorum tüm sanatçılarımızın önünde...
http://www.youtube.com/watch?v=fZvqaPf7Bio