Orijinalini görmek için tıklayınız : Foruma öneriler

ciGlik
02.02.2008, 19:06
Foruma katilim gercekten cok güzel,öncelikle emegi gecen herkese tesekkurler.
Fakat eksik birkac konu ayrimi var,bence "biyografiler " adi altinda forum acilsa bircok ünlünün gazetecinin hayati yazilabilinir ve saglik bölümü eksiklikler arasinda...

Arkadaslarda eksik bulduklari bölümleri yazarlarsa sanirim forum daha ayrintili ve cekici olur.

simdilik tesekkurler

dilan_7670
02.02.2008, 19:13
Foruma katilim gercekten cok güzel,öncelikle emegi gecen herkese tesekkurler.
Fakat eksik birkac konu ayrimi var,bence "biyografiler " adi altinda forum acilsa bircok ünlünün gazetecinin hayati yazilabilinir ve saglik bölümü eksiklikler arasinda...

Arkadaslarda eksik bulduklari bölümleri yazarlarsa sanirim forum daha ayrintili ve cekici olur.

simdilik tesekkurler

burası aleviform can.alevilikle ilgili konular daha ağırlıkta,ünlülerin hayatları beni açıkçası ilgilendirmiyor.çok büyük bir eksik deil.

onların hayatları ögrenerek ne kazanabiliriz?

Alevimen
02.02.2008, 21:25
biyografi bölümü sadece kopyala yapıştır mesajlara yol açacak bir yer olur. Hal böyleyken kesinlikle ve kesinlikle aleviforum'da böyle bir bölüm göremezsiniz :)
sağlık bölümüde sürekli gündeme geliyor, oturuyor gene gidiyor :biggrin:

Haydaryiğit
03.02.2008, 00:27
biyografi bölümü sadece kopyala yapıştır mesajlara yol açacak bir yer olur. Hal böyleyken kesinlikle ve kesinlikle aleviforum'da böyle bir bölüm göremezsiniz :)
sağlık bölümüde sürekli gündeme geliyor, oturuyor gene gidiyor :biggrin:

teşekkürler ciGlik can

Sayın Alevimen
Biografi bölümünü evet kopyala yapıştır olabilir.Ancak sağlık bölümünü açmamız gerçekten faydalı olacağına inandığım bir bölüm.Tereddüt ediyorsunuzdur belki açıp açmama konusunda.Ancak bir deneyebilir miyiz canların bu bölüm üzerine ilgili paylaşımlarda bulunup bulunmayacaklarına? ufak bir yerde böyle bir şansımız var mı ?:)

iyi forumlar

ciGlik
04.02.2008, 18:09
öncelikle ilginize tesekkür ediyorum,fakat yanlis anlasilma oldu sanirim , bibliyografi derken ;

1 örnek vereyim Ugur mumcu ile ilgili yazi hazirlamistim ve yerlestirecek yer bulamadim,hani ünlü derken magazin anlasilmasin,bencede saglik cok önemli her forumda olsada ,forumun katiliminin artmasi acisindan iyi bir düsünce olabilirdi.

kopya yapistir cümlesine ilave sunu soylemek istiyorum,bizler bilgileri arastirip ekliyoruz ,kendimizden ise sadece fikirlerimizi beyan edebiliyoruz,o yüzdende kücümsenmesin kopyalamak amac forumu büyütmek ve bilgilendirmek.
Ben psikoloji hakkinda yada saglik hakkinda belki yorum yaparim aleviligi ögreniyorum , alevi olmama ragmen....

simdilik yürekleriniz hoskalsin

halitseyfi
15.05.2008, 21:56
Merhaba
Öncelikle söylemek istediklerimin tartışma amaçlı olmaması nedeniyle yeni bir konu açarak düşüncelerimi öylemek yerine, uyarı nitelili olması nedeniyle burada buraya yazmayı tercih ettim.

Bu forma insanların girişlerindeki temel nedenlerden biri adının "Alevi forum" olması nedeniyle "Aleviliği" öğrenmek veya alevilik hakkında bilgilenmektir.

Bu fikir içerisinde gelip alevilik konusunda eksiklerini tamamlamak isteyen, aleviliği anlamak isteyen veya kendi düşüncsini/inancını burda anlatmak isteyenler rahatlıkla gelip kendini ifade etmekte ve düşüncelerini yazıp tartışmaktalar.

Peki bu forma "Aleviliği" başkalaştırmak, aleviliği farklı göstermek, olmadık düşünceleri veya inançları bura alevilikmiş gibi anlatmak, yukardasaydığım nedenlerle gelen kişileri yanlışa sürüklemez mi?

Art niyetili kişilerin bu girişimlerine göz yummak aleviliğe ve alevilere büyük zararlar vermekte, bizlerde bu konuyu ellerimiz bağlı izlemekteyiz.

Bu tür girişimlerinde diğer artniyet içinde olan kişiler gibi uyarılmasını gerekirse, dah sert önlemler alınmasını öneriyorum

Teşekürler

CaNCa
15.05.2008, 22:04
Merhaba
Öncelikle söylemek istediklerimin tartışma amaçlı olmaması nedeniyle yeni bir konu açarak düşüncelerimi öylemek yerine, uyarı nitelili olması nedeniyle burada buraya yazmayı tercih ettim.

Bu forma insanların girişlerindeki temel nedenlerden biri adının "Alevi forum" olması nedeniyle "Aleviliği" öğrenmek veya alevilik hakkında bilgilenmektir.

Bu fikir içerisinde gelip alevilik konusunda eksiklerini tamamlamak isteyen, aleviliği anlamak isteyen veya kendi düşüncsini/inancını burda anlatmak isteyenler rahatlıkla gelip kendini ifade etmekte ve düşüncelerini yazıp tartışmaktalar.

Peki bu forma "Aleviliği" başkalaştırmak, aleviliği farklı göstermek, olmadık düşünceleri veya inançları bura alevilikmiş gibi anlatmak, yukardasaydığım nedenlerle gelen kişileri yanlışa sürüklemez mi?

Art niyetili kişilerin bu girişimlerine göz yummak aleviliğe ve alevilere büyük zararlar vermekte, bizlerde bu konuyu ellerimiz bağlı izlemekteyiz.

Bu tür girişimlerinde diğer artniyet içinde olan kişiler gibi uyarılmasını gerekirse, dah sert önlemler alınmasını öneriyorum

Teşekürler

Merheba,

Genel tarifler vermeden, belirtmek veya ima etmek istediğiniz ''aleviliği yanlış tanıtan'' mesajları moderatöre bildir panelinden gerekçelerinizle beraber bildirirseniz, o mesaja veya mesajın durumuna göre art niyetli olan kişilere gerekli işlemler yapılır. Fakat ifade ettiğim gibi bunun için şikayetinizle ilgili veriler ve eleştirinize dayanak olacak gerekçelerinizide belirtmenizde fayda var.

Saygılarımla.

Garaoglan
15.05.2008, 22:04
laf laftan acilmisken bende bir öneride bulunmak istiyorum

Aleviforumda tüm yetkileri bana verin ve gerisini düsünmeyin :lol:

PoyrazıM_24
15.05.2008, 22:27
laf laftan acilmisken bende bir öneride bulunmak istiyorum

Aleviforumda tüm yetkileri bana verin ve gerisini düsünmeyin :lol:

benim ne kadar yetkim var sa hepsi senin olsun abi:scared:

:lol:

Suskun Seyirci
20.05.2008, 19:02
Müsade ederseniz bende bir öneride bulunmak istiyorum
Alinti yapilarak topik acmayi önlemek icin bunlara genel ve güncel haberler topigi sabitlenerek acilamazmi ve haberi ordan girilebilinir ?

Örnek :

XYZ isimli üye bir yerde bir haber okuyor ve etkisinde kalarak bir topik acma hevesine kapiliyor
neticesinde cogu topik kazana gidiyor ve cöp haline geliyor ve foruma yük oluyor

bunu önlemenin en kisa ve en iyi yolu yalan yanlis alinti haberleri ve yorumlari
baslica bir topikte toplamak olacaktir diye düsünüyorum ve dahasi Yönetim her bir defasinda bunlara müdahale etme mecburiyetinde kalmaz

sadece nacizane görüsüm ......

PirO_62
20.05.2008, 19:36
Müsade ederseniz bende bir öneride bulunmak istiyorum
Alinti yapilarak topik acmayi önlemek icin bunlara genel ve güncel haberler topigi sabitlenerek acilamazmi ve haberi ordan girilebilinir ?

Örnek :

XYZ isimli üye bir yerde bir haber okuyor ve etkisinde kalarak bir topik acma hevesine kapiliyor
neticesinde cogu topik kazana gidiyor ve cöp haline geliyor ve foruma yük oluyor

bunu önlemenin en kisa ve en iyi yolu yalan yanlis alinti haberleri ve yorumlari
baslica bir topikte toplamak olacaktir diye düsünüyorum ve dahasi Yönetim her bir defasinda bunlara müdahale etme mecburiyetinde kalmaz

sadece nacizane görüsüm ......

Sayın Suskun Seyirci,

Görüşünüz için teşekkür ederiz. Bu önerinizi bizde düşünmüştük ve copy/paste şeklini önlemek için Güncel Gazete Haberleri (TIKLAYIN) (http://http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32558) adlı bir topiğimiz zaten mevcuttur.

Ama hatırlatma içinde teşekkür ederim. Umarım forum üyeleri bu formata göre haraket edebilirler.

İyi forumlar.

Suskun Seyirci
20.05.2008, 19:41
Sayın Suskun Seyirci,

Görüşünüz için teşekkür ederiz. Bu önerinizi bizde düşünmüştük ve copy/paste şeklini önlemek için Güncel Gazete Haberleri (TIKLAYIN) (http://http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=32558) adlı bir topiğimiz zaten mevcuttur.

Ama hatırlatma içinde teşekkür ederim. Umarım forum üyeleri bu formata göre haraket edebilirler.

İyi forumlar.

Tesekür ederim Sayin Piro_62,

böyle bir topigin oldugunu bilmiyordum
Lütfen acemiligime sayin

PirO_62
20.05.2008, 19:51
Tesekür ederim Sayin Piro_62,

böyle bir topigin oldugunu bilmiyordum
Lütfen acemiligime sayin

Açıklama yapmanıza gerek yok. Teşekkür butonuna tıklamanız kafi.

İyi forumlar.

Suskun Seyirci
30.05.2008, 02:40
Cok özür dileyerek yeniden bir öneride bulunmak istiyorum ve umarim bu önerim dikkate alinir !!

Bir cok Canlarin emek harcayip yazilarini görüyorum Topiklerde
bazilari cok uzun ve düzensiz yaziliyor

insanin gercekten bunlari okuyasi gelmiyor karma karisik ama yinede cok üzülerek dile getiriyorum lütfen herkesin rahat okuyacagi bir sekilde düzenlensin bu yazilar

örnek verecek olursam ....... !!!

alinti yaptigin kisilerden özür diliyorum sadece örnek amacli alinti yaptim !!

Provokasyon girişimleri Alevi ve sünni halk, Çorum’da içiçe yaşamaktadır. Bu yüzden de kontrgerilla Çorum’u da provokasyon yaratarak halkı birbirine kırdırabileceği yerlerden biri olarak seçer. CIA ajanı Peck incelemelerini tamamladıktan bir süre sonra provokasyonlar başlar. Pilot bölge olarak, belediye başkanlığı MHP’lilerin elinde olan, Alaca ilçesi seçilir. Önce Alaca Adliyesi emanet deposu soyulur ve 21 adet silah çalınır. Bu silahlardan biri daha sonra Sungurlu ilçesinde yazılama yaparken yakalanan MHP’li bir faşistin üzerinden çıkar. Ama buna rağmen, soygundan sonra “Aleviler sunnilere karşı silahlanıyor” şeklinde spekülasyonlar çıkarılmıştır. Alaca’nın faşist Belediye Başkanı, ramazan ayı başlangıcını bahane ederek bir bildiri yayınlar ve halkı cihada çağırır. Faşistler provokasyon yaratmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışır. Amaçları yeni bir Maraş yaratmaktır. Provokasyonun ilk adımı için 27 Şubat 1980’de yapılacak olan “Hayat pahalılığı ve yoksulluğu protesto” mitingini seçerler. Miting için validen izin alınmıştır. Fakat izin verilen yer faşistlerin yoğun olduğu bir bölgedir.

Halbuki bu bu türde düzenlenip bizlere daha rahat okuyabilmemiz icin sunulabilirdi !!

Provokasyon girişimleri Alevi ve sünni halk, Çorum’da içiçe yaşamaktadır. Bu yüzden de kontrgerilla Çorum’u da provokasyon yaratarak halkı birbirine kırdırabileceği yerlerden biri olarak seçer.

CIA ajanı Peck incelemelerini tamamladıktan bir süre sonra provokasyonlar başlar. Pilot bölge olarak, belediye başkanlığı MHP’lilerin elinde olan, Alaca ilçesi seçilir.
Önce Alaca Adliyesi emanet deposu soyulur ve 21 adet silah çalınır. Bu silahlardan biri daha sonra Sungurlu ilçesinde yazılama yaparken yakalanan MHP’li bir faşistin üzerinden çıkar.

Ama buna rağmen, soygundan sonra “Aleviler sunnilere karşı silahlanıyor” şeklinde spekülasyonlar çıkarılmıştır. Alaca’nın faşist Belediye Başkanı, ramazan ayı başlangıcını bahane ederek bir bildiri yayınlar ve halkı cihada çağırır. Faşistler provokasyon yaratmak için her fırsatı değerlendirmeye çalışır.

Amaçları yeni bir Maraş yaratmaktır. Provokasyonun ilk adımı için 27 Şubat 1980’de yapılacak olan “Hayat pahalılığı ve yoksulluğu protesto” mitingini seçerler. Miting için validen izin alınmıştır. Fakat izin verilen yer faşistlerin yoğun olduğu bir bölgedir.

Yasim itibariyle 1ci verdigim örnekte okumakta zorlaniyorum
Umarim bundan sonra bu tür güzel yazilari iyi ve güzel bir sekilde okuma firsatimiz olur aksi takdirde verilen emege yazik olur