Orijinalini görmek için tıklayınız : Hızır ayındayız ve Hızır orucumuz başlıyor 13-14-15 Şubat

Asii
03.02.2008, 00:04
Hızır anadolu halk inanışlarında peygamber ya da ulu bir ermiş olarak kabul edilir ve ondan " Hızır Aleyhisselam " Hızır Nebi " Hızır Peygamber "ya da mübarek bir kişi olarak söz edilir
inanışa göre ölümsüzlük suyu (abıhayat) içmiştir ve zaman zaman dünyaya gelerek insanlarla ilişi kurar darda olanların yardımına koşar doğa ya yeniden can verir
halk arasında ayağında kırmızı papuçlar üzerinde çiçeklerden yapılmış bir cüppe bulunan ak sakallı nur yüzlü bir yaşlı olarak düşünülür
hasta olanlara şifa vermek darda kalanların sorunlarını çözümlemek üzere insanlara göründü güne inanılır
halk takvimine göre yazın başlama tarihi olan 6 mayıs ta kardeşi ya da dostu ilyasla buluşur ve birlikte doğaya can verirler
bastığı yerde güller çiçekler açar ekinler yeşerir bülbüller ötmeye başlar
baharın müjdecisi doğanın bereketidir
elinin sürdüğü yer ya da kişi dertlerden ugursuzluklardan arınır ömür boyu sürecek bir bolluğa kavuşur
bir inanışa göre H.z Muhammet tarafından karada yaşayan ümmeti korumakla görevlendirilmiştir
ilyas sa denizdekilerin koruyucusu dur
bazı yörelerde Hızır denizlerin ilyas karaların koruyucusu olarak kabul edilir
Hızır suda ve karada Allahın halifesi ve vekilidir istediği an görünmez olur
her dönemin bir Hızır ı vardır ve Hızır veli olması nedeniyle üç kez adı çağrıldığında da insanları hırsızlığa boğulmaya zorba hükümdarlara şeytanlara yılan ve akreplere vb karşı korur
Hızır ın hava su ve karadaki her türlü olaylara karşı

Bu gün akşama cuma
Evliyalar gelir ceme
Çağıranı mahrum koyma
Safa geldin Hızır İlyas

Yarın bizim bayramımız
Hakka malumdur halimiz
Daim irfanda dilimiz
Safa geldin Hızır İlyas

Kerbela yı beri geçti
Münkirler peşine düştü
İlyas dedem kaça kaça
Abı-hayat içe içe
Safa gelgin Hızır İlyas

Abdal dedem konduralım
İlyas gelmiş gönderelim
Halimiz bildirelim
Safa geldin Hızır İlyas

Dede-baba
03.02.2008, 00:16
Hızır Orucu: Şubat ayı içerisinde tutulan bir oruçtur genellikle 3 (üç ) gün kurbanı olanlar için 5 gündür.

Hızır orucu Evvel-Ahir peygamberlerden (Kimi kaynaklar pergamber değilde ermiş evliya kabul eder.) Hızır (as.) yüzü suyu hürmetine tutulur. Bir rivayete göre hızır peygamber Türklere gelen peygamberdir.

"... Rivayet odur ki...Hızır peygamber'in bir boz atı vardır. Her kim dara düşse "Yetiş Ya Hızır Dese" Hızır orda olur, yoksulların, darda , zorda kalanların yardımına koşardı. Hızır Peygamber tam 1000 yıl ömür sürdü. Kavminde çok sevilen herkesin hürmet ettiği bir ulu zattı.

uzun bir zaman sonra, Azrail, Hızır peygambere göründü...

Azrail: --- Ya Hızır Hak seni cennetine çağırır hazırlıklarını tamamla...

Hızır peygamber , yine "Yetiş ya Hızır" diyenlerin yardımına koşuyor... her derde derman oluyordu. Hakk'a yürüyeceği gün Hızır peygamberi bir hüzün kapladı...

Azrail: Ya Hızır neden hüzünlenirsin ? Yksa ölümden mi korkarsın? Dedi

Hızır Nebi:--- Ya Azrail, benim hüzünlenmem , ölüm korkusundan değil, benden sonra darda kalanların durumuna üzülürüm...

Bu durum, on sekiz bin Alemin yaradanına malüm oldu... ve hak'tan nida geldi

--- "Ya Azrail, kulum hızırı Atıyla birlikte kevser havuzunun başına götür ve kana kana içsinler, İçsinler ki kıyamete kadar darda zorda kalanların yardımına gitsinler...

Ve bu nedenledirki Hızır nebi, o tarihten kıyamete kadar aramızdadır... ve gönülden " Yetiş ya Hızır " diyenlerin yardımına koşar.

Hızır orucuyla ilgili bir başka kaynak ise , bir hadisi Şerife ve buna ilişkin olarak inen Ayete dayanır:

"... Cennet gençlerinin efendileri, Hz Hasan ile Hz. Hüseyin, üç gündür ateşler içinde hastadır. Velayetin nuru ve Fatıma-ül Zehra Peygamber efendimize gitmekte çareyi bulurlar... Peygambere lisanınca durumu anlatırlar. Peygamber, Hz Ali ve Fatıma'ya 3 gün oruç tutmalarını söyler.

Hz. Ali ve fatıma , niyet ederler ilk gün oruçlarını tutarlar , sadece bir kaç hurmadan oluşan iftarlıklarını hazırlayıp, oruç açacakken, kapıda bir fakir belirir

---Ya Ali senin için cömertlerin cömertidir. dediler . çok acıktım benim için yiyeceğiniz var mı?

Hz. Ali ve Fatıma, teretdüt etmeden iftarlıklarını fakire verirler... O günü iftar açmadan aç geçirirler...

İkinci ve ücüncü günlerde benzer şekilde fakirler gelir eve ve iftarlıklar, fakirlere verilir.(Bu Gelen fakir insanların hepsi.. fakir kılığın da Hızır Peygamber'dir...) ve üc gün yeme ve içme olmadan oruç tutulmuş olur.

Üçüncü günün sabahında Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin gülerek uyanırlar. Hastalıklarından eser kalmamıştır.

Durumu Peygamber'e iletirler ... Bu sırada Cebrail Alehisselam gelir ve Aşagıdaki ayet nazil olur;

Allah Eyvallah, Şeyhen İlallah

İsm-i Şah Bism-i Allah Allah

" Onlar Tanrı yüzünü arzular sabrederler
İbadet yaparlarken paylaşarak verirler.

Kendilerinin olan rızkından, açık ve de gizli
Muhtaç olana verirler. her zaman hem temelli.

Hem bunlar kötülüğü güzellikle savarlar
İşte bunlar içindir. Ebedi cennet
( Ra'd Suresi 22)

Hızır Orucu Şubat ayı içerisinde tutulan bir oruçtur... Bilinenin aksine uydurma değil.. Kur'an-i dayanakları vardır.. ve Sünnettir..

Genellikle Şubat.. 13-14-15 tarihlerinde tutulur..

Saygı ve Sevgilerimle...

Asii
11.02.2008, 22:07
hızır orucumuz başlıyo yarın ilk günü perşembe akşamı son buluyo
allah kısmet ederse yarın niyetliyim
hızır orucumuzu tutan bütün canların oruçları allah kabul etsin

ciGlik
11.02.2008, 22:18
Kerbela'da Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'in Yezid tarafindan susuz birakilarak sehit edilmelerini anmak için tutulan bir oruçtur. Kerbela'da, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in yaninda, Ehlibeyt'den baska kisiler de sehit edildi.

Belki bilmeyenler vardir diyede affiniza siginarak ekledim.
Orucunuz kabul olsun.

seversenaliyi
11.02.2008, 22:43
can lar hızır yardımcınız olsun hacıbektaşi veli yoldaşınız olsun orucunuz mubarek olsun allah kabul etsin hz alı duvalarnız ve nıyazlarınız kabuletsın dergahına yazsın

CrAzY_AnGeL
11.02.2008, 23:20
hızır orucumuz başlıyo yarın ilk günü perşembe akşamı son buluyo
allah kısmet ederse yarın niyetliyim
hızır orucumuzu tutan bütün canların oruçları allah kabul etsin

benım bildiğin salı aksamı niyet edip carsamba günü oruçlu olmamız gerekmıyormu:S bu durumda carsamba gunu hızır orucunun birinci gunu oluyo:S yalnısım varsa aydınlatırmısınız:S

Asii
11.02.2008, 23:32
benım bildiğin salı aksamı niyet edip carsamba günü oruçlu olmamız gerekmıyormu:S bu durumda carsamba gunu hızır orucunun birinci gunu oluyo:S yalnısım varsa aydınlatırmısınız:S

tabi canım ne demek
13.14.15 carşamba - perşembe - cuma
son günü cumaya gününe denk geliyo
biliyorsunuz hızır oruçumuzun son günü perşembeye gelir

CrAzY_AnGeL
11.02.2008, 23:36
tabi canım ne demek
13.14.15 carşamba - perşembe - cuma
son günü cumaya gününe denk geliyo
biliyorsunuz hızır oruçumuzun son günü perşembeye gelir

teşekkür ederim yani 13, 14, 15 dogru tarihler dimi:s

Asii
11.02.2008, 23:41
teşekkür ederim yani 13, 14, 15 dogru tarihler dimi:s

evet doğru tarihler ama son günü perşembeye gelmesi için 1 gün önceden tutuyoruz
hızır oruçumuzun son günü perşembeye denk getirilir
hızır orucumuzu tutan canların oruclarını allah kabul etsin

saygılarımla

Alevimen
12.02.2008, 00:14
evet doğru tarihler ama son günü perşembeye gelmesi için 1 gün önceden tutuyoruz
hızır oruçumuzun son günü perşembeye denk getirilir
hızır orucumuzu tutan canların oruclarını allah kabul etsin

saygılarımla

Resmi tarihler sürekli 13-14-15 günleridir, bu çağda böyle olması daha uygun görülmüş. Ama dediğin gibi hızır ayında zaten perşembe günleri oruç tutulması daha doğru :)

YoRuM78
12.02.2008, 00:43
Ben bu gece niyetliyim.12 13 14 günleri oruç tutucam. Hicri yılbaşı 13 Şubat.

cawres62
12.02.2008, 00:44

hayır can oruç bu gun başlıyor persembe gunu son oluyor cuma gunude lokmalar dagıtılır
ben nıyet ettım bu gun
yarın oruçluyum
her alevı ınsanı tutması gerek
egerkı alevıysek tutmalıyız

cawres62
12.02.2008, 00:49

evet can bende niyetlıyım bende üç boyunca nıyetlenecem
allah izin verırse tutacagım üç vede su içmeyecem
eskıler derler su içmeyen kışiler uçuncu gece su verenler oluyormuş
bakalım gorecekmıyız

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 11:52
yaaaa ama ben bugunkü tarihe göre tutacaktım :S:S:S dün gece nieyt etmedım:S:S:oofff yaaaaa:S:S:S:S:

eylül83
12.02.2008, 12:01
yaaaa ama ben bugunkü tarihe göre tutacaktım :S:S:S dün gece nieyt etmedım:S:S:oofff yaaaaa:S:S:S:S:

Bence cok fazla farkeden birsey olmaz tarihlere takılmayın yarın tutarsınız.Bende oryçluyum bugün herkesin orucunu allah kabul etsin...

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 12:03
:34::34::34:

Teyna
12.02.2008, 12:03
Allah oruç tutanların oruçlarını, onlara hizmet edenlerin hizmetini kabul eylesin.

YoRuM78
12.02.2008, 13:22
Ezgi sulu gözlülük yapma..Eylülünde dediği gibi tarihlere takılmana gerek yok yarından itibaren tutarsın..

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 13:27
Ezgi sulu gözlülük yapma..Eylülünde dediği gibi tarihlere takılmana gerek yok yarından itibaren tutarsın..

ozamanda kabul olur dimi abiii:S :001_unsur:crying:

eylül83
12.02.2008, 13:34
Bana bak sen yoksa rüya göremem diyemi ağlıyosun bakiim:biggrin::stuart:

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 13:43
Bana bak sen yoksa rüya göremem diyemi ağlıyosun bakiim:biggrin::stuart:

sorun rüya görmek deil tabi oda var ama:s daha çok kabul olup olmaması:s

eylül83
12.02.2008, 14:01
sorun rüya görmek deil tabi oda var ama:s daha çok kabul olup olmaması:s

Bizim kültürümüzde böyle dayatmalar yok içinden gelerek yüreginle tuttugun sürece tarihlerin sekillerin bir önemi yok.Rahat ol:D

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 14:05
Bizim kültürümüzde böyle dayatmalar yok içinden gelerek yüreginle tuttugun sürece tarihlerin sekillerin bir önemi yok.Rahat ol:D

tamam daha fazla uzatmayın canlar ya aaaaa:lol: tarihlerin ne önemi var önemli olan ne niyetle orucun tutuldugu:D :lol::lol::lol:

meymane
12.02.2008, 14:30

evet hizir orucu 12 13 14 dur bazilari ocakta bazilarida subat ta yapmaktadir:confused1 bu sene 12 imamlarin 12 13 14 e girmesiyle hizir orucuda icine girmis oldu, ve hizirin son gunude persembedir, dersimlilerde persembe aksami kutsal bir gun oldugu icin hizir orucuda persembe aksami biter Dersimde her zaman persembe aksami "çila" yakilir ve hizirin yeri dersimde bambaskadir, bence hizirin alevilerdeki yerini hic kiskusuz dersimlilerden gelmedir.

zaten haz ali ve xizir karisdirilir dersimde:biggrin: yani dersimlilerin xiziriylan kuranda bas edilen hidir acaba ayni kisimidir? bunuda bilemegiz.

selamlar

YoRuM78
12.02.2008, 15:00
ozamanda kabul olur dimi abiii:S :001_unsur:crying: Olmaz olurmu Ezgi sen yeterki tutmak iste niyetin belli olsun..Çok kişi senin gibi yarın tutacak zaten..

Bana bak sen yoksa rüya göremem diyemi ağlıyosun bakiim:biggrin::stuart:Kesin ondandır kesin..:lol: :lol:

YoRuM78
12.02.2008, 15:09
Benim bilidiğimde hızır orucunun son günü Perşembeye gelmesi gerekiyor..Bu hersene olurmu bilmiyorum. Hızırın yeri herkeste aynıdır Dersimde başka Erzincanda yada başka bir yerde farklı olabileceğini sanmıyorum..

Asii
12.02.2008, 16:49
:34::34::34:

ezgi niye ağlıyosun kıss sende akşama niyetlen yarın oruçlu olursun işte:thumbup:
bizlerde baskı zor yoktur oruc tutucaksın mecbursun diye
oruclarımızda önemli olan içten gönülden yürekten tutulmasıdır
hım buarada bizlerden başka niyetli olan yok sanırım

Azad
12.02.2008, 20:40
Bende niyetliyim ama tam olarak bilmiyorumn nasil tutulacak. Peki suyu persembe gününe kadar mi icmemek lazim ? Yoksa sadece son gün mü kabul olmasi icin ve rüyayi görebilmek icin ? Birisi yardimci olursa sevinirim.

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 20:47
Bende niyetliyim ama tam olarak bilmiyorumn nasil tutulacak. Peki suyu persembe gününe kadar mi icmemek lazim ? Yoksa sadece son gün mü kabul olmasi icin ve rüyayi görebilmek icin ? Birisi yardimci olursa sevinirim.

son gün gece su içmeyeceksin can benim bildiğim bu tabi:S

yağmur_angel
12.02.2008, 21:15
bu geceden başlasam sorun olurmu acaba cumaya denk geliyo eğer bu akşam başlarsam

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 21:19
bu geceden başlasam sorun olurmu acaba cumaya denk geliyo eğer bu akşam başlarsam

fark etmez sen bilirsin:s

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 21:21
asııll benim başka sorum var canlar.....şimdi ben bu gece niyet edicem ve yemek yiyecem ailemden bildiğim kadarıyla gece saat onıkıden once yemek yemem gerekiyomuş doğrumdur...canlar...

hevalim
12.02.2008, 21:48
4 sene tuttum hızır orucunu gerçekten eveniceğim kişiyi son sene yani geçen sene tuttum bizim orada son hafta hızır 3 gün tutulur değişiyomuş

Azad
12.02.2008, 22:02
son gün gece su içmeyeceksin can benim bildiğim bu tabi:S

O zaman persembe aksami mi su icmeyecem yoksa cuma günü mü ?

CrAzY_AnGeL
12.02.2008, 22:13
O zaman persembe aksami mi su icmeyecem yoksa cuma günü mü ?

carsamba gunu aksam orucunu actıktan sonra ve persembe günü orucunu actıktan sonra içmeyeceksin su

Azad
12.02.2008, 22:29
carsamba gunu aksam orucunu actıktan sonra ve persembe günü orucunu actıktan sonra içmeyeceksin su

Peki baska bir sey icilirmi veya sulu yemek yenilirmi ?

Asii
12.02.2008, 22:37

allah kabul etsin
can büyüklermizin bazıları son günü su içmeyin diyo
bazılarıda 3 gün su içilmez diyo
allah kısmet ederse ben 3 gün su içmiycem
perşembe akşamı yani son günü tatlı yemem gerekiyoki çok susaman için son günü cola içmeyin :lol:

Asii
12.02.2008, 22:43

allah kabul etsin
sorun olmaz can içten ve gönülden yürekten tutulan oruçlarımız
bütün canların oruçları allah kabul etsin

Azad
12.02.2008, 22:47
Peki sudan baska bir sey icilirmi ? Yoksa hic mi sivi olan hic bir madde agza alinmazmi ?

Akgüney
12.02.2008, 23:18
hizir orucu ayni muharrem orucu gibi tutulur dimi canlar?

@hizir yardimciniz olsun

Akgüney
12.02.2008, 23:20
bizde hizir 7 gün tutulur bu arada

Asii
12.02.2008, 23:46
Peki sudan baska bir sey icilirmi ? Yoksa hic mi sivi olan hic bir madde agza alinmazmi ?

can tabiki içebilirsin

delidervis
12.02.2008, 23:53

sıvı alınır tabikide.. sade, duru su icilmez sadece.. mesela süt icebilirsin, portakal yiyebilirsin mevsim itibari ile yada yazın karpuz, ayran icebilirsin hic dayanamadın cay icebilirsin..
Allah tutan herkesin orucunu kabul eyleye, Hızır yardımcısı ve yolsadı ola...

meymane
13.02.2008, 01:19
burada bazi canlar xiziri ve 12 imamlari karisdiriyor:biggrin:

birde xizirlan muarrem ne alaka:pinch:
xizirin islamla bir alakasi yokki?

xizir orucunun son gunune bizde Xeylas denilir ve persembe gunudur her zamanda boyle olmusdur.

hizirin son gununde yani persembe aksaminin cumaya bagliyan gecesinde kimse su icmez amac o aksam susanmak:biggrin: bunun icinde bazi kisiler kuru yerlerki yatinca susayip ruyalarindan birinin kendilerine su teklif edilmesini beklerler ve evlenecek kisilerinde o suyu veren ailede olduguna inanilir.

benim annemede olmus bende deniyecem olursa size soylerim:biggrin:

ha onutmamisken birde cuma gunu kurban kesiler yani xizir kurbani ile islamdaki kurban bayrami ile ilgisi yoktur

sevgi
13.02.2008, 08:42
ben dün gece gördüm rüya:) tanımıyorum tanımama imkanda yoktu arkadan gördüm bir bardak su getirdi buz gibi içtim sonrada ya ben oruçluydum niye bana su verdin bak içtim diye kavga ettim... akıllı değilimki ben oturduğum yere su getiren beni düşünen biri var sen niye kavga edersinki :whistling...eeee nolucak şimdi:confused1

Asii
13.02.2008, 10:17
ben dün gece gördüm rüya:) tanımıyorum tanımama imkanda yoktu arkadan gördüm bir bardak su getirdi buz gibi içtim sonrada ya ben oruçluydum niye bana su verdin bak içtim diye kavga ettim... akıllı değilimki ben oturduğum yere su getiren beni düşünen biri var sen niye kavga edersinki :whistling...eeee nolucak şimdi:confused1

senin adına sevindim sevgi bakalım diğer canlar ne görücek ben de dahil:lol:
yüzünü görmediysen evlenmene daha var derler
ama anneme akşama sorarım rüyanı tam anlamıyla ok

Asii
13.02.2008, 10:27
hizir orucu ayni muharrem orucu gibi tutulur dimi canlar?

@hizir yardimciniz olsun

amin
12 imamlar oruçumuzla hızır oruçumuzu karıştırmıyalım birbirlerine lütfen
12 imamlarımızın oruçunda su içilmez et yenilmez v.s kuralları biliyosunuz
hızır orucunda öyle değil isteyen son günü içmiyo
bütün canların oruçlarını allah kabul etsin

sevgi
13.02.2008, 11:12
senin adına sevindim sevgi bakalım diğer canlar ne görücek ben de dahil:lol:
yüzünü görmediysen evlenmene daha var derler
ama anneme akşama sorarım rüyanı tam anlamıyla ok

sağol canım benim adıma sevinmene ... komikti ama baya baya kavga ettim...büyük aşklar kavgaylamı başlardı:) sor annene bana mutlaka ne dediğini anlat olurmu...

Asii
13.02.2008, 11:45
sağol canım benim adıma sevinmene ... komikti ama baya baya kavga ettim...büyük aşklar kavgaylamı başlardı:) sor annene bana mutlaka ne dediğini anlat olurmu...

anlamını sabırsızlıkla beklediğini biliyordum sevgi ve oyüzden şirketten hemen annemi aradım sordum
o kişiyi arkadan gördüğün için 1 veye 2 sene sonra evlencekcekmişsin ama 3 ay içindede tanıyabilirmişsin karşına her an çıkabilirmiş
umarım en kısa zamanda karşına çıkar herşey gönlünüzce olsun sevgii
kavga etmende çok yakın birisiyle kavga edicekmişsin

sevgi
13.02.2008, 11:50
anlamını sabırsızlıkla beklediğini biliyordum sevgi ve oyüzden şirketten hemen annemi aradım sordum
o kişiyi arkadan gördüğün için 1 veye 2 sene sonra evlencekcekmişsin ama 3 ay içindede tanıyabilirmişsin karşına her an çıkabilirmiş
umarım en kısa zamanda karşına çıkar herşey gönlünüzce olsun sevgii
kavga etmende çok yakın birisiyle kavga edicekmişsin

canım sana çok zahmet verdim :)teşekkür ederim anneciğinin ellerinden öperim:) olsun beklemişim bu kadar beklerim 2 sene daha... :whistling

Asii
13.02.2008, 22:28
canım sana çok zahmet verdim :)teşekkür ederim anneciğinin ellerinden öperim:) olsun beklemişim bu kadar beklerim 2 sene daha... :whistling

ne zahmeti sevgi sana yardımcı olduysam ne mutlu bana

tosunoglu
14.02.2008, 02:07
asii :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::bigg rin:

naze-yezda
14.02.2008, 03:23

benim bildigim rüyada orucun istemeden bozulursa tuttugun oruç iki sayılır
denir

sevgi
14.02.2008, 11:25
benim bildigim rüyada orucun istemeden bozulursa tuttugun oruç iki sayılır
denir

:blushing:İKİ NASIL SAYILIYOR ANLAMADIM AMA BENNN:)

Asii
14.02.2008, 11:34
asii :biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::bigg rin:

efendim hemşooo bıyırr:lol:

turna2001
14.02.2008, 11:51
bir yaşamdı kizindan yanında gül bahcesiydi
bir kavgavgaydı ki karanlıgın zindanıydı
b ir acıydı ki beni bitirdi
acı bal eylemek öyle zordu ki
aylardan 13 şubat
gördüm ki güneş yeniden dogacak
bu kavgada zafer benim olacak
ve öylede oldu
hızır orucu gercekten güneşi sevinci müjdeler
herkes oruc tutsun

CrAzY_AnGeL
14.02.2008, 13:18
darısı rüya görmeyenlerin başına inşallah:D:D:D::D asicim banada rüya tabirlerim konusunda yardımcı olursan sevınrım:lol::lol:

Teyna
14.02.2008, 13:21
Yoğun baskı sonucu bugün su içmiycem. Bakalım ne olcak :D

Asii
14.02.2008, 13:44
darısı rüya görmeyenlerin başına inşallah:D:D:D::D asicim banada rüya tabirlerim konusunda yardımcı olursan sevınrım:lol::lol:

amin buğün akşam görecezmi bakalım kısmet allah herkesin kalbinin güzelliğini versin bahtına
ne dalga geçiyon ezgi ya:lol::lol:

CrAzY_AnGeL
14.02.2008, 13:47
amin buğün akşam görecezmi bakalım kısmet allah herkesin kalbinin güzelliğini versin bahtına
ne dalga geçiyon ezgi ya:lol::lol:

aaaa ne dalga geçmesi kim dalga geçiyoo aaaa hiç yakıştıramadım sana :lol::lol: san şurda ciddi bişey soruyorum:lol::rolleyes: hatta okadar ciddiyimki sunuda sormadan edemiyecem

rüya tabirleri kitabın ne zman çıkıyo :lol::lol::lol::lol::lol:

Asii
14.02.2008, 14:19
aaaa ne dalga geçmesi kim dalga geçiyoo aaaa hiç yakıştıramadım sana :lol::lol: san şurda ciddi bişey soruyorum:lol::rolleyes: hatta okadar ciddiyimki sunuda sormadan edemiyecem

rüya tabirleri kitabın ne zman çıkıyo :lol::lol::lol::lol::lol:

sevgi anlattı ve yardımcı olmaya çalıştım şekerim
bu arada senin kitabın ne zaman çıkıyorsa benim kitapta ozaman çıkıyor
sen şimdi benim kitap hiç bir zaman çıkmıycak dersin dimi bana dalga gecerek sorduğun sorunun cvp kendin vermiş olursun :lol::lol:
bu arada hızır ayındaki rüyalarla ve yorumlarla dalga geçmeni tavsiye etmem gerçi inanç meselesi

sevgi
14.02.2008, 15:00
sen şimdi benim kitap hiç bir zaman çıkmıycak dersin dimi bana dalga gecerek sorduğun sorunun cvp kendin vermiş olursun :lol::lol:
bu arada hızır ayındaki rüyalarla ve yorumlarla dalga geçmeni tavsiye etmem gerçi inanç meselesi

benim yüzümden senin üstüne mi geliyorlar:) heyyyyt bırakın kızı diye araya girmemi istermsisin:)

CrAzY_AnGeL
14.02.2008, 15:50

yaaa ama ben şaka yapmaş istemiştim yaaaa küstüm işte :sad::crying:

CrAzY_AnGeL
14.02.2008, 15:51
benim yüzümden senin üstüne mi geliyorlar:) heyyyyt bırakın kızı diye araya girmemi istermsisin:)

hee abla yaaa bir el atarsan sevinirim :stuart::lol::stuart::lol:

Asii
14.02.2008, 16:01
yaaa ama ben şaka yapmaş istemiştim yaaaa küstüm işte :sad::crying:

tamam canım küsülcek bişey yokki ne küsüyon kız sen de:001_tt2:
bana sorduğun sorunun cvp buldunmu sen onu de hele bana:lol::lol:

notlierlife58
15.02.2008, 11:39
SİVAS7YILDIZELİ-YAĞLIDERE KÖYÜ OLARAK DÜN HIZIR ORUCUMUZU ALLAH IMIZIN İZNİYLE TAMAMLADIK...BEN 7 GÜNÜNÜ DE TUTTUM..7 GÜN BOYUNCA CEM E DE KATILDIM...TEVHÜD DE ÇEKTİM...BUGÜN DE SABAH BAYRAM CEM İ YAPTIK...ALLAH TÜM ALEVİ CANLARIMIZIN ORUÇLARINI KABUL ETSİN...

Asii
15.02.2008, 11:42
SİVAS7YILDIZELİ-YAĞLIDERE KÖYÜ OLARAK DÜN HIZIR ORUCUMUZU ALLAH IMIZIN İZNİYLE TAMAMLADIK...BEN 7 GÜNÜNÜ DE TUTTUM..7 GÜN BOYUNCA CEM E DE KATILDIM...TEVHÜD DE ÇEKTİM...BUGÜN DE SABAH BAYRAM CEM İ YAPTIK...ALLAH TÜM ALEVİ CANLARIMIZIN ORUÇLARINI KABUL ETSİN...

Allah allah

allah kabul etsin bütün canların hızır oruçlarını

seversenaliyi
15.02.2008, 17:48
gunay canım kım su verdı sana erdal kardeş ya sana alı sen bu ışe baş koymusun kardeşım bır su verenın olmadımı allaha kabul etsın orucunuzu canlar hayırlısıyla everız sızı bu yıl

Asii
15.02.2008, 22:39
gunay canım kım su verdı sana erdal kardeş ya sana alı sen bu ışe baş koymusun kardeşım bır su verenın olmadımı allaha kabul etsın orucunuzu canlar hayırlısıyla everız sızı bu yıl

canım nazımm beni incittikten sonra keşke o suyu bana vermeseydi
düşünüp sorduğun içinde yüreğine sağlık