Orijinalini görmek için tıklayınız : Teldeki Kuşlar Neden Çarpılmaz

Serhatlı
05.02.2008, 15:48
Selam

http://www.imageturk.com/img/5d3b078a47baa57dd89bs.jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=5d3b078a47baa57dd89bs.jpg)

Teldeki kuşlar neden çarpılmıyor?

İnsanların dokundukları anda kömür oldukları binlerce volt cereyan taşıyan elektrik tellerine konan kuşlar nasıl oluyor da cereyana kapılmıyorlar? Çünkü topraklanmamışlardır. Çünkü tam bir devre meydana getirmezler. Çünkü kısa devre yaratmazlar. Tüm bu ` çünkü`lerin anlamı esasında aynı yola çıkar.
Elektriğin, elektronların komşu atomlara çarpıp onları titreştirmesi ile iletilen bir enerji olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir jeneratörden, kablonun içindeki iki telden biri ile çıkan akım, lambayı yakıp, görevini yaptıktan sonra diğer nötr telden geri döner.
Elektrik akımı direnci sevmez. Eve dönmek için daima en kısa ve kolay yolu tercih eder. Bir su birikintisi içinde iseniz ve elektrikli bir tele dokunursanız, akım telden en kolay yol olan vücudunuza girer, oradan da son derece iletken olan su birikintisine geçerek, topraktan eve döner.
Elektrik telleri üzerine konan kuşların toprakla alakaları yoktur. Onlar elektriğin evine dönmesi için bir kısa yol yaratmazlar. Elektrik onların vücudundan geçmektense, kendisine kuş vücudundan daha az direnç gösteren, iki ayakları arasındaki teli tercih eder. Kuşlar da bu nedenle bütün bir gün boyu, yüksek voltaj taşıyan, çıplak elektrik telleri üzerinde durabilirler.
Eğer bu arada kuş kazara elektrik tellerini taşıyan direğe temas ederse, elektrik akımı kuşun gövdesi ve direk yolu ile toprağa geçer ve kuş ölür. Yüksek enerji hatlarının direklerinde oturan kuşların telleri gagalama alışkanlıkları vardır. Bir zamanlar Almanya`da bu şekilde kuş ölümleri o kadar arttı ki, direkler ve destekler topraktan izole edilerek kuşlar ölümden kurtarıldı :smartass:

inno
08.02.2008, 00:25
bilqi için teşekkürler.....

temizkopat
09.02.2008, 14:27
ben kuşların ayaklarının altındaki deriden dolayı elektrikten etkilenmediklerini sanıyordum

araknafobia
09.02.2008, 17:18
eski oturduğumuz yerde elekt.tellerine konan kargalar oluyordu :d

Akgüney
09.02.2008, 17:25
hic bisey anlamadim :D hahahaaa

ciGlik
10.02.2008, 20:23
http://img127.imageshack.us/img127/976/2007090521189024057wfm3rr5.jpg

Bilgi icin tesekkürler...

Eger reklama giriyor ise silersiniz.

ehlibeyt
10.02.2008, 21:55
kısacaısı canlar Elektiriğin çarpması için sadece faz yetmez nötr (-) de olması gerek akımın aktif olması için.Teldeki kuş sadece faz(+) bulunan telde olduğu için ve topraktan yada başka bir yalıtımı olan yerden nötr(-) almadığı için elektirik aktif durumda olmuyor ve çarpılmıyorlar.

Birde teldeki kuş filmi var ama onun komuzla alakası yok sanırım :)

karagümrüklü
10.02.2008, 22:28
Bilgin için teşekkürler...

deniz166
18.04.2008, 18:24
paylaşım için tşkrler...

zulfukar
18.04.2008, 18:28
Selam

http://www.imageturk.com/img/5d3b078a47baa57dd89bs.jpg (http://www.imageturk.com/goster.php?res=5d3b078a47baa57dd89bs.jpg)

Teldeki kuşlar neden çarpılmıyor?

İnsanların dokundukları anda kömür oldukları binlerce volt cereyan taşıyan elektrik tellerine konan kuşlar nasıl oluyor da cereyana kapılmıyorlar? Çünkü topraklanmamışlardır. Çünkü tam bir devre meydana getirmezler. Çünkü kısa devre yaratmazlar. Tüm bu ` çünkü`lerin anlamı esasında aynı yola çıkar.
Elektriğin, elektronların komşu atomlara çarpıp onları titreştirmesi ile iletilen bir enerji olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir jeneratörden, kablonun içindeki iki telden biri ile çıkan akım, lambayı yakıp, görevini yaptıktan sonra diğer nötr telden geri döner.
Elektrik akımı direnci sevmez. Eve dönmek için daima en kısa ve kolay yolu tercih eder. Bir su birikintisi içinde iseniz ve elektrikli bir tele dokunursanız, akım telden en kolay yol olan vücudunuza girer, oradan da son derece iletken olan su birikintisine geçerek, topraktan eve döner.
Elektrik telleri üzerine konan kuşların toprakla alakaları yoktur. Onlar elektriğin evine dönmesi için bir kısa yol yaratmazlar. Elektrik onların vücudundan geçmektense, kendisine kuş vücudundan daha az direnç gösteren, iki ayakları arasındaki teli tercih eder. Kuşlar da bu nedenle bütün bir gün boyu, yüksek voltaj taşıyan, çıplak elektrik telleri üzerinde durabilirler.
Eğer bu arada kuş kazara elektrik tellerini taşıyan direğe temas ederse, elektrik akımı kuşun gövdesi ve direk yolu ile toprağa geçer ve kuş ölür. Yüksek enerji hatlarının direklerinde oturan kuşların telleri gagalama alışkanlıkları vardır. Bir zamanlar Almanya`da bu şekilde kuş ölümleri o kadar arttı ki, direkler ve destekler topraktan izole edilerek kuşlar ölümden kurtarıldı :smartass:

Bilgi icin gercekten cok sago ama keske bunu sadece bir soru olarak verseydin insanlar ne dusunuyor ogrenirdik.sonra nasilsa acikladin.Isin heyecanini kacirdin yaw:)

denizandche
23.04.2008, 23:14
Hiç bilmiyordum...Çokta merak etmiştim...

İyi Forumlar...

arise
23.04.2008, 23:32
Evet yazılanlar doğru.Ama bu sadece kuşlar için geçerli olan bişey değil tüm canlılar için geçerlidir.Önemli olan telin sadece birisine dokunmak tabi ayaklar havada olacak.:biggrin:

karagümrüklü
10.05.2008, 13:26
bENCE dELi GiBi aSıK OLdUkLaRı İçİn....:D:D:D

Zemheri*
10.05.2008, 13:41
bilmişlik ve insanların gözünde kültürlü bir insan portresi çizmek gibi olmasında ben bunu biliyordum zaten :laugh: paylaşım için allah razı olsun bu arada :laugh:

PoyrazıM_24
10.05.2008, 19:28
peki size bir soru :

ayılar neden yaz uykusuna değilde kış uykusuna yatarlar...:lol:

Zemheri*
10.05.2008, 20:53
peki size bir soru :

ayılar neden yaz uykusuna değilde kış uykusuna yatarlar...:lol:

çünkü yazın havalar sıcak herkez açılıp saçılıyor böyle kımıl kımıl :lol: gece hayatı desen o biçim bu ayılarda yazın tabi o bar senin bu plaj benim geziyorlar enerjileri bitiyor o yüzden kışın uyuyorlar:laugh:doğrumu samet abi:biggrin:

Not:zuhazuha(patent samet abi):lol:

cemalettin
10.05.2008, 21:59
siyaset erbabının ayakları yere basmıyor oluşundan dolayı "çarpılmıyorlar" demek ki.
toprağa dönünce olacak olan olacaktır her halde...

PoyrazıM_24
10.05.2008, 22:52
çünkü yazın havalar sıcak herkez açılıp saçılıyor böyle kımıl kımıl :lol: gece hayatı desen o biçim bu ayılarda yazın tabi o bar senin bu plaj benim geziyorlar enerjileri bitiyor o yüzden kışın uyuyorlar:laugh:doğrumu samet abi:biggrin:

Not:zuhazuha(patent samet abi):lol:

bundan daha bir iyi açıklama olmazdı:D

not: :11: ( aferin sado abinin değerlerine sahip çıkıyosun:D insan altına alıntı yazar herks çalıp kullanıyo bi sen yaptın bunu:D

Zemheri*
10.05.2008, 23:08
bundan daha bir iyi açıklama olmazdı:D

not: :11: ( aferin sado abinin değerlerine sahip çıkıyosun:D insan altına alıntı yazar herks çalıp kullanıyo bi sen yaptın bunu:D

abi esprinin kıymetini espriden anlayan bilir,senin esprilerini sömüren kapitalist kişilikleride bu topik aracılığıyla bir kez daha kınıyorum:lol: