Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman Gazetesi'nin Yeni Hedefi : Arif SAĞ
Arif Sağ, diline hâkim olamadı
Alevi sanatçı Arif Sağ, Almanya'da çıktığı bir konser sonrasında AK Parti'nin Alevi kökenli milletvekillerini 'döneklik'le suçladı.
AK Parti'nin Alevi açılımı, toplumun birçok kesiminden destek görürken, bazı sol görüşlü sanatçılar tepki göstermeye devam ediyor. Alevi sanatçı Arif Sağ'ın da AK Parti'nin açılımını sert sözlerle eleştirdiği ortaya çıktı.
Ancak Sağ'ın eleştirileri, Alevi inancının temel ilkelerinden olan 'eline, beline, diline hâkim olmak'la çelişiyor. AK Parti'nin Alevi kökenli milletvekilleri için, 'dönekler' diyen Sağ, Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu için de küfrü andıran ifadeler kullanıyor. Arif Sağ, Alman-Türk Müzik Akademisi'nin katkılarıyla Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın himayesinde 7 Aralık 2007'de düzenlenen bir konserde sahne aldı. Konserin sonunda programda olmamasına rağmen siyasi içerikli konuşma yapan Sağ, hakaret dolu ifadeler kullandı. Konserin tekrarı, Berlin'de yayın yapan özel bir kanalda belirli periyotlarla yayınlanmaya devam ediliyor. AK Parti'nin Alevi milletvekilleri Reha Çamuroğlu, İbrahim Yiğit ve Hüseyin Tuğcu'yu doğrudan hedef alan Sağ şunları söylüyor: "Bir iki tane dönek almışlar aralarına Alevi adıyla. Biz o dönekleri tanırız. Onlar, toplum içinde dikiş tutturamayan zavallılardır. Gitmişler, orada başka şeyler yapmaya çalışıyorlar." Arif Sağ, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu için de ağza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Yazıcıoğlu'nun Aleviler için fetva verdiğini savunan Sağ, "Alevilere yeni elbise dikeceğiz." şeklindeki sözlerinin basında yer aldığını söylüyor. Ardından şöyle devam ediyor: "Söylediğin lafın altından kalkamazsın. Ağır gelir o laf. Sen kimsin ... Pantolonunun yırtığını dikemiyorsun. Sen Alevilere nasıl elbise dikiyorsun? Bu ne iğrenç bir laftır."
Bakan'ın sözlerinin altında, 'Bunları asimile ederiz, tutmasa bile yarın özür dileriz' anlayışı yattığını ileri süren Sağ, "Ciddi anlamda bu bakanın özür dilemesi yetmiyor, bu kabinenin tümünün bu toplumdan özür dilemesi gerekiyor." diyor. Kendilerini 'cımbızla teker teker ayırmaya çalıştıklarını' iddia eden Sağ, "Bu tehlikeli oyunun altından kimse kalkamaz. Herkes haddini bilmeli." diyor. Sağ'ın son söz olarak, "Oh be rahatladım şu an!" demesi ise dikkat çekti.
Oktay Yaman - ZAMAN
04 Şubat 2008, Pazartesi
Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Zaman Gazetesi hedef olarak alevi toplumunun gönlünde taht kuran Arif SAĞ'ı hedef olarak gösteriyor..
Alevimen 05.02.2008, 17:39 Arif Sağ gayet doğru konuşmuş, alevilerin düşündüğünü gayet güzel şekilde söylemiş. Adam politikacı deyil, bir alevi olarak konuşmuş ayrıca ''Biz o dönekleri tanırız'' çok doğru lafdır, biz dönekleri hep tanıyoruz zaten.
Zaman gazetesi gelip bize bizim adamımızı lekelemeye çalışıyor, ne komik ama gazete sayesinde çok güzel sözler adresini buldu :)
bizi en iyi bizden olan anlatır ve bizden olan anlar.arif sag pek çok kişinin söylemek istediklerine tercuman olmuş.yüregine saglık diyorum.
PoyrazıM_24 05.02.2008, 18:44 ağzına sağlık çok güzel söylemiş...
ALEVİ can 05.02.2008, 18:46 Valla bravo Arif Sağ'a bizlerin simgesi olmuş duyuramadığımız sesimizi bir nebzede olsa duyurmuş doğru söylüyor "Biz o dönekleri iyi tanırız".
Arif hoca doğruları söylemiş, aleviyim deyip yezitlere yalakalık yapmak döneklik değil de nedir?
Fetocuların zoruna gitti tabi bu sözler.
Selpak tuvalet kağıdı daha kalitelidir.
türkügözlü 06.02.2008, 00:42 Arif Sağ gerçekten büyük bir sanatçı. Büyüklüğünü yine göstermiş ve yutkunmadan doğaçlama ağzına geleni söylemiş. Haklı olduğumuz konularda susmak bence artık gereksiz bir davranış. bin yıllık bir elbisemiz var bizim. kimse bizi bir kılıfa sokmaya uğraşmasın. bize elbise uydurmak için asimile olmuşları mı ( Dönek ) kullanıyorlar. Yazık bizim düşkün saydıklarımız onların gözünde ikilik yaratmak için bir vesile oldu. ve bunu da iyi kullandılar bizi bize düşürmek di amaçları. Onuda Muharem Ayında verilen iftar sofrasında çok azda olsa katılan insanlarla başardılar. Ama bizim Telli kuranlarımız var elimizde ve onları konuşturan aşıklarımız. Biz ne ozanlar ne Aşıklar çıkarmış bir topluluğuz. ne asmak ne kesmek ne de yakmak kurtuluştur bizleri. Arif Sağ gibi ozanlarımız olduğu sürece dönekler adam yerine konmaz kitabımızda. Ağzına sağlık hocam birileri seni kaleme alaraktan isimyapmaya uğraşıyo galiba. Acaba Arif Sağ hakkında yazsam ALEVİLER bizim gazeteyi alır mı diye düşünüyo bu arkadaş anlayamadım.
halitseyfi 06.02.2008, 01:12 Arif Sağ Az bile söylemiş. Aleviler asimile olmuşlarla dönekleri tanırlar. Alevilere "yeni elbise dikeceklerde" şunu bilmelidirlerki; onların ne kumaşı bize uyar, nede o elbiseyi dikecek güçleri var. 1000 yıldır dikemedikleri elbiseyi şimdimi dikecekler.
Hadlerini bilip yerlerinde otursunlar. Ne hükümet nede ağ hoçaları bunu başaramaz.
Sag in agzina ,cesur yüregine saglik...dönekler bu forumda da
bulunuyor yürekli biri ciksa buradakilere hadlerini bildirse
alevilige en büyük zarari bu dönekler dönmeler veriyor hepsinin cani
cehenneme....
Kuzey Egeli 06.02.2008, 11:44 Arif Hocam diline sağlık.Dillerin,ellerin dert görmesin.Ellerinden öpüyorum hocam.
aydıner32 06.02.2008, 12:19 arif sağ yalanmı söylemiş?
kayipturku 06.02.2008, 12:30 aşık mahsun-i şerifin bir türküsü var:adam lamadın gittin zevzek diye bu türkü arif sağ'a yazılmıştır ve bende katılıyorum...
çok doğru konuşmuş bizi mecliste temsil edecek kişilerde Arif Sağ gibi olmalıdır
aşık mahsun-i şerifin bir türküsü var:adam lamadın gittin zevzek diye bu türkü arif sağ'a yazılmıştır ve bende katılıyorum...
Peki sevgili Rober Hatemo sen Alevi toplumu için ne yaptın?
kayipturku yazmış:
aşık mahsun-i şerifin bir türküsü var:adam lamadın gittin zevzek diye bu türkü arif sağ'a yazılmıştır ve bende katılıyorum...
"Arif Sağ yıllardır bu ülkenin Alevi bir sanatçısı olarak Alevi halkına maal olacak herhengi bir çirkin davranışta bulunmamış aksine sergiledeği ahlaklı ve bilinçli tavırlarla halkımızın grur kaynağı olmuştur. Arif Sağ'ın konuşmalarından kendinizede pay çıkarmanızı tavsiye ederim."
hiç bir analize gerek yok arif sağ agresif biri..
hiç bir analize gerek yok arif sağ agresif biri..
Hic bir analize gerek yok ama sen "Arif sag agresif biri" analizini cok rahat yapmissin. Arif Sag'in agresif birisi olmadigini, bildigi dogrulari ve bizler gibi bircok insanin yurekten katildigi gercekleri acik yureklilikle soyledigini cok iyi biliyoruz. Arif Sag'in juri uyesi olarak katildigi (bir kac yil once) Turku yarismasini takip edenler cok iyi bilirler Arif Sag'in agresif olmadigini. Hatta bir seferinde konuk juri uyesi olarak Sinan Cetin cikmisti. Akli sira Arif Sag'a ve halk muzigine elestiri yapti. Normalde Arif Sag'in cok agresif ve sinirli olmasi gerekirdi. Ancak, gayet sakin ve guzel bir uslupla Sinan Cetin'e hak ettigi yaniti verdi, o kadar ki SInan Cetin programi terk etmek zorunda kaldi. Dolayisiyla Arif Sag agresif degil, Aleviler adina Duygusal olarak gercekleri dile getiriyor. Agresif ve duygusal arasindaki farki ancak biz anlayabiliriz.
alibabaoğlu 06.02.2008, 17:52 arif sağ çok mükemmel konuşmuş nerdeyse tüm söylenecek kelimeleri söylemiş.Ben alevi olmasam bu yazıyı okuyunca bunlara ınanırdım okadar güzel taraflı yazılmışki ne yazıkki bu insanlara inanlar bi hayli çok
babannedemiyeli 06.02.2008, 17:54 ağzına sağlık arif amca
ben zaman gazetesine aboneyim ne tuhaf dimi
geygel60 06.02.2008, 19:03 Arkadaşlar niçin alevi toplumuna mal olmuş kişileri böyle yargılıyoruz yok agresif yok mahsuni adam olamadın gitti zevzek demiş.Yani şimdi Arif Sağ döneklere saldırdı, bizim oylarımızı sivası çorumu maraşı yapanlara satmaya çalışanlara saldırdı diye onların avukatımı kesildiniz.Yoksa sizde akp nin iftar yemeğine katılanlardanmısınız.
Arif Sağ,ı iyi tanımayanlar onu daha iyi araştırsın bugün onun öğrencileri dedelerin yanında zakirlik yapıyor duruşlarıyla her kesimin takdirini toplarken helal olsun alevi gençlerine diyor saygılarımla.
ağzına sağlık arif amca
ben zaman gazetesine aboneyim ne tuhaf dimi
Nasil yani Zaman gazetesine aboneyim?
babannedemiyeli 06.02.2008, 19:49 ben hanifi ile evliyim
eşim abone müşterilerinin baskısından dolayı ayrıca eşimin ailesi o cemaatten
ama biz iş yerinde o gazeteyi koli içini doldurmak için kullanıyoruz. ama yinede ona para veriyor olmamız beni hep üzmüştür.
eşime hep derim bizim verdiğimiz bu paralar bir gün bize su yol elektrik ve kazık olarak dönecek diye ama napalım o da hür.
Arif Sag vicdan azabi çekiyor olsa gerek, Sivas katliamindan ellini kolunu sallayarak kurtulmustur cebinde Silahi olmasina ragmen.!! Yani belindeki silah ile sadece kendini kurtarmistir.
ben hanifi ile evliyim
eşim abone müşterilerinin baskısından dolayı ayrıca eşimin ailesi o cemaatten
ama biz iş yerinde o gazeteyi koli içini doldurmak için kullanıyoruz. ama yinede ona para veriyor olmamız beni hep üzmüştür.
eşime hep derim bizim verdiğimiz bu paralar bir gün bize su yol elektrik ve kazık olarak dönecek diye ama napalım o da hür.
Zaman gazetesini burada bazı zengin cemaat üyeleri günde binlerce alıp, işyerlerine bedava dağıtıyorlar. Sonrada bilmem kaç yüz bin traj yaptık diyerek reklam yapıyorlar. Bizimkilerde genelde depo mazemelerini paketlemek ve yakacak için kullanılıyorlar.
Arif Sag vicdan azabi çekiyor olsa gerek, Sivas katliamindan ellini kolunu sallayarak kurtulmustur cebinde Silahi olmasina ragmen.!! Yani belindeki silah ile sadece kendini kurtarmistir.
Sidar senin hiç bir konuda pozitif bir yorumun olmaz mı? Hep birilerini suçlama çabası içerisindesin. Yani hayata karşı bakış açın hep böyleyse çok fena bir durum.
Sivas olaylarında 37 kişi hayatını kaybetti; 33'ü sivas şehitleri, 2'si otel personeli ve 2'si de saldırganlar içerisindeki kişilerdi. Bu oteli ateşe veren saldırganlar içerisindeki 2 kişi dışarıda olmalarına rağmen neden ve nasıl öldüler acaba onu bir araştırmanda fayda var?
Ayrıca Arif Sağ alevlerin arasında tek başına bir silahı ile kalkıp tüm saldırganları yerler bir ederek malkoçoğlu'nu oynamasını bekliyordun heralde. Fakat o tip bir babayiğitlik gösterisi yapabilecek, binlerce yobazı tarumar edebilecek bir kişi ancak o ilham aldığın efsanelerde olur.
babannedemiyeli 06.02.2008, 20:44 [QUOTE=CaNCa;569209]Zaman gazetesini burada bazı zengin cemaat üyeleri günde binlerce alıp, işyerlerine bedava dağıtıyorlar. Sonrada bilmem kaç yüz bin traj yaptık diyerek reklam yapıyorlar. Bizimkilerde genelde depo mazemelerini paketlemek ve yakacak için kullanılıyorlar.
çok doğrusun can kardeşim
CrAzY_AnGeL 06.02.2008, 21:27 dillerin dert görmesin hocam:D:D:D
Hic bir analize gerek yok ama sen "Arif sag agresif biri" analizini cok rahat yapmissin. Arif Sag'in agresif birisi olmadigini, bildigi dogrulari ve bizler gibi bircok insanin yurekten katildigi gercekleri acik yureklilikle soyledigini cok iyi biliyoruz. Arif Sag'in juri uyesi olarak katildigi (bir kac yil once) Turku yarismasini takip edenler cok iyi bilirler Arif Sag'in agresif olmadigini. Hatta bir seferinde konuk juri uyesi olarak Sinan Cetin cikmisti. Akli sira Arif Sag'a ve halk muzigine elestiri yapti. Normalde Arif Sag'in cok agresif ve sinirli olmasi gerekirdi. Ancak, gayet sakin ve guzel bir uslupla Sinan Cetin'e hak ettigi yaniti verdi, o kadar ki SInan Cetin programi terk etmek zorunda kaldi. Dolayisiyla Arif Sag agresif degil, Aleviler adina Duygusal olarak gercekleri dile getiriyor. Agresif ve duygusal arasindaki farki ancak biz anlayabiliriz.
iş alevileğe pardon CHP liğe gelince mangalda kül bırakmayanlardan. öyleki bilimi felanda takmayanlardan mevzu chp olunca.. . o türkü yarışması juriliğindeki sakinliğini bende anlayamamıştım fakat genel manada yabancılığınamı bağışlasak ne ezik bir duruş sergiliyordu. (eziklik her zaman kötü anlaşılmamalı)
bunu habertürkteki ''basın kulubu'' programında uslubuna intisaben sözyledim. diğer alevi temsilcileri (fermani altun, izzet doğan alevi olmadığı halde bu konuda sünni mutahassıs niyazi ökteme olan davranışını görseydeniz..) hak verirdiniz diye düşünüyorum.
birbirimizi iynelemeyi ne zaman bırakacagız,çok merak ediyorum.hiç bir zaman birlik içinde olamayacagız anlaşılan.ben yazdıgım her yorumda bunu tekrarlayacagım biz içimizde bölünmelere devam ettiğimiz sürece meydan başkalarına kalacak.lütfen bırakın insanların karekterlerini,konu soyumuz,özümüz,kültürümüz olunca kendini bilen her alevi tek yürek olacaktır buna inanıyorum.arif sag da sözlerinde bunu çok güzel anlatmış.
|