Orijinalini görmek için tıklayınız : İncil'de Şidet Varmı?
hasan cicek 06.02.2008, 00:47 İncil'de Şidet Varmı?
Tarihe baktığmğzda din adına savaşmak taplumlar arasında zulüm, işkence, idamlar.günümüzde halen var olan bu olaylar devam etmektedir.
Acaba gerçekten İncil'de şidet varmı? Bu konuda görüşlerinizi buraya aktarabilirsiniz şimdiden başarılar.
saygılar.
İncil'de Şidet Varmı?
Tarihe baktığmğzda din adına savaşmak taplumlar arasında zulüm, işkence, idamlar.günümüzde halen var olan bu olaylar devam etmektedir.
Acaba gerçekten İncil'de şidet varmı? Bu konuda görüşlerinizi buraya aktarabilirsiniz şimdiden başarılar.
saygılar.
Sayin hasan cicek dostum. eski incilde Göze göz dişe diş sözü geciyor .
yeni incilde ise sana tokat atana öbür yüzünüde cevir diye yazar.
saygilar
sahrut75yagmur 06.02.2008, 01:23 Hiç bir inen Allah tarafından elçilerine indirilen bir kitabın şiddet içerdiği , şiddete sevk edildiği söylenemez...Şiddeti yapan da yaratanda inanan ya da inanmayan , iktidar olan ya da olmayan insanların yaptığı ve peşinden de insanları sürüklediği savaşlardır...Yani savaşları çıkaran kitaplar olamaz...Onları kullananlar , ya da kullanmak isteyenler olabilir sadece...
İncil'de de sadece Hz.İsa'nın hayatı ve eylemleri anlatılır...Dinimizde de İncil'in Tanrının kelamı olduğu ve İsa'ya Cebrail aracılığıyla geldiği kabul edilir...
Not-Böyle ciddi ve düşünülmesi ve düşündürmesi gereken bir konu açarken lütfen yazımıza ve imla kurallarına dikkat edelim...
Saygılarımla.
incil de hiç bir şiddete rasliyamadım hep sevgi ve barış içerikli
İncil'de de sadece Hz.İsa'nın hayatı ve eylemleri anlatılır...Dinimizde de İncil'in Tanrının kelamı olduğu ve İsa'ya Cebrail aracılığıyla geldiği kabul edilir...
Şu husu düzeltmek istiyorum. ALLAH hiç bir zaman adını Cebrail dediğiniz şey aracılığı ile elçilerine vahi bildirmemiştir. Vahi bizazat Rahman olan Allah tarafından elçilerine iletilmiştir.
Allahın İsimleri insanlar tarafından adlandırılan ve toplumda Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil olarak bilinen melekleri yoktur.
İncilin Şiddet içerip içermemesine gelince...
İfade ettiğiniz şeylere aynen katılıyorum. Hiç bir İlahi mesaj insanlara şiddet içerikli mesaj vermez. Aksine insanları zulümden, şiddetten....uzak durmaları yönünde öğüt verir. İncilde, Kuranda, Tevratta....bu nedenle şiddet içermez.
Dünyada ve Ahirette Önder olan İSA Mesihe Selam olsun....
Allahtan başka İlah yoktur. İSA Mesih Allahın Resulüdür....
aydıner32 06.02.2008, 10:56 incil tarihin çeşitli dönemlerinde değiştirildi,düşünsene avrupada cadı avına çıkılırdı.engizisyon mahkemelerinin kararları,haçlı seferleri.biraz tarih okursan kendine iyilik edersin.
aydıner32 06.02.2008, 10:58 incil de hiç bir şiddete rasliyamadım hep sevgi ve barış içerikli
diğer butün kitapları okudunmu.?
babannedemiyeli 06.02.2008, 11:02 ÇÖLDE SAYIM (NUMBERS) BÖLÜM 25
4 Musa'ya, "Bu halkın bütün önderlerini gündüz benim önümde öldür" dedi, "Öyle ki, İsrail halkına öfkem yatışsın."
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 20
16 "Ancak Tanrınız RAB'bin miras olarak size vereceği bu halkların kentlerinde soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız.
17 Tanrınız RAB'bin size buyurduğu gibi, onları - Hititler'i, Amorlular'ı, Kenanlılar'ı, Perizliler'i, Hivliler'i, Yevuslular'ı - tümüyle yok edeceksiniz.
HAKİMLER (JUDGES) BÖLÜM 1
4 Yahudaoğulları saldırıya geçti. RAB Kenanlılar'la Perizliler'i ellerine teslim etti. Bezek'te onlardan on bin kişiyi öldürdüler.
5 Adoni-Bezek'le orada karşılaşıp savaşa tutuştular, Kenanlılar'la Perizliler'i yenilgiye uğrattılar.
6 Adoni-Bezek kaçtı, ama peşine düşüp onu yakaladılar; elleriyle ayaklarının başparmaklarını kestiler.
HEZEKİEL (EZEKIEL) BÖLÜM 9
5 Öbürlerine, Kent boyunca onu izleyin ve kimseye acımadan, kimseyi esirgemeden öldürün" dediğini duydum.
6 "Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün. Yalnız alınlarında işaret olanlara dokunmayın. İşe tapınağımdan başlayın." Onlar da tapınağın önünde duran İsrail ileri gelenlerinden işe başladılar.
ÇÖLDE SAYIM (NUMBERS) BÖLÜM 31
1 ve 2 RAB Musa'ya, "Midyanlılar'dan İsrailliler'in öcünü al; sonra ölüp atalarına kavuşacaksın" dedi.
YEŞU (JOSHUA) BÖLÜM 6
16 Kâhinler yedinci turda borularını çalınca, Yeşu halka, "Bağırın! RAB kenti size verdi" dedi.
17 "Kent, içindeki her şeyle birlikte, RAB'be koşulsuz adanmıştır. Yalnız gönderdiğimiz ulakları saklamış olan fahişe Rahav'la evindekiler sağ bırakılacak.
18 Sakın RAB'be adanan herhangi bir şeye el sürmeyin. Adadığınız şeyleri alırsanız İsrail'in ordugahını felakete ve yıkıma sürüklersiniz.
19 Bütün altın, gümüş ve tunç ve demir eşya RAB için kutsaldır. Bunlar RAB'bin hazinesine girecek."
20 Halk bağırmaya başladı, kâhinler de borularını çaldılar. Boru sesini işiten halk daha yüksek sesle bağırdı. Kentin surları çöktü. Herkes bulunduğu yerden dosdoğru kente girdi. Böylece kenti ele geçirdiler.
21 Kadın erkek, genç yaşlı, küçük ve büyük baş hayvanlardan eşeklere dek, kentte ne kadar canlı varsa, hepsini kılıçtan geçirip yok ettiler.
ÖLDÜRME, KAÇIRMA VE KÖLELEŞTİRME
YEŞU (JOSHUA) BÖLÜM 16
10 Ne var ki, Efrayimoğulları Gezer'de yaşayan Kenanlılar'ı buradan sürmediler. Kenanlılar bugüne kadar Efrayimoğulları arasında yaşayıp onlara ücretsiz hizmet etmek zorunda kaldılar.
babannedemiyeli 06.02.2008, 11:03 YEŞU (JOSHUA) BÖLÜM 17
13 İsrailliler güçlenince, Kenanlılar'ı sürecek yerde, onları ücretsiz çalıştırmaya başladılar.
30 Zevulun da Kitron ve Nahalol halklarını kovmadı. İsrailliler arasında yaşayan bu Kenanlılar angarya işler yaptılar.
HAKİMLER (JUDGES) BÖLÜM 21
10 Bunun üzerine topluluk Yaveş-Gilat halkının üzerine on iki bin yiğit savaşçı gönderdi. "Gidin, Yaveş-Gilat halkını, kadın, çoluk çocuk demeden kılıçtan geçirin" dediler,
11 "Yapacağınız şu: Her erkeği ve erkek eli değmiş her kadını öldüreceksiniz."
12 Yaveş-Gilat halkı arasında erkek eli değmemiş dört yüz kız bulup Kenan topraklarında bulunan Şilo'daki ordugaha getirdiler.
KIZ ÇALMA
HAKİMLER (JUDGES) BÖLÜM 21
21 "Gözünüzü açık tutun. Şilolu kızlar dans etmeye kalkınca bağlardan fırlayıp onlardan kendinize birer eş kapın ve Benyamin topraklarına götürün.
22 Kızların babaları ya da erkek kardeşleri bize yakınmaya gelirse, 'Benyaminoğulları'nı hatırımız için bağışlayın' diyeceğiz, 'Savaşarak aldığımız kızlar hepsine yetmedi. Siz de kendi kızlarınızı isteyerek vermediğinize göre suçlu sayılmazsınız.'"
23 Benyaminoğulları da böyle yaptılar. Kızlar dans ederken her erkek bir kız kapıp götürdü. Kendi topraklarına gittiler, kentlerini onarıp yerleştiler.
ONLARI ÖLDÜRÜN VE MALLARINA EL KOYUN
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 20
10 "Bir kente saldırmadan önce, kent halkına barış önerin.
11 Barış önerinizi benimser, kapılarını size açarlarsa, kentte yaşayanların tümü sizin için angaryasına çalışacak, size hizmet edecekler.
12 Ama barış önerinizi geri çevirir, sizinle savaşmak isterlerse, kenti kuşatın.
13 Tanrınız RAB kenti elinize teslim edince, orada yaşayan bütün erkekleri kılıçtan geçirin.
14 Kadınları, çocukları, hayvanları ve kentteki her şeyi yağmalayabilirsiniz. Tanrınız RAB'bin size verdiği düşman malını kullanabilirsiniz.
15 Yakınınızdaki uluslara ait olmayan sizden çok uzak kentlerin tümüne böyle davranacaksınız.
İNTİKAM, KILIÇ VE SAVAŞ
İBRANİLER (HEBREWS) BÖLÜM 12
29 Çünkü Tanrımız yakıp tüketen bir ateştir.
ZEBUR (PSALMS) BÖLÜM 94
1 Ya RAB, öç alıcı Tanrı, Saç ışığını, ey öç alıcı Tanrı!
EYÜB (JOB) BÖLÜM 7
21 Niçin isyanımı bağışlamaz, Suçumu affetmezsin? Çünkü yakında toprağa gireceğim, Beni çok arayacaksın, ama ben artık olmayacağım."
babannedemiyeli 06.02.2008, 11:03 HEZEKİEL (EZEKIEL) BÖLÜM 11
8 Kılıçtan korktunuz, ama ben üzerinize kılıç göndereceğim. Rab Yahve böyle diyor.
AMOS BÖLÜM 9
1 Rab'bi gördüm, Sunağın yanında duruyordu. "Sütun başlıklarına vur, Eşikler sarsılsın" dedi, "Başlıkları insanların başında parala. Sağ kalanları kılıçtan geçireceğim. Kaçan, kurtulan olmayacak,
2 Ölüler diyarını delip girseler, Elimi uzatıp onları çıkaracağım. Göklere çıksalar, Onları oradan indireceğim.
3 Karmel Dağı'nın doruklarına gizlenseler, Ardlarına düşüp onları yakalayacağım. Gözümün önünden uzağa, denizin dibine girseler, Orada yılana buyruk vereceğim, Onları sokacak.
4 Düşmanlarınca sürgün edilseler, Orada kılıca buyruk vereceğim, Onları biçecek. Gözümü üzerlerinden ayırmayacağım, Ama iyilik için değil, kötülük için."
YEREMYA (JEREMIAH) BÖLÜM 49
37 Düşmanlarının önünde, Can düşmanlarının önünde Elam'ı darmadağın edeceğim. Başlarına felaket gönderecek, Şiddetli öfkemi yağdıracağım" diyor RAB, "Onları büsbütün yok edene dek Peşlerine kılıcı salacağım.
HEZEKİEL (EZEKIEL) BÖLÜM 12
14 Çevresindekilerin tümünü -yardımcılarını, ordusunu- dünyanın dört bucağına dağıtacağım. Yalın kılıç onların peşlerine düşeceğim.
İNCİL ALLAH`IN RAHMETİNİ ÇARPITIYOR
YEREMYA (JEREMIAH) BÖLÜM 19
7 Yahuda ve Yeruşalim'in tasarılarını burada boşa çıkaracağım. Onları canlarına susayanların eline verecek, düşmanlarının önünde kılıçla düşüreceğim. Cesetlerini yem olarak kuşlara, yabanıl hayvanlara vereceğim.
LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 26
14 "Ama beni dinlemez, bütün bu buyrukları yerine getirmezseniz, cezalandırılacaksınız.
29 Açlıktan çocuklarınızın etini yiyeceksiniz
AĞITLAR (LAMENTATION) BÖLÜM 2
20 "Bak, ya RAB, gör! Kime böyle yaptın? Kadınlar çocuklarını, sevgili yavrularını mı yesin? Kâhinle peygamber Rab'bin Tapınağı'nda mı öldürülsün?
AĞITLAR (LAMENTATION) BÖLÜM 4
4 Susuzluktan emzikteki bebeklerin dili damağına yapışıyor, Çocuklar ekmek istiyor, veren yok.
YENİ AHİTTE KILIÇ VE SAVAŞ
MATTA (MATTHEW) BÖLÜM 10
34 «Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın! Ben barış değil, kılıç getirmeye geldim.
LUKA (LUKE) BÖLÜM 12
49 «Ben dünyaya ateş yağdırmaya geldim. Keşke bu ateş daha şimdiden alevlenmiş olsaydı!
50 Katlanmam gereken bir vaftiz var. Bu vaftiz gerçekleşinceye dek nasıl da sıkıntı çekiyorum!
51 Yeryüzüne barış getirmeye mi geldiğimi sanıyorsunuz? Size hayır diyorum, ben ayrılık getirmeye geldim.
52 Bundan böyle bir evde beş kişi, ikiye karşı üç, üçe karşı iki bölünmüş olacak.
53 Baba oğluna karşı, oğul babasına karşı, anne kızına karşı, kız annesine karşı, kaynana gelinine karşı, gelin kaynanasına karşı olacaktır.»
LUKA (LUKE) BÖLÜM 19
27 `Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin!'»
LUKA (LUKE) BÖLÜM 14
25 ve 26 Kalabalık halk toplulukları İsa'yla birlikte yol alıyordu. İsa dönüp onlara şöyle dedi: «Biri bana gelip de babasını, annesini, karısını, çocuklarını, kardeşlerini, hatta kendi canını bile gözden çıkarmazsa, benim öğrencim olamaz.
AZİZ PAUL VE MİLLIYETÇİLİK
GALATYALILAR (GALATIANS) BÖLÜM 2
15 Biz Yahudi doğduk, diğer uluslardan olan `günahkâr'lar değiliz.
GALATYALILAR (GALATIANS) BÖLÜM 4
22 İbrahim'in, biri köle kadından, biri de özgür kadından iki oğlu olduğu yazılıdır.
23 Köle kadından olan oğul olağan yoldan, özgür kadından olan oğul ise vaat sonucu doğdu.
24 Burada bir benzetme vardır. Bu kadınlar iki antlaşmayı simgeler. Biri Sina dağındandır, köle olacak olan çocuklar doğurur. Bu Hacer'dir.
25 Hacer, Arabistan'daki Sina dağını simgeler. Şimdiki Kudüs'ün karşılığıdır. Çünkü çocuklarıyla birlikte kölelik ediyor.
26 Oysa göksel Kudüs özgürdür, bizim annemiz odur.
İNCİL DE YAHUDİ OLMAYANLAR
Yeşaya (İsaiah) BÖLÜM 49
22 Rab Yahve diyor ki: "Bakın, uluslara elimle işaret verdiğimde, Sancağımı yükselttiğimde halklara, Senin oğullarını kucaklarında getirecek, Kızlarını omuzlarında taşıyacaklar.
Yeşaya (İsaiah) BÖLÜM 60
4 Başını kaldır da çevrene bir bak, Hepsi toplanmış sana geliyor. Oğulların uzaktan geliyor, Kızların kucakta taşınıyor.
Yeşaya (İsaiah) BÖLÜM 61
5 Yabancılar sürülerinizi güdecek, Irgatınız, bağcınız olacaklar.
6 Sizlerse RAB'bin kâhinleri, Tanrımız'ın görevlileri diye çağrılacaksınız. Ulusların servetiyle beslenecek, Zenginlikleriyle övüneceksiniz.
SADECE YAHUDİ OLMAYANLARDAN FAİZ ALIN
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 23
19 "Kardeşinize para, yiyecek ya da faiz getiren başka bir şey ödünç verdiğinizde, ondan faiz almayacaksınız.
20 Yabancıdan faiz alabilirsiniz ama kardeşinizden almayacaksınız. Böyle yapın ki, mülk edinmek için gideceğiniz ülkede el attığınız her işte Tanrınız RAB sizi kutsasın.
LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 24
17 "Adam öldüren kesinlikle öldürülecektir.
18 Başkasının hayvanını öldüren, yerine bir hayvan vererek aldığı canın karşılığını canla ödeyecektir.
19 Kim komşusunu yaralarsa, kendisine de aynı şey yapılacaktır.
20 Kırığa karşılık kırık, göze göz, dişe diş olmak üzere, ona ne yaptıysa kendisine de aynı şey yapılacaktır.
21 Hayvan öldüren yerine bir hayvan verecek, adam öldüren öldürülecektir.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 15
1 "Her yedi yılın sonunda size borçlu olanları bağışlayacaksınız.
2 Borçları bağışlama işini şöyle yapacaksınız: Her alacaklı, komşusunun borcunu bağışlayacak. Borcun ödenmesi için komşusunu ya da kardeşini zorlamayacak. Çünkü RAB'bin borçları bağışlama yılı duyurulmuştur.
3 Yabancıdan borcunu alabilirsin. Ama İsrailli kardeşinin borcunu bağışlayacaksın.
MISIRDAN ÇIKIŞ (EXODUS) BÖLÜM 21
23-25 Ama başka bir zarar varsa, cana karşılık can, göze karşılık göz, dişe karşılık diş, ele karşılık el, ayağa karşılık ayak, yanığa karşılık yanık, yaraya karşılık yara, bereye karşılık bere ödenecektir.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 19
21 Acımayacaksınız: Cana can, göze göz, dişe diş, ele el, ayağa ayak."
MISIRDAN ÇIKIŞ (EXODUS) BÖLÜM 22
20 "RAB'den başka bir ilaha kurban kesen ölüm cezasına çarptırılacaktır.
LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 24
16 RAB'be söven kesinlikle öldürülecektir. Bütün topluluk onu taşlayacak. İster yerli ister yabancı olsun, RAB'be söven herkes öldürülecektir.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 13
6-7 "Öz kardeşin, oğlun, kızın, sevdiğin karın ya da en yakın dostun seni gizlice ayartmaya çalışır, senin ve atalarının önceden bilmediğiniz, dünyanın bir ucundan öbür ucuna dek uzakta, yakında, çevrenizde yaşayan halkların ilahları için, 'Haydi gidelim, bu ilahlara tapalım' derse,
8 ona uymayacak, onu dinlemeyeceksin. Ona acımayacak, sevecenlik göstermeyecek, onu korumayacaksın.
9 Onu kesinlikle öldüreceksin. Onu önce sen, sonra bütün halk taşa tutsun.
10 Taşlayarak öldürün onu. Çünkü Mısır'dan, köle olduğunuz ülkeden sizi çıkaran Tanrınız RAB'den sizi saptırmaya çalıştı.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 17
12 Orada, Tanrınız RAB'bin önünde görev yapan kâhini ya da yargıcı kim dinlemeyip saygısızlık ederse öldürülmeli. İsrail'den kötülüğü atmalısınız.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 18
20 Ancak, kendisine buyurmadığım bir sözü Benim adıma söylemeye kalkışan ya da başka ilahlar adına konuşan peygamber öldürülecektir.'
21 "'Bir sözün RAB'den olup olmadığını nasıl bilebiliriz?' diye düşünebilirsiniz.
22 Eğer bir peygamber RAB'bin adına konuşur ve konuştuğu söz yerine gelmez ya da gerçekleşmezse, o söz RAB'den değildir. Peygamber saygısızca konuşmuştur. Ondan korkmayın."
HEZEKİEL (EZEKIEL) BÖLÜM 14
9 "'Bir peygamber ayartılır da bir söz söylerse, onu ayartan benim. Elimi ona karşı uzatacağım, onu halkım İsrail'in arasından çıkarıp yok edeceğim.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 22
23 "Eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı erden bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa,
24 ikisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. Çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. Aranızdaki kötülüğü içinizden atacaksınız.
MATTA (MATTHEW) BÖLÜM 5
22 Eğer sağ gözün seni günaha sokarsa, onu çıkar, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme atılmasından iyidir.
30 Eğer sağ elin seni günaha sokarsa, onu kes, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
MATTA (MATTHEW) BÖLÜM 18
8 «Eğer elin ya da ayağın seni günaha sokarsa, onu kesip at. Çolak ya da tek ayaklı olarak yaşama kavuşman, iki el iki ayak sahibi olarak sönmez ateşe atılmandan iyidir.
9 Eğer gözün seni günaha sokarsa, onu çıkarıp at. Tek gözle yaşama kavuşman, iki göz sahibi olarak cehennem ateşine atılmandan iyidir.
MARKOS (MARK) BÖLÜM 9
43 ve 44 Eğer elin seni günaha sokarsa, onu kes. Çolak olarak yaşama kavuşman, iki el sahibi olarak sönmez ateşe, cehenneme gitmenden iyidir.
MARKOS (MARK) BÖLÜM 10
2 Yanına gelen bazı Ferisiler O'nu sınamak amacıyla, «Bir erkeğin, karısını boşaması Kutsal Yasa'ya uygun mudur?» diye sordular.
3 İsa karşılık olarak, «Musa size ne buyurdu?» dedi.
4 Onlar, «Musa, erkeğin bir boş kâğıdı yazarak karısını boşamasına izin vermiştir» dediler.
5 İsa onlara, «Musa bu buyruğu size yüreklerinizin katılığından ötürü yazdı» dedi.
6 «Tanrı, yaratılışın ta başlangıcından insanları `erkek ve dişi olarak yarattı.'
7 ve 8 `Bu nedenle adam annesini babasını bırakacak, karısına bağlanacak ve ikisi tek bir beden olacaklar.' Şöyle ki, onlar artık iki değil, tek bedendir.
9 O halde Tanrı'nın birleştirdiğini insan ayırmasın.»
10 Öğrencileri evde O'na yine bu konuyla ilgili bazı sorular sordular.
11 İsa onlara, «Karısını boşayıp başkasıyla evlenen, karısına karşı zina etmiş olur» dedi.
12 «Kocasını boşayıp başkasıyla evlenen kadın da zina etmiş olur.»
LUKA (LUKE) BÖLÜM 16
18 «Karısını boşayıp başkasıyla evlenen her adam zina etmiş olur. Kocasından boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.
LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 20
10 "Biri başka birinin karısıyla, yani komşusunun karısıyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettiği kadın kesinlikle öldürülecektir.
11 Babasının karısıyla yatan, babasının namusuna leke sürmüş olur. İkisi de kesinlikle öldürülecektir. Ölümü hak etmişlerdir.
12 Bir adam geliniyle yatarsa, ikisi de kesinlikle öldürülecektir. Rezillik etmişler, ölümü hak etmişlerdir.
YASA KİTABI (DEUTERONOMY) BÖLÜM 22
22 "Eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, ikisi de öldürülecek. İsrail'den kötülüğü atacaksınız.
23 "Eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı erden bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa,
24 ikisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. Çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. Aranızdaki kötülüğü içinizden atacaksınız.
YARATILIŞ (GENESIS) BÖLÜM 34
25 Üçüncü gün erkekler daha sünnetin acısını çekerken, Yakup'un oğullarından ikisi - Dina'nın kardeşleri Şimon'la Levi - kılıçlarını kuşanıp kuşku uyandırmadan kente girdiler ve bütün erkekleri kılıçtan geçirdiler.
MISIRDAN ÇIKIŞ (EXODUS) BÖLÜM 32
27 Musa şöyle dedi: "İsrail'in Tanrısı RAB diyor ki: 'Herkes kılıcını kuşansın. Ordugahta kapı kapı dolaşarak kardeşini, komşusunu, yakınını öldürsün.'"
28 Levililer Musa'nın buyruğunu yerine getirdiler. O gün halktan üç bine yakın adam öldürüldü.
29 Musa, "Bugün kendinizi RAB'be adamış oldunuz" dedi, "Herkes öz oğluna, öz kardeşine düşman kesildiği için bugün RAB sizi kutsadı."
LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 26
29 Açlıktan çocuklarınızın etini yiyeceksiniz.
LEVİLİLER (LEVITICUS) BÖLÜM 21
9 Bir kâhinin kızı fahişelik yaparak kendini kirletirse, hem kendini hem de babasını rezil etmiş olur. Yakılmalıdır.
ÇÖLDE SAYIM (NUMBERS) BÖLÜM 21
35 Böylece İsrail halkı kimseyi sağ bırakmadan Og'la oğullarını ve ordusunu yok etti, ülkeyi ele geçirdi.
ÇÖLDE SAYIM (NUMBERS) BÖLÜM 31
31 Musa'yla Kâhin Elazar RAB'bin Musa'ya buyurduğu gibi yaptılar.
32 Savaşa katılan askerlerin ele geçirdiklerinden kalanlar şunlardı: 675.000 davar,
33 '72.000 sığır,
34 '61.000 eşek,
35 erkekle yatmamış 32.000 kız.
36 Savaşa katılan askerlere düşen yarı pay da şuydu: 337.500 davar,
37 bunlardan RAB'be vergi olarak 675 davar verildi;
38 '36.000 sığır, bunlardan RAB'be vergi olarak 72 sığır verildi;
39 '30.500 eşek, bunlardan RAB'be vergi olarak 61 eşek verildi;
40 '16.000 kişi, bunlardan RAB'be vergi olarak 32 kişi verildi.
YASA KİTABI (DEUTEROMONY) BÖLÜM 2
33 Tanrımız RAB onu elimize teslim etti. Onu, oğullarını ve bütün halkını yok ettik.
34 Bütün kentlerini ele geçirdik, hepsini yok ettik. Erkek, kadın, çocuk, kimseyi sağ bırakmadık.
35 Hayvanlara ve ele geçirdiğimiz kentlerdeki mallara ise el koyduk.
YASA KİTABI (DEUTEROMONY) BÖLÜM 20
13 Tanrınız RAB kenti elinize teslim edince, orada yaşayan bütün erkekleri kılıçtan geçirin.
14 Kadınları, çocukları, hayvanları ve kentteki her şeyi yağmalayabilirsiniz. Tanrınız RAB'bin size verdiği düşman malını kullanabilirsiniz.
YEŞU (JOSHUA) BÖLÜM 6
21 Kadın erkek, genç yaşlı, küçük ve büyük baş hayvanlardan eşeklere dek, kentte ne kadar canlı varsa, hepsini kılıçtan geçirip yok ettiler.
YEŞU (JOSHUA) BÖLÜM 10
34 İsrail halkıyla birlikte Lakiş'ten Eglon üzerine yürüyen Yeşu, kentin karşısında ordugah kurup saldırıya geçti.
35 Kenti aynı gün ele geçirdiler. Lakiş'te yaptığı gibi, halkı ve kentteki bütün canlıları o gün kılıçtan geçirip yok ettiler.
6 Adoni-Bezek kaçtı, ama peşine düşüp onu yakaladılar; elleriyle ayaklarının başparmaklarını kestiler.
HAKİMLER (JUDGES) BÖLÜM 9
45 Avimelek gün boyu kente karşı savaştı; kenti ele geçirdikten sonra halkını kılıçtan geçirdi. Kenti yıkıp üstüne tuz serpti.
1 SAMUEL BÖLÜM 15
3 Şimdi git, Amalekliler'e saldır. Onlara ait her şeyi tamamen yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Erkek, kadın, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür."
HEZEKİEL (EZEKIEL) BÖLÜM 9
6 "Yaşlıyı, genci, genç kızı, kadını, çocukları öldürün. Yalnız alınlarında işaret olanlara dokunmayın. İşe tapınağımdan başlayın." Onlar da tapınağın önünde duran İsrail ileri gelenlerinden işe başladılar.
Sayın babannedemiyeli;
Öyle sanıyorum ki bu bize sundukların Tevrattan... İncili konuşyor olmamız gerekirdi...
yok sizin kadar kitap okuyamadım okumaya imkanım olmadı enson okuduğunuz kitabın ismin söyleyin bende okumak isterım
20 yıldır üniversite camiyasındayım arkadaşım
merak istediğin kitap varsa hediye edebilirim
aydıner32 06.02.2008, 12:47 yok sizin kadar kitap okuyamadım okumaya imkanım olmadı enson okuduğunuz kitabın ismin söyleyin bende okumak isterım
valla çok sevinirim.LITVINENKO BİR MUHALİFİN ÖLÜMÜ adlı kitabı bana gönderirsen sevinirim. gaziosman paşa bul.no:5 çankaya izmir.aydın ergül. takipcisi olacağım saygılar..
hasan cicek 06.02.2008, 13:55 İncilde Şidet Varmı
S Babannedemiyeliayın, yazdığı bir ayeti ele alalım.Matta 10:34 Yeryüzüne barış getirmeye geldiğimi sanmayın; barış değil, kılıç getirmeye geldim.
İsa dünyaya barış getirecegini takipçilerine vaad etmedi çünkü hakikate karşı muhalefet olacaktı sahte dinde ayrılmak problemler yaratabilir. İsa insanın kendi akrabalarının böyle bir karar karşı gelebileceklerini göstermiştir.
İsa'nın Takipçileri insanlar tarafında pekte hoş karşılanmiyacaktı yöneticiler tarafında zülüm gördüler. İsa bunu öncede belirtmişti.İncil Yeni dünya tercümesi.Matta10:22 Benim ismimden ötürü bütün insanlar sizden nefret edecek; fakat kim sona kadar dayanırsa kurtulacak.
Gerçektende İsa'nın takipçileri İsa'nın ölümünden sonra iyi haberi insanlara vaaz ederken çoğu insanlar tarafında hoş karşılanmadı hep zülümle karşı karşıya kaldılar.
İsa Matta 10:34 de belirttigi gibi dünyaya barış gelmiyecekti ve bunu takipçileride gördüler
İsa bu anlamda konuştuğu bellidir.
saygılar
aydıner32 06.02.2008, 13:57 valla çok sevinirim.LITVINENKO BİR MUHALİFİN ÖLÜMÜ adlı kitabı bana gönderirsen sevinirim. gaziosman paşa bul.no:5 çankaya izmir.aydın ergül. takipcisi olacağım saygılar..
hala cevabını bekliyorum arkadaşım...
incil sevgi yumağı, akıl ve iyi davranış lar ı efsaneciklerle anlatır ara ara. fakat o incili düzenleyen ve örnekte görüldüğü üzere muntesibinin beşerlerinin hinliğini dünya denen yer küre anladı veya anlamak için sıçrama bekliyor.
tavratta gecen şiddet ayetlerini (ki içinde az ayet olmakla birlikte onlarda var) saysak (araştırsak) ''mossad'' burayı incelemeye alır heralde:)
aydıner32 06.02.2008, 15:27 yok sizin kadar kitap okuyamadım okumaya imkanım olmadı enson okuduğunuz kitabın ismin söyleyin bende okumak isterım
zülküf arkadaş hala bekliyorum..umarım bu yorumu boşa yapmamışsındır.cevap bekliyorum...
bolatbaba 06.02.2008, 19:39 Sevgili kardeşler birbirimize tahammül edelim ayrı görüş ve düşüncelerimizin olması doğaldır uzun yıllardır baskı ve sindirme politikarı bizleri yaşam felsefemizden uzaklaştırdı birbirimizden bir seyler öğrenmeye çalışalım ama kırıcı olmayalım.
hasan cicek 07.02.2008, 16:17 İncil boşanma hakında eşıtsizlik ve şidet içeriyorumu?
İncil yeni dünya tercümesi Matta 19:3 Ferisiler yanına gelip onu denemek amacıyla, "Bir erkeğin herhangi bir nedenle karısını boşaması kanuna uygun mudur?" diye sordular
Ferisiler arasında boşanma konusunda ayrı görüşler benimsemiş ekoller vardı. Musa,
kendisinde "utanılacak bir şey" bulunursa, bir kadından boşanılabileceğini söylemişti. Bazıları,
bu sözlerin yalnızca iffetsizliğe değindiği inancındaydı. Başkalarıysa, 'utanılacak bir şeyin'
içine önemsiz hataların da girdiğini düşünüyordu. Böylece, Ferisiler İsa'yı denemek amacıyla,
"Her sebeple karısını boşamak caiz midir?" diye sordular. İsa'nın, yanıtı ne olursa olsun, farklı
görüşteki Ferisilerle çelişkiye düşeceğinden emindiler
Fakat İsa, evliliğin başlangıçtaki tasarımına değinerek, bu soruyu hiçbir insani görüşe
başvurmadan mükemmel şekilde ele aldı:'' Başlangıçtan yaratan onları erkek ve dişi
yarattığını, ve: 'Bunun için insan babasını ve anasını bırakacak, ve karısına yapışacaktır; ve
ikisi bir beden olacaktır,' dediğini okumadınız mı? Şöyle ki, onlar artık iki değil, fakat bir
bedendirler. İmdi Allahın birleştirdiğini insan ayırmasın.(Matta 19:4)
İsa, Tanrı'nın asıl amacının, eşlerin birbirlerine sımsıkı bağlı kalmaları, yani boşanmamaları
olduğunu gösterdi. Ferisiler,Öyle ise, Musa niçin bir boş kâğıdı vermeği ve kadını boşamağı emretti?" diye karşılık verdiler(Matta 19:7)
İsa şu yanıtı verdi
Yüreklerinizin katılığından ötürü karılarınızı boşamanıza Musa müsaade
etti; fakat başlangıçtan böyle olmamıştır.(Matta 19:8)
Evet, Tanrı'nın Aden bahçesinde evlilik konusunda koyduğu gerçek standardın içinde, boşanmaya yer yoktu
İsa devamen Ferisilere şunları söyledi.
Ben size derim: Kim zinadan [Yunanca, pornei'a] ötürü olmayıp karısını boşar ve başkası ile evlenirse, zina eder.(Matta 19:9)
Böylece ağır cinsel ahlaksızlık olan pornei'a'nın, Tanrı'nın onayladığı tek boşanma nedeni olduğunu gösterdi.
Alıntı Yehova'nın Şahitleri tarafında yayınlanan (Dünyada Yaşamış En Büyük Adam)kidabında alınmıştır.
Saygılar
alican19 07.02.2008, 17:02 1)3 büyük dinin hiçbirinde savaş kavga veya şiddet taraftarı olunmaz
2)hz. isa öldükten sonra 1000 küsür farklı incil çıktı o zamanın hristiyan devleti bizans bunları topluyor ve doğru bu diye bugünkü incili gerçek incil kabul ediyolar ama doğrumu yanlışmı bilinmiyor
3)bakın yorum farklılığından kaynaklanan yanlış anlaşılmalar var kuranı kerimde de sizi hak yolundan saptırmak isteyen münafıklar emellerine ulaşamayınca sizlerle savaşacak o zman onları öldürün emri vardır bu zalimlik değil savaşın gereğidir
hasan cicek 07.02.2008, 20:29 3)bakın yorum farklılığından kaynaklanan yanlış anlaşılmalar var kuranı kerimde de sizi hak yolundan saptırmak isteyen münafıklar emellerine ulaşamayınca sizlerle savaşacak o zman onları öldürün emri vardır bu zalimlik değil savaşın gereğidir Selam Sayın Alican.Dinler arasında savaşlar olduğunu hepimiz biliyoruz bu anlama gelmiyorki İncil'de şidet var bunu yapanlar insanlığın kendisidir eger İncil'e inanan bir insan İncil'ın dedigini yapmalı.
Bakın İncil ne diyor (Matta 5:44) Fakat ben size şunu diyorum siz düşmanlarınızı sevin ve size zulmedenler için du edin.
Evet sayın Alican.sizinde belirtdiginiz gibi İsa ve Elçilerin ölümünde sonra (MS) 300 yüz yıllarında sonra çoğu inananlar yoldan sapmaya başladılar ve Hıristiyanlar cöğu hep savaştılar.Degişien insalıktı İncil degil.
Evet İncil'de kesinlikle şidet yoktur barış ve sevgiyi tembih eder.
saygılar
|
|