Orijinalini görmek için tıklayınız : almanyada irkcilik kokan yangin

Ibiso
06.02.2008, 01:54
almanyada genelde türklerin oturdugu bir cok katli evde yangin sonucu dokuz türk yanarak yasamini yitirdi.
iki kücük cocugun ifadelerine göre giris katta iki kisinin kagitlari tutusturarak kactigini görmüsler kesin olmamakla birlikte irkcilik kokuyor polis henüz aciklama yapmadi.
son haberlere gore persembe günü tayip erdogan,da binada inceleme yapacakmis(alman ikinci kanalin haberi)

tosunoglu
06.02.2008, 02:37
evet malesef vahsice bir olay . bugun benzer sekilde iki ayri yangin daha çikmis neo nazilerin yaptigi yonunde supeler guçleniyor.

24burak
06.02.2008, 12:39
şiddetle kınıyoruz buna tepki olarak türk hackerler bazı alman sitelerini hacklemiş

kayipturku
06.02.2008, 12:54
bu soruda alevilerden bahsetmiyorum ama eminim ki hangi dinden hangi mezhepten olursa olsun o kesimi tanımak için onlarla yaşamak lazım bir alevi toplumuna girmeyen bir insan aleviler hakkında pekde iyi bişeyle düşündüğünü sanmıyorum.almanyadaki yangını haberlerde izlediğim kadarıyla bir komplo olduğunu bende düşünüyorum.ve bu konudada söyleyeceğim tek şey insanların kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir

dilberaerzingan
06.02.2008, 15:37
ölenlerin hepsi aleviymis gerci bu önemli degil ama.Dünde burda bi yangin cikti gene türklerin binasi ama nedenini bilmiyoruz.

aydıner32
06.02.2008, 15:45
almanyada yaşayan arkadaşlar dikkatli olun.

The61
06.02.2008, 15:51
Allah rahmet eylesin ailerinede sabır ihsan eylesin
Alevi olduklarını ilk burda duydum

özcan1
06.02.2008, 16:11
almanyada genelde türklerin oturdugu bir cok katli evde yangin sonucu dokuz türk yanarak yasamini yitirdi.
iki kücük cocugun ifadelerine göre giris katta iki kisinin kagitlari tutusturarak kactigini görmüsler kesin olmamakla birlikte irkcilik kokuyor polis henüz aciklama yapmadi.
son haberlere gore persembe günü tayip erdogan,da binada inceleme yapacakmis(alman ikinci kanalin haberi)

Neo nazi lerin yaptigi su ana kadar bir spekilasion dan baska deyildir.Duvara boyali nazi amblemin oldugu dogru, 2 gün öncede bir itfaiyecinin Türkler tarafindan dövüldüyü de dogru ,, Ama kesin bir sey konusmak icin daha erken.
yarin Tayyibin gelmesi bekleniyor belki O. kesin bir sey söyleyebilir bu konuda:wink: Ölenlerin Alevi vatandaş olmalari ve bu konu icin Tayyibin Almanyaya gelmesi ve Türkiyede Aleviler üzerine yapilan kör ebe oyunlari bende soru isaretleri yaratiyor. Ben Tayyib efendiye iyi incelemeler diliyorum :kapaligöz

CaNCa
06.02.2008, 16:18
ölenlerin hepsi aleviymis gerci bu önemli degil ama.Dünde burda bi yangin cikti gene türklerin binasi ama nedenini bilmiyoruz.

Evet ölenlerin hepsi gazi antebin alevileri, ama önemli olan günahsız 5 tane çocuğun faşizme kurban gitmesi. Masum insanların insanoğlunun iğrenç ihtirasları uğruna katledilmesi.. Bütün veriler ve görgü şahitleri bu olayın bir kundaklama olduğunu gösteriyor.

Hayatlarını kaybedenler; amcasının adı konulan Kamil Kaplan 3 yaşındaydı, Kenan Kaplan 2 yaşındaydı, Karanfil Kaplan 4 yaşındaydı, Dilara Kaplan 11 yaşındaydı. İlyas Çağlar can'ın daha yaşı bile yoktu..

Belma Kaplan 22 yaşındaydı, Hülya Kaplan 31 yaşındaydı, Medine Kaplan 48 yaşındaydı ve evin büyük annesiydi, Döne Kaplan 21 yaşındaydı ve 5 aylık hamileydi.

Cevdet Kaplan, Sıla Kaplan ve Derya Kaplan'ın durumları çok ağır, hayati tehlikelerini atlatabilmeleri için bir mucize bekliyorlar..

Aşağıdaki video'da ilk 40 saniye içerisinde görüntülenen, türkü barda ork çalan kişi resimde bebeği balkondan hayata atan kişi 'Kamil'. Çocuk felci geçirdiği için bacakları tutmuyor. Koltuk değnekleri ile yürüyerek ekmek parasını çıkaran birisi.

http://www.youtube.com/watch?v=QlqAG-cmo9k

Blue_Love
06.02.2008, 16:23
ölenlerin hepsi aleviymis.

Alevi değilde Antepli olduklarını biliyordum. Ama dediğiniz gibi insan insandır yanan bir candır. Allah Rahmet Eylesin. Yakınlarına Sabır versin.

pınar66
06.02.2008, 16:35
İçim yandı gereçekten.Canımdan can gitti resmen.Alevi olduklarını ilk burda duydum.Hangi saçma düşünce bu vahşeti yapma gücünü ve hakkını verebilirki.Allah rahmet eylesin, aşırı milliyetçiliğin insanlığa verdiği zararlar gittikçe artmaya başladı.

Akgüney
06.02.2008, 22:07
Arkadaslar;

arkdasamin akrabasi oldugu icin daha dogru bilgi verebilirim.

engelli olan KAMIL vatandasimiz o pencereden asagi attigi bebegin DAYISI, babasi degil...

karisiyla cocuklarini yanginda kaybetti

pazarcıklı
06.02.2008, 22:28
...nasıl bir zihniyettir, ne demek insanın insanı öldüresi...aklım almıyor bir türlü...geride kalanların başı sağolsun...yaşananlar çok üzücü:bitmisbu:...

dendev49
06.02.2008, 23:30
dostlar hangi kitapta yazar böyle vahset söyleyin bana ben böylesine bir vahseti MARASTA; CORUMDA SIVASTA VE EN SON KENDI YASADIGIM ÜLKEDE ALMANYADA gördüm kim olursa olsu alevi sünnü laz cerkez farketmez dostlar insan yaniyor yürekler yaniyor ve bu dünyada hicmi hic günahi olmayan cocuklar dostla r hangi yürek dayanir bu manzaraya söyleyin bana ne olur söyleyin farkedermi alevi sünnü, almanya gecmisi karanliklarla dolu almanya söyle bana duymuyormusun yüregi yanan analari cigliklarini duymuyormusun yikilan ve darma dagin olan aileleri canlari duy artik ne olur duy duyki yürekler yanmasin duyki yuvalar dagilmasin ve cocuklar ölmesin duy artik.dostlar biz insaniz insan farketmez alevi sünnü kendini bilmez canilerin hunlarca yaktiklari ailelere bas sagligi ölenlerede allahtan rahmet diliyorum.

özcan1
07.02.2008, 17:25
Bizler bir seyi anlamadan Ön yargili tutumumuz dünya basininda kömik duruma düsmemize neden oluyor.

Yanginda Ölenleri Din ,Dil irk farketmeksizin Rahmetle aniyorum.

Üzülerek belirtmek istiyorum.
Bizler neden hep ön yargili davraniyor ve insanlara Nazi damgasi vuruyoruz?
Türk basininda cikan yanlis spekülasyonlar- insanlara hemen katil damgasi vurmak Dünyamiz türkiyesinde bir gelenek olsa gerek.

bir metre önümüzdeki yanlisi görmez, ispati olmayan duyumlara isyan ederiz.

Yanan binada bizim insanlarinlardan kaynaklanan kacak olarak alinan Elekrik kablolari oldugu meydana cikti.

suc bizim insanlardaysa ne olacak? olan tap taze giden insanlara oldu.

Akgüney
07.02.2008, 18:50
cünkü evi kundaklayan nazilerdi!!!!

bu sabah alman haberleri net bilgi verdi...arama sonucu alt katta bulunan kahve'nin menusunde 'HASS' (NEFRET)yazilari yazilmis (yangindan önce)

ONU®
07.02.2008, 19:16
Irkçılığa hayır!

zarali
07.02.2008, 21:28
bu tür yikik dökük evlerde kirasi ucuz oldugu icin oturan ailelerde suclu bence ahsap evlerin kisa zaman icerisinde yanip tutusmasi malum ama bizim insanlar parayi her seyden daha cok önemsedikleri icin canindan olurlar sonra suclu baskalari olur
bir türlü ögrenemedik ömrümüze canimiza deger bicmeyi.......

cincin
07.02.2008, 21:59
cünkü evi kundaklayan nazilerdi!!!!

bu sabah alman haberleri net bilgi verdi...arama sonucu alt katta bulunan kahve'nin menusunde 'HASS' (NEFRET)yazilari yazilmis (yangindan önce)

hangi "haberlerin" bu bilgiyi verdigini acikcasi cok merak ettim. benim okudugum tüm haberlerde yanginin nedeni henüz tespit edilmedigi ve sorusturmalarin sürdügü belirtiliyor.

DersimBurak
09.02.2008, 02:14
Olayin sebebi henüz resmi kanallar tarafindan aciklanmadi. Pazar gününden beri bu aciklamanin yapilmamasi fazlasiyla ilginc.

Uzun yillar Almanya'da yasadigim icin, tek ayagim hep oradaydi..

Konuda midemi bulandiran o kadar cok sey var ki. Söyle baslayayim:

Almanya´nin batisinda ikinci dünya savasindan sonra cikan en büyük yangindan bahsediyoruz. Olay Pazar günü oluyor. Ben bunu Pazartesi günü bir Türk gazetesinden ögreniyorum. Aliskanligimdir, habercilikleri hosuma giden en az 3 Alman gazetesini internetten günlük takip ederim. Pazartesi Türk gazetesinden ögrendigim bu haberi Alman sayfalarinda ariyorum. Lütfen 2-3 haber bulabiliyorum, bölgesel gazetelerde. Ölenlerin Türk olduklarindan falan bahseden yok.

„2. Dünya savasindan sonraki en büyük yangin cikiyor.“
„9 yabanci, iclerinde cocuklar, hamile bir kadin ölüyor“
„Yangina müdahele olayi tam bir facia“
„Bebekler havada ucusuyor“
„Bina eski bir Neo-Nazi karargahi“
„Evi alan Türk aileye daha önce yapilan tehditler var“
„Binaya 2006 yazindan iki kere yangin girisimi yapildigi polis kayitlarinda var“
„Binanin yan tarafinda –Türklerin köklerini kaziyacagiz yaziyor ve polis bu yaziyi hemencecik boyuyor, kamufle ediyor.“

Bu verilerin hicbiri olayin bir Nazi eylemi oldugunu ispat etmez, meramim da böyle sacma bir ispat icin ugrasmak degil.

Orada 9 can gitmis, yangin nasil cikarsa ciksin ülken cok uzun zamandan beri böyle bir facia yasamis. Eeeee nerde senin Tecavüzle suclanan Alanyali Marco´yu meshur yapan haberciligin? Nerde senin her habere koydugunu iddia ettigin ayni mesafe? Hicbirinizin mi Ludwigshafen´dan haberiniz yok.

Imaj korkusu mu? Exportwunder´ya bir seyler olur mu? 2006 Dünya kupasinda dünyaya verdiginiz güzel, baris yanlisi, dünya vatandaslariyla kaynasmis Almanya resminin bittiginin endisesi mi? Hangisi, yoksa hepsi mi?

Olayin faili belli degil, eyaletin basbakani Kurt Beck „Yanginda yabanci düsmanligiyla ilgili bir motif yok“ diyor. Bugün Cuma ve yanginin sebebi hala resmi aciklanmadi. Yaprak kafali Beck ama fala bakiyor. Büyükelci Irtemcelik bu aciklamayi cok garipsedigini söyleyince, bir baska yaprak kafali Schäuble Irtemcelik´e cikisip, biz ona bir büyükelcinin bu ülkede nasil davranmasi gerektigini ögretiriz, diyor.

Alman Marco cezaevindeyken, Türkiye´nin hukuk sistemine elestirenler kimdi? Simdi, Almanya´da bulunan bir büyükelci, bir eyalet basbakaninin hicbir dayanagi olmayan aciklamasini garip buldugunu söyleyemeyecekse, gönderin bütün büyükelcileri Almanya disina.

Malesef hala olayla ilgili bir resmi aciklama yok. Alman polisi bu kadar aciz mi?

Bütün kanallara cikip ayni seyleri anlatan 7 yaslarindaki iki kiz kardesin söylediklerini de oldukca ciddiye aliyorum. Cocuklarin Türkceleri cok bozuk, ver her ikisi de ayni seyi söylüyor. O soku yasamis, aile fertlerini kaybetmis iki kizin masal okudugu ihtimalini cok düsük dahi bulmuyorum. Görücez bakalim.

Ayiplarini tarih boyunca kapatma duygusunu yenemeyen ve her zamanki ikiyüzlülüklerini bir türlü örtemeyen Almanlar(hepsi degil) bunu bu olayda bir kez daha ispatladilar. Simdi dua etsinler bu yanginin sebebi gercekten yabanci düsmanligi motifi tasimasin. Aksi takdirde basta muhalefetteki dönemlerinden beri sürekli yabanci asimilasyonu politikalari siddetle hayata geciren Merkel ve Koch basta olmak üzere bir cok Alman´in, topyekün Almanya´nin basi cok uzun zaman agriyacaktir.

Ölenlerin yakinlarinin basi sagolsun..

Haydaryiğit
09.02.2008, 12:39
Almanya'daki nazizm tükenmiş değildi o son büyük savaştan beri... Bu gibi olayları da nazilerin o acımasız ve ırkçı politikalarından başka hiçbir şeye veremiyorum.Kendilerini göstermeye başladılar yine...Yangında yanan insanlara da allahtan rahmet diliyorum.
iyi forumlar

Teyna
09.02.2008, 13:26
Tayyip'ten bir inci daha. ''Her yangına bir anıt dikseler ülkeler anıttan geçilmez''. İkinci Cumhuriyetçi Ertuğrul Günay'a kapak olsun!

CrAzY_AnGeL
09.02.2008, 14:38

bence bir aratırma yapmadan bukadar kesin konuşmamalısın:S çünkü tvde gordugum ve sitelerde okudugum ve gördüğüm kadarıyla aralarında sunnilerın oldugunu gördüm...ama sonucta ne olursa olsun ölenler türk'tü ölrdürüldürler...

CaNCa
09.02.2008, 15:28
bence bir aratırma yapmadan bukadar kesin konuşmamalısın:S çünkü tvde gordugum ve sitelerde okudugum ve gördüğüm kadarıyla aralarında sunnilerın oldugunu gördüm...ama sonucta ne olursa olsun ölenler türk'tü ölrdürüldürler...

aslında böyle şeyleri tartışmak insani değil, yani canice yakılanlar yobaz bile olmuş olsalardı insanlardı. dediğin gibi bunun hiç bir önemi yok sonuçta sadece kimlikleri yabancı oldukları için faşistler tarafından hayattan koparılan canlardı onlar.

fakat ilk cümlene istinaden açıklama gereği hissettim tekrar, bir önceki sayfada belirttiğim klipte görüntüsünü yayınladığım bebeği hayata atan kişi amcası 'kamil' abimin almanya'da türkü barda beraber çalıştığı orgcusu ve aleviler. ama yaşadıkları bölgede milli görüş (siyasal islam) çok hakim ve ailenin bir kısmı zamanla asimilasyona uğramış bunların etkisi haline girenler olmuş malesef..

özcan1
09.02.2008, 15:51
almanyada yaşayan arkadaşlar dikkatli olun.

Sevgili Aydiner32 Can

Almanyada yaşayan Beyinsiz "Türk Faşistleri dikkat" Almanlarin sabri taşti yabanci kanunlari dahada sert olacak-Uluslar arasi katiller icindemi gecerli olacak bekliyecez... yazmak lazim aslinda.

saygilar

dilberaerzingan
09.02.2008, 16:19

Kusura bakma ama kendi kulagimla dinledim yol tvde ölenlerin yakini konustu,spiker soruyor kökeninizde alevilik varmis adam cevap veriyor alevinin ta kendisiyiz.ama tabi camiye giden alevilerden ama olsun nihayetinde insan..

ONU®
09.02.2008, 16:36
İster alevi ister sünni olsun, sonuçta ölenler bizim vatandaşlarımız ve daha da önemlisi faşist bir zihniyet tarafından yok yere yakılmaları.
Merkel'in göçmenlere karşı ırkçı politikaları neo-nazileri yüreklendirmektedir.

Tayyip'ten bir inci daha. ''Her yangına bir anıt dikseler ülkeler anıttan geçilmez''. İkinci Cumhuriyetçi Ertuğrul Günay'a kapak olsun!

Artık yaptığı dönekliğin farkına varmıştır iyice.

özcan1
09.02.2008, 23:36
Başbakan'ın Ludwigshafen veya Solingen yangına karşı gösterdiği hassasiyeti Sivas yangınına karşı da göstereceğini ve halihazırda Almanya'dayken, halen Almanya'da yaşadığı bilinen 12 Sivas hükümlüsünü cezalarını çekmeleri için Türkiye'ye iade edilmelerini istemesi lazim.

Haberi devami

http://www.alevi.com/haberler+M501433379ea.html

aydıner32
09.02.2008, 23:39
Sevgili Aydiner32 Can

Almanyada yaşayan Beyinsiz "Türk Faşistleri dikkat" Almanlarin sabri taşti yabanci kanunlari dahada sert olacak-Uluslar arasi katiller icindemi gecerli olacak bekliyecez... yazmak lazim aslinda.

saygilar

haklısın.

CrAzY_AnGeL
09.02.2008, 23:44
Kusura bakma ama kendi kulagimla dinledim yol tvde ölenlerin yakini konustu,spiker soruyor kökeninizde alevilik varmis adam cevap veriyor alevinin ta kendisiyiz.ama tabi camiye giden alevilerden ama olsun nihayetinde insan..

ben kafandan uydurdun şeklinde bişey söylemedim yalnış anladın sanırım..bende gördüğüm duyduğum ve okuduğumu şeyleri yazdım aralarında alevilerin oldugunu biliyorum ama Hepsİ alevi değil aralarında sunnilerde var...ben bunu belirttim..senin söylediğini dogru olmadıgını yada yalan oldugunu söylemedim....yalnış anlaşıldıysam özür dilerim...

Sidar
10.02.2008, 16:50
Bende az önce ölenlerin Alevi oldugunu ögrendim ve bunu ögrendikten sonra en az naziler kadar alevi-düsmani Yezitlerden süpheleniyorum. Sivas katliaminin neredeyse aynisi.....

CaNCa
10.02.2008, 18:02
http://www.aleviforum.com/attachment.php?attachmentid=15527&stc=1&d=1202659271

Medine Kaplan'ın kardeşi Salman Küplü cenazelerin bugün Almanya'da törenle uğurlanacağını, özel uçakla akşam saatlerinde Gaziantep'e getirileceğini, morga bırakıldıktan sonra yarın törenle defnedileceğini belirtti.

3 Ocak'taki faciada Medine Kaplan (48), gelini Hülya Kaplan (31), Hülya'nın kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Medine Kaplan'ın diğer gelini 5 aylık hamile Döne Kaplan (21) çocukları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Hülya Kaplan'ın yeğeni İlyas Çalar (2) ile akrabaları Belma Özkaplı (22) yanarak ölmüştü.

zarali
10.02.2008, 19:40
henüz arastirmalar sonuc vermeden kalkip pesin bir takim insanlari suclamak dogru degil milliyetcilik maalesef her ülkede var almanya da
da öyle ama buna ragmen yabancilarin burda insanhaklari cercevesinde sahip olduklari haklari ve gördükleri toleransi türkiye ile karsilastiracak olursak türkiye almanayadan ders alabilecek pozisiyonda

tayyip erdogan gelip burda alevi felsefesinden bir takim cümleler
kullanarak ahkam kesmesi öbür tarafta türkiyede alevii toplumunun hala kendi öztopraklarinda yasadiklari sorunlari düsündükce almanyada yasanan
yabanci düsamanligindan cok erdoganin ikiyüzlülügüne öfkeleniyorum....

ciGlik
10.02.2008, 19:59
Her konuya ayrimci görüsler vermek zorunda degiliz sanirim.
Ölenler huzurlu uyurlar umarim.

Almanya ve diger Avrupa ülkeleri her ne kadar insan haklarina önem veriyoruz deselerde, inaninki Avrupada yasam hicbirzaman Türkiye ile karsilastirilamaz,burada sadece Televizyonlarda her olayi görmüyoruz.
Insan haklari sadece bilincli kisiler tarafindan aranilan haklardir,bilmeyene ne Avrupada ne Türkiyede nede Afrikada cözüm bulunmaz.

Sevgiler

anadolu75
10.02.2008, 21:18
aci ve utanc verici bir olay.avrupada irkciliga karsi nedense yeterince birseyler yapamiyor.

dilberaerzingan
12.02.2008, 13:54
Gecen haftasonu yanan evi görmeye gittik,cok ürkütücüydü.Bizim bulundugumuz bölgedede birtakim yerlere tehdit telefonlari geldigini duyduk,mesela gecen gün bi camiye telefon gelmis yakacagiz diye.Ludwigshafendede evlere bu tür teller geldigini duyduk.

aydıner32
12.02.2008, 14:08
yapacaktırlar da sizler dikkatli olmanız gerekir.

aydıner32
15.02.2008, 14:47
almanyada yeni yangın.

Almanya’nın Aldingen kentinde bir Türk’ün evinde çıkan yangınla ilgili bir kişinin biraz önce gözaltına alındığını açıklandı. Alman resmi Haber Ajansı dpa, bu kişiyi tanıdığı ve daha önce kundaklama olaylarına karışan birisi olduğu bilgisini verdi.