tahtaci
25.01.2006, 20:14
ve daha sayamdıgım bır cok alevı koyu var antalyada yanı bunları ogrensek ıyı olacak...:uhhm: :yapmabe :komik
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Antalya / Karatepe / Göğbük / Akçeniş.. tahtaci 25.01.2006, 20:14 ve daha sayamdıgım bır cok alevı koyu var antalyada yanı bunları ogrensek ıyı olacak...:uhhm: :yapmabe :komik duyguşimşek 02.02.2006, 01:48 merhaba tahtacı.öncelikle hoşgeldin.beraber iyi,yararlı şeyler yapacağımızı düşünüyorum.yani köyümüzü tanıtma anlamında.görüşmek üzere... pirsultanca 03.02.2006, 08:52 ANTALYA MERKEZDE KIZILARIK,VARSAK,DÜDEN,KEPEZ DE YOĞUN BİR ALEVİ YERLEŞİMİ VAR.MERKEZE BAĞLI KARATEPE KÖYÜDE ALEVİDİR. AYRICA SERİKTE TAHTACI KÖYLERİ VAR. ELMALIDA AKÇAENİŞ, VE ABDAL MUSA DERGAHININ BULUNDUĞU TEKKE KÖYÜ VAR. AYRICA HIZIRKAHYA KÖYÜ- FİNİKE KAFİBABA-KUMLUCA YÖRESİNDE BİR ÇOK ALEVİ KÖYÜ VAR. BU YÖRE EN ÇOK ASİMİLASYONA UĞRAYAN BÖLGEDİR.TAHTACILAR GEÇMİŞTE EGE VE AKDENİZDE (TOROSLARDA)ÇOĞUNLUKTA OLMASINA RAĞMEN BUGÜN İZLERİ SİLİNMEKTE,,,SİLİNMİŞ.. DİKKAT ÇEKİCİ BAŞKA BİR YÖN; BU GÜN ANTALYA'NIN SÜNNİ KÖYLERİNDE ADI OSMAN,ÖMER,BEKİR OLAN İNSAN SAYISI YOK DENECEK KADAR AZDIR.BU ÖNEMLİ BİR İPUCU.. ŞİMDİLİK ANTALYADAKİ TÜM CANLARA SELAMLAR. Ali GÜZEL 15.02.2006, 22:37 BU YÖRE EN ÇOK ASİMİLASYONA UĞRAYAN BÖLGEDİR.TAHTACILAR GEÇMİŞTE EGE VE AKDENİZDE (TOROSLARDA)ÇOĞUNLUKTA OLMASINA RAĞMEN BUGÜN İZLERİ SİLİNMEKTE,,,SİLİNMİŞ.. böyle bir olayı nerden çıkartıyorsun sen kardeşim sözüm pirsultanca arkadaşa lütfen yazdığımız yazıları yazarken hem beyniniz hemde bu yazıyı kabul etsin .Nasıl izleri silinmiş, asimele olmuşlar diyebilirsin eğer gerçek tahtacıları görmek istiyorsan gel tahtacı köylerine mesela akçaenişe nasıl yaşıyorlar nasıl asimile olmuşmu olmamış mı gör.lütfen yazdıklarımıza biraz dikkat edelim.bizler asimle olmayayüz tutmuş ya da silinmeye başlamış bir toplumun gençleri değil aksine kendini geliştirerek nerden geldiğini unutmayan bir toplumun gençleriyiz debi 30.03.2006, 21:43 Gögbük değil, Gökbük bu arada... Gökbük'lü olarak düzeltmek istedim... tlinakgz 19.04.2006, 21:35 merhaba arkadaşlar; ben antalya-akçeinişten tülin.. şu an kızılarıkta oturuyorum. siteye yeni üye oldum.. nice paylaşımlara.... ozlemca 26.04.2006, 10:42 merhaba arkadaşlar; ben antalya-akçeinişten tülin.. şu an kızılarıkta oturuyorum. siteye yeni üye oldum.. nice paylaşımlara.... Tülincim selam bende akşaenişten özlem kızılarıkta oturuyorum acaba birbirimizi tanıyormuyuz... kervanci 27.04.2006, 14:20 selam bende tahtaciyim arkadaslar bana yazmak isteseniz burdayim sohbet etmek isterim burda bizden birilerini görmek cok güzel. ben de altinova ( koyunlar köyünden)... TULIN VE ÖZLEM... güldestim 27.04.2006, 14:29 Merhaba arkadaşlar bende Varsak'ta oturuyorum.Antalya'dan kimse yok sanıyordum.Sizleri görmek çok güzel. Ali GÜZEL 12.05.2006, 11:44 MERHABA... Bütün akçaenişlilerin ileride bütün tahtacıların buluşma noktası olmak dileyiğle sitemiz www.akcaenis.com yorumlarınız bekliyorum aramıza katılın örtmen 07 12.05.2006, 16:52 slm gurban olduklarım bende besikci koyunden erhan yani baymak dan besikci koyude tahtacı koyudur ve asimile olmasada akcaenis kadar gelismemistir ahmet tepesi hellenistik medeniyetle kurulmus mukemmel bir tahtacı koyudur bekleriz örtmen 07 12.05.2006, 16:55 ya tahtacılık antalya merkezde bi gece duzenlesek guzel olmaz mı ne dersiniz kızılarıklı lar cvp bekliyorum örtmen 07 12.05.2006, 16:58 bu arada akcaenisli caylak kardeslerim tahtacı enseli kaynasma gecesi yapalım sizin koydede cvp bekliyoruz baymaklı universiteliler olarak kervanci 26.05.2006, 15:05 merhaba tahtacı.öncelikle hoşgeldin.beraber iyi,yararlı şeyler yapacağımızı düşünüyorum.yani köyümüzü tanıtma anlamında.görüşmek üzere... selamlar duygu simsek ben de mehmet darici koyunlar koyunden Altinova dan burdaki tahtacilar mesaj atmak istemiyor galiba kimse mesaj almiyor ve de yazmiyor neden anlamadim birbirimizden de korkarsak ne olacak bu? kervanci 11.06.2006, 15:54 ya tahtacılık antalya merkezde bi gece duzenlesek guzel olmaz mı ne dersiniz kızılarıklı lar cvp bekliyorum selam tahtaci bende seninle ayni görüsteyim bir tahtaci gecesi düzenleyelim antalya merkez de kızılarıklı karatepeli koyunlar lı vs. birlikte egleniriz sohbet ederdik... burhantanal 24.06.2006, 02:32 debi adını açık verebilirmisin,ben emel kim olduğunu merak ettim,köyümüzün adını düzelttiğin için teşekür ederim,cevabını bekliyorum gezginemlak 26.06.2006, 18:39 selam ben antalya serik 'ten ismail serik'te 600 den fazla tahtacı hane vardır .herkes kimligini bilir bundanda gurur duyar .herkese saygılar sevgiler. allah herkesin gönlüne göre versin . ahmet yapar 08.08.2006, 13:04 Merhaba ArkadaŞlar Bende Foruma Burdur Tahtacilarindan Selam Getİrerek Katiliyorum. TÜm Tahtaci ArkadaŞlarla Daha Siki Bİr ÇaliŞma GÖsterİp KÜltÜrÜmÜzÜ YaŞatalim. garcia 08.08.2006, 21:14 selam ben antalya serik 'ten ismail serik'te 600 den fazla tahtacı hane vardır .herkes kimligini bilir bundanda gurur duyar .herkese saygılar sevgiler. allah herkesin gönlüne göre versin . serikte 3000 civarında tahtacı olduğu düşünülüyor.ancak bir şeyi merak ettim,serikte tahtacı köyleri varmı?manavgatta alevi nüfus oran olarak nasıldır? kervanci 15.08.2006, 13:36 Arkadaslar Enseli,Aydinli, Beslek, kardicli, caylak ve bircok tahtaci kolu mevcuuttur benim annem Aydinli babam da Enseli'dir. Herkese selam mesajlarinizi bekliyorum tahtaci arkadaslarim metis 15.08.2006, 16:18 merhaba ben mersinden alevilikle ilgili bilgi için ve yeni arkadaşlar için burdayım yeniceli akgül araç 29.08.2006, 17:19 valla asimile olması konusunda haklısınız.eşim akseki-fersinli(güçlüköy) ve ben onun alevi olmaması konusunu düşünemiyorum bile.ama antalyalı diğer tanıdıklarım bana nasıl diye soruyorlar.çünki burda annemler eşimin kesinlikle alevi olduğunu ki bende köyüne gittiğim halde anlamamıştım bana kendisinin de alevi olduğunu telaffuz etmişti ki benim için hala öyle bilmiyorum yerel halk farklı bakıyor yani ne sormak istediğim herhalde anlaşılıyor. düşüncelerinizi bekliyorum.yani tahtacı diye anılan aynı yolu paylaştığım insanlar olayı daha mı dar çerçeveden alıyorlar yada benim anlamadığım birşeylermi var. hizir_potter 06.09.2006, 16:12 merhaba bende burdurda yaşayan bir tahtacıyım.akçaeniş köyünün ve yeniköyün neredeyse çoğuyla herhangi bi akrabalık bağım bulunuyor sanırım.çok tanımıyorum.ama hızır dedem oralı olduğunu biliyorum.oralara küçükken gittim ama hatırlkamıyorum. serkanbaki 22.09.2006, 22:33 ANTALYA MERKEZDE KIZILARIK,VARSAK,DÜDEN,KEPEZ DE YOĞUN BİR ALEVİ YERLEŞİMİ VAR.MERKEZE BAĞLI KARATEPE KÖYÜDE ALEVİDİR. AYRICA SERİKTE TAHTACI KÖYLERİ VAR. ELMALIDA AKÇAENİŞ, VE ABDAL MUSA DERGAHININ BULUNDUĞU TEKKE KÖYÜ VAR. AYRICA HIZIRKAHYA KÖYÜ- FİNİKE KAFİBABA-KUMLUCA YÖRESİNDE BİR ÇOK ALEVİ KÖYÜ VAR. BU YÖRE EN ÇOK ASİMİLASYONA UĞRAYAN BÖLGEDİR.TAHTACILAR GEÇMİŞTE EGE VE AKDENİZDE (TOROSLARDA)ÇOĞUNLUKTA OLMASINA RAĞMEN BUGÜN İZLERİ SİLİNMEKTE,,,SİLİNMİŞ.. DİKKAT ÇEKİCİ BAŞKA BİR YÖN; BU GÜN ANTALYA'NIN SÜNNİ KÖYLERİNDE ADI OSMAN,ÖMER,BEKİR OLAN İNSAN SAYISI YOK DENECEK KADAR AZDIR.BU ÖNEMLİ BİR İPUCU.. ŞİMDİLİK ANTALYADAKİ TÜM CANLARA SELAMLAR. arkadaşım öncelikle tahtacılar kültürlerine bağlıdır.hala ormanlarda tahtacılıkla uğraşanlar mevcuttur.ama sana şu yönden katılabilirim eğer asimilasyon dediğin tahtacılık işini genelde bırakmaksa bu da zamanın gerektirdiği şartlardandır.saygılar... Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen) ya tahtacılık antalya merkezde bi gece duzenlesek guzel olmaz mı ne dersiniz kızılarıklı lar cvp bekliyorum merhaba arkadaşlar aranıza mersinli tahtacıları da kabul edermisiniz:) tahtaci 15.11.2006, 11:47 Bende Kizilarikta Oturuyorum Ama Biz Birbirimiz Neden Tanimyoruss Acabaa... Diyorummmm..:):):):) burhantanal 19.11.2006, 16:07 Gögbük değil, Gökbük bu arada... Gökbük'lü olarak düzeltmek istedim... debi açık adresin ne merak ettim ben emel gökbüklüyüm tahtaci 20.11.2006, 14:03 antalya kızılarıktan cenk YABANGULU 01.12.2006, 12:12 Merhaba Bende Ispartaliyim Fakat Antalyada YaŞiyorum Bende Hem Alevİ Hemde Tahtaciyim Sİzlerİ GÖrmek GÜzel Ali GÜZEL 06.12.2006, 16:31 arkadaşlar akçaeniş hakkında herşeyi www.akcaenis.com adresinde bulabilirsiniz bozalcan 13.12.2006, 12:45 merhaba canlar.ben erzincan tercanlıyım ama antalya muratpaşa belediyesinde görev yapıyorum.akçaenişden kızılarıktan karatepeden çok insan tanırım.düzlerçamında uzunkuyu adında bir alevi mahallesi var.ayrıca korkuteli büyükköyüde unutmuşsunuz.yolu düşen tüm canları muratpaşa belediyesine beklerim. kervanci 27.12.2006, 19:43 Merhaba Bende Ispartaliyim Fakat Antalyada YaŞiyorum Bende Hem Alevİ Hemde Tahtaciyim Sİzlerİ GÖrmek GÜzel slm Isparta da tahtaci koyu varmı acaba? kervanci 27.12.2006, 19:45 Bekleyom Mesajlarinizi Gendinize Eyi Bakin Oyn Eneee Sizeee. Boyle Konusmak Bizim Tahtacinin Isidir Hepinizi Cok Seviyorum Tahtacioglu07. enseli 27.12.2006, 19:51 bayaa çovaldıkmı ne ant kaş enseli yanii kervanci 27.12.2006, 20:21 bayaa çovaldıkmı ne ant kaş enseli yanii nerden voyn enseli serkanbaki 28.12.2006, 07:14 BU YÖRE EN ÇOK ASİMİLASYONA UĞRAYAN BÖLGEDİR.TAHTACILAR GEÇMİŞTE EGE VE AKDENİZDE (TOROSLARDA)ÇOĞUNLUKTA OLMASINA RAĞMEN BUGÜN İZLERİ SİLİNMEKTE,,,SİLİNMİŞ.. böyle bir olayı nerden çıkartıyorsun sen kardeşim sözüm pirsultanca arkadaşa lütfen yazdığımız yazıları yazarken hem beyniniz hemde bu yazıyı kabul etsin .Nasıl izleri silinmiş, asimele olmuşlar diyebilirsin eğer gerçek tahtacıları görmek istiyorsan gel tahtacı köylerine mesela akçaenişe nasıl yaşıyorlar nasıl asimile olmuşmu olmamış mı gör.lütfen yazdıklarımıza biraz dikkat edelim.bizler asimle olmayayüz tutmuş ya da silinmeye başlamış bir toplumun gençleri değil aksine kendini geliştirerek nerden geldiğini unutmayan bir toplumun gençleriyiz gerçekten de böyle bir düşünce gereksiz.tahtacılar hala vardır ve asimilasyon söz konusu değildir.toroslarda tahtacılar var ve çok mersin,antalya,izmir,balıkesir,manisa,çanakkale,ay dın,denizli,adana,afyon,muğla ve aklıma gelmeyen bir çok yerde tahtacılar varlıklarını sürdürmekte ve asimilasyon söz konusu olmamaktadır.ayrıca gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı ve gelenek ve göreneklerine sahip çıkan ender türkmen alevilerdir.ve bir örnek vereyim.okulumda saydığım yerlerden tahtacı arkadaşlarım var ve hala tahtacılıkla uğraşanlar mevcut. serkanbaki 28.12.2006, 07:23 alevi köyleri tahtacıların gelenek ve görenekleri.umarım ilgilenen olur.tahtacılarrrr nerdesiniz. enseli 28.12.2006, 17:05 nerden voyn enseli kumluca ikamet kaş ortabağ köyü garacer mahallesi bulent-akcam ekleyenlerle daha arınyılı görüşürüz Emo84 05.01.2007, 11:16 antalya / kumluca / finike / hizirkahya alevi köyu nüfüsü 1000... www.hizirkahya.com Ali GÜZEL 11.01.2007, 17:20 Arkadaşlar bir tahtacı köyü olan akçaeniş hakkında herşeyi www.akcaenis.com adresinde bulabilirsiniz melike 22.01.2007, 15:36 selam arkadaşlar finikede menevşelik ve çatallar köyleri unutulmuş glb entel_maganda07 25.03.2007, 13:58 canlar!!!! burda ne kadar tahtaci varsa beni eklesin lütfen özellikle kızıklarrıklılar merak ediyom orayı entel_maganda07@hotmail.com |