Orijinalini görmek için tıklayınız : Kutuplasma

Amedli
08.02.2008, 00:56
Türkiye süre gelen zamanda Herzaman Zit kutuplar arasinda kaos ortamina sürüklenmeye calisilmistr.
Yeri gelmis bu catisma TÜRK-KÜRT
gerginligine sürüklenmek istenmis,
Gündemin suyu ciktiktan sonra bi kutuplasmayi DiNCi-LAiK zitlasmasi sürdürmüstür

Türkiye bu asamada 3 büyük kutuba bürünmüstür

1.Dinci-Milliyetci Cephe
Akp ile Mhp nin resmi olmayan koalisyonuyla olusan bu cephe birakin TÜrkiyenin her kösesinde Meclis catisinda kafkafaya vererek Cumhurbaskani sectiler,sinir ötesi operasyonda büyük rol oynadilar ve su andada Türbani serbestlestirme asamasindalar.Bir Akp ferdi ile bir Mhp ferdi arasinda ne yasayis tarzinda ne düsünce yapisinda hic bir fark olamadigi bilinen birseydir..

2.Laik-ulusalci -Kemalist Cephe
Chp destekli bu cephe Iktidarin karsindaki keskin durusuna ragmen taraf toplayamamakta ve iktidarin hizli gelisimi ve güclenmesine engel olamayor.Secimlerden Önceki Mhp ye yaklasma taktiginden pismanlik duyan bu cephe,Meclisteki Kürt-Sosyalist ve Türkiyedeki Devrimci yapiya sirt cevirmektedir

3.Kürt-Devrimci-Sosyalist Cephe
Bu Cephe yi Dtp,ÖDP,EMEP,ESP gibi partiler olusturmakta.Ve bu Cephe Türkiyenin önündeki en büyük sorunu Kürt sorunu oldugunu ve bu sorunun savasla degil barisla masaya yatirilmasini savunuyor...

Ben Laik-Kemalist cephenin Kürtleri kucaklamisini gerektigini düsünüyorum.
Beni ;Chp nin secimlerden önce Mhp ye yaklasimi bir hayli üzmüstü.
Ama zaman gecti Mhp gercek yüzünü gösterdi..
Ve Chp nin büyük pismanliklar yasadigini gördük..

Artik bu cephe Kürtleri ,bir düsman olarak görmemelidir..
Birlikte cözüm arayislarina girip ,uzlasma aramalidirlar.
Dtp den herkesi terör örgütü mensubu olarak görmek yalnis ve üzücü bir yaklasimdir.
Fisleme kültürü herzaman yalnis önyargileri güclendirecek hatali bir unsurdur..
Bu iki cephenin ;Akp-Mhp karsisinda 68 yillarindaki direnis ruhunu yeniden canlandirmasi gerekir..Tek alternatif budur..

Ve tabikide Chp nin belilrli bir degisim gecirip ,basari endeksine ulasamamis bu yünetim kadrosundan kurtulmasi gerekir...

Melkanlı

Şirin Baba
08.02.2008, 01:25
Ezilen kesim,bu bölünmelerden en çok yara alan Aleviler ve Kürtler.
Kutuplaşmalar var ve hergeçen gün aşırılaşma görünüyor.
Ben hep CHP'ye oy veren biri olarak aşırılaşmayı kendi partimdede görmekten hiç hoşnut değilim.
Aklıselimim derki yaramaz,ama benim birde öteyanım var bu kötüde diğer iyi dediklerimizi iktidar yapabilecek kadar çoğalabilecekmiyiz?
Bu soru her seçimde beni CHP'ye oy vermeye zorladı,zorlayacakta hala,istemesemde!
CHP'de köklü bir değişim olur mu? bilmiyorum,fakat olursa böyle bir hareket halkı daha güçlü bir şekilde yanında bulacaktır.

Güzel bir dilekten daha ötesi olur ve bu düzen böyle gitmez diyen yüreklerle dolar umuyorum CHP..
Sevgili dost güzel bir konu açmışın teşekkürler.

No PaSaRaN
08.02.2008, 02:37
konunda haklısın bu konuyla ilgili daha önce zülfü livanelinin bi açıklaması vardı bilmiyorum rasladınızmı ama bunu pek önemseyen olmamıştı bu ülkeyi bölmek isteyenler hep bu ülkenin zayıf kalan yanlarını kullanmışlardır ve bu politikalarında çokta başarılı olmuşlardırki bugün biz bu sorunlarla yüz yüze kalmışızdır.

Şuan ülkede bir kürt sorunu var ama bu sorunu kimlerin bir sorun haline getirdiğini biliyormuyuz hangi rant ve çıkar çevrelerinin bundan kazançalrı olduğunu biliyormuyuz. yoksa bildiğimiz konular bilmemiz gerektiği gibi yansıtılıyor yani onların bizim onların bilmesini istediğimiz gibimi.

Bu ülkede dinci ve milliyetci cepeyi bugünkü haline getiren ABD olmuştur 1968 ler de dünyada sosyal değişimlerle birlikte yükselişe geçen sol ideolojisi türkiye'yi de etkilemiş bu etkileşimle 1950 lerde abd yörüngesinine giren türkiye soldaki bu büyük etkileşimin sovyetlerbirliğine yakınlık uyandırmasından çekinen abd tampon bölge olarak gördüğü türkiye'yi kaybetme endişesine kapılıp türkiye üzerinde oyunlar oynamaya ve bu oyunlarda birilerini kullanmayı amaçlamış 1960 atmışlarda adnan menderesle birlikte planlarını gerçekleştirmeye başlamıştır abd hükmüne giren türkiyede milliyetçi akımı daha bir körüklenmeye başlamış, büyüyen sol ideolojisine karşı bir cepe oluşturmuştur.dinci cepeyi ateşleyende 80 darbesinden sonra kenan evren olmuştur meydanlarda yaptığı konuşmalarda (vaazlarda) din elden gidiyor diyip maraş ve çorum katliamlarına sebep olmuştur yokolmuşluğa giden dinci görüşü diriltmiş bugün bu konumlara getirmiştir.

Chp ideolojisinde şuan sapmalar olmuştur koltuk sevdası deniz baykal bunu en büyük örneği chp yi tamamen güçsüzleştirmiştir.muhalefet olmaktan öteyede gidemeyecektir.kendi içersinde değişimlere kapalı bi ideolojiye sahip bir parti hiç bir zaman yönünü bulamaz kendine bir yararı olmadığı gibi başkalarında bir faydası olmaz.

BU ÜLKEDE KİMSENİN KİMSEYLE BİR SORUNU YOK BUNLAR SADECE UZUN ZAMAN ÖNCELERDEN PLANLANMIŞ VE ŞUAN GÜNDEME GETİRİLMİŞ OLAYLARDIR.BAŞTA SÖYLEDİĞİM GİBİ TÜRKİYE ÜZERİNDE YAŞIYAN SAĞCI SOLCU LAİK DİNCİ KÜRT ERMENİ LAZ ALEVİ BİR ARDA YAŞAYAN BU İNSANLARIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIP RANT ELDE EDİLMEKTEDİR BU OLANLARIN BAŞKA BİR AÇIKLAMASI OLAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.....!