Orijinalini görmek için tıklayınız : Başını açmasın diye, kızları tıraş ediyorlar

No PaSaRaN
08.02.2008, 18:26
Başını açmasın diye, kızları tıraş ediyorlar

Eray EROLLU / İSTANBUL

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi kadınlar dün saat 14.00’de Şişli’deki Atatürk Müzesi’nin önünde toplanarak türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıktı.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Filiz Meriçli "Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen türbanlı kız öğrencilerle görüşürken bazılarının saçlarının ağabeyleri tarafından makine ile aşağıdan yukarıya doğru kesildiğini gördüm. Gözyaşlarına boğulan öğrenciler sebebini sorduğumuzda türbanlarını çıkarmamaları için bu olaya maruz kaldıklarını anlattı" dedi. ÇYDD Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Merkez Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Ayşe Yüksel de, "Üniversitede öğrenim gören kız öğrencilerimizin kendilerini geliştirmek, eğitmek ve meslek sahibi olmak için seçtikleri yol asla ve asla türbanla bağdaşamaz. Sadece kızlarımızın değil bütün çocuklarımızın akılcı düşünmek ve bilimselliği izlemek hedefleri arasında olmalıdır. Gençlerimizin hedeflerinin bu doğrultuda olmasını gerçekleştirirsek bu fotoğrafın içinde türbanın yeri yoktur" diye konuştu.

TÜRBAN İÇİN ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDENLER BUNUN İÇİN NE DİYCEKLER ACABA

RaİNbow
08.02.2008, 19:07
zaten bu kızların bir çoğu aile baskısı yüzünden zorla kapanıyor..ve tek özgür kaldıkları yer mecburende olsa başını açtığı üniversite'ler.. ama başbakan özgürlük adı altında bu kızların özgürlüğünü elinden alıyor.. sırf kendi çıkarları için ,bu kızları zor durumda bırakıyor.. ve sadece bu yasanın üniversiter'de uygulanacağını söylüyor da... bu kızlar üniversitey'i bitirip bir hakim,savcı, doktor ,öğretmen olunca nerde çalışacak acaba? bunlar meslek sahibi olduktan sonra gidipte evlerinde oturmayacaklar.. haliylede adım, adım kamu kuruluşlarının önünde eylemler başlayacak...yani durum çok vahim, ve bu bilinçsiz insanlarda kadın hakları diye bir durum olmadığı için , kapalı kadınların yaşam şartları çok daha ağırlaşak..

ecolis
08.02.2008, 19:27
Oyle bir safhaya geldiki durum artik turban serbest olsa arkasindan seriat gelmeye devam eder,turban herhangi bir durumda universiyelere girmesi engellenirsede, turbanin serbest olmasi beklentisi icinde olanlar rahat durmayip turkiyede bir suru sorun yaratacaklar.
Turkiyenin basina belayi musallat edenleri allaha havale ediyorum.

amor3
08.02.2008, 20:02
DTP ve ÖDP'de destekliyor bide solcu geçinirler resmen geriçilik akıyor.destekleyin bakalım size oy verirler mi.

helal olsun CHP'ye merkez soldaki bir parti tek başına savaşıyor .

caylo
08.02.2008, 20:12
DTP ve ÖDP'de destekliyor bide solcu geçinirler resmen geriçilik akıyor.destekleyin bakalım size oy verirler mi.

Sözlerine tamamiyle katılıyorum can CHP tek basına bızler için toplumumuz için mucadele ediyor..

emekli95
08.02.2008, 20:50
Bu gün DTV'de bir haber vardı.Devlet kurulmamış köye yol yapıyor diye.Burası Eskişehir-Sivrihisar ilçesi,BİRVANİS köyü.Eskiden POTOĞLU çiftliği imiş.Buraya 2 yıl önce gittim.O zamanda geniş şose yolu vardı,demekki asfalt yapıyorlar.Burası Adıyaman'dan gelen Nakşibendilerin kurduğu bir yer,Türkiyenin her tarafından,hatta yurtdışından sürekli müritleri geliyor,hemde son model arabalarla,5 demeyelimde 4 yıldızlı otel konforunda yatakhaneleri,büyük yüzme havuzu,büyük küçük ve büyükbaş hayvan ağılları,tarlaları,meyva bahçeleri,zirai araçları olan bir yer.Yani büyük bir çiftlik.Burada köy evi diye müstakil ev yok.Devlet! buraya her imkanı götürmüş.Bilgilerinize.

emekli95
08.02.2008, 20:52

Ufuk Uras çekimser oy kullandı.

CanArmutluk
08.02.2008, 21:13
bende size katılıyorum can helal olsun diyorum cehepeye ve ALLAH yardımcıları olsun diyorum.

dila25
08.02.2008, 23:06
Cemaatler ve tarikatlar eliyle okullar ve genç beyinler zaten kuşatılmış durumda. Maddi güçleri yerinde olmayan ve ellerinde sadece inançları kalmış insanların din duygularını istismar ederek onları kullanan siyasetçilerimiz olduğu sürece bu ülkede daha çok türban yada din üzerinden siyaset yapılır. İranın gidişide böyle imiş adım adım yapılmış herşey. Önce kafası kaptılmayan kadınlara ceza kesilmiş sonrasıda yavas yavas malum daha ötesi varmı sizce biz hangi durumdayız şimdi!

cafer-24
08.02.2008, 23:06
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

CrAzY_AnGeL
08.02.2008, 23:30
[B]tebrik edıyorum çok iyi bir karar vermişler...şerait geliyo arkadaşlar bu apacık ortada.. asıl bundan sonra biz aleviler ne yapabiliriz bence bunu konusmak lazım...bizdemi kapanacağız yani....

anibal
09.02.2008, 00:17
sayın ufuk uras neden çekimser oy kullanıyor anlamıyorum.dtp nin destek vermesine(verdi mi bilmiyorum) şaşırmam oy aldığı bölgelerde dindar kesimlerden oy kaygısı güttü sanırım.oy için bu destek verildi sanırım akp diyarbakır mesajı onları oldukça korkutmuş.
dediğim gibi fazla şaşırmam çünkü dtp sol bir parti değildir.oy veren kesime baktığınız zaman genelde solun hiç oy olamadığı yerlerden oy alıyor dtp.yani dtp olmasa kesin sağ bir parti bütün oylarıını alacak hal böyle iken partinin sol olduğunu düşünmek bence yanlış.ama herkes nasıl düşünür bilemem.

No PaSaRaN
09.02.2008, 00:38
Sevgİlİ Canlar BugÜn İnternettekİ Haberlerde TÜrbanin DİĞer DestekÇİlerİde Kendİnİ GÖstermeye BaŞladi Bunlarin BaŞinda Dtp Bunu Yani Sira Nobel ÖdÜlÜ AlmiŞ Orhan Pamuk Ve Daha Bİr Çoklari DedİĞİnİz Gİbİ Chp Yİ KÖtÜlÜoruz Ama Chp Onlarda Dha Cesaretlİ Bİr Şekİlde YÖrÜngesİnden ŞaŞmadan Yoluna Devam Edİyor.

Bİrde Sİzİnle PaylaŞmak İstedİĞİm BaŞka BİrŞey Daha Var Samanyolu Tv De Yarinkİ BÜyÜk Mİtİng İÇİn SÖylenen '' Chp Kadin Kollarinin OluŞturduĞu Bİr Gurup TÜrban Takip Mİtİnge Katilip Daha Sonra Mİtİngte TÜrbanini Çikarip İstedİĞmİz Zaman Takar İstedİĞİmİz Zaman Çikaririz Deyİp KarŞiliĞinda Chp Den 500 Ytl KarŞiliĞinda Bu GÖrevİ ÜslenmİŞler '' Yazik Asli Olmayan Haber Sunmak Habercİlİ DeĞİldİr Fetullah GÜlen ÖĞrencİlerİnİ İyİ YetİŞtİrmİŞ

onurnehir
09.02.2008, 02:14
malesef kizlarimiz bu tur zorlamalarla karsi karsiya kaliyorlar. unuversitelerde serbest olunca bu tur zorlamalar aile tarafindan baski, dahada cok artacaktir.
ama benim anlamadigim bir sey var diyelimki turban unuversite lerde serbest kaldi, peki burdan mezun olan turbanli bayanlar nerede calisacak, devlet dairelerinde deyilmi? ozel sektorde bukadar insan is bulabilirmi bence bulamaz. devlet dairelerinde calisacaklarsa turbani gene cikarmak mecburiyetinde olacaklar. ozamanda ne dicekler turban devlet dairelerindede serbest olsun, yani unuversitelerde serbest olunca hersey bitmiyor. aksine hersey yeni basliyor. umarim bu konu enkisa zamanda son bulur ve suanki yasa ile yolumuza devam ederiz. hicbir deyisiklik yapmadan bizler unuversitelerde turbani istemiyoruz.

bir anlasam...
09.02.2008, 02:56
Başını açmasın diye, kızları tıraş ediyorlar

Eray EROLLU / İSTANBUL

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) üyesi kadınlar dün saat 14.00’de Şişli’deki Atatürk Müzesi’nin önünde toplanarak türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına karşı çıktı.

ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Filiz Meriçli "Üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen türbanlı kız öğrencilerle görüşürken bazılarının saçlarının ağabeyleri tarafından makine ile aşağıdan yukarıya doğru kesildiğini gördüm. Gözyaşlarına boğulan öğrenciler sebebini sorduğumuzda türbanlarını çıkarmamaları için bu olaya maruz kaldıklarını anlattı" dedi. ÇYDD Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Merkez Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Ayşe Yüksel de, "Üniversitede öğrenim gören kız öğrencilerimizin kendilerini geliştirmek, eğitmek ve meslek sahibi olmak için seçtikleri yol asla ve asla türbanla bağdaşamaz. Sadece kızlarımızın değil bütün çocuklarımızın akılcı düşünmek ve bilimselliği izlemek hedefleri arasında olmalıdır. Gençlerimizin hedeflerinin bu doğrultuda olmasını gerçekleştirirsek bu fotoğrafın içinde türbanın yeri yoktur" diye konuştu.

TÜRBAN İÇİN ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDENLER BUNUN İÇİN NE DİYCEKLER ACABA

Yani, vallahi pes artık!.. Diyecek başka bir şey bulamadım ne yazık ki... Hayatımda ilk kez böyle saçma sapan bir şey duydum... Ruh hastası mı bu insanlar yahu?? :confused1 Türbanı çıkartmasın diye saç kazınır mı hiç? Allah akıl fikir versin... Zorla veya para karşılığında kapanıp da buldukları ilk fırsatta -mesela evlendikten sonra, "kocam istemiyor" diye bahane yaratarak...- türbanı fırlatıp atan kızları çok gördüm ama böylesi bir şeyi ilk kez duyuyorum... :wacko:

Bir de anlayamadığım şey, bu insanlar "üniversitede türbanımızı zorla çıkarttırıyorlar" diye gidip de insan hakları mahkemelerine kadar çıkmasını biliyorlar da, "bize zorla türban taktırıyorlar, işte bu da ispatı" diye şikayet etmeyi bilmiyorlar mı? :confused1 Ben de Sünni kökenli bir aileye mensubum, benim de bir ağabeyim var ama bugüne bugün bir kez olsun kılık kıyafetime karışmamıştır. Ha, karışsa idi ne olurdu Allah bilir -herhalde kızılca kıyamet kopardı, öleceğimi de bilsem bir şekilde karşı çıkardım kesin... Başka bir örnek, İstanbul'daki komşularımızdan birinin kızlarından biri türbanlı, diğeri açık geziyor, makyaj yapıyor, saçlarını boyatıyor. Ailede anne de türbanlı ama ne babaları ne de ağabeyleri kızlara karışıyor, ikisi de istedikleri gibi yaşıyor. Yani sonuçta isteyen takar, isteyen takmaz, bunun derdi ağabeylere mi düşmüş??? Fena halde sinirleniyorum bu tarz şeylere... :mad:

Ve ülkenin gidişi de gidiş değil zaten... Şimdi çok masumane bir özgürlük çabası -okuma hakkı elinden alınmış, inançlı mağdur genç kızların okuma haklarını geri alma çabası- gibi görünse de, ileride başımıza dert olacak gibime geliyor... Başı açık olan bizler de ilerleyen zamanlarda baskıya -yasal olarak olmasa bile mahalli olarak, toplum baskısına- maruz kalacağız sanıyorum. O zaman da ortalık iyice karışacak... Kendi adıma türban takanlarla hiç bir alıp veremediğim yok, hatta arkadaş grubumda da var türbanlı bayanlar ama ben kullanmıyorum, kullanmam da, ama ola ki bu yönde bir baskıyla karşılaşırsam da neler olacağını Allah bilir sadece... :sneaky2:

Anlam veremediğim bir nokta daha, eskiden de bu ülkede insanlar başörtü takar, namaz kılardı; o zamanlar da bu ülke İslam ağırlıklı bir ülkeydi. Kimse de çıkıp "inanç özgürlüğümüz kısıtlanıyor, birileri başörtümüze el uzatıyor" diye bas bas bağırmıyordu ortalıklarda!.. O zaman İslam değildik de, türban gelince mi İslam olduk acaba?!.. Töbe töbeee... :bela

başkent_çarşı
09.02.2008, 07:18
aslında bazıları aile baskısıyla takıyorr.. yaa bu nası bi zihniyet anlamıyorm. müslümanlık illaa türban takıncamı oluyo eba

araknafobia
09.02.2008, 09:37
aile baskısı, mahalle baskısıyla aynı derecede kötü :(

Kuzey Egeli
09.02.2008, 09:52
Gelişme asla geriye doğru olmamalı.Türkiye,yi bu orta çağ karanlığına kimin götürmeye hakkı varki?Madem benim ülkem bu kadar insan haklarına açık?İstanbul,daki kadınların yüzde otuz beşi mahallesinden dışarı çıkmamış,dünyada en fazla evlenmemiş bayan Türkiye de,evde emeksiz köle olarak kullanıyoruz kadınlarımızı.Enses ilişki oranları Türkiye,de çok fazla.Bu insan haklarını sadece bir türban olarak görmeyin.Sen öküzündende aşagıda gördügün kadınların türban hakkı diye tuttur.İstisnalar hariç hiç bir kadın kapanmak istemez.Emine hanım abisinin zoruyla kapanmış,çankayadaki lady aile baskısıyla ondört yaşında evlenmiş.Şimdi bu kadınlar mı bizi temsil edecek?

DERSİM_Gülay
09.02.2008, 12:43
bu durumda ne denilebilir ki çağ dışı bir durum hala böyle örümcek beğinli insanlar var.aslınıda bunları yapanları tümünü kazıyacaksın bu ülkede.

Şahin_31
09.02.2008, 15:00
size tek bir cümlem olacak buynların hepsi şeriat içindir canlar

ONU®
09.02.2008, 16:25
Tek kelimeyle ''cahil'' insanlar.Beyinleri örümcek ağlarıyla kaplı.
Sanki müslümanlığın tek şartı türban takmak.

d_e_v_r_i_m
09.02.2008, 17:57
sırf türban taksın diye böyle bişi yapılırmı yazık ya ne diyecegimi bilmiyorum birde böyle yapanlar dinde zorlama olmaz derler peki bunu düşünen biri kardeşine nasıl böyle bişiy yapar bilemiyorum artık....

24burak
09.02.2008, 18:08
islam dini zorlama dini deildir ama zorlamayı yapanlarda kendilerini aşırı islamcı sanan kişilerin ta kendisi analayamıyorum nasıl islamcı bunlar !!!!!

halitseyfi
09.02.2008, 18:18
Öncelikle konu gerçekten insanlık dışı bir uygulamanın öreneği olarak çok bilinen birşeydir. Yoksa örtünmek ne dinin gereğidir. Nede namus timsali bir gereçtir. Yazık.

Sözlerine tamamiyle katılıyorum can CHP tek basına bızler için toplumumuz için mucadele ediyor..
Sevgili amor ve caylo canlar

sizde öncelikle AKP ve gericiliin bu kadar yükselmesindeki temel sebep olmasa bile içi boşaltılmış bir CHP nin ne kadar sorumlu olduğunu inceleyerek CHP yi öyle övün.

Şunuda bilmenizi isterim yıllarca CHP ye oy vermiş bir kişiyim. Son iki üç seçim hariç.

İçi boş bir CHP ye oy vermeninde övmeninde bir anlamı yok. Dilerim CHP sizlerin övgüsünü hak edecek bir yapıya bürünür.
Sevgiler.

erenlercemi
09.02.2008, 18:25
Öncelikle konu gerçekten insanlık dışı bir uygulamanın öreneği olarak çok bilinen birşeydir. Yoksa örtünmek ne dinin gereğidir. Nede namus timsali bir gereçtir. Yazık.

Sevgili amor ve caylo canlar

sizde öncelikle AKP ve gericiliin bu kadar yükselmesindeki temel sebep olmasa bile içi boşaltılmış bir CHP nin ne kadar sorumlu olduğunu inceleyerek CHP yi öyle övün.

Şunuda bilmenizi isterim yıllarca CHP ye oy vermiş bir kişiyim. Son iki üç seçim hariç.

İçi boş bir CHP ye oy vermeninde övmeninde bir anlamı yok. Dilerim CHP sizlerin övgüsünü hak edecek bir yapıya bürünür.
Sevgiler.

Haklısınız ama chp olsaydı bunlar olmazdı diye düşünüyorum yinede başda Atatürk`ün partisi olmalı yoksa daha böyle boş şeylerle çok uğraşacaz vede bundan ülkemiz zarar görecek.

halitseyfi
09.02.2008, 18:56
Haklısınız ama chp olsaydı bunlar olmazdı diye düşünüyorum yinede başda Atatürk`ün partisi olmalı yoksa daha böyle boş şeylerle çok uğraşacaz vede bundan ülkemiz zarar görecek.

Sevgili can

Atatürk ün partisi olmaz bu doğru bir yaklaşım değil. Bu gün CHP atatürke layık bir partimidir ki. AKP iktidara yaptıklarından çok, sol partilerin yapmadıklarından dolayı iktidara geldi. Şöyle bir düşünün bakalım CHP nin içinde kaçtane gerçek sol görüşlü insan kaldı ki. Hepsi kovalanmadı mı?

Can CHP artık eski CHP değil hele hele sol değil. Gerçi evelde sol değildi ya. neyse önemli olan ne yapmadıkları. Halktan kopuk üretici olmayan sadece muhalefete aday bir parti. Bu CHP nin ikitidar olması mümkün değil çünkü istemiyor.

Böyle bir partide kalkıp atatürkü ağzına almasın.

Saygılar

erenlercemi
09.02.2008, 19:14
Sevgili can

Atatürk ün partisi olmaz bu doğru bir yaklaşım değil. Bu gün CHP atatürke layık bir partimidir ki. AKP iktidara yaptıklarından çok, sol partilerin yapmadıklarından dolayı iktidara geldi. Şöyle bir düşünün bakalım CHP nin içinde kaçtane gerçek sol görüşlü insan kaldı ki. Hepsi kovalanmadı mı?

Can CHP artık eski CHP değil hele hele sol değil. Gerçi evelde sol değildi ya. neyse önemli olan ne yapmadıkları. Halktan kopuk üretici olmayan sadece muhalefete aday bir parti. Bu CHP nin ikitidar olması mümkün değil çünkü istemiyor.

Böyle bir partide kalkıp atatürkü ağzına almasın.

Saygılar

Yazdıklarınıza katılmamak elde degil ama chp Atatürkün partisi orda fazla olan baykal baykal olmasa parti eski oy potansiyeline kavuşur ve gercek bir sol yapılanması olabilir konuyu biraz dagıttım sanırım kusura bakmayın Saygılar bizden

hayall
09.02.2008, 20:20
gerçekten de öyle hç onlara sormuyorlar sen kapanmak istiyomusun diye kendi istekleri doğrultusunda hareket ediyorlar. milletin sanki başka abi meselesi yokmuş gibi tek sorunumuz türban oldu. bilmiyorum okudunuz mu şimide gazetelerde irandaki genç kız ve kadınlar türban örtülmek için yeterli değil çarçaf istiyoruz diye ayaklanmışlar. sonumuz onlara benzemezse iyidir.

kEber
09.02.2008, 20:31
sag-sol türk-kürt bu nedenlerle universitelerde ne olaylar cıktı nekadar insan öldürüldü simdide türbanlı-acık yine olaylar başlayacak. onca ölen insan unutulmuyor işte.artık kimse ölsün istemiyoruz, üniversitede olaylar çıksın istemiyoruz aynı donem tekrarlansın istemiyoruz cünkü.
üniversitelerimizde oruc tutmuyor diye kac ögrenci öldürüldü ya? niye onlara ınanç özgürlügü tanınmıyor onlar niye öldürülüyor, onlar niye taşlanıyor? bende buna cözüm istiyorum. insanlar bölüncek ya daha ötesimi var inancım için örtüyorum denildiginde asıl sorun başlıyor cünkü bu cümlenin altında şöyle birsey yatıyor bence, ozaman örtünmüyorsun inanmıyorsn " aaaa türbanlı degil bu dinsiz bu atesit bu böyle" gibisinden sözler uçuşacak havada. ben üniversiteye gittigimde bunlarla karşılaşmak istemiyorum.türban degil inanc özgürlügü lazım bu ülkeye.
Kuran ı Kerimde bas örtüsü dıye bırsey yok.islamıyet arap yarımadasnda dogmuştur.ozamanlar araplar cok acık giyiniyorlarmış. buyüzden Kuranı Kerimde hımar dıye bır kelıme gecıyor buradada cinsel bölgelerın kapatılması söz konusudur.nur suresi 31.ayette farj ve jayb kelimeleri geciyor buda cinsel bölgelerin ve gögsün örtülmesini ifade ediyor

Atatürkun bır sözü
"...Kimi yerlede kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir?
Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir

erdnmz
09.02.2008, 20:40
Yaw Adamlara Hela Olsun CaliŞyorlar Ve SonuÇ Aliyorlar Yaw Kime Sorsam Ben Oy Vermedim Dİyor Nerden Geldİ Bu Oylarr.. Tek Basina İktİdar Ve Butun Yasalarda Meclİsten Kolay Geciyorrr... Ve Askrİye Ellrinde Yargida Ellrinde ... Biz Alevİler Yenimi Akillari Basina Geldİ.. Tİren... Gecİyorr...

yeşiltepe
09.02.2008, 23:07
buda şunu gösteriyor ufaktan afaktan arap zihniyetine dönüyoruz 1993 yılına kadar türkiyede türban diye bir şey yoktu erbakan geldi ve türban hortladı ve o günden beridir devam ediyor şimdi diyecekki ben ünüversitede serbest bırakıyorum sen oku okulunu bitir nasılsa bir daha gelişrsemde ben kamu kuruluşlarındada serbest bırakırım diyecek ama dileğimiz bunların bir daha başa gelmemesidir daha düne kadar meydanlarda ahkam kesen mhp bügün geliniern noktada başrol oynuyor dtp destekliyor bir chp kaldı yanlız başına birde dsp destek veriyor ama bundan bir şey cıkmıcak kesin emin olabilirsinizarkadaşlar bizler kenetlendiğimiz sürece önlerinde engel olucaz

dila25
10.02.2008, 00:00
buda şunu gösteriyor ufaktan afaktan arap zihniyetine dönüyoruz 1993 yılına kadar türkiyede türban diye bir şey yoktu erbakan geldi ve türban hortladı ve o günden beridir devam ediyor şimdi diyecekki ben ünüversitede serbest bırakıyorum sen oku okulunu bitir nasılsa bir daha gelişrsemde ben kamu kuruluşlarındada serbest bırakırım diyecek ama dileğimiz bunların bir daha başa gelmemesidir daha düne kadar meydanlarda ahkam kesen mhp bügün geliniern noktada başrol oynuyor dtp destekliyor bir chp kaldı yanlız başına birde dsp destek veriyor ama bundan bir şey cıkmıcak kesin emin olabilirsinizarkadaşlar bizler kenetlendiğimiz sürece önlerinde engel olucaz

Can engel olmamız gerekiyo ama bu gün takip ettiy-sen/seniz kabul ettiler türbanı adamlar adım adım geliyo. Her şey planlı gidiyo onlar için. mhp ye noldu vatan namus millet diyodu şimdi amerikan uşaklığı yapıyo
hepsi aynı hepsi aynı zihniyette chp öle bişey yapmalıki onlar nasıl belediyelerden başlayarak yaptılar şimdi sıra bizde, bizde aynısını yapıp herşeyi başa alıp bu türkiye Mustafa Kemal düşmanlarından adım adım onların yaptığı gibi ilerlemeliyiz temizlemeliyiz.chp ye ve belediye seçimlerini kesinlikle basit bi adım olarak görmeyin kenetlenmek zorundayız eğer gerçekten engel olmak istiyorsak.!

kEber
10.02.2008, 21:14
Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim, Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim." Recep Tayyib ERDOĞAN

basbakının 1980de ettıgı yemin herseyı acıklıyor olsa gerek

Dede-baba
10.02.2008, 21:17
Degerli Canlar..

Bu pece ve türban.. yada Çarşaf konusunda islamcıları tarihi araştırmaya davet ediyorumm bakın.. Kendilerinin yere göye sığdıramadıkları II. Abdülhamit bu çarşaf ve peçe yada Türban hakkında ne diyor...

Çarşaf ve peçe

Çarşaf giyilmesi zorunluğunun bazı suçların işlenmesine sebep olduğu biliniyordu ama 2. Abdülhamid'in yasaklama kararı Teşvikiye Camii'nde kıldığı bir cuma namazı sonrasında çıktı.

Saraya dönüş yolunda çirkin biçimde belleri bağlı siyah çarşaflara bürünmüş, yüzlerini peçeyle örtmüş kadınlar gören padişahın mabeyn görevlisine, "Buların hali nedir?Yaşlı Hıristiyan kadınlara benzemişler... Sanki böcek sürüsü" dediği söylenir... 1892 yazında yayımlanan ferman şöyle:

"Açıklamaya gerek yok ki büyük İslam devletinin ayakta durması, devamı ve yükselmesi, kadın ve erkek bütün Müslümanların her türlü hal ve hareketlerinde şeriatin yüksek hükümlerine son derece dikkatle uymalarına bağlı olup, aksi halde Allah esirgesin gerek fertler gerek devlet için maddi ve manevi sonsuz zararlara neden olacağından; İslam kadınlarının Allah'ın emirlerinden bulunan örtünme usul ve kaidelerine, fevkalade dikkat ve itina göstermelerinin lüzumunu beyana hacet olmadığı, bu çarşaflar ise İslam kadınlarınca örtünmeye asla uygun olmadığı gibi, bir maksatla şuraya buraya girmek için bazı münasebetsiz erkekler tarafından da bir fesat ve melanet perdesi olarak kullanılmakta olup hatta geçenlerde bir erkek bu suretle, çarşafa bürünerek kadın kıyafetiyle silahlı olarak bir eve girip içerideki kadınların üzerine hücumla, çaldığı eşyayı pencereden arkadaşına atarak kaçmış olduğundan; dindarlık ve maslahat bakımından da ortada olan zararlardan ötürü, icap edenlere münasip
bir biçimde anlatılıp tenbihlenerek, kadınların çarşaf giymelerinin yasaklanması Padişah emri iktizasındandır; bu hususta emir, emir sahibinindir."

Çarşaf yasaklanınca, polislerin ellerinde makas Kalpakçılarbaşı, Şehzadebaşı, Köprü gibi İstanbul'un kritik noktalarında bekleyip çarşaflı gezen kadınların eteklerini kestikleri biliniyor.

bu yazı ve çarşaf ve peçe ile ilgili diğer fetavalar için Link?

http://www.gazeteoku.com/popup.php?u...radikal.com.tr

Saygılarımla

kEber
10.02.2008, 21:17
Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye'yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim, Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim." Recep Tayyib ERDOĞAN

basbakının 1980de ettıgı yemin herseyı acıklıyor olsa gerek

yeşiltepe
10.02.2008, 23:11
Can engel olmamız gerekiyo ama bu gün takip ettiy-sen/seniz kabul ettiler türbanı adamlar adım adım geliyo. Her şey planlı gidiyo onlar için. mhp ye noldu vatan namus millet diyodu şimdi amerikan uşaklığı yapıyo
hepsi aynı hepsi aynı zihniyette chp öle bişey yapmalıki onlar nasıl belediyelerden başlayarak yaptılar şimdi sıra bizde, bizde aynısını yapıp herşeyi başa alıp bu türkiye Mustafa Kemal düşmanlarından adım adım onların yaptığı gibi ilerlemeliyiz temizlemeliyiz.chp ye ve belediye seçimlerini kesinlikle basit bi adım olarak görmeyin kenetlenmek zorundayız eğer gerçekten engel olmak istiyorsak.!

evet gördüm yarın köşke yollucaklar ve asıl süprüz ne biliyormusunuz förs leydi hayrinusa hanım üniversiteye gidicekmiş yıllar önce başı kapalı diye alınmamış okula ve yarın cumurbaşkanı olucak kocası imzalarsa aynen salı günü oda okula başlıcakmış buda şunu gösteriyor artık bizlerde bir şey yapamıcaz demekki dün tv de izledim ankarada onbinler toplanmış biz bunu daha önce cumhuriyet yürüyüşlerindede görmüştük ama iş secime gelince işler degişiyor nedense bir türlü başarılı olmamıyoruz chp de bu konuda fazla birşey yapamaz anayasa mahkamasine taşıcaklar ama bakalım onlar ne karar vericek allah sonnumuzu hayır eylesin

onur melis
11.02.2008, 00:25
ister saçlarını kessinler ister kafalarını bizim sorumuz deyil

atatürkün kurduğu lail türkiye cumhuriyetini asla türbana teslim etmiyecez

hemde badem saçlarını kesiyorlar daha güzel olur kafaları hava alır biraz belki oan akılları başlarına gelir