Orijinalini görmek için tıklayınız : Avukatlardan 3 profesöre suç duyurusu

özcan1
08.02.2008, 20:42
Malatya Hukukcular Dernegi, İÜ Rektörü Parlak, İTÜ öğretim üyesi sengör ve CYDD Genel Başkani Saylan hakkinda suc duyurusunda bulundu.
TCK’nun 122. maddesindeki ayrımcilik sucuyla -216 halkı kin ve düsmanlıga tahrik, asagılama görevini kötüye kullanma sucuyla yargilanirlarsa profösörlere görevden men ve hapis cezasi ön görülür,ve Türkiyede olaylar tirmanir :thumbdown
Haberi sizlerle aynen paylasiyorum sevgili canlar

Malatya Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan hakkında ‘görevi kötüye kullanmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, tehdit etme ve ayrımcılık yapmak’ iddialarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay ve 16 avukat, bugün Malatya Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Karabay, profesörlerin başörtüsüne yönelik yaptıkları bazı açıklamaların suç unsuru taşıdığını iddia etti. Karabay, şunları söyledi:

“İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak özel bir televizyon programında başörtüsüyle ilgili olarak, ‘Bu gerginlik bizi bile etkileyecek. Belki hiç hakkımız olmadığı halde, türbanlı bir öğrenciye, Cumhuriyet ilkelerinin kıyafetlerine aykırı diye hak ettiği notu vermeyeceğiz, vermeyeceğim’ diyerek TCK’nun 122. maddesindeki ayrımcılık suçunu ve yine TCK'nın 216. maddesinde tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçunu ve görevi kötüye kullanmak suçlarını işlemiş bulunmaktadır. Prof. Dr. Celal Şengör de ‘’Üniversitelerin kapısını kapatıp, başörtülü öğrencileri üniversitelere almayacağız’ diyerek aynı suçu işlemiştir. Prof. Dr. Türkan Saylan ise ‘Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye'de olması mümkün değil. Menderes ne dedi? (Siz isteseniz, hilafeti bile getiririz) Bunlar geçmişte olan şeyler. Ne oldu sonuçtu? Onlar ne oldu?’ sözleriyle tehdit suçunu işlemiştir.'' Yapılan basın açıklamasının ardından 17 avukat, aralarında hemşerileri olan Prof. Dr. Mesut Parlak'ın bulunduğu 3 profesör hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.kaynak: Milliyet