Orijinalini görmek için tıklayınız : Kamer Genç'ten kürsü işgali
duygucan 09.02.2008, 12:22 15523
Genç: Gelin bu kürsünün ekrafında toplanalım bu oylamayı yaptırmayalım.
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu'ndaki türban oylamasında Başbakan'ı eleştirdi.
Genç, "Başbakan laikliğin teminatı benim diyor. Sen laikliği bilmiyorsun ki. Hoşgörü diyor, Cumhuriyetin temelleri yıkılmaya çalışılırken nasıl hoşgörülü olalım" dedi. Genç muhalefet milletvekillerihe çağrıda bulundu: "Tek kişi olmasaydım kürsüyü işgal ederdim. Gelin bu kürsünün ekrafında toplanalım bu oylamayı yaptırmayalım. Gün eylem günüdür. Gelin bu kürsünün etrafını saralım bugün bu kanunu çıkartmayalım
Meclis Başkanı Toptan, Genç'e "Müzakereleri sabote edecek davranışlardan kaçının" çağrısında bulundu.
Genç'in kürsüyü terketmemesi üzerine birleşime 5 dakika ara verildi. Genç'i idare amirleri ve grup başkanvekilleri ikna ederek yerine oturttu.
tebrikler Kamer Genç:thumbdown
Kamer Genç tek yürekli milletvekili parlementoda belkide.
çözüm mü yaptığı değil ama tepkisini bir şekilde ortaya koyması büyük yüreklilik..
Helal olsun bu adama ya resmen.Bravo Kamer Genç!
NiEvRoS_KaLiS 09.02.2008, 12:40 süper ya meclisin topunu değer... tek kişilik ordu resmen
Daha önce de yazdım oradakilerin 500'ü bir Kamer Genç etmez!
emekli95 09.02.2008, 12:57 Sayın Duygucan;Bu bence tarihi bir olay ,benden önce ele almışsın..tebrikler....Ben Kamer Genç bir parti kursa hemen katılırım herhalde.Sayın Genç CHP'den yardım umuyor ama,CHP'de Baykal'ın işareti olmadan birşey yapacak kimse yokki.Olanlar zaten partiden ayrıldı.Bu konuşmasından sonra verilen 5 dakika aranın ardından Genç yine kürsüye geldi,ama yanında bir milletvekili dahi yoktu.Öyle oluncada yasa çıkar tabi. Atatürk'te devrim yasalarını çıkartırken tehditlere ve sertliklere başvurmuştu.Bunlar o dilden anlıyor.Bu yasa Anayasa mah. dönsede amaçlanan olmuştur.Bekleyip göreceğiz.
bende izledim, helal olsun olsun aldığın oylar dedim .
Osmanlı'dan sonra medeni bir profil üzerine oturtulan bir ülke'de cumhuriyet anlayışına karşı belki gelmiş geçmiş en büyük tehlikenin yasallaşması gerçekleştiriliyor. Fakat ana muhalefet partisi chp dahil herkes ancak kısıtlı tepkiler verebiliyor.
Sayı sorun değil aslında önemli olan mücadele, bunu ölüm tehditlerine rağmen tek başına tepkisi ile kamer genç'in göstermesi herkese bir kanıttır. Mecliste çok değil belki 5-10 tane daha kamer genç olsa 85 yıllık çağdaş kazanımlar bu kadar sessizce teslim olmazdı heralde. Arkasında hiç kimse olmadan bireysel çabaları ile Baykal'a da muhalefetin ve direnişin nasıl yapılacağını dersini verdi o kürsüde.
Yaşamanın sadece nefes alıp vermekten ibaret olmadığını bilenlerin, yiğidin harman olduğu Dersim toprağından geldiğini sadece bugün değil son 20 yıldır meclisteki refleksleri ile hep gösterdi. Bu cesareti, güdülen kuzuların dolduğu bir sürünün nasıl tebası olamayacağının kaynağı, meclis Kürsüsünden akp'e karşı tek başına en sıkı muhalefeti yaparken, sataşmalara karşın verdiği şu cevabında yatıyordu Ben Dersimliyim, korkmam (http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Politics&id=N112143&date=21Kasim2007)
Ben şaşiyorum!!! sözde Atatürkcüyüm gecinip mecliste kocaman Atatürk veya Türk bayragi rozetlerini göstermelik taşiyan koyunlara,
Başlama düdüyünü calan adama destek vermeyenlere şaşiyorum , buyrun size bir örnek, adam gibi adamı.
Ben bu güne kadar Kamer Genci Takdir etmiyordum önceki yaptigi mantiksiz konuşmalardan dolayi.
Demekki mantigin bittiyi yerde Kamer genc gibilere ihtiyac olacak
...Beşiktaş58 canin dediyi gibi "" yürü be Kamer genc seni kim tutar---Orasi meclis Her şey konuşulur Haci abisine Akpli cicek torpil bile yapar Mecliste" Helal sana Kamer genc tek başina ordu.
adam tek başına muhalefetin yapamadıklarını yapıyor helal olsun kamer genç.
Dede-baba 09.02.2008, 16:03 15523
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu'ndaki türban oylamasında Başbakan'ı eleştirdi.
Genç, "Başbakan laikliğin teminatı benim diyor. Sen laikliği bilmiyorsun ki. Hoşgörü diyor, Cumhuriyetin temelleri yıkılmaya çalışılırken nasıl hoşgörülü olalım" dedi. Genç muhalefet milletvekillerihe çağrıda bulundu: "Tek kişi olmasaydım kürsüyü işgal ederdim. Gelin bu kürsünün ekrafında toplanalım bu oylamayı yaptırmayalım. Gün eylem günüdür. Gelin bu kürsünün etrafını saralım bugün bu kanunu çıkartmayalım
Meclis Başkanı Toptan, Genç'e "Müzakereleri sabote edecek davranışlardan kaçının" çağrısında bulundu.
Genç'in kürsüyü terketmemesi üzerine birleşime 5 dakika ara verildi. Genç'i idare amirleri ve grup başkanvekilleri ikna ederek yerine oturttu.
çözüm mü yaptığı değil ama tepkisini bir şekilde ortaya koyması büyük yüreklilik..
Belki uslubu eleştirilir.. belki konuşması dalgaya alınabilir.. Ama mangal gibi yürği var kamer Bey'in... 550 küsür Kukla milletvekiline.. karşı.. İnatla.. Ata'yı deverimleri savundu.. Şeriat çılara.. karşı dimdik durdu...
Evet tek başınaydı.. Ama koskoca Türkiye onu izledi.. takdir etti..
Baykal efendi, Genç'ten muhalefet dersi alsın.
Bende izledim o konusmayı babamlar şastı kaldı.. Genç'i gururla izledik ama bir kişi dediği gibi yanlız birsey yapamıyo adam..
hünkar62 09.02.2008, 16:34 meclis bir futbol takımıysa gol kralıda KAMER GENÇ :D:D:D
kamer genç başbakan erdoğona sayın demediği için çıkan polemik üzerine star tv de objektif programında kadir çelik konuk etmişti....
demiştiki ben istersem sokaktaki hamala sayın derim onlara demem benim kendi kriterlerim var :D
Özgür insan24 09.02.2008, 20:58 Anayasa değişikliği teklifinin tümü TBMM'de kabul edildi
09-02-08
Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişiklik teklifinin 2'nci tur oylaması bugün yapıldı. Anayasa değişikliği teklifinin 2'nci tur oylamasında, 1'inci madde 107 ret oyuna karşı, 403 oyla kabul edildi.
Anayasanın, "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10'uncu maddesinde değişiklik yapan teklifin 1'inci maddesinin gizli oylamasına 519 milletvekili katıldı. Madde 403 oyla kabul edilirken, 107 ret, 4 çekimser ve 5 oy da boş çıktı. Anayasanın, "Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi " başlıklı 42'nci maddesinde değişiklik yapan teklifin 2'nci maddesinin gizli oylamasına, 518 milletvekili katıldı. Madde, 108 ret oyuna karşılık 403 oyla kabul edilirken, 2 milletvekili çekimser kaldı, 5 oy da boş çıktı. Değişikliğin 3'üncü maddesi 102 ret oyuna karşı, 411 oyla kabul edildi. Teklifin yürürlüğüne ilişkin 3'üncü maddesinin gizli oylamasına, 514 milletvekili katıldı, 1 milletvekili çekimser kaldı.
Değişiklikle anayasanın, "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10'uncu maddesinin son fıkrasına, "... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında" ibaresi ekleniyor.
Bu değişiklikle madde, "Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır" haline geliyor.
Teklifin 2'nci maddesinin oylamasına da başlandı. Anayasa değişikliği teklifinin 2'nci maddesi, Anayasanın, "Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi" başlıklı 42'nci maddesinde değişiklik öngörüyor.
Anayasa'nın 10 ve 42'nci maddelerinde değişiklik öngören teklifin 1 ve 2'nci maddesi, teklifin yürürlük maddesi ile teklifin tümü olmak üzere toplam 4 oylama yapılacak.
Teklifin maddeleri veya tümünün kabul edilebilmesi için en az 330 kabul oyu kullanılması gerekiyor. 330 oyun altında bir oyla kabul edilen madde veya teklifin tümü reddedilmiş sayılacak.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ NEYİİÇERİYOR?
Teklifle, Anayasa'nın, "Kanun önünde eşitlik" başlıklı 10'uncu maddesinin son fıkrasına, "... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında" ibaresi ekleniyor.
Bu değişiklikle madde, "Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır" haline geliyor.
Anayasa'nın, "Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi" başlıklı 42'nci maddesine ise "Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir" şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor.
ÖDP'den DTP'ye çağrı: Türbana destek verme
ÖDP, AKP ve MHP’nin yükseköğretim kurumlarında türbana özgürlük yolunu açacak olan Meclis oylamasında "evet" oyu kullanacağını açıklayan DTP’ye "AKP ve MHP’ye destek verme" çağrısında bulundu.
TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa’nın 10 ile 42. maddelerinde değişiklik öngören anayasa değişiklik teklifinin 2. tur oylaması yapıldığı sırada, Taksim Meydanı Tramvay Durağı’nda bir araya gelen yaklaşık 50 ÖDP’li, "türban" tartışmalarının yarattığı kutuplaştırıcı ve gerilim ortamını protesto etti.
“İnanç ve Kültürlerde Tek Tipleştirmeye Hayır" yazılı pankart açan ÖDP’liler, "Zorunlu Din Dersleri Kaldırılsın" ve "Türbanı Değil Diyaneti Konuşun" şeklinde sloganlar attı. Grup adına bir basın açıklaması yapan ÖDP İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal, AKP , MHP ve CHP’nin toplumu kutuplaştıran tutumları nedeniyle Türkiye’de bir sorunun daha içinden çıkılamaz hale geldiğini söyledi.
"İTTİFAKA DESTEK VERME YANLIŞINA DÜŞMEYİN"
AKP ve MHP’nin “sicili temiz olmayanö iki parti olarak ülkeye demokrasi ve özgürlük değil, Türk-İslam sentezinin baskı ve şiddet dolu anlayışını getireceğini savunan Tutal, “Hangi nedenle olursa olsun bu ittifakı destekleme eğiliminde olanlara, bu yanlışa düşmemeleri çağrısı yapıyoruz" dedi.
Tutal, üniversitelerde düşünce ve inanç özgürlüğüne ilişkin hiçbir kısıtlamanın kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, "Bizim için Che Guevara tişörtü giyen de, türban bağlayan kadın da, saçı uzun ve küpeli erkek de aynı eğitimden yararlanma hakkına sahiptir. Bireysel özgürlükler, başkasının özgürlüklerini engellemediği sürece yasaklanamaz" diye konuştu.
Ancak toplumsal sorunların dayatma ile değil demokrasi ve uzlaşma ile çözülebileceğinin altını çizen Tutal, "Anayasa ile kıyık kıyafet düzenlenemez. Demokrasi ve özgürlükler bir bütün olarak ele anıldığı zaman anlamlıdır" dedi.
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Türbana destek veren sözde solcu partiler ve anamuhalefet partisinden o kürsüye çıkmalarını ve gerekiyorsa o kürsüyü hiç boşaltmamalarını beklerdim.Bir zamanlar merve kavakçının türban takıp meclise girdiğinde Bülent ecevittin yaptığı gibi.Hiç bir şey olmasa bile onurlu bir başkaldırışın farkını bütün halk görmüş olurdu.
Kamer genç her geçengün halkın gözünde büyüyor.Kim ona gülmüş ise bi düşünsün bakalım bu onurlu adamın tırnağı olabiliyorlar mı?onunla bir bir bayan olarak gurur duyuyorum.
bence mecliste en çok çalışan insan... helal olsun kamer genç'e...
emekli95 09.02.2008, 22:07 Sayın özcan;Kamer Genç hitabeti iyi olmayan fakat düşünce ve davranışları mükemmel bir şahsiyet.Uyduruk medya çiçek sulama muhabbetine konu ederek yıpratmaya çalıştı.Ama o yolunda devam ediyor.
reyhan_5888 09.02.2008, 22:19 kamer genç süpermen gibi oldu mecliste baştan beri yapılması gerekeni tek başına yapmaya kaltı fakat tek başına ne yapabilirdiki güya türbana karşıolan muhalefet sadece bakmakla yetindi desdek çıkan olmadı gence bir kişi bile ben şüpeleniorum muhalefet acaba türbanı kabul edio aslındada sırf iktidara gıcıklık olsun diemi her denilende onlara karşı oluyo düşündürücü oy da hayır dierek bişey olmuyor kamer genç gibi icraat lazım :D
belkide yapılması gerkenlerden biridir
Şirin Baba 10.02.2008, 00:01 15523
Akşam haberlerdede vardı Kamer Genç ve tehlikenin farkında olan tek siyasetçi sanırım.Yada şeriatı tehlike olarak gören siyasetçi kalmamış Kamer Genç'ten başka.
Tek başına bu kadar bağırmayı başarabilen bu adama bakıp utanması gerekenler var bu Meclisin içinde.
Bağırmak istiyorum Meclis kapılarında;
Ey vekiller,bizi uyanınca görün,taş üstüne taş koymayız.
Ey vekiller,bizim uykularımız ağırdır amma,uyanırsak birde ayaklarımızı vurduğumuz yerden sizi o koltuklarınızdan en şiddetiyle al aşağı ederiz...
Ey vekiller,o Mecliste 1 Kamer Genç deprem yarattı,çatlattı yürekleri.100 Kamer Genç o Meclisi yerle bir etmeye yeter.
Ey vekiller,unutmayın Merve Kavakçıyı Ecevit'in o salondan nasıl attığını,
o salondan şeriat değil Cumhuriyet geçer...
saygılarımla
Bir Alevi, sosyal demoktat, laik, Atatürkçü, Atatürk ilkeleri ve inkilaplarını benimseyip özümsemiş birisi olarak söyleyebileceğim öz bir söz... Kendi yanımızdaki insanların hapşırığından iğrenip, Türkiyeyi şeriyat ile yönetmek isteyenlerin tükürüğünü görmezsek, içinde bulunduğumuz şu durum bizlere revadır...
insanlar kardeş 10.02.2008, 01:07 Meclisteki manzara tam bir içler acısı,
Bu tabloda rahatsız olan millet sıhhiye meydanında yüzbinlerce yürüdü .Ancaaaak,
Gel görkü her sandıkta bu birliktelik neden un ufak oluyor?
Bir Kamer genç 'in uslubu buyu şuyu her ne olursa olsun gösterdiği ortaya koyduğu tavır kendisini sol yada sosyal demokrat olarak tanımlayan hemen hemen her insanın duygularına tercüman oluşu yarına dair neyi çözecek?
Acaba neyi değiştirecek sevgili canlar?
saygılarımla...
tek başına meydan okuyo helal olsun kamer gence
keşke TBMM destek ama tam destek gelse korkmadan yürekli bi şekilde mertçe meydan okusalar
atatürkün partisi hey sen chp baykal neden suskunsun neden neden tek yürek olup kamer gencin yanında değilsiniz başka zaman olsa herşeye burnunu sokarsınız
kınıyorum chp korkak baykal
AnGeNehM 10.02.2008, 01:30 Sayın Kamer GENÇ in yaptığı gelin muhalefet partililer kürsünün etrafında toplanalım çağrısına hiçbir şekilde katılmayan CHP liler oturuma ara verdildikten sonra Kamer GENÇ e helal olsun sana ya demişler.Tabi Kamer GENÇ te haklı olarak niye bana destek vermediniz demiş.Ben Kamer GENÇ in ağzından çıkan her kelimeye komik birşey varmış gibi gülen o AKP li gereksiz vekillere birşey söylemek istiyorum.Bu adam namusuyla şerefiyle orada duruyor.Sizler ise genel başkan ve bakanlar ne derse onu oyluyorsunuz en ufak oylamalarda bile.Onlar ne derse o olcak.Sadece orada sembolik olarak bir canlı bir varlık olarak duruyorsunuz boş vakitlerde ise eşinizin dostunuzun işlerini görüyorsunuz,ne kadar hakediyorsanız artık vekliiği orasıda malum.Hiçbiriniz Kamer GENÇ in %1 i etmezsiniz.Gruruyla onuruyla her zaman bizlerin beğenisini kazanmıştır ve emin olun bu adam parti kursa gözümü kırpmadan oy veririm diye düşünüyorum bende.Detaylar çok önemli tabi ama aklıma şu an ilk gelen kesinlikle destek vereceğim.
Şuna inanıyorumki Kamer Genç ana muhalefete taş çıkartan bu onurlu duruşu ve adeta tek başına direnişi ile, bundan sonra sadece tunceli değil aleviler dahil sol kesimlerin olduğu hangi ilde aday olsa seçilebilecek takdiri kazanmıştır.
Umarım sonrasında arkasında geniş bir kitle toplar ve bu insanları baykal'a muhtaç etmeyerek, akp illetinden ve siyasal yobazlık tehlikesinden kurtaracak siyasi bir açılımla bu milletin karşısına çıkar.
pazarcıklı 10.02.2008, 02:04 ...kendince, yanlış olduğuna da inanarak tepkisini gösteriyor...tek başına çıkan yasaları değiştiremeyeceğini, bişeylerin olmamasında etken olamayacağını da bilerek gösteriyor tepkisini hemde...ama bir şekilde dikkati oraya toplayabiliyor, sessiz sakince işlerin yürümesini engelliyor belkide...yıllardır muhalefet olmalarına rağmen, onu bile beceremeyen insanlara inat:confused1...
emekli95 10.02.2008, 08:33 Sayın Genç'i CHP'den koparan Baykal UTANSIN.
toprak62 10.02.2008, 12:38 belki konuşması iyi değil ama hukuk fakültesi mezunu anayasayı ve içtüzüğü en iyi bilen millet vekili yani onlardan çok şey biliyor. akp bakanı atın şunu dışarı değince atabiliyorsan sen gel atta göreyim dedi... adam bilğili kamer genç i en içten dileklerimle kutluyorum.
direnişçi toprağın direnişçi oğlu..... helal sana kamer genç
evet dediginiz gibi süper...
ama tek basina ne yazik ki!
EŞİTLİK PARTİSİ 10.02.2008, 13:29 Değerli Arkadaşlar...
Kamer GENÇ in yaptığı BOŞ İŞLER...
Aslında SÜBAPÇILIĞIN daniskası...
O ''GÖREVİNİ...'' yapıyor...
Bunu 1981 de Kenan EVREN'le DANIŞMA MECLİSİ ÜYELİĞİ pazarlığı yaparken düşünecekti...
Elini verdinmi KOLUNU almazsın...
Bazılarınız belki hala unutkansınız...
Ha İzzetin DOĞAN, ha Çamuroğlu ,ha Kamer GENÇ...birbirlerinden farkı yok...
Eh ne yapalım bunlarda bizim İHANETÇİLERİMİZ...
Ha biz Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrı yaptık ama bunu KÖTÜNÜN iyisi anlamında değerlendirdik...
TÜRKİYE artık o aşamaları SÜRATLE geçti...
EŞİTLİK PARTİSİ nin önünü kimse kesemez...zaten buna GÜCÜ yetmez..
Bunu
-ABD Başkanı da
-RTE de
-BAB ın diğer başkanlarıda...biliyorlar...son GAYRETLER..
GELİYORUZ YAKINDIR...
Saygılarımızla
EŞİTLİK PARTİSİ
Değerli Arkadaşlar...
Bunu 1981 de Kenan EVREN'le DANIŞMA MECLİSİ ÜYELİĞİ pazarlığı yaparken düşünecekti...
Ha biz Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çağrı yaptık ama bunu KÖTÜNÜN iyisi anlamında değerlendirdik...
Bunu
-ABD Başkanı da
-RTE de
GELİYORUZ YAKINDIR...
Saygılarımızla
EŞİTLİK PARTİSİ
Bugune kadar yazilarini okuyup sana elestiri yapanlari hakli buluyordum ve yorum yapmaya gerek gormuyordum.Fakat bu mesajin kusura bakma beni affet ama cok komik.Arkadasim ben esitlik partisi diye bisey bilmiyordum seni burda gorene kadar,hadi ben okadar arastirmaci deyilim ama benim tanidigim hic kimsenin boyle bir partiden haberi yok.Sızın geldıyınızden abd nin haberimi var?guldurme insani(ayrica gelmesen daha iyi olur)
aslinda bu mesajindan sonra yaşin ve belirttiyin baskanlık konumun hakkinda derin supheler icindeyim
Kamer Genç'i tebrik ediyorum tek başına muhalefet eder ama bu işler tek başına olmaz kürsüya eylem için CHP ve DSP lileri çağırdı onlar KAMER GENÇ 'E destek çıkmaları lazımdı ama olmadılar buda CHP ve DSP nin ayıbı bizi mecliste temsil edecek tek kişi KAMER GENÇ...
ögretmen 10.02.2008, 14:17 Bizim sosyal demokratlar, Kamer bey kadar,bu ülkede siyaset yapsaydı,
bu gün buralara gelinmezdi.Kendisini,kutluyorum.Seni partiden,ayıranlarada yazık-
lar olsun diyorum..
arap holding 10.02.2008, 14:31 meclisin butun hepsinde bi tek delikanli vardi oda yapacagini dun fazlasiyla yapti helal olsun onu seyreden muhalafat ve bagimsiz millet vekilleri utansinnn yuh hepsinneeee neymisssssssssss muhalafetmissss bole muhalefetin neyse
EŞİTLİK PARTİSİ 10.02.2008, 15:09 Bay ecolis
Burada üç-kişi ALEVİ FORMU olmayan ALEVİLİĞİNİZLE kirletmenize göz yummayız...
Önce HAKARETİ değil.ELEŞTRİYİ öğren...
YÖNETİMİN DİKKATİNE
EŞİTLİK PARTİSİ
karagümrüklü 10.02.2008, 15:15 Helal olsun valla KAMER GENC'E...
Ama ne yazık ki doğru söyliyeni DOKUZ köyden kovmaya çalışıyorlar...
Bir tane miilet vekili destek çıkmıo KAMER GENC'E.....HEPSİ kendi ÇIKARLARI peşindee
Findorin 10.02.2008, 15:20 Demokrasi açısından etik değil ama yinede bir kıvılcımdır muhalefet meclis sandelyesinden %20 oy aldımla olmuyor yüreklice çıkıp bazı şeyleri göstermek lazım ki bazı kitleleri arkanda sürükliyebilesin.Tebrikler Kamer Genç:thumbup:
Değerli Arkadaşlar...
Bunu
-ABD Başkanı da
-RTE de
GELİYORUZ YAKINDIR...
Saygılarımızla
EŞİTLİK PARTİSİ
Sayın EŞİTLİK PARTİSİ öncelikle bir konuda sizi tebrik etmek istiyorum, dayanağını nereden bulduğunuzu anlamadığım bu özgüveninize hayranım.
Sizin nutuklarınızı normalde okumama kararı almış birisi olarak ecolis arkadaşın cevabından sonra dikkatimi çekti ve bakmak durumunda kaldım. Ve şuna eminimki Kamer GENÇ'i bu şekilde eleştirecek son kişisiniz. Siyasetin çamur atma konularında uzmanlaşacağınız kadar, reklam, propaganda ve polemiklerle geçiştirerek bir türlü cevaplarını veremediğiniz sorunların çözüm yollarına odaklanırsanız sizin adınıza daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
Sanırım önce bir kendi çelişik, cevapsız, muallak, ve varlıkla yokluk arasındaki politik nutuklarınıza bir nitelik kazandırdıktan sonra, yine salt laf olsun diye 'üretim noksanlığından, bari üreteni tüketelimki farkımız kalmasın' politikacı yaklaşımı ile karalama özgürlüğünüzde her zaman bakidir.
Hani Kamer GENÇ gibi bu işin internet forumlarında politikacılık oynama olayını aşmış, siyasetini en onurlu bir şekilde mecliste duruşu ile sergileyen birisinin, doğal olarak sizin bu eşsiz teşhislerinize ne cevap verecek bir fırsatı, ne muhatabı, ne de konumu olmadığı için Politika arenasında tek kişilik stand up gösterinize devam etmenizin karşıdaki kişi için herhangi bir anlam ifade etmediğine dikkatinizi çekmek isterim.
Bu arada bir süre önce'de TBMM başkanlığı için Kamer GENÇ'i överek, desteklediğinizi ifade eden şu nutuklarınızda mevcuttu. Hayat bazıları için çok değişken düzenekler üzerine kurgulu sanırım, ibret-i alem için; Kamer GENÇ'in TBMM Başkan Adaylığını Destekliyoruz... (http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=33760)
Şimdi kalkıp zaten sizden haberleri bile olmayan seçmenlerin size güvenmesini bekleyin, yapmayın lütfen..
Saygılarımla.
Bay ecolis
Burada üç-kişi ALEVİ FORMU olmayan ALEVİLİĞİNİZLE kirletmenize göz yummayız...
Önce HAKARETİ değil.ELEŞTRİYİ öğren...
YÖNETİMİN DİKKATİNE
EŞİTLİK PARTİSİ
Size onereceyim iki sey var samimi olun ve halki ikna edin aksi dakdirde bosa kurek cekmis olursunuz.Yukarda yazdiklarina cevap yazmaya gerek gormuyorum.
EŞİTLİK PARTİSİ 10.02.2008, 18:27 Değerli Arkadaşlar...
Bahse konu bazı anlayışların CIA merkezli Düşünce Üretim Merkezlerince üretilip topluma enjekte edilemeye çalışılan,
-Korku
-Yenilmezlik Sahtekarlığı
-YOK SAY...mantıksızlığı
Ve dahada sıralayacağımız temel hareket noktalarını bazılarının KAFASINA öyle konumş ki bu günden yarına atmaları beklemiyoruz...
Ama YOK OLUŞLARINI gördükçe ÇILDIRMALARINI anlıyoruz...
Ne yapalım şimdi...?
-Kamer GENÇ in Kenan EVREN le yaptığı PAZARLIĞI ''unutalım mı...?
Peki şimdi ne yapıyor...?
ŞOV...
Toplum ne yapsın,helal be...başka yol yok desin, ya da demek ki AKP-MHP ye GÜÇ yetmez SİNDİRMESİNE dalsın...
Geçin beyler bu işleri...yeter HERKES ''GÖREVİNİ...'' yaptı...
Bu nu geçmişte DEV-GENÇ hareketi gelişirken de yaptılar...
DEV-GENÇ in önüne öyle engeller çıkarttılar ki sonunda güya ''başardılar...''
Ama bir şeyi unuttular...DEV-GENÇ hareketi kişilere bağlı değildi...
Neydi DEV-GENÇ e yapılan,
-Bakın CHP var...daha ne istiyorsunuz...saçmalığı...
Ama tutmadı...CHP ilçeleri birer birer DEV-GENÇ lilerin eline geçince o zamanın İMAMI Bülent Ecevit başladı FESİH işlemlerine...
Amaç belli idi...BİREYSEL terörizme itmek ti...o da tutmadı...
Ve geldik bu güne...
Aynı CIA merkezleri EŞİTLİK PARTİSİ için dahası PARTİLEŞEN Devrimci hareket için bu yolu deniyor ama BOŞUNA UĞRAŞIYOR...
Çun ki biz bu filmi gördük ve seyrettik...
Konu bu...
Ne zaman başladı...
AKP-MHP ve DTP ye amansız SAVAŞI başlattığımızda...
DTP...bitti...
Kim sahip çıkıyor...?
CHP-DSP-SHP...tabi açıktan söylemiyorlar...
İşte EŞİTLİK PARTİSİ için,DEFALARCA sorulan sorulara cevap vermemize rağmen,
-Cevap vermekten kaçıyormuşuz...
-Partiyi duymamışlar
-Destekleri kimmiş...
Bizi HALKLAR biliyor...
Saygılarımızla
EŞİTLİK PARTİSİ
erdem_akyurek 10.02.2008, 23:35 valla helal olsun kamer genç'e tek başına orda şeriatçılara karşı savunmasını yaptı.baykal efendi muhalefet dersi alsın.
onur melis 10.02.2008, 23:52 tek başına devrimci adam ya tbmm nin en radikal ismi
Kamer genç i tanıyanlar zaten bilirler yani yakından takip edenler o her zaman tepkisini ortaya koymaya çalışmıştı. B u yüzedn yıllardır yıpratma ve çamur atma çalışmalarına maruz kaldı fakat yılmadı.Çünkü o bir Tunceli'liydi.Fakat bu yıllardır bu kadar dikkat çekmiyordu çünkü tbmm arena veya ring gibiydi tartışmalar harartliydi kamer genş ise o tbmm nin güldüren yüzüydü.Ama şimdi başarısız bir iktidar ve en önemlisi başarısız bir muhalefet var bu sefer kamer genç bize acı bir tebessümden başka bir şey getiremiyor çünkü yalnız.
Aysu_Can 11.02.2008, 13:36 Bu oylamayi TRTde canli izliyordum Kamer Genc konusmasini yapip meclisteki milletvekillerinden protesto destegi isteyip yanina davet edince heyecanlandim" iste dedim gerekli eylem simdi baslayacak!"Maalesef oturan milletvekillerinin bazilarinda kisa bir alkis bir coguda mahalle karisi edasiyla birbirinin kulagina birseyler fisildasyip piskin piskin siritip gulmeleri o kadar aciydiki..
Ama bu olayin icimi acittigi kadar sayin Kamer Genc'in bu bilincli ve tepkili durusu mecliste bir umut kivilciminin var oldugunun sinyalini sunmustu, soylenebilecek tek sey "Kamer Genc'e bu destegi veremeyen sozde sosyalist milletvekilleri utansin!"
kamer genc'i seviyorum yaa:)helal amcama..
ErCaN_Wien 11.02.2008, 16:23 hayranim ben bu adama ya HELAL SANA :thumbup1:
gizliyara 11.02.2008, 21:06 gercekten de helal olsun kamer genç e . başbakan meydanlarda halk ların özgürlügü die haykırıyor. halkların özgürlügünü biliyormu acaba. eger biliyorsa biz lerde aleviler olarak özgürlügümüz olan cem evlerinin ibadethane sayılmasını istemek alevi halkı olarak hakkımız.
Kamer gencin bu onurlu davranisindan dolayi tebrik ediyorum.Aldigi oylari hak etmis.Helal olsun.Cesur yürek bu olsa gerek..
xolxol_12 13.02.2008, 13:47 Bravo Kamer Genç...
Alevi insanı dik başlı,inatcı ve mücadeleci insandır...
geygel60 13.02.2008, 14:30 Olay Kamer gencin tutumu değil onu takdir ediyorum.Olay CHP nin tutumu yılllarca Atatürk,ün partisi sol parti bizim partimiz diye oy verdiğimiz CHP bizim için demokrasi için laiklik için ne yaptı yine bugünde başını kuma sokmaktan başka.Adamları takdir ediyorum planladıkları ne varsa yavaş yavaş hayata geçiriyorlar kimse önünde durabiliyobiliyormu hayır sayın Kamer Genç,in duruşuda denizde bir damla gibi kayboluyor çoğalmalı ama Deniz baykal,la değil
bahtiyarbaris 13.02.2008, 17:09 bizler sesimizi çokaramıyacak konumda olduğumuzun en reel tanığı değilmi meclisin şu anki tablosu bu nedenle insanların belki tebessüm biraz alaycı olmasının nedeni bizim yok olarak sayılmamız değilmidir KAMER GENÇ bu isim bizi ne kadar temsil eder bilinmez ama ses olduğu ve yansıttığı gerçekler bizleriz seni seviyoyorum kamer genç keşke herkes bunu biraz sen gibi yapabilse
emekli95 16.02.2008, 18:37 TBMM'de 550 milletvekili vardır.Bunun içinde Sayın Genç'te vardır.550 küsur milletvekili yoktur.Milletvekili sayısını bilmeden yazanlarıda eleştirmek.Boş eleştirimiYazıya göre .Koskoca Türkiye onu izlemiş takdir etmiş.Yani Türkiyedeki herkes takdir etti,takdir etmeyen yok öylemi.Biraz yazılarımızı düşünerek yazsak ,okuyanlara saygısızlık etmesek diyorum.
MehmetBaran 18.02.2008, 00:26 Tebrik ediyorum tüm kalbimle... Gerçek tepkiyi diğer kuklalara öğretmiştir eminim... Adam tek başına kafa tutuyor...
Deniz Baykal biraz ders alsın bu adamdan... Muhalefet nasıl yapılır öğrensin... Hepsi iplerin ucunda sallanan kuklalardan farksız... İplerin kimin elinde olduğu da belli zaten...
emekli95 18.02.2008, 14:46 gercekten de helal olsun kamer genç e . başbakan meydanlarda halk ların özgürlügü die haykırıyor. halkların özgürlügünü biliyormu acaba. eger biliyorsa biz lerde aleviler olarak özgürlügümüz olan cem evlerinin ibadethane sayılmasını istemek alevi halkı olarak hakkımız.
sayın gizliyara; Ben başbakan' dan "Halkların özgürlüğü"lafını hiç duymadım.Ümmetçi bir başbakan'ın halk lafı etmesi bile çok zor.Hatırlarsan "hakimiyet milletindir" sözü içinBU KOCABİR YALAN, HAKİMİYET ALLAHINDIR demişti.Alevilerle ilgili iyi niyetli olmasıda mümkün deyil.Olsa olsa alevileri şiileştirmeye çalışır.
Helal olsun Sayın Kamer Genç'e helalllll. Akrabası değilim hemşehrisi değilim. Ama o ortamda tek başına birşeyleri düzeltmeye çalışanı görmek bizi üzüyor.
bu konuda kamer genç in duruşunu tavrını vede fikrine saygı duyuyorum, tam bi bagımsızlık örnegi sergilemekte bence mualefet kamer genc in ve onun gibi aydınların çokluguyla bu üljede adeletin saglanacagına inanıyorum.
YAŞASIN TAM BAGIMSIZ TÜRKİYE..
MehmetBaran 15.03.2008, 09:11 Ne yazık ki diğer tüm azınlık tepkileri gibi bu da eridi gitti... Hükümet ısrarla ve son hızla memlekette satılacak ne varsa satmaya, alınacak ne hak varsa milletin elinden almaya, köprüleri elli kuruş ucuzlatıp, arabınızı parkettiğiniz evinizin kapısının önü için vergi almaya ve benzeri soygun yöntemleri ile milletin anasını ağlatmaya devam ediyor...
muhalefet sıfatlı ama ne yazık ki o kisvede olmayan partiler de nasıl bir aymazlık içindelerse sessiz sedasız bu tükenişi izlemektedir... Süslü cümleler kurarak, damarlarına basıldığında da "Ananı da al git" türünden mahalle kabaayısı ağızlarıyla gözümüzün içine baka baka, aslında tümünün temelinde "Siz salaksınız ve biz bu salaklığınızı kullanarak memleketin tamamını satacağız" söylemleri ile boy göstermekten çekinmeyen bir parti ile başbaşayız... Bu dakikadan sonra bir Kamer Genç değil, en az 50 tane olmalı ki bişeyler olsun...
O zaman da bişey olacağını sanmıyorum... Zira emeğinin sömürülmesine karşı çıkan memurlar hakkında soruşturma başlatacak kadar gözü dönmüş bir hükümet temsilcimiz var...
Partinin kapatılması gündemde bugünlerde... Anayasa mahkemesi bu durumda ne yapacak çok merak ediyorum... Aslında bu dakikadan sonra ne yapılsa ne işe yarayacak pek anlamış değilim ama bakalım... Zira SATILACAK bişey kalmadı sanırım Türkiyede...
MehmetBaran 15.03.2008, 09:13 En çok ta bu partinin YALAKALIĞI'nı yapan şerefsiz gazete ve televizyonlara deliriyorum... :kzgn
|
|