Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakan Bey ve bahşiş kavramı ,türban ve muhafazar Türkiye

Şirin Baba
12.02.2008, 10:51
Bakan Bey ve bahşiş kavramı
İhale kazanan biri Faruk Bey'e bahşiş vermek istese Bakan Bey nasıl tepki verir? Özay Şendir yazdı..

11.02.2008 13:45
Türban yasağını destekleyenler için Cumartesi "karşı devrim" günü oldu.
Türban yasağına karşı çıkanlar içinse "zafer" ya da "bireysel
özgürlüklere" kavuşma günü.
Benim içinse Cumartesi günü Türkiye'nin hukuk devletinden guguk devletine
geçiş günü oldu.
Böyle düşünmemin türbanla ya da başka birşeyle alakası yok.
Hukuk devleti olan bir ülkede anayasa ve yasalar gayet açık ve yoruma
gerek bırakmayacak kadar net yazılır.
Guguk devleti olan ülkelerde ise anayasa ve yasalar kişi yorumuna ve
keyfiyete açık bırakılarak hazırlanır.
AKP ve MHP kız öğrencilerin türbanla üniversiteye gidebilmesine karar
verdiler ve uzun pazarlıklardan sonra uzlaştık dediler.
Önce Komisyon sonra Genel Kurul çalıştı ve Anayasa değişti ama durum hala
karmaşık ve belirsiz.
Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu diyor ki "Üniversiteler türban
serbestini başlatabilir de başlatmayabilir de..."
Burhan Kuzu Hoca'yı yıllardır tanır ve adalet duygusu taşıdığına inanırım.
Hocam hukuk devletinde anayasa ve yasalar yoruma açık bırakılır mı?
Yaptığınız değişiklik bu haliyle aynı şehirdeki üniversiteler de bile
farklı yorumlanıp farklı uygulanma riski taşımıyor mu?
Siz bir hukuk adamı olarak bu değişikliği kendinize yakıştırabildiniz mi?
Türbanın serbest olmasına karar verdiyseniz bu işi layıkıyla yapar ve YÖK
Kanunu'nda da gerekli düzenlemeyi yaparsınız.
Hoş bu iş daha baştan sakat başladı.
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek çene altı formülünü anlatmak için
Anayasa'ya resim koymayı düşündüklerini söylemişti.
Herhangi bir eşyanın kullanım kulavuzundan değil Anayasa'dan söz ediyoruz.
Böyle bir hukuk anlayışı,böyle bir devlet yönetimi olur mu?
AKP'yi desteklediği için bu yazıya kızacak,sövecek olanlar da iyi düşünsünler,
Bu değişiklikle türbanlı kızları bazı üniversitelere girecek bazılarına giremeyecek.
Bazı üniversitelerin kapısında türban bağlama şekline bakılmayacak
bazılarında çene altı şartı aranacak.
Rektörlere tepki göstermenin manası yok,yasa koyucu işini doğru yapsaydı
bu sıkıntıların yaşanma riski olmazdı.
Demem o ki hukuk devleti hepimize lazım...
İster türbana karşı ister destek olun...

BAKAN BEY VE BAHŞİŞ KAVRAMI...

Necmettin Erbakan yıllarca hayalini kurduğu Başbakan koltuğuna oturduğunda
"garson devlet" lafını ortaya atmıştı.
Erbakan'a göre devlet vatandaşlarına müşteriye hizmet eden garson gibi
davranacaktı.
Çoğu kişi o tanımlamayı unuttu gitti ama belli ki Bayındırlık ve İskan
Faruk Nafiz Özak unutmamış.
Bakan Bey tapu dairelerindeki rüşvet tartışmalarına değinirken "Rüşvet ile
bahşisi karıştırmayın" diye buyurmuşlar.
Bakan'ın amacı memurlarını savunmak olsa bile bu bir sorumlunun asla
söylememesi gereken bir laf.
Yarın Bakan'ın makamına giden birisi sekreterine 50 YTL bahşiş verip
"beni herkesten önce görüştür" derse Faruk Bey ne yapar?
Ya da herşeyin yasal olduğu bir ihaleyi kazanan biri Faruk Bey'e bahşiş
vermek istese Bakan Bey buna nasıl tepki verir?
Bu ülke "benim memurum işini bilir" diyen Başbakanlar da gördü.
Sonra da o dönemin bürokratları ile iş adamları arasında yaşanan "rüşvetin
belgesi mi olur lan" kavgalarını da...
Şimdi bir bakan çıkmış bahşişten söz ediyor.
Neyin bahşişi ve bu bahşiş ne karşılığında verilecek?
Vatandaş aldığı hizmet karşılığında devletin istediği harç ve bedelleri
zaten yatırıyor,çalışan memurun maaşları ödensin diye de vergi veriyor.
Hoş "memurun anası ağlıyor" diyemeyenlerin,rüşveti bahşiş kılıfına sokmaya
çalışmasını anlamak gerek.

MUHAFAZAKAR ÜLKE...

Geçenlerde 12 yaşında bir kız çocuğunun hamile kaldığı haberi vardı.
Dün, 16 yaşında 100 erkeğe pazarlanmış kızın haberi...
Çok değil bir yıl kadar önce yetiştirme yurdundan geri aldığı kızını satan,
Ondan önce de yetiştirdiği kızını satan annelerin haberlerini de okuduk ve unuttuk.
Cihangir'de yaşı küçük kızları satan bir ev geçen hafta bilmem kaçıncı kere basıldı.
Bu satıcılığı yapan şeref özürlülere denilecekleri bir kenara bırakıp
müşteri olanlara bir bakmak lazım.
Küçücük kızlarla düşüp kalkan adamlarla dolu bir ülkeyi "nüfusu
muhafazakar" diye tanımlamak ne derece doğru acaba.

ozaysendir
-------------------------------------------------------------------------
Üç farklı konu ama ,muhatapları aynı.
Rüşvet var bu ülkede,
küçük kızlara musallat olan azgınlar var bu ülkede,
açlık ve sefalet var bu ülkede.
Ekonomik çöküntü var bu ülkede,
ahlaksızlıkta var
ve tüm bunları çözmek için düşünecek beyni olan yönetici yok benim ülkemde!!
Türban var,herşeyin üstünü kapatma becerisini gösteren aklıevvellerin ve onun destekçilerinin çözümüde bu.
Bugün kızların kafasını kapatır,yarında konuşanların çenesini kapatacak cinlikleri var bizi yönetenlerin...

saygılarımla

YoRuM78
12.02.2008, 11:08
Sefer abi önce şu türban meselesini çözelim daha sonra dediklerine gelecektirler. Çok güzel bir yazı biraz öncede başka bir topicte aynı şeyleri yazdım. O kadar sorun varki biz hala türban diyip duruyoruz. Yok efendim toplu iğne ilemi tuturulalım yoksa çengelli iğne ilemi, tepeden bağlamakmı makul yoksa çene altındamı. Bakalım daha neler görücez.

Şirin Baba
12.02.2008, 11:25
Sefer abi önce şu türban meselesini çözelim daha sonra dediklerine gelecektirler. Çok güzel bir yazı biraz öncede başka bir topicte aynı şeyleri yazdım. O kadar sorun varki biz hala türban diyip duruyoruz. Yok efendim toplu iğne ilemi tuturulalım yoksa çengelli iğne ilemi, tepeden bağlamakmı makul yoksa çene altındamı. Bakalım daha neler görücez.

Haklısın Erdal,
Bizde bir atasözü vardır'ayranı yok içmeye ,tahtaveranla gider......'
tam bu değil ama yapılmak istenen şey buna benziyor.Bizim ülkemizde artık çocuklar açlıktan ölüyor ve biz türban diyoruz!!!
Türban yüzünden aç kalınmıyor.Türban yüzünden artmıyor yoksulluk.
Bu ülkede yolsuzluklar hergeçen gün artıyor ve bunu yaparken hiçbir konrol mekanizması çalışmıyor ülkemin.Çünkü herkesin derdi türban..

Büyük bir yokoluştur bu.

Benim Ülkemde hemde çocuklar açlıktan ölmesin lütfen....

YoRuM78
12.02.2008, 11:41
Gazatedeki haberi sana yazayım abi..

Tayyip amcanın politikası başlığı altında sunulan haber.

Dün toplu bir poz verilmişi Türbanlı öğrenciler fiili durumla üniversiteye girerken, 10 yaşındaki şarkıcı çocuklar ÖRGÜTÇÜLÜK'ten ifadeye gitti. Hrant'ın katıl zanlıları etrafa saldırdı. Baran'ın babası mahkemeyi boykot etti...(Birgün Gazatesinden alıntı yaptım.)
İşte güzelim Türkiyemiz.

PoyrazıM_24
12.02.2008, 12:05
yaa en başta istanbul ve diğer iller susuzluktan kırılıyo...bundan 20 sene sonra çöl olacaz...su parası benzini geçeçek...bu devlet takmış bi türbana arkadaş yaa.be ne yaa..sefer abi yazı muhteşem emeğine sağlık...

amor3
12.02.2008, 12:16
zamanında aynı zihniyetden olan turgut özal'da benim memurum işini bilir demişti .

bunların topu aynı ya klonlanarak mı çoğalıyorlar anlamadım ki .

Şirin Baba
12.02.2008, 13:54
zamanında aynı zihniyetden olan turgut özal'da benim memurum işini bilir demişti .

bunların topu aynı ya klonlanarak mı çoğalıyorlar anlamadım ki .

Bunların çoğalmasında payımız büyük.Hepimiz bir şekilde işleremizin yola koyulması için kendimize kıyak yapılması için rüşvet vermişizdir.
Bunu artık yapmamalıyız.İşimizi yapmak zorunda devlet memuru,rüşvet almadan hemde .Rüşveti ben vermezsem,sen vermezsen o işini sadece yapması gereken işini yapacaktır.
Haksızlığa,yolsuzluğa ve ekonomik çöküntüye sebep olanlara hayır demeyi öğrenmeliyiz.
Onları yakamızdan atmayı becerebilmeliyiz.
Medyadaki üç maymun halin temizlenmesi şart.Bu kadar vurdumduymaz bir basın hiçbir ülkede yoktur.Kendine sansür uygulayan medyamız var.Medya devlerinin çıkardığı hiç bir gazete ve dergiye itibar etmemek lazım.Onları belki bu şekilde gazetecilik yapmaya döndürebiliriz.
Halk olarak elimizde olan reytinglerini yerle bir etmeliyizki anlaşılabilelim.

Bu ülkenin meseleleri hergün dahada kabarıyor ,dahada artıyor.
Esnaf siftahsız gün bitiriyor.
Dükkanlara kilit vuruluyor.....
İşçi sayıları azaltılıyor kimi işyerlerinde....
Bu ülke batıyor ve yönümüzü çevirmişler Türbana.....

sahrut75yagmur
13.02.2008, 16:55
Özak: Demeç yanlış yansıdı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın, "rüşvet ve bahşişi karıştırmayalım" sözleriyle memurları kastetmediği açıklaması yapıldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Tapu Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı’nın, Tapu’daki rüşvet iddialarıyla ilgili röportajında "rüşvete veya memurun menfaat temin etmesine müsamaha gösterildiği anlamına gelen hiçbir ifade bulunmadığı" vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi: "Sözkonusu demece yönelik Sayın Faruk Özak’a yöneltilen soru üzerine, Sayın Bakanın ’Hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısındayız. Sayıları az da olsa devlet dairelerinde bu tür olumsuzluklar olmaktadır. Bunları abartmamak ve genellememek lazım. Bununla ilgili her türlü önlem alınmaktadır’ sözlerine devamla, devlet memurlarının dışındaki kesimi kast ederek, ’rüşvet ve bahşişi karıştırmayalım’ şeklinde demeci olmuştur. Ancak bazı gazetelerde bu demeçler, farklı şekilde kamuoyuna yansıtılmıştır."

Garsonlar bile almıyor, memura ’bahşiş’ olmaz

TAPU Genel Müdürü Zeki Adlı’nın "Rüşvet değil, bahşiş alınıyor" savunmasına destek veren Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın "Bahşiş ile rüşveti bir birine karıştırmamak lazım" sözleriyle alevlenen tapudaki "bahşiş" skandalı Meclis’te destek bulmadı. En sert eleştiri AKP Grubu’ndan geldi. Eski Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, devlet memurlarının hediye alamayacağını vurgulayarak, "Bahşinin büyüğü, küçüğü olmaz. Tapudaki bu geleneğin, kurumlar rencide edilmeden, ama mutlaka yıkılması lazım" dedi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "Herkes işini yapmalı. Bahşiş sadece berber çırağına ve garsona verilir" değerlendirmesini yaptı. AKP Grubu’ndaki "bahşiş yankıları" özetle şöyle:

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü: Bahşiş hukuka uygun yapılan işin arkasından teşekkür mahiyetinde verilen paradır. Bunu alan kamu görevlisi "görevi kötüye kullanma" suçu işlemiştir. Kamu görevlisine verilen bahşiş de suç, rüşvet de suç.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba: Kamu hizmetinde bu olmaz. Bazı özel sektör kuruluşları bile bahşişi yasaklıyor. Mesela Özdilek’te hiçbir garson bahşiş almıyor. Şirket bahşiş alınmasını yasaklamış. Kamu görevlileri bahşiş de olsa almamalı.

AKP Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar: Bir kuruş da olsa devlet memurunun hizmet karşılığı para alması rüşvettir. Memur zaten maaşını alıyor.

Eski Bayındırlık Bakanı MHP’li Abdülkadir Akcan: Bunun önünü ’Benim memurum işini bilir’ mantığı açtı. Kişi bana devletin hizmetini vermek için oradaysa, zaten maaşını alıyor, o hizmeti karşılıksız vermesi lazım."

Ülkemizde rüşvet-bahşiş tartışması yaşanadursun İtalya’dan ilginç bir rüşvet haberi geldi. Dünyaca ünlü moda devi Fendi’nin kurucusu Paola Fendi, ünlüler mezarlığı Campo Verano’da bir mezar yeri karşılığında kabristan yönetiminden birine "damatlık" diktiği için mahkemeye verildi.

Hürriyet com.(alıntı)

Ne acınası bir durumdayız...
Rüşvetin adı bahşiş olmuş...
İki lafı bir araya getiremeyen ,kelimelerin manası içinde kaybolan bir vekil bile değil bakanın yer aldığı bir hükümet tarafından yönetiliyoruz...

Ülkenin başbakanı üslüpten konuşmaktan anlamayan konuşanları ve eleştirenleri tam bir ağa edesıyla eleştiren beğenmiyorsan gidersin diyen , kendini yeren gazeteleri ve gazeteleri mali denetim altına sokan bir hal ve ahval içindedir...

Gündemi değiştirmekte eline su dökülmez bir haldedir Recep Tayyip bey...

Her yerde yükselen bir ılımlı islam demeci...Ve boy boy islami holdingler...

Ama bakın İtalya' ya sadece bir mezarlık yeri için insanlar konumlarına , toplumsal itibarlarına bakılmadan mahkemeye veriliyor...
Nerde Türkiye..? Nerde Avrupa..? Nerde AB...?

Saygılarımla.

anadolu75
13.02.2008, 20:59
maalesef her turlu pis ve karanlik isler turkiyede var. zaten ulke gittikce muhafazakarlasiyor durum daha da kotuye gidiyor. simdi de turban meselesi ne zaman belini dogrultacak bu ulke.