Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte özgürlükçülük: Kürtçe şarkı söyleyen çocuklar için 5 yıl hapis istemi
AKP Hükümeti türban tasarısı ile toplumun “bir kısmına” özgürlük götürürken AKP’nin özde değil sözde özgürlükçü olduğunu söyleyen ilericiler ve aydınlar haklı çıkmaya başladı. AKP, “Üniversite öğrencisi kızlarımızı mağdur etmek istemiyoruz” diyerek ülkede yeni yasalar çıkartırken Diyarbakır’da yaşları 10 ile 15 arasında değişen 10 çocuk Kürtçe marş söyledikleri için 5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor.
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk Korusu üyesi olan 10 çocuk Amerika'nın San Francisco kentinde düzenlenen Dünya Müzik Festivali’nde 'Ey Raqip' marşını okudukları için haklarında açılan soruşturma sonucu 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacak.
Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre Koroya üye 10 ile 15 yaş arasındaki 10 çocuk, Av. Baran Pamuk ile birlikte dün sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek burada savcılığa ifade vermeye başladı. Koro üyesi çocuklardan 4'ünün ifadesi 12 yaş altı oldukları için alınmazken, 6'sının ise ifadeleri alındıktan sonra "suçun bilincinde olup olmadıklarının tespiti" için farik-mümeyyiz raporu alınmasına karar verildi.
Savcılığa ifade veren çocukların Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesi uyarınca ‘Yasadışı örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Akp Hükümetinin özgürlük anlayışı demokrasi anlayışı bu kadar!!
sayelerinde günlerdir "türban"mevzusuyla yatıp kalktığımız Akp Hükümeti aynı özgürlük anlayışını kürtçe türkü söyleyen çocuklara göstermiyor ne yazık ki..
bu hükümetten ancak böyle bir davranıs beklenir.sasırmamamk gerek,emin olun daha göreceklerimiz var:thumbdown
[QUOTE=duygucan;571868]
Savcılığa ifade veren çocukların Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 maddesi uyarınca ‘Yasadışı örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Bu haberi bende gazeteden okudum bugun...Suçlandıkları maddeye bakarmısınız.Yasadışı örgüt propagandası yapmak..Bu kadar komik bir sey daha duymadım..
CrAzY_AnGeL 12.02.2008, 15:27 rezil insanlar yaaaa.....ne istiyosunuz çocuklardan...gücünüz onlaramı yetiyorr.. siz ne anlarsınz ögürlükten yaaa
Kürtçe Şarkı Söyleyen Çocuk Korosu Adliye Yolunda
9 Ocak 2008
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk korosu, eylül ayında, ABD'deki bir festivalde sekiz ayrı dilde şarkılar seslendirmişti. 12-16 yaşındaki çocuklardan oluşan koronun Kürtçe PKK'nın marşını söylediğiyle ilgili çıkan haberler üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmıştı.
Haklarında 'yasadışı örgüt propagandası yapmak' suçundan beş yıla kadar hapis istemiyle soruşturma başlatılan çocuklar dün nöbetçi savcıya ifade verdi. Sekiz çocuktan dördünün ifadeleri alınırken savcı, 15 yaşın altında olan dört çocuğun yasa gereği ifadelerini almadı. Çocuklar ifadelerinde, "Örgüt marşı söylemedik, suçsuzuz" dedi. Avukatları Baran Pamuk, "Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin marşını seslendirdiler. İfadelerinin alınması skandaldır." dedi. Çocuklar, festivalde 'Çanakkale Marşı', 'Güzel Günler Göreceğiz', şarkılarını seslendirmişti.
Radikal
Sanirim yanlis anlasilma olmus..
Kürtçe Şarkı Söyleyen Çocuk Korosu Adliye Yolunda
9 Ocak 2008
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk korosu, eylül ayında, ABD'deki bir festivalde sekiz ayrı dilde şarkılar seslendirmişti. 12-16 yaşındaki çocuklardan oluşan koronun Kürtçe PKK'nın marşını söylediğiyle ilgili çıkan haberler üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açmıştı.
Haklarında 'yasadışı örgüt propagandası yapmak' suçundan beş yıla kadar hapis istemiyle soruşturma başlatılan çocuklar dün nöbetçi savcıya ifade verdi. Sekiz çocuktan dördünün ifadeleri alınırken savcı, 15 yaşın altında olan dört çocuğun yasa gereği ifadelerini almadı. Çocuklar ifadelerinde, "Örgüt marşı söylemedik, suçsuzuz" dedi. Avukatları Baran Pamuk, "Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin marşını seslendirdiler. İfadelerinin alınması skandaldır." dedi. Çocuklar, festivalde 'Çanakkale Marşı', 'Güzel Günler Göreceğiz', şarkılarını seslendirmişti.
Radikal
Sanirim yanlis anlasilma olmus..
sendika.org'dan aldım haberi..
ve son dakika haberi..
alican19 12.02.2008, 16:07 AKP Hükümeti türban tasarısı ile toplumun “bir kısmına” özgürlük götürürken AKP’nin özde değil sözde özgürlükçü olduğunu söyleyen ilericiler ve aydınlar haklı çıkmaya başladı. AKP, “Üniversite öğrencisi kızlarımızı mağdur etmek istemiyoruz” diyerek ülkede yeni yasalar çıkartırken Diyarbakır’da yaşları 10 ile 15 arasında değişen 10 çocuk Kürtçe marş söyledikleri için 5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor.
Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Çocuk Korusu üyesi olan 10 çocuk Amerika'nın San Francisco kentinde düzenlenen Dünya Müzik Festivali’nde 'Ey Raqip' marşını okudukları için haklarında açılan soruşturma sonucu 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile yargılanacak.
Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre Koroya üye 10 ile 15 yaş arasındaki 10 çocuk, Av. Baran Pamuk ile birlikte dün sabah saatlerinde Diyarbakır Adliyesi'ne gelerek burada savcılığa ifade vermeye başladı. Koro üyesi çocuklardan 4'ünün ifadesi 12 yaş altı oldukları için alınmazken, 6'sının ise ifadeleri alındıktan sonra "suçun bilincinde olup olmadıklarının tespiti" için farik-mümeyyiz raporu alınmasına karar verildi.
Akp Hükümetinin özgürlük anlayışı demokrasi anlayışı bu kadar!!
sayelerinde günlerdir "türban"mevzusuyla yatıp kalktığımız Akp Hükümeti aynı özgürlük anlayışını kürtçe türkü söyleyen çocuklara göstermiyor ne yazık ki..
o koroyu duyduk pkk marşları söyleyen pkk bayrağı taşıyan ve kürdistan çocukları diye tanıtılarn bir grup o çocukları değil bu işi yapanlar mübbet yesin
ey raqıp ne bir türküdür ne bir şarkıdır ne de sadece ırak kürt federe devletinin bir marşıdır.ey raqıp mahabad kürt cumhuriyetinin ve o devletin mirasına sahip çıkan yeryüzünde ki tüm kürtlerin ulusal marşıdır.
çocuklara soruşturma açanların amacı,onların milli ve ulusal olarak gelişimine karşı durmalarıdır.
o koroyu duyduk pkk marşları söyleyen pkk bayrağı taşıyan ve kürdistan çocukları diye tanıtılarn bir grup o çocukları değil bu işi yapanlar mübbet yesin
küçücük çocuklardan bahsediyoruz..
haberin detayını okursanız anlarsınız..
okuyup ta bilinçli olarak yazdıysanız şayet;çocuklara müebbet verilsin diyen bir zihniyeti verilecek cevap yoktur diye düşünüyorum..
Teroro orgutu propagandasi yapip yapmadiklarini bilmiyorum ama her cocuk ozgurluk sarkilari dahil her turlu sarkiyi ana dilinde soyleme hakkina shiptir.
alican19 12.02.2008, 16:18 küçücük çocuklardan bahsediyoruz..
haberin detayını okursanız anlarsınız..
okuyup ta bilinçli olarak yazdıysanız şayet;çocuklara müebbet verilsin diyen bir zihniyeti verilecek cevap yoktur diye düşünüyorum..
okuma yazman yoksa ben ne yapayım bak orda ne demişim o çocuklara değil bu işi yapanlara(türkiye cumhuriyetinin koruosu dağdakilerin sözde marşlarını söylüyor onların bayraklarını ve renkleriyle sahneye çıkartıyor ve kürdistanın çocukları diye tanıtılıyo) müebbet verilsin zira bu bölücülüktür
okuma yazman yoksa ben ne yapayım bak orda ne demişim o çocuklara değil bu işi yapanlara(türkiye cumhuriyetinin koruosu dağdakilerin sözde marşlarını söylüyor onların bayraklarını ve renkleriyle sahneye çıkartıyor ve kürdistanın çocukları diye tanıtılıyo) müebbet verilsin zira bu bölücülüktür
lütfen üslubunuzu düzeltin!!
yoksa bende sizin seviyenize düşüp sizin gibi cevap vermek zorunda kalacağım..
eğer yazdıklarınızı dönüp okursanız;bölücülüğü kimin yaptığını anlamış olacaksınız!!
alican19 12.02.2008, 16:32 lütfen üslubunuzu düzeltin!!
yoksa bende sizin seviyenize düşüp sizin gibi cevap vermek zorunda kalacağım..
eğer yazdıklarınızı dönüp okursanız;bölücülüğü kimin yaptığını anlamış olacaksınız!!
bakın bölücülük kavramını ben yaşadım o yüzden bu konularda hassasım eğer kabar cevap verdiysem kusuruma bakmayın(burda sizle tartışmaktan değil sadece yanlış üslüp kullandığım için böle dedim)
o çocuklara bu işi yaptıranlar cezalandırılmalı hemde en sert şekilde
alican19 12.02.2008, 16:41 ey raqıp ne bir türküdür ne bir şarkıdır ne de sadece ırak kürt federe devletinin bir marşıdır.ey raqıp mahabad kürt cumhuriyetinin ve o devletin mirasına sahip çıkan yeryüzünde ki tüm kürtlerin ulusal marşıdır.
çocuklara soruşturma açanların amacı,onların milli ve ulusal olarak gelişimine karşı durmalarıdır.
kürt cumhuriyeti ne geçmişte ne günümüzde nede ilerde olmayacak buna türkiye cumhuriyeti topraklarında izin verilmedi verilmeyecekde
ulusal bilnç için dağdakilerin bayrağını alıp onların renkleri ile giyinmek ve kürdistan çocukları ile tanıtılmak değildir
çerkez_ethem 12.02.2008, 17:10 kürt cumhuriyeti ne geçmişte ne günümüzde nede ilerde olmayacak buna türkiye cumhuriyeti topraklarında izin verilmedi verilmeyecekde
ulusal bilnç için dağdakilerin bayrağını alıp onların renkleri ile giyinmek ve kürdistan çocukları ile tanıtılmak değildir
ırak ta o veya bu şekilde bir kürt devleti kuruldu haberin olsun.bu arada mitolojik çağdan beri mezopotamyada kürt devleti vardı.bunun yanısıra bahsi geçen şahıslar 10 yaşında çocuklar.
alican19 12.02.2008, 17:37 ırak ta o veya bu şekilde bir kürt devleti kuruldu haberin olsun.bu arada mitolojik çağdan beri mezopotamyada kürt devleti vardı.bunun yanısıra bahsi geçen şahıslar 10 yaşında çocuklar.
asla resmi kürt devleti kurdurmayacz türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde
bende bu 10 yaşındaki çocuklara böyle bölücülük yaptıranlar cezalandırılmalı diyorum
alibabali 12.02.2008, 19:36 Alican 19..
Tarihte her şey mevcuttur .mevcut değilse bulundurmak lazım .birde hanği taraftan baktığın önemli ,
Sizin için önemliyse , yazdıklarımın cevabını yaz okuyalım.
Cumhuriyetin değerleri sırasıyla yazınız
Cumhuriyetin Kimlik değerleri :sırasıyla yazınız.
Cumhuriyetin İşlev değerleri :sıralayın.
Cumhuriyetin saygınlık değerleri .
Cumhuriyetin Statü değerleri. ....
yazılarınızı takip ediyorum belki bir yardımınız olur çünkü Cumhuriyet Milliyetçisiniz,en iyi siz bilirsiniz. teşekkür ederim..
Saygılarımla,alibabalı 58....
topicte açılan konu ve tartışılan konu ne kadar birbirine uzak değilmi dostlar.
anlatılmak istenen küçük çocukların mahkeme köşelerinde bir şarkı okuduğu için götürülmelerinin yanlış olacağı.
ama her ne hikmetse kemalizmin kutsal kılıcı ve meşhur cumhuriyet elden gidiyor komple teorileri.
halkınızla köşe kapmaca oynamaktan vaz geçin bu anlayış artık statükodanda çıktı faşizme doğru adım adım gidiyor.
ne diyelim yolunuz açık olsun.
chatlakalper0 12.02.2008, 21:13 Alican 19..
Tarihte her şey mevcuttur .mevcut değilse bulundurmak lazım .birde hanği taraftan baktığın önemli ,
yazılarınızı takip ediyorum belki bir yardımınız olur çünkü Cumhuriyet Milliyetçisiniz,en iyi siz bilirsiniz. teşekkür ederim..
alibabali, kendince alican19'u alt etmeye çalışıyorsun ama lütfen bilgi isterken ne istediklerine bak!!!
ilk sorun gayet güzel cumhuriyetin değerleri.ama diğer sorularında ne anlatmak istedin hiç anlamadım.
statü değeri nedir ya? statü durum demek. 'durum değerleri' nedir? sen önce bunun açıklamasını yap.
veya saygınlık değerleri..Ya sen soruları çok kapalı sordun yada hakkaten soru sormak için soru sordun...
'Cumhuriyetin işlev değerleri' :uhhm:
bu nedir peki?
Cumhuriyetin işlevi veya fonksiyonu desen anlaşılır birşey olacak...
ama cumhuriyetin işlev değerleri....ilginç....
Birde bu cumhuriyet milliyetçisi ne demek?
Türk Milliyetçisi, Alman Milliyetçisini duydumda bu cumhuriyet milliyetçisi lafını hiç duymadım.
Sizde bunlara bi zahmet açıklık getirin...
asla resmi kürt devleti kurdurmayacz türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde
bende bu 10 yaşındaki çocuklara böyle bölücülük yaptıranlar cezalandırılmalı diyorum
Sevgili Can.
Bu tür tartişmalar Türkiye Cümhuriyeti devletini ikiye deyil 3 e böler! Türkiye zaten bölünmüştür.
Yaşlari reşit olmayan kürtce şarki söylemiş veya deyil 50 -60 cocuktan ne cikar? Asıl cocuklarin üzerinde oynanan oyunlari MHP ve AKP de aramak lazim bence.
Bu iki çağdışı siyasi anlayış, bir araya gelerek 25 yıl öncesine kadar sorun olmayan bir meseleyi sorun haline getirmiş ve ülkeyi kargaşaya sürüklemeyi başarmışlardır.
Tekçilik, etnik milliyetçilik ve siyasal İslamcılık üzerinden ülkeyi kutuplaşmaya sürükleyen yine bu iki partidir. Biri dinci öbürü ise irkci olan bu iki parti Türkiye Cumhuriyeti Devletini Türbanistan yapmiştir bile.
Birbirimizi üzmeyelim. Aydinliklar bizlerin olsun
saygilar
anadolu75 12.02.2008, 21:20 asla resmi kürt devleti kurdurmayacz türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde
cok yanlis dusunuyorsun oradaki cocuklar kendi ulusal marslarini soylediler bunda kotu olan bir sey yok. kendi dillerini konusan insanlara bolucu gozuyle bakilmamali.
araknafobia 12.02.2008, 21:22 kürt Ulusal Marsi Ey Düşman:
Dinle düşman, Kürt halkı hala yaşıyor.
Top ateşinden ve felaketlerden hiç yılmayacak.
Kürt gençligi aslan gibi sahlanıyor,
Sarsílmaz cesaretiyle,
Hayat tacíní kaníyla kazaníyor.
Kim söyleyebilir Kürdün yok oldugunu!
Kürt yasiyor, bayragí yeniden dalgalanacak
Biz ki Medler´in ve Key Hüsrev´in çocuklaríyíz.
Kürdistan´dír daima inancímíz ve yasamíz
Devrim çocuklaríyíz kízíl renkle kutsandík.
Korkmuyor musun ey düsman, kanlí geçmisimizden!
Kürt gençligi daima kurban vermege hazír
Ôlüme hazír, ölüme hazír, ölüme hazír
marşın türkçesi de bu sanırsam.
türk adeletinin ne derece düzgün işlediğini bildiğimiz için ne diyeceklerini de umuyorum ...
chatlakalper0 12.02.2008, 21:25 cok yanlis dusunuyorsun oradaki cocuklar kendi ulusal marslarini soylediler bunda kotu olan bir sey yok. kendi dillerini konusan insanlara bolucu gozuyle bakilmamali.
önce bir sallayın kendinizi ve kendinize gelin...
Oradaki çocuklar bu ülkenin çocukları, söyledikleri marş kendi ulusal marşları değil, sözde kur....n denilen ne idiğü belli olmayan kimseninde tanımadığı bir toprağın sözde ulusal marşı.
Bizim ulusal marşımız 'M.Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşıdır.
Bu çocukların tabii suçu günahı yok. Esas suç onlara bu sözde marşı kendi ulusal marşları gibi ezberletenlerde...
alican19 13.02.2008, 12:15 cok yanlis dusunuyorsun oradaki cocuklar kendi ulusal marslarini soylediler bunda kotu olan bir sey yok. kendi dillerini konusan insanlara bolucu gozuyle bakilmamali.
o çocuklar tc vatandaşı onların marşı istiklal marşıdır
istiklal marşı değilde pkk marşını kendine marş benimseyenlere cevabı tsk herzaman veriyor
ben atatürk milliyetçisiyim bu yüzden kürdistanı tanımıyorum kürt halkı kardeşimizdir, bu topraklarda yüzyıllardır kardeşce yaşadık bu vatan bölünmez
o marşın türkçesini bir kardeşimiz koymuş
birde bana milliyetçisin diyorsunuz o marşı seven bütün herkes kürt milliyetçisidir
alican19 13.02.2008, 12:20 Alican 19..
1)vatan bütünür asla parçalanamaz,laiklik ve cumhuriyet rejimi değiştirilemez,halkın bağımsızlığı
2)ben türkiye cumhuriyetini seviyor ve onun iyiliği için çalışıyorum diyen herkes kardeşimizdir
3)cumhuriyetin işlev değerlerii tabikide başta halkın istekleridir
4)cumhuriyette saygınlık değerleri derken kuruluş olarak mı şahış olarak mı
alican19 13.02.2008, 12:23 Sevgili Can.
Bu tür tartişmalar Türkiye Cümhuriyeti devletini ikiye deyil 3 e böler! Türkiye zaten bölünmüştür.
Yaşlari reşit olmayan kürtce şarki söylemiş veya deyil 50 -60 cocuktan ne cikar? Asıl cocuklarin üzerinde oynanan oyunlari MHP ve AKP de aramak lazim bence.
Bu iki çağdışı siyasi anlayış, bir araya gelerek 25 yıl öncesine kadar sorun olmayan bir meseleyi sorun haline getirmiş ve ülkeyi kargaşaya sürüklemeyi başarmışlardır.
Tekçilik, etnik milliyetçilik ve siyasal İslamcılık üzerinden ülkeyi kutuplaşmaya sürükleyen yine bu iki partidir. Biri dinci öbürü ise irkci olan bu iki parti Türkiye Cumhuriyeti Devletini Türbanistan yapmiştir bile.
Birbirimizi üzmeyelim. Aydinliklar bizlerin olsun
saygilar
sevgili can sen o okudukları marşın türkçesine bir bak düğlerimi diken diken etti türk topraklarında bağımsız kürdistan hayalleri açıkca dile geliyor sevşırız bile diyolar
bizler bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet edenlerden değiliz
ihanete göz yuman ihanet eden kadar haindir
o çocuklar tc vatandaşı onların marşı istiklal marşıdır
istiklal marşı değilde pkk marşını kendine marş benimseyenlere cevabı tsk herzaman veriyor
ben atatürk milliyetçisiyim bu yüzden kürdistanı tanımıyorum kürt halkı kardeşimizdir, bu topraklarda yüzyıllardır kardeşce yaşadık bu vatan bölünmez
o marşın türkçesini bir kardeşimiz koymuş
birde bana milliyetçisin diyorsunuz o marşı seven bütün herkes kürt milliyetçisidir
ey raqıp PKK marşı falan değildir.ey raqıp Mahabad Kürt Cumhuriyetinin ve o devletin tüm kürtlere bıraktığı bir mirasdır.her kürt kabul eder etmez o onların kendi dünya görüşü ile alakalı bir şeydir.provakatörlük yapma ey raqıp PKK marşı ise İstiklal Marşıda Türk ırkının,MHPnin ve 12 eylül faşist zincanlarında kürtlere işkence yaparak onlara karşı bu marşı çalan devletin marşıdır.o marşın türkçesini okudun peki türkçe olan istiklal marşınıda okudun mu hiç tüm kıtalarını çoğu zaten yabancı osmanlıca kelimeler var nasıl türk marşıysa artık zaten bağımsızlıkdan çok ırkçılık ve dinciliği anlatıyor akifde islamcı değimiydi zaten.herneyse kimse istiklal marşına karşı değil.sende provakatörlük yapma PKK marşı diyerek.isteyen ey raqıpı kabul eder isteyen istiklal marşını bu onların devrim ve karşı devrim arasında seçecekleri karara bağlı birşey.aleviler nasıl mehter marşlarından hoşlanmıyorsa ama yüzyıllardır onların sancağı altında yaşadılarsa şimdi de onlar bu durumdalar.olaylara çift taraflı bak.bir arada yaşamı savunalım ama birbirimizi kardeşlikden ve dostluktan bahsederken kandırmayarak.
çerkez_ethem 13.02.2008, 16:54 asla resmi kürt devleti kurdurmayacz türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde
her türlü kültürel faaliyeti bölücülük olarak algılayan, bir zihniyetten başka bi yaklaşımda beklenemezdi .85 yıldır uzatılan her zeytin dalına ülke elden gidiyor! yalanıyla bir yaygara koparıp ülke içi dinamikleri yerli yersiz harekete geçirip ülkeyi bu günkü rezil durumuna getiren ve kendilerine kemalist diyen faşist , grubun eseridir darbeler ve kavgalar işte sizin eseriniz . TÜRKİYE emperyalist güçlerin esiri değil malı olmuş TÜRKİYE eserinizle istediğiniz kadar övünebilirsiniz........
Özgür insan24 13.02.2008, 17:28 Bu ülkede ne zaman özgürlük olmuş da bizim haberimiz yok ? ne kadar da aptalmışız ya o kadarda gündemi takip ediyoz ama boş takip ediyormuşuz?...
Zaten ülkenin tarihi incelendiğinde ne kadar da güzel "özgürlük katliamları" yaşandığını görürüz...
2 küçük örnek vereyim 1996 yılında istanbulda yasal bir gazete olan "KURTULUŞ GAZETESİ" dağıtan 17 YAŞINDAKİ İRFAN AĞDAŞ polis kurşunlarına hedef oldu ve yaşamını yitirdi.(şu meşhur hemen hemen herkesin bildiği MOĞOLLARIN "BİŞEY YAPMALI" parçasını ona atfen yaptıkları genç)...Aynı senaryo bu seferde 4 ay önce İSTANBUL YENİBOSNA DA yasal bir dergi olan "YÜRÜYÜŞ DERGİSİNİ" dağıtırken polis tarafından 16 YAŞINDAKİ FERHAT GERÇEK adlı genç vuruldu ve ömür boyu hayatını felçli bir şekilde tamamlayacak...ve vuran polis ne tutuklandı ne gözaltına alındı ne bir soruşturma başlatıldı?...örnekleri çoğaltabiliriz aslında bu kadari kafi diye düşünüyorum...
Kendimdenden bir kaç örnek vereyim okuldayken halay çektik bağlamayla türkü sölediğimiz için bize ideolojik halay ve devleti küçültme ve insanları tahrik etmişiz diye hakkımızda soruşturma başlatıldı.ya bakın halayında ideolojisi varmış be haberimiz yokmuş.başka arkadaşlarımızda okula yiyecek getirdikleri için okula alınmamışlardı...
POLİSİN İNSAN ÖLDÜRME ÖZGÜRLÜĞÜNÜN OLDUĞU BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ OLUR MU?
xolxol_12 13.02.2008, 18:01 Ülkü içinde marş olduğu için suç sayılabilir (malesef) fakat ülke dışında okumalarının bir suç olacağını düşünmüyorum bir kürt olarak...
alibabali 13.02.2008, 19:31 --------------------------------------------------------------------------------
alibabali yazmış:
Alican 19..
1)vatan bütünür asla parçalanamaz,laiklik ve cumhuriyet rejimi değiştirilemez,halkın bağımsızlığı
2)ben türkiye cumhuriyetini seviyor ve onun iyiliği için çalışıyorum diyen herkes kardeşimizdir
3)cumhuriyetin işlev değerlerii tabikide başta halkın istekleridir
4)cumhuriyette saygınlık değerleri derken kuruluş olarak mı şahış olarak mı
saygılarımla .alibabali .58.
alican19 13.02.2008, 19:31 her türlü kültürel faaliyeti bölücülük olarak algılayan, bir zihniyetten başka bi yaklaşımda beklenemezdi .85 yıldır uzatılan her zeytin dalına ülke elden gidiyor! yalanıyla bir yaygara koparıp ülke içi dinamikleri yerli yersiz harekete geçirip ülkeyi bu günkü rezil durumuna getiren ve kendilerine kemalist diyen faşist , grubun eseridir darbeler ve kavgalar işte sizin eseriniz . TÜRKİYE emperyalist güçlerin esiri değil malı olmuş TÜRKİYE eserinizle istediğiniz kadar övünebilirsiniz........
85 yıldır zeytin dalı uzatıyoruz diyorsunuz peki neden o zaman osmanlının çöküş döneminden günümüze kadar 70 tane kürt isyanı oldu
türkiye doğru emperyalizmin malı oldu ama bu gemide beraberiz biz batarsak siz selamete mi kavuşacaksınız
mezopotamya her zaman dış güçlerin hayali oldu .çoğu AB li bürokrat türkiye türklere bırakılmayacak kadar güzel diyerek niyetlerini belirtiyolar
ama mezopotamyayı kürtlere de vermezler çünkü b.o.p aykırı
herşey bir oyun pkk , kürt isyanları, devlete karşı türkiye cumhuriyetine karşı bu kürtlerin antisempatisi
diyorsunki ey raqıp kürt cumhuriyetinin marşı ,o zaman neden pkk bu marşı milli marşımız diyor
bana bu çocukların neden kürdistanın çocukları diye tanıtıldığını anlat
neden bu çocuklar pkk nın renklerine bürünmüş şekilde sahneye çıkıyor
istiklal marşı ne türkler ne kürtler nede sadece çerkezler için yazılmıştır
istiklal marşı bu vatan için gözünü kırpmadan ölüme koşacak kadar mert,yiğit vatanseverlere yazılmış hatta yaşanmıştır
istiklal marşı tc nin milli marşıdır ,tc ye ait bir çocuk korosu bu marşı değilde kürt bilmem ne cumhuriyetinin marşını okuyorsa bu kürt ırkçılığıdır.
85 yıldır zeytin dalı uzatıyoruz diyorsunuz peki neden o zaman osmanlının çöküş döneminden günümüze kadar 70 tane kürt isyanı oldu
türkiye doğru emperyalizmin malı oldu ama bu gemide beraberiz biz batarsak siz selamete mi kavuşacaksınız
mezopotamya her zaman dış güçlerin hayali oldu .çoğu AB li bürokrat türkiye türklere bırakılmayacak kadar güzel diyerek niyetlerini belirtiyolar
herşey bir oyun pkk , kürt isyanları, devlete karşı türkiye cumhuriyetine karşı bu kürtlerin antisempatisi
diyorsunki ey raqıp kürt cumhuriyetinin marşı ,o zaman neden pkk bu marşı milli marşımız diyor
istiklal marşı bu vatan için gözünü kırpmadan ölüme koşacak kadar mert,yiğit vatanseverlere yazılmış hatta yaşanmıştır
istiklal marşı tc nin milli marşıdır ,tc ye ait bir çocuk korosu bu marşı değilde kürt bilmem ne cumhuriyetinin marşını okuyorsa bu kürt ırkçılığıdır.
Sevgili Alican19.
Eski Türk Devletlerini sirasiyla tarihini yazamiyacam Ama aklimda kaldiginca şöyle siraliyabilirim.Büyük Hun devleti-Bati Hun devleti-Avrupa Hun Devleti-
AkHun Devleti-Gök Türk Devleti-Apar Devleti-Hazar Devleti-Uygur Devleti-Karahanli Devleti-Gazne Devleti-Büyük selcuklu Devleti-Harzemşah Devleti-
Altinordu Devleti-Timurlu Devleti-Babürlü Devleti-Osmanli Devletleri olarak Günümüz Faşistleri tarafindan sayilmakta-- Genede Günümüz Türk Faşistleri tarafindan kabüllenen Yeni Türk Devletleri ise aralarinda BaşKürdistan olarak bayragini bile Kabül gördükleri Renkleri ise şerit halinde üstü kalin (Türkis) yani mavi yeşil-+ortasi beyaz ortada sari amblem-+en alt şerit ise koyu yeşildir sonra tarihlere göre siralamasini yapamiyacagim Azerbeycan-Cuvaşistan-Gagauz-Kazakistan-Kirgizistan-K kibristürk cumhuriyeti-Özbekistan-Tataristan -Türkmenistan-Tuva-Dogu Türkistan ---- tan tan tan olarak Günümüz faşistleri tarafindan kabül edilir. yani senin vatan sevgini anliyorum bu cogumuzda vardir. Fakat gecmişide unutmamak lazim. Bizler Aleviler hemen hemen 1400 yildir zeytin dali uzattik "Bu forumda araştirmani rica ediyorum: Bizlerin tabiki bir Türk devletimiz var oda Laik Türkiye cumhuriyeti Devletidir. Bu şarki söyleyen cocuklarin arkasindaki zihniyet akilli olsaydi cocuklari kullanmazdilar yani bu haber medyada abartilmiş veya deyil.. Bizler bu güne kadar resmi kaynaklara göre 35,000 şehit vermişiz! Hic birimiz Devletimizin bölünmesini istemez. şimdi ise sinsice yaklaşan karanlik zihniyetlere konsantre olmamiz lazim. Buradada 35,000 şehit vermemek umuduyla. selamlar
alibabali 13.02.2008, 21:28 Can ,Chatlakalpers: önce nerden başlayayım BADEG size bir şey anımsatıyordur bildiğinizden eminim yinede yazayım .açıklaması şu '''Bilimsel Ahlaki Demokratik Ekonomik Gelişim''' buradan yola çıkarak asıl konumuza gelebiliriz.
Cumhuriyetin Temel İlkeleri: bunları biliyoruz zaten olsun tekrarı olur yazayım kısaca:
1-Cumhuriyetçilik:
2-Ulusçuluk:
3-Halkçılık:
4-Devletçilik
5-Laiklik:
6-İnkılâpçılık:
....Ana konumuza gelince başlık vermek gerekirse.......
Cumhuriyet değerleri:Cumhuriyet değerleri;Kişilik,işlev,aidiyet,prestij ve statü değerlerinden oluşmaktadır.
.....Cumhuriyetin Kişilik Değerleri:
1-Özgür ve Bağımsız Olmak: Cumhuriyet,insanını dış ipoteklerden, istiladan,başkasına tabi olmaktan uzak tutar.Cumhuriyet insanı özgürdür.Bu özgürlük ve bağımsızlık anlayışını,bizim için kutsal bir savaş olan Kurtuluş Savaşı ndan almıştır.Kurtuluş Savaşı bağımsızlığımızın simgesidir. Onun için Türk Milleti nin niteliği, ''Bağımsız ve Özgür '' olmaktır.
2-Özgüven Sahibi Olmak: Cumhuriyetin insanı özgüvenlidir. Kendine tam güvenir.Ulusuna güven duyar.Gücüne güven duyar. Toplumsal örgütlenmelere güven duyar,her şeyi yapabileceğine inanır.
3-Akılcı Olmak ve Pozitif Bilime İnanmak:Cumhuriyet insanı her şeyi akıl süzgecinden geçirir;düşünür ve ona göre karar verir.Peşin hükümden uzak, akılcı bir kişilik geliştirir. Dine bağlı kabulleri, pozitif bilimden ayrı tutar.Aklın üstünlüğüne inanır.Akıl onun özgürlügünün temeli olmuştur.
4-Sorumluluk Sahibi Olmak:Cumhuriyet insanı bireysel ve toplumsal sorumluluk taşır.Sorumluluk,kişinin üzerine aldığı her şeyden hesap vermeye hazır olması demektir.Bu bir iş,karar,olay veya eylem olabilir.Bu nedenle kendilerini beden ve ruh sağlığı açısından geliştirirler.Kültürlerine sahip çıkarlar .Cumhuriyeti kollamak ve korumak için sorumluluk alırlar. sorumluluk alanlarına kendileri,ülkeleri ve tüm insanlık dahildir.
5-Etkin Olmak:Cumhuriyet insanı hiçbir şey için '''Bana ne''' demeyecektir.''Hepimiz her şeyden sorumluyuz'' bilinci içinde hareket edecektir.Bu insan etkindir,katılımcıdır;kendi katılımıyla her şeyi daha iyiye, daha doğruya,daha güzele götürür.
6-Bilimsel Olmak:Cumhuriyet insanı bilime inanır ve güvenir.Bilimsel yöntemle gözlemlenmemiş,tanımlanmamış,deneysel yolla kanıtlanmamış şeylere inanmaz.Pratiğe ve kurama ulaşmamış alıntılarla,öğretilerle hareket etmez.Bilime inanmak,bilimsel olmak,bilimle hareket etmek,cumhuriyet insanının özelliğidir.
7-Dayanışmacı Olmak:Cumhuriyet insanı kesin olarak bencil değildir ve bencil olmamalıdır.O dayanışmacıdır.Hem kendi çıkarını,hemde diğer insanların çıkarlarını göz önünde bulundurarak hareket eder.Özellikle cumhuriyetin çıkarlarını her şeyden üstün tutar.
8-Üretici ve Yaratıcı Olmak:''Cumhuriyet Değerleri''üretici ve yaratıcı olmayı öncelikli değerler sayar.Hazır yiyicilik,mirasyedicilik,dalaverecilik,üçkağıtçılı k,köşe dönücülük,bu değer sistemince kınanmıştır ve kınanmaktadır.
9-Yetkin Birey Olmak:Cumhuriyet insanı çağın gerektirdiği bilgi ve birikimle donanmıştır.Her konuda kendi kararını kendisi verebilir.Kimseden emir alması gerekmez.Kendisini Osmanlı daki gibi tebaa ve kul olarak görmez.Cumhuriyet in saygın bir yurttaşı olarak görür.Cumhuriyet in kişilik değerleri bunlardır.bu değerleri korumaya eskisinden daha çok ihtiyaç vardır.....
...Diger konu başlıkları sırasıyla:
*Cumhuriyetin işlev değerleri:
*Cumhuriyetin kimlik değerleri:
*Cumhuriyetin saygınlık değerleri:
*Cumhuriyet statü değerleri: konu başlıklı açıklamaları sonraki yazılarımda açıklayacağım....saygılarımla .alibabali.58
çerkez_ethem 13.02.2008, 22:38 85 yıldır zeytin dalı uzatıyoruz diyorsunuz peki neden o zaman osmanlının çöküş döneminden günümüze kadar 70 tane kürt isyanı oldu
bak dostum ilk t b m m de ki milletvekillerinin yüzde kaçı kürttür,bilmiyorsun galiba.
daha sonra bunlar birer birer tasfiye edilip ,yerlerine faşizan ırkçı politikaları benimsemiş insanlar yerleştirilmiştir.
bununla beraber savaştan önce insanlara vaadedilenlerin hiçbiri yerine getirilmemiştir ve tamamen yok sayılıp tarihten silinmek istenmiştir bu da isyanları tetiklemiştir.
70 tane isyandan bahsederken subjektif bir yaklaşımla bütün suçu isyancılara fatura etmek ne kadar kolaycılığa kaçtığınızın bir göstergesidir.
konunun özüne aykırı yorumlarınız sayeseinde,konun özü olan 10 yaşlarında ki çocukların mahkeme koridorlarına düşmesini unutup türk kürt problemine döndük bundan dolayı tartışmaya burada bir nokta koyup.
tartıştığımız konuyu içeren bir topicte devam edebiliriz
varsa öyle topic bana söylerseniz sevinirim yoksa ,açıp tartışmaya kaldığımız yerden devam edebiliriz
onur melis 14.02.2008, 00:42 bu hükümetten ancak böyle bir davranıs beklenir.sasırmamamk gerek,emin olun daha göreceklerimiz var:thumbdown
başka söze gerek yok aynen katılıyorum söylenene
anadolu75 14.02.2008, 21:42 önce bir sallayın kendinizi ve kendinize gelin...
Oradaki çocuklar bu ülkenin çocukları, söyledikleri marş kendi ulusal marşları değil, sözde kur....n denilen ne idiğü belli olmayan kimseninde tanımadığı bir toprağın sözde ulusal marşı.
Bizim ulusal marşımız 'M.Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşıdır.
Bu çocukların tabii suçu günahı yok. Esas suç onlara bu sözde marşı kendi ulusal marşları gibi ezberletenlerde...
o bizim dedigin cocuklarda istiklal marsini okumak zorunda degiller ya da kendi marslari olarak gormek zorunda degiller.
|
|