Orijinalini görmek için tıklayınız : İran İslam Devrimi Öncesi Ve Sonrası

backtash
13.02.2008, 12:59
http://www.youtube.com/watch?v=bhXjkj41vk0

fazla söze gerek yok...bence

görüşlerinizi bekliyorum canlar

ayrıca teşekkürlerınızi:D:D:D:D:D

Ezoo
13.02.2008, 13:09
Fazla söze gerek yok dayatmalar hep kötüdür iranda yaşananlar bunun bir örnegidir

berfin06
16.02.2008, 15:59
işte geleceğin iranıda biz olcaz maalesef:(

ehlibeyt
16.02.2008, 16:10
işte geleceğin iranıda biz olcaz maalesef:(

berfin can korkma bu ülkede mustafa kemal ruhunu ve sevgisini taşıyan milyonlar var zorla ve dayatmayla bu ülkeyi irana ceviremezler sen hiç üzülme.
Bu cumhuriyet kanla ve gözyaşıyla kuruldu ve savunmamız gerekirse yine kan ve gözyaşı ile savunuruz allahın izniyle...kimse sahipsiz sanmasın bu vatanı...

Güzyeli
16.02.2008, 16:31
berfin can korkma bu ülkede mustafa kemal ruhunu ve sevgisini taşıyan milyonlar var zorla ve dayatmayla bu ülkeyi irana ceviremezler sen hiç üzülme.
Bu cumhuriyet kanla ve gözyaşıyla kuruldu ve savunmamız gerekirse yine kan ve gözyaşı ile savunuruz allahın izniyle...kimse sahipsiz sanmasın bu vatanı...

can güzel teselli ediyorsun, umudunu yitirmemişsin buda umut verici bişey. ama adamlar adım adım gidiyorlar hedeflerine doğru.
birde korkma allahın izniyle demişsin.adamlar zaten allahın izniyle şeriatı getireceğiz diyerek yola çıktılar.gidişata bakılırsa allah onlara daha çok izin veriyor galiba.

tercan82
16.02.2008, 19:02
arkadaşlar yönetim şeklinin adı belki değişmeyecek ama artık ufak ufak şeriata gidiyoruz

Sarı Çelebi
18.02.2008, 13:15
Türkiye gençliğinin bu gibi tuzaklara aldatmacalara şeri hükümlerle hareket etmesine ve yobazlığa devamlı karşısında durmalıdır.
Bu arada video için çok teşekkürler :)

deniz166
19.04.2008, 13:33
Aman Allah korusun öle bir ülkede yaşamak istemem ama durumumuza da üzülüyorum böyle giderse herşey öle olabilir :(:(:(:(

ugur81
19.04.2008, 13:57
merhaba arkadaşlar forumda yeni sayılırım yazıları okudum.benim fikrim bu ülkenin iki sahibi var biri allah dieri m.k.atatürk tür.atatürk sahip oldugu mülkünü bize yani atatürk gençligine bıraktı.eger biz bu mirasa sahip cıkamıyorsak adamlar istediklerini getirir.adamlar alevi köyüne imam atıyor ve kimsenin sesi cıkmıyo bu böyle gitti gi sürece hersey gelir bu ülkeye yanlız tabiki bizi yani atatürk gençligini aşmaları gerekir.

aslan152
19.04.2008, 14:13
evet bence halka rağmen birşey gerçekleşemez türkiyedeki şeriatı savunan iktidarlar bana sorarsanız irandan daha tehlikeli nedeni ise iranın herşeye rağmen emperyalizme meydan okuyuşu var ama bizim ılımlı islamcılarımızın yolunu israil çiziyor bence kara çarçaftan öte sorunumuz bağımsızlık ve emperyalizmdir .üzüldüğüm şey kabesi para kıblesi vatikan olanlar gerçekten inanan halkımızı istismar ediyor

türegün
19.04.2008, 14:26
Gereksiz bir korku pompalaması

umut ulas
19.04.2008, 20:40
Eklenen videoda Amerikan emperyalizminin en sadık müttefiki İran Şahlığı'nın övüldüğünün farkında değil misiniz?Ya,bir kere düşünün, insanlar neden şeriatçı oluyor? Sürekl atılıp tutulur karşı devrimci DP iktidarı falan diye. Şimdi sormak lazım, CHP, 40'lı yıllarda işsizlik, açlık sorununu çözmüş olsaydı DP diye bir parti kurulur muydu? Bırakın o günleri, şimdi bile, sizlerin CHP'nin işsizlik yoksulluk sorununu çözeceğine dair bir inancınız var mı? İnsanlar durduk yere şeriatçı kesilmiyor. Bu günün ahlaki yozlaşmasına, işsizliğe bir çözüm olarak görüyor şeriatı. Şeriatın bu sorunlara çözüm olmayacağı bence aşikar, ama sorun bu değil. İnsanlar, vaziyet bu kadar kötü olunca doğaldır kiradikal söylemlere daha açık hale geliyorlar (zaten bu aynı sebep insanları sosyalist bir alternatife de açık hale getiriyor). Ama siz, namussuz İran Şahının zorbalıklarını görmeyip, onun sadece Amerikan çıkarları için halkının kanını,canını sattığını görmeyip nerdeyse onu övme durumuna düşüyorsunuz. (bu konuda Belge Yayınları'ndan çıkan İran Devrimi üzerine yazılmış derleme kitabı mutlaka okumanızı öneririm)

zulfukar
19.04.2008, 21:08
Eklenen videoda Amerikan emperyalizminin en sadık müttefiki İran Şahlığı'nın övüldüğünün farkında değil misiniz?Ya,bir kere düşünün, insanlar neden şeriatçı oluyor? Sürekl atılıp tutulur karşı devrimci DP iktidarı falan diye. Şimdi sormak lazım, CHP, 40'lı yıllarda işsizlik, açlık sorununu çözmüş olsaydı DP diye bir parti kurulur muydu? Bırakın o günleri, şimdi bile, sizlerin CHP'nin işsizlik yoksulluk sorununu çözeceğine dair bir inancınız var mı? İnsanlar durduk yere şeriatçı kesilmiyor. Bu günün ahlaki yozlaşmasına, işsizliğe bir çözüm olarak görüyor şeriatı. Şeriatın bu sorunlara çözüm olmayacağı bence aşikar, ama sorun bu değil. İnsanlar, vaziyet bu kadar kötü olunca doğaldır kiradikal söylemlere daha açık hale geliyorlar (zaten bu aynı sebep insanları sosyalist bir alternatife de açık hale getiriyor). Ama siz, namussuz İran Şahının zorbalıklarını görmeyip, onun sadece Amerikan çıkarları için halkının kanını,canını sattığını görmeyip nerdeyse onu övme durumuna düşüyorsunuz. (bu konuda Belge Yayınları'ndan çıkan İran Devrimi üzerine yazılmış derleme kitabı mutlaka okumanızı öneririm)

Tesekkürler!..Birseyi kotülemek icin kötüyü övmek gerekmiyor! Siyasi yada idari sekli bir kenara birakirsak,iran sah zamaninda bir igne dahi üretemezken simdi begenmedigimiz o iran türkiyeye kendi ürettigi arabayi ihrac etmeye basladi!

Kara Davut
19.04.2008, 22:36
evet sevgili umut,
maalesef bizde bakar körlük var.Bugün,50 sene öncesinin fotoğraflarıyla,şimdinin fotoğraflarını yabancı bir insana göstersek,herhalde o da Tayyip'i öve öve bitiremezdi.ancak halkın çektiği sıkıntı ve zorlukları ,herhalde yaşayanlardan daha iyi kimse bilmiyor.İran şahının yemeğinin tuzsuz olduğu gerekçesiyle 3 tane aşçısının başını vurduğu günleri maalesef bizim halkımız bilmez.