Orijinalini görmek için tıklayınız : Akmerkez'in ortasında namaz
15539
Ünlü alışveriş merkezi Akmerkez'de alışılmışın dışında bir manzarayla karşılaşıldı.
Merkezin giriş katındaki Gilan mücevher mağazasının önünde 16.55 sıralarında önce bir kadının ardından da eşinin namaz kıldığını görenler şaşkınlığını gizleyemedi.
Böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirten işyerlerinin çalışanlarından bazıları bunu cep telefonlarına kaydetti.
Tanıkların dha'ya anlattığına göre art arda namaz kılan çifte müdahale eden olmadı. Hiç kimseyle konuşmayan ve kimlikleri hakkında bilgi edinilemeyen çift daha sonra bulukları yerden ayrıldı.
Milliyet
herhalde dinin bu kadar yerlere düştüğü bir dönem yoktur.maaş karşılığında başını kapatıp halkın kalabalık olduğu yerlerde gezenler,aleşveriş merkezinde para karşılığı namaz kılanlar.."birileri"ortamı nasıl gereceğini çok iyi bilip ona göre organize ediyorlar..
günahmı işliyorlar sevapmı kendileride bilmiyor..
Mersin'de de etek boyları kısa olduğu söylenen iki kıza şırınga ile asit sıkılmış. Durmak yok yola devam.. Şeriat geliyor..
Gövde gösterileri başlıyor. Geçen pazar ikea da aynı durumla bende karşılaştım. Yolun ortasında adam başladı namaz kılmaya. O kadar cami var yetmiyor demekki. Pek bilmem bunların kazaya bırakma meseleleri de oluyor. Hiç çekinmiyorlar , yeni düzen yaratmak istiyorlar. Zamanla gözlerimiz bunlara alışacak. Toplu namaza kadar gidebilir.
DERSİM_Gülay 14.02.2008, 12:52 ibaadet adı altında daha neler göreceğiz acaba.zaten nerdeysen her mahallenin bir camisi var elini sallasan camiye çarpıyo.bunlar iran gibi olacağımızn bir resmi. gövde gösterisi yapıyolar bence.bi de akmerkez gibi bir yerde yapıyolar bunu.
ya daha yenı baslıyor hersey kımbilir daha neler görüp duyacagız.sımdı ibadet mi ediyor sanıyor kendini gösteriş o baskıyı hızlandrma dıkkat cekmek baska bırsey degil. bırde erdogan gecip ben acık olanında kapalı olanında güvencesiyim dıyor.ya o kadar din dıyorsun bari yalan söyleme.biz alevilere yaptıklarını söyledigin o igrenc sözleri unutmadık sana güvenmek mı asla tayyip asla:kzgn...ezilmeyecegiz senın gibi seriat yolunda degil. ATATÜRK yolunda devam dıyoruz biz.inanın akp ıle bır 5yıl nasıl geçecek düşünmek bile istemıyorum.
Mersin'de de etek boyları kısa olduğu söylenen iki kıza şırınga ile asit sıkılmış. Durmak yok yola devam.. Şeriat geliyor..
ben mersınde yasıyorum ama senden duydum suanda.
ya daha yenı baslıyor hersey kımbilir daha neler görüp duyacagız.sımdı ibadet mi ediyor sanıyor kendini gösteriş o baskıyı hızlandrma dıkkat cekmek baska bırsey degil. bırde erdogan gecip ben acık olanında kapalı olanında güvencesiyim dıyor.ya o kadar din dıyorsun bari yalan söyleme.biz alevilere yaptıklarını söyledigin o igrenc sözleri unutmadık sana güvenmek mı asla tayyip asla:kzgn...ezilmeyecegiz senın gibi seriat yolunda degil. ATATÜRK yolunda devam dıyoruz biz.inanın akp ıle bır 5yıl nasıl geçecek düşünmek bile istemıyorum.
Kısa etekli öğrencilere kezzap
Arkalarından gelen birkaç kişi tarafından şırınga ile sıvı bir madde püskürtüldü.
MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde biri lise son diğeri ilköğretim okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 2 kızın bacaklarına, eteklerinin kısa olduğu gerekçesiyle arkalarından gelen birkaç kişi tarafından şırınga ile sıvı bir madde püskürtüldü. Yanma hissi ile çığlık atan kız öğrencilerden biri kuaföre, diğeri okuluna sığındı.
Yakıcı sıvı maddenin ne olduğu araştırılırken, kızların bacaklarında yara oluştu. Doktorlar, kız öğrencilerin bacaklarına sıkılan sıvı maddenin güçlü bir asit olabileceğini söylerken, polis saldırganları arıyor.
Cumhuriyet Savcılığı’nın incelemeye aldığı her iki olay geçen pazartesi günü meydana geldi. Kent merkezinde yaşanan ilk olayda, Anıt Mahallesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu’nun kapısı önünde duran 14 yaşındaki B.S.Y., sağ bacağında yanma hissedince çığlık attı. Okul yönetiminin Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürdüğü B.’nin bacağına yakıcı ve yanıcı bir madde sıkıldığı belirlendi.
Öğle saatlerinde yaşanan bu olaydan yarım saat sonra da şırıngalı saldırı olayı, bu kez, bu okula 100 metre uzaklıktaki Atatürk Bulvarı Demokrasi Meydanı’nda bulunan Cengiz Topel Lisesi önünde meydana geldi. Kimliği belirsiz iki kişiden biri, okul çıkışı kaldırımda yürüyen ve kısa etekli okul forması giydiği için laf attıkları 17 yaşındaki G.K.’nin arkasından yanaşarak, bacaklarına doğru şırınga ile bir madde sıkıp kaçtı. Her iki bacağının diz altı kesiminde giydiği çorapları bir anda yanarak acılar içinde çığlık atan G.K., yakındaki bir kuaföre sığındı. Kuaförde bacaklarına su dökülerek sakinleştirilen G.K. de Tarsus Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi.
EŞKAL AYNI
İlk ifadeleri hastane polisince alınan kız öğrenciler, daha sonra Çocuk Şubesi’ne götürüldü. Burada yeniden ifadeleri alınan öğrenciler ve görgü tanıklarının ifadelerinden, saldırıyı yapanların eşkallerinin aynı olduğu anlaşıldı.
Polisin hazırladığı dosya Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirilirken, geniş bir soruşturma başlatıldı. Öğrencilerin bacaklarına sıkılan, doktorların güçlü bir asit olabileceğini söylediği yakıcı sıvı maddenin ne olduğunun belirlenebilmesi için öğrencilerin yanan çorapları inceleme için Adana’daki Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Verilen eşkal doğrultusunda şırıngalı saldırganları arayan polis, soruşturmayı sürdürüyor.
ÇORAPLARI ERİYİP, YANDI
Olayın şokunu yaşayan kız öğrencilerden G.K., öğlen saati ders bitimi sonrası eve giderken önünden 2-3 kişinin geçtiğini belirtip, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bana ‘Bu kızın eteği kısa’ diyerek laf attılar. Daha sonra arkamdan bir sıvı sıçraması hissettim, sonra çorabımın yandığını gördüm. Çorabım erimeye başladı ve yanmayı hissedince bağırdım. Acı yüzünden etrafıma bakamıyordum. Daha önceden gittiğim bir kuaföre sığındım, onlar yardım etti.
Hastaneye gidince mahalleden bir kız arkadaşımla karşılaştım. Onda da aynı şey olmuş. Onun da bir bacağı yanmıştı. Pansuman yaparken canım çok acıyordu. Doktorlar ‘Asit, kezzap olabilir. Şırınga ile sıkılmıştır’ dediler. Bunu yapanlar 20 yaşlarında 2- 3 kişiydi sanıyorum. Saldırının bizim kısa etekli olduğumuz için yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Türban olayları gündemdeyken, bana ‘eteği kısa’ demelerinden öyle şüpheleniyorum.”
‘KISA ETEKLİLERE KEZZAP ATILIYORMUŞ’
Arkadaşıyla okula giderken bu olayın başına geldiğini anlatan B.S.Y. de, ayağının önce kaşınır gibi olduğunu, ancak önemsemediğini belirterek, kaşıntının acıya dönüştüğünü söyledi. B.S.Y. olayı şöyle anlattı:
“Bacağım kaşınır gibi oldu, sonradan yanma ve acı hissettim. Baktığımda çorabım yırtılmış, mor lekeler oluşmuştu. Canım yandı, çığlık atınca okul idaresine gittim. Annemi aradık geldi. Fen öğretmenimiz yaraya bakıp, asit olduğunu söyledi. Hastaneye gittik, pansuman yapıldı, şimdi bacağımda yara var” dedi.
Yaşanan bu iki olay, ‘kısa eteklilere kezzap atılıyormuş’ söylentilerinin yayılmasına ve paniğe yol açtı. Polis, şırıngalı dehşetin faillerini arıyor.
İran'da kadınların yüzüne kezzap atılmasından esinlenmiş sanırım bu insanlar diyemiycem her neylerse..
Akp Hükümetinden aldıkları cesaretle bakalım daha neler yapacaklar
Westside 14.02.2008, 13:25 Adım bası cami var ya orası pistir kabul olmaz git camide kıl da belki kabul olur.
CrAzY_AnGeL 14.02.2008, 13:36 Mersin'de de etek boyları kısa olduğu söylenen iki kıza şırınga ile asit sıkılmış. Durmak yok yola devam.. Şeriat geliyor..
inanmıyorum yaaaaa :sad::sad: demek şeriatın gelmesi an meselesi oldu :confused1 bunlar yakında başı açık olanları sokağada çıkarmazlar:kzgn
bu adam başa geleli daha 1 sene bile olmadı birçok yasa değiştirdi kendi kafasına göre kimse sesini bile çıkarmadı...peki bu adam daha 5 yıl bizim başımızda...ne zaman seslerimizi çıkaracağız...kadınlara sokağa çıkma yasağı geldiği zaman!! yine birkac tane belkide yüzlerce alevi yakıldıgğı zaman!! şeriat gelidiği zaman!! ne zaman :cursing::cursing:
beyinleri küçük insanların yaptıkları beyinsizlik....namazı kim için kılacaklarını bile bilmeyen bu insanların yaptığı sadece görsellik yada şov...bence o insanlar gerçek müslüman kimliğinden uzak,ibadetlerini siyasi öğretiler üzerine kurmuş birer piyon...üzerine düşmeye bile değmez....
ayrıca neden bu kadar şeriattan korkuyorsunuz anlamış değilim...şeriatı savunan insanlara bakın,hepsi vurguncu,soyguncu,merak etmeyin kimse bindiği dalı kesmez...
çerkez_ethem 14.02.2008, 13:51 bunun adı ibadet olamaz
geygel60 14.02.2008, 14:31 Arkadaşlar zaten bunun adı ibadet değil bu bir mücadele biçimi.Bu Cumhuriyete karşı Laikliğe karşı Atatürk'çülüğe karşı mücadele biçimi.Yok abi pes bu adamlar çok iyi çalışıyor,çok iyi organize oluyorlar iyi örgütleniyorlar.Bunlar şeriatın ayak seslerimi demekten kendimi alamıyorum.Biz kaldık sadece birde bir kaç aydın laikliğe ve cumhuriyete sahip çıkan.Sonumuz hayrola ama yılmadan mücadeleye devam.Partisiz sivil toplum örgütleriyle sonra partiler bu mitingleri oy deposu olarak görüp erken seçim tellallığı yapıp hak ettikleri sonuçla karşılaşıyorlar.
halitseyfi 14.02.2008, 14:51 bunun adı ibadet olamaz
size katılıyorum bunun adı ibadet değildir. Bu "gösteri namazıdır" bildiğim kadarıylada dini açıdan hiç bir değeri olmadığı gibi götürüsü vardır. bunu yapanın dininden şüphe ederim.
Bu özellikle kendine çıkar sağlamaya çalışanların kendilerini göstermek için yaptıkları bir hareket tarzıdır. Bizlerde bunlara kalkıp müslüman diyoruz!!!!!!!!!!!!
bi akmerkez kalmıştı namaz kılmaya oradada kıldılar
artık gövde gösterişi yapıyolar biz heryerde namaz kılarız görün işte diyolar
bide türban sorunlarıda var türkiyede :kzgn
cumhurbaşkanlığı secimlerinde anasaya maddeleri değişicekti ve halkımızın bunlardan çoğunun haberi yoktu gidip oykullananlar oldu çoğu halkımız ya neye oy kullandıklarını bilmeden gidip oy kullandılar neymiş oy kullanmassak ceza kesicekler kessinler abi ceza kessinler ben oy kullanmadım
allah sonumuzu hayır etsin gidişatımız hiç iyi değil
15539
Ünlü alışveriş merkezi Akmerkez'de alışılmışın dışında bir manzarayla karşılaşıldı.
Merkezin giriş katındaki Gilan mücevher mağazasının önünde 16.55 sıralarında önce bir kadının ardından da eşinin namaz kıldığını görenler şaşkınlığını gizleyemedi.
Böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirten işyerlerinin çalışanlarından bazıları bunu cep telefonlarına kaydetti.
Tanıkların dha'ya anlattığına göre art arda namaz kılan çifte müdahale eden olmadı. Hiç kimseyle konuşmayan ve kimlikleri hakkında bilgi edinilemeyen çift daha sonra bulukları yerden ayrıldı.
Milliyet
herhalde dinin bu kadar yerlere düştüğü bir dönem yoktur.maaş karşılığında başını kapatıp halkın kalabalık olduğu yerlerde gezenler,aleşveriş merkezinde para karşılığı namaz kılanlar.."birileri"ortamı nasıl gereceğini çok iyi bilip ona göre organize ediyorlar..
günahmı işliyorlar sevapmı kendileride bilmiyor..
iyide benim anlamadığım birşeyler var. o insanlar orada ibadetlerini yapıyorlar kimseden çekinmeden ve kimseyede müdahale etmiyorlar illa bizimle namaz kılacaksın diye.. abartılacak bir durum olmadığını düşünüyorum...
beyinleri küçük insanların yaptıkları beyinsizlik....namazı kim için kılacaklarını bile bilmeyen bu insanların yaptığı sadece görsellik yada şov...bence o insanlar gerçek müslüman kimliğinden uzak,ibadetlerini siyasi öğretiler üzerine kurmuş birer piyon...üzerine düşmeye bile değmez....
çok ağır ithamlar bence... son cümle doğru sadece. üzerine düşünmeye bile değmez...
DİKKAT(((((Tanıkların dha'ya anlattığına göre art arda namaz kılan çifte müdahale eden olmadı. Hiç kimseyle konuşmayan ve kimlikleri hakkında bilgi edinilemeyen çift daha sonra bulukları yerden ayrıldı.))))))
kardesler yukarıdakı yazıya dıkkat ettıysenız bunlar karı koca namaz kılmıslar:p
benım bıldıgım camılerde bıle kadınlar ayrı bır yerde erkeklerın goremedıgı bır bolumde namaz kılarlar yanı demek ıstedıgım bır kadın erkegın goremeyecegı yerde namaz kılması gerekıyor fakat duruma bakılırsa bunlar namaz degıl showww yowww wowwww:w00t: yapıyorlar:thumbup::stuart::p
DERSİM_Gülay 15.02.2008, 13:20 iyide benim anlamadığım birşeyler var. o insanlar orada ibadetlerini yapıyorlar kimseden çekinmeden ve kimseyede müdahale etmiyorlar illa bizimle namaz kılacaksın diye.. abartılacak bir durum olmadığını düşünüyorum...
iyide bu insanların zaten bir sürü ibadet edecekler yer var yni öyle herkesin içinde yapmaları şartmı.ak merkezin mescidi yokmuymuş da ortalık yerde namazını kılıyor.bence çok büyük bir sorun bu devletin başında şeriatçıların olduğu nasılda belli.
CrAzY_AnGeL 15.02.2008, 14:15 iyide bu insanların zaten bir sürü ibadet edecekler yer var yni öyle herkesin içinde yapmaları şartmı.ak merkezin mescidi yokmuymuş da ortalık yerde namazını kılıyor.bence çok büyük bir sorun bu devletin başında şeriatçıların olduğu nasılda belli.
gülay öyle deme o gördüğün insanlar aslında doğuştan birer tiyatrocu ( tiyatroculardan özür dilerim) insanlar kapalı yerde ŞOOOOWWWW yapamıyorlar bu DİN VE GÖVDE GÖSTERİSİNDEN herkes yararlansın itiyolar lütfen bukadar kırıcı yorumlar yapmıylaım :001_tt2::001_tt2:
Kuzey Egeli 15.02.2008, 14:23 Ülkemin taze bakla beyinli satılmışları:Camimi kalmadı bu ülkede?km kaç cami düşüyor?Senin rekatın kaç kuruş.Gösteriş için dua eden bol akıllı?
babannedemiyeli 15.02.2008, 14:28 allah kimbilir nasıl güzel maaş alıyorlardır.
şu işsizlikte bende kalksam kızılayın göbeğinde namaz kılsam hatta bütün kazalarıda kılsam
ne alırım
pazarcıklı 15.02.2008, 14:31 ...basit gibi görünüyor ama istenilen düzen zaten ha diyince gelmez, bunu onlarda çok iyi biliyorlar...toplumun nabzını devamlı arar durumdalar, gerek çıkardıkları yasalar, gerekse konuşmalarıyla...ve insanlar alışmaya başladı bazı şeylere...ibadet edilecek yerleri devlet tüm imkanlarını kullanarak zaten yapmış;bütün bunlara rağmen bunlar yaşanıyorsa tuhaf...gerçekten tuhaf yolun ortasında veya alışveriş merkezinde namaz kılınması; ama şimdilik tuhaf daha da abartılı olanlarını görünce hiçte tuhaf gelmeyecek gibi geliyor:confused1...endişeleniyorum...
Utanmiyorlar!
Bunu ibadet adina, din adina yapiyorlar!
Güya tabi...
öyle olmadigini herkes biliyor kendileride dahil.
hem bu yeni birsey degil arkadaslar; otobuslerde namaz molasini unutmadik ki henuz...
Erdogan'i Hitler'e benzetiyorum....Hitler de bir cok pislik yapti halki arkasina alarak...Pislik Pisligi cekiyor heralde
akmerkez kamusal alanmı acaba.. yoksa birilerinin babasının çiftliğimi..
adamın bir diğeride şöyle bir yerde kılmış.
http://www.iktibas.info/resim/namaz1.jpg
yada çanakkalede savaşırken
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:L8c4-bpaC4un7M:http://img.blogcu.com/uploads/aataman_canakkale1.jpg
deprem sonrası ilginç bir yerde namaz..
http://img528.imageshack.us/img528/6735/namaz1ek3.jpg
pazarcı esnafı
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42065000/jpg/_42065706_namaz400.jpg
yüzlerce örneği bulunup çıkartılabilinir şüphesiz.
kuşkusuz akmerkezde mescid olmadığı için yetkilinin birinden izin alınmıştır.
hangi esnaf (dünyanın her tarafında) rusyada iyice alışmaya başladı bu konuya çünkü.. ibadetinizi yapıyorsunuz diye karşı çıkar.
DERSİM_Gülay 15.02.2008, 14:47 allah kimbilir nasıl güzel maaş alıyorlardır.
şu işsizlikte bende kalksam kızılayın göbeğinde namaz kılsam hatta bütün kazalarıda kılsam
ne alırım
reklam kokan hareketler bunlar can bizim reklama ihtiyacımız yok
iyide bu insanların zaten bir sürü ibadet edecekler yer var yni öyle herkesin içinde yapmaları şartmı.ak merkezin mescidi yokmuymuş da ortalık yerde namazını kılıyor.bence çok büyük bir sorun bu devletin başında şeriatçıların olduğu nasılda belli.
yani devletin başında laik ler olsaydı bu duruma karşı çıkar ve adamı alıp derdestmi ederlerdi. yada sudan gelinceye kadar sopalanırmıydı :confused1:komik
yok yok
tımarhaneye atılması en makbulu..
Ben yurt dışında bulunmadım merak ettim
almanya,ingiltere,vb. ülkelerede sokağın bir kenarında
ve ya böyle bir alışveriş merkezinde kılsa ne olur
CrAzY_AnGeL 15.02.2008, 15:20 Ben yurt dışında bulunmadım merak ettim
ne mi olur!! kolundan tutukları gibi sorguya alınır....hem zannetmiyorum avrupada yaşayan insanlar böyle şeyler yapsın kimse bunlar kadar gösteriş meraklısı olamaz....hee ama şuda var suanda bildiğim kadarıyla almanyanın %70 türk e hal böyle oluncada insan evladı düşünmeden edemiyo...bizim türkler almanlarıda baştan çıkarmış olmasın :confused1 din adına yani ::D::D:D
DERSİM_Gülay 15.02.2008, 15:28 hmmm belli ya.. sen çocuklara ders verecek biri olmalıymışşsın... hmm kes sesini der bakim.. gibi..
hükmünüde koyarmısın lütfen..
yani devletin başında laik ler olsaydı bu duruma karşı çıkar ve adamı alıp derdestmi ederlerdi. yada sudan gelinceye kadar sopalanırmıydı :confused1:komik
yok yok
tımarhaneye atılması en makbulu..
böyle bir şey dediğimi sanmıyorum ben dost.ama bu insanların eğer ibadet yerleri varsa reklam amaçlı orda burda namaz kılarlarsa bu durumda sesimizi duyururuz tabi.biz neden orda burda semah dönmüyoruz.her şeyin bir adabı var yani.biz insan kıyımına karşıyız bir sefer öle sopalama falan insanlık dışı bir şey
ne mi olur!! kolundan tutukları gibi sorguya alınır....hem zannetmiyorum avrupada yaşayan insanlar böyle şeyler yapsın kimse bunlar kadar gösteriş meraklısı olamaz....hee ama şuda var suanda bildiğim kadarıyla almanyanın %70 türk e hal böyle oluncada insan evladı düşünmeden edemiyo...bizim türkler almanlarıda baştan çıkarmış olmasın :confused1 din adına yani ::D::D:D
siz sorumu anladınız sanırım ben avrupada yaşan kişilere sordum
siz zannediyonuz ve ya istediğinizi söylüyonuz.
DERSİM_Gülay 15.02.2008, 16:06 gülay öyle deme o gördüğün insanlar aslında doğuştan birer tiyatrocu ( tiyatroculardan özür dilerim) insanlar kapalı yerde ŞOOOOWWWW yapamıyorlar bu DİN VE GÖVDE GÖSTERİSİNDEN herkes yararlansın itiyolar lütfen bukadar kırıcı yorumlar yapmıylaım :001_tt2::001_tt2:
doğru diyosun ama onlar ne ki tiyatroları ne olsun ya.kendilerine hitap eden kesime yapsınlar tiaytrolarını.
(Bugünlerde de böyle haberleri çok duymaya başladık. neden acaba? ;) )
....
Namaz kılan şahsı görmediklerini söyleyen çalışanlar, bu olayın provokasyon amaçlı olabileceğini söylüyor. Eldeki fotoğraflara bakıldığında namaz kılan şahsın önüne hiçbir şey sermemesi dikkat çekiyor.
MOS Kuaför çalışanı Orhan Bademli, olayı görmemesine rağmen, bir gazetede yer alan cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafı gösterdiğimizde namaz kılan adamın durduğu noktanın kıbleyi işaret etmediğini belirtiyor. Kıblenin adamın durduğu noktanın 30 ila 40 derece sola düştüğünü söyleyen Bademli, "Bu olaya tanık olsaydım bu adamın böyle bir şeyde bulunmasını engellerdim." diyor.
Akmerkez'de Gilan Mücevherat önündeki küçük bir açıklıkta meydana gelen olaya ilişkin Bademli, bu olayın popülist bir şey olduğunu, üzerinde durularak bu insanların ciddiye alınmaması gerektiğini ifade ediyor. İçinde mescit bulunmayan Akmerkez'de güvenlik çalışanları ve mağaza sahipleri, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarının altını çiziyor.
Akmerkez Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Ülker Melek ise sorularımız üzerine, namaz kılan kişinin turist olduğunu, alış-veriş merkezine karısıyla birlikte geldiğini, konuşmalarından anladıkları kadarıyla Suudi Arabistanlı olabileceklerini ve güvenlik görevlilerinin uyarılara rağmen namaz kılındığını söyledi. Melek, verdiği bu bilgilerin dışında yorum yapmayacağını ifade etti.
http://www.samanyoluhaber.com/haber-91304.html
aydıner32 15.02.2008, 17:41 (Bugünlerde de böyle haberleri çok duymaya başladık. neden acaba? ;) )
....
Namaz kılan şahsı görmediklerini söyleyen çalışanlar, bu olayın provokasyon amaçlı olabileceğini söylüyor. Eldeki fotoğraflara bakıldığında namaz kılan şahsın önüne hiçbir şey sermemesi dikkat çekiyor.
MOS Kuaför çalışanı Orhan Bademli, olayı görmemesine rağmen, bir gazetede yer alan cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafı gösterdiğimizde namaz kılan adamın durduğu noktanın kıbleyi işaret etmediğini belirtiyor. Kıblenin adamın durduğu noktanın 30 ila 40 derece sola düştüğünü söyleyen Bademli, "Bu olaya tanık olsaydım bu adamın böyle bir şeyde bulunmasını engellerdim." diyor.
Akmerkez'de Gilan Mücevherat önündeki küçük bir açıklıkta meydana gelen olaya ilişkin Bademli, bu olayın popülist bir şey olduğunu, üzerinde durularak bu insanların ciddiye alınmaması gerektiğini ifade ediyor. İçinde mescit bulunmayan Akmerkez'de güvenlik çalışanları ve mağaza sahipleri, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarının altını çiziyor.
Akmerkez Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Ülker Melek ise sorularımız üzerine, namaz kılan kişinin turist olduğunu, alış-veriş merkezine karısıyla birlikte geldiğini, konuşmalarından anladıkları kadarıyla Suudi Arabistanlı olabileceklerini ve güvenlik görevlilerinin uyarılara rağmen namaz kılındığını söyledi. Melek, verdiği bu bilgilerin dışında yorum yapmayacağını ifade etti.
http://www.samanyoluhaber.com/haber-91304.html
haber ajansına şaşırmadım :laugh:
akmerkez kamusal alanmı acaba.. yoksa birilerinin babasının çiftliğimi..
adamın bir diğeride şöyle bir yerde kılmış.
http://www.iktibas.info/resim/namaz1.jpg
yada çanakkalede savaşırken
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:L8c4-bpaC4un7M:http://img.blogcu.com/uploads/aataman_canakkale1.jpg
deprem sonrası ilginç bir yerde namaz..
http://img528.imageshack.us/img528/6735/namaz1ek3.jpg
pazarcı esnafı
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/42065000/jpg/_42065706_namaz400.jpg
yüzlerce örneği bulunup çıkartılabilinir şüphesiz.
kuşkusuz akmerkezde mescid olmadığı için yetkilinin birinden izin alınmıştır.
hangi esnaf (dünyanın her tarafında) rusyada iyice alışmaya başladı bu konuya çünkü.. ibadetinizi yapıyorsunuz diye karşı çıkar.
Kardes sana bir kaç sorum olacak
1) Namaza geç kalındığında, kazasını kılmak gibi bir durum varmı ve kazasını kılınca kabul olmuyormu?
2)Bir bayanın erkeklerin bulunup göz ile görebildiği bir mekanda kılması caiz yada farzmıdır? ((Şahsen ben bayan olsam öyle ulu orta kılmam namazımı sonuçta eğiliyorum art niyeti olan var olmayan var değilmi:))
3)Sen bunların yaptıgını cani yürekten kabullenebiliyormusun doğrumu yaptıkları
haber ajansına şaşırmadım :laugh:
ajansa mı takıldınız :) ben şahsen haberin doğruluguna bakmayı uygun buluyorum:)
aydıner32 16.02.2008, 11:45 ajansa mı takıldınız :) ben şahsen haberin doğruluguna bakmayı uygun buluyorum:)
doğruluğuna inanmak için orada olmak gerekir,ve senin bahsettiğin haber ajansı bu tür haberleri çok yapıyor.buna benzer çok haber var.kaldıki bende bir gazeede çalışıyorum..
hiç bir şey olmazdı.. parklarda namaz kılana çok rastlamışlığım var yurtdışında.
klisede dahi kılınmasına izin vardır. zaten akmerkez gibi alışveriş yerlerinde havra, mescid ve kelsie hatta budistler için yerler vardır.
bazı hristiyan tarikatlerinde dahi elini açıp da etmeklere de rastlamışımdır.
hatta 500 yıldır sacının teline dahi bir şey olmayan capcanlı kalmış rahibe nin türbelerinede gitmişliğim vardır. hacc gibidir orası.. ki sokaklar avrupada daha özeldir. kamusal alandan dahi özel.. fakat mahrem değildir, kutsal değildir...
http://img444.imageshack.us/img444/9923/namaz10gd1ic9.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/4777/namaz13au1tu6.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/3807/namaz19nr0st7.jpg
http://img70.imageshack.us/img70/5373/namaz200dd4ps3.jpg
http://img165.imageshack.us/img165/6233/namaz17rs6zw0.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/2644/namaz8ye4ca8.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/2025/0e05475a366nsib6.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/5993/7103a9e7ec2szzo4.jpg
http://img149.imageshack.us/img149/3099/urggold26moslemcr8.jpg
Kardes sana bir kaç sorum olacak
1) Namaza geç kalındığında, kazasını kılmak gibi bir durum varmı ve kazasını kılınca kabul olmuyormu?
2)Bir bayanın erkeklerin bulunup göz ile görebildiği bir mekanda kılması caiz yada farzmıdır? ((Şahsen ben bayan olsam öyle ulu orta kılmam namazımı sonuçta eğiliyorum art niyeti olan var olmayan var değilmi:))
3)Sen bunların yaptıgını cani yürekten kabullenebiliyormusun doğrumu yaptıkları
aleviyesen bir inanç taşıyorsan vakti zamanı geldiğinde cem ini kaza etme gibi bir durumda az buçuk vicdanın sızlamazmı. çünkü inanç ve inançsızlık arasında derin ama geçişlerin olabileceği ince cizgiler vardır. bu insanlar bunu yapınca yani namazı kaza etmeyince kendilerini daha huzurlu hissediyor olabilirler.
canı gönülden yapmış veye yapmamış içinden gelerek yapmış. haa bu akmerkezdeki preveke de olabilir. orası bii ilgelindirmiyor zaten. mesala o tarladaki kime gösterecekki kendini riya olsun:)
soğru bulmuyor olabilsem bile
abartmıyorum, kınamıyorum, dışlamıyorum, küçümsemiyorum
rejim tehlikesi nedeni hiç saymıyorum..
doğruluğuna inanmak için orada olmak gerekir,ve senin bahsettiğin haber ajansı bu tür haberleri çok yapıyor.buna benzer çok haber var.kaldıki bende bir gazeede çalışıyorum..
Evet evet siz haklısınız :) Duydugum kadarıyla irticacıların yeni bir düşüncesi varmış yakında bi grup genç anıtkabirin karşısında namaz kılacaklarmış :) Nasıl haber ama bununla laik kemalistler küplere biner mazallah darbe bile olur :)
DERSİM_Gülay 16.02.2008, 19:39 [QUOTE=Ezoo;573654]Evet evet siz haklısınız :) Duydugum kadarıyla irticacıların yeni bir düşüncesi varmış yakında bi grup genç anıtkabirin karşısında namaz kılacaklarmış :) Nasıl haber ama bununla laik kemalistler küplere biner mazallah darbe bile olur
olmayacak iş değil yapana değil yaptırana bakacaksınız...:yaw2:yaw2
emekli95 16.02.2008, 22:14 doğruluğuna inanmak için orada olmak gerekir,ve senin bahsettiğin haber ajansı bu tür haberleri çok yapıyor.buna benzer çok haber var.kaldıki bende bir gazeede çalışıyorum..
ne yani bir haberin doğruluğuna inanmak için olay yerinemi gideceğiz.
Madımak otelınde 35 aydın insanımızı diri diri yakarken ALLAHÜEKBER diye slogan atanlarında...
Maraş katliamında camilerden alevi'leri yakın öldürün diye bağıran anons eden insanlarında kıldıgı namazdan şüphem vardır, ve bilinki biz aleviler onlardan dahada müslümanız hangi bir allahın kulu bizi gösteriş yaparken yada bir müslüman evladına eziyet ederken görmüş?
Elbette'ki her müslüman cami'ye gitmeli, namazını vaktide kılmalı,orucunu tutup kuran okumalı ve bütün bunları ALLAH için yapmalı gösteriş için değil.
Ben bu resimde ibadet göremiyorum sizler görebiliyormusunuz arkadaşlar?:garibbak:
Kara Davut 20.02.2008, 06:52 Arkadaşlar bu olayın müsebbibi olan kişinin mısır uyruklu bir turist olduğu, bu haberi yazan pek çok emperyalist uşağı gazeteler tarafından tekzib ve düzeltme yazısı yazılarak yayınlandı.başta medya baronu,mason aydın doğan'a ait gazetelerde yayınlanan haberde fotoğrafı çekilen şahıs ve arkasında namaza duran kadın,Türkçe bilmedikleri için kıble'yi soramamış ve akmerkezde yanlış istikamete yönelerek namaz kılmışlardı.Toplumu germek ve kutuplaştırmak için bu denli pervasızca ve fütursuzca,basın ahlak ve etiğine ters bir şekilde haber yapmak sizce de yanlış değil mi.Bütün basın mensubu arkadaşların,bir haber yapacakları zaman,öncelikle haber yapacakları konu ile ilgili olarak 5N 1K sorularını sorması,ve bu soruların cevabına uygun olarak,basın yayın ahlakı ve doğru habercilik ilkesi bakımından şarttır.
arkadaşım panolon gıyen bırınede yapıldı aynı şey bunu neden dırek devlete mal etmeye çalııyorsunuz?
Eger kastettiginiz yabanci kisilerin,
dinini yerine getirmesi ise ,
Hic karsilasmadim
Ama yok Islam dinine inananlardan 1 i herhangi bir yerde kilsa sanirim önce ne yapiyor diye 1 bakarlar.Sonrada baslarini bir O yana bir bu yana sallar gecerler.:turned:
Malum artik islami tüm dünya ülkelerine ögrettiler.
Saygilar size
|