Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Ben Laik Değilim''
Adını bilmiyorum, çok da önemli değil, o da Türkiye’de türbanı yüzünden üniversite eğitimini tamamlayamayan kızlarımızdan biri. Kendisi “türban” konulu tartışma programlarının vazgeçilmez katılımcısı. Üniversitede derse türbanlı girdiği için polis tarafından dersten zorla çıkarıldığını hatta coplandığını her fırsatta anlatır.
Siz kendisini en son 32. gün programında “hayır, ben laik değilim” kelamıyla da hatırlayabilirsiniz belki. Kızımız o olaydan sonra okumak için Kanada’ya gitmiş ve yüksek öğrenimini orada tamamlamış.
Bugüne değin defalarca katıldığı tartışma programlarında türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını savundu. Ama ilk kez geçen hafta yani meclisin türbanın serbest bırakılması hakkında anayasa değişikliği oylamasının gündemde olduğu bir dönemde “ben laik değilim” dedi.
Bunun tesadüf olduğuna inanmıyorum. Bu anayasa değişikliğini milat kabul edecek ya da mesaj olarak algılayacak şeriat yanlısı sayısı hiçte azımsanmayacak gencin, adamın, kadının olduğunu biliyorum. Ama hazır itiraf eden birini yakalamışken kendisine birkaç soru soralım.
Madem laik değil de “şeriat” yanlısısın, bu durumda be güzel kızımız, okumak için niye taa İslam dışı ellere gidersin? Yanı başımızda ki İran’ın nesini beğenmezsin? Ya da Kuala Lumpur’ da İslam Konferansı Örgütünün Türkiye dahil sekiz ülke girişimiyle kurulan, dünyanın eğitim dili İngilizce olan tek Uluslararası İslam Üniversitesi’ne niye gitmezsin?
Ya da madem şeriatı savunuyorsun, neden laikliğin kadınlara getirdiği özgürlüklerden faydalanıyorsun? Televizyonlara çıkıyor ve sesini erkeklere duyuruyorsun. Kariyer yapmaya çalışıyorsun. Eminim eşin dört kadın alsa önce sen bohçanı alıp gidersin. Hatta gördüğüm kadarıyla makyaj yapıyor ve kaşlarını alıyorsun. Şeriat düzeninde yaşayan ya da yaşatılmak zorunda bırakılan kadınlar gibi neden peçe kullanmıyorsun da türban takıyorsun? Üstelik kendine bakım yaparak herkesin yüzünü görmesine izin veriyorsun? Sadece gözlerin mubah gerisi haram. Bilmez misin şeriatın bu kurallarını? Yoksa bu kadarı sana uymuyor mu?
Allah bilir senin cep telefonun hatta ehliyetin bile vardır. Hatta korkarım araba sürmüşlüğün de vardır senin. Savunduğun düzende değil Kanada’ da okumak erkeklerle aynı ortamlarda bile bulunamazsın. Bak Suudi Arabistan’a, marketlerde kadınlar, erkek kasiyerlerle muhatap olmamak için *kasiyersiz kasa kullanırlar. Araba kullanmaları da yasak. Değil senin gibi tartışma programlarında konuşmak, destursuz kocasının yanında bile konuşamazlar. Son haberlere göre sevgililer gününde kocalarından kırmızı gül bile alamayacaklar.
İşte şeriat böyle bir şey!
Şayet televizyonlarda bağıra bağıra “ben laik değilim” diyorsan önce kendi yaşantında şeriat kurallarına uyacaksın. Zaten bu kurallara uysaydın ne okumak gibi bir derdin olurdu ne de bizim seni tanımak gibi bir şanssızlığımız. Ama aramızdasın.
O halde, bu ne samimiyetsizlik böyle?
Aslında resim çok net. Samimi değilsin! Ne kendine ne de savunduğun şeriatın yasalarına.
İnanmadığın laik düzenin bütün nimetlerinden faydalanarak şeriatı savunamazsın. Savunamazsın, çünkü savunduğun şeriat senin bir kadın olarak bunu yapmana izin vermez.
Şimdi biraz samimi olun!
Siz şeriat yanlısı olanlar, gerçekten ne istiyorsunuz?
Asıl önemli olan, bu Ülke’den ne istiyorsunuz?
Belki en doğrusu; siz neyi savunduğunuzu biliyor musunuz?
Ben söyleyeyim; görülmemiş bir ekonomik dar boğazı, siyasi bir çıkmazı, önlenemez toplumsal çatışmayı, kaotik bir ortamı. Kısacası sizlerinde, bugünü yaratan siyasilerinde altında kalacağı büyük bir çöküşü.
Devam edin, kim tutar sizi!
ZÜBEYDE SARAÇOĞLU
-----
en çok kadınlarımızın savunması gerekirken laikliği (ezilen,sömürülmüş,hakları elinden alınmış) bu nasıl bir beyin ve mantıktır. yazarın da dediği gibi ''hakikaten siz neyi savunduğunuzu sanıyorsunuz''. bu kadar cücük beyinli de olmaz ki insan. gençlik yetişip okuyacak ve okumasına imkan veren şeyleri gözardı edecek. siz nankörsünüz. nankör. ekmeğiniz boğazınızda kalmıyor mu. yazıklar olsun sizlere.
Zaten Birazcık beyin olsa; kadının problemi olan türbanı iş edinen erkeklerin kuklası olmayacaklar.
Türkiye'nin diğer İslam ülkelerine model olma durumu var. Türk aile yapısı tamamen değişiyor. Badem bıyıklı tarikat-cemaat bağlantılı koca, marka giyinen türbanlı eş ve dini eğitim alan çocuklar. Mevzu bu bence.
Şirin Baba 15.02.2008, 11:15 22 Kasım 2007
Bekir COŞKUN
Cebinizde şeker var mı?..
O taş sokakta düşe kalka oynarken, kadınlar "yetim" için ceplerinde şeker taşırlardı.
Teyzeler, halalar, yengeler, ablalar, komşular...
Hálá karşımda bir kadın gördüğümde, gözlerimi diker, "Cebinde şeker var mıdır?" diye kendi kendime sorarım.
Öz çocuklarından bile gizli, yetime uzanan, içinde şeker olan o mübarek avuçları unutamadım.
Bir kadın gördüğümde hálá gözüm ceplerine takılır...
Cebinde şeker var mı?..
*
Erkekler çoktan kayıplara karıştılar.
Dönekler döndüler, beceremeyenler pıstılar.
Türkiye tarikatların istilasına uğrarken, en güvendiğimiz erkekler (!) yok oldular.
Daha yakın zamanda "Atatürk Cumhuriyeti’ne tehdit" saydıklarının karşısında selama durdular.
Zengin erkekler, kasaları için...
Yoksul erkekler nohut torbası uğruna vazgeçtiler Mustafa Kemal’in çağdaşlık yolundan.
Sindiler, pıstılar...
*
Kadınlar direniyorlar.
Son zamanlarda grup grup, öbek öbek toplanıp, gözyaşlarını sile sile, burunlarını çeke çeke, çocukları için istedikleri "aydınlık yarınlardan" vazgeçmediklerini tekrarlıyorlar.
Birkaç gün önce Hürriyet’e geldiler.
Ben onlara "yalnız kaldığımızı" anlattım.
Onlar "Yalnız kalsak da Atatürk’e ihanet etmeyeceklerini" anlattılar, bir ağızdan.
Tıpkı benim gibi "en güvendikleri erkeklerin dönekliğinden, ikiyüzlülüklerinden" yakındılar.
Ve yanlarında bir tek erkek kalmasa dahi, çocuklarına o aydınlık ülkeyi istemekten vazgeçmeyeceklerini söylediler.
Bedenleri güçsüz...
Ama yürekleri büyük kadınlar...
*
Bu sefer ülkemiz için...
Aydınlık günler için...
Cumhuriyet çocukları adına, için için mırıldanarak baktım onlara:
"Cebinizde şeker var mı?.."
----------------------------------------------------------------------------------
Bu yazıda bizim güçlü kadınlarımıza ithaf edilmiş bir yazıdır.Ben başka bir topikte yayınlamıştım ama,burdada yayınlansın istedim.
Cumhuriyet kadınları bu gericilere dur demek istediklerinde bu geriye gidiş hüsranla sonlanacaktır.
Sevgili Berfem,bu ülke insanının canını hemde kendi canını yakmaktan hoşlandığını düşünüyorum ben.İnsan yoksa kendini kafes içine atmaya bu kadar çok istekli olur mu?
ehlibeyt 15.02.2008, 11:22 evet aynı olayı bende tarihinde ilk kez görülen bir olay olarak nitelendiren ceviz kabuğu programında gördüm,bir çok katılan insan şeriat istiyorum,insan ya laiktir ya dindar deyip lailkleri dinsiz yaptılar.sonunda buda oldu dediğimiz bir çok şey oldu bu akp döneminde,buda onlardan biri.bakalım daha neler olacak.
anayasa mahkemesi ve asker daha ne kadar sessiz kalacak bu olaylara...
lanet olsun bunların soyuna,secelesi belli bunların,muaviye kuran parçalarını kullandı sıffın savaşında can,mal mülk ve ihtişam için bunlarda aynı şeyler için türbanı kullanıyorlar.fark varmı aynı zihniyet işte.
NiSAN_Rojda 15.02.2008, 11:25 Evet Eylülüm yukardaki cümleler ne kadar yerinde...Yazik ki nankörlük ediyolar..Kadın hakları var mı geri rejimde..Kadınları insan gibi bile görmüyorlar.çarşafa sokuyorlar,köle gibi kullanıyorlar,laik ülkemizi kullanarak seslerini duyurmaya çalıştılar..hangi şerait rejimde kadına konuşma hakkı verildi,değil konuşma evlerinden zor çıkarıyolarlar...bizim ülkemizde eşitliğin lütfunu kullanıyorlar, türbanı hedef almışlar,dini baskıyla Cumhuriyet'i yıkmaya çalışıyolar..herkez bir adım atmak için uğraşırken yüce önerimiz MUSTAFA KEMAL milyonlarca adım atmış kaç yıl önce..Şimdi Atamızın kemikleri sızlamayacak mı..bizlere emet ettiği CUMHURİYET rejimini ŞERİAT Rejimine çeviremezler...gelişmekde olan ülkeyken geride olan ülke konumuna mı düşeceğiz...hepimiz çarşaflanacak,otobüslere ayrı,kantinde ayrı...bunlar iki gün sonra yavaş yavaş çalışan kadınlarını da işlerinden ederler..YA DA ÇARŞAF zorunluluğunda çalıştırılar...gidişatımız çok kötü..LAİKLİĞİMİZ tehlikede..
yukarıdaki resimler genelleme değildir. bunu cımbızla çekip kendilerince alınan arkadaşlara cvp vermeyeceğim. şimdiden alınacaklara duyurulur.
sevgilerimle.
Teyze de az malın gözü değil haa :D:D Zemzem suyu değil o teyze :D
Bu resimleri yayınlayarak neyi göstermeye çalışıyorsunuz siz forumda? Lütfen rica ediyorum belirli bir kesimi kötüleyipte bir yerlere gelmeye çalışmayın. Dönün aynaya bakın olur mu? Programı tam dinlememiş sanırım yazar kişiler laik olmaz devlett laik olur dedi hatırladınız mı?
Her laik olmayana Şeriat, Komünist diye anlamlar yüklüyorsanız yazık size..
Sevgili berfem onların örtüsü var işte farkımız bu.Başlarındaki örtü nasılolsa herşeyi örtmeye yarıyor!...
Şirin Baba 15.02.2008, 12:02 Dün akşam bir video izledik Irakta El-kaide'nin üç Iraklı suçluyu nasıl ateşe attıklarını gösteriyordu.
Bunları seyrederken,ben ülkemdeki şeriat ve el-kaide yanlılarınıa şunu sormak istiyorum;
bunların olmasına izin vermek sizce yada o yakanlardan olmak size hiç günah gibi gelmedi mi?
İnsanları öldürülebilir,suçluda olabilir ölümü hakedecek kadar lakin ateşe atıp onun nasıl külleştiğini görmeyi istemek inanmışlığın neresinde yer alır?
Allahın zaten cehennemi var günahkarlar için ,size bu dünyada cehennem yaratma hakkını kim verdi?
Laiklik değil giden tek elimizden,tüm kazandığımız iyi öğretilerde gidecek ve kayıp hanemize koskoca bir birikimde eklenecek.
Türban takan çoğu insanın şeriat özlemi içnde olmadığını biliyorum.Bende yukarıdaki resimleri aratmayacak çok manzarayla karşılaştım ve özellikle kapanmak isteyen kız kardeşlerime ben şu uyarıyı yapmak istiyorum;sizin kapanma isteğiniz destekleyen erkeklerin gerçek niyetlerini birkez daha öğrenmeye çalışın.
NiSAN_Rojda 15.02.2008, 12:03 noldu ezoo sanırım çok dokundu...kim dönüp arkaya bakacak,sen nası böle bi cümle kurarsın ya o aynaya defalarca senin bakman lazım..şeriatcılar içimizdeymişde haberimiz yokmuşşşşşşş
Bu resimleri yayınlayarak neyi göstermeye çalışıyorsunuz siz forumda? Lütfen rica ediyorum belirli bir kesimi kötüleyipte bir yerlere gelmeye çalışmayın. Dönün aynaya bakın olur mu? Programı tam dinlememiş sanırım yazar kişiler laik olmaz devlett laik olur dedi hatırladınız mı?
Berfem cevap vermiyecegini belirtmişti ama ben yazamadan yapamıcam; siz neden üstünüze alındınızki ben onu anlayamadım.(zira yarası olan gocunur(!))
Dün akşam bir video izledik Irakta El-kaide'nin üç Iraklı suçluyu nasıl ateşe attıklarını gösteriyordu.
Bunları seyrederken,ben ülkemdeki şeriat ve el-kaide yanlılarınıa şunu sormak istiyorum;
bunların olmasına izin vermek sizce yada o yakanlardan olmak size hiç günah gibi gelmedi mi?
İnsanları öldürülebilir,suçluda olabilir ölümü hakedecek kadar lakin ateşe atıp onun nasıl külleştiğini görmeyi istemek inanmışlığın neresinde yer alır?
Allahın zaten cehennemi var günahkarlar için ,size bu dünyada cehennem yaratma hakkını kim verdi?
Laiklik değil giden tek elimizden,tüm kazandığımız iyi öğretilerde gidecek ve kayıp hanemize koskoca bir birikimde eklenecek.
Türban takan çoğu insanın şeriat özlemi içnde olmadığını biliyorum.Bende yukarıdaki resimleri aratmayacak çok manzarayla karşılaştım ve özellikle kapanmak isteyen kız kardeşlerime ben şu uyarıyı yapmak istiyorum;sizin kapanma isteğiniz destekleyen erkeklerin gerçek niyetlerini birkez daha öğrenmeye çalışın.
Sanırım sizde o görüntülerin din adına yapıldıgını savunanlardansınız ancak yanılıyorsunuz tekrar edeyim TERÖRİZM dir yapılan başka bir açıklaması olabilir mi? El-kaide amerikanın piyonudur..
Yukarıdaki resimler bu ülkede yaşayan bir kesimi kötüledigi için resmen ve alenen forumun itibarını zedeleyecek tarzda belge niteligi taşımaktadır. Eger böylesi resimleri yayınlamaya devam eder ve sonra alın işte açık işte kapalı ayrımını gündeme getiriyorsanız pardon ama siz bunu hangi insani duygu ile yapıyorsunuz? sunnilere yönelik bu kötülemenin son bulmasını istiyorum.
bakın iki üstte ne yazmışım. ileri görüşlü bir kızım vesselam.
yukarıdaki resimler genelleme değildir. bunu cımbızla çekip kendilerince alınan arkadaşlara cvp vermeyeceğim. şimdiden alınacaklara duyurulur.
sevgilerimle.
biz yazardan bahsetmiyoruz yazıyı iyi okuyun. ya ben geleceğim yere gelmişim zaten sevgili ezoo.. siz yetişemediğiniz şeylere yanın.
resim gayet açık, yorum gayet açık. üstüne birde ben yorum yapmayım.zaten demişim resim için cvp vermeyeceğim diye.
evet yazık bize. ama sizin dediğiniz anlamda değil. yazık ki bu ülkede ikiyüzlülük yapan, nankör olan insanlarla aynı havayı soluyoruz. yazık ki akıllarını kullanmaktan yoksun, pencerelerinin önünü kendileri bile zor gören, anlamaktan yoksun insanlara iş işten geçmeden bişeyler anlatmaya çalışıyoruz.
bu arada yukarıdaki yazdıklarım şahsınıza münhasır değildir sevgili ezoo..
Ezoo bi sorum olacak; diyelim ki ailen seni üç eş sahibi bir erkeğe dördüncü eş olarak vermek istedi veya istiyor, tepkin ne olur?
Sanırım sizde o görüntülerin din adına yapıldıgını savunanlardansınız ancak yanılıyorsunuz tekrar edeyim TERÖRİZM dir yapılan başka bir açıklaması olabilir mi? El-kaide amerikanın piyonudur..
Yukarıdaki resimler bu ülkede yaşayan bir kesimi kötüledigi için resmen ve alenen forumun itibarını zedeleyecek tarzda belge niteligi taşımaktadır. Eger böylesi resimleri yayınlamaya devam eder ve sonra alın işte açık işte kapalı ayrımını gündeme getiriyorsanız pardon ama siz bunu hangi insani duygu ile yapıyorsunuz? sunnilere yönelik bu kötülemenin son bulmasını istiyorum.
Pardon ama alevilere yönelik kötüleme ve karalamalar ne zaman son bulacak??? Şimdi ezilen hor görülen sizmi oldunuz?Ben anlamadım
ya hakikaten sizin için üzülmekten başka birşey gelmiyor içimden. bu resimlerden alıp kapalı açık ayrımı gibi birşey çıkardınız ya helal olsun size. ayakta alkışlıyorum. bakın hanımefendi; yeri geldi biz burda alevi bir insanıda eleştirdik. yeri geldi kendi en samimi arkadışımızıda eleştirdik. sünni-alevi olayına getirmeminizi rica eder, konuyla ilgili söyleyecekleriniz varsa dinlemeye hazırı(z)m. resimleri güzel yorumlayın emi kardeşim.
Şu devirde cevap vermeye gerek olmayan sorulardan biri desem açıklayıcı olur mu?
Sevgili Berfem her yerde insanlık kardeşlik canlar vs.. diyen sizler sunni kesimi en aşagılayıcı şekillerde göstererek yanlış yapıyorsunuz bu aleviforum adına çok yanlıştır. Siz insan ayrımı yapmıyor ama sunnilere bir düşmanlık besliyorsunuz alın işte meyveleri. Eger özel Hal resimleri yasak degilse bulayım bende iki üç beş resim copy yapayım foruma? okey.
[/U]
Pardon ama alevilere yönelik kötüleme ve karalamalar ne zaman son bulacak??? Şimdi ezilen hor görülen sizmi oldunuz?Ben anlamadım
Bu resimlerin koyulma amacı belli oldu işte :)
Şu devirde cevap vermeye gerek olmayan sorulardan biri desem açıklayıcı olur mu? .
Ezoo, şerri hükümlerden istediğini kabul edip istediğini reddetmek caiz midir peki?
Şu devirde cevap vermeye gerek olmayan sorulardan biri desem açıklayıcı olur mu?
Sevgili Berfem her yerde insanlık kardeşlik canlar vs.. diyen sizler sunni kesimi en aşagılayıcı şekillerde göstererek yanlış yapıyorsunuz bu aleviforum adına çok yanlıştır. Siz insan ayrımı yapmıyor ama sunnilere bir düşmanlık besliyorsunuz alın işte meyveleri. Eger özel Hal resimleri yasak degilse bulayım bende iki üç beş resim copy yapayım foruma? okey.
canım kardeşim resmi çeken babam değil ki bileyim sünni mi, ermeni mi, yahudi mi. arabistanlımı, suriyeli mi. neden konuyu sünni-alevi olayına getirdiniz şaşakalıyorum doğrusu. konu şeriat isteyen, destekleyenlerle alakalı bir konu. resimlerde ona ithafen şeriat geldiğinde bu kadar özgür davranabilecekmisiniz. ama görüyorum ki herşeyde olduğu gib konuyu alevi-sünni olayına getirmeye dünden hazırsınız. bravo.
proveke etmeye çalışıyorsunuz. ama ben bu oyunlara gelmeyecek kadar zekiyim, biz bu oyunları tarihte çok gördük.
ha bu arada sabrım da çok kuvvetlidir.
saygı ve sevgilerimli.
NiSAN_Rojda 15.02.2008, 12:29 Şu devirde cevap vermeye gerek olmayan sorulardan biri desem açıklayıcı olur mu?
bak kardeşim tamam sen alevi değilsin,ağrına gitti bazı şeyler,senin at gözlüklerinin çıkarma vaktin gelmiş çoktan...islama göre kapanmak çok önemli,çok büyük yükümlülükleri var,çarşafa girdiğin zaman alkolden erkekden uzak duracaksın,bunu yapamıyosan kapanma o zaman,görüntü çirkinliğini görebildin mi.göremedin savunmaya kalkıyorsun.neyi savunuyosun sen...ya çarfafa girmeyen bayanlar için(aleviler) namuslarına kadar dil uzatılmış ya sen neyden bahsediyorsun ki.....
Yüreyine saglik BerfeM can.
Canada deyil cennetin kapisinda olsa bile bu tür modelleri gecmiş antikalar kanun tüzüyüne ayki bir şekilde davransalar genede okul kapisindan şutlanacaklardir.
Bunlarin işi gücü türkiyeye şirret ve nafak getirmek.
Canada ve amerikaya paralari var şariat icin destekcileride var! nerde problem?
Zihinleri acik Kültürlü gercekten okumak icin can atan Laik evlatlarimiz okullarini en iyi dereceyle bitirseler bile Bu tür Modeller yüzünden demotivasyon olup iş verilmeyecektir. Devlete sahiplenip babalarinnin tekkesi olacak ya.
saygilar.
sevgili ezoo;
yaşam tarzı vardır insanların. sizin koymanıza gerek yok ben kendi resimlerimden koyarım. bira içerken,rakı içerken vs. ama ağzımda şeriat söylemleriyle dolanıp sonrada hadi vurayım şişenin dibine demiyorum. insanın dedikleriyle yaptıkları tutarlı olmalıdır bunu anlatmaya çalışıyorum. halan.....
Şirin Baba 15.02.2008, 12:32 Sanırım sizde o görüntülerin din adına yapıldıgını savunanlardansınız ancak yanılıyorsunuz tekrar edeyim TERÖRİZM dir yapılan başka bir açıklaması olabilir mi? El-kaide amerikanın piyonudur..
Ezoo,
biliyorum herfikir sahibini en doğru yola götürendir.Doğrularına asla saygısızlık edemem.İnançlarımızın temeli Allaha ulaşmaktır hepimizin.
Benim en merak ettiğim şey orda Allahın adıyla bu insanlar yakılıyor.Bu olay bizdede yaşandı 1993 ,2 temmuz da,diri diri canlar yanarken madımakta yine Allahuekber nidalarıydı dışarda yankılanan.
Bunu yapanlar terörist dersen orda o otelin önünde binlerce insan vardı zafer çığlıklarıyla olayı seyreden....
Siz kapanırken Cumhuriyet yasalarından ödün veriliyor.Bugün ben iyne tekrar etmek istiyorum,dünyanın en zengin petrol rezervlerini elinde bulunduran ve şeriatla yönetilen hiç bir ülkenin mutlu ve mesut bir halkı yoktur.Baskı ve yoksulluk var halklarında.Abd 'nin demokrasi kılıçı hep enselerinde.Bunun bizim gibi petrol sermayesi olmayan bir ülkenin ,Osmanlı zamanındaki gibi gidip gücünün yettiği yeride kendine katamayacağına göre neyle gelşip,neyle zenginleşeceğini merak ediyorum.
Her şey bir yana yaşama ait ,dini inançlarınızla yaşama inadınızda Şeriatın sizinde istemediğiniz sonuçlar ortaya koyacağını biliyorum.
Benim kapanmamla şeriat gelmez diyorsunuzda,İran rejiminin nasıl geldiğini görmenizde fayda var.Özgürlük diye geldi.
Ben sizin öyle bir özgürlükten yana olmadığınıza inanmak istiyorum...
saygıyla
NiSAN_Rojda 15.02.2008, 12:35 ezoo kardeşim biz kimleri kötülemişiz pardon aleviler her zaman doğru yoldan şaşmadı.doğru yoldan şaşan sünnilerdi,yılarca devam etti halada devam ediyor..katliamlar,çirkin karamalar,uydurulmuş karamalar bizden mi çıktı söyle...hala diyosun karalamayın.biz hangi sünnin arkasından atıp tuttuk.biz hakımızı aradık hakımızı..laikliğimizi aradık,geri kafalılar kirlettiler ülkemizi...aleviler ve aydın insanlar (alevi olmayanlarda dahil) olmasa TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI....
sevgili ezoo;
yaşam tarzı vardır insanların. sizin koymanıza gerek yok ben kendi resimlerimden koyarım. bira içerken,rakı içerken vs. ama ağzımda şeriat söylemleriyle dolanıp sonrada hadi vurayım şişenin dibine demiyorum. insanın dedikleriyle yaptıkları tutarlı olmalıdır bunu anlatmaya çalışıyorum. halan.....
Evet yaşam tarzları vardır. O kız belkide bir moda olarak örtmüş olabilir başını ne dersiniz? Veya öylesine şöylesine yani bilmedigimiz tanımadıgımız bir bayan için bizden yorum bekliyorsunuz komik degil mi :) Lütfen tanımadan bilmeden iki üç resimle bir kesimi karalama politikalarınızdan vazgeçiniz.
İNkar edemezsiniz şuanda başörtüsü bir moda şekline dönüştürüldü.
sevgili Ezoo vatandaş!
Devleti Devlet yapan milletir.
Sen Devlete şer sokarsan Kurulmuş olan düzeni bozarsan onun ismini sen Bütün burada yazilanlar senin icin ne anlam taşiyorsa artik.
selamlar.
ezo can neden bu kadar çok tepkilisin
berfem can topiğiyle ve resimlerle herşeyi açıklamışki ne demek istediğimizi
ama senin işine gelmedi anlamak istemiyosun
bu arada senden başka alevi sünni ayrımı topikte kimse yapmadı
kimseyi biz aleviler karalamıyoruz rencide etmiyoruz konuyuda lütfen başka yerlere çekme
ezoo biz alevileri yeterince karalamadınızmı:kzgn:kzgn
konuyu tekrar iyi okumanı tavsiye ederim ki ne demek istediğimizi çok iyi anla
berfeme haksızlık yapma
paylaşımın içinde tşk ederim berfem
Evet yaşam tarzları vardır. O kız belkide bir moda olarak örtmüş olabilir başını ne dersiniz? Veya öylesine şöylesine yani bilmedigimiz tanımadıgımız bir bayan için bizden yorum bekliyorsunuz komik degil mi :) Lütfen tanımadan bilmeden iki üç resimle bir kesimi karalama politikalarınızdan vazgeçiniz.
İNkar edemezsiniz şuanda başörtüsü bir moda şekline dönüştürüldü.
olaylara bakış açınıza hayran kaldım.
ama doğru ya siyasi simge değildir deyip sonra da siyasi simge olsa ne olacak siyasi simgelere yasak mı getirelim diyen bir başbakanla aynı zihniyeti paylaşanlara ne denilebilir.
yani sıkışınca nasıl da yön değişiyosunuz. bukalemun türkiye olduk yeminle.
bu arada moda dediniz ya bunu uzunca yazıcam merak etmeyin. cvbım birazdan gelecek. az işim var:)
ezoo kardeşim biz kimleri kötülemişiz pardon aleviler her zaman doğru yoldan şaşmadı.doğru yoldan şaşan sünnilerdi,yılarca devam etti halada devam ediyor..katliamlar,çirkin karamalar,uydurulmuş karamalar bizden mi çıktı söyle...hala diyosun karalamayın.biz hangi sünnin arkasından atıp tuttuk.biz hakımızı aradık hakımızı..laikliğimizi aradık,geri kafalılar kirlettiler ülkemizi...aleviler ve aydın insanlar (alevi olmayanlarda dahil) olmasa TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZDI....
Size tek söyleyecegim olayın arka güçlerini bilmedn asla ama asla bir kesimi suçlamayınız. Bütün faili meçhul ölümler ve işkenceler veya yaşanan her neyse.. Bunu sunniler yaptı diyerek kendi içinizde güçlenmeye çalışırken ülke halkına bir tavır alıyorsunuz ve tavrınızın sonuçları olarak bugun forumda dahi istenmeyen kişi konumuna düşmüş durumdayım. Eger siz alevi olmayan alevi gibi düşünmeyen farklı yaşam ve inanç sistemine saygı göstermezseniz bendende bu saygıyı göremeyeceginizden emin olabilirsiniz. Pek çogunuz kibar bir dille küfür etti bana ama benim agzımdan sizin gibi insanları aşagılayıcı sözler henüz çıkmadı. At gözlügüyle bakanlar sizlersiniz emin olun şu dünyada TEK DOĞRULUK sizin bildikleriniz degil.
CrAzY_AnGeL 15.02.2008, 13:00 Sanırım sizde o görüntülerin din adına yapıldıgını savunanlardansınız ancak yanılıyorsunuz tekrar edeyim TERÖRİZM dir yapılan başka bir açıklaması olabilir mi? El-kaide amerikanın piyonudur..
Sanırım sizde o görüntülerin din adına yapıldıgını savunanlardansınız ancak yanılıyorsunuz tekrar edeyim TERÖRİZM dir <<<<<< kelime-i şehadet getiriyo adam beee din gösterisi deilde ne bu
aynaya bakması geren biri varsa oda sizlersiniz
Yukarıdaki resimler bu ülkede yaşayan bir kesimi kötüledigi için resmen ve alenen forumun itibarını zedeleyecek tarzda belge niteligi taşımaktadır. Eger böylesi resimleri yayınlamaya devam eder ve sonra alın işte açık işte kapalı ayrımını gündeme getiriyorsanız pardon ama siz bunu hangi insani duygu ile yapıyorsunuz? sunnilere yönelik bu kötülemenin son bulmasını istiyorum.<<<<<< sen merak etme bizim forumun itibarı okadar yükseklerdeki forumun itibarı bu resimlerle zedelenmez......biz açık kapalı ayrımı yapmnıyoruz sadece sizin türban adı altında türbanın altına sığınarak yaptıklarınız yüzünüze vuruyoruz....hani başı açıklar dindiz yaa o bakımdan
babannedemiyeli 15.02.2008, 13:05 kadınlar üzerinden siyaset yapılıyor tarih boyunca
ya biz neymişiz de bir türlü cinsel obje olmaktan çıkamamışız din adı altındada erkeği tahrik edecek her yerin kapatılması buyurulmuş
bu bile çelişki diyanet bile böyle bir emir veya ayet yoktur süregelen bir gelenektir diyor ama biz kadınlar halen daha allhın rızasını kazanabilme adına bir sürü kendini bilmez zamanının din ve insan tacirlerinin uyarladığı gibi yaşamak için biz kadınlar ayıp yerlerimizi örtmeliyiz veya örtmemeliyiz diye uzun süreden beri nabzı yüksek tutuyoruz
zaten istenen bu şu anki hükümetin ve yandaşlarının varmaya çaılıştığı nokta bu ve biz bayanlar buna hizmet ediyoruz.
ya benim ne zamandan beri saçım ayıp oldu okadar ayıp varken
ben aleviyim ve sünni ile veliyim
ben açığım eşimin ailesi tesettürlü
hatta haremlik selmalık var halen içlerinde
ve benim kapanmam için her türlü baskı yapıldı zamanında benim iyliğim içinmiş adı altında
ama bir şey farkettim ben anadan üryanda olsam nekadar edepli bir insanmışım
ben çıplakta olsam kendimi taşıdığım sürece teşhirsi değilim
ama ben çarşaflıda olsam yapmak istedikten sonra o çarşafın altında bir sürü şey yaparım
ahlak edep haya kafada biter
ben kadınım ben anneyim ben bir bireyim
artık bu belden aşağı din düşüncesinin değişmesi lazım çünki bu bizim güzel din alnayışımıza sığmıyor
ben bütün kuzenlerinle aynı evde ve hatta aynı yatakta yatarak büyüdüm biz kardeşiz biz böyle öğrendik
ama ben gerektiğinde kaynıma yaklaşmamalıymışım nikah düşermiş harammış
ya o benim kardeşim
değişmesi lazım bu kafaların
uyanın hanımlar kullanılıyormunuz.
Ne din adına yapılması sallama.. Onlarda bazıları gibi birşeylerin arkasına sıgınarak eylemlerini gerçeklestiriyorlar bunu anlamak çokta zor degil :)
Kuzey Egeli 15.02.2008, 13:06 Be mercimek beyinli sen Atatürk Türkiyesini hak etmiyorsun.Begenmediğin o laiklik olmasaydı sen nasıl konuşacaktın?benim bol majyajlı bol akıllım.Sen ve senin gibilerin yeri arabistan,iran.Sen ancak harem olursun .Sen bu kıt aklınla okula gitsen ne yazar?A mercimek beyinli istanbuldaki kadınların yüzde otuz beşi mahallesinden çıkmamış.Yüzbinlerce sokak cocugu var bu ülkede nerede onların hakkı?Yirmi beş milyon alevinin hakkı nerede?Zorla cami yapılan alevi köylerinin hakkı nerede?Dövülen alevi öğrencilerin hakkı nerede?Bak etekleri kısa diye bacaklarına kezzap dökülen kızların hakkı nerede?Sana tavsiyem sen git o laik oldugun yere arabistana git.
babannedemiyeli 15.02.2008, 13:06 Ne din adına yapılması sallama.. Onlarda bazıları gibi birşeylerin arkasına sıgınarak eylemlerini gerçeklestiriyorlar bunu anlamak çokta zor degil :)
şeriatın emirlerini tam bilmek lazım
cihat adı altında allah kelamı ile yapılıyor bunlar
Size tek söyleyecegim olayın arka güçlerini bilmedn asla ama asla bir kesimi suçlamayınız. Bütün faili meçhul ölümler ve işkenceler veya yaşanan her neyse.. Bunu sunniler yaptı diyerek kendi içinizde güçlenmeye çalışırken ülke halkına bir tavır alıyorsunuz ve tavrınızın sonuçları olarak bugun forumda dahi istenmeyen kişi konumuna düşmüş durumdayım. Eger siz alevi olmayan alevi gibi düşünmeyen farklı yaşam ve inanç sistemine saygı göstermezseniz bendende bu saygıyı göremeyeceginizden emin olabilirsiniz. Pek çogunuz kibar bir dille küfür etti bana ama benim agzımdan sizin gibi insanları aşagılayıcı sözler henüz çıkmadı. At gözlügüyle bakanlar sizlersiniz emin olun şu dünyada TEK DOĞRULUK sizin bildikleriniz degil.
bakın sevgili ezoo; halan sabırla size cvp vereceğim.
1. lütfen ama lütfen sünni-alevi olayına getirmekten vazgeçin
2. biz farklı düşüncelere saygısızlık yapmış olsa idik emin olun burda yazamazdınız. bakın ne kadar güzel yazıyorsunuz karşıt fikirlerinizi.
3. bizim yaşam tarzlarına birşey dediğimiz yok. sadece dil ve uygulama aynı yönde olsun.
4. kimse sizin şahsınıza küfür etmedi lütfen olayı istediğiniz yönlere çekmekten vazgeçin.
5. ağzınızdan sizin tabirinizle henüz çıkmamış sözleride çıktığı vakit üstümüze alınmayacağını belirtirim. küçük laflarla uğraşma vaktimizi çoktan aştık.
6. görmek istediğiniz gibi bakarsanız farklı manalar çıkartırsınız. görüneni görmeye çalışın lütfen.
ayrıca son ricamdır. topiği farklı yöne kaydrımayınız.
saygı ve sevgilerimle.
bakın sevgili ezoo; halan sabırla size cvp vereceğim.
1. lütfen ama lütfen sünni-alevi olayına getirmekten vazgeçin
2. biz farklı düşüncelere saygısızlık yapmış olsa idik emin olun burda yazamazdınız. bakın ne kadar güzel yazıyorsunuz karşıt fikirlerinizi.
3. bizim yaşam tarzlarına birşey dediğimiz yok. sadece dil ve uygulama aynı yönde olsun.
4. kimse sizin şahsınıza küfür etmedi lütfen olayı istediğiniz yönlere çekmekten vazgeçin.
5. ağzınızdan sizin tabirinizle henüz çıkmamış sözleride çıktığı vakit üstümüze alınmayacağını belirtirim. küçük laflarla uğraşma vaktimizi çoktan aştık.
6. görmek istediğiniz gibi bakarsanız farklı manalar çıkartırsınız. görüneni görmeye çalışın lütfen.
ayrıca son ricamdır. topiği farklı yöne kaydrımayınız.
saygı ve sevgilerimle.
İsterseniz bana yazılanları birkez daha okuyun ondan sonra hakaret varmı yokmu buyrun tekrar söyleyin olur mu?
CrAzY_AnGeL 15.02.2008, 13:10 Ne din adına yapılması sallama.. Onlarda bazıları gibi birşeylerin arkasına sıgınarak eylemlerini gerçeklestiriyorlar bunu anlamak çokta zor degil :)
ben seninle daha önceki topiclerde de bu tarz tartışmalara girdim ama çok pişmanım gercekten....yine öylüyorum senin (sizin) gibi insanlara ne anlatırsak anlatalım beyninizin içinde ağ kuran örümcek nasıl bir ayartıksa artık öyle bir ağ örmüşki içine hiç bierşey girmiyo........
Küçük İnsanlar Kişileri Tartışır,Sıradan İnsanlar Olayları Tartışır, Büyük İnsanlar Fikirleri Tartışır......
İsterseniz bana yazılanları birkez daha okuyun ondan sonra hakaret varmı yokmu buyrun tekrar söyleyin olur mu?
kendi yazdıklarım adına tekrar okumama gerek yok zira iki düşünüp bir adım atarım siz merak etmeyin. yazılarımın altına genelde şahsınıza değil dediğimi belirttim. lütfen proveke msjlarınızı yazmayın. aksine sizi hiç yokmuş gibi sayıp öyle devam ederim yazılarıma ve inanın buda daha kırıcı olacaktır. saygıyla yazdıklarınıza cvp veriyorum farkındaysanız. ama dedimya konuyla ilgili yorum yapın. özel bir durumunuz olursa lütfen öm veya kısa msjı kullanın. zira ikili polemikleri topikte sürdürmek gibi bir niyetim yok. size yazacaklarım bu kadardır.
babannedemiyeli 15.02.2008, 13:32 Diyanet: Başörtüsü İslam'ın ön şartı değildir
http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_154311
İmam: Kadın çalışmasın nefsine hâkim olamaz
Müslim SARIYAR
Beylikdüzü'nde, cuma namazında "Kadınlar nefsine hâkim olamaz, karılarınızı çalıştırmayın" diye vaaz veren imamı cemaat şikâyet etti. İmam ise kendini savundu: Bunlar İslam'ın emri..
İstanbul Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi İmamı Hasan Hakyemez, cuma namazı öncesi verdiği vaazında, "Karılarınızı çalıştırmayın. Kadın nefsine hâkim olamaz" deyince cemaat tarafından Büyükçekmece Müftülüğü'ne şikâyet edildi. İddiaya göre İmam Hasan Hakyemez, Kurban Bayramı'nın ikinci günü kılınan cuma namazı öncesinde "Kadınların çalışmasının İslam'a göre caiz olmadığı" yönünde bir vaaz verdi. İddiaya göre imam Hasan Hakyemez, Kurban Bayramı'nın ikinci günü kılınan cuma namazı öncesinde özetle şöyle dedi: "Eşini çalıştıran adamın biri bana gelerek, karısının kendisini patronu ile aldattığını ve ne yapması gerektiği sordu. Ben diyorum ki, karılarınızı çalıştırmayın. Çalıştırırsanız günaha girersiniz. Erkeğin tek nefsi var ve buna hâkim olabiliyor. Halbuki kadının 9 nefsi var, hangisine hâkim olsun? Çalışan kadın işyerinde nefsine hâkim olamaz."
YAZILI SAVUNMASI İSTENDİ
Şikâyet sözlü olduğu için müftülük de imamı 'sözlü' uyardı. Ancak tepkilerin artması üzerine Büyükçekmece İlçe Müftüsü Fahri Sağlık, yazılı savunma aldı. Sağlık, açılacak soruşturmada imamın uyarma ya da kınama ile cezalandırılabileceğini söyledi. Öte yandan Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin 2006 yılında imam Hakyemez'in görevinden alınması için müftülüğe yazılı bir dilekçe verdiği de ortaya çıktı.
30.12.2007
SABAH
bayanlar lütfen okuyun
diyanet bile türban konusunda çelişkide
ve camilerde kadının çalışması hakkındaki bir din adamın vaazı
enteresan
ezo can lütfen ortamı daha fazla germe
konuştukca daha çok batıyosun farkındaysan konuyu nerden nereye getir:kzgn
ya inan kızmaya başladım sayende ihale evrağımla ilgilenimiyorum :kzgn
topikte ne demek istediğimiz gayet açık bişekilde ortada ve anlattık o kadar yorumda yapıldı ama sen ezo can hala anlamak istemiyorsun haa anlamıyosan da o senin sorunun
ve canlarım sizlerdende ricam konuyu uzatmayalım artık nedersiniz zaten gerginiz türbandan dolayı
okkk
yagmur12 15.02.2008, 13:38 Çok sakin ve yüzeysel bir fikir beyanatından bulunayım...
Alevi toplumuna yapılan karalamalar, iftiralar, katliamlar maruz kaldığımız tüm kötülükler! birilerinin oyunu ya da provake oluyor nedense... (Yani bunu din konusunda katı olan kişilerle tartışmaya çalıştığım zaman verdikleri cevap hep "Onu müslüman olan yapmaz, Onu yapan müslüman değildir, hepsi yalan, provake ..." oluyor) ama haklı yere yaptığımız eleştirilerde suçlu olan biz oluyoruz. :)
Samimiyetine inanıyorsam;türbanı dini inancı gereği takan kişiye saygı duyarım ama bunu siyasi bir simge haline getirip sonrada benim dinim öyle emrediyor diyen şahıslara da gülerim, eleştiririm, ayıplarım, kınarım...
Hele ki bazı kapalı arkadaşlarımız var ki; ben açık olduğum halde onlar kadar dikkat çekmiyorumdur yürürken herhalde... :)
aydıner32 15.02.2008, 13:46 Sanırım sizde o görüntülerin din adına yapıldıgını savunanlardansınız ancak yanılıyorsunuz tekrar edeyim TERÖRİZM dir yapılan başka bir açıklaması olabilir mi? El-kaide amerikanın piyonudur..
aslında söylediklerin doğru bu yazılan eleştirileri demokrasiye sığdır mıyorsanız,alevileri ramazan ayında oruç tutmadığı için dövülerek öldürenlere neden bu demokrasi dersini vemiyorsunuz yada kına mıyorsunuz.tabi eğer onlar ve bizler varsa ki bence var.veya maraş olaylarında gözünü kapatan sünnilere nedemeli veya sivas katliyamında yanan insanların gözlerinin içine bakan seriat yandaşlarına neden karşı çıkılmada.daha söylenecek okadar şey var ama herhalde bunlar yeterli.çünki yazarkenbenim sinirlerim bozuluyor.
şimdi berfe 2 tane resim yayınladı ve bir de yazı bu olay seni bayağı kızdırmışa benziyor.sence bu haksızlık değilmi.
daha öncede yazmıştım sana,türbanla isteyen istediği yere girsin.fakat bu siz kadınların özgürlüğünüzü elinden alanlara bizler herzaman karşı çıkacxağız..
ve evet el kaide abd piyonudur..
pazarcıklı 15.02.2008, 14:03 ...yorumları okudum, çok açıkça yazılmasına rağmen başka yerlere çekilmiş, anlamamak istenilmiş gibi bazı şeyler...
...sevgili ezo can, o resimlere neden bu kadar tepki gösterdiğinize bir anlam veremedim açıkçası, bizim hiçbir kesime, millete veya renge karşı önyargımız yoktur, öncelikle bunu bilmeni isterim...resimde vurgulanmak istenen çelişkidir, burada bütün sünniler bunu yapıyor anlamı çıkartılamaz,ki senden başka kimse bunu çıkarmamış gördüğüm kadarıyla:confused1, ki aynı şekilde sivasta yakılan canlar, bir grup sünni kesim tarafından yakıldı,bunu da herkes biliyor...gene buda bütün sünniler bu düşüncededir şekline çekilmemelidir...örnekler çoğaltılabilir...lütfen biraz özeleştiri yap...
...sana son bir sorum olacak, sen o resimdeki çelişkiyi görebiliyor musun? ve bunu onaylıyor musun??bu doğrumudur?? merak ettim:confused1...
sewal_24 15.02.2008, 14:05 Ben laik değilim diyen bu şahıs LAİK ve ÖZGÜR bi ülkede yaşamasında ben göreyim onu
öle rahat rahat konuşabilecekmi avrupa birliği düşünce özgürlüğü yaygınlaştıkça herkes aklına ne geliyorsa söylüyo.şovmen kılıklı BAŞkan iktidara geldiği ilk yıllarda ben KEMALİST değilim sinyalleri veririse bu bayanında ben laik değilim demesi bizleri şaşırtmamalı
Madem KEMALİST değilsiniz madem LAİK bi ülkede yaşamıyorsunuz daha ne bekliyorsunuz
sizi tutanmı var terkedin bu ülkeyi şeriyat kanunları olan ülkede yaşayın
ayrıca insanlar değil ülke laik olur
birkaç gün önce gördüğüm bu resmi foruma ekleyip eklememek arasında kararsız kaldım,yüzüm kızardı("özgürlük isteyen" kızlarımızın sokak ortasındaki bu resimlerini görünce)
saçları gözükmemiş ya gerisinin önemi yok sanırım onlar için..
Harika yaaa sonunda adam akilli bir kac yazi okuyabiliyoruz....LAIKLIk hazine gibidir ama o hazineyi kirletti bu insanlar degerini bilemediler HIC BIR ZAMAN.....
bir insan laik olur yada olmaz. fakat kimseninde laik olma gibi bir zorunluluğuda yok.
bireyler değil devletler laik olur ancak cünkü laiklik bir sistemdir. her kurumunda bir şekilde müfredatı vardır. devlet kurumunda çalışan detaylara takılmadan bu müfradatı uygulamak zorundadır. her halukarda devlet kurumlarınında özel sektöre nazaran daha esnek olması lazımdırki çünkü o kurum yine devletin değil devletin aracı olduğu halkın vergileri ile yapılmıştır.
kişi laikte olmaz şeriatta olmaz.
...yorumları okudum, çok açıkça yazılmasına rağmen başka yerlere çekilmiş, anlamamak istenilmiş gibi bazı şeyler...
...sevgili ezo can, o resimlere neden bu kadar tepki gösterdiğinize bir anlam veremedim açıkçası, bizim hiçbir kesime, millete veya renge karşı önyargımız yoktur, öncelikle bunu bilmeni isterim...resimde vurgulanmak istenen çelişkidir, burada bütün sünniler bunu yapıyor anlamı çıkartılamaz,ki senden başka kimse bunu çıkarmamış gördüğüm kadarıyla:confused1, ki aynı şekilde sivasta yakılan canlar, bir grup sünni kesim tarafından yakıldı,bunu da herkes biliyor...gene buda bütün sünniler bu düşüncededir şekline çekilmemelidir...örnekler çoğaltılabilir...lütfen biraz özeleştiri yap...
...sana son bir sorum olacak, sen o resimdeki çelişkiyi görebiliyor musun? ve bunu onaylıyor musun??bu doğrumudur?? merak ettim:confused1...
Resimlerdeki çelişkiyi bende görebiliyorum yakıştıramıyorumda böylesi bir durumdan kendi adıma utanç duyuyorum. Sonra kapalılar böyle dedirten zihniyeti konuşturdukları için bu hale düşen insanları kınıyorum.
Ah Berfem'cim Ahhhhhhhhhh
Aslında herşey okadar açıkki okadar meydandaki ne desek az olur. Çok üzülüyorum ne aradıgını ne düşündügünü veya neyi savundugunu bilmeyen ne çok insanımız var.Ahhhhhhhhhhh Berfem Ahhhhhhhhhhhhh.(resimler süper olmuş)
İlginç bir tez. Laikliğin nimetlerinden fayadalan sonra laik değilim de. Neyse Fazla yorum yapmak istemiyorum.
Sadece;
Hoşuma gitmeyen bir görüntüyü aktarmak istedim. Paylaşılan resimler tarafımdan silinmiştir. Çünkü bir iki resim üzerinden yorum yapılmasına kesinlikle karsıyım. Resimleri görenler onun üzerinden yorum yapacaktır buda pek etik bir davranış değildir.
Konu bahsi geçen kişinin "Ben Laik Değilim" söylemidir. Lütfen konu formatının dışına çıkmamanızı öneririm.
Ve ayrıca konuyu kişisel sürtüşmeler ve dialoglar olarak değistirmeyelim. Hoş bir görüntü oluşturmamaktadır. Bu mesajlarda topiğin düzeni açısından silinmiştir.
İyi Forumlar.
İlginç bir tez. Laikliğin nimetlerinden fayadalan sonra laik değilim de. Neyse Fazla yorum yapmak istemiyorum.
Sadece;
Hoşuma gitmeyen bir görüntüyü aktarmak istedim. Paylaşılan resimler tarafımdan silinmiştir. Çünkü bir iki resim üzerinden yorum yapılmasına kesinlikle karsıyım. Resimleri görenler onun üzerinden yorum yapacaktır buda pek etik bir davranış değildir.
Konu bahsi geçen kişinin "Ben Laik Değilim" söylemidir. Lütfen konu formatının dışına çıkmamanızı öneririm.
Ve ayrıca konuyu kişisel sürtüşmeler ve dialoglar olarak değistirmeyelim. Hoş bir görüntü oluşturmamaktadır. Bu mesajlarda topiğin düzeni açısından silinmiştir.
İyi Forumlar.
haklısınız PirO_62 bir iki resime yorum yapmaya ne gerek var. Türkiye bu resimleri hergün görüyor. etik mi değil mi tartışmaya gerek yok. umarız bu tarz resimler çoğalmaz ülkemizde. bu kadraja girenler çoğalmazda bizlerde etik olarak tartışmalarımıza devam ederiz.
iyi forumlar.
Ya arkadaşlar amacı eğitim olan bir insanın kafamı açtım başka bi yerimi kapattım bilmem ne yaptım diye düşünmemesi gerekli diye düşünüyorum. Yani amaç eğitim yine diyorum oynaşmaya gidilmiyor ki kim ne etsin o hatunun saçını başını? Kimse umursamıyor ki o kadının saçını. Onlar dert ediyor. Demek ki etraf da beni süzen yakışıklı var mı diye göz gezdiriyolar ki rahatsız oluyolar. yoksa senin amacın eğitim olsa öğrenmek ilim bilim olsa ne bakarsın sağa sola ki?
Türban meselesi salt bir özgürlük talebi deyildir.Özgürlükler elbette bir bütündür; hepsini birden savunmak lazimdir; sadece birisini savunarak digerlerini yok sayanlardan ve onlarin dayatmalarindan ise kesinlikle ayri durmak gerekir. Siyasi İslamcilar ve özel olarak AKP tek bir kategorideki "özgürlüyü" yani sadece kendileri için özgürlüyü savunuyor. Ama sosyal güvenlikteki uygulamalariyla yaşama özgürlüyünü hice sayiyor, 301. madde ve temel hak ve özgürlükler gibi bir cok konuda Türkiye'nin eksiyi olmasina karşin, "türban" meselesi gibi büyük tartışma yaratacak bir konuyu bilerek gündeme getirip fikir bulaniklıgi yaratmak istiyorlar.
Madem bu zihniyeti savunuyor gelin YÖK'ü kaldiralım üniversitelerdeki bütün yasaklar bitsin."Sözüm meclisten dişari sevgili canlar" özgürlükcüler calışma yaşamındaki örgütlenme engellerini kaldıralim. Madem cok özgürlükcü gibi görünüyorlar, gelin düşünce özgürlüyünün önündeki engelleri kaldıralim.
Üniversitelerde eyitim gören başi acık kız öyrencilerin namussuz muamelesi görmesi ve toplum baskısı nedeniyle örtünmek zorunda kalacak olması bu tartışmaların bir parçası olmalidir. Ya da zorla örtünmüş pek cok genc kizin üniversitede Parklarda yaşayacaklari görece özgürlük ortamindan mahrum kalacak olmalari unutulmamalidır.Aynı zamanda türbanla ilgili istekler üniversiteler alaninda sinirli kalmayacak, kamusal alanda hizmet veren insanlar da siyasi simgelerini buraya taşımak isteyeceklerdir.Bu durum, farkli inanc ve düşüncedeki insanlardan oluşan toplumumuzda kamplaşmaya ve teröre yol acacaktir.
Bizler, üniversitemizde, hastanemizde, ülkemizin herhangi bir yerinde erkek hastayı muayene etmekten kacinan kadin doktorlar, kadina elini sürmeyen erkek meslektaşlari olsun istemiyoruz. Okulumuzda eyitimin her türlü baskıdan korunmuş ve tamamen bilimsel olarak verilmesini istiyoruz, biz herkesin eyitim hakkından yararlanabildiyi, ayrica inancini, görüşünü özgürce yaşayabildiği ve yayabildiği bir toplumda yaşamak istiyoruz ona siz isim koyun, ister kemalizm ister kominizm ama kör ebe deyil.
Üniversiteler ve bilim üreten kuruluşlarda siyasal islamin simgesi olan türbanin ve dini simge ve düşüncelerin okuma yazmasi azgari olan gecim derdi olan memleketimde tartışılmasi anlamsiz ve yersizdir, kimse kimseyi kandirmasin. Okullarımiz sermayenin baskisindan kurtarilmali, sagligin-eyitimin özelleştirilmesi önlenmelidir ve bunların insan hakki oldugu savunulmalidır ki gercek anlamda bir özgürlük ortamı oluşturulabilsin. Baş örtüsü var kumrular gibi alalen ulu ortamda sevişiyor, öbürü birayi götürüyor görüntülendi diye kiyamet kopuyor.
Tabiki sunniler icerisinde haddinden fazla dürüst insanlar var.Art niyetlilerde bize mum söndü diye lakalak yapacaklar ben gercekleri görmiyecem. Kendi cizdikleri saflardan birinde ya özgürlükler ismi altinda tüm kamusal alanda türbana evet dememizi ya da kuralci, yasakcı bir mantikla var olani koruyup deyiştirme talebinden uzak olmamizi istiyorlar "bu bir terördür sevgili canlar.
Ülkenin bütün sorunlarini gizleyip insanlarin gözlerine perde ceken türban meselesine taraf deyiliz. İnsanlarin iki ayrı kutba ayrilmaya calişildigi bu tartişmada özgürlükcü, demokratik, aydin bir tarafı istiyoruz, bize dayatilmaya calişilanlardan farkli bir yolu savunuyoruz. BEN LAIKIM
saygilar.
BerfeM bacim yüreyine saglik!
Gercekler bazen insan gözünde ufalır görmemezlikten gelinir. Bazen çapak olur kör eder.
Aydinlik dolu günlere
Ben birey olarak, sadece ve sadece kendi adıma yazıyorum ve düşünüyorum bütün bunları;
Dağda ölen askerimi, MHP' ye bırakmam...
Ezilen Kürt halkımı, DTP' ye bırakmam...
Sivas'ta, Madımak'ta yanan ateşimi, CHP'ye bırakmam...
Sokak ortasında ölen Hrant Dink' imi, Ermeni milliyetçiliğine bırakmam...
Uğur Mumcu'mu, Kemalist(!) zırvalıklara yar edip, onlara bırakmam...
Deniz Gezmiş'imi, hayalperest, oyuncak kahraman arayan burjuvaziye bırakmam...
Dağda ölen gençlerimi, Terörist ilan edip, bir köşede ölüsünü bırakmam...
Ben bu ülkede beraberliğime inandığım hiç bir değerimi, bir birey olarak, kimsenin oyuncağı yapmam, buna izin vermem!!
Ey kafası sarılı, aklı kapalı kızlarım; Birileri sizin namus uğruna, din uğruna taktığınız bezi, bir bayrak yaparken, siz nerdeydiniz!?
Şimdi özgürlük diye bir taraflarınızı çatlatıyorsunuz, tamam özgürlükte, düşünce suçundan hapis yatanlar var bu ülke de, o zaman nerdeydiniz!?
Özgürlük demişken, Aziz Nesin düşünüyor diye, onu yakmaya gidenler, şimdi üniversite kapıların da özgürlük isteyen kızların neyi oluyor?!
Saygılar
onur melis 16.02.2008, 10:33 yorum yapan herkeze teşekkür ediyorum bana yapacak bir yorum bırakmamışsınız
bunların kafalarına güneş girmediyi için iyi dogru ve düşünemiyorlar vede konuşamıyorlar
sadece saçmalıyorlar
denizsefiri 16.02.2008, 12:38 Ötekileştirmek.. Hangi kesimi olursa olsun, sadece bizim gibi düşünmüyorlar diye açıkça düşman ilan etmek, aşağılamak, nefret etmek, anlamaya çalışmadan ezmek ezmek her fırsatta işte burda tehlike vardır. Anıtkabirde laiklik sloganları atan grubun kabri ziyarete gelmiş başörtülü kadınlara kin kusmasıyla üniversitelerde oruç tutmayanları döven sözde dindarların zihniyeti aynıdır. Nefretten beslenenler sağlıklı düşünemezler, mutsuzdurlar ve çevrelerine mutsuzluktan başka verebilecekleri birşey yoktur. Oysa ki birarada, kardeşçe yaşam mümkündür. Bir kanalda izlediğim Ethen Mahçupyan, Oral çalışlar, Ali Bayramoğlu ve ismini hatırlayamadığım bir hanımın tartışmasını burda anmadan edemeyeceğim. insani bir zeminde, iyi niyetleriyle öyle güzel ele alıyorlardı ki konuyu saygı duydum onlara. Benim gibi düşünmeyen insanlar şayet iyi niyetliyse saygı duyarım fikirlerine.. Ama bazı insanlar kötü niyetlerini öylesine açığa çıkarmış durumdalar ki, saygı yerine endişe duyuyorum.
AristocraT 16.02.2008, 12:55 Bu güne kadar mezhep tartışmalarının olmamasının tek sebebi LAİKLİKTİR.
Sadece;
İyi Forumlar.
laikliğin ne nimetlerinden faydalanmışız. nimet istersen afrikadada var o ayrı meselede...
türk, övün, çalış güven denimişte
neyimle övüneyim, nerde çalışayım, kime güveneyim..
tutmuş dünyanın mason üstadı türkiye hakkında ve islam hakkında yorum yapıyor. örtü islamda yokmuş. yasağın devam etmesini istiyormuş v.s
demezlermi siz kimsiniz. ne hakla ne cüretle yargılamalara varıyorsun. her konuda sessiz ve kendi geniş kabuğundasınız bu mevzuya gelince celalleşiyorsunuz diye sorulmazmı.
vahh ülkem vahhh biz parcasını rejim için tehlike görüyor...
vah ta vahkki mason teşkilatlarına çanak tutuluyor.
kimse sütcü imamlığa kalkışmasın ama tüncay özkan denen şahış son 3 yılda servetini kaça katladı dersiniz. bcemaatciliğe kesin karşı olan bu kişi ve guruh kendi cemaatlerini oluşturdular bile.. asıl türkiye bu minvalde karanlığa sürükleniyor..
atatürkü geçim kaynağı yapmakta varmış türkiyede.. ciğerim parcalanıyor..
tüncay beyim kitapları 600 ytl imiş. gelincik derneği adı altında dernek kurmuşlar fakat bu derneğe üye olmak paralı imiş.
bu aymazlıklara gülünür ancak atatürk tükiyesinde ciğer patlatıyor
Ötekileştirmek.. Hangi kesimi olursa olsun, sadece bizim gibi düşünmüyorlar diye açıkça düşman ilan etmek, aşağılamak, nefret etmek, anlamaya çalışmadan ezmek ezmek her fırsatta işte burda tehlike vardır. Anıtkabirde laiklik sloganları atan grubun kabri ziyarete gelmiş başörtülü kadınlara kin kusmasıyla üniversitelerde oruç tutmayanları döven sözde dindarların zihniyeti aynıdır. Nefretten beslenenler sağlıklı düşünemezler, mutsuzdurlar ve çevrelerine mutsuzluktan başka verebilecekleri birşey yoktur. Oysa ki birarada, kardeşçe yaşam mümkündür. Bir kanalda izlediğim Ethen Mahçupyan, Oral çalışlar, Ali Bayramoğlu ve ismini hatırlayamadığım bir hanımın tartışmasını burda anmadan edemeyeceğim. insani bir zeminde, iyi niyetleriyle öyle güzel ele alıyorlardı ki konuyu saygı duydum onlara. Benim gibi düşünmeyen insanlar şayet iyi niyetliyse saygı duyarım fikirlerine.. Ama bazı insanlar kötü niyetlerini öylesine açığa çıkarmış durumdalar ki, saygı yerine endişe duyuyorum.
merhaba abla;
dediğin gibi karşıt fikirlere saygı. ama ne istediğini bilen, tabiri caizse bukalemun olmayan, dili ile yaptıkları aynı oranda tutarlı insanlara saygı duymak ve beklemek. inanç olayına girmiyorum. az çok seninle bunları geçmişte tartıştık. ve nasıl baktığımı ne düşündüğümü az çok biliyorsun. insanların inancı yada inançsızlığının beni çok da ilgilendirmediğini. ve inançlara duyduğum saygıyı. ama olay inanç olayından çıkıp değiştirilmek istenen farklı şeyler ise orda dur demek gerekir diye düşünüyorum. türban olayında ; inancımız denildi, siyasi simge değil dendi, belli bir süre sonra siyasi simge olsa ne yazar denildi, moda denildi.... vs. vs. vs. hatta ve hatta bunu kanayan yara bile olarak gördüler. (ki şu durumda o kadar çok yarabandı kullanılması gereken yaralarımız varken). neyse ablam ben senin dediklerini anlıyorum. umarım sende beni anlıyorsundur. bizim inançlara laf söylemek gibi bir niyetimiz yok. bizim değinmek istediklerimiz farklı şeyler. ve bunuda belirtiyoruz zaten.
denizsefiri 20.02.2008, 13:43 merhaba abla;
dediğin gibi karşıt fikirlere saygı. ama ne istediğini bilen, tabiri caizse bukalemun olmayan, dili ile yaptıkları aynı oranda tutarlı insanlara saygı duymak ve beklemek. inanç olayına girmiyorum. az çok seninle bunları geçmişte tartıştık. ve nasıl baktığımı ne düşündüğümü az çok biliyorsun. insanların inancı yada inançsızlığının beni çok da ilgilendirmediğini. ve inançlara duyduğum saygıyı. ama olay inanç olayından çıkıp değiştirilmek istenen farklı şeyler ise orda dur demek gerekir diye düşünüyorum. türban olayında ; inancımız denildi, siyasi simge değil dendi, belli bir süre sonra siyasi simge olsa ne yazar denildi, moda denildi.... vs. vs. vs. hatta ve hatta bunu kanayan yara bile olarak gördüler. (ki şu durumda o kadar çok yarabandı kullanılması gereken yaralarımız varken). neyse ablam ben senin dediklerini anlıyorum. umarım sende beni anlıyorsundur. bizim inançlara laf söylemek gibi bir niyetimiz yok. bizim değinmek istediklerimiz farklı şeyler. ve bunuda belirtiyoruz zaten.
Canım bu son mesajını şimdi okudum. Ben bu türban konusunda biraz farklı bir noktadan bakıyorum konuya.. İnançlarımız, ibadetlerimiz hayırlarda yarışın bir parçası olursa eğer farklı da olsak birbirimizden kalplerimizdeki o hüsnü niyetler bizi birleştirir. Mesela türbanın Kur'an da farz olduğu veya olmadığı konusu tartışılıp duruyor. Farz olmadığını iddia edenler bu konudaki ispatlarını ellerinde bir sopa gibi tutup karşılarındakinin kafasına pat pat diye vuruyorlar. Bu tartışmalar gereksiz.. Ben farz olduğuna inanıyorum. Ama bunu, türbana serbestlik tanınması konusunda bir sebep olarak ortaya atmam. Çünkü ayetleri tartışmak istemem. Kur'an bir mana kitabıdır. Mesela Mevlana hz. lerinin ve mevlevilerin aşk ile dönmeleri Kur'an da var mıdır? Bence vardır ama Kur'an da arayan herkes bulabilir mi, hayır.. Mesela mürşid farzdır ama Allah'a ulaşmayı dilemeyen bunu idrak edemez. Hepimizin Allah ile olan ilişkisi, O'nun hakkındaki zanlarımız, bir ayeti okuduğumuz anda hissettiklerimiz, idrak ettiklerimiz kendi liyakat seviyelerimize bağlıdır. Bununla ilgili, bizim anladığımızı anlamayanlardan hesap sormamız ya da birilerine hesap vermek durumunda bırakılmamız saçmadır. "Dinde zorlama yoktur"
Ben türban konusunda olaya şöyle bakıyorum; 20li yaşlardaki bir insanın kendini istediği kıyafetle ifade etme özgürlüğü vardır. Kıyafetinin siyasi, dini..vs mesajlar taşıması bana tuhaf gelmiyor. Üniversitelerden bahsediyoruz neticede. Kıyafetini engellesek ne kazanacağız, fikirlerini de beyninden kazıyamayız ya.. Özgürlüklerimiz başkalarının özgürlüklerinin başladığı çizgide biiter. Üniversiteler özgür, bilimsel, bahçe duvarı olmayan, halkın da çeşitli şekillrde istifade edebildiği kurumlar olmalıdır. Bazı üniversite hocalarımızın türban konusunda yaptığı açıklamalar korkunç bence. Bir süreç yaşanıyor.. Köyden gelenlerin, dindar çevrelerin kızları yavaş yavaş kabuğunu çatlatmış ve toplumsal hayatın içinde yer alma sevdası onları da sarmış. Bir adaptasyon süreci bu..Neden olaya bu şekilde bakamıyorlar. Cumhuriyetimiz henüz çok genç ve herşey ilerde çok güzel olacak. Birbirimizi doğru tahlil edemiyoruz. Ben şu güzel yurtta beraber yaşadığım insanlardan korkmuyorum. Hata yapanlara da kızmıyorum. Yeter ki telafisi mümkün olmayan hatalar yapmayalım. İncinmeden, incitmeden sorunların çözümü mümkün..
Canım bu son mesajını şimdi okudum. Ben bu türban konusunda biraz farklı bir noktadan bakıyorum konuya.. İnançlarımız, ibadetlerimiz hayırlarda yarışın bir parçası olursa eğer farklı da olsak birbirimizden kalplerimizdeki o hüsnü niyetler bizi birleştirir. Mesela türbanın Kur'an da farz olduğu veya olmadığı konusu tartışılıp duruyor. Farz olmadığını iddia edenler bu konudaki ispatlarını ellerinde bir sopa gibi tutup karşılarındakinin kafasına pat pat diye vuruyorlar. Bu tartışmalar gereksiz.. Ben farz olduğuna inanıyorum. Ama bunu, türbana serbestlik tanınması konusunda bir sebep olarak ortaya atmam. Çünkü ayetleri tartışmak istemem. Kur'an bir mana kitabıdır. Mesela Mevlana hz. lerinin ve mevlevilerin aşk ile dönmeleri Kur'an da var mıdır? Bence vardır ama Kur'an da arayan herkes bulabilir mi, hayır.. Mesela mürşid farzdır ama Allah'a ulaşmayı dilemeyen bunu idrak edemez. Hepimizin Allah ile olan ilişkisi, O'nun hakkındaki zanlarımız, bir ayeti okuduğumuz anda hissettiklerimiz, idrak ettiklerimiz kendi liyakat seviyelerimize bağlıdır. Bununla ilgili, bizim anladığımızı anlamayanlardan hesap sormamız ya da birilerine hesap vermek durumunda bırakılmamız saçmadır. "Dinde zorlama yoktur"
Ben türban konusunda olaya şöyle bakıyorum; 20li yaşlardaki bir insanın kendini istediği kıyafetle ifade etme özgürlüğü vardır. Kıyafetinin siyasi, dini..vs mesajlar taşıması bana tuhaf gelmiyor. Üniversitelerden bahsediyoruz neticede. Kıyafetini engellesek ne kazanacağız, fikirlerini de beyninden kazıyamayız ya.. Özgürlüklerimiz başkalarının özgürlüklerinin başladığı çizgide biiter. Üniversiteler özgür, bilimsel, bahçe duvarı olmayan, halkın da çeşitli şekillrde istifade edebildiği kurumlar olmalıdır. Bazı üniversite hocalarımızın türban konusunda yaptığı açıklamalar korkunç bence. Bir süreç yaşanıyor.. Köyden gelenlerin, dindar çevrelerin kızları yavaş yavaş kabuğunu çatlatmış ve toplumsal hayatın içinde yer alma sevdası onları da sarmış. Bir adaptasyon süreci bu..Neden olaya bu şekilde bakamıyorlar. Cumhuriyetimiz henüz çok genç ve herşey ilerde çok güzel olacak. Birbirimizi doğru tahlil edemiyoruz. Ben şu güzel yurtta beraber yaşadığım insanlardan korkmuyorum. Hata yapanlara da kızmıyorum. Yeter ki telafisi mümkün olmayan hatalar yapmayalım. İncinmeden, incitmeden sorunların çözümü mümkün..
ablacığım kuran olaylarına girmek istemiyorum. benim için içerik önemli ama ben çoğunu şekilcilikten ibaret olarak görüyorum. bütün başı açıklar dinsiz olmadığı(bazı zihniyetler böyle düşünüyor) gibi bütün kapalılarda şeriat savunucusu değildir. ama şunu görüyorum ki bu anayasa değişikliği türban krizi gündeme geldiğinden beri sesszi kalan çoğunluk kendilerini birbir belli etti. etmeyede devam edecek. bu hem laikliğe hem dine zarar verecek aslında. geçen bir tv. programında teyzemin biri şöle dedi hani tam cümleler değil belki ama '' bu ülkede kaos ta olabilir,tartışmada, vs. ama bunu ülkenin yönetimindeki başındaki insanlar çıkarmaz çıkarmamalı'' dedi. bir şekilde ülke düzenini birlik beraberliği korumaktır. oysaki olay farklı bakın insanları birbirine düşürende hükümetin ta kendisi. benim kızdığım ikinci nokta gerçi hiçbir zaman hakkıyla konuşulamayan laiklik. hiçkimse ama hiçkimse din ile laikliği karşı karşıya getiremez getirmemeli. ama dedimya hükümet ataklarından sonra seslerini dahada çıkarmaya başlayıp, laikliğe kafa tutmaya başladılar. şu moda olayınada acayip ve şiddetle sinirleniyorum. inançların şekilcilikten uzak yaşanmasını düşündüğüm için sanırım. bir moda için dünya ayağa kaldırılır mı diyesim geliyor. hem moda diyecekler hem inançlarımın özgürlüğü için serbest olsun diyecekler. inancın içeriği boşaldıkça şekilcilikde bir o kadar artıyor. umarım dahada kötüye gitmeden birşeyler, önlemler alınır..
denizsefiri 21.02.2008, 12:09 [QUOTE=BerfeM;575818]ablacığım kuran olaylarına girmek istemiyorum. benim için içerik önemli ama ben çoğunu şekilcilikten ibaret olarak görüyorum. bütün başı açıklar dinsiz olmadığı(bazı zihniyetler böyle düşünüyor) gibi bütün kapalılarda şeriat savunucusu değildir. ama şunu görüyorum ki bu anayasa değişikliği türban krizi gündeme geldiğinden beri sesszi kalan çoğunluk kendilerini birbir belli etti. etmeyede devam edecek. bu hem laikliğe hem dine zarar verecek aslında. geçen bir tv. programında teyzemin biri şöle dedi hani tam cümleler değil belki ama '' bu ülkede kaos ta olabilir,tartışmada, vs. ama bunu ülkenin yönetimindeki başındaki insanlar çıkarmaz çıkarmamalı'' dedi. bir şekilde ülke düzenini birlik beraberliği korumaktır. oysaki olay farklı bakın insanları birbirine düşürende hükümetin ta kendisi. benim kızdığım ikinci nokta gerçi hiçbir zaman hakkıyla konuşulamayan laiklik. hiçkimse ama hiçkimse din ile laikliği karşı karşıya getiremez getirmemeli. ama dedimya hükümet ataklarından sonra seslerini dahada çıkarmaya başlayıp, laikliğe kafa tutmaya başladılar. şu moda olayınada acayip ve şiddetle sinirleniyorum. inançların şekilcilikten uzak yaşanmasını düşündüğüm için sanırım. bir moda için dünya ayağa kaldırılır mı diyesim geliyor. hem moda diyecekler hem inançlarımın özgürlüğü için serbest olsun diyecekler. inancın içeriği boşaldıkça şekilcilikde bir o kadar artıyor. umarım dahada kötüye gitmeden birşeyler, önlemler alınır..[/QUOTE
Canım, ben şu yaşananlara tesettürlü olmama rağmen dışarda bir noktadan bakmaya çalışıyorum. Moda diyenleri de anlamaya çalışıyorum, absürd giyinen ve karşı cephe tarafından sürekli eleştirilen başörtülü kardeşlerimi de anlamaya çalışıyorum, sesini çıkarmaya başlayan sessiz çoğunluğu da anlamaya çalışıyorum, türbanın farz olmadığından yola çıkıp türbanlılara beğendikleri yerden hakaret eden köşecileri de anlamaya çalışıyorum.. Zor oluyor ama hepsini anlayabiliyorum, şaşırmıyorum, sinir olmuyorum. Herşey tek bir sonuca götürüyor beni; Peygamber Efendimiz(s.A.V)in o şefkat dolu sözüne: "onlar bilmiyorlar"
Dine, Allah'a ulaşmayı dilemekle adım atılır. Kim ermiş evliyalardan biri olmayı dileyip ölmeden ölmek isterse, ruhunu şu dünya hayatında Allah'a teslim etmeyi dilerse hanif dinine adım atar. Herşey bir dilekle başlar.
Şirin Baba 21.02.2008, 12:52 Adını türban değilde başörtüsü yapsak ve bizim köylerde analırımzın takdığı gibi taksak şeklicilikten uzak ve sadece inançlarımız için kapatıyor olsak hiçbir mesele kalmaz.
Türban takanlar birgünde başörtüsünü saçlarını arkaya doğru yaptırıp şekilcilikten uzak saçlarını kapatarak kapanmayı denesinler, mesele kapanmaksa bu yolu deneyelim.
Neden illa türban,kafayı alttan bir eşarpla sıkıp üstüne başka bir eşarpla şekil verlerek yapılanını kullanıyoruz.
BAŞÖRTÜSÜ TÜRBAN OLUNCA BİR SİLAH OLUYOR, YANINDAKİLER VE KARŞISINDAKİLERDE DÜŞMAN BİRBİRİNE.
Türban başörtüsü kimliğini yitirdiğinde siyasi bir hal alıyor ve ben buna karşıyım...
Şuan istenilen ve adınada özgürlük denilen şey benim için yaşama felsefemi değiştirmeye zorlayacak kati kuralları altında Şeriatı çağrıştırıyor..
saygılarımla
Kara Davut 21.02.2008, 13:10 Bir kızın ağzından;
BEN LAİK DEĞİLİM!
Benim dedem,ninem Kurtuluş Savaşı'nda savaşmadı!
Benim annem,babam beni Atatürk rejimine karşı yetiştirdi!
Beni istemediğim halde İmam Hatip'e yolladı!
Benim hocalarım bana sürekli düzenin değişmesi ile ilgili telkeinlerde bulundu!
Okulumu bitirdikten sonra giremediğim üniversite kapısında,rejime karşı olan hırsım ve öfkem bir kez daha perçinlendi!
Sonra doğruca;bana özgürlüğün kapılarını sonuna kadar aralayan avrupanın şevkatli(!) kollarına koştum!
Avrupada;bana burs vererek burada okumamı sağlayan,değerli(!) fethullah hocamın kasetlerini bolca dinleme imkanı buldum!
Bu arada avrupa'da tanıştığım ablalarım ve abilerim sayesinde her gün rejime düşman oldum!
Ülkeme döndüğümde bana devlet dairesinde türbanınla çalışamazsın dediler!
Bende gidip AİHM'e ülkemi şikayet ettim!
Şimdi söyleyin,Sizce ben Laik olabilirmiyim!
AnGeNehM 21.02.2008, 13:18 O programı bende canlı yayında izlemiştim.
Bir sonraki program yani bundan tam 7 gün önceki programda yine aynı yerde çoğunun aynı kişiler olduğu bir program daha yapıldı,orda çocuğun birine sordular;Sen kendini atatürkçü ve laik olarak nitelendiriyormusun.
''-Hayır ben öyle değilim'' dedi o çocukta.
Açıkcası gerçekten kimin laik olup olmadığı bizi ilgilendirmez.
Ama tutupta mensubu olduğu zihniyete ait partinin genel başkanı,türban takan biriside laik olabilir diyorsa o zaman bu olay bizi gerçekten fazlasıyla ilgilendirir.Şu anda 3 oldu türbanlıdan lail değilim diye duyduğum.
Sanmıyorumki birisi çıksın ben laikim desin kendini yalanlamış olur.
Başındaki dini bir simge sonuçta..
süper bir yorum berfem bu aptallar kendi bindiği dalı kesiyorlar farkındalar laiklik ve demokrasinin olmadığı bir ülkede yaşasalar bu yaptıklarının hiç birini yapamazlar demokrasiyi amaç değil araç gören örümcek kafalıların çoluğundan çocuğunda başkada bir şey beklenmez ama bilmezlerki araç olarak gördükleri demokrasi fırtınasıyla yok olacaklar olmasaydı osmanlı olmazdı o günlerde uzak değil inanın çok yakın
aydıner32 21.02.2008, 15:52 mütiş bir yazı mutlaka okuyunuz...
Türban özgürlük bayrağı mı?
Tarihin cilvesine bakın ki, kadının kurtuluş mücadelesine "batının ahlaksızlığını almak" yaftasını yapıştıran Tayyip Erdoğan'ın tek parti hükümetinin, kadınları eve sürmek, sokaktan, kamusal alandan, çalışma hayatından söküp atmak için sürdürdüğü dur-durak bilmez saldırının son hamlesi, "kadınlara özgürlük bayrağı" altında sürüyor.
Hükümetin, kızların üniversiteye başları bağlı girmeleri önündeki -Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ve Anayasa Mahkemesince konulmuş- kısıtları kaldırma girişiminin erkek egemenliğinden -en azından onun ilkel biçimlerinden- kurtulma mücadelesinde yer alan kadınlar arasında doğurduğu bunca tepki bu Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hamlesinin bağlamını, "liberal profesörler"den çok daha iyi kavramalarından.
Kızların üniversiteye başı bağlı girmeleri tartışması, AKP tek-parti hükümetleri döneminde kadınların karşılaştıkları toplumsal, ekonomik, kültürel gerileme ve hak kayıplarıyla ve eğitim ve öğretimde, gündelik yaşamda, çalışma yaşamında kadın kimliğinin silinmesi ve geriletilmesiyle eş zamanlı olarak yürüyen sürecin, topyekun muhafazakarlaşmanın bir momenti olarak ortaya çıkıyor.
AKP'nin bu erkek egemenliği simgesini "kadınlara özgürlük" girişimi olarak sunması klasik bir psikolojik harp taktiği aslında. Muaviye de, Ali'nin savaşçılarını böyle durdurmuştu: Askerlerinin mızraklarına Kuran yapraklarını geçirtmiş ve Ali'nin savaşçılarını şaşırtmıştı. Kendi inançlarını kendilerine karşı bir silaha dönüştürerek onları bozguna uğratmıştı.
Şimdi AKP-MHP ittifakı da TSK'yi tarafsızlaştırarak başlattıkları saldırıyı, mızraklarına "özgürlük" sayfalarını geçirerek genişletiyor. Haydi bakalım cevap verin: "Başını örten kadınların eğitim özgürlüğünden yana mısınız değil misiniz?"
"Özgürlük dini"ndenseniz kolayca şaşırabilirsiniz! "Evet" ve "hayır" dışında seçeneği olmayan bir "hukuk sınavı"na girmeyi kabul ederek "evet" yanıtı verenler arasında bunca "aklı başında" bilinen kişinin varlığı, onların da aslında bir dine -"özgürlük dini"ne- mensup olduklarını düşündürüyor: Özgürlüklere karşı “günah korkusu” onları AKP'nin güç oyununun içine itiyor.
Ertuğrul KÜRKÇÜ
DersimliM 23.02.2008, 13:43 yazdıkların için teşekkür ederim çok güzel bir konuya değinmişsim ama bir kerede olsa türbanını çıkarıp kürsüye çıksa ne salondan atılıcak ne baska birinin elinden hediyesini alacak ne de coplanacaktı...keşke bir kerede olsa o türbanı çıkarsaydı...
|
|