Orijinalini görmek için tıklayınız : Türbanlılardan 'Herkese Özgürlük Bildirisi..

Ezoo
15.02.2008, 21:18
Bir grup türbanlı kadın, 301. madde, Alevilerin durumu ve azınlık hakları gibi konularda harekete geçilmesini isteyen bir bildiri yayınladı. Şimdiye kadar 150 kadının imzaladığı bildiride, özgürlüklerin türban sorunuyla sınırlı olmadığı savunuluyor.

Türban düzenlemesini izleyen bildiri ve imza kampanyaları zincirine yeni bir halka eklendi. 150 türbanlı kadın, bir bildiri yayınlayarak, tartışmalı türban düzenlemesine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Tamamı türbanlı olan kadınların imzaladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: “Üniversitelere başımızı örterek girmekle mutlu olmayacağız. Ta ki; Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan, 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan, azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan, Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden, mutlu olamayacağız.”

Bildiri, bir hadisle noktalanıyor: “Gökler ve yer adaletle ayakta durur.”

HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK
Bildiriyi imzalayan isimlerden olan Havva Yılmaz, metni “başörtülülülerin dili”nden hazırladıklarını söyledi.

Türbanın özgürlük için yeterli olmayacağını ifade eden Yılmaz, “Özgürlükler tek başına anlamlı değil, birinin özgürlüğü tek başına bir şey ifade etmiyor. Elbette üniversiteye girebilmem tek başına önemli bir şey belki ama, tek başına yeterli değil. Ben herkes için aynı şeyi istiyorum” dedi.

ALEVİLERİN TALEPLERİ
Bildiride, Alevilerin taleplerine ilişkin taleplerde dikkat çekiyor. Herkesin ibadet etmeye hakkı olduğunu savunan Yılmaz, “Mesela Aleviler için cemevleri ibadethane kabul edilmiyor, bu çok ayıp bir şey. Herkesin ibadet etmeye, kendi ibadethanesini bir kültür etkinliği olarak değil, bir ibadethane olarak deklare etmeye hakkı var, bunu yaymaya da aynı şekilde” diye konuştu.

301 İMZA HEDEFLENİYOR
Bildiride hedeflenen imza sayısı da oldukça manidar. 301 kişiyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “301 imza toplarsak bizi çok mutlu edecek, ancak daha fazlası da bizim için zarar değil.”

http://www.ntvmsnbc.com/news/435958.asp#storyContinues

Herkesin özgür oldugu bir düzene buyrun imza atalım..

Teyna
15.02.2008, 21:22
Alevileri kendi ''İslami'' düşüncelerinizi hayata geçirmek için kullanmayın. Nomal şartlarda Aleviler hakkındaki düşünceleriniz malum. Amacınıza ulaştığınızda Neo Nazileri aratmayacağınızdan eminim. Yemezler..

Dede-baba
15.02.2008, 21:35
Bir grup türbanlı kadın, 301. madde, Alevilerin durumu ve azınlık hakları gibi konularda harekete geçilmesini isteyen bir bildiri yayınladı. Şimdiye kadar 150 kadının imzaladığı bildiride, özgürlüklerin türban sorunuyla sınırlı olmadığı savunuluyor.

Türban düzenlemesini izleyen bildiri ve imza kampanyaları zincirine yeni bir halka eklendi. 150 türbanlı kadın, bir bildiri yayınlayarak, tartışmalı türban düzenlemesine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Tamamı türbanlı olan kadınların imzaladığı bildiride şu ifadeler yer aldı: “Üniversitelere başımızı örterek girmekle mutlu olmayacağız. Ta ki; Kürtlerin ve ötekileştirilenlerin kendilerini bu ülkenin asli unsuru hissetmesi için gereken hukuki ve psikolojik ortam oluşturulmadan, 301 davalarını bitirecek düzenleme yapılmadan, azınlık vakıflarının üzerinde pişkince oturanların rahatı bozulmadan, Alevilerin ibadetini kültürel aktivite, ibadet evlerini de kültür merkezi olarak görmekte ısrar etmekten vazgeçilmeden, mutlu olamayacağız.”

Bildiri, bir hadisle noktalanıyor: “Gökler ve yer adaletle ayakta durur.”

HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK
Bildiriyi imzalayan isimlerden olan Havva Yılmaz, metni “başörtülülülerin dili”nden hazırladıklarını söyledi.

Türbanın özgürlük için yeterli olmayacağını ifade eden Yılmaz, “Özgürlükler tek başına anlamlı değil, birinin özgürlüğü tek başına bir şey ifade etmiyor. Elbette üniversiteye girebilmem tek başına önemli bir şey belki ama, tek başına yeterli değil. Ben herkes için aynı şeyi istiyorum” dedi.

ALEVİLERİN TALEPLERİ
Bildiride, Alevilerin taleplerine ilişkin taleplerde dikkat çekiyor. Herkesin ibadet etmeye hakkı olduğunu savunan Yılmaz, “Mesela Aleviler için cemevleri ibadethane kabul edilmiyor, bu çok ayıp bir şey. Herkesin ibadet etmeye, kendi ibadethanesini bir kültür etkinliği olarak değil, bir ibadethane olarak deklare etmeye hakkı var, bunu yaymaya da aynı şekilde” diye konuştu.

301 İMZA HEDEFLENİYOR
Bildiride hedeflenen imza sayısı da oldukça manidar. 301 kişiyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “301 imza toplarsak bizi çok mutlu edecek, ancak daha fazlası da bizim için zarar değil.”

http://www.ntvmsnbc.com/news/435958.asp#storyContinues

Herkesin özgür oldugu bir düzene buyrun imza atalım..

Alevilerin İbadethane hakkı neden türbana endeskleniyor ? Ne Alaka? Alevilerin cem evleri ibadethane sayılsın talebi.. bir haktır.. üstelik Anayasanın 10. maddesine dayanan bir hakk..

Ayrıca Türbana evet deyin ses çıkarmayın ki.. cem evlerinizi de biz savunalım?.. Kurnazlığına aleviler gelmez....

Siz Bu al gülüm ver gülüm anlayışnızı ancak sizin gibilerle....bu ülkeyi satarken ve parçalarken yaparsınız??

Ezoo
15.02.2008, 21:40
Ben tüm alevi kesimin konu hakkındaki mesajlarını merakla bekliyorum, cevap veren veya verecek olan arkadaslara şimdiden teşekkür ediyorum. Böyle bir bildiriyede imzamı atıyorum.

Saygılar.

özcan1
15.02.2008, 22:16
Ezoo kardeşimiz yazmiş

Minarenin kilifi coktan hazirlanmiş bile" kimse kimseyi kandirmaya calişmasin".

Sokakta iki kişi arasinda yapilan kavgada, dayak yiyene atanin abisi oyalar, sonra dayak yiyene ben senin taraftim der, dayak yiyende ne iyi insanlar var diye kanaat getirir. Anlaşilmadi dimi? Batan geminin suclusunu yanliş yerde aramak hata .. gene anlaşilmadi..

O,Bir türbanli grup nasil bizi bu şekilde kandiracak? hayret ya.

Sonra Laiklik yalniz Alevilere mahsus bir olay deyildir. Türkiyede yaşiyan %40 vatandaşlarin temsilidir.... öbür %60 ise Aziz nesini rahmetle aniyorum.

Akgüney
15.02.2008, 22:40
bugüne kadar türban hakkinda konusan hep erkekler oldu...

kimmis bu bildiriyi hazirlayan 'türbanli kadinlar' ?

anibal
15.02.2008, 22:54
bizde yedik sanki bunları
bizim bunlara ihtiyacımız yok kimseye ihtiyacımız yok.
bugüne kadar nerdeydiler.

onur melis
15.02.2008, 23:18
[QUOTE=Ezoo;573411]

ALEVİLERİN TALEPLERİ[/B]

[B]kendi türbanına izin çıkarabilmek için alevileri niye kullanıyorsunuzki zaten en başta biz karşıyız senin islamı bir düzen getirmene

bizler kimsenin abadetine karışmıyoruz sen git namazını kıl saan bir şey demiyoruz ama namaz kılıyorsun diyede türbanı laik TC sokamazsın buna izin vermeyiz

nihat 61
15.02.2008, 23:40
ben bunu akp nin alevi açılımına benzettim samiimi olup olmadıkları nı zamanla görecegiz ben kendi adıma samimi olduklarını düşünmüyorum yenimi akıllarına geldi alevilerin sorunları artık bu türban sorununu gündemden çıkaralım türkiyenn daha önemli sorunları varken 15 gündür başka işe ügraşmaz olduk millet işsiz aç kömüre ve aşevlerine muhtaç edildi tüm önemli kuruluşlar yabancılara satıldı bunlar tabi gözüken bir krizin üstünü örtmeye yönelik çabalardır

pöndük
16.02.2008, 03:41
bu türbsn meselesi bişeylerin üstünü örtmek ve bir kaos ortamı yaratarak ülkeyi bölmeye ve büyük ortadoğu projesinin gerçekleştirmeye yönelik bir girişimdir. akp adeta nabız ölçüyor.ama ben pek teleşlanmıyor ve bu durumu kaale bile aş,lmıyorum çünkü bu anayasa makemesinden gei gelecek.bence bu konunun üstünde fazla durmamalı çünkü akp bu kaosla bişeylerin üzerini örüyor.

Kuzey Egeli
16.02.2008, 09:57
Bizi kendi emellerinize ait etmeye çalışmayın.Ne olduğunuz ortada.Dün mersinde etek yiyen kızlarımıza kezzap döken sizler değil misiniz?

aydıner32
16.02.2008, 09:59
bizler yaşamak istediğimiz gibi yaşamak için yasalar hazırlıyoruz da gelecek nesiller bunu kabul edecek mi?

baksanıza kendi kültürümüz olmayan bir fikri simgeyi nasılda ölümüne savunuyoruz.hemde işin içine dini katarak.aslında evet bencede herkeze özgürlük fakat özgürlük öyle herkezin istediğini karşılamaz malesef.

özgürlek iktidarındır,yani iktidarın sana verdiği kadar özgürsündür.işte buyüzden yukardaki yazılan çaba tamamen sus payıdır,işimize karışma ,oyalama taktiğidir.ve bunu sadece sizin gibiler yer bizlerdeğil.işte oyüzden sadece 301 imza toplaya bilirsiniz...

ehlibeyt
16.02.2008, 11:59
dön dolaş yine bize gel hadi yawrum salınada salınada gel...örümcek bileyaşamaz bunların beyninde...

Ezoo
16.02.2008, 12:23
Bizi kendi emellerinize ait etmeye çalışmayın.Ne olduğunuz ortada.Dün mersinde etek yiyen kızlarımıza kezzap döken sizler değil misiniz?

Tabiki biz degiliz ne hakla böyle bir yalan üzerinden bize pay çıkarıyorsunuz. O işi yapan bir SAPIK bu olay kanıtlandı size yoğurt ak mı kara mı desek biz ak desek siz kara diyeceksiniz bunu anlamış olduk :)

canan_ing
16.02.2008, 12:28
Tabiki biz degiliz ne hakla böyle bir yalan üzerinden bize pay çıkarıyorsunuz. O işi yapan bir SAPIK bu olay kanıtlandı size yoğurt ak mı kara mı desek biz ak desek siz kara diyeceksiniz bunu anlamış olduk :)

istersen o haberi daha detaylı oku.ayrıca o haberi yalanlayan yayın organlarının neden zaman,aktifhaber falan anlamış değilim.sence bir gariplik yok mudur bu olayda?
bir de milliyetten,hürriyetten oku bakalım....

Ezoo
16.02.2008, 15:07
istersen o haberi daha detaylı oku.ayrıca o haberi yalanlayan yayın organlarının neden zaman,aktifhaber falan anlamış değilim.sence bir gariplik yok mudur bu olayda?
bir de milliyetten,hürriyetten oku bakalım....

Önemli olan doğru haberdir yayın organına niye bu kadar takıyorsunuz ? Zaten milliyet ve hürriyet üzerine yoktur yalan haberde ancak siz yinede kara deyin bu sizin görüşünüzdür saygı duyarım :)

readme
16.02.2008, 15:23
demokrasiyi hazmedelim. bu yarın sizin işinizede yarayabilir. bence her kes hesabını varsa projeleri demokrasiye göre yapsın.
adı ister libarel
ister islami
ister sol
ister sağ
ister alevi
demokrasisi olsun da demokrasi olsun.
hiç bir oligarşiye izin verilmesin. 70 milyon bir arada fakat farklılıklarıyla yaşasın. varsa eksik gedikler kapatılsın.
marjinallere yol açılmasın.

Ezoo
16.02.2008, 15:29
demokrasiyi hazmedelim. bu yarın sizin işinizede yarayabilir. bence her kes hesabını varsa projeleri demokrasiye göre yapsın.
adı ister libarel
ister islami
ister sol
ister sağ
ister alevi
demokrasisi olsun da demokrasi olsun.
hiç bir oligarşiye izin verilmesin. 70 milyon bir arada fakat farklılıklarıyla yaşasın. varsa eksik gedikler kapatılsın.
marjinallere yol açılmasın.

Bende bunu demek istiyorum Demokratik bir yaşam sadece beni degil hepimizi kapsayan bir yaşam istiyorum.