Orijinalini görmek için tıklayınız : Şimdi de vapurda namaz şov!

@DuYGu@
16.02.2008, 12:00
15566

Bu fotoğraf, Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapurun üst katında çekildi.

Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu'nun köşesinden;

Vapurda namaz şov!

Bu fotoğraf, ismi bizde saklı bir vatandaşımız tarafından cep telefonuyla 14 Şubat 2008’de, saat 19.15’te Karaköy-Kadıköy seferini yapan vapurun üst katındaki “kıç güvertesi”nde çekildi...

Ayyakkabılarını çıkaran uzun sakallı, 25 yaşlarındaki bir adam üç kişilik banka çıkarak kimseye aldırmadan namaz kıldı...

Bu sırada vapur sürekli yön değiştirdiği için kıble de değişti; ama o, bunu umursamadan namazına devam etti.

Çünkü asıl derdinin namaz olmadığı, secdeye yatarken bile etrafa kaçamak bakışlar atmasından belliydi...

İşin ilginci, o güvertede güvenlik kamerası da vardı, güvenlik elemanı da... Ama kimse oralı bile olmadı!
Bu namazın Allah katında kabul edilip edilmeyeceğini sorgulamak haddimiz değil elbette...

Ama “Bu da mı özgürlük” sorusunu sormamımızı da kimse engelleyemez!

En azından, şimdilik!

toplumda baskı yaratmaya çalışan bu şovmenler kendilerini kukla misali yönlendirenlerden şov karşılığında ne kadar ücret alıyorlar acaba??

ehlibeyt
16.02.2008, 12:04
vapur sağa sola hamle yapınca kıbleyi şaşırmıyomu acaba bu dini bütün arkadaşımız :)
ee ne demişler yapana değil yaptırana sor...

AristocraT
16.02.2008, 12:28
İbadetin,muhabbetin gizliliği nerde kaldı ?Bu tür davranışlar hak için değil seyir için olduğu bariz belli

canan_ing
16.02.2008, 12:35
yok yok bunlar din için allah için yapıorlar aa ayıp edyorsunuz.
yakında kırmızı ışıkta iner yolun ortasında namaz kılarlar bırakın dinlerini ögürce yaşasınlar hayret bişeysiniz yaaa :p

kezban
16.02.2008, 12:41
İbadet'te kabahat'te gizlidir .Ailemizden biz böyle gördük ama devir değişti kıyamet kopacak sanırım):reklamdan sıkılmadınız mı? artık bu kareleri ezberledik.

CrAzY_AnGeL
16.02.2008, 15:19
daha neler görücez diyoruz ama bu gördüklerimizden sonra daha ne kaldı görmediğimiz merak ediyorum..ben şahsen ''dini Show'' yapan insanlardan çok sıkıldım bunları izlemektende çok sıkıldım...yani kimse onları bu yaptıklarıyla ilgilenmiyo yani...kime neyi ispatlamaya çalsıyolar...işlerine gelince dini ibadetler allahla kul arasında diyordı...ee şimdi ne oldu bu insanlara allahtan vahiy falanmı indi ''yaptığıız ibadetleri ben çok gördüm biraz etrafdakilere gösterin diye''anlamıyorum bu insanları ya kendileriyle çelişiyo insanlar ne yaptıklarını bilmiyolar..ne yaparızda dikkat çekeriz diye beyinlerini zorlayıp bulduklari çözümler karşısında diğer insanları kendilerine karşı güldürüyolar ve küçük düşürüyolar bunun farkında değiller........

karagümrüklü
16.02.2008, 15:21
Ne diyelim ALLAH KABUL ETSİN ARKADAŞLARV :D

özcan1
16.02.2008, 15:24
vapur sağa sola hamle yapınca kıbleyi şaşırmıyomu acaba bu dini bütün arkadaşımız :)
ee ne demişler yapana değil yaptırana sor...

Yüreyine saglik can.

Böyle bir sey olamaz.:lol::lol::lol::lol::thumbup:
http://www.youtube.com/watch?v=yKlyERDEgDQ&NR=1lutfen tiklayin

kezban
16.02.2008, 15:30
Bende semahçıyım ya :)istanbula gidince köprünün üstünde semah döneceğim nasıl olsa heryerde gazeteciler kameralar var, yada kızkulesinin önündemi dönsem semahı
İbadette kabahatte gizlidir.Tarlada kılanlar hak için vapurda kılanlar seyir için :Gerçeğe hü mümine ya ali hü dost .Seyir için olmaya hak için ola .

PoyrazıM_24
16.02.2008, 17:40
hahaha valal güzel yaa vapurda namaz süper..açık hava ohh:D

anibal
16.02.2008, 18:12
akmerkezdekiler suudi çıkmıştı.
bunlar kim acaba yahu başka sorunlarımız yokmuş gibi bide bunlarla uğraşıyoz hayret bişey

The61
16.02.2008, 19:59
Böyle olaylar çok öncesinden beri var.
Burdaki arkadaşlar yenimi fark ediyor anlıyamadım.
Belki akmerkezdeki olay gibi oll orta değil ama
birçok örnekler var mesela otobüste uçakta
gemide namaz öncedende kılınıyordu.
Sanırım sizlerin dikkatlerini yeni çekmiş
Çocukluğumdan beri Trabzon a giderim.
Namaz saatlerinde uygun bir yer ayarlanır
yolcuların namaz kılması için.
he ama uygulama farklı olabilir.
örnek uçak otobüste veyahut gemide
oturarak kılabilinir.Yani o kişinin
oturarak kılması gerektiği kanısındayım.
ufak bir not hareket halindeki taşıtlarda
kıblenin eğemmiyeti yoktur.

tosunoglu
16.02.2008, 20:23
Böyle olaylar çok öncesinden beri var.
Burdaki arkadaşlar yenimi fark ediyor anlıyamadım.
Belki akmerkezdeki olay gibi oll orta değil ama
birçok örnekler var mesela otobüste uçakta
gemide namaz öncedende kılınıyordu.
Sanırım sizlerin dikkatlerini yeni çekmiş
Çocukluğumdan beri Trabzon a giderim.
Namaz saatlerinde uygun bir yer ayarlanır
yolcuların namaz kılması için.
he ama uygulama farklı olabilir.
örnek uçak otobüste veyahut gemide
oturarak kılabilinir.Yani o kişinin
oturarak kılması gerektiği kanısındayım.
ufak bir not hareket halindeki taşıtlarda
kıblenin eğemmiyeti yoktur.

Evet haklisin butur olaylar oncedende vardi bende samsundan evliyim samsunda sokakda namaz kilani gormedim camilerin dolup tasdiginida gormedim ama inadina gosteris için boyle sersemleri istanbulda gordum . kiblenin ehemmiyeti yoktur demissinde bence seyehat sirasinda namazinda geregi yok vardigi yerde kilsin olmazmi sence? yada soyle soyluyeyim sen trabzonlu olarak çok muslumansin ya en azindan bizden daha muslumansin kaç kere seyehat sirasinda oturdugun yerden namaz kildin yada kaç kisiyi oturdugu yerde goz ile namaz kildigini gordun birak bu isleri gozum ben karadenizide iyi bilirim istanbuluda birbirimize maval okumayalim ne dersin?:no:

The61
16.02.2008, 20:44
Evet haklisin butur olaylar oncedende vardi bende samsundan evliyim samsunda sokakda namaz kilani gormedim camilerin dolup tasdiginida gormedim ama inadina gosteris için boyle sersemleri istanbulda gordum . kiblenin ehemmiyeti yoktur demissinde bence seyehat sirasinda namazinda geregi yok vardigi yerde kilsin olmazmi sence? yada soyle soyluyeyim sen trabzonlu olarak çok muslumansin ya en azindan bizden daha muslumansin kaç kere seyehat sirasinda oturdugun yerden namaz kildin yada kaç kisiyi oturdugu yerde goz ile namaz kildigini gordun birak bu isleri gozum ben karadenizide iyi bilirim istanbuluda birbirimize maval okumayalim ne dersin?:no:

Ben mevzuatı açıklamaya çalışıyorum.
Kaldıki karadenize giderken tüm otobüsler
namaz saatinde duruyor otobuste namazı
kılmana gerek kalmıyor. fakat kadınlar bazen
inmiyor koltukta namazlarını eda ediyor.

Eğer beni reelde tanırsan bir gün ozaman
sorduğun suallaerin cevabını almış olucan
kaldıki ben konuyu birey üzerinden tartışmaya
açmak istemiyorum. Samsumluyla evliysen
Allah mesut bahtiyar etsin.

Akgüney
16.02.2008, 20:59
iran'da da böyle baslamisti hersey...

Labrys
16.02.2008, 22:06
mümkünse denizin dalgalı olduğu bi dönemde kendilerini aynı bankda görmek isterim :D eminim seyrine doyum olmaz ;)

Akgüney
16.02.2008, 22:57
bunlar bide namazi dini inanclari icin kilmiyorlar artik resmen show yapiyolar akp'ye fazlasiyla güveniyolar